RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-01-07 06:02:42

veronicaelisabeth blogg

veronicaelisabeth blogg på Nouw

Sjätte Januari 2020

2020-01-06 21:24
Från veronicaelisabeth

Hej och hå, kärt återseende. Här har man inte skrivit av sig på ett tag, ett väldigt sjukt långt tag om man ska vara sån. Tråkigt eftersom det hade vart kul att läsa tillbaka på allt som hänt sen sist, men men. Feelingen fanns inte där.

Men sen sist då? Jag går på universitetet nu, pluggar turism och nej jag vet inte vad man blir sen. Förstår fortfarande inte hur jag hamnade här, jag som aldrig skulle läsa vidare. Man ska visst aldrig säga aldrig. Klyschigt. Om jag är nöjd med tillvaron? Jag älskar allt med Karlstad och allt runtom plugget, trivs som fisken i vattnet. Däremot är pluggandet fortfarande inte min starkaste sida, men jag jobbar på det. Har faktiskt ett seminarie imorrn, och en analys på den, som jag knappt börjat på trots att man haft hela julen på sig. Gamla gymnasietakterna sitter i! Men det ska nog gå vägen, har ju klarat mig hittills.

Där har ni en liten comeback från mig, får se när vi hörs igen nästa gång. Ha De

Året 2019

2020-01-03 04:49
Från veronicaelisabeth

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag reste en månad i Australien med min bästa vän, många upplevelser där är något jag aldrig gjort förr. Jag började studera på universitetet, och jag flyttade hemifrån påriktigt.

Höll du några av dina nyårslöften?

Jag vet inte om jag hade något löfte. Men jag lovade mig själv att 2019 skulle bli bättre än 2018, och jag gjorde allt för att försöka uppnå det.

Vilka länder besökte du?

Australien

Är det något du saknar år 2019 som du vill ha år 2020?

Ja och nej. 2019 har varit upp och ner, fram och tillbaka. Så det är svårt att avgöra.

Vilket/vilka datum från år 2019 kommer du alltid att minnas?

Första januari, min lillebrors student, och hela augusti månad i sig.

Största misstaget?

Vad jag kan tänka så känner jag inte att jag gjort något misstag i år, inget som jag ångrar.

Har du varit sjuk eller skadat dig?

Har som mest varit förkyld, som alltid

Bästa köpet/köpen?

Helt klart hela resan i Australien. Vilket hela denna resumé verkar gå ut på.

Vad spenderade du mest pengar på?

Studentlitteratur, hyra och alkohol. Livet som student haha.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att min gamla värdfamilj kom och hälsade på mig i Sverige.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2019?

Sadness disease - aiyola remix, Sunnanvind - Mares. Sen en drös som jag tyvärr skäms för mycket över för att outa här haha.

Var du mest glad eller ledsen i år jämfört med tidigare år?

Som sagt, det har varit ett konstigt år. Men det känns som jag varit gladare i år än vad jag var året innan.

Vad önskar du att du gjort mer?

Faktiskt, ingenting specifik. Tycker jag gjort det jag velat när jag velat.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Kanske om jag ska vara helt uppriktig ta det liiite lugnare på fest, men nja egentligen inte.

Största musikaliska upptäckten?

Oj, har inte upptäckt någon stor upptäckt, men enligt spotify summeringen har Hovet legat på topp i år.

Vad gjorde du på din födelsedag?

På min födelsedag kom mamma och pappa på besök. Vi åt mat och fikade och hade det mysigt. På kvällen överraskade Ida, Anna, Adde och Jonne mig med middag, så fina vänner jag hittat. Sen var det ju självklart en Thirstday så kvällen slutades med lite dans på nöjes. Firandet fortsatt på helgen när Emma, Ida och Alice kom och hälsade på.

Hur skulle du beskriva din stil i år?

Har nog blivit mer bekväm i att ha på mig det jag känner för. Lite slappt men ändå stylish, kanske.

Vad fick dig att må bra?

Bra kvällar med mina vänner

De bästa nya människorna du träffade?

I och med skolan har jag träffat många nya människor, som jag har varmt om hjärtat.

Planer för 2020?

Överleva de kommande kurserna i skolan, hitta på roliga saker och försöka leva livet på bästa möjliga sätt. Ta hand om mig själv ska hundra procent vara min största prioritering.


GOTT NYTT ÅR

Ett inlägg som aldrig kom upp

2019-07-22 22:23
Från veronicaelisabeth

22 Juli 2019. Det är idag. Men för ungefär ett år sen skrev jag inlägget under. Jag hade min första sommar hemma i Sverige och wow vad det maxades. Inlägget är verkligen inget speciellt, för er, men för mig kom det massa roliga minnen som jag gärna håller vid liv. Så, startar upp bloggen igen, med detta gamla inlägg. Enjoy

----------------------------

Nu har jag verit hemma i Sverige i lite mer än 2 månader. Och herregud var snabbt det har gått, samtidigt som det också känns som en evighet sen jag var i USA. Och jag ska inte sticka under stolen med att jag saknar det hur mycket som helst.

Tänker nog inte starta upp bloggen på heltid igen, men jag kanske kan kika in ibland och ge lite uppdatering om livet som är.

Så, vad har hänt dessa två månader. Första helgen hemma åkte jag ner till Göteborg för att träffa Evelina och Emilia. Helgen efter det var det midsommar, där vi körde tvådagars, fredagen hemma hos Sofia med tjejerna, och lördagen på Vinbäcken i Arboga där iprincip hela KAK var. Det var så roligt, fick säga hej till många som jag inte pratat med på över två år. Helgen därefter tog jag bilen själv ner till Kalmar, för att spendera hela helgen hos Evelina, var så kul att se hur hon lever i Sverige. Fick även leka lite turist i Kalmar och på Öland.

Sen då, tisdagen veckan efter började jag jobba på posten, ett sommarjobb som jag skulle ha i några veckor medan jag letade annat. Det var väll här någonstans jag verkligen började sakna tillbaks hem till Cali. Men jag kämpade på. Helgen samma vecka blev det roadtrip nr 2 för mig, denna gång ner till Skara för att fira Molly, som jag inte hade träffat på länge. Och eftersom Emilia och bor där nere så blev det reunion med oss tre. Var bara där fredag till lördag, för på lördagkväll skulle jag hem till Sofia för att fira henne.

Veckan rullade på med jobb, lite sol och bad. Men fram till helgen igen blev det ännu en Vinbäckenkväll, lika kul även denna gång. Men vi pallade bara en dag den här helgen så lördag och söndag hängde jag bara med kompisar och chillade innan ännu en veckas jobb.

Fredagen blev sen en drinkkväll hemma hos Emma. Med Ida och Alicia. En väldigt välbehövlig kväll, med helt rätt människor. Var däremot tvungen att avrunda kvällen i hyffsad tid, för lördag morgon tog jag tåget till Stockholm för att äntligen träffa min värdfamilj igen!! Det var underbart att få kramas med mina älsklingar. Spenderade hela dagen med dom fram tills vi var tvungna att åka hemmåt, tråkigt, men är verkligen lyckligt lottad att jag fick träffa dom. På kvällen sen hade jag inte gjort någon plan, men jag mötte upp Alicia, vi tog min bil, med sommarlåtar i högsta hugg och åkte bara runt, sådär som vi alltid gör. Det slutade dock upp med att vi hämtade upp ett gäng nyfunna vänner och åkte med dom till Harrys, Där även Emma befann sig. Harrys stängde och vi drog på efterfest. Blev en toppenkväll som slutade väldigt sent.

Sen blev det ny vecka och jobb igen, precis som vanligt. Sen blev det fart på helgen. Middag på Kolsva herrgård med familjen och många familjekompisar, utgång med Alicia, Elsa och två grabbar i Örebro, och söndagsmys i Alicias lägenhet. Innan det var måndag igen vilket innebar jobb jobb jobb. Sen var det helt plötsligt helg igen. Och inte vilken helg som helst utan helgen under medeltidsdagarna. Vilket betyder tvådagars i Arboga. Superkul var det, men nog också sista utgången på några helger nu, bäst att avsluta på topp. Sen blev det min sista hela jobbvecka på posten, äntligen. Och helgen blev en av de lugnare helgerna jag har haft på länge. Fredagen var jag med Sofia i Västerås, innan vi åkte hem och åt hos hennes föräldrar. Sen däckade vi båda framför en film i Sofias soffa. Lördagen hade jag, Ida, Emma och Alicia bestämt oss för en myskväll hemma hos mig. En riktig myskväll med tacos, te och sällskapsspel. Tror vi alla behövde denna kvällen. Söndagen drog jag till posten, vet inte hur eller varför, men jag har tackat ja till att jobba söndagar på posten, men det blir nog helt okej, inte speciellt hårt och inte många timmar.

Och detta leder och till idag, måndag den 20 Augusti. Jag jobbade min sista veckodag på posten. SÅ SKÖNT. Och imorgon ska jag till mitt nya jobb, som jag är så spänd inför. Detta kommer bli bra.


Och till alla er som fortfarande läser, sorry att det blev hur långt som helst, det var inte alls min tanke. Cred till er.


DAGS FÖR NYA ÄVENTYR

2018-12-05 21:41
Från veronicaelisabeth

Bloggen har legat på is nu i några månader, men vet ni vad. I januari igen ska jag göra mitt bästa för att komma igång igen, då ska jag nämligen på livets äventyr med min vapendragare genom livet. Jag och Emma ska flyga till Australien och ta oss genom hela östkusten. En resa jag längtat efter i flera flera år, och nu äntligen är det bokat och klart och det är bara nedräkningen kvar.

Med det sagt: Vi hörs i januari, från andra sidan klotet!

The end of an era

2018-06-20 13:55
Från veronicaelisabeth

Ett år, nio månader och 11 dagar senare är jag tillbaka i Sverige, på riktigt. Det är svårt att beskriva känslan, alla frågar hur det känns att vara hemma, om jag saknar USA osvosv. Tror ingen kommer förstå till hundra procent om de själva inte upplevt något liknande. Det är jätteskönt och roligt att vara hemma igen, men jag kommer aldrig vara helt hemma någonsin igen, jag har ju ett helt annat hemma på andra sidan av atlanten. Men det hemma kommer jag aldrig få tillbaka, inte på det sättet jag haft det under den här tiden i alla fall. Jag kommer garanterat träffa familjen igen, no doubt, men det kommer aldrig vara samma sak.

Samtidigt är jag helt redo att börja nya äventyr, se och uppleva nya saker. För nu kommer det bara vara att bo hemma, jobba ihop och spara pengar så jag kan åka på nästa drömresa. Att jag har den här planen underlättade så mycket med att åka tillbaka, att åka hem utan plan, utan något, skulle bara vara ångest. Men nu har jag en plan, och jag har så många fina minnen att se tillbaka på. Bay Area kommer alltid finnas kvar, och det var inte sista gången jag var där. Jag är så tacksam. Tacksam att jag vågade åka, kasta mig ut i något helt annat, tacksam att jag fått så många nya fina vänskaper, minnen, tacksam att jag hamnade hos en familj jag verkligen trivdes hos. Tacksam för allt jag fått uppleva.

Två bästisar i San Francisco

2018-06-09 12:00
Från veronicaelisabeth

Visst att LA är fint, men att få visa mitt egna område, alla ställen jag hänger i vardagen, Stanford, Palo alto, och värdens finaste SF, var succé.

Ett kärt besök från Sverige och en weekend till Los Angeles

2018-06-08 09:00
Från veronicaelisabeth

I ett år hade jag gått och väntat på att Ida och Emma skulle komma och hälsa på, och nu har det redan gått en månad sen de var här. Vi hade det supermysigt, och det var så kul att få visa dom mitt liv här borta. Och att vi hann med några dagar i LA är inget man klagar på. Vi hann med det jag tycker är viktigast, Melrose Avenue, Venice och Santa Monica och griffith observatory. Fick även trycka burgare från Shake shack, äta avocadomacka på The butcher's daughter. Och gå en sväng på Walk of fame och festa på 1OAK.

Key West, Florida

2018-06-06 10:00
Från veronicaelisabeth

IT'S SUMMERTIME

2018-06-05 07:25
Från veronicaelisabeth

Måndag fjärde Juni idag. Heeeelt galet.

Bloggisen har ju varit ganska bortglömd i några månader tyvärr, och helt ärligt vet jag inte varför. Har nog bara inte haft lust, även om jag hunnit med massa kul (lite av det har jag lagt upp nu i efterhand). Tror också en av anledningarna är att jag velat njuta till fullo, börjar bli så stressat över min tid här, och mina fina vänners. Emilia drar i veckan, och Evelina ska jag skjutsa till sfo på Söndag.

Vi har i alla fall sett till att utnyttja sista tiden med varandra. Helgerna har varit fullproppade med häng i SF, Santa Cruz, picknick på Stanford och festelifest. Helgen som var nu var speciellt bra, vädret var grymt och jag var helt ledig. Och veckorna har vi bara hängt, kollat 13 reasons why och åkt runt i min lilla prius. Precis som det ska vara.

Valborg en månad senare

2018-05-30 09:00
Från veronicaelisabeth

Svenska traditioner går tyvärr inte att återskapa här borta, i alla fall inte exakt precis som man tror det ska vara. Däremot gör man det bästa av situationen och den valborg jag hade här var verkligen supermysig. Strand, brasa, beer pong och sköna människor.