RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-12 14:42:39

Linnéa V

LinneaSpo blogg på Nouw

FRuKOst: spenatomelett + Proteinsmoothie

2019-05-21 18:35
Från LinneaSpo

Min frukost blev så god! Tänkte egentligen berätta om den i förra inlägget, men det blev så långt så jag tänkte att jag istället delar upp de. Detta inlägg kommer även ligga under någon form av mat-kategori, så även om kategorin heter något nu kanske den byter namn senare.

Omelett, 96 kcal:
62 g ägg (1 XL)
41 g Spenat
Salt & pepar

Jag vispade ihop, med elvisp, äggvita tills den blev fluffig, sedan blandade jag ner äggulan och vispade igen. I med salt och peppar och ner i stekpannan. Sedan la jag på "lite" färsk spenat som jag hackat lite. Ska dock testa lägga i spenaten och andra tillbehör innan ägget nästa gång och hälla på ägget kanske nästa gång.

Proteinsmoothie, 287 kcal:
100 g Banan
100 g Grön mjölk
35 g Proteinpulver, belgisk choklad från protein.se

Denna smoothie var en av de enklaste jag gjort, förutom sojamjölk med banan som jag gjort mycket då lite som banana milkshake. Men den blev så god och skulle lika gärna kunna druckit chocklad milkshake!

Vid sidan om är de kosttillskott jag tar som jag visade i inlägget "H A U L - PROTEIN.SE".

Enkel, god, mättande och kalorisnål frukost.

Brudklänning och piercingkulor

2019-05-21 17:26
Från LinneaSpo

Hejsan!
Tanken var egentligen att jag skulle blogga redan på förmiddagen första gången idag, men det har varit så varmt att det inte gått! Jag har ändå varit vaken sedan 6:30 imorse, men när jag vaknade var det solsken och var nästan 20 grader redan då. Nu öser regnet ner samtidigt som det blixtrar och dundrar, medan vi åker ner till Göteborg för att hämta min bröllopsklänning. Eller ja, John kör och jag ska hämta den, han får inte se den. Han såg den förra, men inte hur den satt på (är ju skillnad på hur en sådan klänning sitter på och när den hänger på galge), men denna får han icke se! Den förra fick jag byta pga att jag krympte i tvättmaskinen. Nej, men jag gick ner lite för mycket för att jag skulle kunna ha den som den var. Det hade kostat en hel del att sy in den så jag är glad att jag slipper den kostnaden och faktiskt kunde ta och byta ut den mot en mindre, mer glamourös klänning.
Jag vet iallafall att jag skulle testa klänningen nu, sedan skulle hon göra en sista grej som skulle ta cirka 45 minuter, så under de 45 minuterna tänkte jag och John ta oss till en piercingstudio och köpa nya kulor till mina piercingar - väldigt välbehövligt! Då jag inte bor nära något ställe som säljer sådant så har jag varit lite lat även på att beställa, men jag ska kolla upp exakt vilka jag tar nu så jag kan beställa nya igen sedan. De kan nämligen bli grumliga när tillexempel de kommer något på de som smink eller hudvårdsprodukter och man missar tvätta av de ordentligt, tror de kommer med tiden ändå då jag alltid tvättar av min på överläppen. Har inte bytt på säkert 2 år nu iallafall.
Well, detta blev ett litet snackisinlägg som inte handlade om viktnedgång, men hoppas det är okej ändå!

Kram

Vad har vi kvar i bröllopsplaneringen?

2019-05-20 09:09
Från LinneaSpo

Godmorgon på er!
Igår hade vi fullt upp och jag hann inte ens lägga upp ett blogginlägg. Jag hade sovit väldigt lite mellan fredag och lördag, sedan satt vi uppe till någonstans runt två på lördagsnatten.. jag vaknade av mig själv 12:30, vilket är väldigt sent för att vara mig. Problemet var bara att vi skulle till kyrkan klockan 13:00 för att träffa kantorn och prästen! På en halvtimma behövde vi hinna klä på oss, ta ut hund och fixa med djuren, och ta oss till kyrkan. Som tur tar det inte många minuter att köra dit och vi var där kanske 13:02. Det största problemet för mig var att jag var så galet trött så jag vaknade inte till i huvudet förrän jag stått precis vid orgeln och lyssnat på musik som kantorn spelade.. det var högt, haha. Min reaktionsförmånga var pinsamt låg och jag såg seriöst knappt förrän vi stått där och lyssnat en stund, men som tur fick jag igång fabriken tills vi skulle börja bestämma låtar. Den tröttheten är helt sjuk när den kommer. Min käre fästman hade inte vaknat tidigare heller men han vaknade iallafall till tidigare.

När vi kom hem så städade vi en stund, John lagade mat (han lagar supergod mat!) och sedan så satte vi oss med planering. Nu är det inte långt ifrån att vi faktiskt är klara med planeringen!! Det gick segt i början, men senaste 1-2 veckorna har vi fått gjort otroligt mycket. Nu närmsta veckan ska jag färdigställa designen på vigselprogram och festprogram. Sedan även börja designa eventuella papper inför "lekar". Jag är den av oss som gillar att designa lite mer och liknande så därför tar jag den uppgiften, sedan diskuterar vi ändå fram vad vi båda gillar såklart.

Det vi har kvar:
- Färdigställa & skriva ut vigselprogram
- Färdigställa & skriva ut festprogram (samt skicka till hotellet vi ska va på innan vi skriver ut)
- Färdigställa körschema inför dagen och skriva ut till toastmasters och toastmadame
- Skriva ut papper etc för lekar.
- Beställa lite småsaker, typ dekoration och liknande som är kvar
- Välja klänning till brudnäbbar & blomsterflicka (Har varit såå svårt att hitta fina, passande!)
- Ha ett extra möte med toasters
- Hämta ut min klänning från att den sys upp
- Hämta ut Johns kostym som specialbeställs
- Bestämma bordsplaceringen

Detta är ungefär det vi har kvar nu, det finns lite mer saker vi inte kan göra förrän typ sista veckan samt lite andra smågrejer. Detta kanske låter som jätte mycket, men då det mesta är förberett inför att göra de så är det lugnt. Har fått bort en hel del stress ur mitt liv precis och det är vad jag behövt för att kunna få lugn och ro, må bra, få ordning på tankarna och bara kunna fokusera på det som gör mig glad.

Bild från igår kväll innan vi la oss på sängen för sista planeringen inför att sova och en selfie.

Kram

Vår bröllopsresa

2019-05-18 16:07
Från LinneaSpo

Hellooo!
Just nu sitter vi och planerar lite kring vår bröllopsresa. Vi ska nämligen åka till Albanien!!
Planen var egentligen att åka till Grekland så jag satt och kollade online på lite olika resor till just Grekland. När jag kollade efter resor, så hittade jag ett fantastiskt hotell som utmärkte sig från de övriga och helt plötsligt hamnar vi istället i Albanien. Då vi flyger till Korfu, Grekland så räknas det fortfarande som en Greklandsresa. Från Korfu ska vi åka med buss och sedan båt över till Saranda, Albanien. Vi är så taggade inför resan - såklart! Så nu får det gärna lov att bli dags.
Vi kommer garanterat vara rätt slut på dagen vi ska åka, då vi faktiskt gifter oss dagen innan resan!! Vi har alltid båda drömt om att kunna åka dagen efter bröllopet på bröllopsresan och nu blir det så. Vi hade tänkt att vänta egentligen, men vi kände att vi ändå kunde göra denna resa, varför vänta liksom? Det ska bli helt fantastiskt!
Det finns lite saker man självklart behöver fixa inför en resa och det är det vi har suttit lite med de senaste timmarna. Vad vi har gjort hittills:
- Beställt/bokat sittplatser på planet
- Beställt i Taxfree
- Uppgett passinfo
- Nördat ner oss i landet och kollat upp olika sevärdheter och de olika utflykter resebolaget erbjuder så vi sedan kan bestämma vad vi ska hitta på. (Vi har suttit i timmar!)
- Frågat extra frågor till Resebolaget
- Kollat upp försäkringar m.m

Visst, det låter inte sådär jätte mycket, men det tar tid när man ska sitta och bestämma sig för varje steg och varje till exempel vara som ska beställas i Taxfree. Vi valde nämligen att beställa bla solskyddsfaktor så vi får dem på ditresan och lite småsaker till hemresan som jag kan visa när den dagen är kommen. Sedan har vi såklart gjort andra saker inför resan redan innan men detta är ju då vad vi gjort just idag, det roligaste liksom!

Dessa bilder är från resebyråns hemsida, vad tycker ni?

H a u l - Protein.se

2019-05-18 09:09
Från LinneaSpo
Jag blev så sugen att testa beställa kosttillskott från Protein.se så jag testade att beställa där ifrån och slängde då med ett protein, protein pancake-mix samt två olika vattensmaksättare!

Jag har inte testat någon av produkterna ännu, men jag tänkte att jag lägger in lite information jag hittade på hemsidan protein.se på varje kosttillskott som jag beställt. Men jag är så sugen på att testa produkterna, är det intressant får jag väll köra på review längre fram!



Multivitamin Kvinna
"Om du vill vara säker på att kroppen fungerar som en väloljad maskin, och särskilt om du är en idrottare eller någon som lever ett aktivt liv, då måste du se till att du får i dig alla de näringsämnen du behöver.
PROTEIN.SE's multivitaminkapslar innehåller 22 vitaminer och mineraler och är särskilt anpassad för dig som kvinna, med bland annat extra järn och folsyra. ""

- Varför jag valde denna är just för att jag varit iallafall påväg till en del brister då jag inte klarade av att äta den typen av kosten jag tidigare åt och fullt hålla koll på att jag fick i mig allt, så nu väljer jag att istället försöka boosta upp det lite extra med en multivitamin specifikt för oss kvinnor istället.

Lust och Energi
"✔️ Framtagen för att främja välbefinnande samt en förbättrad energi och sexuell lust
✔️ L-Arginin, L-Citrullin, Maca, Ginseng, antioxidanter, vitaminer och mineraler
✔️ Biotin, vitamin B2 och niacin bidrar till att bibehålla normala slemhinnor
✔️ Gingseng och Maca bidrar till normal sexlust, vitalitet samt motverkar trötthet."

- Jag valde denna mest som en kul grej! Jag har haft delvis problem med sexlusten fram och tillbaka. Vad det iallafall delvis beror är ingenting jag vill gå in på i detalj men ska bli kul att se ifall dessa istället ger en liten boost! Enligt omdömena var de vissa som blivit rent av bara piggare efter dessa också och det fick mig att vilja testa dem ännu mer! Vi får se hur jag känner mig helt enkelt!

Omega 3-6-9
"✔️ Stödjer normal hjärthälsa
✔️ Hjälper till att motverka kronisk inflammation
✔️ Främjar återhämtning efter träning
✔️ Ökad muskelproteinsyntes efter träning"


- Jag har egentligen ingen annan anledning till denna produkt annars än att jag kanske inte får i mig omega 3 & 6 på andra vis direkt så jag tänkte att jag testar det till att börja med iallafall.

Magnesium
"✔️ Kan hjälpa till att motverka trötthet
✔️ Viktig för att kroppen ska fungera optimalt
✔️ Involverad i produktionen av neurotransmittorn serotonin som är viktig för välmående och psykisk hälsa
✔️ Stödjer proteinsyntes och motverkar benskörhet"

- Helt ärligt vet jag inte om jag skulle ha någon form av Magnesium-brist, men jag tänkte att varför inte testa kosttillskottet och se hur det funkar. Känner jag ingen som helst skillnad så kanske jag helt enkelt inte tar det. Fästmannen skall dock få testa lite magnesium-tillskott. Han bryr sig inte så mycket om vitaminer och jag vet att maten inte ger precis allt (lätt att kolla upp i cron-o-meter), så det kommer inte gå till spillo iallafall. Han kommer ändå få testa dem!

Mycket mat med lägre kalorier

2019-05-17 15:38
Från LinneaSpo

Hejsan!
Just nu sitter jag och äter frukost och kollar lite på youtube! Yep, frukost.. klockan är efter 15! Det brukar bli så framförallt när det är lite varmare ute blir det ännu svårare att att äta tidigt. Men senaste två dagarna har jag blivit mer sugen på att äta äggröra och sallad. Idag valde jag att ha även lite vattenmelon i min sallad och det blev en supergod kombo tillsammans med äggröran.
Om en stund ska jag och vår hund Sixten ta en promenad till en Ica som ligger cirka 4.5 km här ifrån. Vi ska nämligen möta min älskade fästman John där, hämta ut paket och sedan åka vidare till grannön och köpa ett nytt foder till Sixten som är mer allergi-vänligt. Vi blev först rekommenderade färskfoder men nu ska vi testa ett allergifoder direkt från veterinären för att se om det kanske blir ännu bättre. Sixten har nämligen någon form av problem med allergier som skall kollas vidare på. Men jag hinner inte riktigt berätta mer om det just nu då jag behöver slänga i mig maten nu för att sedan dra mig iväg!

Jag inser att detta inlägg inte är av toppkvalité, men hoppas det är okej ändå.

Hinner inte skriva ut alla kalorier här, men hela alltet blev 395 kalorier. Det blev ganska hög i fettnivå tillskillnad från vad jag föredrar men det är ändå helt okej!
Innehåller:
Ägg, creamfresh, sambal oelek, spenat, gröna sojabönor och tomat. Kryddat med Timjan, franska örter, citronpeppar & Salt.
Isbergssallad, broccoli, gurka, paprika, vit quinoa och vattenmelon med lite låg fett ceasar dressing hällt lite lätt över och lite lätt sesamfrön strött över.

Välkommen till en blogg om min viktresa

2019-05-16 19:55
Från LinneaSpo

Hej och välkomna till min blogg!

Vad handlar denna bloggen om?
I denna blogg kommer jag fokusera mycket kring min viktresa. Tillexempel då, hur jag gått ner i vikt, vad jag har gjort, vad jag gör och vad jag kommer att göra. Att gå ner i vikt har varit en av de bästa saker jag gjort i mitt liv, framförallt för mig själv och min egen hälsa. Så jag kommer fokusera en del på vad jag äter, hur jag äter, mina knep för att fortsätta kämpa och möjligtvis en del om hur jag kanske känner kring hela viktresan.
Något jag tror många inte förstår är att man behöver jobba en hel del med sig själv (ofta) för att ta sig igenom en sån här process. Hur man gör det är upp till var och en. Men att sitta på soffan, äta chips och tjura över min vikt är inte vad som fått mig att komma såhär långt. Jag behövde, förutom att ändra mina livsvanor även ändra mina tankebanor och även att tänka positivt.
Detta och lite mer är vad min blogg kommer att handla om. Jag hoppas att ni kommer att gilla den! ♥︎

Vem är jag?
Jag heter Linnéa och är 23 år gammal. Jag bor tillsammans med min fästman John, vår hund Sixten och våra två kaniner Albin och Tesla. Vi bor i en nybygd lägenhet på en ö som heter Tjörn, som ligger på västkusten. Vi bor nära havet, vilket är fantastiskt underbart och vi kan se havet ifrån vår ytterdörr. Dock tar det mellan 5-10 minuter att gå till vattnet.
Om en månad så är det dags för mig och John att gifta oss och jag tänker att jag kommer dela med mig om lite saker runt omkring bröllopet. Men själva klänningen får ni inte se förrän efteråt!

Hur mycket har jag än så länge gått ner?
Min startvikt var 130 kg.
Idag väger jag 97 kg och skall självklart fortsätta ner tills jag är nöjd.
Det har tagit lång tid för mig att komma hit och komma till min vändpunkt. Jag har även kommit av mig mitt i resan men nu har jag hoppat på fighten igen. Det känns som om jag behövde en paus för att sedan köra mitt race igen. Nu går det äntligen bra igen och därför tänkte jag att jag skulle dela med mig här på bloggen lite!
Dock är inte de "före och efter bilderna" inte jätte seriösa och jag har inte tagit nya tyvärr, de är från april och jag har gått ner lite efteråt.

Men jag tänker att ni får lära känna mig och veta mer om viktresan i inlägg som kommer!
Dessutom känner jag att jag vill be om ursäkta än så länge för hur jag skriver, jag har blivit väldigt ringelrostig, men jag hoppas ni hänger med på det jag skriver ändå.
Hoppas ni har en jätte fin dag! ♥︎
Kram.

Följ mig och jag följer dig

2018-11-13 19:19
Från LinneaSpo

Det kan vara smått irriterande med de personer som bara går in på ens profil och kommenterar typ "gå in på min blogg" utan större anledning etc kan jag tycka.
Kan själv gå in och kommentera på random bloggar och lite sådant men då är det för att kommentera vad jag ser och inte för att ragga följare, är bloggen intresserant så följer jag dessutom den gärma.
Följer du mig och är aktiv så kommer jag följa dig tillbaka, var inte rädda för att klicka på följknappen.

Jag kommer följa dig tillbaka så länge du inte postar saker som skulle vara extremt stötande för mig, vilket säkert är uppenbart! Sedan följer jag inte heller inaktiva konton, men planerar du på att börja blogga så hmu!