RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-03-26 12:48:38

Familjelivmeddiagnos blogg

Familjelivmeddiagnos blogg på Nouw

Är så jävla trött på vissa föräldrar

2019-03-26 12:15
Från Familjelivmeddiagnos

Va är det för fel på vissa föräldrar

Asså desto äldre min son blir så får jag uppleva desto mer föräldrar som är helt inkompetenta och korkade på riktigt.
Asså förlåt man ska inte döma andra föräldrar men jag kan inte hålla tyst längre jag e så trött och förbannad då detta påverkar mig och min son.

Jag har varit hemma med min son nu från förskolan i snart 2 månader fram och tillbaka då han vart förkyld, sen fick han magsjuka och sen va han tillbaka på förskolan 1 vecka för att sen bli förkyld igen och få magsjuka igen och så har det gått runt i snart 2 månader, och under dessa veckor så har detta även gått runt och runt på förskolan.

Hur JÄVLA SVÅRT SKA DET VARA att lämna barnet hemma, det är 48timmar som gäller efter att barnet slutat spy och blivit bättre och inte 48 timmar från det att barnet börjar spy.
Jag förstår inte hur ni föräldrar tänker,
inte alls ska jag tala om. Ni tänker bara på er själva och era barn, men för att allt ska fungera så bra som möjligt så måste man även tänka på andra.
Jag kanske oxå ska börja göra så sätta mitt sjuka barn på förskolan och skita i att andra barn kan bli smittade eller att mitt barn mår dåligt och behöver mig. Men nej det är ju inte ok att jag gör så?!! Så varför i helvete är det ok när ni gör det då..

NU RÄCKER DET JAG HAR FÅTT NOG AV SKITEN BÖRJA TA LITE ANSVAR.

HEJ PÅ ER Det va ett tag sen

2019-03-11 15:38
Från FamiljelivmeddiagnosHej på er det va ett bra tag sen jag skrev, förra året närmare sagt, jag har lagt mycket tid på min nya instagram nämligen, och har fått hela 5200 följare på bara 5 månader.. Jag e chokad men även så tacksam för att ni vill följa mig och min lilla familj stort tack till er alla. Jag kommer bli lite mer aktiv här inne och skriva när det kommer till längre texter, men jag kommer mest att vara inne på min instagram så följ mig gärna där om ni vill.

@themixedfamili

Början på året har varit väldigt tufft, Adrian har varit sjuk väldigt ofta, med förkylningar för det mesta men även haft 3 kruppanfall och det va jätte läskigt. Inget som man någonsin vill uppleva som förälder. Annars mår vi bra och livet rullar på, bara längtar till våren och sommaren, hoppas det blir en lagom varm solig sommar, och inte som det va förra året man kunde ju knappt gå ut för att det va så varmt och stackars alla djuren och alla farmare som tog det väldigt hårt.

Adrian fyllde 2 år 17e februari så vi hade ett jätte stort kalas, bilder och filmer kommer komma lite längre fram, då vi hade hyrt in en fotograf som var katastrof, vi trodde han verkligen kunde fota och visste vad han gjorde men alla bilder och filmer vart helt förstörda, och sen var det heller inte något bra ljus i lokalen som vi hyrde, så måste sitta och redigera alla bilder och filmer.

ja det va det jag hade för idag, vi höres längre fram och glöm inte att följa mig på INSTAGRAM themixedfamili


Till mina läsare

2018-12-03 20:44
Från Familjelivmeddiagnos

Hej på er jag lovade att uppdatera er med bilder och filmer under helgens sweden International Horse Show.

Men det vart på tok för mycket att göra och hinna med att uppdatera bloggen, sammtidigt som jag sprang runt och fotade och intervjuade folk.
Samt så kom jag alltid hem så sent så jag var helt slut.

Så under dom närmaste dagarna kommer jag gå igenom dom flera 1000 bilder och filmer jag tagit och lägga upp dom här.

Ni kommer få se massor med bilder och filmer, framförallt en hel del om vad som hänt bakom kulisserna som jag lovar att ni inte vill missa.
Här kommer lite smakprov ☺️☺️

Vilken fantastisk fredag kväll PÅ SIHS18

2018-11-30 09:46
Från Familjelivmeddiagnos

Då var första dagen avklarad,
vilket fantastiskt jobb SIHS gjort och gör av alla som ligger bakom hela SIHS. Att få vara med och titta på alla dessa fantastiska hästar och deras ryttare, och dessutom få vara med och showa samt få se allting backstage är ju helt otroligt. TACK för att jag får vara en del av erat fantastiska evangemmang ❤️❤️

First day completed,
what a fantastic job SIHS has done and all does who are behind the entire SIHS. Having a look at all these amazing horses and their riders, as well as having a show with them and seeing everything backstage is absolutely amazing. THANK YOU  FOR LETTING ME BE A PART OF SUCH A WONDERFUL AND AMAZING EVENT EVERY YEAR ❤️❤️

Sweden International Horse Show Dag 1

2018-11-29 18:20
Från Familjelivmeddiagnos

Då var vi på plats, en helt fantastiskt känsla att få vara med även detta år

rummet är redo och väntar på oss 😍😍

2018-11-28 19:45
Från Familjelivmeddiagnos

Precis som alla år så är  nu rummet redo och väntar på oss, ska bli sååå roligt.

Fråga till mina läsare!
Vad skulle ni vilja läsa om i bloggen under Sweden International Horse Show??

liten förhandstitt bakom kulisserna på Sweden International Horse Show

2018-11-26 12:32
Från Familjelivmeddiagnos

Hej på er mina fina läsare,

inte nog med att jag varit med och showat i 7 år så jag har fått äran att blogga och Instagramma för sweden International Horse Show.
En sån ära att få göra detta, så under denna vecka kommer ni få se massor med bilder filmer och andra överraskningar i bloggen och på min instagram, Följ gärna min Instagram där jag även kommer liva.

Länk till min Instagram https://instagram.com/themixedfamili?utm_source=ig_profile_share&igshid=450vxk214jxy

Traumatiserad för livet

2018-11-10 11:03
Från Familjelivmeddiagnos

För drygt 1 år sedan så satt jag på en buss på väg hem, trodde aldrig att det skulle bli min sista bussresa någonsin. Än idag är jag traumatiserad och vågar inte åka buss, börjar hyperventilera bara jag ser en buss, jag har försökt att ta mig igenom det med psykologer och olika terapier. Men det går bara inte, jag får panikångest så fort jag försöker sätta mig på en buss, bara att stå på busshållplatsen och titta när bussarna åker och stannar får min mage att vända sig ut och in.
Efter olyckan tog det mig 3 månader inann jag kunde sova normalt på nätterna, jag hade mardrömmar varje natt om hur jag dog på den där bussen.

Texten är tagen ur en artikel där jag var intervjuad.

Jag satt längst bak som jag brukar. Plötsligt började bussen svaja, och det blev bara värre och värre.
Hela bakpartiet svängde fram och tillbaka, och slog i vägräcket flera gånger både på höger och vänster sida, berättar hon.

– Då blev jag övertygad om att bussen höll på att välta, och jag försökte ta mig mer mot mitten. Bara för att det kändes säkrare.

Alla skrek i SL-bussen
SL-bussen innehöll ett 50-tal resenärer och många skrek och höll i sig och föll på varandra.

– Jag snubblade över en kvinna med en hund. Det var bara panik, alla skrek, jag skrek. Det kändes som en evighet, men det var nog inte så lång stund, säger hon.

När busschauffören till sist fick stopp på bussen och Anna Megger tog sig ut slängde hon sig bara ned på marken.

– Jag var i chock. Jag tror alla var chockade, och undrade vad som hade hänt. Bussföraren sa att han måste ha haft fel på både styrningen och bromsarna, bussen lydde honom inte.

Ville hem till familjen
När polis och ambulans kom till olycksplatsen kunde mirakulöst nog konstateras att ingen person hade kommit till skada. Anna Megger ringde till sin kille som kom och hämtade henne. Hon tog några bilder och skrev om händelsen på Facebook.

– Jag har en åttamånaders son där hemma. Jag ville bara hem till min familj. Jag var extremt tacksam över att jag inte hade min son med mig i bussen, säger hon.

Claes Keisu, presskommunikatör vid trafikförvaltningen hos Stockholms läns landsting,  dementerar att olycksbussen hade fel på bromsar och styrning.

– Det har gjorts en teknisk kontroll ute på depån i Täby. Det var inga fel på bussen. Både styrningen och bromsarna fungerar väl och vinterdäcken är OK och godkända, säger han.

"Föraren gjorde fel"
Det som hände var att föraren blev överraskad av plötslig halka, en snabbfrysning av vägbanan som drabbade flera vägpartier norr om Stockholm under onsdagen, och fick sladd på bussen.

– Vår utredning visar att det var föraren som gjorde fel. Han bromsade och gjorde för stora rattutslag. Det är en allvarlig händelse och vi är glada att ingen kom till skada, säger Claes Keisu.

Anna Megger blev sämre när hon kom hem efter olyckan. Hon fick kraftig huvudvärk, blev illamående och fick en ordentlig muskelsträckning.

– Jag känner mig fortfarande rädd och traumatiserad. Jag tror inte jag kommer att våga åka buss mer, säger hon.

🤦‍♀️DAGENS KRÄNKTA UNGDOMAR 🤦‍♀️

2018-11-06 11:32
Från Familjelivmeddiagnos

Sofia 17 blev misshandlad av lärare allt fångades på film och läraren är dömd för misshandel – men han jobbar förfarande kvar • Sofia, 17: ”Känner mig inte trygg i skolan”.

Hur i helvete kan fösa/putta bort någon bli misshandel överhuvudtaget? Sverige idag alltså, ojojoj..Förresten någon på stan stötte in i mig, jag har fått men för livet. Anmälde och fick ut ett skadestånd nej men seriöst va är det för fel på dagens samhälle ♀️♀️

Tänk på vad alla lärare får stå ut med idag då. Allt de blir kallade o även dom utsätts för misshandel. Hon kan ju ha kallat honom vadsomhelst eller gjort vad som helst innan den lilla snutten på filmen. Fan så trött jag blir på allt lallande.

Men vad hände egentligen då? Lätt att vara efterklok eller att säga ”lärare måste hålla lugnet”. Dagens tonåringar är inget o leka med.
De kan alla sina rättigheter men har inga skyldigheter. Sluta daltandet och ge lärarna tillbaks makten i klassrummet! Där är det ju de som ska bestämma om det ska fungera. Sen när fan blev samhället så lätt kränkt, om eleven inte kan bete sig i skolan så ska man fan inte få vara på skolan. Ne då har man kränkt eleven, Asså allvarligt ♀️♀️♀️

Pinsamt hur många som försvarar läraren.
Barn och ungdomar beter sig riktigt illa i skolan idag ,ingen tvekan där.
Men man får inte bruka våld pga det.
Och alla ni som tycker att det är okej borde skämmas. Det är inte konstigt att Sverige ser ut som det gör när folk försvarar brottslighet. Säger ni lika om en kvinna som misshandlats av sin man/pojkvän? "Hon förtjänade det säkert"??

Våld som våld, detta är ett stort övertramp av läraren. Var det Rätt att han dömdes? , borde han blivit av med jobbet också? ! Vilka signaler sänder det ut till våra ungdomar.

Nu får folk fan lägga ner med den här skiten alltså, såååå löjligt och onödigt tjafs.

Länk till artikeln:
https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/sofia-17-misshandlades-av-sin-larare-berattar-nu-/

Låt oss växa tillsammans på Instagram

2018-11-05 15:30
Från Familjelivmeddiagnos

Hej mina fina läsare, jag har nu senaste tiden fått upp ögonen mer och mer för Instagram, och märkt vilken fantastisk social media det är till skillnad från Facebook.

Ingen som hoppar på en ingen som mobbar en, nu pratat jag allmänt om mig själv, finns självklart rötägg överallt, men inte alls på samma sätt som i alla dessa hemska Facebook grupper jag varit med i.

Jag har på loppet av 1 månad fått över 1000 följare, och följer själv över 2500, det känns fantastiskt faktiskt.
Känns som att jag kan nå ut till fler och  hjälpa fler människor på Instagram än Facebook. Jag blir överlycklig så fort någon följer mig.
Jag följer alltid tillbaka och kommenterar så mycket jag bara kan,
Så låt oss växa tillsammans på Instagram i stället för alla dess grupperingar på Facebook.

Jag har lite idéer och vill du ha fler följare eller hjälp med din Instagram så kontakta mig så hjälper jag gärna dig.

Kramar till er alla därute tillsammans blir vi starka. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

😖😖IKEA BOKHYLLA 😖😖

2018-11-04 18:11
Från Familjelivmeddiagnos

Jag bokstavligt hatar ikea grejer, för det tar år inann man lyckas sätta ihop skiten Men man älskar ju priserna så man får vara tacksam för det ☺️☺️
Dessa bokhyllor har tagit snart i 1 vecka att sätta ihop, inte riktigt klara än, men tror vi förhoppningsvis blir det i morgon . Det visar sig

Fortsättning följer..............

Vi hundföretagare har tröttnat

2018-11-03 11:25
Från Familjelivmeddiagnos

Läste ett inlägg som en bransh kollega har skrivit, och det hade lika gärna kunnat varit jag.

Jag personligen blir så trött på vissa kunder som vi får och har så jag bara vill läxa upp dom ordentligt. Men det kan man ju inte göra för man måste vara professionell utåt, "kunden har alltid rätt" HELL NO!!. Jag är utbildad hundbeteendevetare, hunddagisföreståndare och hundinstruktör. Haft mitt företag i 6år och jobbat med hundar i 8år, jag tror faktisk att jag har liiite mer erfarenhet av hundar än vad vissa av mina kunder har. Kunden har inte rätt att döma mig och mitt företag bara för att det är lite grammatikfel på min sida. URSÄKTA MIG DÅ ATT JAG JAG DYSLEXI, vem fan är du att döma utifrån att det är grammatik och stavfel på hemsidan, fick en kommentar i går

*funderar på ert pensionat --- men jag blir helt PAFF över den dåliga grammatiken på er hemsida -- vad betyder det????*

Men seriöst människa, om du känner så så sök dig någon annanstans,
min dyslexi har inget att göra med hur seriöst eller bra mitt företag är, hur vi sköter hundarna. Man kanske ska kolla upp hur vi tar hand om hundarna i stället för att ge sig på gramatiska fel jisses ‍♀️‍♀️jag bara hatar språkpoliser

Varför gör människor så jag förstår inte, varför ska man störa dig på sånt som inte ens är viktigt, visst kanske viktig för den personen men snälla det finns viktigare saker att tänka på.

Och sen alla dessa folk som kommer oanmält och vill titta på lokalen, fattar inte folk att vi har en verksamhet att sköta.
Man är precis på väg ut med hundarna när det kommer en kund och ska envisas med att denna vill gå in och titta en snabbis bara, nej du får boka en tid, nä då blir man sur på oss och kallar oss oseriösa för att man inte vill visa lokalen för dom lite snabbt ‍♀️‍♀️

Ibland vill jag bara strypa folk

Här kommer länken till inlägget som min kollega har skrivit.

https://www.tormarpalilly.se/hundforetagare-ta-betalt/

Bilder från våran shoppingrunda

2018-11-02 07:47
Från Familjelivmeddiagnos

Här kommer lite bilder från gårdagens bravader, jag bara älskar allt julpynt

😱😱😠😠Vad håller förskolan på med 😱😱😠😠

2018-11-02 06:09
Från Familjelivmeddiagnos

Hej mina fina läsare, alltså jag blev så förbannad i går så jag trodde jag allvarligt talat skulle explodera av ilska. Nu har jag även min mens oxå så det är väll inte så konstigt. Jag läste denna artikel och fick en chock Hugo fick i sig annat barns hjärtmedicin fröken hade lagt det på bordet och sagt till Hugo att han inte fick röra den, ALLTSÅ ALLVARLIGT HUR KAN MAN SÄGA TILL ETT BARN ATT INTE RÖRA EN MEDICIN ÄR MAN HELT FUNTAD I HUVUDET.

Att detta ens kan hända på en förskola är ju fan så man blir livrädd. Hoppas den ansvariga idioten får sparken, om man inte förstår att man måste tänka på säkerheten varje minut då har man inget där att göra

HUGO FICK ANNAT BARNS HJÄRTMEDICIN PÅ FÖRSKOLAN.

Länk: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qnaxjz/hugo-fick-annat-barns-hjartmedicin-pa-forskolan/promo


😍Mall of scandinavia 😍

2018-11-01 23:16
Från Familjelivmeddiagnos

Haft en supertrevlig dag på
Mall Of Scandinavia,
På cubus har dom ta 3 betala för 2 på alla barnkläder jag köpte en massa fina kläder
Men jag e så slut så jag ska faktiskt lägga mig, så resten av bilderna får ni vänta med tills i morgon. Hoppas ni haft en bra dag, och får en god natt.

Drama på sociala medier orkar inte mer

2018-10-29 14:37
Från Familjelivmeddiagnos

Hej på er fina läsare

vet inte vart jag ska börja någonstans, senaste tidens drama på facebook har verkligen påverkat mig, allt skit som pågår, jag förstår inte att man orkar. Varför ska man hålla på och tävla vem som är störst bäst och vackrast hela tiden, varför kan man inte bara vara nöjd och glad för det man har i stället för att tjafsa och bråka. Varför ska man sänka och trycka ner varandra hela jävla tiden.

Det finns människor som varken har tak över huvudet eller mat för dagen, finns människor och barn som dör i krig i världen och vi bråkar om vem som är störst, bäst och vackrast ALLVARLIGT!!, Jag förstår verkligen inte, jag vet att vi alla är olika och har olika tankesätt och synsätt på saker, men varför kan vi inte bara samsas och hjälpa varann i stället.

SLUTA MED ALLA DESSA JÄVLA DRAMAN HELA TIDEN, DET SKA SKA. SNACKAS SKIT OCH DET SKA Tävlas OCH DET SKA MOBBAS.

Jag har oxå varit så förut, det fanns en tid då jag ville att mitt företag skulle vara störst och bäst i min kommun, men insåg snabbt att nä varför ska jag tänka så, vad får jag ut av det, INGET vänner Inget bara en massa problem o och huvudvärk och energi. Jag la ner det tankesättet ganska snabbt kan jag tala om, det finns så det räcker och blir över till alla inom min bransch, varför ska jag tjafsa och konkurera med andra företag, varför kan vi inte bara samsas och hjälpas åt i stället att bygga upp varann.

Jag har alltid varit aktiv av mig på facebook, men aldrig som jag varit idag, efter att jag insåg hur mycket Mobbning och drama som det förekommer på sociala medier så fick jag en chock. Trodde aldrig i mina vildaste fantasier att det va så här illa, vuxna människor som beter sig som små barn.

Jag har fått nog av all skit på social medier.
Varför kan inte vi människor bara hålla sams, varför ska det alltid bråkas och tjafsas och krigas för grejer som egentligen är helt orelevanta, med tanke på vad som händer ute i världen idag så är detta en droppe i havet bara.

Jag kommer från och med nu gå ur alla jävla grupper och inte vara så aktiv på Facebook längre. Jag har nu fått upp ögonen för min blogg och min Instagram, och det räcker för mig, vill folk hålla på  och bete sig som små barn så får dom göra det någon annanstans.

Följ gärna min Instagram där slipper ni drama kan jag lova kärlek till er alla därute som inte vill ha drama runt omkring sig ❤️❤️❤️❤️

En busig fantastisk helg med barnen

2018-10-29 11:55
Från Familjelivmeddiagnos

Hej på er, i helgen kom kusinen yaminah och hälsade på, och vi alla åkte till exploria center, alltså det är ju såååå roligt där. Rekommenderas verkligen fina verklogen massor med olika saker att göra för barnen

Här kommer en massa bilder från helgens bravader ❤️❤️❤️

Följ även min Instagram, där finns det även filmer som jag kommer lägga upp snart.Äntligen är han hemma, och med 8 olika mediciner 😱😔

2018-10-28 20:16
Från Familjelivmeddiagnos

I fredags fick mannen äntligen komma hem, dom hade konstatrerat att han hade fått en mindre hjärinfarkt och det va tur att han kom in, för annars hade det kunnat gå riktigt illa. Asså när han skickade sms till mig att han måste läggas in och sen en bild dör han låg med en massa sladdar och grejer så trodde jag att jag skulle svimma, sist jag va så rädd var när jag var med om en bussolycka, jag trodde på allvar att jag kommer förlora honom. Men tack och lov kom han in i tid och dom kunde hjälpa honom och fixa så att detta inte händer igen. Men nu måste hela hans livsstil förändras, och min oxå så klart för jag vill absolut inte hamna i samma situation som han. Läkarna sa att hans hjärta är försvagat och att han måste verkligen vara försiktig framöver då det kan hända igen, så han har fått massa olika mediciner, varav en spray som man ska ta i fall man får hjärtinfarkt som vidgar kärlen.

Så nu har vi mycket som ska ändras bla annat våra kostvanor som inte alls är bra idag, och det kommer jag oxå att lägga upp i bloggen under tiden.

kram på er alla och tack för alla fina kommentarer <3<3<3<3<3<3

😩jag orkar inte mer 😩

2018-10-26 12:17
Från Familjelivmeddiagnos

Mannen ligger fortfarande på sjukhuset dom ska ta fler tester på honom. Han mår ok och kanske får komma hem i morgon beroende på vad hans prover säger, men jag mår inte bra.

En massa strul på mitt företag med mina anställda och kunder och massa annat skit.
Och det har varit han som alltid tagit tag i allting och skött företaget senaste 2 åren sen vi fick sonen, men nu måste han få återhämta sig och ta det lungt, han får absolut inte stressa och hela hans livstil måste förändras.

Har bara lust att lägga ner hela företaget, har jobbat ihjäl mig redan och gått in i väggen 2 gånger under dessa 6 år jag haft företaget, vill verkligen inte göra det igen. Och jag kommer garanterat att göra det om jag måste tillbaka till jobbet och jobba heltid, deltid kanske jag kan jobba men det är knappt att jag ens orkar det. Jag vill bara vara hemma med sonen


Och inte nog med det så fick jag min mens i går Allt är så jävla jobbigt just nu, vette fan hur jag ska göra med allting.

🏥Dag 2 på sjukhuset 🏥

2018-10-25 21:44
Från Familjelivmeddiagnos

Tack alla fina läsare för alla fina kommentarer i går. Mannen mår bra efter omständigheterna, dom hade hittat små små förstoppningar i hans kärl  vilket betyder att nu är det en stor livsstilsförändring som gäller. Annars kan han få en riktigt allvarligt hjärtinfarkt nästa gång och då kan det gå riktigt illa 
är så glad och tacksam att det inte var värre,

❤️19 år tillsammans idag❤️

2018-10-25 20:26
Från Familjelivmeddiagnos

Idag för exakt 19 år sedan träffades jag och min underbara man. Det har det varit väldigt turbulenta år, mycket upp och ner och många motgångar, men idag  19 år senare står vi tillsammans starkare än någonsin med en helt fantastisk liten son. Båda med ADHD, ASPERGER och social fobi diagnoser som vi inte ens visste att vi hade för ens 3 år sedan.
Som vi kämpat tillsammans genom livet.

GRATTIS MITT HJÄRTA MITT ALLT 19 år tillsammans idag.

Hela mitt liv förändrades den dagen våra hjärtan fann varann. Älskar dig så mycket så det gör ont. Och nu har vi äntligen blivit en familj.

❤️Tack för att du alltid funnits där när det känns som hela världen är emot mig.

❤️Tack för att du alltid funnits där för mig när jag behövt dig som mest.

❤️ Tack för alla gånger du påmint mig om vad som är värt att kämpa för

❤️Tack för alla gånger som jag velat ge upp allting, och du fanns där och tröstade mig och gav mig trygghet  och sa att allt kommer bli bra.

❤️ Tack för att du finns och gör min varje dag.

❤️Tack för att du gav mig världens finaste son

❤️Tack för att du är världens underbaraste och bästa pappa till våran son.

❤️Tack för att du orkar med mig och min diagnos och allt som följer med den

Älskar dig till livets slut och tillbaka

😢Ambulans & Akuten 😢

2018-10-24 20:09
Från Familjelivmeddiagnos

Det händer för mycket skit i den här familjen,
jag låg inne på lättakuten förra vecka, min svärmor åkte in för någon månad sedan, min moster har åkt ut och in på sjukhuset och akuten senaste 2 månaderna.
Jag fattar inte hur jag orkar känns som att jag sakta går sönder inombords och snart kommer jag själv att explodera

Killen har legat hemma sjuk nu i snart 2 veckor med feber, frossa och 40 graders feber i 4 dagar upp och ner. Och i förrgår fick han veta av läkaren att det var halsfluss, så han fick penicillin och det vart bättre.

Helt plötsligt idag vid lunch fick han mycket svårt att andas och starkt tryck över bröstet,
Så vi ringde 1177 och dom sa att ring 112 direkt, så vi ringde och ambulansen kom och då visade EKG att det var något med hjärtat så han fick åka in och ta mera prover. Efter 2 timmar får jag veta att han ska läggas in för observation, ytterligare 1 timme efter det så får jag veta att han  har förträngningar i hjärtat och måste opereras.

Förlåt men VAH!!!! Jag är i chock vet inte vad eller hur jag ska ta detta. Visst bra att det upptäcktes men att gå igenom en operation är inget att leka med. Som han stressar och håller på och äter massa skit, så visste jag att detta skulle komma en vacker dag, jag har sagt flera gånger till honom att han måste varva ner och ta det lungt. Men att säga det till en person med både ADHD, ASPERGER och Social Fobi och som dessutom inte går på medicin är som att prata med en vägg ibland.

Jag är så sjukt orolig och det jobbigaste är att jag inte kan vara där hos honoma. Måtte allt bli bra med honom bara

Till alla föräldrar där ute LÄGG NER MOBILEN FÖR FAN!!!

2018-10-23 21:41
Från Familjelivmeddiagnos

Så klockren text, håller verkligen med förskolelärarna, vi håller på tok på för mycket med våra mobiler idag. Men att det var såhär illa trodde jag inte. Jag står helt på förskolans sida i detta, Varför blir så upprörd över någon vill ens barns bästa, nu menar jag inte att föräldrar inte vill sitt barns bästa. Men stanna upp en stund och titta vad du håller på med, för en vacker dag kanske ditt barn inte finns där längre av någon anledning och då sitter du där och ångrar varje minut som du la på den där jävla telefon i stället för ditt bar, Är det där medelandet eller inlägget på facebook så viktigt just nu?!

Jag har oxå märkt hur mycket jag håller på med min telefon, och blir själv chokad över hur beroende jag blivit, så jag har bestämt att jag rör inte telefonen när jag umgås med min son, jag lägger i från mig den sätter den på ljudlös och den får ringa bäst fan den vill. Vill någon mig något viktigt får dom lämna ett medelande så ringer jag upp så fort jag kan, mitt barn behöver mig mer.

För er som inte orkar klicka in på länken så skriver jag ner texten här som förkolan skrivit:

Det var för snart två år sedan som Juliana Farris Mazurkewicz skulle hämta sin dotter på förskolan Hockley i Texas, USA. På dörren satt en lapp. Men det var ingen vanlig lapp som uppmanade föräldrar att ta med sig extrakläder eller matsäck till en kommande utflykt. Det var en rätt otrevlig lapp som uppmanade alla föräldrar att ändra sitt beteende.

Vissa föräldrar blev verkligen upprörda när de såg lappen, men Juliana höll med om vart enda ord som stod skrivet. Hon tog snabbt ett foto av lappen och publicerade bilden på Facebook. Hon hade ingen aning om att över en miljon personer skulle reagera på fotot på bara ett par dagar. Alla verkade ha en åsikt om lappen som suttit på Julianas barns förskola.

Så här stod det på lappen:

”Du hämtar ditt barn, LÄGG UNDAN TELEFONEN!!!!

Ditt barn är glad att se dig! Är du inte glad att se ditt barn?? Vi har sett barn som försöker visa sina teckningar medan föräldern håller på med mobilen.

Vi har hört barn säga: ’Mamma, mamma, mamma.’ Medan föräldern har mer fokus på sin telefon än sitt eget barn. Det är skrämmande. Lägg undan mobilen!!

Länk: https://www.newsner.com/familj/juliana-farris-mazurkewicz/?fbclid=IwAR0YzZpsmvOXZ946veKGEd0RYh-ClS4ivWqyQmusI_xL7B8WHbDmaIfUDyo

Hon nominerad till ”Årets fuckgirl”: Folk skrattade och pekade

2018-10-23 16:55
Från Familjelivmeddiagnos


Läste nyheterna i går

Blir så otroligt arg och ledsen efter jag läste så jag höll på att explodera.

Länk:
://www.aftonbladet.se/a/wE2nxo

Jag visste inte att de va såhär illa ute bland skolorna idag
Det här skrämmer mig otroligt mycket, om det är såhär nu?! hur kommer det vara om några år när min son ska börja skolan

Jag vet att man aldrig kommer i från mobbning, men jag ska göra allt för att min son inte ska mobba eller göra någon annan ledsen eller illa på något sätt.
Jag kommer göra ett helvete av dom som mobbar eller gör illa min son det ska gudarna veta, detta ska fan inte få förekomma hur jävla svårt ska det vara att sluta mobba och vara elak. Va händer med dagens ungdomar vart fan har dom lärt dig att bli sånna jävla svin.

Jag hoppas dom inblandade får skämmas och får ett ordentligt straff.

lek och gymrum

2018-10-22 07:16
Från Familjelivmeddiagnos

Så har vi äntligen fått lite ordning på vårat lek och gymrum ☺️mycket kvar att göra, men visst ser det mysigt ut än så länge ☺️
Här ska vi träna och även göra en liten lekbana till lilla adrian där han kommer få gunga, klättra och hänga.

🤔🤦‍♀️Curlade barn & kränkta Föräldrar🤦‍♀️🤔

2018-10-21 22:08
Från Familjelivmeddiagnos

Hej fina läsare nu kommer jag skriva om ett riktigt känsligt ämne, men jag tycker det behöver pratas om, därför att det är på tok för många föräldrar som blir och är lättkränkta idag. Man måste väll för fan kunna säga åt sitt barn att NEJ det där är inte ok och det kommer leda till allvarliga konsekvenser. Idag är det eleverna som styr och lärarna ska bara bita ihop, asså va är det för värld vi lever i???. På min tid hade man respekt för lärarna annars åkte man ut med huvudet före kan jag lova, och idag så uppskattar jag enormt hur mina lärare var mot mig för att i många fall fick det mig att tänka till eftersom jag bara hade en moster som tog hand om mig då min mamma dog när jag var 1 år och pappa lämna mig då han inte klarade av situationen.

Det går inte en dag utan att jag läser om föräldrar som känner sig kränkta av de mest besynnerliga orsaker. Det kan vara för att ingen hjälper dem med barnvagnen på bussen, för att deras barn inte får tränga sig i kön till toaletten eller för att de blir tillsagda på restaurang för att deras barn stör bordsgrannarna eller för att de inte är välkomna på alla fik och restauranger med sina barn. Hur fasen kan man känna sig kränkt över att människor inte vill att de stör dem eller kanske inte har samma tankesätt som dom själva har? Det är väl sunt förnuft? Förklara gärna varför föräldrar är så lättkränkta idag. Har de aldrig haft riktiga motgångar och problem eller vad handlar det om?

Och nu till detta med uppfostran/bestraffningar. Det väcker så mycket känslor sen när då???? och varför???, en del blir uppriktigt förbannade på mig och tycker att jag "som är en förebild" förespråkar barnmisshandel. jag blir helt chokad Barnmisshandel? Vad lever vi i för värld egentligen? Ska man inte få lov att tillrättavisa sina egna barn när de går för långt utan att det kallas misshandel? Att höja rösten är inte att psykiskt misshandla sina barn. Den som påstår det har inte upplevt psykisk misshandel. Att stänga in sin kaxiga 8 åring i sitt rum när man efter 1 timmes försök till prat och tillslut bråk som man själv håller på att explodera av, och man själv håller på att få ett psykbryt är heller inte misshandel. Det är väll snarare mer psykisk misshandel på föräldrarna i så fall, kanske ska anmäla mitt barn för att barnen kränkt mig och får mig att må psykiskt dåligt????ASSÅ WHAT HUR LÅNGT SKA DETTA BEHÖVA GÅ???? Jag älskar min son - just därför vill jag lära honom vad som är rätt och vad som är fel. Det blir han inte om han får styra och ställa här hemma och leva rövare Det är fan inte konstigt att folk är så jävla lättkränkta i dag om de inte ens får lära sig att tåla en tillsägelse ifrån sina föräldrar!

Och Hur ser det ut i skolorna egentligen? Elever får svårare att lära sig och svårare att koncentrera sig. Betygen går ner. Lärarna tappar kontrollen och politikerna får skäll. Men vad är det egentligen som har hänt? Jo, lärarna har tappat makten att få bestämma i sina klassrum. För där är det barnen som bestämmer, och föräldrarna. Och om en lärare säger ifrån på skarpen/kastar ut en elev som missköter sig/tar en mobiltelefon ifrån en unge - då blir den KRÄNKT! Och föräldrarna medasså WHAT!!! Läraren riskerar att anmälas och väljer i stället att inte tillrättavisa alls, förlåt men jag förstår inte, det här skrämmer mig väldgit mycket.

Om vi föräldrar skulle göra ett bättre jobb med att faktiskt uppfostra våra barn så att de sköter sig när de är i skolan - då skulle lärarna kunna koncentrera sig på att göra sitt jobb i stället för vårt. Det är inte de som ska uppfostra våra barn, det är vi. Men om vi är rädda för att uppfostra våra egna barn - hur ska de då lyckas? Vi gör väl barnen en tjänst när vi uppfostrar dem? Vi gör det för att vi älskar dem! Vi VILL väl att de ska lära sig empati, rätt från fel och hur man ska behandla människor? Det måste få vara viktigare än att ha lugn och ro hemma med barn som kommer undan med allt? Är vi generationen som blev rädda för våra egna barn? Eller är vi generationen som oroar oss över vad grannen tycker om vår uppfostringsmetod i stället för att uppfostra?

Alla ni som kommenterat om att man aldrig får bestraffa - bara belöna. Hur funkar det i verkligheten? Jag förstår ju principen att man ska uppmärksamma det som är bra och berömma goda gärningar vilket vi såklart gör. MEN man kan ju inte ignorera när barnen gör idiotgrejor som att sparka varandra, slåss, mobba andra måla på tapeter, kalla en för fula saker, kasta sönder saker med flit? Gör ni inget då?! För mig är det helt vansinnigt. Man måste ju sätta gränser!. Hur gör ni i dessa fall, låter ni barnen bara vara, belönar ni när barnet gör något fel eller har jag helt missat något ??? Snälla förklara för mig för jag fattar verkligen inte.

Och detta med "ordet" makt
Det finns grundregler i barnuppfostran som väldigt många föräldrar verkar ha missat.
Dessa är samarbete, vägledning, förmaning och förbjuda. Det är varje förälders ansvar och det ligger i deras makt att använda dessa fyra förhållningsregler just för att barnet inte har det konsekvenstänkandet samt den mognad och erfarenhet att ta de beslut som vi vuxna kan, Så där måste vi hjälpa barnen så det blir så bra som möjligt.
Så skärpning! Ta tillbaka MAKTEN att våga samarbeta, vägleda, förmana och förbjuda barnen för de är inte mogna att ta alla beslut själva som det barn de är.

Kopierat Från en artikel:

Stefan Einhorn har under åren sagt och skrivit mycket klokt. Han har också rätt när han säger att vi borde oroa oss betydligt mer för de barn som inte känner stöd hemifrån än för de barn som blir curlade.

Jag har inte läst några vetenskapliga rapporter om hur curlande kan skada våra barn. Men efter att ha jobbat som psykolog inom skola och förskola i 40 år och mött mer än 5 000 barn och föräldrar har jag sett vilka konsekvenser ett överdriver curlande kan få. Barn till föräldrar som har svårt att sätta gränser och låter barnen bestämma för mycket får svårt att anpassa sig och följa de regler som är nödvändiga i skolan och förskolan.

Personalen skäms ofta när de använder uttrycket odrägliga om dessa barn men det är så de ofta upplever dem. Överdrivet curlade barn blir inte heller särskilt populära bland sina kompisar för de vill alltid bestämma. Får de inte sin vilja fram blir de arga eller sura.

Barn som hemma alltid får stå i centrum får svårt att vänta på sin tur och dela lärarens uppmärksamhet med de andra barnen. Barn vars föräldrar inte vill eller vågar säga nej av rädsla för att barnen ska bli ledsna och känna sig oälskade kan sedan få svårt att hantera de kriser och motgångar de möter senare i livet.

Här är länken till det inlägget: https://www.aftonbladet.se/debatt/a/p6leJo/du-har-fel--curlade-barn-blir-odragliga


Svar på frågor ang min ADHD

2018-10-21 17:40
Från Familjelivmeddiagnos

Hej mina fina vänner och läsare, sorry att jag itne bloggat på ett tag men det har varit riktig sjukstuga här hemma samt ombyggnad av ett av våra rum, min kille har varit väldigt sjuk senaste 5 dagarna, han har haft feber som gått upp och ner hela tiden mellan 38 och 40 grader, och bara legat och knappt orkat ta sig upp ur sängen, det konstaterades att han fått halsfluss och måste behandlas med antibiotika. Så det har varit lite jobbigt senaste dagarna och jag har knappt orkat vara här på bloggen eller mina sociala medier.

För ett tag sen fick jag dessa frågor av @Lii76 och här kommer äntligen svaren, sorry att jag varit så seg med dom vännen <3<3<3

1. När fick du din ADHD diagnos?

Svar: För ca 3 år sedan


2. Vad fick dig att vilja göra en utredning?

Svar: jag hamnade i en depression först och min läkare frågade mig om jag inte skulle vilja utreda mig för ADHD och lite annat då hon misstänkte att jag hade det, och jag hade själv misstänkt det många gånger men aldrig riktigt haft tiden att ta tag i det, så där och då påböjade jag min utredning.

3. Kan du ge exempel på hur ADHD hos dig som vuxen kan märkas i din vardag?

Svar: Glömmer saker väldigt lätt, är mer trött än vad andra är, kan säga saker utan att först ha tänkt mig för, det är ett väldgit stort problem för mig.

4. Vad innebär ADHD för dig som vuxen?:

Svar: väldigt jobbigt, då det påverkar så mycket av ens vardag, och ibland till en punkt där man önska att man aldrig hade fått diagnosen. Visst förstår man mer idag än vad man gjorde förut, men det finns fortfarande mycket fördomar. Jag är väldigt öppen med med min ADHD så att folk ska veta varför jag är som jag är ibland. Men om man inte har förståelse för det så spelar det ingen roll. Men jag bryr mig inte längre, jag berättat alltid ändå, då det är 90% av den jag är.

5. Vad tycker du är det vanligaste problemet med ADHD, hur begränsar den dig?:

Svar: Det är tröttheten den kommer först, den begränsar mig så pass mycket oftast att jag inte orkar göra något, och då tror folk att man bara är lat. Tex efter man varit ute och tex handlat eller varit iväg en halv dag, så tar det en hel dag för mig att återhämta mig från det, vilket är enormt jobbigt. Att ha gäster hemma om det så bara är två personer så blir jag oxå helt utslagen hela dagen efter, att åka komunalt går ibland inte alls, jag måste alltid ha music på för att slippa höra alla människor som pratar runt omkring. Stress är oxå ett väldgit stort problem för mig, jag klarar det inte för då slutar min hjärma att fungera helt, jag kan inte tänka klart alls vid stress, utan jag måste stanna upp en minut tänka efter och sen fortsätta och i en stressigt situation kan det vara väldgit jobbigt för dom runt omkring mig.

Jag glömmer saker väldigt lätt och gör jag inte en uppgift någon sagt till mig på en gång då glömmer jag den efter 1 min. Jag måste skriva ner grejer i samma sekund jag får en uppgift eller ska boka in ett möte för annars glömmer jag. Och det kan vara dom mest enklaste saker, det har varit det största problemet för mig, har glöm att jag bojat in ett kundbeösk tex och så står kunde där helt plötsligt och väntar och jag får panik och vet inet hur jag ska lösa situationen, sen blir jag så arg och ledsen på mig själv att jag är så här glömsk då det bara skapar en massa problme för mig. Jag har dock blivit bättre på att hantera det sen jag gick KBT-kursen, den har verkligen räddat mig många gånger. Jag har haft extrema agressionsproblem inte att jag slagits, aldrig men väldgit mycket verbalt, skriker och gapar på minsta lilla ibland vilket alltid kommer ut fel i slutändan så det bara skapar en massa problem, men där har min ADHD medicin hjälpt mig väldgit mycket tack o lov, så fort jag glömmer min medicin en eller två dagar känner jag av direkt hur förändrad jag blir. Och det är väldigt jobbigt för det innebär nog att jag kommer få medicineras hela mitt liv.

6. Vad skulle du säga är positivt med att ha ADHD?:

Svar: För mig känns det väldgit sällan som något är positivt med min ADHD då jag kännt att den mest bara skapat problem, men efter min KBT-kurs så har jag lärt mig att se dom små ljusa stunderna och positiva sakerna. Och för mig är det, tålamodet, energin och orken när jag verkligen verkligen vill något så ger jag inte upp, envisheten vet nu inte om det beror på min ADHD men jag är extremt envis. Kreativitet, förmågan att hyperfokusera och att se helhetbilder tycker jag är en mycket positiv grej. Och det bästa är att när man verkligen vill något eller tycker om något så gör man det med hela sin själ och hjärta, men sen att avsluta det man påbörjat så starkt det blir en helt annat historia haah:) :)

7. Ska man berätta för andra att man har ADHD?:

Svar: När jag fick min diagnos så tyckte jag inte det, och vart väldigt orolig för vad folk skulle tro och tycka om mig om dom fick veta att jag hade ADHD, och specielt om mina kunder fick veta. Men efter ett tag så lärde jag mig acceptera det och sa till mig själv en dag att "nej jag är fortfarande samma människa som jag alltid varit" bara att jag nu fått en diagnos. Och vill folk inte acceptera detta eller ha förståelse för detta då kan dom dra, jag tänker inte gömma mig. Den dagen gick jag ut på min facebook och berättade för alla att jag har ADHD, och jag fick så mycket positiv respons så jag blev helt gråtmild. Så ja jag tycker absolut att man ska berätta att man har ADHD men man kanske ska tänka sig för innan för vem man berättar det för om man är en väldigt känslig person.

8. Om du fick din diagnos som barn, vad skulle du säga är skillnaden idag när du är vuxen?

Svar: Jag kanske skulle fått mer hjälp och förståelse, men annars tror jag inte det skulle vara så stor skillnad om inte sämre kanske, då ADHD inte var lika känt när jag var barn. Jag är 34 idag så ni kan ju räkna ut när det var, Jag kommer i håg att dom som fock en diagnos när jag var barn/tonåring vart dumförklarade och behandlades väldigt illa av andra barn och tillomed vuxna. Jag kan skriva en hel bok om det när jag var barn, men inte just nu om ni vill veta det så skriv gärna i kommentaren så gör jag ett annat blogginlägg om det.

Så det var dom frågorna jag fick, om ni har fler frågor och funderingar kring min ADHD så skriv gärna så gör jag ett annat blogg inlägg om det.

Kramar på er alla med diagnoser där ute

Ät kött fisk och potatis för fan. Hela Sverige är uppbyggt på den kosten

2018-10-19 06:14
Från Familjelivmeddiagnos

Hej fina läsare,
Jag läste precis ett inlägg på nyheterna om att föräldrar klagar på den svenska skolmaten
‍♀️‍♀️ allvarligt.

Sluta gnäll och ät det som bjuds.. var glada att ni inte behöver laga mat själva som dom flesta länder "kan inte jobba för jag måste laga mat".. får ni mat levererar till dörren normalt då eller? då kan ju jag säga.. jag blir diskriminerad för jag får inte pizza varje dag i skolan..‍♀️‍♀️‍♀️
ska då skolan göra pizza åt mig varje dag? typsikt bortskämda svenskar som ska böla så fort inte allting är anpassat efter dom eller får allt dom vill ha, tvivlar även på att en 4åring helt plötsligt blir vegan är ju mer föräldrarna som bestämt det, Gillar du inte maten, äter du inte griskött eller annat så hämta en matlåda med dig då, bara allergiker ska man ha hänsyn till, allt annat är bara skit snack. Ät och Tacka gud att man får mat ens i skolan.

Va tvungen att skriva av mig, blir så frustrerad på bortskämda och människor som blir kränkta för Minst lilla idag ‍♀️‍♀️

🤸‍♀️💪Nu jävlar 💪🤸‍♀️

2018-10-17 09:17
Från Familjelivmeddiagnos

Jag och killen har bestämt att gå ner i vikt, jag vägde mig i går och jag väger 95kg
jag har aldrig väg över 85, och efter graviditeten gick jag ner 10k tillomed
Det räcker nu, jag känner hur min kropp börjar säga i från, och med två knäoperationer i bakrunden så måste jag börja ta hand om mig, och framförallt om jag ska orka med Adrians energinivå

Så jag e sååå taggad nu att börja träna och lilla Adrian ska få vara med, han ska få lära sig hänga, balansera och massa annat.

Sen vill jag att ni kollar in denna lilla kille, alltså han är ju helt otrolig och har över  300,000 gilla markeringar på sin Instagram,
och tränar vi tillräckligt med adrian så kanske han oxå kommer dit en vacker dag

Länk: https://youtu.be/5aFtsWfNZVQ

Och allt detta kommer vi göra bara om Adrian tycker det är roligt, vilket jag tror han verkligen kommer göra då han bara älskar att klättra överallt när vi är på Leos lekland ☺️☺️☺️

Så om ni vill följa vårat träningsäventyr så tryck på följ ❤️❤️❤️

🍁Gårdagens äventyr i bilder 🍁

2018-10-16 22:27
Från Familjelivmeddiagnos