RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-24 05:35:08

amandakvarnstrm

amandakvarnstrm blogg på Nouw

Värsta dagen i mitt liv

2018-11-24 13:32
Från amandakvarnstrm

Den 22a november tog vår älskade hund sitt sista andetag, han blev 11 år gammal och har levt ett jättebra liv trots sin medicinering sen han va valp.

Orkar inte gå in på detaljer men han har senaste veckorna haft många epilepsi anfall, vilket han aldrig haft tidigare och sista gången hade han 4 st på en natt så pappa ringde veterinären och dom kom fram till att det bästa för honom var att få somna in. Så den 22a november åkte vi nästan hela familjen till Torsby för att ta avsked av vår älskade, värdens finaste och underbaraste hund. Jag är därför lite nere nu som ni säkert förstår, så bloggen kommer ligga lite vid sidan av nu och jag kommer börja igen när det känns lite bättre, ville bara komma in och uppdatera läget för er.

Mitt älskade hjärta, föralltid älskad och saknad.

Graviditetsvecka 31

2018-11-17 14:30
Från amandakvarnstrm

Va grymt länge sen jag gjorde en gravid uppdatering, senast var i vecka 27 och nu har vi gått in i vecka 31. Var iofs länge sen jag gjorde en uppdatering överhuvudtaget, men har inte riktigt haft varken ork eller lust till att uppdatera men nu så.

Barnet: Barnet är nu ca 37cm mellan huvud och fot, väger ca 1,6kg i början av veckan och 1,76kg vid veckans slut. Alla organ är snart färdigutvecklade, lungorna är det organ som blir färdigt sist och barnet behöver typ bara gå upp i vikt nu.

Symtom/mående: Illamåendet är helt borta men kan dyka upp om jag äter med för långt mellanrum, höfterna och ryggen värker fortfarande till och från. Sammandragningarna är kvar både i aktivitet och vila samt att jag fått väldigt svårt att sova på nätterna, orkar inte vända mig om i sömnen vilket leder till att jag får ont i kroppen när jag ligger för länge på ena sidan.

Vikt: Vägde mig sist hos barnmorskan för ca en vecka sen och då hade jag gått upp ett halvt kg sen sist. Så ca 7kg mer än inskrivningsvikten.

Träning: Endast promenad med hundarna och det räcker gott och väl haha.

Cravings: Äppeljuice som dock ger mig halsbränna, men vad ska man göra när man måste ha det.

Magen: Magen växer på och det går inte att dölja den längre, hon sparkar och bökar runt där inne så gott som hela dagarna men speciellt på kvällarna när jag lägger mig för att sova.

Nedräkning på riktigt

2018-10-22 23:30
Från amandakvarnstrm

Nu är det 4,5 vecka och arbetspass 9 arbetspass kvar innan jag får gå hem och invänta bebis. Längtar så mycket då kroppen börjat sagt ifrån mer och mer, tar väldigt hårt att jobba natt som gravid faktiskt så ska bli underbart när dagen är kommen och jag får gå hem på mammaledigt.
Tar ju fortfarande semester varje söndag då jag inte klarar 3 nätter på rad varken psykiskt eller fysiskt och jag hoppas verkligen mina semesterdagar räcker så jag kan jobba som jag tänkt annars blir det jobbigt.

Just nu sitter jag i soffan, har precis varit ute på sista promenaden med hundarna så nu blir det lite tv tittande innan det är dags att krypa ner i sängen. Imorgon ska jag försöka komma upp i tid då jag sov lite för länge idag, men det blir lätt så innan man vänt rätt dygnet efter nattjobb.

Graviditetsvecka 27

2018-10-21 20:20
Från amandakvarnstrm

Nu har vi gått in i vecka 27 (26+4 idag) och jag tycker fortfarande att veckorna bara flyger förbi men jag kommer förmodligen känna annorlunda senare in i graviditeten. Har lite drygt 10 arbetspass kvar innan jag går hem på ledighet också och hur sjukt är inte det?? längtar fruktansvärt mycket, bara vara hemma, fixa det sista och invänta bebis.

Barnet: Barnet är ca 32cm mellan huvud och fot, väger ca 950gram i början av veckan och 1075gram vid veckans slut.

Symtom/mående: Illamåendet är som bortblåst, höfterna och ryggen värker fortfarande till och från och det kommer nog sitta i fram tills förlossningen. Sammandragningarna är kvar både i aktivitet och vila som gör ont som då har resulterat i att tappen blivit påverkad.

Vikt: Har inte vägt mig sen jag var hos barnmorskan i vecka 25 för att jag inte lägger så mycket energi på det. Väger mig bara hos barnmorskan för att jag inte vill hamna i samma mönster som innan jag blev gravid.

Träning: Endast promenad med hundarna då jag fått såna sammandragningar som påverkat tappen.

Cravings: Ingenting och det kan jag tycka är lite tråkigt faktiskt, men vet det finns dom som haft sjuka cravings så det är ju skönt att jag inte, haha.

Magen: Magen växer på, mer och mer för varje dag tycker jag och det är så himla häftigt. Syns verkligen hur magen formar sig både framifrån och från sidan.

Minskade fosterrörelser

2018-10-17 16:25
Från amandakvarnstrm

Inatt var nog den värsta natten på riktigt länge, ovissheten om bebis fortfarande levde och mådde bra där inne i magen. Visste ju att jag känt henne lite dåligt de senaste dagarna men tänkte först att det kanske var normalt i den veckan jag var i, tills igår då jag inte kände henne alls på hela dagen.. Pratade med några vänner som tyckte jag skulle ringa in till förlossningen och jag blev genast stressad då jag skulle börja jobba 23:00 och klockan var då ca 22:15 så jag bestämde mig för att åka till jobbet lite tidigare och snacka med dom så de skulle ha en chans att få ut någon annan istället för mig.

23:30 ungefär så var jag och pappa påväg ner till Karlstad och förlossningen tar ändå nästan en timme ner och jag kände att jag verkligen inte ville åka själv. Väl framme på förlossningen så skulle de ta en kurva med CTG och lättnaden när bebisens hjärtljud hördes, då visste vi iallafall att hon levde nu var frågan bara om hon mådde bra också..

När kurvan var klar så kom läkaren in för att göra vaginalt ultraljud för att kolla min livmodertapp då jag har starka och onda sammandragningar väldigt ofta. Tappen var något förkortad sen sist och han såg att mina sammandragningar haft effekt och påverkat tappen. Han sa att jag inte skulle gå hem och vara orolig då det inte var någon större fara men att vi måste hålla lite koll, så ska till specialistmödravården om ca 14 dagar för att kontrollera och se om det behövs någon åtgärd eller om det ser okej ut.

Så summan av detta är att bebis mår bra men att jag behöver lite mer övervakning med ett extra besök och förhoppningsvis är det ingen förändring vid det besöket. Men jag skulle höra av mig om sammandragningarna blev ännu starkare och tätare eller om fosterrörelserna minskar igen, skulle absolut inte vänta så många dagar som jag gjorde denna gången.

Min födelsedag

2018-10-15 17:15
Från amandakvarnstrm

Igår fyllde jag 24år och det är sjukt hur fort åren har gått, känns inte som det var länge sen jag var 15?! Tiden har verkligen bara flugit förbi. Men igår iallafall kom iallafall mamma med familj, pappa med familj, farfar och lena samt farmor och firade mig med tårta och paket. Hade det jätte mysigt och det var kul att de för en gångs skull kom samtidigt allihop, vid 18 åkte dom hem och då la jag mig i soffan med hundarna och bara tog det lugnt.

Idag börjar jobbveckan igen, men har som tidigare vecka semester på söndag så gör bara 2 pass i taget vilket är en stor skillnad. Men nu ska jag ta det lite lugnt innan det blir en promenad med grabbarna innan jag måste lämna Tyson hos jennifer och sen åka till jobbet.

15 frågor om graviditeten

2018-10-14 16:45
Från amandakvarnstrm

1. Hur fick du beskedet att du var gravid?
Mensen va sen och jag hade mensvärk, så pappan tyckte vi skulle köpa ett graviditetstest.

2. Vilken vecka var du i då?
Några dagar efter att mensen skulle kommit så vecka 4-5??

3. Hur reagerade du när gravtestet var positivt?
Jag trodde ju inte att jag var gravid så blev mest chockad, men ändå glad och rädd på samma gång.

4. Var du orolig för missfall??
Ja, var typ det enda jag tänkte på de första veckorna och eftersom jag blödde var och varannan dag från vecka 7 fram till vecka 11 ungefär var den rädslan ännu värre.

5. Hur gick du ut med det officiellt??
La ut en bild på instagram när jag var i vecka 15.

5. Hur reagerade din familj och dina vänner när du berättade att du var gravid??
Alla blev glada och förväntansfulla.

6. Känner du dig redo att bli mamma??
Ja, absolut fast jag ser det ändå som en utmaning. Jag känner mig klar med at gå ut på krogen och bli full, har dock aldrig varit någon fest människa. Det är nu livet börjar, det är så jag ser det.

7. Pojke eller flicka?
Enligt rutinultraljudet så är det en flicka.

8. Vad tror du bebisens längd och vikt kommer vara?
Tror inte att det kommer bli en stor bebis så kanske 49cm och 2985g.

9. Vem kommer bebis likna mest?
Det sägs ju att bebisar liknar pappan mest första tiden, så det gissar jag på att hon kommer göra.

10. Hur känns det att ha en bebis i magen?
Spännande, ofattbart och helt fantastiskt! Det är sååå mysigt när mini rör på sig och bökar runt.

11. Hur mycket har du gått upp i vikt under graviditeten?
Är i vecka 26 (25+4) och har hittills gått upp 5kg sen inskrivningen.

12. Hur tror du bebisen kommer födas?
Jag tror och hoppas på en vaginal förlossning.

13. Hur lång förlossning tror du det blir?
Oj, har ingen aning?? Men gissar på 6 timmar från att vi får ett rum på förlossningen.

14. Hur länge ska du vara mammaledig??
Första året är det tänkt iallafall.

15. När är bebisen beräknad att komma?
22 januari, om 100 dagar.Bilden jag la ut på instagram 

Bild från när könet avslöjades för familj och vänner

Magen i vecka 23

Kunde inte hålla mig längre

2018-10-12 15:33
Från amandakvarnstrm

Igår kväll började jag tvätta upp lilltjejens kläder, kanske lite tidigt då hon inte är beräknad förrän i januari men jag var bara tvungen att börja nu ändå och jag kan ju säga att längtan efter henne inte blev mindre nu haha! Men snar är vi nere på tvåsiffrigt och jag hoppas verkligen sista tiden går snabbt så hon snart är ute hos oss!

Jobba extra

2018-10-12 11:49
Från amandakvarnstrm

Godmorgon, har egentligen legat vaken i flera timmar men har bara inte orkat gått upp än. Har kollat lite youtube och myst med djuren, men ska strax kliva upp hade jag tänkt. Imorse när jag vaknade så hade jag fått en bokning från jobbet också så ska ut och jobba extra mellan 15:30-20:30, får se hur det går när jag vanligtvis bara jobbar nätter haha! kommer bli ovant och annorlunda men det går nog bra.

Måste få iväg brevet till försäkringskassan idag också så jag inte står där utan pengar när jag går hem från jobbet i väntan på bebis, de har ju ändå handläggningstid på 30 dagar så hoppas jag hinner..

Paket till lilltjejen

2018-10-11 17:42
Från amandakvarnstrm

Häromdagen beställde jag lilltjejens BB-outfit eller iallafall det som jag i nuläget känner att hon ska ha på sig när vi åker hem. De skickade det igår och det kom idag, aldrig har paket från h&m kommit så fort men tydligen denna gång. Jag är iallafall jätte nöjd och längtar ännu mer nu, ju fler saker jag får hem till henne ju fortare vill jag att det ska gå.