RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-03-31 02:22:26

adajohansen blogg

adajohansen blogg på Nouw

| 2018 RECAP |

2019-01-07 15:03
Från adajohansen

Har inte bloggat på ett tag så tänkte dela med mig av hur 2018 var för mig både i text och bild.

Januari:
Som ni alla redan vet tävlade jag i bikinifitness för första gången slutet av november samt 1 december 2017, och ska jag vara ärlig var jag inte redo, varken psykiskt eller fysiskt, min fysik var låååångt ifrån tävlingsform och ska jag vara hamnade jag i en depression efter mina tävlingar och tappade suget för att träna så under hela december 2017 så tränade jag typ ingenting. Det var först under slutet av året 2017 jag började ta tag i träningen igen.

Om vi ska blicka tillbaka till Januari 2018 så hade jag kommit tillbaka från depressionen och jag tog tag i träningen igen vilket kändes fantastiskt. Dock valde jag att fortsätta äta exakt vad jag ville vilket var ganska skönt och jag la i en ny växel när det kom till träningen.

Februari:
Jag fortsatte med min träning fokus var att växa överallt, att kunna utveckla min fysik från förra tävlingen, det var också i detta jag valde att jag skulle gå offseason under hela 2018 och jag fortsatte sätta mål med min träning och jag njöt otroligt mycket av både mat och träning.

Utöver detta pluggade jag och jobbade för att hålla ekonomi och kunskapsnivå hög, hehe. De var också här jag insåg att jag inte var så smart när det kom till skola och jag slet röven av mig i skolan och hade otroligt mycket problem med skolgången, men fortsatte kämpa med tentor och hemtentor.

Jag pendlade mycket mellan Varberg och brönderslev då jag hade en pojkvän som bodde där då, men några månader senare tog det slut.

Mars:
I Mars började jag jobba extra på ett 2a jobb vilket var gymgrossisten där jag lärde mycket nytt om kosttillskott och även om alternativ träning och kost vilket hjälpte mig mycket i min egna träning och kostupplägg.

Jobbade också kvar på Ica kvantum och även skolan såklart.
Träningen gick också bra. Började faktiskt ta tag i kosten och träningen.

April:
April var lite av en bromsmånad om jag ska vara ärlig, jag gjorde en liten operation som aldrig läkte och det blev infektioner på infektioner vilket gjorde att april var en rätt så träningsfri månad för mig.

Dock så kändes kroppen bra och jag promenerade och höll en rätt så bra kost under tiden .


Maj:
Under maj månaden gick jag med i team diamondvfitness för att ta tag i kosten och egentligen starta ett långt samarbete för senare användning då jag tänkte tävla under 2019 och ville egentligen köra en diet för att se hur de hade lagt upp en diet och hur den svarade med min kropp.

<- Bilden visar formen efter 2 veckor på diet.


Juni:
Juni kom och dieten kändes fantastisk. Jag hade sommarlov från skolan och började "sommarjobba" på Ica där jag jobbar under hela året eller så.

Jag var också på 10 års reunion med högstadiet vilket var otroligt spännande. glad jag åkte dit

Träningen gick superbra, satte PB'n och träningen och allt bara flöt på, inga konstigheter alls faktiskt.


Juli:
Både jobb och träningen flöt på riktigt bra faktiskt.
Formen kändes helt sinnessjuk om jag ska vara ärlig.

Hände liksom inte super mycket under Juli månaden, hehe.

Augusti:
Under Augusti satte jag ännu fler PB's i både bänk och i sumomark.

Jag var på teamträff och träffade de andra atleterna och coacherna. De ville att jag skulle tävla redan i vinter och under min semester på Gran Canaria bestämde jag mig för att ställa mig på scenen igen på exakt samma tävlingar jag körde året innan.

Njöt av en solsemster på Gran Canaria med träning, sol och bad.
Jag lyckades också få fyra frakturer i lilltån, vilket egentligen innebar att jag krossade lilltån, hehe.

Men väl hemma efter semester fortsatte jag min träning med en trasig tå och tävling i sikte.

September:
Jag tränade på för fullt inför mina tävlingar med en tå jag inte kunde stoppa ner i en sko och tränade iofs barfota lite över 1 mnd, hehe.

Jag träffade också mitt livs kärlek som ställt upp i vått och torrt under denna dieten. Han är en klippa och jag är så kär i honom.

Formen kändes fortfarande galet bra och jag var så jäkla målmedveten när det kom till tävlingen. Jag köpte en motionscykel så jag skulle få in all cardio då vi fick t bort morgonpromenaden samt trappan på gymmet.

Oktober:
Denna månaden gick också rätt bra och så jädrans fort, haha.
Tån hängde med och kroppen svarade super bra under denna månaden. Det var mot slutet av månaden det började bli lite jobbigt.Jag hade redan dietat så otroligt länge och jag kände att psyket började ta lite stryk

November och decembercupen:
Under November fick jag otroligt mycket problem med dieten, eller mentalt skulle jag väl vilja säga. Jag mådde otroligt dåligt och kände att kroppen slutade svara på cardio osv kring mitten av månaden.

Men jag tog mig genom helvetet och det blev dags för tömningsveckan. Tyvärr svarade inte min underkropp alls på tömningen så jag var otroligt vätskefylld i benen vilket inte alls ledde till någon bra placering under Decembercupen.

Väl framme på Decembercupen var det otroligt stressigt med allt.
Coacher som flög runt och teamatleter som tog lite väl mycket tid från coacherna så det inte blev så jämnt fördelat med tid osv.


Jag blev dock otroligt besviken på en 6e placering, speciellt med fysiken jag tog fram till tävlingen, hade många som trodde på mig vilket kändes fantastiskt. Tack!

November och Luciapokalen:
Mellan dessa två tävlingarna blev jag lämnad av mina coacher, för att de sade det var okej att jag fick tips och hjälp av en kompis då jag kände att de inte hade tid till mig.

Tömningen inför luciapokalen började på måndag och jag skulle tävla fredag kväll. Under dessa dagarna droppade jag 3kg och toppade verkligen formen med hjälp av andra metoder än träning och cardio. Under dessa dagar skulle jag röra mig så lite som möjligt och jag bastade en hel del.

Tävlingsdagen uppe i stockholm innebar ligga med benen högt och vila så mycket som möjligt. INTE NOG MED DETTA, JAG FICK KÄKA TRE CHEESEBURGARE OCH EN STOR POMMES som laddning, var något av det godaste någonsin typ, haha. Väl backstage fick jag klara mig själv, jag fick dock otroligt mycket stöd från atleter och även tjej jag tävlade mot förra året kom in backstage och agerade min coach backstage vilket var otroligt skönt. OCH DET BÄSTA, JAG KOM TVÅA !!!!!!

December:
Well, detta året fick jag inte ångest och hamnade inte i någon depression pga form och placering som jag gjorde året innan.

Jag började min träning direkt och har satt upp nya mål med min träning och vart jag ska ta mig.

Även ansökt och kommit med i ett nytt team, känns fantastiskt att säga att jag är en del av TEAM SSN och har även en fantastisk coach, nämligen han som hjälpte mig till en andra plats på Luciapokalen.

​2019 KOMMER BLI ETT GALET BRA ÅR, PASS PÅ ATT FÖLJA MIG UNDER 2019 OCH FRAM TILL NÄSTA TÄVLING. 


| LET'S START WITH THE BASICS |

2018-05-25 15:33
Från adajohansen

Let's start with the basics, i often get a lot of questions when it comes to nutrition and the basics around food and training, so I thought we should look a little closer on this topic today.

I eat a lot of food and the reason is that my goal is to build some muscles and i know that a lot of you guys also want to do that. The most important thing is to eat healthy and count your calories.

so step 1. Find out how many calories your body need during a day and depending on the goal, go a little lower on the intake and that's called calorie deficit or lay over and thats called calorie excess.

step 2. When i started my journey, I chose to read on the Internet to learn as much about nutrition as possible and what the body needs to function in the daily life and also during my training. So guys check out the internet to learn more, its super effective.

step 3. Depending on the target, keep in mind that carbohydrates and fat are not dangerous, it is important for both the body, muscle and even brain to have a varied diet.The important thing when it comes to carbohydrates is to eat the right kind of carbohydrates, the slow ones.

step 4. NEVER EVER SKIP a meal. consistency is key you guys.

Q/A

2018-03-16 13:46
Från adajohansen

TRÄNING
Hur länge har du tränat? Jag började gymma September 2016 och sen dess regelbundet.
Hur ofta tränar du? Jag tränar ungefär 5-6 dagar i veckan.
Vem är din förebild och inspiration? Min inspiration och förebild är den fantastiska Anna Stålnacke inte bara är hon en fantastisk träningsinspiration hon är också en trevlig individ samt hon är en riktig förebild när det kommer till företagande och visioner. Hon äger trotts allt GYMMET och den kedjan.
Vad fick dig att börja träna? Jag har haft mycket skador och sådär i kroppen efter sport när jag var ung, så valde att börja gymma för att undvika smärta.
Hur får du motivation till att träna samt behålla den? Min motivation är att ständigt förbättra min fysik samt också att upprätthålla min hälsa. Min motivation kommer från inre faktorer vilket gör det lätt att bara göra istället för att känna det som tvång, ju mer du tvingar dig att göra saker ju mindre sugen blir man på att göra det. Finns dagar där jag känner att jag absolut inte vill träna då går jag inte dit då jag inte vill göra något halvdant samt genom tvång.
Vad tycker du är roligast att träna? Jag tycker det är otroligt kul att träna framsida lår samt rygg.
Vilken är din favorit övning? Oh, svårt val, men jag måste nog säga sumomarklyft.
Vad är ditt bästa tips för att komma igång med träningen? Well, det viktigaste är att välja en träningsform du tycker är roligt, tex ridning, grupppass, springa, spinning, ja vad som egentligen, och sedan utveckla sitt intresse för annat när du kommit igång med träningen.
Följer du något träningsschema? Nej det gör jag inte, eller jo kanske, jag har ett eget gjord schema som jag utvecklar och jobbar med för att hitta övningar som passar just mig och mina mål.
Vilka är dina bästa rump och magövningar? Oh, då jag sällan tränar mage så gör jag bara de vanliga magövningar lite då och då, men situps, russiantwist osv, det jag dock tränar är bålen genom plankan och tränar på hållningen. För rumpan så är det oftast sumomarklyft, hip thrusters och vanliga knäböj.
Vilket är ditt favorit träningssätt? Så olika, oftast kör jag bara vanlig styrketräning men på semestrar osv brukar jag köra gruppträning.
Vilken är din bästa träningslåt? Someday - Flipsyde & Everyday - Logic & Marshmello
Vad tycker du har varit svårast att bygga på kroppen? Jag tycker det svåraste är att bygga snygga axlar, så det är ett av målen för 2018.
Vad är dina bästa mattips om man tränar mycket, följer du någon speciell diet och vad äter du för kost? oh well, det beror på målet med träningen osv. Men jag äter regelbundet, ungefär 5-6 gånger om dagen. I min kost just nu ingår kolhydrater, fett och protein. Jag äter dock inte vitt bröd, pasta eller pommes, jag äter grovt bröd, bönpasta, ris och hemma gjorda potatisklyftor i en activfrier vilket ger nyttigare pommes. Jag äter oftast kyckling eller nötfärs, men man kan också äta fisk osv, men då jag är allergiker så kan jag tyvärr inte äta fisk. Så just nu går inte jag på någon specifik diet då jag vill äta mycket för att bygga muskler.
Har du någon för & efter bild sen du började träna? Ja det har jag och den kommer ligga under inlägget.

Personligt
Din ålder? 25år
Vilket är ditt drömresmål? Jag skulle vilja åka till maldiverna.
Om du fick välja en låt som alltid skulle starta när du gick in i ett rum, vilken låt skulle det vara?
Oh, svårt val, verkligen, men svaret måste vara Everyday - Logic & Marshmello.
Vilka var dina favoritsporter som liten? Jag spelade faktiskt fotboll när jag ar yngre, spelade från jag var 5år tills jag fick sluta när jag var 14år.
Hur var det under din skoltid? Jag hade en ganska så tuff skoltid, inte många vänner och blev mobbad under alla åren jag gick i skolan.
Vad är ditt favorit klädmärke? Mitt favorit märke är Better Bodies.
Hur länge har du bloggat? Jag bloggade lite granna för ett tag sedan förra våren och in på sommaren men la den åt sidan pga min tävlingssatsning. Så har precis tagit upp bloggandet igen.
Vad gör dig riktigt lycklig här i livet? Det som gör mig lycklig är min familj, vänner och min pojkvän. Även riktigt bra träningspass.
Vad är dina tre bästa samt sämsta egenskaper? De tre bästa måste vara målinriktad, engagerad samt envis. De tre sämsta är envis, lite sluten, har svårt att säga nej.

| Processen är tävlingen |

2018-03-13 13:57
Från adajohansen

Jag slutade väldigt snabbt med bloggandet i somras, detta var för att det hände mycket i mitt liv just då. Det tog slut med mitt ex och jag ville bara distansera mig från allt som handlade om sociala medier och skrivande. Uppe på det hela valde jag att tävla i Bikinifitness vilket förändrade mig mycket, fysiskt och psykiskt, ska jag vara ärlig har jag velat dela med mig av detta men inte veta i vilken grad jag skulle dela med mig av det och ur vilket perspektiv det skulle vara. Det finns så många inom fitness som tävlar och skriver om sina tävlingar just om scenen och dieten, jag ville inte göra ett likadant inlägg.

Jag har valt att dela med mig av processen, vad som gjorde så att jag ville tävla. Under en längre period av mitt liv har jag ansett mig vara osäker och haft otroligt dåligt självförtroende.Det var träningen som tog mig ur det, jag insåg att mitt syn på mig själv kunde förändras genom att tro på mig själv och även hitta en balans med något jag tyckte var kul. Som alla vet har vi alla inre demoner som knackar oss på axeln när vi tycker vi utför något bra, jantelagen.

Det hela startade med att jag ville utmana mig själv då jag tyckte träningen gick så bra och att man såg resultat relativt snabbt. Så jag valde att hitta en coach och sedan tävla, var jag redo rent psykiskt eller fysisk, kanske inte, borde jag väntat såhär i efterhand, ABSOLUT. Jag kastade mig in i något jag inte var redo för bara förr att ha gjort det. Det fanns så många faktorer man inte tänkte på innan man bestämde sig som man faktiskt inte ens visste om, men nu vet man. Att tävla på en scen innebär mycket mer än bara posera med spraytan och ställa sig på scenen, det faktum att man exponeras framför många människor som ser dig vinna eller misslyckas. Pressen man besitter för att prestera varje vecka, pressen på kroppen och allt det innebär. Under en tävlingsdiet är det inte bara glamor som visas på sociala medier, vilket jag också visade upp, men jag visade och delade med mig även av de mindre glamorösa vid en diet.

När man väl är i bubblan, allt man tänker på är sig själv, egoistiskt nog, man har med sig tusentals matlådor, du isolerar dig ofta från folk då de inte egentligen förstår vad man går genom, även om de säger att de gör det så är oftast fallet att dem inte gör det. För min del isolerade jag mig ganska mycket, jag förlorade vänner för att jag blev innesluten, eller ja, det hände redan innan min tävlingsdiet, det jag menar är att man ofta får göra uppoffringar som folk i din omgivning inte kommer förstå.

Du kommer dock också lära saker om dig själv som du inte kanske trodde, så som för min del, jag visste inte att jag kunde bli så jädrans bitter som jag blev, eller känslig. Jag satt och storlipade till scener ur filmer och serier som man i vanliga fall inte lipar till. Men en annan sak jag lärde om mig själv var hur driven jag är, kämpar glöden och fokusen man hade för att nå målet.

Men kom ihåg, även om du gör en tävling eller inte handlar att i slutändan att processen ligger i tävlingen man har med sig själv, inte nödvändigtvis tävling i sig.

I NÄSTA INLÄGG KOMMER JAG ATT DELA MED MIG AV KÄNSLOR KRING KROPPSKOMPLEX.


| Vilodag |

2017-07-27 12:27
Från adajohansen

Startade dagen med lite morgoncardio. Inget är som en promenad med lite intervaller innan frukosten. Eftersom det är vilodag idag så blir det ingen styrketräning för mig idag, men jag blir så rastlös om dagarna då jag alltid är uppe så tidigt så måste alltid dra ut på promenad eller dylikt för att hålla igång kroppen.

Idag ska jag umgås med min familj och ha lite mor & dotter tid, shoppa lite inför semestern i slutet av augusti.
Behöver hitta lite badkläder och kanske en shorts, jeansshorts, hehe.
Har ni tips på bra affärer som säljer snygga jeansshorts med stretch eller liknande hör av er på min instagram adajohansen

Ha en bra dag

| Rygg & Cardio |

2017-07-26 18:32
Från adajohansen
tröja

Idag blev det ett ryggpass riktigt tidigt, hehe men det kändes riktigt bra. Passet flöt på och fick ut riktigt bra pump.
Efter passet gick jag genom stan för att handla lite saker till matlagningen som jag gjorde idag och hittade även denna tröjan från under armour också som jag var tvungen att köpa, hehe.

Nu på eftermiddagen blev det ett cardiopass på fotbollsstadion, vilket kändes underbart.

| Legday |

2017-07-25 19:47
Från adajohansen

Körde ett saftigt ben och lite rumppass idag efter jobbet. Djupa knäböj var huvudaktiviteten på schemat idag med lite explosiva böj med hopp med gummiband. Vidare körde jag lite cardio för att öka påfrestningen i baksida lår och rumpa i trappmaskinen.

Yes, jag har gått upp i vikt men inte så brutalt, mått lite dåligt och har käkat lite ohälsosamt senaste två veckor. Men nu är jag tillbaka och ska göra lite foodprep imorgon och lite morgoncardio samt ett ryggpass imorgon.

| Hur har jag nått dit jag nått |

2017-07-24 20:25
Från adajohansen

Jag fick frågan hur jag hade lyckats nå de resultat jag gjort på såpass kort tid och svaret är oerhört komplext. Saker som fungerar på mig behöver inte nödvändigtvis inte fungera för andra och tvärt om. Mycket är baserat på gener och kroppens biologiska funktion. Jag har ganska bra förbränning och min kropp svar väldigt bra till styrketräning då jag tidigare i mitt liv har spelat mycket fotboll och har aktiverat musklerna i tidig ålder, detta gör att jag har lätt för att bygga muskler nu.

Det första jag gjorde var att sätta upp ett mål på vad jag ville åstadkomma, i första hand ville jag träna för att bygga upp muskler kring mina skador som jag fått genom idrotten. Men under tiden fick jag andra intressen med träningen och valde sedan att "satsa" mot tävlingar i framtiden.

Jag tränar ungefär 5-6 dagar i veckan och äter otroligt mycket mat så kroppen får i sig tillräckligt med energi så kroppen kan bygga muskler. Under en dag käkar jag 3-4 måltider beroende på om det är träningsdag eller icke, sen käkar jag 2-3 mellanmål per dag. Jag startar dagen med havregrynsgröt/oats med kokos och mandlar, sen till lunch käkar jag oftast kyckling med matvete eller mathavre med grönsaker, oftast samma till middag. Men kan försöka lägga upp lite olika recept på mat jag gör. Som mellanmål käkar jag allt från frukt, propud till mackor med olika pålägg.

När det kommer till träning så har jag delat upp så jag har två muskelgrupper i taget, sen är det alltid olik dag de hamnar så har inte något fastspikat schema. Mina pass ser ut såhär.


SCHEMA
1. Bröst & triceps, jag väljer att lägga in triceps i bröstpasset då triceps är synergisten/hjälpmuskeln när man tränar bröst. Så först kör jag mina bröst övningar, när jag gjort dem går jag över till triceps och matar, ofta låg vikt med många reps.

2. Axlar & Biceps, börjar med axlarna då jag vill ha fräscha armar under mitt axelpass, i princip gör jag likadant här med biceps som med triceps, dock kör jag tyngre med färre reps varannan vecka för att variera och påverka muskeln.

3. Rygg, under mitt ryggpass väljer jag att enbart fokusera på de olika musklerna i ryggen. Övningar som Latsdrag och rodd osv är vanligaste övningarna för mig när det kommer till rygg, även olika varianter av pulldowns och lite chins.

4. Ben & rumpa, fokuserar oftast mest på mana lår, rumpan får man oftast med på köpet när man kör tunga benövningar som benpress och knäböj, samt de olika squat övningar som raka mark- och sumolyft.

5. Cardio & Mage, cardio är seriöst min mardrömspass, jag verkligen hatar cardio och är väldigt dålig på det, men har förbättrat min markant sista tiden.

Detta är mina fem pass, jag brukar bara köra om igen när passen tar slut, så ibland kör jag samma muskelgrupp två gånger i veckan, men eftersom jag har rullandeschema så tycker jag verkligen att detta schema funkar för mig.

Detta schema och matintag fungerar inte för alla och man måste hitta själv vad som passar för en själv, det är det viktigaste.

| FYSIK |

2017-07-19 22:11
Från adajohansen

Tittade på lite gamla semester foton från september 2016 och var tvungen att ta en ny bild som visar resan jag gjort sen första oktober 2016 och fram till nu. Jag är så stolt över vad jag presterat och överkommit under denna tiden. Innan jag hittade träningen hade jag dåligt självförtroende och såg inte på mig själv som speciellt bra. Nu känner jag mig både självsäker och bra. Träningen är inte längre kämpigt att ta sig till gymmet eller jobbigt med maten eller liknande. Alla timmar man spenderat i köket och på nätet för att hitta bra mat och även hittat övningar till gymmet, men det är så värt det i slutet.

| Axlar & Biceps |

2017-07-15 13:43
Från adajohansen

Ny dag och nya tag. Var verkligen en bra dag på gymmet, kändes fantastiskt att vara tillbaka på gymmet där jag började min resa i oktober 2016. Mycket har hänt på liten tid och jag har valt att slipa på formen för att sedan kunna vara med att tävla kanske redan i vinter annars får jag utveckla mig tills våren och ahlströms.

Nu ska jag ner till stranden för lite sol.