RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-02-23 18:06:00

amandakvarnstrm

amandakvarnstrm blogg på Nouw

Värsta dagen i mitt liv

2018-11-24 13:32
Från amandakvarnstrm

Den 22a november tog vår älskade hund sitt sista andetag, han blev 11 år gammal och har levt ett jättebra liv trots sin medicinering sen han va valp.

Orkar inte gå in på detaljer men han har senaste veckorna haft många epilepsi anfall, vilket han aldrig haft tidigare och sista gången hade han 4 st på en natt så pappa ringde veterinären och dom kom fram till att det bästa för honom var att få somna in. Så den 22a november åkte vi nästan hela familjen till Torsby för att ta avsked av vår älskade, värdens finaste och underbaraste hund. Jag är därför lite nere nu som ni säkert förstår, så bloggen kommer ligga lite vid sidan av nu och jag kommer börja igen när det känns lite bättre, ville bara komma in och uppdatera läget för er.

Mitt älskade hjärta, föralltid älskad och saknad.

Graviditetsvecka 31

2018-11-17 14:30
Från amandakvarnstrm

Va grymt länge sen jag gjorde en gravid uppdatering, senast var i vecka 27 och nu har vi gått in i vecka 31. Var iofs länge sen jag gjorde en uppdatering överhuvudtaget, men har inte riktigt haft varken ork eller lust till att uppdatera men nu så.

Barnet: Barnet är nu ca 37cm mellan huvud och fot, väger ca 1,6kg i början av veckan och 1,76kg vid veckans slut. Alla organ är snart färdigutvecklade, lungorna är det organ som blir färdigt sist och barnet behöver typ bara gå upp i vikt nu.

Symtom/mående: Illamåendet är helt borta men kan dyka upp om jag äter med för långt mellanrum, höfterna och ryggen värker fortfarande till och från. Sammandragningarna är kvar både i aktivitet och vila samt att jag fått väldigt svårt att sova på nätterna, orkar inte vända mig om i sömnen vilket leder till att jag får ont i kroppen när jag ligger för länge på ena sidan.

Vikt: Vägde mig sist hos barnmorskan för ca en vecka sen och då hade jag gått upp ett halvt kg sen sist. Så ca 7kg mer än inskrivningsvikten.

Träning: Endast promenad med hundarna och det räcker gott och väl haha.

Cravings: Äppeljuice som dock ger mig halsbränna, men vad ska man göra när man måste ha det.

Magen: Magen växer på och det går inte att dölja den längre, hon sparkar och bökar runt där inne så gott som hela dagarna men speciellt på kvällarna när jag lägger mig för att sova.

Nedräkning på riktigt

2018-10-22 23:30
Från amandakvarnstrm

Nu är det 4,5 vecka och arbetspass 9 arbetspass kvar innan jag får gå hem och invänta bebis. Längtar så mycket då kroppen börjat sagt ifrån mer och mer, tar väldigt hårt att jobba natt som gravid faktiskt så ska bli underbart när dagen är kommen och jag får gå hem på mammaledigt.
Tar ju fortfarande semester varje söndag då jag inte klarar 3 nätter på rad varken psykiskt eller fysiskt och jag hoppas verkligen mina semesterdagar räcker så jag kan jobba som jag tänkt annars blir det jobbigt.

Just nu sitter jag i soffan, har precis varit ute på sista promenaden med hundarna så nu blir det lite tv tittande innan det är dags att krypa ner i sängen. Imorgon ska jag försöka komma upp i tid då jag sov lite för länge idag, men det blir lätt så innan man vänt rätt dygnet efter nattjobb.

Graviditetsvecka 27

2018-10-21 20:20
Från amandakvarnstrm

Nu har vi gått in i vecka 27 (26+4 idag) och jag tycker fortfarande att veckorna bara flyger förbi men jag kommer förmodligen känna annorlunda senare in i graviditeten. Har lite drygt 10 arbetspass kvar innan jag går hem på ledighet också och hur sjukt är inte det?? längtar fruktansvärt mycket, bara vara hemma, fixa det sista och invänta bebis.

Barnet: Barnet är ca 32cm mellan huvud och fot, väger ca 950gram i början av veckan och 1075gram vid veckans slut.

Symtom/mående: Illamåendet är som bortblåst, höfterna och ryggen värker fortfarande till och från och det kommer nog sitta i fram tills förlossningen. Sammandragningarna är kvar både i aktivitet och vila som gör ont som då har resulterat i att tappen blivit påverkad.

Vikt: Har inte vägt mig sen jag var hos barnmorskan i vecka 25 för att jag inte lägger så mycket energi på det. Väger mig bara hos barnmorskan för att jag inte vill hamna i samma mönster som innan jag blev gravid.

Träning: Endast promenad med hundarna då jag fått såna sammandragningar som påverkat tappen.

Cravings: Ingenting och det kan jag tycka är lite tråkigt faktiskt, men vet det finns dom som haft sjuka cravings så det är ju skönt att jag inte, haha.

Magen: Magen växer på, mer och mer för varje dag tycker jag och det är så himla häftigt. Syns verkligen hur magen formar sig både framifrån och från sidan.

Minskade fosterrörelser

2018-10-17 16:25
Från amandakvarnstrm

Inatt var nog den värsta natten på riktigt länge, ovissheten om bebis fortfarande levde och mådde bra där inne i magen. Visste ju att jag känt henne lite dåligt de senaste dagarna men tänkte först att det kanske var normalt i den veckan jag var i, tills igår då jag inte kände henne alls på hela dagen.. Pratade med några vänner som tyckte jag skulle ringa in till förlossningen och jag blev genast stressad då jag skulle börja jobba 23:00 och klockan var då ca 22:15 så jag bestämde mig för att åka till jobbet lite tidigare och snacka med dom så de skulle ha en chans att få ut någon annan istället för mig.

23:30 ungefär så var jag och pappa påväg ner till Karlstad och förlossningen tar ändå nästan en timme ner och jag kände att jag verkligen inte ville åka själv. Väl framme på förlossningen så skulle de ta en kurva med CTG och lättnaden när bebisens hjärtljud hördes, då visste vi iallafall att hon levde nu var frågan bara om hon mådde bra också..

När kurvan var klar så kom läkaren in för att göra vaginalt ultraljud för att kolla min livmodertapp då jag har starka och onda sammandragningar väldigt ofta. Tappen var något förkortad sen sist och han såg att mina sammandragningar haft effekt och påverkat tappen. Han sa att jag inte skulle gå hem och vara orolig då det inte var någon större fara men att vi måste hålla lite koll, så ska till specialistmödravården om ca 14 dagar för att kontrollera och se om det behövs någon åtgärd eller om det ser okej ut.

Så summan av detta är att bebis mår bra men att jag behöver lite mer övervakning med ett extra besök och förhoppningsvis är det ingen förändring vid det besöket. Men jag skulle höra av mig om sammandragningarna blev ännu starkare och tätare eller om fosterrörelserna minskar igen, skulle absolut inte vänta så många dagar som jag gjorde denna gången.

Min födelsedag

2018-10-15 17:15
Från amandakvarnstrm

Igår fyllde jag 24år och det är sjukt hur fort åren har gått, känns inte som det var länge sen jag var 15?! Tiden har verkligen bara flugit förbi. Men igår iallafall kom iallafall mamma med familj, pappa med familj, farfar och lena samt farmor och firade mig med tårta och paket. Hade det jätte mysigt och det var kul att de för en gångs skull kom samtidigt allihop, vid 18 åkte dom hem och då la jag mig i soffan med hundarna och bara tog det lugnt.

Idag börjar jobbveckan igen, men har som tidigare vecka semester på söndag så gör bara 2 pass i taget vilket är en stor skillnad. Men nu ska jag ta det lite lugnt innan det blir en promenad med grabbarna innan jag måste lämna Tyson hos jennifer och sen åka till jobbet.

15 frågor om graviditeten

2018-10-14 16:45
Från amandakvarnstrm

1. Hur fick du beskedet att du var gravid?
Mensen va sen och jag hade mensvärk, så pappan tyckte vi skulle köpa ett graviditetstest.

2. Vilken vecka var du i då?
Några dagar efter att mensen skulle kommit så vecka 4-5??

3. Hur reagerade du när gravtestet var positivt?
Jag trodde ju inte att jag var gravid så blev mest chockad, men ändå glad och rädd på samma gång.

4. Var du orolig för missfall??
Ja, var typ det enda jag tänkte på de första veckorna och eftersom jag blödde var och varannan dag från vecka 7 fram till vecka 11 ungefär var den rädslan ännu värre.

5. Hur gick du ut med det officiellt??
La ut en bild på instagram när jag var i vecka 15.

5. Hur reagerade din familj och dina vänner när du berättade att du var gravid??
Alla blev glada och förväntansfulla.

6. Känner du dig redo att bli mamma??
Ja, absolut fast jag ser det ändå som en utmaning. Jag känner mig klar med at gå ut på krogen och bli full, har dock aldrig varit någon fest människa. Det är nu livet börjar, det är så jag ser det.

7. Pojke eller flicka?
Enligt rutinultraljudet så är det en flicka.

8. Vad tror du bebisens längd och vikt kommer vara?
Tror inte att det kommer bli en stor bebis så kanske 49cm och 2985g.

9. Vem kommer bebis likna mest?
Det sägs ju att bebisar liknar pappan mest första tiden, så det gissar jag på att hon kommer göra.

10. Hur känns det att ha en bebis i magen?
Spännande, ofattbart och helt fantastiskt! Det är sååå mysigt när mini rör på sig och bökar runt.

11. Hur mycket har du gått upp i vikt under graviditeten?
Är i vecka 26 (25+4) och har hittills gått upp 5kg sen inskrivningen.

12. Hur tror du bebisen kommer födas?
Jag tror och hoppas på en vaginal förlossning.

13. Hur lång förlossning tror du det blir?
Oj, har ingen aning?? Men gissar på 6 timmar från att vi får ett rum på förlossningen.

14. Hur länge ska du vara mammaledig??
Första året är det tänkt iallafall.

15. När är bebisen beräknad att komma?
22 januari, om 100 dagar.Bilden jag la ut på instagram 

Bild från när könet avslöjades för familj och vänner

Magen i vecka 23

Kunde inte hålla mig längre

2018-10-12 15:33
Från amandakvarnstrm

Igår kväll började jag tvätta upp lilltjejens kläder, kanske lite tidigt då hon inte är beräknad förrän i januari men jag var bara tvungen att börja nu ändå och jag kan ju säga att längtan efter henne inte blev mindre nu haha! Men snar är vi nere på tvåsiffrigt och jag hoppas verkligen sista tiden går snabbt så hon snart är ute hos oss!

Jobba extra

2018-10-12 11:49
Från amandakvarnstrm

Godmorgon, har egentligen legat vaken i flera timmar men har bara inte orkat gått upp än. Har kollat lite youtube och myst med djuren, men ska strax kliva upp hade jag tänkt. Imorse när jag vaknade så hade jag fått en bokning från jobbet också så ska ut och jobba extra mellan 15:30-20:30, får se hur det går när jag vanligtvis bara jobbar nätter haha! kommer bli ovant och annorlunda men det går nog bra.

Måste få iväg brevet till försäkringskassan idag också så jag inte står där utan pengar när jag går hem från jobbet i väntan på bebis, de har ju ändå handläggningstid på 30 dagar så hoppas jag hinner..

Paket till lilltjejen

2018-10-11 17:42
Från amandakvarnstrm

Häromdagen beställde jag lilltjejens BB-outfit eller iallafall det som jag i nuläget känner att hon ska ha på sig när vi åker hem. De skickade det igår och det kom idag, aldrig har paket från h&m kommit så fort men tydligen denna gång. Jag är iallafall jätte nöjd och längtar ännu mer nu, ju fler saker jag får hem till henne ju fortare vill jag att det ska gå.

Graviditetsvecka 26

2018-10-10 19:00
Från amandakvarnstrm

Idag gick vi in i vecka 26, helt sjukt va fort tiden går men det säger jag nog varje vecka haha. Närmare slutet går det förmodligen inte alls lika snabbt men det tar vi då.

Barnet: Barnet är ca 31cm långt mellan huvud och fot, väger ca 810gram i början av veckan och 930gram vid veckans slut.

Symtom/mående: Illamåendet jag hade kvällstid till och från är typ borta har kommit kanske 2 gånger bara senaste veckan, ont i höfter och rygg precis som förra veckan samt mycket sammandragningar både i aktivitet och vila.

Vikt: Har inte vägt mig sen jag var hos barnmorskan för en vecka sen och hade då gått upp ca 5kg sen inskrivningen.

Träning: Fortfarande endast promenad med hundarna i nuläget men ska försöka komma igång med lite annat också, ingen hård träning dock.

Cravings: Extremt sug efter smet?? Kladdkaka, sockerkaka ja typ all smet som är god att äta utan att tillaga.

Magen: Nu tycker jag verkligen att magen har växt, börjar högre upp och putar ut mycket mer. Så himla mysigt tycker jag, även om det blir tyngre och jag blir klumpigare.

Veterinär besök

2018-10-10 16:03
Från amandakvarnstrm

Halloj, nyss hemkommen från Torsby och veterinären. Tyson har varit där på rutinkontroll samt 1års vaccin och gud va han var duktig, förväntade mig att han skulle vara överallt då han är extremt glad och har så mycket energi men det gick hur bra som helst. Hade pappa med som stöd så han kunde hålla kopplet till Tyson då han blivit så strak nu men det gick jätte bra så jag hade nog fixat det själv ändå men kul att slippa sitta och åka dessa mil ensam också.

Nu ligger vi i soffan och tar det lugnt, ska strax laga lite mat och jag tror det får bli pasta med någon sås idag. Fortfarande ingen matlust men åt inget annat än nudlar igår så måste försöka. Ikväll får vi se vad som sker, bör åka och handla lite och sen ska jag försöka komma i säng tidigt då jag har apt med jobbet imorgon.

Samma visa varje gång

2018-10-09 18:14
Från amandakvarnstrm

Godkväll, nu är klockan redan efter 18 och jag har inte varit vaken speciellt många timmar. Hade ställt klockan på 14 i hopp om att vakna tidigare men ikke, vaknade till runt 15 så inte ens alarmet fick liv i mig. Är alltid såhär efter nattjobb, orkar aldrig få rätt dygnet innan det är dags för en ny vecka med nattjobb.

Har iallafall varit ute på promenad med hundarna och fått i mig ett paket nudlar, inte bästa maten kanske men är ju bättre än ingenting när matlusten försvunnit. Är hungrig men har liksom ingen lust att äta ändå, vet inte vad det beror på?? Graviditeten eller att måendet inte är på topp, jag vet inte.

Imorgon går vi in i vecka 26 också, det går faktiskt så sjukt fort nu tycker jag, men mer om det i morgondagens inlägg!

Sista jobbnatten

2018-10-06 18:51
Från amandakvarnstrm

Halloj, sitter just nu hemma hos Jennifer och vi har precis käkat pizza. Så nu sitter vi i soffan och tar det lugnt då vi hamnade i världens matkoma men jag ska snart hämta upp några vänner och köra dom på fest.

Sen 21:15 är det dags för sista nattpasset, har egentligen en natt till efter denna men tog semester så jag får lite längre ledighet. För det tar så hårt på mig att jobba natt nu när jag är gravid och jag måste verkligen tänka på mig själv och bebis så om det inte känns bra så måste jag ju göra något åt det.

Längtar bara så himla mycket tills jag får gå hem och invänta lilltjejen, det blir förhoppningsvis i slutet av november om försäkringskassan godkänner det.

Barnvagn och babyskydd

2018-10-06 14:03
Från amandakvarnstrm

Har länge funderat och kikat runt efter både babyskydd och barnvagn, vad som ska vara säkrast och bäst. Men efter rutinultraljudet i slutet av augusti gick vi in på babya i Karlstad för att kika på en vagn, hade då googlat endel och kommit fram till att britax smile 2 var bäst i test 2018 så det var den första vagnen jag kollade på och blev fast direkt, helt kär. Så när jag kom hem dröjde det inte förrän jag beställde babyskydd med bas från britax just för att man smidigt kan klicka i den på vagnen utan extra adapter.

Har dock inte beställt vagnen än men det börjar kanske bli dags för det nu så man vet att den hinner komma innan hon kikar ut, blir som sagt en britax smile 2 med svart liggdel och grå sittdel. Just för att den var enkel att köra, lätt att fälla ihop och tar lite plats i bilen samt att man inte behövde någon extra adapter till babyskyddet.

Nattjobb

2018-10-05 14:37
Från amandakvarnstrm

Godmorgon?? har precis vaknat, eller har ju varit vaken tidigare några gånger men somnat om då jag går på nattjobb ikväll måste jag ligga länge för att orka med, men som tur är så har jag tagit semester på söndag så gör bara två nätter istället för tre vilket är stor skillnad.

Men nu ska jag gå upp och släppa ut hundarna på baksidan så jag kan äta frukost i lugn och ro innan vi tar en promenad. Sen ska jag bara ta det lugnt fram tills jag ska lämna Tyson hos jennifer och dra på jobb 21:15-7:15.


Barnrummet börjar ta form

2018-10-04 20:22
Från amandakvarnstrm

Tänkte visa några delar från barnrummet som jag håller på att renovera och inreda just nu, det mesta är på rätt plats men byrån ska bytas ut och tavlor ska upp på väggen. Tror inte jag har någon före bild men färgen på väggen var typ brun/beige från början. Det jag har kvar att köpa är ny matta, lite fler tavlor, inredning och en taklampa men hur som helst börjar jag bli nöjd med resultatet även om det inte riktigt är färdigt än. Men ni kommer få en bättre helhet på rummet när det är helt klart, men tillsvidare får det bli bilder på detta.

Vecka 25 och barnmorskebesök

2018-10-04 17:03
Från amandakvarnstrm

Igår gick vi in i vecka 25 och idag var det dags för ett besök hos barnmorskan igen, lyssnade på hjärtat och mätte magen för första gången. Hade mamma med mig som sällskap, vanligtvis går jag ensam men idag kände jag att jag ville ha lite stöd samt att jag ville att hon skulle vara med och höra hjärtljuden på lilltjejen.

Barnet: Barnet är ca 30cm långt från huvud till fot och väger ca 680gram i början av veckan och 790gram vid veckans slut.

Symtom/mående: Fortfarande lite illamående kvällstid till och från, lite mer ont i höfter och rygg men annars mår jag prima.

Vikt: Har gått upp ca 5kg sen inskrivningen.

Träning: Promenad med hundarna är min enda träning i nuläget.

Cravings: Inget typ, möjligtvis ägg haha.

Magen: Magen växer på och jag tycker det märks mer tydligt nu att jag blir större och större, SF mått 22 enligt besöket hos barnmorskan idag.

Hemma från ullared

2018-09-29 20:00
Från amandakvarnstrm

Igår kväll kom vi hem från Ullared, satt i bilen från 11:30 till ca 21 så lite mer än 9 timmar dock stannade vi på andra affärer efter vägen också, sen åt vi och jag behövde kissa 100 gånger innan vi var hemma så det tog sin lilla tid hem om man säger så.

Men jag fick hem endel grejer till lilltjejen iallafall. Sänghimmel, gosedjur, nappar, skötbord och skötbädd, väggfärg och tapet bland annat.

Idag hade jag även lilltjejens faster på besök, vi monterade ihop skötbordet och bäddade iordning i spjälsängen, sen drog vi och åt sushi innan jag skjutsade hem henne igen.

Nu ska jag snart ge mina fyrbenta vänner kvällsmat innan vi tar en liten kvällspromenad, efter det blir det myskläder framför tvn med chipsskålen.

Äntligen är vi här

2018-09-27 13:05
Från amandakvarnstrm

Som jag har väntat på den här dagen, vi kom hit vid öppning och det börjar kännas måste jag erkänna. Det må va mysigt att vara gravid men det är inte bara en dans på rosor hahah!

Vi har nyss käkat lunch så nu ska vi gå igenom det sista innan vi åker och checkar in på campingen, har fått ner massa fint i vagnen till lilltjejen.

Slut på jobbveckan & magen växer

2018-09-24 07:32
Från amandakvarnstrm

Godmorgon, nyss hemkommen från sista jobb passet för denna vecka. Nu är det en vecka ledigt som gäller och då väntar ullarad med bästis sen börja stöka i barnrummet då jag ska shoppa det mesta till bebis på gekås.

Nu ska jag och den lilla vovven faktiskt krypa i säng, han var nämligen med på jobbet inatt så han har inte sovit alls mycket så han är nog minst lika trött som mig så idag ska vi sova länge.

Men jag ville mest bara kika in och säga hej sen kan jag bjuda på en bild på magen som jag tog häromdagen i vecka 23 (22+3) och nu börjar den verkligen komma fram ordentligt. Längtar faktiskt tills den dagen magen är enorm och sparkarna både känns och syns mer.

Där inne ligger lilltjejen och gottar sig♡

Nedräkning

2018-09-19 12:36
Från amandakvarnstrm

Nu börjar nedräkningen tills jag får gå hem och vänta på att lilltjejen ska komma till världen, det är 9 veckor dit nästan så exakt varav 5 jobbveckor då jag bara jobbar varannan vecka. Sen har jag endel semesterdagar kvar att ta ut så kommer göra det i samband med att jag går hem på mammaledighet. Men något jag inte kan förstå är att det gått så himla fort?! Idag gick vi liksom in i vecka 23 och det är bara 125 dagar kvar tills hon är beräknad.. känns ju som det var igår jag plussade men jag hoppas sista halvan går minst lika fort!

Jag mår iallafall helt okej, känner av lite smått illamående ibland men ingenting som direkt stör mig. Sammandragningar och ryggvärk är något som kommit upp nu också och kan inte längre sitta eller ligga i samma ställning för länge men känns som det är något man får räkna lite med. Sens så är det på ett sätt skönt att jag jobbar varannan vecka för då har jag tid att återhämta mig innan nästa jobbvecka börjar, dock känns det i kroppen nu att jag bara jobbar nätter men jag måste försöka stå ut i några veckor till och än är det inte allt för jobbigt.

Inflyttningsfest

2018-09-16 18:13
Från amandakvarnstrm

Idag har jag varit fruktansvärt seg och trött nästan som att jag vore bakis vilket inte är fallet men jag var ute långt efter läggdags igår med mina vänner så det känns idag så vill inte ens veta hur dom känner sig, haha.

Hade iallafall inflyttningsfest för några vänner igår, jag bjöd på mat och vi hade det jätte trevligt. Senare på kvällen förfestade dom och jag drack min coca cola, skönt att ha graviditeten som ursäkt för att inte dricka faktiskt. Känner iofs att det inte är något för mig längre, tycker liksom inte att det är lika roligt som när jag var yngre typ sådär 15-18år haha!

Vi åkte iallafall från mig runt 23, var inte så många ställen öppna men vi hamnade tillslut på Milano. Drack en coca cola och kollade på när mina vänner dansade loss på dansgolvet, själv hade jag ingen vidare lust med det. Vid 01 stängde det och då skjutsade jag iväg dom på efterfest, hämtade tyson hos pappa sen väntade sängen på mig här hemma.

Nu ska jag fortsätta ligga i soffan resten av kvällen precis som jag gjort sen jag gick upp ur sängen, imorgon börjar jobbveckan igen så bäst att vara utvilad.

Har förresten märkt att jag är fruktansvärt dålig på att ta bilder så det blev inga igår, men ska försöka komma ihåg att ta fram kameran ibland.

Äntligen!

2018-09-15 14:12
Från amandakvarnstrm

Sen i början av sommaren jag kämpat med min gamla lägenhet som skulle säljas och har haft sån ångest att inte få den såld, det tog tid men tillslut kom rätt köpare men det var på ett sätt bra att det tog tid då vissa saker skulle lagas, målas och bytas ut osv samtidigt som jag skulle packa allt i flyttkartonger, ta hand om djuren, jobba och hinna med vänner och familj innan det var dags att flytta in i huset. Blev många sena kvällar för att hinna klart i tid men igår kväll lämnade jag över nycklarna till den nya ägaren även om han fick sitta i trappuppgången och vänta en bra stund då jag inte var helt klar när han kom. Hursomhelst är lägenheten inte längre min och det känns lite sorgligt ändå med tanke på att jag gjort typ allt för första gången där då det var min första lägenhet. 

Men livet går vidare och bättre tider väntas, jag ser så mycket fram emot vad framtiden har att erbjuda!

Första månaden som husägare

2018-09-06 16:46
Från amandakvarnstrm

Har nu bott i huset i lite mer än en månad, flyttade in 3e Augusti och jag trivs verkligen så bra. Har mycket kvar att fixa och köpa för att det ska bli som jag vill ha det men det går att bo i det såhär tillsvidare, måste handla och planera inför bebis i första hand. Djuren verkar också trivas jätte bra, katten får gå ut om hon vill och hundarna har en gård att springa och leka på, helt perfekt med andra ord. Så även om husköpet var lite halv spontant (även om jag älskade det från första stund) så blev det mer än bra. Hade jag inte blivit gravid så hade jag inte haft så bråttom med att köpa hus, men nu ångrar jag inte alls att det hände så snabbt, helt klart bästa köpet jag gjort!

Här är vardagsrummet/finrummet dock är det inte klart än. Vardagsrums bordet ska bytas, mattor ska in och ett matsalsbord med sex stolar ska in i delen jag ska ha som finrum. Sen är det inte klart i fönstren heller bara i det som går ut mot vägen, fixade det som syns mest först.

Halvtid, 50%

2018-09-04 14:50
Från amandakvarnstrm

Alltså det är så sjukt hur fort tiden har gått, känns som det var förra veckan graviditetstestet visade positivt men idag är det halvtid och imorgon går vi in i vecka 21. Kan inte förstå vart tiden har tagit vägen, men känns ändå bra att tiden springer iväg så jag får träffa min lilla flicka snart men jag känner på mig att sista tiden kommer kännas som en evighet, de flesta jag pratat med säger så iallafall har aldrig förut längtat till vinter och snö som jag gör nu.


Men jag mår hur som helst väldigt bra förutom att jag är fruktansvärt trött och inte vet hur jag ska klara av mitt nattjobb fram tills att jag får gå hem, får se hur jag löser det men jag får prata med chefen i första hand. Annars är illamåendet som kom tillbaka vissa kvällar som bortblåst, väldigt sällan som jag känner mig illamående nu för tiden. Magen växer och konditionen försvinner sakta men säkert, orkar knappt gå upp för en trapp på jobbet längre hahah!

Bild på magen från idag, vecka 20 (19+6)

Slut på ledigheten

2018-09-03 11:04
Från amandakvarnstrm

En vecka går fruktansvärt fort, ikväll går jag på nattveckan igen och jobbar tills måndag morgon. Har egentligen mycket att fixa med nu när lägenheten ska säljas osv men får försöka ta tag i det på onsdag eller torsdag när jag är ledig annars kommer jag inte hinna klart tills den nya ägaren ska flytta in, tur pappa har lovat att hjälpa till.

Förövrigt så vaknade jag runt 10 idag, inte det bästa när jag ska ut och jobba inatt men får försöka lägga mig en sväng i eftermiddag. Annars ska jag inte göra något idag, bara ta det lugnt och vänta på att dra iväg till jobbet men först måste jag äta och ut på en promenad med hundarna.

min tröttis som inte alls har några planer på att starta dagen!

Marknad i Filipstad

2018-09-02 12:27
Från amandakvarnstrm

Godmorgon, vaknade vid 09:30 för behövde på toaletten men sen råkade jag somna om till 12 vilket egentligen inte gör något då jag går på nattveckan imorgon.

Igår var jag med Carina, Tobias och barnen till Filipstad då det är marknad där denna helgen. Köpte ingenting men det var mysigt att gå runt och kolla på allt som fanns samt att deras äldsta pojke fick åka lite karuseller. Sen träffade jag på både faster och farmor till bebisen i magen och det var mycket trevligt med tanke på att man inte ses så ofta då det är 6 mil emellan oss.

Idag ska jag förövrigt inte göra något alls, hade velat städa ur lägenheten osv då den nya ägaren snart ska flytta in men jag har ingen ork får se om det blir senare ikväll. Men nu ska jag ta en promenad med hundarna sen laga lite lunch för börjar bli fruktansvärt hungrig men efter det får vi se vad som erbjuds.

Rutinultraljud & gender reveal fest

2018-09-01 09:30
Från amandakvarnstrm

I onsdags var det dags för det efterlängtade rutinultraljudet, sov dåligt under natten och har fruktansvärt nervös även om jag känt bebisen varje dag så blev jag ändå rädd att något var fel. Men allt såg jätte bra ut, inga konstigheter alls på det som dom ser på ett ultraljud. Envis mini på undersökningen men samarbetsvillig när vi var klara så h*n lät oss få veta vilket kön som sprattlade runt i magen.

Gender reveal fest hade jag för min familj och mina närmaste kompisar igår, vi började med att alla fick fylla i varsin lapp vad dom trodde det var för kön och sen tog vi lite fika och pratade. Sen var det dags att avslöja könet och jag var jätte nervös men visste inte riktigt varför hahah?! hade iallafall köpt konfetti som jag sprutade ut framför alla och det visade sig att det låg en liten tjej i magen. Alla blev såklart jätte glada oavsett vilket kön även om vissa hade hoppats på en kille då vi redan har två småtjejer i släkten. Men det blev iallafall riktigt lyckat och det var jätte mysigt, hade aldrig velat avslöja könet på något annat sätt än såhär.

Gravid vecka 14-19

2018-08-27 20:03
Från amandakvarnstrm

Vecka 14 var precis som vecka 13, jag mådde precis som innan graviditeten och det kändes nästan som att jag inbillade mig att det faktiskt växte något i magen. Vecka 15 började jag släppa lite på oron även om jag fortfarande mådde bra och jag kände mig redo att berätta om graviditeten för dom som inte visste om det, hade fortfarande inte berättat för hela familjen (bara pappa visste om det) när det var gjort så la jag ut en bild på instagram att det väntades bebis i januari.
Vecka 16-17 inga konstigheter här heller förutom att jag började må lite små illa vissa kvällar i slutet av vecka 16 som fortfarande sitter i lite, sen i slutet av vecka 17 (16+6) för att vara exakt så kände och såg jag första buffen från lilla mini och det var så häftigt.
Vecka 18 var det heller inga förändringar emot tidigare vecka mer än att jag känt av mini mer och mer.
Vecka 19 är veckan vi befinner oss i just nu men byter snart vecka, på onsdag går vi in i vecka 20.. vilket känns helt sjukt! Inte hänt så mycket denna vecka heller, magen börjar komma fram mer och mini buffar runt ordentligt där inne nu, känner h*n flera gånger om dagen nu emot förut då det kunde gå dagar emellan. Snart är det även dags för rutinultraljudet, bara två dagar kvar nu men mer om det i ett separat inlägg.

Magen i början av vecka 18.