RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-04-25 18:58:16

carolinastenstrom blogg

carolinastenstrom blogg på Nouw

Världens sämsta förälder

2019-02-10 13:31
Från carolinastenstrom

Känner du igen dig i rubriken?
Du kanske inte kommer att kunna relatera till allting i den här texten, men kanske till en liten del. Vi får aldrig glömma att vi är väldens bästa föräldrar för våra barn, även om det inte alltid känns så.

Det var en period för inte alls länge sedan som jag inte orkade mer. Jag började ifrågasätta varför jag hade satt barn till världen när jag knappt känner någon lycka, eller överhuvudtaget ville gå upp ur sängen. Men jag fick påminna mig om att jag inte alltid har mått såhär dåligt, även om jag lever med en ”kronisk depression”. Jag har mina upp -och nedgångar som vilken människa som helst. Men detta var något av det extremaste jag känt.

Min sambo fick ta över föräldraledigheten och jag började hos en psykolog, jag var så desperat att jag till och med började med antidepressiv medicin, trots att jag inte vill göra det egentligen.

Med tiden började jag må bättre och kände att jag var på väg åt rätt håll. Eftersom jag inte ville fortsätta med medicinerna, slutade jag. Med en stor rädsla för att komma till insikten att jag behöver dom. Kanske resten av livet. Men jag tog den risken.

Nu känner jag hur hela världen rasar igen. Försöker inbilla mig att det bara är avvänjningen av medicinen och att det kommer att bli bättre. Men helt ärligt, vem fan försöker jag lura? Jag lever med en kronisk depression och behöver hjälpmedel, något jag inte skäms över, men det är en fruktansvärd insikt.

För att återgå till rollen som förälder. Jag kan bara skriva ur mitt perspektiv och ur ett perspektiv från en förälder med psykisk ohälsa, men jag tror att många känner igen sig.
Dagar då man inte orkar helt enkelt. Missnöjda barn, energin som runnit ur, dålig sömn - för att nämna några av sakerna du upplever som förälder.
Men vad jag tycker är så hemskt är att jag inte orkar låtsas vara glad längre inför mina barn. Jag döljer inte när jag är arg eller ledsen. Inte för att jag är den typen av mamma som tycker att man ska dölja sina känslor för sina barn, men just nu finns det ingen spärr.
Nej, jag gör inte illa mina barn när jag blir arg, men jag är rädd för att dom skadas på andra sätt.
Jag är noga med att prata med Joline och förklara saker. Men jag oroar mig såklart ändå. Trots att hon verkar förstå mer än vad jag trott och knappt reagerar när jag har en dålig dag.

Jag vill inte ha det såhär!
Ska jag seriöst behöva ta ett piller varje dag för att känna att jag klarar av livet?

En viktig påminnelse

2018-08-29 22:09
Från carolinastenstrom


Tänk att kunna ringa sin mamma när som helst. En självklarhet för många, helt omöjligt för andra. Av olika anledningar.

Min anledning gör det svårt att andas. Jag grips av panik av tanken att jag inte kan. Från den dagen jag kunde använda en telefon har jag alltid kunnat ringa min mamma. Vi har alltid kunnat prata i timmar, om allt och ingenting. Från det, till en evig tystnad på andra sidan. I skrivande stund känner jag hur det börjar sticka i mina ben. Att tänka på- och skriva detta ger en reaktion i min kropp. Jag känner tydligt hur det här påverkar mig fysiskt. Snart kommer det sticka i varenda kroppsdel. Inom några minuter kommer jag att få en attack. Jag kommer troligtvis att tro även denna gång att jag ska dö, men jag vet någonstans att det bara är att härda ut. Hur sjukt är det inte egentligen att jag känner allt detta så tydligt och vet varför jag känner såhär, men ändå är övertygad om att jag ska dö när jag är mitt i det?

Det här inlägget tog mig cirka 15 minuter att skriva. Under denna tid har jag hunnit tänka på våra långa samtal, gråtit, haft en attack, varit nära att ringa 112, samlat mig och fortsatt skriva detta inlägg.

Med detta sagt (eller rättare sagt skrivet?) vill jag förmedla det VIKTIGA budskapet att aldrig döma en annan människa. Min sambo kommer inte att veta att detta hänt ikväll om han inte läser det här eller om jag talar om det. Han kommer att tro att det är en helt vanlig kväll. Det är inte alltid du ser på en människa hur denne egentligen mår. Tänk steget längre där ute - Dina medmänniskor kämpar antagligen med något du inte har en aning om.


ULLAREDSRESAN DEL 1: Gekåshaul

2018-08-15 14:20
Från carolinastenstrom


Vissa av sakerna kommer det inte att finnas bild på. Antingen är dom redan använda eller inte uppackade. Men det kommer en lista längst ner i inlägget på dessa saker, samt pris såklart. Ber om ursäkt för suddiga bilder och skrynkliga kläder, men hoppas att detta är kul ändå! Skriv gärna om ni vill att jag ska fortsätta med hauls :)


BARN

INREDNING

ÖVRIGT

KLÄDER

HUSDJUR


PRODUKTER UTAN BILD

Herrstrumpor 2-pack (34,95 kr)
My little pony med kläder (79,95 kr)
Liten My little pony (29,95 kr)
Hundleksak (29,95 kr)
Solglasögon till barn (19,95 kr)
Gillette raklödder (24,95 kr)
Brandfilt (69,95 kr)
Brandsläckare (149 kr)
Ritblock 1 kg (17,95 kr)
Rund spegel 80 cm (249 kr)

Totalt: 2841,65 kr


Mina topp 3 av köpen var spegeln, krukan och åkpåsen. Men är nöjd med allt och det blev inga onödiga prylar denna gång. Önskar dock att jag hade köpt lite mer barnkläder!


Minisemester

2018-07-26 13:46
Från carolinastenstrom

Nova 11 månader

2018-07-22 22:00
Från carolinastenstrom

Ni som följer vårat liv på ett eller annat sätt vet att Nova är det där lilla extra. Hon är ledsen och lite extra ledsen. Missnöjd och lite extra missnöjd. Ett så kallat ”plusbarn”.

Har det blivit bättre nu när hon är äldre?
Nova har nu hunnit bli 11 månader och nej, det har inte blivit bättre. Hon är bättre på att roa sig själv nu än förr, men det är väldigt få gånger hon kan göra det en längre stund.
Hon är fortfarande väldigt missnöjd största delen av dagen och ska mer eller mindre sitta fast på någon av oss hela tiden.
Jag erkänner att detta tär mycket på mig. Väldigt mycket. Sett andra som har det likadant men som har lärt sig njuta av det. Jag kan tyvärr inte göra det på samma sätt, hur mycket jag än önskar.

Men sen lever vi också olika liv. Andra saker som påverkar mig och mitt mående gör såklart att jag inte har samma tålamod eller energi.

Novas utveckling störs dock inte av detta alls, vilket jag var orolig för ett tag då hon sällan vill vara på golvet osv. Men nu går hon. Hon trivs som bäst när vi är ute och hon kan krypa eller gå runt i gräset.
Så har jag en riktigt dålig dag vet jag i alla fall vad som alltid funkar!
Till er som är i samma situation - man hittar sina små sätt för att få det att funka.

Fler som har ”plusbarn” ? Kommentera gärna eller skriv ett privat meddelande. Man kan aldrig få för mycket av peppande ord och hjälpande händer ❤️

Ny kategori ✨ barnmat

2018-05-02 17:53
Från carolinastenstrom


Okej, jag tänkte börja med en ny kategori som jag hoppas att ni tycker om!
Nu är Nova snart 9 månader och jag har äntligen börjat tycka att det är roligt att laga egen barnmat.

Jag ville laga egen mat redan när Joline var liten, men då fanns inte intresset på samma sätt. Då lagade jag bara några få gånger för att det kändes som att det är något man ”ska göra”.


- Jag vill hålla mig till enkla men bra recept för att inspirera så många som möjligt.


Har du något recept? Dela gärna med dig! ❤️


Förstå min dotter och ge henne tid

2018-04-19 21:25
Från carolinastenstrom


Hur har allting egentligen gått sedan lillasyster kom till världen för 8 månader sedan?

Det har varit tufft. Riktigt tufft.

(Varning för långt inlägg. Dock viktigt!)
Nova är och har från första början varit ett väldigt krävande barn. Då menar inte jag på ett vanligt sätt. Alla barn är krävande. Detta är något vad jag skulle kalla ”utöver det vanliga”. Hon är alltid missnöjd, intensiv, sover dåligt och är oförutsägbar. Många tänker säkert att det är en bebis, alla bebisar är väl sådär mer eller mindre.

Nej. Det är dom inte.

Jag har känt mig som en otillräcklig mamma i åtta månader av mitt snart fyraåriga mammaliv.
Det var inte förrän jag snubblade över en artikel häromdagen som jag förstod vad det var. Jag har ett plusbarn.

Aldrig hört talas om ”high need baby” även kallat plusbarn? Det hade inte jag heller fram tills för några dagar sedan. När jag läste artikeln kändes det som att jag hade skrivit den. Det var som att läsa mitt barns namn mellan raderna.

Jag kunde inte för mitt liv förstå vad jag gjorde för fel med mitt barn. Varför var hon aldrig nöjd? Varför sover hon aldrig? Varför är hon missnöjd precis överallt och hela tiden?
Joline var ju aldrig såhär.

Det känns lättare att hantera det här nu. Jag har mer förståelse för mitt barn och ingen utom dom som går igenom det här kan förstå lyckan i det.
Varför är det ingen som har talat om det här för mig tidigare? Allt jag fått höra är att det är normalt, det är olika faser och en del av utvecklingen. Sen kom jag ut i verkligheten där barn var missnöjda, men även nöjda. Där kände jag att det skar sig för oss.

Såhär ser situationen ut för oss
Jag vågar sällan ge mig iväg med Nova och göra saker. Ibland gör jag det ändå för att inte känna mig totalt fängslad hemma och ibland måste man ju liksom. Jag vågar inte åka långt med buss eller tunnelbana. Bilen brukar också vara ett ångestmoment. Detta för att hon aldrig är nöjd.
Sen plötsligt så fungerar det. För att sedan vända igen. Jag vet aldrig när det är en bra dag att göra något. Hon sover aldrig bra och kan nästan aldrig sova någon annanstans än på eller bredvid mig. Ibland funkar vagnen, men det är inget att förlita sig på.
Hon kan vara glad och leka själv för att sedan totalvända. Ibland räcker det med att någon ler och säger hej till henne så brister hon ut i gråt. Enda gången hon känns nöjd är på tillställningar när hon sitter hos mig eller någon annan hon känner sig trygg med. Då brukar folk säga ”vad lugn hon verkar. Hon gör inte mycket väsen av sig” och vi svarar varje gång att dom ska bara veta hur vardagen ser ut. Ibland känns det inte som att någon tror på oss om dom inte är en del av våran vardag och har sett det själva.

Det har funnits dagar då jag bett Novas pappa att vara hemma för att kunna vila, om så bara för en liten stund.

Många i vår närhet tror även att Nova inte tycker om dom eller tycker att hon är svårflörtad när hon sällan ger svarsleenden. Hon är reserverad. Låt henne vara det. Hon kommer inte att vara såhär hela livet. Ansträng dig om du vill komma henne nära, men respektera henne när hon inte vill. Det har ingenting med dig att göra. Det här är hon. Ge henne tid.

Min älskade lilla dotter. Hon är inte bara missnöjd, hon är missnöjd plus mer missnöjd. Hon är inte bara ledsen, hon är ledsen plus mer ledsen. Men å andra sidan - hon är inte bara glad, hon är glad plus mer glad. Hon är nära sina känslor och det är fantastiskt även om jag ibland känner mig som den sämsta mamman någonsin och bara vill ge upp.

❤️


💔

2018-04-09 07:32
Från carolinastenstrom


Det är söndag den 9 april och vårvädret är fantastiskt. Hunden inviger sin nya hage, katten känner på gräset och ska när som helst släppas fri. Hon ska bara bli lite modigare först. Joline vill gå in och ut genom hundhagen medan vi andra sitter och njuter av solen.

Lite senare på kvällen är det dags för mamma att ringa en taxi och åka hem. När hon går ut genom dörren vet vi inte att det är det sista vi ser av varandra..

Om vi hade vetat, vad hade vi då sagt till varandra? Hade vi någonsin släppt taget?


Idag är det ett år sedan jag såg min mamma vid liv för sista gången. En del av mig är lättad över att vi inte visste då vad som väntade, för vi hade haft en fantastisk dag tillsammans. Men en annan del av mig hade velat få en chans att ta farväl.
Jag är inte säker på vad jag hade sagt om jag hade vetat. Jag hade nog bara gjort det tydligare vad hon betydde, hur älskad hon var och kramat henne. Men jag hoppas att hon visste och kände det som blev osagt. 


Nu har det här ”första året” gått som alla pratar om. Första högtiderna och födelsedagarna utan varandra. Det sägs vara det jobbigaste. Jag håller inte med. För mig har det knappt börjat. Det här året har jag gått runt och tryckt undan så jävla mycket för att orka. Idag känner jag att detta lika gärna kunde ha hänt igår, det gör ondare idag än när det hände. Sorgen är kraftigare än någonsin..

Länge sedan

2018-04-06 11:02
Från carolinastenstrom

Long time, no see. Jag ska vara helt ärlig - jag har inte haft någon lust alls att blogga. Även om det är något jag verkligen tycker om. Och mår bra av.
Den senaste tiden har verkligen varit skitjobbig. Det närmar sig årsdagen för mammas dödsdag och Nova tar väldigt mycket energi, både dag och natt. Ingen bra kombo helt enkelt.
Nu hoppas jag att jag orkar fortsätta blogga, för jag vet att jag behöver det. Att skriva har alltid varit bästs terapin för mig.

När nog är nog

2018-02-15 10:39
Från carolinastenstrom

Nu har sjukdomarna och smärtorna avlöst varandra i drygt 2 månader. Det har varit påfrestande och ibland har jag bara velat gå ut genom dörren för att aldrig mer återvända. Och nej, det skulle jag aldrig göra. Men känslan som ibland infinner sig när nog är nog.

Jag lämnar vår äldsta på förskolan varje morgon eftersom jag är mammaledig med den minsta och min sambo börjar jobbet klockan 7, en timme härifrån. Är jag sjuk, kommer vi automatiskt inte iväg. Då står jag här med 2 barn som kräver väldigt mycket av mig. Ensam. Även om min sambo ofta frågar om han ska komma hem osv så brukar jag säga nej. Även om det ibland verkligen skulle behövas.

Den äldsta är 3,5 år och inne i den värsta jävla fasen någonsin. Förstår verkligen inte människor som säger att 3 är den bästa åldern, jag själv tycker att den är hemsk.

Inte nog med att man ska känna att man aldrig är frisk, ständigt lyssnar på skrik, gnäll och gråt, byter sjutusen blöjor per dygn, aldrig hinner duscha osv så ska man ständigt ha någon slags skyldighet. Skyldighet till omvärlden. Man ska orka träffas, socialisera och orka prata. Familj ska känna att dom har rätt till barnen, rätt att träffa oss när dom tycker att det var för länge sedan vi sågs (trots att så inte är fallet), då har jag bara lust att skrika rakt ut. Förståelsen är på 0.

Jag är inte bitter eller oresonlig på något sätt, ändå är det så jag uppfattas för att jag har en egen åsikt eller tycker att ”Stopp! Nu är det för mycket!”
Jag har väl rätt till en åsikt, precis som alla andra, eller är det bara vissa människor som föds med det privilegiet? För exakt så känns det. I alla fall här. Jag kan peka på vilka som har rätt till sin åsikt och på vilka som inte har det. Jag är inte en av de förstnämnda.

Till omvärlden:
Förvänta er ingenting av mig just nu.


Mvh en mamma, medmänniska, sambo, dotter och vän som har fått nog av oförstående människor

Januari blev inte alls som tänkt

2018-01-31 13:05
Från carolinastenstrom

Nä, raka motsatsen. Jag gick in i det nya året ned kraft och jag var taggad. Riktigt taggad.

Men sjukdomarna har aldrig tycks ge med sig och jag har varit totalt orkeslös hela januari. Började med att Joline hostade redan i december, sedan började jag. Så illa att jag (troligtvis) hostade sönder ett muskelfäste. Till slut kom febern och då kände jag bara att jag måste kolla upp detta nu. Mycket riktigt, ett ganska högt infektionsvärde. Nu går jag på penicillin sedan en vecka tillbaka men märker knappt någon skillnad. Känslan av att ha influensa i en hel månad och lite lunginflammation på det.

Nä usch! Så less nu. Barnen är uttråkade och jag orkar ingenting = dålig kombo.

Ge mig lite husmorstips mot hosta och orkeslöshet tack ;)

Ännu en sömnlös natt

2018-01-18 02:17
Från carolinastenstrom


Här ligger jag i vår lilla säng och lyssnar på när resten av familjen snarkar. Jag kan inte låta bli att bli lite avis på att dom sover så gott när det är det enda jag vill göra.

Jag är en nattmänniska. Alltid varit och kommer kanske alltid att vara. Det är nu jobbiga tankar får ta plats i tystnaden, men även den kreativa delen av mig vaknar till liv vid denna tidpunkt. Plötsligt kommer jag på alla bra idéer, rim till presenter osv. Gud nåde mig om jag inte skriver ner allting direkt, annars är det som bortblåst dagen efter. Jag funkar oftast inte alls på morgonen och framåt eftermiddagen minns jag ju ingenting. Och så håller det på.
Jag är ju trött, men det här är min enda egentid just nu. Så man måste ju passa på!

Ibland kan jag börja tänka som jag gjorde när jag var yngre ”jag kan lika gärna vara vaken hela natten, det är mysigt!”
Vilket jag verkligen tycker.
Men skillnaden nu är att jag inte är 15 år och kan sova bort hela dagen. Ibland saknar jag det.

”Det är som det är” gillar jag att säga. För så är det ju. Ibland kan man inte göra så mycket åt saker och ting. Det är som det är, livet går vidare. Jag somnar väl till slut jag med.


Feber och snöstorm

2018-01-16 14:55
Från carolinastenstrom

Hello!

Har sprungit runt och försökt städa (båda barnen är hemma) hela dagen, tittade ut och såg plötsligt att det var helt vitt ute. Eller ja, man ser knappt ut, är snöstorm. Trevligt att snön äntligen kommer, om inte annat är det roligare för barnen. Men den här blåsten hade vi gärna sluppit. Väldigt oskönt!

Igår fick Nova 5 månadersvaccinet och tidigt i morse kom febern. Hade hoppats på att hon skulle klara sig som förra gången, men icke. Nu sa iofs. vår kontakt på BVC att det är vanligt att dom reagerar mer på detta vaccinet så jag var lite förberedd. Eller var jag egentligen så förberedd? Stod i medicinskåpet vid 5-tiden och drog ut allt för att hitta alvedon. När jag väl hittade var det från 10 kg. Suck. In i köket där R låg och sov på soffan (öppen planlösning) och in i kylskåpet för att se om vi hade någon flytande. Yes!
Nu verkar febern vara på väg ner i alla fall utan febernedsättande.. det är det sköna med vaccinfeber, den går oftast över ganska snabbt.

Hoppas att ni har en bra dag och jag lider med alla som jobbar ute i detta väder ❤️

Uppdaterar i väntan på John Blund

2018-01-15 02:03
Från carolinastenstrom


Åh, jag har velat skriva så många gånger, men orken har inte funnits alls. Nu har jag lite ork mellan hostningarna (som förövrigt driver mig till ett jävla nervsammanbrott snart) då jag inte kan sova. Klockan är alldeles för mycket, och det är såklart natten till en måndag. När vardagen ska dra igång igen. Typiskt.

Helgen blev allt annat än vad jag hade tänkt. Trodde jag skulle vara så jäkla flitig med städning och utrensning, men tji fick jag. Varit sängliggandes med feber och ömmande kropp. I lördags gick jag enbart upp på toa och för att ta några tuggor av middagen. Tur att det är helg snart igen. Jag har tyckt länge att tiden går fort, men sedan Nova föddes för 5 månader sedan så har det gått fortare än någonsin. Tycker det är lite jobbigt faktiskt.

Nåväl. En liten uppdatering.
Jag är så stolt över mig själv ska ni veta! Har klarat min ”lilla” förändring så himla bra. Jag har så länge jag kan minnas ätit godis varje dag. Mer eller mindre. Mitt mål för 2018 är ju att sluta med det där vardagliga sockerintaget samt lägga om kosten då jag under hösten haft väldigt mycket problem med magen. Även börja med smoothies på morgonen då det är enklaste sättet för mig att få i mig något den tiden på dygnet. Sedan året började har jag enbart ätit godis och druckit läsk på helgen (helst ska det bara vara på lördagar) och vi tänker lite extra på vad vi (läs min sambo) ska laga till middag. Visst har det blivit någon liten läsk här och något Donkenbesök där mitt i veckan. Men i det stora hela har dessa 2 veckor på det nya året gått väldigt bra! Klappar mig på axeln och påminner mig själv om att man klarar allt bara man vill och bestämmer sig.

Nu hoppas jag att det går bättre att sova.
Ska försöka i alla fall. God natt och sov gott ❤️


Fredag: Mor och dotter

2018-01-05 11:43
Från carolinastenstrom


God förmiddag!

Här blev ingenting som planerat idag, men vad gör det. R jobbade hemma imorse och har nu resten av dagen ledigt. Tänkte passa på att åka iväg och shoppa lite när han är hemma med barnen, men ändrade mina tankar när ursprungsplanen gick i krasch.

Ska istället ha en mor och dotter-dag tillsammans med Joline. Åka och kolla lite i affärer och äta lunch. Vi har ju inte gjort något sådant sen Nova föddes. Men nu när hon accepterar flaska lite bättre så ska vi passa på! Joline behöver verkligen det. Hon har blivit så mammig på senare tid. Igår grät hon hysteriskt när R skulle lägga henne. Inte alls roligt när det är såhär.
Det blir en härlig dag för oss båda tror jag. Även om jag egentligen hade behövt den här pausen och att bara vara jag. Det kommer fler tillfällen!

Hoppas att ni får en härlig fredag! ❤️


Hej 2018 och nya matvanor!

2018-01-02 14:54
Från carolinastenstrom


Andra dagen på nya året och jag har påbörjat mitt mål om att ändra matvanorna. Igår åt jag upp det onyttiga för att slippa kasta allt gott efter nyårsafton. Haha. Men det är okej!

Jag har väldigt svårt för att äta frukost, men försöker verkligen bli bättre. Tvingar i mig smoothies eller yoghurt, det är ganska lätt att få i sig. Idag blev det yoghurt och banan. Ska göra en smoothie till mellanmål om en liten stund. Det uppskattas av lillbossen också.

Idag ska jag även göra lite barnmat då Nova börjat lite smått med smakportioner. Första satsen blir nog sötpotatis och morötter.

Har ni några bra smoothie- eller barnmatsrecept? ☺️


Joline önskar gott nytt år ✨

2017-12-31 16:30
Från carolinastenstrom


Här hemma väntar vi in gänget som vi ska fira in 2018 med.


2017: ett hemskt men fantastiskt år

2017-12-31 12:20
Från carolinastenstrom


Ikväll säger vi hej då till detta år och välkomnar ett nytt. Jag gör det med en öppen famn den här gången.

Att kalla 2017 ett händelserikt år är en kort och bra summering, men jag tänkte faktiskt skriva den längre versionen. Detta år har varit väldigt speciellt, på både gott och ont.

Året började med att jag kräktes upp nyårsmiddagen strax efter tolvslaget och sedan låg helt still i soffan. Vi hade nyligen fått veta att Nova låg i magen - Vilket fantastiskt år det skulle bli! Vi skulle bli tvåbarnsföräldrar och en familj på fyra. Något jag länge drömt om.

Till slut kom påsken och våren var äntligen på väg! Då förändrades allt på en sekund. Tisdagen den 11 april fick jag det värsta telefonsamtalet i mitt liv. Min mamma hade avlidit under natten. En käftsmäll då vi inte var förberedda att det skulle hända just då.

Tiden därefter gick fort. I slutet av maj var allt praktiskt efter mammas bortgång klart, i början av juni sjukskrevs jag och snart hade sommaren nästan tagit slut, innan jag ens hade hunnit reflektera.

Den 12 augusti kom lilla Nova och gjorde familjen komplett. Som vi hade längtat!

Tio dagar efter Nova kom fick en av mina närmaste vänner en liten son som jag har fått äran att vara gudmor till. Så stort och så fint!


Det sista halvåret har gått lika fort som halvåret innan. Jag förstår knappt var tiden har tagit vägen. Jag har haft så mycket hela tiden att det bara flutit på. Har jag ens börjat sörja? Har jag njutit av mammaledigheten hittills? Jag bara existerar känns det som. Samtidigt som jag känner glädje och sorg väldigt starkt. Jag har haft helt fantastiska människor runt mig, som jag har delat alla fina och jobbiga stunder med. Ett stort tack till er

Jag har stora planer för 2018 och är taggad till tusen!

Gott nytt år alla ni fina människor som har följt mig det här året och som har stöttat mig genom allt. Hoppas att erat år har varit underbart och att nästa blir ännu bättre.


Nyårslöften: ja eller nej?

2017-12-30 17:00
Från carolinastenstrom

Upp med handen alla som någon gång hållit ett nyårslöfte! Min hand stannar nere. Det är ju svårt, även om inte löftet i sig är så himla komplicerat. Jag ska inte kalla min förändring för ett löfte, utan mer ett mål. Jag ska börja med mina smoothies till frukost igen och trappa ner på sockret som hela tiden finns i min vardag. Det är mina mål just nu. Förhoppningsvis når jag dem och kan sedan förändra hela kosten successivt. Delmål är ett bra ord. Man måste ju börja någonstans!


Elodie details

2017-12-30 13:30
Från carolinastenstrom


Joline fick en jättefin ryggsäck från Elodie Details i doppresent för 2 år sedan. I julas fick Nova en egen. Dem är så fina!

Det som är bra med Novas är att den är i ett mer avstötande material. Superbra eftersom vi har djur.


Julafton + juldagen

2017-12-25 14:21
Från carolinastenstrom


Hej på er och god fortsättning!

Här är det en seg dag då vi kom hem halv 3 inatt efter 2 julfiranden under dagen och kvällen. Minns inte ens när jag var uppe så sent senast. Vi fick en uppfriskande promenad i alla fall, bussen hade slutat gå.

Julafton spenderades hos sambons moster på dagen och avslutades hos min far på kvällen. Varje år önskar jag att vi slapp åka runt. Men det är ju omöjligt. När vi köper hus kommer vi bjuda alla hen till oss istället. Imorgon ska vi även åka till min mormor som bor strax utanför Norrtälje och fortsätta firandet. Det är dock skönt att åka dit. Komma bort lite från stan.

Det är så skönt att vi har en lugn dag nu emellan så vi hinner samla lite ny energi.
Joline fick sååå mycket julklappar igår, samt dagen innan då vi körde den årliga uppesittarkvällen med våra vänner. Det är härligt att se lyckan i hennes ögon, men ibland undrar jag om hon är lite väl bortskämd..

Nu ska jag och Nova fortsätta vila och kolla på serien ”Melk”. Så bra! Ni har väl inte missat den?

Puss och kram!


Fältöversten + julklappar

2017-12-22 22:31
Från carolinastenstrom

Äntligen har mannen gått på lite ledighet. Han tog en dag extra, så idag har han varit hemma och ska inte jobba igen förrän första vardagen i januari. Det är så skönt när båda är hemma så jag kan få slappna av och vila eller ta en dusch om jag vill. Mycket av stressen försvinner. Stressen av att ständigt vara på min vakt, att alltid vara tillgänglig för mina barn. Ibland behöver man bara vara.

Idag var vi på Fältöversten här i Stockholm för att käka lunch med Rs pappa och handla sista ”bytesklapparna”. Vi kommer inte att träffa hans pappa som vi brukar, så vi gjorde såhär i år och bjöd honom på lunch. Var supertrevligt som vanligt och Joline fick öppna sin julklapp direkt eftersom det är roligare om han är med. Vi andra får gott vänta tills julafton ;) Hur som.. hon fick en jättefin lampa som vi alla trodde var en nattlampa först, men som visade sig vara en discolampa. Vi provade den och den var faktiskt mer som en nattlampa, jättehärlig att kolla på.. avslappnande liksom. Perfekt nu när hon ska börja sova i eget rum, kan nog hjälpa lite på traven hoppas jag.

Imorgon börjar vårat julfirande och håller på till och med annandagen! Många dagar blir det, varje år. Just nu känner jag mig bara glad över att ha människor omkring mig. Den här julen känns tuff på så många sätt och jag förstår inte att jag inte har fallit i tusen bitar än. Jag vet att jag är stark, men jag är nog starkare än vad jag trott. Man lär sig något nytt varje dag, i guess..

Ta hand om er!

180 rakt in i väggen

2017-12-21 14:04
Från carolinastenstrom

Ja.. vad ska jag säga? Det börjar bli uttjatat att ”be om ursäkt” för att uppdateringarna är få för tillfället. Så det tänker jag inte göra denna gång, utan ge en förklaring på varför. Kanske mest för att förstå det själv. Den ofiltrerade sanningen.

Det senaste halvåret har jag kört på som aldrig förr. Jag har haft ett tempo i allt jag gör, antagligen för att slippa känna något. Men samtidigt känner jag så mycket. Märkligt.
Hur som helst. Nu börjar jag sakta ner, för det säger ju sig själv att man inte kan gå på lånad energi hur länge som helst.

Sedan jag förlorade min mamma i april har det ständigt funnits saker att göra, se fram emot och fixa. Först fortsätta jobba i den mån det gick med sorg och foglossning, tömma mammas lägenhet/ta hand om det praktiska, förbereda inför bebisen som skulle komma, föda barn, plötsligt bli tvåbarnsförälder och vad allt det innebär, vara sambo och att försöka hålla ihop allting. Ett helt livspussel som jag många gånger har velat kasta bort bit för bit. Det har varit skönt att ha saker att fokusera på. Då. Nu kommer det ikapp. Plötsligt är det julafton om 3 dagar och jag förstår inte var all tid tog vägen.

Det är ett under att jag lyckats få klart alla julklappar i tid, för just nu är det kaos. Hemmet blir stökigare och jag mer stressad och utmattad.
Nu saknar jag den energin jag haft, även om jag förstått många gånger att den inte varit bra. Jag kommer inte ifrån sorgeprocessen.
Min första jul utan mamma.. livet är så fruktansvärt jävla orättvist..

Mina bästa ”Black week”-köp

2017-12-15 11:00
Från carolinastenstrom


Flaska, termos, bitleksak och nappar från Twistshake och ett mobilfodral med korthållare från Ideal of Sweden.


Fredag 15 december

2017-12-15 07:23
Från carolinastenstrom


God morgon på er. Det var länge sedan jag skrev nu och jag har saknat det, jättemycket. Men orken och tiden har inte riktigt funnits. Vill satsa på bloggandet, men det är så svårt när man ibland tappar fotfästet.

Igår var det droppen för mig. Jag ville säga upp mig som mamma och gråta mig till sömns. Allting har blivit en ond cirkel. Jag äter inte som jag ska och jag sover inte ordentligt, vilket resulterar i att jag har noll ork att lämna Joline på förskolan på morgonen, så hon är hemma en del just nu. Vilket i sin tur leder till att vi går varandra på nerverna. Plus all trots hon har i sin lilla kropp. Jag blir så frustrerad över att den tagit över henne, för jag känner inte igen den lilla goa tjejen som jag vet finns där. För ibland får vi träffa henne, men bara en kort stund innan hon börjar skrika igen. Det är fruktansvärt. Vet att jag skrivit om detta innan, men det är så livet ser ut just nu.
Jag håller helt enkelt på att bli galen.

Hoppas att ni mår bra ❤️


Lucia på förskolan

2017-12-13 22:04
Från carolinastenstrom

Mina hjärtan ❤️

11 december

2017-12-11 14:34
Från carolinastenstrom

Idag är det ett år sedan vi fick veta att Nova låg i magen. Vi skulle bli en familj på fyra, vi skulle bli tvåbarnsföräldrar och Joline skulle äntligen få ett syskon!

50% på ALLT hos IDEAL OF SWEDEN

2017-11-25 12:25
Från carolinastenstrom


Black weekend på ideal of sweden: 50% på allt!


Twistshake och amning

2017-11-14 12:43
Från carolinastenstrom

Ingen av barnen har varit så förtjust i Twistshake’s sugdelar. Dom är väldigt kräsna, säkert därför ingen napp i världen funkar. Joline hittade en napp när hon fyllde 2, efter det började hon med det, aldrig när hon var bebis tog hon napp och det gör inte heller Nova.

Hittade dessa nya sugdelar och tänkte testa dom! Hoppas Nova tar dom. Hittills tar hon bara Herobility, men knappt det längre.

Jag helammar och tänkte fortsätta med det tills jag inte längre trivs med det. Med Joline slutade jag när hon var 8 månader. Använder sällan ersättning till Nova, bara när vi ska åka tunnelbana (som hon hatar) eller ska någonstans där jag inte känner mig bekväm med att amma. Sen vill jag att R ska kunna ta henne lite mer, för nu är hon fastklistrad i och med amningen. Vill inte ha det så. Verkar inte ha tillräckligt för att kunna pumpa heller, vilket är så tråkigt då jag egentligen vill att hon ska få min mjölk istället för ersättning. Men men, nu är det såhär och man får helt enkelt prova sig fram..

Små fotavtryck

2017-11-13 11:00
Från carolinastenstrom


I fredags gjorde vi fars dag-presenter till våra män från dom minsta! ❤️