RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-08 03:03:53

Natalie Esseen

natalieesseen blogg på Nouw

Holmön

2019-07-07 21:00
Från natalieesseen

Igår tog jag och Johannes färjan ut till Holmön. Det var tråkigt väder och blåste ganska rejält, jag och Johannes hängde vid reglingen av färjan typ 90% av resan :-)

När vi steg i land möttes vi av Hampus och Erik, som hade åkt ut under fredagen och skulle stanna hela helgen. Vi började med att stanna på den lilla butiken som finns på ön, sedan tog vi en sväng på båtmuseet som låg intill!! Sedan tog vi oss till Hampus stuga där vi grillade lunch och spelade sällskapsspel. Visade sig att jag var helt okej-bra på Chicago (dvs. när jag fick dela korten.... haha...)!! Sedan började det spricka upp på himlen och då bestämde vi oss för att ta en promenad för att sedan avsluta med taco-buffe och fotbolls-VM på värdshuset. Sedan sa vi tack för oss och tog färjan hem igen!

Midsommarhälsning

2019-06-21 11:00
Från natalieesseen

Min vecka började med två dagars arbete, sedan var det lugnt så har varit ledig sedan i tisdags (och förhoppningsvis blir jag inte inringd i helgen, hehe!!). För någon dag sedan när det var lite växlande molnighet passade jag på att fotografera lite självporträtt. Scoutade ett område i närheten där jag bor som ändå inte syns från det ändå väl trafikerade promenadstråket vid älvtået. I helgen åker vi förmodligen ut till Johannes föräldrars stuga för lite midsommarfirande.

Trevlig midsommar!! ✨

Sedan sist!!

2019-06-10 21:00
Från natalieesseen

I slutet av maj skrev jag ett utkast på ett blogginlägg där jag sammanfattade, ja, slutet av maj. Det var både fint men även mycket som jag kände mig ledsen eller uppgiven över. Nu är det juni, och jag tänker tillbaka på vad som har hänt sedan jag skrev något på bloggen; och det har varit mestadels bara bra saker!! Det mesta känns bättre med tiden.

Sedan sist då?
▸ I slutet av maj fyller Johannes år. Jag serverade frukost på sängen med några presenter. Sedan på kvällen åt vi middag med hans föräldrar på Sjöbris. Gillar dem allihopa väldigt mycket!!

▸ Sedan skriver jag och Johannes på hyreskontraktet!! Nu känns det på riktigt! Och det ska bli skönt att flytta ut ur källarlägenheten som mest bara känns dunkel och fuktig nu.

▸ Har även på senaste tiden känt att det har varit väldigt jobbigt med sociala sammanhang, och det kändes extra jobbigt då det var en planerad "sista klassfest" som jag hade missat, och hade redan bokat upp den kvällen. Kändes faktiskt skitjobbigt att missa den, samtidigt som jag kände att det var skönt att slippa gå.

▸ I min sista kurs på programmet jobbar vi med ett grupparbete. Jag är i samma grupp som Amanda och Matilda, och vi har bestämt ett arbetsflöde som fungerade väldigt bra och vi låg bra till i planeringen under hela kursen. I slutet av kursen visar vi upp vår animerade film som fick mycket beröm!! (Vi landade till och med ett jobberbjudande för universitetet!!)

▸ Sedan tar jag examen!!! Jag klarade det! Tre år av studier!! Det känns bra. Men såklart spännande och nervöst också! Vet ju ännu inte vad hösten har att erbjuda... Men en sak som är säker, kommer sakna alla underbara kursare.

▸ Fick även besked om att jag ska få komma på intervju för en utbildning jag har sökt till i höst!! Känns extra nervöst eftersom det är en utbildning som jag verkligen vill komma in på. Håll tummarna för mig den 26/6!

▸ I slutet av maj är jag uppgiven för att jag ännu inte har ett sommarjobb. Jag kände mig mindre värd för att jag inte hade lyckats få komma på en enda intervju efter att ha sökt minst 30 jobb tror jag. Men med hjälp av lite kontakter (tack storasyster!!) så ska jag nu få provjobba den kommande veckan. Det är hotellstäd jag ska testa på, men jag känner att det blir kul att testa något nytt!

Och det var allting jag kunde komma på nu! Fyller kanske på om jag minns någon händelse som känns värd att nämna. Ta hand om er i sommarvärmen och om ihåg att det är okej att vara lite vilse. Det kommer inte alltid kännas lika bedrövligt som det gör just nu.

Inredningsinspiration 2019

2019-05-24 10:00
Från natalieesseen

Jag och Johannes var och tittade på en lägenhet tillsammans!! Kändes såklart kul och spännande, nervöst också. Och samma eftermiddag fick vi veta att vi fick lägenheten!!! Ett förstahandskontrakt på en 3a på 70kvm!!! Så jävla sjukt. Så! Tänkte dela med mig av lite inredingsinspiration, som jag gjorde förra gången här på bloggen då jag skulle titta på en lägenhet. Älskar inredning, men känner jag mig och Johannes rätt kommer det i slutändan bli 98% IKEA, men haha! Låt oss börja...

1 / 2 / 3 / 4 / 5

KÖK >>
I nya lägenheten är det ett stort kök! Det är många skåpluckor och lådor. Även bra med bänkar och arbetsyta, ordentlig köksfläkt, helstor kyl och frys men även ett stort fönster!! Det är även ett mellanrum mellan själva köket och ytan där matbordet kommer att stå. Där ska jag fylla utrymmet med växtligheter. Köket är ljust och fräscht, så jag hade tänkt komplementera med naturfärger.

1 / 2 / 3 / 4 / 5

SOVRUM >>
I sovrummet vill jag att det främst ska vara vitt och rosa. Det ska kännas romantiskt och stilrent. Då vi förmodligen kommer investera i en större säng hoppas jag även på att hitta en sänggavel som passar in. Vill även att det ska kännas varmt och lugnt i sovrummet så går i tankarna att ta in mycket växtligheter, ljusslingor, gärna dekorationer i roséguld. Också! I sovrummet var det gott om garderober, ska bli så skönt att inte behöva dela på en garderob.

1 / 2 / 3 / 4

VARDAGSRUM >>
När vi flyttar in i nya lägenheten har vi bestämt att vi ska köpa en stor soffa och hämta en stor tv som står hemma hos Johannes föräldrar. Eftersom hon jag hyr av i andra hand nu lämnade kvar sin soffa så har jag inte behövt göra det inköpet ännu, men har länge velat ha en stor soffa i sammet, gärna typ mörkblå. Vill även att det ska kännas ganska rustic (???? haha ??), så är lite sugen på att inreda med mörka färger men främst av allt är jag så peppad på att skaffa en liten bar/dryckvagn, inte för att jag eller Johannes dricker så mycket men för att det känns lyxigt typ.

1 / 2 / 3 / 4

ARBETSRUM >>
Den stora anledningen till varför vi har letat efter just en trea så länge är eftersom både jag och Johannes har varsin ganska ordentlig datorsetup (lol), och det känns verkligen tråkigt när de ska ta upp halva vardagsrummet. Så kommer bli jätteskönt att få ett rum som är mer som ett kontor/arbetsrum/datorrum. Då kan man även stänga in sig ifall man behöver eller om den andra ska sova och man vill sitta uppe och spela eller dylikt. Jag har redan ett ganska stort skrivbord så när vi flyttar ska jag försöka skapa lite mer ordning i lådorna och själva arbetsytan.

1 / 2 / 3 / 4

BALKONG >>
Alltså nästan det sjukaste med lägenheten är att vi har två (!!!!!!!) balkonger. Eftersom jag har sökt alla möjliga lägenheter så mindes jag inte planritningen när vi skulle få gå på visningen, så fick typ mini-chock när vi såg att det var två balkonger! Den ena är mer morgon/förmiddagssol, vilket jag misstänker är balkongen främst jag kommer att nyttja för morgonkaffe. Så planerar därför att ha den till att äntligen kunna plantera lite men kanske även sitta och läsa!! Den andra balkongen har mer eftermiddag/kvällssol och ligger i anknytning till köksdelen av lägenheten - så där vill jag ha plats för att kunna bjuda hem folk på ett glas vin eller pastamiddag i kvällssolen.

En utflykt i maj

2019-05-19 15:30
Från natalieesseen

Åh! I helgen har det varit varmt väder och alla björkar har börjat slå ut. Jag och Johannes har varit på två utflykter i helgen. Här kommer lite bilder från utflykten i fredags.

Vi åkte ut till Baggböle. Då vattnet var ganska lågt tyckte Johannes att det var en bra idé att gå rakt över älven genom att klättra och hoppa mellan alla stenar. Jag och kameran tyckte inte att det var... jättebra. Men efter mycket om och men tog vi oss över!!

Varmt var det också!! Typ såhär kunde det se ut, Johannes stod och sa "Kom då!!" medan jag stod och funderade på vilka stenar som är bäst att landa på, samt hur man ramlar på det mest skonsamma sättet.

På andra sidan älven och några minuters promenad kom vi fram till Klabböle (som jag tror heter Umeå Energicentrum?? Hahaha så dålig koll). Även hit jag och Johannes cyklade på vår första dejt för ganska exakt ett år sedan.

När solen började gå ner så gick vi över hängbron tillbaka till andra sidan älven. Vi tog en annan väg tillbaka, där vi gick upp för ett antal trappor innan vi kom fram till parkeringen. Och det var den lilla utflykten!

La Parisienne

2019-05-08 10:00
Från natalieesseen

Beställde dessa scrunchies* för ungefär en vecka sedan. Fick hem dem igår och de är verkligen så söta!! Är verkligen helt förälskad i färgerna och kommer använda dem flitigt under våren/sommaren till min i övrigt väldigt monokroma garderob.

Hudvård, smink och sådant

2019-04-30 10:00
Från natalieesseen

Min hudvårds- samt sminkrutin ändras beroende på vilken årstid. Luftfuktigheten och mängden sol påverkar min hy så mycket. Har nästan jämt torr hy, men under vinterhalvåret blir den extremt torr. Min hudvårdsrutin kretsar därför mycket kring återfuktning när våren kommer. Jag har aldrig varit förtjust i den matta finishen av foundation och puder, och det känns extra fantastiskt när solen börjar titta fram att hyn får glänsa och se hälsosam ut. Tänkte i detta inlägg dela med mig av produkterna jag använder just nu! Resultatet av främst hy och läppar ser ni på bilden ovan :-) Har i princip bara mascara när det kommer till ögonen utan fokuserar verkligen på att bara se hälsosam, ung och frisk ut. Har slutat använda puder för att se extra dewy ut (svettig if you will). Tipsa gärna i kommentarsfältet om era favoritprodukter för glowy, dewy och fresh hy!! Är nämnligen på jakt efter mer ansiktsoljor, basprodukter och serum!

.゚☆。'` HUDVÅRDSPRODUKTER ´'。☆ .゚

>> Oatifix ansiktsmask
Använder denna ansiktsmask från Lush typ 1-2 gånger i veckan. Ansiktsmasken innehåller bananer, illipesmör, havre och mald mandel vilket är bra för torr hy och exfolierar försiktigt. Blir verkligen mjuk av denna och luktar väldigt gott.

>> Sheet masks*
Använder inte sheet masks så värst ofta, men kan kännas lite extra lyxigt då och då. Har tidigare främst använt från Etude Houses egna märke, men har inte märkt jättestor skillnad mellan de och andra i samma prisklass.

>> Dag/Nattkräm
Använder just nu krämer från Superdrugs egna hudvårdserie Vitamin E. Har nattkrämen som verkligen huden tar åt sig på kvällen och använder dagkrämen i samband med att jag lägger min sminkbas. Upplever att dagkrämen tar längre tid att ta sig in i huden och lägger sig nästan som en hinna utan på. Kan ju vara positivt och negativt.

>> Ögonkräm*
Använder en lugnande ögon gel från ACO. Den kanske är lite fantomen egentligen? Känner ingen större skillnad före och efter. Har en ganska lång tid nu haft exem runt ena ögat (för det har jag använt en kortisonsalva på recept samt minicare från ACO). Ögonkrämen används just nu mer som en primer för ögonskugga..

>> Toner*
Använder denna toner från ACO. Använde tidigare en från WISE men denna är mer prisvärd och gör sitt jobb. Använder den på kvällen, på morgonen, innan jag lägger min bas, efter jag har lagt basen och typ som en finishing spray. Ger min hy en trevlig glow!

>> Shea balm*
När min hy är riktigt torr använder jag denna. En väldigt fet och dryg kräm. Innehåller även ringblomsextrakt som är bra mot ömtålig hy.

.゚☆。'` SMINKPRODUKTER ´'。☆ .゚

>> BB cream*
Använder just nu denna BB cream från Maybelline. Tycker den täcker alldeles lagom (men för någon som gillar mer täckande grejer är väl denna typ som en tinted moisturizer). Men! Är på jakt efter något annat nu.

>> Lip stain*
Är väldigt förtjust i 'gradient lips'. Till att börja med använder jag oftast bara en carmex eller försvarets hudsalva till mina läppar. i kombination med den senare lägger jag antingen denna lip stain eller ett läppstift från M.A.C i So Chaud i mitten av läpparna och mjukar ut linjerna med ett finger. Blir en sådan fin övertoning.

>> Baby lips (som cream blush!!)*
Använder ett Baby lips från Maybelline i en färg som heter Sweet Apple och inte går att köpa något mer. Men är en röd ton med rosa undertoner. Använder det som ett cream blush fungerar hur bra som helst. Börjar ta slut nu och funderar på att köpa ett cloud paint från Glossier...

>>Baked Blusher*
Har denna i färgen Fashionista. Har haft den i evigheter och borde egentligen köpa en ny av just den anledningen. Fin rosa färg med lite guldigt glitter.

>> Strobing stick*
Fick denna av Amanda då hon fick fel nyans och hennes lillebror råkade krossa förpackningen i en dörr, haha. Den är egentligen lite väl mörk för mig för att ge en sådan där strobing effect utan ser mer ut som en bronzer typ! Ganska glittrig.

>> Ögonbrynsgel
Testade soap brows ganska nyligen och frågade Johannes "tycker du detta eller det jag gör i vanliga fall är snyggare?" han tyckte soap brows såg bra ut så har numera övergett pomaden och använder bara gel! Skönt att det går snabbt att fixa brynen på morgonen. Dock är mina ögonbryn lika envisa som mina ögonfransar och denna ger mest fin färg men håller dem inte på plats.

Några dagar i Stockholm

2019-04-19 21:00
Från natalieesseen

Hej! Är tillbaka från huvudstaden :^) Jag och Johannes hade bokat tre nätter på Story Hotel!! Väldigt trevligt hotell som låg alldeles intill Stureplan. Var ett väldigt mysigt hotell, där inredningen var väldigt modern och industriell. Vi hade bokat deras rum som hette The Balcony, eller dylikt, då vi hade en balkong som vi sällan satt på men kändes lite... mysigt?

I badrummen fann man dessa superfina handfat!! Vill ha hemma!! Fanns även body lotion, duschkrämer och dylikt från L:A Bruket. Ja alltså, jag blev kär i produkterna och måste beställa då jag inte hann förbi deras butik.

Första kvällen började vi med en drink i baren som låg anslutet till hotellet. Baren samt restaurangen heter Ling Long, och jag tog denna fantastiska (alkoholfria) rosa drink som hette One, Two, Tea. Smakade ingefära, lime och te!! Sedan gick vi en sväng, åt middag på Vigårda (Halloumiburgaren va så god!!) och sedan låg vi i hotellsängen och kollade på Lost (är inne på säsong 5 nu, vi fattar ingenting..)!!

Sedan andra dagen åt vi lunch i närheten av hotellet, det blev dumplings på Beijing 8. Jag åt veganska dumplings med glasnudlar och Johannes tog kycklingfyllda dumplings med ris. Efter lunchen strosade vi väl mest runt i butiker? Vi bodde så pass centralt så vi kände inget behov av att köpa tunnelbanekort utan promenerade överallt.

Och sedan Kungsträdgården såklart. Hade fått meddelanden på Instagram från bekanta att det inte blommade så värst mycket men se! Det var typ ett träd som hade börjat blomma lite smått. Där stod väl typ mest alla turister och försökte få några bilder men.. Ja, om några veckor kommer det vara helt rosa och är lite ledsen för att vi missade det. Nästa år kanske.

Tvingade såklart Johannes vara med på bild. Motvilligt ställde han upp på en bildserie på två sekunder typ, haha. Men här är han!! Mina andra halva. <3

Sedan tog vi en längre promenad till Gamla stan. Hade tänkt ta lite bilder, men glömde helt bort då Johannes typ fick värmeslag (var typ 19 grader!!) så jag gjorde mitt obligatoriska (haha) besök på Science Fiction-butiken där Johannes var gullig och köpte denna nyckelring med Jiji på.

Det var väl typ det! Några dagar i Stockholm sammanfattade. Shoppade inte så mycket, utan det enda jag köpte var typ denna ansiktsmask från Lush och ett läppglans från Sephora. Johannes införskaffade sig en ny vårjacka och lite t-shirts.

Hej så länge! #bestofnouw

"En rosenbuske i luftstrupen"

2019-04-05 15:50
Från natalieesseen

Det blir första april. Jag scrollar igenom mina sociala medier med förakt. Tänker att allt jag läser idag är för bra för att vara sant. Jag bokar en resa till Stockholm. Senare inser jag att det är fel datum på flyget. Ringer till Johannes och gråter för att jag känner mig klantig. "Vilket skämt" tänker jag när jag betalar 1200kr för ombokningen. Han säger att det inte gör någonting.


– Hur känns det? I halsen? frågar han.
– Det känns som en rosenbuske i luftstrupen. svarar jag.
Johannes hämtar en halstablett och ett glas vatten. Sedan lägger han sig bredvid mig under täcket och håller om mig.


Jag får en stickling av mamma. Det är en ormbunke. Den ser ledsen ut. Jag håller den i famnen på vägen hem och ställer den sedan i fönstret mellan mitt och Johannes skrivbord. Efter någon dag får jag ett sms från mamma som lyder: Släng inte ormbuken, den är bara stressad efter omplanteringen. vår ser lika vissen ut om du tycker din är det! Vattna den när den är torr bara... Den kommer att ta sig!


Jag gör ett växthus i Blender. Jag skickar en bild till Johannes. "Så fint det blir" skriver han och skickar en gullig sticker i chatten. Under tiden jag renderar ut modellen lägger jag mig i sängen. Min rygg gör ont. Jag håller mobilen nära ansiktet och öppnar Youtube. I sökfältet skriver jag how to create a portfolio for video game design. Jag somnar till en video på tjugoåtta minuter. Det blir mörkt. Jag vaknar av att Johannes kommer hem. Han är trött. Han lägger sig bredvid mig i sängen och somnar med huvudet på min bröstkorg.


Jag och Amanda skriver på vårat examensarbete. Vi skriver om digitala spel och nostalgi. När vi inte orkar skriva något mer spelar vi Pocket Camp på våra mobiltelefoner. Emellanåt uppdaterar jag mitt flöde på Twitter. Flera gånger om dagen. I väntan på en nyhet om Animal Crossing Switch. Ett bot-konto på twitter skriver: 203 days have passed since the latest announcement for Animal Crossing on Nintendo Switch.


En söndag är jag hos pappa och städar ur mitt gamla sovrum. Vi slänger kläder, CD-skivor, gammalt smink, bortglömda smycken, böcker och en mängd KP-tidningar. Jag sparar fyra gossedjur, min taekwondo-dräkt och tre datorspel som handlar om hästar.

21 december

2018-12-21 23:00
Från natalieesseen

I. det är december nu. även fast jag har lite plugg att ta tag i, trots högtiderna, är det som att hela kroppen och själen totalvägrade att ens tänka tanken på att sätta mig med några uppgifter. jag får se om jag får klart någonting under mellandagarna; sedan är det bara några veckor kvar och sedan börjar jag min sista termin på universitetet! vet inte om jag ska skratta eller gråta.
II. jag har haft problem med mina ögon sedan i höstas; det bara rinner och rinner. har varit till hälsocentral, vårdcentral, ögonspecialist och vem vet vad. nu senast bestämde vi att jag ska vara utan linser (misslyckades med att vara linsfri samma dag som läkarbesöket lol) och använda en mängd olika salvor fram tills januari. är lite less. speciellt eftersom jag ser så pass dåligt att när jag ska sminka mig måste jag stå så nära spegeln att alla penslar och pennor slår i glaset.
III. jag och johannes pratar ofta om att flytta ihop. det känns fint. när jag försöker skriva om johannes behöver jag alltid omformulera mig flera gånger; jag kan inte beskriva med ord vad jag känner om honom. det låter som en gigantisk klyscha, jag vet haha, men det är verkligen så. han är allt och lite till.

21 december 2018. Jag och Johannes åker ut till hans familjs stuga. Längs vägen stannar vi vid en bensinmack; jag köper en kaffe med mjölk och Johannes en varm choklad. När vi kommer fram och kliver ut ur bilen ser vi hur snön ligger som ett duntäcke över marken. Johannes tar fyra steg upp till verandan, han sjunker ner kanske 10 centimeter. Jag tvekar en stund och utbrister "du tar för stora steg!". Johannes vänder sig stannar upp när han tråcklar med nyckelknippan vid dörren och säger "äh, kom bara!". Jag tar sats och får nästan hoppa för att landa i hans spår i snön; mina sneakers blir täckta i snö ändå. Trots de melodramatiska fyra hoppen fångar Johannes mig i sin famn på verandan och frågar om jag är okej; och jag tänker att ingen har tagit hand om mig som han gör.