RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-01-16 19:01:13

franglamtilldamm blogg

franglamtilldamm blogg på Nouw

Om klass-hat och om att bo på mindre ort i Dalarna

2020-01-16 08:24
Från franglamtilldamm

Jag tittar in här och säjer HEJ och GOTT NYTT ÅR!! Jag ser nämligen att det fortfarande finns många som besöker denna blogg. Så gulligt av er att klicka in här...Vad har hänt sedan sist då: Jo.....

  • Jag har fyllt FEMTIO! Men tror ju förstås att jag fortfarande är 30. Jag lider nämligen av omvänd kroppsdysformi vilket innebär att jag tror att jag är yngre och smalare och snyggare än vad jag är i verkligeheten! LoL! Så när jag går förbi en spegel blir jag lika förvånad varje gång, och jag får gå tillbaka och kolla: Vad det där verkligen jag?! Eller mormor. är det du? :-)
  • Jag jobbar heltid som högstadielärare i Engelska.
  • Jag har belagt mig själv med totalt KÖPSTOPP hela 2020, och anledningen till det är att...
  • Jag jobbar stenhårt på att bli helt EKONOMISKT FRI inom några år och behöver därmed spara.
  • Jag har också köpstopp för att jag tycker att nu räcker det liksom. Livet är för materialistiskt!
  • Jag har bloggat om hur det är att bo på mindre ort i Dalarna och om klasshat i min gamla blogg som ni hittar om ni klickar HÄR

I går var det tulpanens dag! Köpte ni tulpaner då? Det gjorde inte jag för jag missade det helt och hållet. Jag älskar tulpaner och bjuder härmed på en bild från förra året. Ha en strålande fin dag! Varm kram!

Helt otroligt....

2019-11-18 20:47
Från franglamtilldamm

....men också spännande och kul att så många läsare fortfarande tittar in här varje vecka fast jag inte är så aktiv här längre. Jag blev väldigt förvånad när jag kollade statistiken :-)

Här bjuder jag på några vackra bilder från helgen då vi var i Stockholm och hade det mysigt. Jag vill också passa på att önska alla er som tittar in här en mysig adventstid och så småningom en riktigt God Jul!

Kram!

Kära fina läsare....

2019-06-24 08:44
Från franglamtilldamm

tänk att ni är så många som fortfarande tittar in här även om jag nu bloggar på annat håll. Tiden har fullkomligt rusat fram....

Följ gärna med på vad som händer och sker HÄR 

Tills vi ses igen så vill jag önska er alla en helt underbar sommar! 

Kram

Anneli 

Jag har flyttat

2018-10-14 07:47
Från franglamtilldamm

och ni är varmt välkomna att hälsa på!

Här är adressen

https://theswedishlakehouse.blogspot.com/


Jag skriver om varför jag har flyttat

HÄR

Så här galet glad blir man

2018-10-13 16:46
Från franglamtilldamm

när man har lagt sig till med lite hälsosammare leverne och helt plötsligt så börjar kläderna passa!

Kläder som har suttit mer än lovligt tajta över armarna och ryggen börjar nu sitta som de skall igen, och det är ju så himlans bra. För jag har ju så många plagg som jag älskar men som suttit rätt illa en längre tid nu.

Den här blusen planerar jag att ha till vita byxor i Kalifornien, för jag ser att det är 28 grader varmt där nu och då kan man ju ha lite sommar-stil på kläderna.

Så här galet glad känner man sig också när man inser att man hittills lyckats hålla målet om att motionera minst 5 km varje dag, vilket i sin tur har gjort att kläderna sitter lite bättre.

Men jag har ca. 7 kilo kvar till min målvikt, och de där sista kilona brukar ju sitta som sten eftersom det är sådana där trivselkilon som tydligen gillar att sitta bekvämt där de sitter :-)

Personligen klara jag inget som känns onaturligt och komplicerat vad gäller hälsan så jag äter av allt men mycket mindre, vidare har jag slutat med alkohol och så rör jag mig mer. Ja, väldigt enkla justeringar faktiskt och det ger resultat! YES!

Det är så roligt med planer och mål för då har jag något att jobba emot och det är ju alltid så kul tycker jag. Just nu har jag :

Hälsomål

Ekonomiska mål

och

Framtidsplaner som är så spännande,

och alla dessa mål kommer att kräva en hel del att uppnå. Bland annat lite livsstilsförändringar som kan kännas drastiska men allt går eftersom det bara är tillfälliga och därmed tidsbegränsade förändringar som måste ske tills målen är uppnådda. Vet man ett slutdatum så kan man kämpa sig igenom det mesta faktiskt, och det sitter i hjärnan.

På tal om mål och att vara målinriktad så tittade jag på Isabella Löwengrip på Skavlan igår. Jag är så imponerad över denna tjej och hennes prestationer. Vilken fantastisk förebild för många kvinnor! Heja, heja, heja henne! Hon sa faktiskt något som är helt i linje med mina egna åsikter och något som jag skrivit om tidigare: Hon sa att hon socialt har hon inget tålamod för folk som hon inte har något utbyte av, och precis så är jag också. Jag tycker att hon har en enormt sund inställning till livet och som passar henne, hennes situation och hennes personlighet.

Men tänk vad Jantelagsanhängarna sendan visar upp sina värsta sidor i kommentarsfälten i Isabellas blogg. Det är ju pinsamt faktiskt! (och det är väl därför dessa elaka och bittra fegisar är anonyma. Fegisar!) Ja, för folk gör ju bort sig då ilska över någon annans framgång helt klart grundar sig i avundsjuka, och kommenterar man som de gör, ja då är man inget annat än en avundsjuk medioker jante. Grattis! Det finns alldeles för många sådana här i Sverige. Jag vet, för jag har själv råkat ut för dem.

Men det är så kul med kvinnor som Isabella Löwengrip. Vilken inspiration!

Ha en fortsatt fin lördagseftermiddag!

När man bara är så lättad...

2018-10-12 07:45
Från franglamtilldamm

Jag är så lättad och glad och tacksam för att jag har två döttrar som båda har en plan och en riktning i livet. Båda är friska och starka och intelligenta och helt förträffliga människor. I onsdags tog min 18-åring körkort så nu har jag två barn som kan transportera sig på egen hand :-) Ja, glädjen var verkligen stor. Bra jobbat! 

Alltså, jag vet i katten om jag hade klarat av att ta körkort nu. Det verkar ju vara hur knepigt som helst med både teoriprovet och själva uppkörningen. Ja, jösses. Jag är glad att jag är lite äldre och tog körkort på 80-talet.

Den äldsta dottern, som är på bilden ovan, läser nu på ämneslärarprogrammet och den yngsta dottern som gör sitt sista år på naturvetenskaplig linje med naturbruksinriktning har även hon planer på en högskoleutbildning till hösten 2019.

Jag är också så glad att båda flickorna väljer att läsa till legitimerade yrken inom områden där de inte bara kommer att vara säkrade jobb för all framtid utan även kan utöva i både Sverige och USA, om de vill.

Som förälder är jag också så otroligt glad och nöjd över att flickorna tänker på att utbilda sig så att de kan stå på egna ben och vara självständiga med en egen trygg ekonomisk grund. Det gör sådan skillnad säger denna mamma som lever sitt liv baklänges och som först nu som medelålders skaffat sig en riktig karriär.

Vägen har inte alltid varit spikrak och lätt och vi har levt en tid där vi betat av den ena utmaningen efter den andra, men jag har alltid stenhårt trott på att allt skulle lösa sig till slut, för det gör de nästan alltid. Har ni tänkt på det?

Jag är också otroligt stolt över att vi har klarat av att resa oss varje gång trots att det faktiskt, hur ofattbart det än låter, funnits personer som medvetet har satt krokben och försökt fälla oss när vi försökt ta oss tillbaka på banan igen.

Men tji fick dom! Länge funderade jag vad som fick dessa personer att vara så elaka för jag har absolut aldrig gjort dem något illa. Ett par av dem känner jag knappt. Men nu har jag listat ut att det de gjorde säger allt om dem och inget om mig.

Tyvärr har jag förstått att det jag skriver om inte är alltför ovanligt. Jag läser andra bloggar där driftiga, duktiga, öppna och härliga kvinnor blivit utsatta. Och ännu en gång så tror jag att det hela grundar sig i den berömda avundsjukan, och i det faktum att vissa kvinnor som är lite lätt missnöjda med sitt eget liv på något sätt får för sig att dessa kvinnor som de riktar sina elakheter mot på något sätt har bättre, rikare, och mer spännande liv än dem själva, fastän det kanske inte alls år så, och då spänner de sina giftpilar och skjuter skarpt.

Varje gång jag skriver eller berättar om detta så får jag kommentarer av folk att de fattar inte vad jag råkar ut för eftersom de aldrig råkat ut för något sådant eller upplevt något liknande. De känner inte igen det. Jo, men tänk efter....Jag förstår varför ni inte känner igen det. Ni kanske lever liv som är helt normala för andra på orten, ni sticker inte ut på något sätt och ni är alltså helt i linje med vad som är accepterat här och är som alla andra och därmed upplevs ni varken som ett hot eller är någon som andra känner sig speciellt avundsjuka på. Jamen så är det. Det är dagens sanning. Hur vanliga det än får er att låta

För det är ju bara en viss typ som dessa elaka människor försöker förpesta livet för och det är kvinnor som vågar glittra lite extra i deras ögon, och det behöver inte ens vara så på riktigt utan det behöver bara vara att de med sina förutfattade meningar och dåliga självkänsla upplever att det det så för att helvetet skall braka loss.

Detta som jag beskriver ovan är en av orsakerna till att man skall se till att göra sig själv UNFUCKWITHABLE. Alltså, man skall se till att man klarar sig helt själv, ör helt ekonomiskt oberoende, aldrig står i beroendeställning till någon, samt att man har ett fully funded Go-to-hell-konto. För då behöver man aldrig bita sig i tungan när man träffar på elaka människor, utan man kan rätt och slätt tala om för dem vad man tycker om dem utan att behöva oroa sig för några som helst konsekvenser. Tänk vilket drömläge! Där håller jag faktiskt helt med Leif GW Persson.

På tal om att vara lättad så är vi så lättade att Mora IK vann över Färjestad på hemmaisen i går kväll. Yes, men vilken fantastisk match! Och Moras andremålvakt som fick vakta målet igår för första gången var helt strålande bra! Så kul för honom att få en sådan start! Vi var förstås på plats. Heja Mora IK!

Nu kör vi fredag igen!

Ha en underbar dag!

Det finns ingen återvändo

2018-10-09 21:55
Från franglamtilldamm

Barn gör det som känns bra. Vuxna gör en plan och följer den! Så det så!

Jag har bestämt mig för att leva ett hälsosamt liv och sedan jag började sätta mål för mig själv har det gått som på räls, och vad gäller motionen är jag nästan besatt. Jag skall ut på min runda varje dag och den skall vara minst 5 kilometer, och vad händer? Jo rundan blir både 8 och 9 och 10 kilometer och idag blev den 12 km lång! Jag är förstås supernöjd och mår verkligen bra av att röra mig så här mycket som jag gör nu.

Något annat som jag mer än gärna ägnar mig åt just nu är böcker. Jag plogar igenom minst två i veckan och är stormförtjust över att jag efter så många år med en oändlig bokhög av akademiska böcker som måste läsas nu äntligen får ägna mig åt högen med böcker som jag vill och har längtat efter att få läsa.

I somras läste jag boken om Hans Roslings liv och nu har jag precis blivit klar med hans bok som heter Factfulness- Tio knep som hjäper dig förstå världen vilken var väldigt ögonöppnande vad gäller alla slutsatser man drar om allt möjligt och hur fel man kan ha. Ja, den kan jag verkligen rekommendera. Den lär en att tänka om och tänka rätt.

Nu skall jag precis börja med Henry Clouds bok Boundaries, som handlar om gränsdragning i livet. Alltså hur man hanterar gränslösa människor som hela tiden går över gränserna. Det behöver vi nog alla lite till mans träna på så den boken ser jag fram emot. Jag har faktiskt råkat ut för en galet stor mängd osorterade människor som gjort grova övertramp i mitt liv i olika sammanhang.

Nej, usch och fy för sådana typer! Alla gånger har det slutat med att jag har fått lov att säga ifrån och då har jag, hör och häpna, blivit the "bad guy", bara för att jag sa ifrån. Det blir så när man är öppen och vänlig och flexibel, då kliver både den ena och den andra på. Nej, nu är det slut med det faktiskt. Hit men inte längre.

Sedan är det maten. Den har jag full koll på. Jag äter av allt jag vill, men mycket mindre. Socker passar jag mig för och det har jag gjort i flera år nu så där är det ingen skillnad. Men jag är otroligt stolt över att ha tagit tag i maten för vi äter faktiskt så mycket i onödan och stoppar i oss mat av vana och av bara farten utan att ens vara hungriga. När man är i min ålder ändras kroppen och ämnesomsättningen, förbränningen, minskar och då är det nödvändigt att justera vad man äter och mängden mat efter det.

Nu finns det ingen återvändo- Jag har en plan och jag följer den!

Här är Guda-gott att vara!

Här går jag varje dag!

Lucky me!

Hemma och myser med levande ljus. Supernöjd med dagens distans!

​Ha en underbar kväll. Godnatt. 

Sluta jobba vid 55 - Går det?

2018-10-07 16:14
Från franglamtilldamm

Jag funderar ju väldigt ofta och väldigt mycket på när det egentligen är läge att kliva av Ekorrhjulet.

Det här är ett av mina absoluta favoritämnen just nu och jag är rätt så besatt av tanken på total frihet. Och när jag fokuserar på något så brukar massor som har att göra med det jag tänker på plötsligt uppenbara sig lite var stans och ofta mitt framför näsan, som i går till exempel när jag var på ICA såg jag att tidningen M-Magasin hade en specialtidning i ämnet, ja tänk hur det är.

Jag köpte med tidningen hem och det fanns massor av intressant och informativ läsning för de som går i samma tankar som jag. Vad lite man egentligen vet om det här allmänna- och tjänstepensions-systemet egentligen, alltså den biten av pensionen som den svenska staten och arbetsgivaren lägger till pensionen.

Eller kanske är det bara jag som har bott utomlands i så många år som inte är riktigt insatt. Men jag kommer ju heller inte att få ut så många kronor från det allmänna pensionssystemet eftersom jag inte har arbetat så länge i Sverige och inte heller uppfyller kravet för att få full garantipension, vilket är att man skall ha bott i Sverige i minst 40 år från och med när man var 16 år gammal, innan 65 års ålder.

Hade det nu inte råkat varit så att jag sett efter mitt eget hus vad gäller pensionen så hade jag haft ett liv som så kallad fattigpensionär att vänta mig. En vardag som tyvärr är verklighet för många äldre och speciellt för kvinnor här i Sverige.

Men skall man kliva av Ekorrhjulet innan den lagstadgade pensionsåldern här i Sverige och innan man får börja ta ut pengar från pensionssystemet så gäller det att ha ett eget investerat kapital som är så pass stort att man kan leva på avkastningen, och det utan att röra själva kapitalet som producerar avkastningen. För det är viktigt! Man får ju absolut inte döda hönan som lägger äggen!

Avkastningen per år skall alltså motsvara den summa man behöver för att leva under året och den är ju individuell. En del människor kan leva på 12-15 000 i månaden eller till och med mindre, medan andra känner att de behöver 30 000 kronor i månaden för att kunna betala för sina liv.

Summan beror sedan lite på hur man lever och om man har höga omkostnader eller inte. Men det är viktigt att sätta sig ned och på allvar titta över alla sina kostnader för att etablera exakt vilken summa man behöver för att klara av att betala sina omkostnader varje månad. Finns det kanske kostnader som kan trimmas bort?

Man kan också passa på att fråga sig själv vad man kan tänka sig att dra ned på i livet i utbyte mot frihet, och där är vi också så olika lagda. En del kan inte tänka sig att ändra på något sitt liv, som till exempel shoppa mindre, och då kommer det inte heller med största sannolikhet att vara möjligt ekonomiskt att pensionera sig tidigare. Själv värderar jag frihet och upplevelser över prylar och därmed kan jag lätt skära bort nästan alla konsumtionskostnader i mitt liv, förutom de som har med mat och absolut nödvändiga förbrukningsvaror att göra förstås.

Den gemensamma nämnaren för nästan alla FIRE-människor (Financial Independence Retire Early) är att de lever långt under sina tillgångar för att kunna få till en så hög sparkvot som möjligt att investera. De lever som ingen annan nu, alltså på tok-lite pengar, just för att de skall kunna leva som ingen annan om några år, alltså helt ekonomiskt oberoende. För mig är detta solklart! Något jag absolut vill göra.

Hur börjar man då sin resa mot ekonomisk frihet?

Jo så här....

Steg 1: BUDGET. Gör en budget där varje krona av din lön är öronmärkt innan den ens kommer in på kontot. Om inte du bestämmer vart varenda krona skall ta vägen så kommer de att vandra fritt och otyglat vart de vill och försvinna. Det som blir över när du har budgeterat för alla levnadskostnader skall gå under kategorin SPARANDE.

Steg 2: NÖDFALLSKONTO. Ta pengarna under sparande och spara nu ihop ca. 8-10 000 kronor på ett så kallat nödfallskonto. OBS! Dessa pengar skall bara användas i nödfall, som till exempel om frysen går sönder eller om man får punktering på bilen. Notera att julen ALDRIG är ett nödfall. Julen infaller varje år i december så planera och budgetera för den! Om du måste ta från dessa pengar se till att fylla på kontot igen så snabbt som möjligt.

Steg 3: SKULDFRI! Nu när du har pengar på ett nödfallskonto skall du sluta spara och istället lägga alla pengar som blir över i din budget efter att du har betalat för tak över huvudet, mat, försäkringar, driftkostnader och bilen på att betala av alla dina skulder, krediter och lån, utom ditt bolån.

Du kan ALDRIG bli ekonomisk oberoende om du har skulder.

Lista dina skulder i storleksordning, oavsett ränta, och börja med att betala av den minsta skulden först. Betala minimum-beloppet på alla andra skulder och betala allt du kan på den skulden som står överst på listan. När den är avbetald fokuserar du på skuld nummer två på listan. Ta nu alla pengar som du förut la på skuld nummer ett och lägg dem på skuld nummer två. Fortsätt att betala endast minimum-beloppet på alla andra skulder. Repetera denna procedur tills du har betalat av alla skulder. Det blir en snöbollseffekt där du vartefter att varje skuld blir betald får ännu mer pengar att lägga på nästa skuld.

Du skall alltså aggressivt fokusera på att betala av alla skulder som om ditt liv hängde på det och skall under tiden helst inte lägga pengar på något annat än det som står i din budget. Detta kan till exempel innebära att du inte får se insidan på en restaurang om du nu inte råkar jobba där. Men well, well...Laga mat hemma och rensa och sälj saker om du kan. Ju fortare du betalar av allt desto snabbare kan du börja på riktigt att spara dig fri.

Steg 4: BUFFERT. Nu är du skuldfri, utom ditt bolån. Spara nu ihop 3-6 månaders levnadskostnader i en buffert, alltså inte 3-6 månadslöner utan det som ditt liv kostar dig för att överleva i 3-6 månader om något skulle hända. Här skall du räkna in tak över huvudet, mat, boendekostnader (vatten, el, hemförsäkring, internet, och TV), och bil (bensin, försäkring, besiktning, underhåll). Du bestämmer själv om du känner dig trygg med 3 månaders kostnader på kontot (kanske du är själv) eller behöver 6 månader i en buffert.

Steg 5: INVESTERA. Nu skall du titta över din budget igen och tajta till allt som bara går inom alla kategorier. Målet är nu att försöka få en så stor summa pengar över varje månad som som möjligt att investeras i aktier och aktiefonder med hög avkastning. Detta kallas för sparkvot och det finns faktiskt folk som lyckas leva på halva sin lön och som investerar resten, men då har de dragit ned på levnadskostnader rejält och är superduktiga på att till exempel handla mat billigt på kampanj etc. Det finns en ung familj i Leksand som gick i tidig pension i 30-årsåldern. Familjen har två barn och de lever på ca. 20 000 kronor i månaden om jag inte missminner mig. Det går alltså om man vill.

För mig som är både målfokuserad och tävlingsinriktad så är detta kul. Det blir en sport att se hur stor sparkvot jag kan få till varje månad. Jag som var en riktig kupong-drottning när jag bodde i USA har lärt mig hur man handlar nästan gratis inom alla kategorier, dock i USA, här i Sverige är det svårare, men det går har jag förstått.

Ja det är så man gör. Rätt enkelt och desto yngre man är när man börjar desto tidigare kan man gå i pension. Om du till exempel investerar 2 500 kr. i månaden i 40 år och får en avkastning på 9% så har du över 11 miljoner när du fyller 65 år. Marknaden kommer att gå upp och ned men har under åren haft en medelavkastning på mellan 8-12%. Alla som har barn och som läser detta, lär era barn att spara och investera till sin egen pension. Effekten av ränta på ränta är oslagbar och talas faktiskt om som världens 8:e underverk.

Du kan om du vill!

I går kväll grillade vi, kanske för sista gången i år.

Där borta skymtar Orsasjön.

Grillad rostbiff, Caprese sallad, rosmarinpotatis och beasås.

Bättre än på restaurang!

Ha en fortsatt trevlig söndagseftermiddag!

Så sugen....

2018-10-06 16:21
Från franglamtilldamm

på denna eleganta kappa i ull och kashmir från Newhouse.

Grått kommer och går, men titta, titta, titta, beige består!

En true klassiker.

Jag har faktiskt redan en exakt sådan kappa från Newhouse fast i mörkblått. Så jag vet att den är underbar. Så snyggt skuren och i en skön mjuk kvalitet.

Den beiga kappan passa så otroligt fint till jeans och bruna skor, som dessa snygga stövletter nedan till från Vagabond.

Haha....Ja, får se om man kan klämma in det i budgeten någonstans framöver.

Det är mycket nu, bland annat en resa till USA, men man kan ju alltid kika lite och önska och drömma :-)

Men jag tänker ofta på det här med att ha en helt klassisk garderob. Det måste ju ändå vara det mest praktiska och jag tror att det även är konceptet med en så kallad "kapsel-garderob" som många bygger upp.

Googla "kapsel garderob" eller "capsule wardrobe", det är jättekul att se alla kombinationer.

Den här outfiten matchar hösten här hemma så fint tycker jag! :-)

Ha en härlig lördag!

Det finns ingen genväg

2018-10-05 20:40
Från franglamtilldamm

när man fokuserar på att komma i form. För egen del gäller bara två superenkla saker: Röra mig mer och äta mindre.

Vidare har jag tagit bort all alkohol från mitt liv och mår väldigt bra av det. Min flaska bubbel består nu av Ramlösa istället för Prosecco och det går lika bra det. Jag tror att det där med att dricka vin är mer en vana än något man måste ha.

Iskall Ramlösa i ett vackert glas är toppen och går lika bra som ett glas vin på en fredagkväll...Och alla som känner mig sätter i halsen just nu :-)

Sedan skyr jag också stress som pesten, för jag blir fet av stress, det är konstaterat, och det har med ett hormon som heter kortisol att göra. När jag äntligen blev klar med mina universitetsstudier i våras gick jag omedelbart ned 4 kg på grund av att ett helt ton med stress plötsligt inte längre fanns i mitt daglig liv. Och jösses så mycket tid jag fick över också....

Jag har lovat mig själv att försöka motionera minst 5 km om dagen och oftast blir det ca. 7-8 km. Idag känner jag mig extra nöjd eftersom det blev över 9 km!

Det finns heller ingen genväg vad gäller att få bort energitjuvar.

Jag fokuserar ju på att leva med intention och i det ingår att få bort alla energitjuvar från livet. Ett ganska så svårt beslut för mig, som är så otroligt social bland människor, är att jag har bestämt mig för att inte lägga energi på människor som jag inte har ett genuint utbyte av. Ni vet alla de där människorna som man kallpratar med bara för att man råkar känna varandra från något sammanhang, har bott grannar, gått i samma klass, jobbat på samma sommarjobb för hundra år sedan etc. Ja, de där människorna som man hade undvikit om man bara sett dem sekunden innan de såg mig och jag hade haft chansen att vika undan åt ett annat håll, men nu är det försent och man känner sig tvingad och stanna och säga något och vara trevlig. Och det tar livsenergi!

Det jag tränar på vad gäller detta är att inte smita undan och att inte försöka undvika mötet. Men skillnaden nu är att när jag stöter ihop med dessa människor så hälsar jag med ett vänligt hej, men så säger jag inget mer, just av den anledning att dessa människor inte tillför något i mitt liv på någon endaste nivå. Det blir bara krystat och tar energi. Jösses, man kan bli helt slut faktiskt.

Och Gud så skönt det är att ha kommit så långt att jag nu känner att jag absolut inte har någon som helst skyldighet att kallprata med folk som jag egentligen inte vill prata med just för att vi absolut inte har något gemensamt och faktiskt egentligen inte heller har något vettigt att säga varandra. Vi vibrerar inte till samma ton och vi existerar inte på samma nivå och vi talar inte samma språk.

Vi behöver alltså inte envisas med att hålla skenet uppe och lägga tid på kallprat. Säga hej och gå vidare blir bra härdan efter. Så skööönt! Men detta kräver mod och träning som alla andra förändringar i livet och just nu ligger jag i hårdträning.

Ha en fortsatt fin fredagskväll!

Nöjd och färdigmotionerad för denna fredag! I morgon blir det en ny runda.