RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-01 05:53:54

Amanda Hellquist

hellquistamanda blogg på Nouw

Quess who's back

2019-08-31 21:04
Från hellquistamanda

Jag vet inte om det är för att hösten börjar krypa fram och som vanligt dra ut mitt behov av kreativa projekt eller om Lydias fråga om jag inte kunde börja blogga igen var tillräckligt för att jag skulle inse att jag faktiskt saknar det. Men nu är jag här i alla fall. Oavsett anledning så sitter jag här, skrivandes på ett blogginlägg för första gången på nästan ett år. Det känns lite konstigt faktiskt. Sedan jag startade bloggen när jag skulle till Kenya har jag faktiskt inte haft något break som varat såhär länge. Jag älskar ju egentligen att ha något att sitta o skriva på och pilla med vid sidan av vardagen.

Men jag varnar er så ni inte får för höga förhoppningar, jag är ju en periodare med det mesta i livet och så även med detta.

Välkomna till denna period mina vänner! Den startar nu och tar kanske slut nästa vecka. Vi får se helt enkelt hur det blir denna gång.

Glöggmingel

2018-12-13 19:36
Från hellquistamanda

I måndags var jag bjuden på glöggmingel hemma hos Moa! Det var ett gäng tjejer från jobbet som var bjudna och vi hade det super mysigt. Är så himla glad över vilka fina vänner Lisebegsjobbet har gett mig!

Fyra sorters glögg

Ser ni hur mycket gott! Moa hade fixat hur mycket gottiga saker som helst. Finns inget ja älskar mer än att småäta godsaker haha så jag var i himmelen!

Mitt mest juliga linne var på haha!

Get ready for christmas

2018-12-05 18:00
Från hellquistamanda

Inlägget innehåller adlinks

Pleated midi skirt Pleated midi skirt // Örhängen

Klänning // Jumpsuit

Tröja // Örhängen

3 pack örhängen // Byxor

Recept - Blomkål- och broccolisoppa

2018-12-04 13:16
Från hellquistamanda

Hej mina vänner!
Här om dagen gjorde jag en stor sats med soppa för att göra matlådor. Älskar att äta soppa på hösten och vintern, speciellt på jobbet när man har stått ute och fryst! Jag tyckte den blev supergod och tänkte därför dela med mig av receptet till er! Receptet är anpassat för fyra portioner!

Broccoli (ca 250g)
Blomkål (ca 400g)
2 vitlöksklyftor
Olivolja
Salt
Svartpeppar

1 1/2 dl vispgrädde
9 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning

Fetaost
Rotfruktschips

Sätt på ugnen på 225 grader.
Hacka Broccoli och blomkol i relativt små bitar. Ta även med stjälken på broccolin!
Lägg sen de hackade bitarna på en plåt tillsammans med pressade vitlöksklyftor, olivolja, salt och peppar.
Sätt in i plåten i ugnen i ca 20 minuter. De ska bli lite gyllenbrunt på broccolin, då är det klart.





Koka sedan upp vispgrädden, vattnet och buljongtärningen.
Häll i blomkoll- och broccoliblandningen.
Mixa ihop allting till en slät soppa.
Tillsätt salt, peppar eller vatten om det behövs.

Sen toppar du med fetaost och rotfruktschips! KLAR!
Hur enkelt och gott som helst.

Första advent en dag sent

2018-12-03 19:59
Från hellquistamanda

Igår morse vaknade jag och insåg att jag helt glömt av att det var första advent och att mina planer om att fixa en adventsljusstake inte hade hänt inträffat. Idag åkte jag därför till Mölndals Galleria för att leta efter saker för att fixa ihop en! Jag tycker resultatet blev helt okej och det känns så mysigt att julen närmar sig.

Frost

2018-11-27 22:38
Från hellquistamanda

Hej vänner!
Idag har varit en väldigt skön dag! Jag är ledig idag och Victor har feber efter 8h sittning för tatuering igår så vi båda var hemma. Efter frukost gick vi direkt ut på promenad för att ta vara på den härliga solen. Efter det tog jag en lång dusch och inte mycket mer än så har hänt!

Från och med i morgon ska jag jobba 5 dagar i rad vilket var ett tag sen haha. Känns bra dock, tycker om att jobba!

Nytt matbord

2018-11-26 14:10
Från hellquistamanda

Äntligen har vi köpt ett matbord! Våra planer om att göra ett eget bord gick inte så bra så tillslut åkte vi till MIO och köpte ett bord. Vi var lagom trötta på att sitta i soffan och äta mat haha. Älskar så mycket att börja bygga ett eget hem med Victor och vill bara jobba jobba jobba så vi kan köpa oss en fin lägenhet någon dag!

Tankar kring Black friday

2018-11-23 12:47
Från hellquistamanda

Hej vänner!

Jag tror ingen av er missat att det idag är Black Friday. Det är fortfarande lite oklart varför man kalla det så med tanke på att de flesta butiker har kört Black week hela veckan.
Sedan igår morse har jag fått 23 mail från olika butiker och alla har haft stora, fetmarkerade procenttecken. Allt detta för att locka fler och fler till att köpa saker de egentligen inte behöver.
Överkonsumtion är ett stort klimathot i vår värld idag. I Sverige idag lever vi som om vi hade cirka fyra jordklot och detta påverkar tyvärr andra människor i andra delar av världen mer än oss. Vår konsumtion ger stora koldioxidutsläpp som påverkar klimatet. Det leder tillexempel till översvämningar, försurning av haven och torka. Att vår konsumtion får konsekvenser för andra människor känns rent ut sagt förjävligt. Det är dessutom människor som inte bidrar en bråkdel så mycket till problemet som vi gör.
Det är svårt att hålla sig när procenttecknen syns vart man än går och tanken av att något kostar hälften så mycket än vanligt får en att tycka att det är ett bra köp. Oavsett om du behöver det eller inte. Jag själv blir galen så fort jag ser någonting snyggt som är på rea. För mig har det till och med gått så långt att jag denna månad bestämt att jag inte ska köpa några te.x kläder, smycken eller smink till mig själv eftersom jag faktiskt inte behöver något just nu. Detta beslut togs dessutom innan jag kom på att det är black friday denna veckan haha. Men jag tänker hålla kvar vid mitt köpförbud och jag tycker att alla ni ska tänka en extra gång när ni lockas av reorna. Behöver du verkligen den där saken eller köper du den för att den är billig?

Fakta hämtat ifrån WWF

Fricky - Pustervik

2018-11-21 23:24
Från hellquistamanda

Finns ingenting som slår livemusik!

Julsäsong, tomtetofflor och brunch

2018-11-20 12:09
Från hellquistamanda

Hej min vänner!
En vecka har gått sen jag bloggade senast och jag har hunnit med en del saker. Jag och Victor var i Falkenberg några dagar, hur skönt och mysigt som helst! I fredags började även julsäsongen på Liseberg och jag går tillbaka till att jobba varje helg igen haha. Sen var jag på Ullared med mamma förra veckan! Älskar att åka till Ullared och denna gånge behövde jag dessutom massa saker till mig och Victor, som bland annat fryspåsar, påsklämmor och skärbrädor. Jag köpte även ett par tomtetofflor för 39kr! Älskar tofflor mer än något annat så var tvungen att köpa dom!

Sist och absolut bäst, jag har varit på födelsedagsbrunch hos dessa pinglor! Så himla fint fixat och så trevligt! Tack tack tack Matilda och Emma <333