RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-02-27 20:39:39

wildesmamma

wildesmamma blogg på Nouw

19 dagar kvar...

2018-11-22 20:32
Från wildesmamma

Idag är det 19 dagar kvar till beräknad födelse och jag känner inte ett skvatt att det skulle vara nått på g..
Lite molvärk ibland om jag hållt igång för mycket men inga förvärkar, ingen slempropp som släppt och inga som heöst känningar. Jag hoppas verkligen inte att jag ska gå över tiden...

Tommy har varit hemma den här veckan på dagarna och jobbat kvällarna vilket varit skönt. Vi har fått lite tid till att fixa här hemma och jag har fått avlastning med att skjutsa/hämta Wilde varje dag vilket varit väldigt skönt då jag varit såååå trött sista veckan. Sover dåligt på nätterna och Wilton vaknar ffa 5-15ggr per natt, jag är upp o kissar plus att jag vaknar varje gång jag vänder eller vrider mig i sängen.

jag är stor som ett hus och inget är direkt roligt eller trevligt längre.
Vilket i sig gör att jag blir deppig och trött också..

Imorrn ska jag till Christina (Barnmorskan) och kolla läget på bebis, som det är full fart på hela dagarna..

Wilton och Wilde är det full fart på, Wilton vaknar som sagt ffa på nätterna så vi sover middag varje fm tillsammans.
Wilde går i skolan varje dag och börjar komma igång med läsning och skrivning, superkul! Gympa är favorit i skolan och rasterna :) Han leker lika mycket med tjerna som med killarna även om han har mer uttalade vänner bland killarna..

Idag har jag packat det sista i BB-väskan och även en väska till barnen. Som det ser ut nu och om förlossningen startar dagtid så får barnen vara hos sina kusiner i Avesta. Det känns skönt för då kanske inte Wilde tänker så mkt på hur allt går för oss hela tiden utan har fullt upp med att leka :)

Har även försökt städa idag, hann klart med köket, hallen och vardagsrummet iaf, imorrn ska jag ta resten av huset och torka alla golv. känns skönt att få det rejält städat innan bebis anländer och även innan jul, för jag vet inte hur mkt jag hinner/orkar när bebis väl är här..

Nu ska jag ta och sova, klockan är 20.30 och jag är totalt slut..

Igår blev vi dessutom klara med nästan alla julklappar SÅ SKÖNT!

Närmar sig slutet...

2018-11-14 09:07
Från wildesmamma

Graviditeten närmar sig slutet och jag har varit så dålig på att dokumentera den. Både här i bloggen, på instagram/facebook och i vanliga kalendern.

Idag går vi in i v.37 vilket innebär att det är mindre än 4 veckor kvar till beräknad förlossning, bebis kan komma om 2 veckor, eller om 6 veckor.

Om jag är nervös? så inåthelvete rent ut sagt, på samma gång längtar jag efter att få se vem som gömmer sig där inne. Vi "vet" ju att det är en till kille iaf, men hur ser han ut? Kommer han va lik mig? Tommy? Rödhårig? Ljushårig eller mörkhårig?

Wilde och Wilton var så olika när dom föddes. Wilde var ljushårig, liten och så enkel från första stund.
Wilton kom ut, 1kg tyngre än Wilde, mörkhårig och med ett humör redan på BB.

Graviditeten i sig har väl varit ganska enkel lär jag säga, jag har inte mått dåligt eller haft ont mer än nu på slutet. Humöret börjar svika och allt börjar bli tungt. Men jag mår så otroligt mkt bättre psykiskt än jag gjorde med Wilton. Då jobbade jag heltid, Tommy var i Stockholm och jobbade och jag hann knappt mer än hem förrän jag skulle till jobbet igen. Jag gick in i en form av graviditetsdeprission och blev sjukskriven 1 månad innan jag skulle gå hem på graviditetspenning.
Hade jag inte haft så bra kollegor och trivts så bra på jobbet dom jag gjorde, så hade jag aldrig orkat så länge som jag gjorde.
Tacksam än idag över hur förstående alla var.

Som sagt, nu mår jag bättre, men nu längtar jag verkligen efter att få börja jobba, träffa människor och göra nått annat än att "bara" vara mamma. Jag behöver vara jag.
Varför vi skaffar ett till barn? Ja för att vi är två inkomsttagare, vi är två föräldrar och vi är två som kan uppfostra våra barn.
Jag kommer vara hemma till i sommar typ, sen får Tommy vara hemma en stund.

För övrigt så rullar allt på som vanligt. Lämnar Wilde i skolan, hem o öter frukost, leker med Wilton en stund, sover middag, äter lunch, hämtar Wilde i skolan, leker, lagar mat, äter middag, kvällsaktiviteter, lägger barn, somnar i soffan...

Förresten, jag bara måste säga TACK!!! TACK till mina fina vänner som för npgra veckor sen hade fixat med en BABYSHOWER!! Så otroligt överraskad jag blev och jag hade verkligen inte en aning om vad som var på gång. Det finns inte ord som kan förklara hur glad jag blev och hur tacksam jag är! Jag är så dålig på att höra av mig till folk och vardagen liksom rullar på så man hinner knappt träffa nån så det beyydde så otroligt mkt att se alla samlade för MIN skull! TACK!!

Nu ska jag ta och mysa ner mig bredvid Wilton och passa på att sova. Man vet ju aldrig hur nästa bebis blir och hur man får till middagssovning mm med 2 små barn så det är lika bra att passa på att sova :p

.Valtider.

2018-08-31 08:59
Från wildesmamma

Jag vet inte ens var jag ska börja.

Partier hit och partier dit. skitsnack här och smutskastning där. Jag har lite svårt för det här valet. Jag tycker hela valkampanjen bygger på att kasta skit på varandra. Jag förstår inte varför man kan lyfta det partierna gör bra istället för vad alla andra gör dåligt.

Jag vet på ett ungefär vad jag ska rösta på, men jag kommer nog inte bestämma mig förrän till nästa helg.

Om vi börjar såhär. Jag har aldrig någonsin sett ett parti få så mycket skit som SD, i vissa fall befogat (eller i väldigt många fall) och ibland ganska obefogat.

Vad har hänt? Jo SD är nu med och krigar bland de 3 största partierna i Sverige.

Varför? Jo för dom får så otroligt mycket uppmärksamhet i media, sociala medier och i folks munnar.

Resultatet? Vi får in ett parti som folk TROR ska lyfta Sverige.

Jag tycker inte om SD, dom lyfter EN fråga som 1/5 av sverige nappar på. Men resten av deras politik då? Allt annat dom står för? Läs gärna deras partiprogram.

Om du är homosexuell, glöm adoption och giftermål.
Ensamstående och vill skaffa barn? Glöm det.

Men jag skriker inte ut på facebook: rösta inte på sd för dom är dumma i huvudet, eller moderaterna, mp, L osv.

Jag har mina åsikter, absolut. men jag tycker inte man behöver kasta skit och smutskasta andra UTAN att presentera fakta. Det blir så mkt mer verkligt om man har fakta att komma med.

Jag läser flera inlägg dagligen: Rösta inte på moderaterna om du är rädd om familjen, hur kan du rösta på S som dragit ner Sverige, hur kan du rösta på Mp som förstör för oss på glesbygden, sd är rasister, moderaterna likaså... Men jag läser aldrig grunden till dessa uttalanden eller fakta. Vilket inte gör det så trovärdigt i mina ögon.

Presentera fakta, hänvisa till trovärdiga källor. Kasta INTE skit.

Hur ska våra barn lära sig att det INTE är okej att snacka skit om andra när det är det enda som florerar på sociala medier just nu? Skitsnack, skitsnack och åter skitsnack.

Jag försvarade nyligen detta på facebook vilket resulterade i att en nära vän tog bort mig (jag tror och hoppas att vi är vänner på riktigt ändå ;) ) men jag tycker man inte vinner nått på att snacka skit, enda som händer är ju att jag själv då får dåligt rykte eller att det får motsatt effekt, den jag vill sänka får mer uppmärksamhet och folk tycker synd om hen istället.

Jag tycker absolut att vi ska tycka, tänka, argumentera och slåss (med ord) för det vi tror på, men med fakta. Aldrig någonsin har det varit sån brist på källkritik som idag. Folk tror på allt dom läser på facebook, afronbladet, instagram osv. Man klickar lätt på "dela" och så har nyheten nått ut till 100tals människor. Om det är sant eller inte är inte så noga, det stod ju på facebook.

Jag erkänner, jag har själv varit där. Det är sååå lätt att bara klicka på dela utan att tänkapå konsekvenserna eller vad som kan hända. Efterlysningar som görs av privatpersoner kan ofta vara till för att röja en skyddad identitet, men vi är så godtrogna att vi bara delar vidare för nån annan gjorde ju det.

Lite lika är det med politiken, man nappar på det som LÅTER bra, men hur det ser ut i grunden är det inte många som vet för man tror på det som delas, även om det kanske inte har en gnutta sanning.

Vad jag vill ha sagt med allt? Fortsätt argumentera, diskutera och tro på det DU står för. Men för att få med dig andra, kom med fakta.

Jag själv har hindrat några från att rösta på sd (hoppas jag) genom att läsa upp deras värderingar och var dom står i andra frågor utom flyktingpolitiken. Det hjälper inte att bara säga: rösta inte på sd för dom är dumma i huvudet.

Nu ska jag sluta mummla och se hur många fler "vänner" som ryker från Facebook ;)
Anledning till "" tecknen är för att jag hoppas att man är vänner på riktigt även om man ryker från Facebook.

Ett - tu - tre.

2018-08-31 08:17
Från wildesmamma

Nu är det 6 månader sen nästan sen jag skrev något här.

Jag kan väl börja med att säga att det har hänt massor sen dess.

Vi kan väl börja med den stora grejen att barn nummer 3 är på väg och beräknas anlända nån vecka innan jul. Helt galet.

Jag kommer vara 3 barns mamma innan jag är 30 år, hur gick det till?!

Första veckorna gick jag runt och var livrädd över hur Wilton ska reagera. Han kommer vara 16 månader när lillebror kommer. Ja just ja, jag glömde säga det,det blir en till kille. Jag gjorde nämligen misstaget att googla på psuedotvillingar, som det heter när man får barn som det är max 18 månader mellan. Det fanns nästan inget positivt alls att läsa, studier visar på olika saker och psykologer hävdar att man hämmar barn nummer 1 genom att skaffa barn tätt.

Men vet ni? Mina syskon är det 14 månader mellan, min bror har 15 månader mellan sina barn och jag har flera bekanta som förespråkar att skaffa barn tätt och vilken otrolig nytta och gemenskap barnen har när de växer upp så jag väljer att se till allt positivt istället.

Det kommer bli tufft, väldigt tufft förmodligen. Men jag har hjälp av en otrolig sambo, som förvisso ligger på minus ibland, men som är helt fantastisk för det mesta och jag har vänner och familj runt mig. Så nog ska vi fixa det här. Och vet Ni, dom har småkillarna kommer ha väääärldens bästa storebror.

Jag gick in i vecka 26 igår tydligen, jag har så otroligt dålig kolla på veckorna denna gång, men det är väl viktigast att jag vet när bebis ska komma.

Förövrigt så håller vi väl på med huset just nu. Det är mkt jag vill ha klart innan december. Men vi får ta det som det kommer. Tommy börjar nog snart jobba i Limedsforsen igen så då får vi kanske lite mer tid till att fixa hemma.

Annars har vi spenderat hela sommaren i Venjan, nästan 4 veckor. Badat, solat, badat, åkt båt, fiskat, badat och umgåts med familj och vänner.

Wilde börjar 1a klass om nån vecka, heeelt galet. Men han längtar och jag är övertygad om att han kommer fixa det galant.

Den här veckan har vi varit i Stockholm. Passade på att åka in till stan igår och gå på Aquaria när syrran ändå var ledig. Idag ska vi åka hem för i helgen är det flygfest.

Syskonen med familjer kommer hem och vi ska även ha 1års kalas för vår lilla plutt som blir 1 år den 13e augusti ♡

Ska försöka få till att umgås lite med kusin Jonas och hans Mia i helgen också då dom är hemma från Gotland över helgen.

Jobb, jobb och jobb..

2018-03-18 20:26
Från wildesmamma

​Det här med jobb tycker jag är så jobbigt. Jag trivs med att vara hemma, MEN jag saknar kollegor, samhörighet och det sociala.

Jag har svårt att ta mig ut på saker på dagarna, det känns som jag inte hinner.. Men egentligen gör jag det men det är svårt att bara slänga sig i bilen och åka nånstans. Jag skulle ha hälsat på på jobbet, vänner med mera men det blir liksom inte av.

Fast och andra sidan så har jag nog inte så mycket till vänner kvar, jag har några som jag vet finns där, oavsett vad vi gått igenom eller vad dom går igenom för tillfället. Dom är ett samtal bort och vi kan ramla in hos varann på en kaffekopp bara för att..
Sen finns det dom som är lite mer komplicerade, där jag hör av mig lite då och då men inte direkt får något gensvar..
Kanske vi har kommit till den punkt då vi inte är på samma plats i livet och inte har samma prioriteringar.
Jag har aldrig varit den som haft många vänner och jag har väl aldrig riktigt känt något behov av det, men ibland skulle det vara skönt att bara få ventilera med nån annan än Tommy eller nån i familjen.

Jag behöver vara JAG, inte mamma, inte sambo. Bara jag. Sandra.
Den där tjejen som för 10 år sen ändå hade väldigt mycket för mig och var ute bland folk hela tiden. Kanske inte alltid det bästa sällskapet, men jag var ute på nått i stort sett varje helg och hade roligt. Nu sitter jag mest hemma, ruttnar.

Jag behöver komma ut, jobba eller träffa folk.
Nu när våren kommer så kanske man kan komma utanför dörren lite mer.
Tror jag inte riktigt har tagit mig ur depressionen än som jag hade när jag var gravid.
Det är så mycket som jag inte har kontroll över. Tommys jobb som aldrig går att planera, man vet aldrig var han e från ena dagen till den andra.. Jag har svårt för att inte ha kontroll.
Wilton håller på att sluta amma och gå över till bara vanlig mat vilket gör att han är svår att trösta ibland och man måste planera så mycket mer när man ska nånstans... Förut räckte det med att jag var med men nu måste man planera och komma ihåg att tina upp mat ur frysen osv.. Men det är rätt skönt ändå, för amningen blir ju ett problem för mig också, när jag sitter fast och inte kan göra nånting utan att tänka på att Wilton ska ha mat om 2 timmar, eller 4.. Nu kan Tommy ta han på ett helt annat sätt än innan..
Jag funderar på att sätta upp mig som vikarie igen, får se om det blir bara på Varglyan eller om det blir bara i Vansbro.. Jag orkar inte stå i hela kommun och hålla på och flänga runt och åka utan det blir på ett, max 2 ställen..
Sen jobbar ju Tommy också så det blir ju så att man måste ha lite framförhållning eller kunna planera vilket inte är det lättaste när man är vikarie, för då är det oftast samma dag man behövs..

Här hemma rullar det väl på som vanligt typ, det känns som jag gör allt.. Vilket visserligen är förståeligt när jag går hemma hela dagarna, men jag tycker inte att jag göra annat än städar, diskar, tvättar, plockar, städar, matar osv.. Plockar ihop och resten av familjen släpper allt där dom står och jag får plocka ihop allt igen.. På samma gång har jag sånt jäkla kontrollbehov så jag knappt kan låta tommy göra saker utan att gå efter och kolla så han har gjort rätt. Vilket i sig är fruktansvärt drygt för jag måste kunna släppa på kontrollen och låta han ta mer plats..

Tommy jobbar just nu på Printoth med att serva och laga pistmaskiner.
Vilket innebär att han ena dagen kan vara i Limedsforsen och nästa dag i Åre och den tredje dagen i Branäs.
Det i sig gör att jag går in i "defensive mode".. Jag blir lite halvsur, putt och stöter bort han för att det är lättare att vara lite sur om han ska vara borta. Det låter hemskt när jag skriver det, men jag får sån jävla separationsångest annars.

På ett sätt har det varit nyttigt att "gå in i väggen", att krascha och att få rannsaka sig själv, hitta alla sina brister och kunna lyfta fram dom och sina STYRKOR! För fan vad jag kan saker, bara jag vill och orkar. Jag är faktiskt suvären på väldigt mycket saker, men jag har minst lika många brister. Men det känns skönt att vid en ålder på 29 år faktiskt kunna se dom och acceptera de flesta brister som man har.
Jag är sjukt spontan vilket märks hemma... Jag kan möblera om flera gånger om och blir sällan nöjd.,
Vilket har lite att göra med att jag inte riktigt trivs i huset vi bor i, det är för litet. Jag vill ha fler rum, Vilket gör att jag försöker få till alla andra rum till att rymma allt jag vill ha i huset vilket typ aldrig blir bra.. Men nu tror jag att iallafall vardagsrummet är bra. Det känns nästintill perfekt!!

Annars är det mesta tipp topp, Wilde trivs i skolan och har precis avslutat 9 veckor med simundervisning (FANTASTISKT TYCKER JAG), han har börjat på Parkour och blir större och större i sätt och beteende. Han har börjat få vara själv hemma kortare stunder och verkar trivas bra med att få vara "stor" som den storebror han är. Frihet genom ansvar.
Dom hade brandövning på skolan för nån vecka sen och Wilde hade blivit livrädd och helt knäckt. Efter det har det blivit mycket säkerhetssnack och han vill gärna veta hur allt fungerar lite mer nu än innan.
Han blir rädd när ljusen brinner och när det ryker av saker som han inte vet vad det är.
Man får inte tända tändstickor eller elda om man inte måste.

Annars är han en envis, glad och nyfiken 6åring som verkligen har tagit sig an rollen som storebror.
Han är helt fantastisk med Wilton, vilken kille han är! Så omtänksam och gosig hela tiden.

Wilton växer också massor, han vägde 8.8kg sist vi var till BVC och är nog säkert närmare 10kg nu. Han utvecklas så snabbt på vissa saker och jag vill bara bromsa tiden. Han är ju för sjutton 7(!!!) månader redan!

Han kryper snart, han börjar så smått ta sig framåt och han jollrar och gör sig hörd. Han är extremt envis och visar verkligen var han vill genom att skrika eller kasta sig bakåt. Han är verkligen en kille med en stark vilja.
Han älskar mat, men bara sånt jag lagar, ingen köptas barnmat går ner. Han ryser och får kväljningar så vi (JAG) lagar all mat just nu.. Fruktpuré och gröt äter han iallafall och det är skönt, för skulle jag fixa mat 4-6 gånger per dag så skulle jag bli galen!

Hans dag ser ungefär ut såhär.
07.00 amning
09.00 gröt
10.00-12.00 sover
12.30 lunch (lagad mat)
15.00 mellis (ammas eller frukt)
17.00 middag (lagad mat)
20.00 eller senare, gröt eller tilläggsersättning
21.30 sover för natten.

Sen ammar han allt mellan 1 - 10 ggr på natten fortfarande
och ibland nån gång mitt på dagen..

Det är lite bättre om jag ger han gröt alldeles innan han somnar, men det funkar sällan då han är för trött för att äta.. Så ibland för han gröt vid 20 och sen ersättning vid 21.30-22.. Försöker hitta rutin på det hela.. Började med det här för typ 2 veckor sen då han inte visade så stort intresse för amningen..

Nej nu ska Tommy ha datorn så jag lär väl sluta skriva. Lägger in bilderna senare från telefonen om det går.


KRAAAM <3


Formad till den jag är.

2018-02-02 12:25
Från wildesmamma

Ibland slår det mig hur mkt man går igenom i livet. Sånt som man inte tänker på utan som bara dyker upp där, som ett gupp, farthinder eller uppförsbacke i livet. Sånt som hindrar en från att göra den resa man kanske hade tänkt från början.

Sånt som i vissa fall kanske gör den till den man är, formar och formar om.

Till exempel: För 3 år sen fick jag missfall, bebis var planerad och vi var sååå glada. Men i vecka 12+1 kom den där blödningen som jag inte alls trodde skulle hända mig. Men den kom och efter några dagar på sjukhus och en skrapning senare fanns inga fysiska spår efter graviditeten, bara psykiska. Idag förstår jag till en viss del varför, det var inte dags, inte läge. För drt gav mig drygt 2 års arbetserfarenhet inom barnomsorgen, jag fick ett fantastiskt jobb och vi flyttade till Vansbro och idag finns Wilton. Det var han som skulle finnas, han som finns med oss idag.

Det kanske låter hårt, men det är så jag försöker se saker. Allt sker av med en mening, av en anledning. Jag tror inte på gud eller liknande, men jag tror att våra gärningar och det som händer i vårat liv formar oss och formar om oss, till dom vi ska vara.

Inget är bestämt utan vägen är krokig och vi tar oss fram tillsammans med dom runt om oss, ibland på egen hand.

Jag har varit svår som ung, rebellisk, testat gränser, manipulativ, känslig, arg. Idag är jag en annan människa, på gott och ont. Men jag hade inte varit den jag är, om det inte vore för allt jag gått igenom. Pojkvänner, vänner, ovänner osv. Alla har format mig till den jag är idag.

Kärlek.

2018-01-15 22:46
Från wildesmamma

Detta har jag tjatat om förut men det tål att upprepas.

Han som sitter bredvid mig här i soffan, han är inte bara min sambo. Han är min bästa vän, den som alltid tar emot mig när jag faller, han som kom in i mitt liv precis när jag behövde det.

Han kan reta gallfeber på mig och jag kan slita mitt hår på hur förbannade slarvig och lortig han är ibland.

Men han är den jag kryper ner bredvid nästan varje kväll och han som alltid lyssnar på mitt tjat och mina tankar.

Han är otroligt dryg ibland men vem är inte det?

Han kom in i mitt liv för 11 år sen, första gången var på en fest i folkets hus i Vansbro. Jag såg han och han såg mig, men vi pratade aldrig. Någon dag senare sågs vi i Järna, han hälsade på en vän och jag en annan, vi hejade på varann men inge mer.

Det gick nån vecka sen träffades vi hemma hos en gemensam vän. Vi pratade lite och jag tog hans mobil och ringde en signal till mig. Dagen efter var Jenny chaufför åt Tommy och jag hängde med en sväng.

Helgen efter fyllde jag år och jag o Linda var ut. Jenny körde även här åt Tommy så vi hamnade såklart med dom. Kvällen gick och Tommy följde med mig hem till Johan och Linda. Sen dess har vi hängt ihop, trots att det var många som inte trodde på oss och var emot vårat förhållande då der var ganska stor åldersskillnad.

Men här är vi, snart 11 år senare. Förlovade, sambos, 2 barn och lyckligare än nånsin.

Klyschigt va? Men så är det. Vi är lyckliga. Även om livet känns skit ibland, pengarna tar slut och vi är ifrån varann stora delar av veckorna, så är vi lyckliga. 

Men det är inte utan att kämpa. Jag läste en så klok grej i en bekants blogg:

"Jag hoppas att du blir förälskad i någon som aldrig låter dig somna i tron om att du är ouppskattad"

( http://iskansen.bloggplatsen.se )

Vi ses inte varje dag och så har vi alltid haft det, ibland är det tufft som f*n men jag tror att det är nyttigt att få längta, att få sakna.

Jag har gått igenom en hel del i livet, mkt pga av mig själv, men även pga andra. Men Tommy har alltid stått där, bredvid, och kämpat med mig, redan från start.

Jag säger det kanske inte alltid till honom, men väldigt ofta, men jag tror (och hoppas) att han vet att han är min klippa. Han (och barnen såklart) är det bästa som finns.

Vi har gått igenom fertilitetsutredning, abort, missfall, förlossningar, barn, död, liv, glädje, sorg, missunnsamhet, girighet, lycka, svartsjuka, osäkerhet, pinsamheter... Ja ni fattar va?

Nu ska jag sluta svamla.. Det jag vill komma fram till och det som jag vill säga är väl att: ta hand om den ni älskar, glöm inte bort varann i vardagen, uppskatta och värdesätt varann, ge varandra en kram, håll varann i hand, gläds åt varann, prata, uppmuntra och skratta med varann.

Det lilla är värt sååå mycket mer än man tror!

5 månader..

2018-01-13 21:44
Från wildesmamma

Nu har det gått 5 (!!) månader sen jag skrev nått här..

Dagarna flyter liksom bara på och man hinner liksom inte med så mkt mer än skjutsa till "skola", fixa hemma, amma, städa, laga mat, hämta vid skolan, roa 2 barn, laga mat, amma osv osv..

Vi har hunnit med 6 års kalas, dop, fira jul, fira nyår.. Tommy har varit sjuk sen i början på november och det har gjort att vi typ inte träffat nån sen dess..

2 nära vänner har gått isär, en annan har fått cancer.

Många vänner ska ha barn och allt det onda blandas med mycket gott också.

Vi letar ffa efter "det perfekta huset" och om det är här, i björbo, göteborg, norrland eller stockholm det vet vi inte. Vi är öppna för det mesta och jag känner en stark ångest över framtiden.

Jag har ingen aning om vad jag vill?! Jag vill jobba, eller studera. Jag skulle tänka mig att skaffa ett (eller flera) barn till. Jag är väldogt nöjd med 2 barn. Jag vill gifta mig men det är inte det viktigaste. Jag har så mkt som snurrar i huvudet så jag ver varken ut eller in.

Jag har folk jag vill träffa, både gamla och nya, men hinner knappt eller orkar. Jag ska börja träna och äta bättre men bara för att jag själv vill, inte för att nån annan säger det.

Ja som ni ser så har jag en del på gång.

Men för att sammanfatta dom här 5 månaderna så lär jag nog börja..

I september firade vi Wilde som blev 6 år. Vi hade kalas här hemma för släkten och Wilde fick massor av saker.
Vi var mkt i Stockholm och vi var på Andys Lekland..
Vi installerade ny panna hemma och det är sååå skönt att äntligen slippa pellets.

Oktober blev väldigt mkt stockholm. Vi forade svärmor som fyllde år. Det var älgjakt och vi forade Halloween.

November hade vi dop för Wilton, det blev väldigt mkt baka, Wilde (Tommy, pappa o Gabriel) var på monster jam.

December blev det massa bak. Vi bakade i bagarstugan plus massor hemma, vi firade advent, vi firade jul och nyår.

Mamma, mamma och sambo..

2017-08-25 23:12
Från wildesmamma

Tänk att sen jag skrev sist så har jag blivit mamma igen. Nästan overkligt men ändå så självklart.

12 dagar har gått sen lilla killen föddes..

Allt började på lördag den 12 augusti, jag vaknade och skulle upp och kissa vid 7 på morgonen. Kändes som att jag fick en rejäl flytning när jag reste mig upp. Kom in på toa och inser att slemproppen släppt helt (den släppte lite redan på tisdag). Gick och la mig igen och kände molvärk/mensvärk direkt.. Började klocka värkarna som kom med 5-8 minuters mellanrum.. Låg kvar i sängen till 8.30 då Wilde kom upp och ville se på tv... Väckte Tommy och frågade om han va nå sugen på att få barn idag och berättade hur morgonen hade varit...

Alla som känner Tommy vet att han är väldigt trött av sig, men han vaknade direkt och blev alldeles till sig.. Jag tog det lugnt och ringde förlossningen (ffa liggandes i sängen).. Dom sa att om jag får 3 värkar på 10 minuter eller att vattnet går så ska vi åka in direkt eftersom det är andra barnet..

Jag kände mig helt lugn och reser mig upp i sängen och det sipprar till och jag blir blöt ner efter benen.. Det var sååå lite vatten som kom så jag fattade först inte vad som hände utan går på toa och det fortsätter sippra lite lite vatten som är rosa/blodblandat..

Ringer förlossningen igen och förklarar och dom säger att vi ska komma in.. Packar ihop oss och åker till Nås med Wilde, tankar och beger oss mot Falun.. Jag har ffa typ 5 min mellan värkarna som känns liite mer än mensvärk.. Tar 2 Alvedon i Nås..

Kommer in till förlossningen vid 11 och får ctg kopplat och en evig väntan börjar.. Sköterskor och barnmorskan är in lite då och då och frågar hur det går och vid 19 så inser vi att det inte händer så mycket plus att värkarna har avtagit.. Vi blir inskrivna på patienthotellet och dom råder oss att åka och äta för det kan ta tid.. Ingen undersökning har gjorts så jag har ingen aning om ifall jag är öppen eller inte..

Vi checkar in på hotellet sen åker vi till Borlänge och käkar på Burger King.. På vägen dit och på vägen tillbaka till Falun börjar värkarna kännas rejält men kommer med 10 minuters mellanrum..

Vi ligger på hotellet och värkarna fortsätter med 10 minuters mellanrum, vid 3 på natten står jag inte ut längre utan känner att jag vill ner på förlossningen igen..

Väl där så undersöker dom mig äntligen och jag är öppen 6cm.. Efter det går allt skitsnabbt känns det som.. Värkarna exploderade och jag började med lustgas och fick sedan EDAn satt.. Här hanterar jag smärtan hyffsat ända fram till typ klockan 6 då allt blir jätte intensivt och jag får fruktansvärt ont.. Är öppen 10cm men har som en flik som ligger ivägen så dom är in och pillar och drar för att den ska försvinna, jag får även krysta lite vilket var skönt för smärtan blev annorlunda.. Vid 6.45 byts sköterskor och barnmorskan ut coh jag får värkstimulerande dropp och efter det small värkarna till ännu mer.. En smärta jag inte ens vill minnas och än mindre prata om..

Lustgasen gör nu ingen som helst nytta utan är bara jobbig.. Vid 8 nånting får jag börja krysta och jag får panik, börjar gråta, skrika och slå efter Tommy.. Bebisen fastnar med huvudet ute i typ 5 minuter och kommer sedan ut med ett plask då allt vatten låg kvar i magen trots lång vattenavgång..

Wilton föddes 8.13 och var alldeles perfekt ♡ 4482 gram och 52 cm lång. En riktig dunderklump..

Vi fick besked att vi får lov att stanna på BB i minst 2 dagar då han var "tung för tiden".. 2 dygn där jag inte fick amma fritt pga att dom skulle kolla blodsocker sen tilläggsmata typ var 4 timme.. Extremt jobbiga dagar då dom väckte oss mitt i natten för att sticka Wilton i armen och sen ge han mat..

Tommy åkte hem på måndag eftermiddag eftersom Wilde skulle börja förskoleklass på tisdag..

Vi fick iaf åka hem på tisdagen och en vecka hemma med massor av trevligt besök väntade.. Nu har 12 dagar gått och vi börjar komma in i det här med amning och vakna nätter :)

Wilde är en suverän storebror som ställer upp och hjälper till hela tiden. Trotsar ganska mycket och testar gränser. Precis som det ska vara ♡

Tommy åkte och jobbade till Stockholm  igår så nu har vi fått klara oss själva, men det har gått bra det med :)

Nu ligger vi här: Jag, Wilde och Wilton. Barnen sover och jag ska försöka göra det jag med men jag lär amma lite först skulle jag tro :)

Tällberg m.m

2017-05-23 10:50
Från wildesmamma

I helgen har jag, tillsammans med Linnea och Romina, firat svärmor som fyllde 70 i oktober. Vi bokade då hotell i Tällberg med spa mm.

Jag funderade länge på om jag skulle följa med eftersom jag är sjukskriven, men kom fram till att ett par dagar borta kanske var just det jag behövde - och det var det. Sååå skönt att komma iväg.. Koppla av, äta gott och umgås.. Vi checkade in på lördag vid 15, gick ner till spaat och spenderade hela eftermiddagen med att bada och ta det lugnt. Kl. 20 hade vi bokat bord och åt god mat och pratade till klockan 22. La oss och klev upp på söndagen för att äta frukost, checkade sen ut och gick ner på spaat och badade och gjorde oss iordning och for hem..

Hemma firade vi tommy lite smått och sen åkte vi till stockholm.. Tommy var hemma hela förra veckan eftersom vi skulle på ultraljud. Ultraljudet såg iaf bra ut och moderkakan hade flyttat sig så det är fritt fram för en vaginal förlossning :)

Skönt att vara i Stockholm, smita från alla måsten och allt som är jobbigt hemma.. Gården ser ut som ett bombnedslag och det är skräp och skrot överallt.. Garaget ska byggas, huset ska målas, det ska fixas inför bebisens ankomst och nånstans mellan allt skulle jag ha hunnit vila och försöka njuta av att vara gravid, vilket jag inte alls gjort på slutet.. Allt är bara drygt..

Wilde är fantastisk för det mesta, han förstår att jag mår skit och när jag är liiite piggare så trotsar han allt han kan, precis som det ska vara..

Igår firade vi syrran och Tommy som bpda fyllde år :) Jag gjorde en smörgåstårta och en rulltårta som vi åt på kvällen..

Idag är jag alldeles slut.. Håller jag igång en dag så är jag alldeles slut dagen efter.. Jag har ingen ork alls, sen hur mycket som beror på graviditeten och hur mycket som beror på depressionen vet jag inte men trött är jag, så fruktansvärt trött..

Nu ska jag slumra lite i soffan medan Wilde ser på film, sen ska jag ta en promenad på läkarens ordination.. Motion och komma ut var tydligen jätteviktigt..

Sjukskriven..

2017-05-14 10:28
Från wildesmamma

På eget bevåg.

Hade samtal med chefen i tisdags och berättade läget lite om hur jag mår och känner sen gick jag hem senare på dagen..

Varit hemma sen dess och mår lite lite bättre men jag har en låååång väg kvar innan jag mår bra.. Så fort det kommer måsten i vägen så får jag ångest, nästan panik. Det går inte att förklara.
Känner mig helt orkeslös. Sover mest hela tiden.
Igår va Wilde på kalas på fm sen va vi till brandstationen och åkte brandbil och på kvällen drog vi till Gusjön.. Jennie, Peter och barnen kom också dit och lite senare mamma och pappa.

Idag är jag helt slut. Ligger ffa i sängen och det känns som jag gjort slut på en veckas energi på bara en dag.

Jag har bestämt tillsammans med chefen att vara hemma hela nästa vecka också..

Det värsta med allt det här, är känslan av att jag sviker mina kollegor, att jag  gör så att dom får dra ett större lass på jobbet.
Jag saknar er och tänker på er varje dag ♡

Idag ska vi iallafall äta öring, ska åka till Järna och köpa nypotatis tror jag :)

Nu ska jag fortsätta vila får se om jag hittar orken att kliva upp idag..

Det värsta är att många inte förstår hur det är att må så här, när orken knappt finns att leka med sitt eget barn eller ha ett förhållande med den man älskar. Jag är bara trött, hela tiden och den går inte att vila bort...

Graviditetsdepression

2017-05-08 22:00
Från wildesmamma

Känslan har funnits länge, men jag har nog blundat för det. Det var nog först ikväll jag insåg det.

Är jag deprimerad? Jag har ingen lust, ingen ork, ingen glädje. Jag inser själv att jag bara skriker åt Wilde och att jag mår skit.

Jag vet inte när det hände, men jag har iaf insett att det hänt.

Det är lätt att ljuga och hålla uppe en fasad när alla frågar hur jag mår. "Bra" är det dom flesta förväntar sig och det dom flesta får till svar. Men jag mår inte bra. Jag är trött, jag sover, men blir inte piggare. Jag vill så mycket men orkar ingenting. Jag har insett det nu.

Jag är ingen bra mamma just nu och ingrn bra sambo, jag ligger mest i soffan eller sängen och vissa dagar på helgen kliver jag knappt upp.

Mycket händer i min kropp och jag har ingen kontroll. Från att ha varit en envis människa med mycket driv och lust till att inte vilja göra nånting. Jag orkar inte. Jag vill, men kommer mig aldrig för.

Det är inte "bara för att jag är gravid", det är mer. Jag har insett det nu.

Jag vet inte hur länge jag mått så här, men det börjar nog bli ganska länge.. Kanske innan jag blev gravid..

Barnet i magen är inte oönskat på nått vis, jag älskar det redan och varje liten puff gör mig varm i hjärtat. Jag längtar varje dag.

Men jag gråter, till och från hela dagarna. För minsta lilla och jag är så trött på det.

Imorgon ska jag ringa MHV och begära tid till en kurator eller nått.. För jag måste ta tag i det här om jag ska vara den bästa mamma jag kan vara till mina barn och den bästa sambo jag kan vara till Tommy och en bra kollega på jobbet.

Jag vet att det blir många reaktioner nu, både bra och dåliga. Vissa kommer säga att jag gnäller och är fjantig medan vissa förstår. Jag skiter i vilket.

Det här är för min skull. Insikten i att man mår dåligt är väldigt viktig. Jag vet inte hur jag ska bli att må bättre men jag lär börja nånstans och det här inlägget är första steget.

Jag har sovit på rasten idag, nästan hela eftermiddagen sen jag kom hem och är fortfarande lika trött. Orken finns inte alls där. Men ändå tar jag mig till jobbet, för jag blir glad av kollegorna och barnen. Även om det är kämpigt vissa dagar.

Wilde är en fantastisk kille och jag vet att jag inte varit den bästa mamman på slutet och jag mår skit över det.
Många funderar säkert nu "hur ska hon fixa 2 barn"?! Men jag är inte ett dugg orolig, jag kommer göra allt för mina barn oavsett hur dåligt jag mår!

Nu ska jag sova. Ny dag imorrn och förhoppningsvis vaknar jag och mår liiiiite bättre imorrn.

Kejsarsnitt eller inte..

2017-03-17 23:28
Från wildesmamma

Jag blir vansinnig på denna förkylning.
Imorse vaknade jag vid 5 av att jag nös.. Kunde inte somna om så jag låg vaken och fortsatte nysa. Vid 6 kom Wilde och var pigg så det var bara att kliva upp och se glad ut.

Fixade frukost och försökte få liv i han jag bor med.. Vid 8.30 kom mamma och tommy klev upp.. Deog oss mot Mora för rutin ultraljud :)

Allt såg bra ut med bebisen och datumet stämde exakt med det vi räknat ut så den 13 augusti beräknas krabaten titta ut och som det såg ut idag så blir det via kejsarsnitt men hon som gjorde ultraljudet trodde och hoppades på att moderkakan skulle flytta på sig i takt med att livmodern växer..


Som moderkakan ligger nu så är det enligt typ 3 vilket förhindrar bebis att komma ut vaginalt, men vi håller tummar att den ska flytta sig även om jag bävar för en förlossning så vill jag ändå föda "normalt"..

Nån annan som varit med om detsom kan säga nått om det?

Fick med oss massa bilder hem och vi tog INTE reda på kön utan vill att denna gång ska bli en överraskning :)

När vi kom till Vansbro så var Tommy förbi på banken och skrev på dom sista papperen för huset och gav dom nya ögarna nycklarna så nu är allt klart och vi har officiellt sålt huset i Järna! Så skönt!

Eftermiddan tog vi det lugnt då jag fick feber igen men vi tog en sväng till Glenn och Romina och sa grattis till romina som fyller år idag ♡

Varit hemma hela kvällen och spelat spel med Wilde, sen fick han se nya filmen Trolls och jag och Tommy spelade Tp :)

Nu är det läggdags för längesen :p så nu säger jag godnatt :)

Plockade föresten en jävla äckel fästing på katten ikväll också!! Fyyyy farao vilka äckliga djur :'(

Förkylning...

2017-03-15 21:02
Från wildesmamma

Denna vecka har jag och Wilde legat i varsitt hörn på soffan.. Det började redan i söndags med att Wilde blev jätte täppt i näsan och jag fick en feber släng på kvällen sen har det fortsatt hela veckan..

Torkar snor på Wilde hela tiden och varje gång han nyser så hänger det ner på hakan..

Jag ligger på gränsen till feber hela tiden (37.7) utan alvedon och har skitont i halsen..

Känner mig liiite bättre idag dock och vi orkade faktiskt gå ut i 45 min.. Jag satt i en stol med en kopp kaffe medan Wilde lekte :)

Denna vecka har verkligen varit skit trist och jag längtar till jobbet :( Tommy har knapot varit hemma och jag har träffat honom i sammanlagt 7 timmar sen i lördags kväll. Varav 5 timmar var på söndag..

Såå värdelöst nör han har jourvecka men det är var 3dje vecka så jag får väl va glad ändå antar jag..

Nu laddar jag med vitaminer och hoppas att febern försvinner till på fredag för då ska vi på rutin ultraljud och få se vad det är för liten krabat som gömmer sig i magen.. Vi kommer INTE ta reda på kön.. Vi gjorde det med Wilde och kommer låta denna gång bli en överraskning :)

Nu ska jag sova som jag typ gör dygnet runt känns det som :p

Sommarbebis ❤❤

2017-03-09 19:49
Från wildesmamma

Tänk att Wilde ska bli storebror ♡ Vpran lilla kille ska få ett syskon och vi kunde inte vara gladare ♡

Tänkte vi skulle hålla på hemligheten ett tag till, men det börjar synas ganska väl nu och jag vill bara skrika ut till hela världen att det finns en bebis i min mage..

Om en vecka ska vi på ultraljud och jag hoppas verkligen att allt ser bra ut..

Jag kommer att jobba så länge jag bara kan även om jag känner av redan nu att det är jobbigt ibland och att jag får foglossning på kvällarna om jag lyfter för mkt på barnen på jobbet.. Men jag ska försöka kämpa på till 1 juli har jag tänkt.

Bebis är beräknad att komma 13-15 augusti och det ska som sagt bli toppen kul!
Snart halvvägs, v. 19 på måndag :)

Gynjour...

2017-03-09 19:43
Från wildesmamma

Igår på jobbet fick jag akut ont i magen, kom häftigt och gav sig inte alls. Pratade med I och sa att jag går nog hem.. Stack in huvudet till resten av kollegorna och chefen och sa att jag går hem..

Kom hem vid 11 och ffa enormt ont i magen, Tommy som var hemma med W fick värma vetekudden och jag lyckades somna ett par timmar. Vaknade och hade ffa ont och ringde gyn i Falun som tyckte jag skulle komma in..

Åkte till Nås, åt lite och lämnade W hos mormor sen vidare till Falun. Framme typ 16.45 och fick sitta och vänta till 18 innan vi fick komma in. Fick lämna utinprov, ta blodtryck och berätta om hur dagen varit.
Fick komma in på ett akutrum där vi fick ligga fram till 21 då vi blev nedflyttade till akuten då jouren stängde..
Vid 1 på natten kom till sist läkaren in som klämde och kände oxh sedan tittade med ultraljud.. Vi fick till sist se en liten krabat som var 6.8 cm lång och var i v.13+1, precis enligt våra beräkningar..

Jag blev ordinerad vila, alvedon och värmekudde så efter samråd med chefen så är jag hemma resten av veckan...

Idag har jag ffa ont men det är bättre så länge jag tar det lugnt..

Händelserika dagar...

2017-02-22 20:19
Från wildesmamma

Hänt massor på slutet..

Rätt var det var börja det ramla in bud på huset i Järna och som det ser ut idag så skriver vi kontrakt på fredag.. Känns lite vemodigt men sååååå skönt. Det har varit jobbigt att stått med 2 hus i 1 1/2 år.. I 13 månader har huset i Järna stått tomt och vi har passat med värme, skottat snö, klippt gräs och fixat..

Det är skönt att slippa det men vemodigt att sälja vårat första hus, huset där Wilde "föddes", där vi gått igenom så mycket..

Men vi har börjat på ett nytt kapitel i Vansbro, i ett hus som vi trivs så otroligt bra i och med framtiden framför oss.. Ser framemot sommaren då vi ska fixa tomten och nytt garage.. För nu är huset så gott som klart invändigt! Sååå skönt!!

Idag har det varit en händelserik dag på jobbet så det är skönt att komma hem och bara kunna andas ut ibland och skita i alla måsten..

Imorrn är en kortdag sen ska W till tandläkaren på em..

I helgen åker vi till Stockholm för att gratulera Engla som fyllt 10 år ♡

Nu ligger jag i soffan och ser på LIF-SKE 1-2 just nu.. Tommy är i Järna och fixar med värmen i huset eftersom det ska bli kallt..

Så glad över var jag befinner mig i livet just nu och tacksam över jobbet, kollegorna, familjen och allt runt om ♡
Jag är LYCKLIG!! Vet Ni hur skön den känslan är och hur skönt det är att kunna säga det??

Det är faktiskt inte alltid man känner sig lycklig, men det är okej. Precis som det är att faktiskt vara lycklig..

Vabruari

2017-02-06 18:15
Från wildesmamma

Nu är vabruari här med full kraft och vi började vabba i torsdags. Wilde var vaken till närmare 5 natten till torsdag och fick krupp på morgonen. Inte mkt fel på torsdag men hosta igen natten till fredag och då fick tommy va hemma. Lördag fanns det inte mkt fel på killen, men han tog det lugnt hela lördagen och vaknade sedan på söndagen med 40.5 i temp, yrsel, ont i halsen och rejäl huvudvärk.

Idag fick Tommy va hemma då all personal inom förskolan varit på fortbildning. En ganska givande dag som gav idéer till mycket. Dagen handlade om utvecklingssamtal och föräldradialog.
Ska bli kul att arbeta med.

Annars rullar livet på som vanligt. Jobbar, äter och sover. Hinner knappt va en familj, sambo eller mamma. Känns som det är mest jobb. Helgerna fokuseras på att ha roligt, bara ta det lugnt och ge Wilde massor med tid och uppmärksamhet.
På fredag tar jag och tommy oss lite egentid om vi håller oss friska, bokat och betalt biljetter till Fifty Shades Darker.

I helgen som var bytte vi föresten rum åt Wilde. Han ville ha större och han fick ta stora rummet längst ner i huset.

Nu ska jag ladda inför morgondagens apt och sen invänta tommy som kommer hem med pizza :)

Ny arbetsvecka.

2017-01-23 21:01
Från wildesmamma

Äntligen tillbaka på jobbet! Hela förra veckan låg jag hemma i nån konstig form av förkylning.. Lite feber, helt slut i kropp och knopp, sov mestadels av dagarna och nätterna och hes med liiite halsont..

I helgen har det känts bättre men inte helt 100.. Känner ffa av halsen och bröstet men det får förhoppningsvis över snart..

Denna vecka är det mycket att komma i kapp med, känns som man missat massor när man varit borta en vecka..

Förra helgen var vi till Stockholm! Tommy fick en hotellövernattning i julklapp av mig så vi bodde på First Hotell där vi badade, bastade, var ner på stan och käkade gott och bara tog hand om varann ♡ Guld värt må jag säga att få ro om varann lite. Tack syster för hjälp med Wilde!

Denna helg har vi laddat batterierna med goda vänner! Lördag em/kväll spenderades med Henke, Tove och Tindra. Söndag fm likaså och även med Sannis och Lovis! Söndag em/kväll spenderades hemma hos Jennie och Peter där vi gratulerade Hanna som fyllde 3 år och fick mysa massor med fina Maja ♡

Idag var jag som sagt tillbaka på jobbet! Startade arbetsveckan med att jobba 7.30-18.30 men så är det ibland!

Nu ska jag försöka sova få se om jag får upp Wilde imorrn, 4 dagar på förskolan sen 20 december..

God natt ♡

2016

2017-01-11 12:25
Från wildesmamma

Januari


Februari

Mars

April

Maj

Juni

Juli

Augusti

September

Oktober

November

December

Missfall, ofrivillig barnlöshet, aborter

2016-09-05 19:20
Från wildesmamma

Saker händer varje dag, som vi aldrig pratar om men som vi kanske borde prata om..

Ofrivillig barnlöshet drabbar ungefär 1/5 av alla par som har försökt bli gravida i 1 år.

Missfall drabbas ca 15% av alla kända graviditeter av..

Och det sker cirka 35-38 000 aborter i Sverige varje dag....

Varför jag lyfter detta just nu? Varför inte?

Jag vet vad jag pratar om i alla av dessa situationer. Jag vet hur jag mådde i alla situationer. Jag vet att alla upplever situationer olika och jag vet att många lever i tystnad när just något av detta inträffar.

Jag och Tommy försökte bli gravida i 2 år innan jag äntligen blev gravid vilket visade sig senare vara Wilde.
Vi genomgick undersökningar, provtagningar, vi gick hos psykolog och vi levde i ensamhet. Vi visste ingen som gick igenom samma sak och vi sa inget till någon om vad vi själva gick igenom.
Vi fick papper från Falun i december 2010 om att vi var placerade i kö för första besöket på IVF kliniken och 5 dagar senare var mensen försenad och ett plus visade sig på graviditetstestet. Ingen visst något och vi sa inget till någon. Det är många än idag som inte vet vad vi gick igenom. Otaliga resor till Falun för att lämna prover.
Jag led verkligen när någon frågade när vi skulle skaffa barn, när någon blev gravid eller gjorde abort. Hur kunde dom kasta bort det som vi kämpar för?

När jag väl blev gravid så var det ett lyckorus utan dess like på samma gång som jag var såå rädd. Fixar vi ett barn? Tänk om jag får missfall? Tänk om vi gör slut? Tänk om något händer?

Allt gick bra och i september 2011 föddes en frisk och megasöt liten Wilde ♡

Tiden som småbarns förälder var allt annat än vi hade föreställt oss och tanken på ett till barn fanns där men ändå så ville jag ibte tänka på det.

När Wilde var 5 månader så var jag helt plötsligt gravid igen, trots att jag inte hade fått min mens och jag helammade vilket skulke ge ett ganska gott skydd plus att vi hade ju kämpat med att få till Wilde.

Vi pratade, velade, pratade med andra och tog till sist beslutet att avsluta graviditeten i v. 10.

En fruktansvärd upplevelse som jag bär med mig varje dag. Vi åkte in till Falun och jag fick ta 2 tabletter, vänta och sen fick jag vaginala tabletter och ta 2 tabletter till. Vänta, vänta, vänta. Inget hände och jag fick 1 vaginal tablett till. Sen infann sig den vörsta mensvärk man kan tänka sig och ett flertal toalett besök senare fick vi åka hem.
En avslutad graviditet. Fruktansvärt men jag vet idag att vi tog rätt beslut.

Åren gick och vi fick reda på flera par som kämpade med ofrivillig barnlöshet och de som väl blev gravida fick missfall.
Jag kände mig hemsk som hade avslutat en graviditet och jag visste ju inte om vi nånsin skulle bli gravida igen.

När Wilde var drygt 2 år bestämde vi att det var dags för ett syskon så i februari 2014 tog jag ut p-staven och vi sa att de får ta den tid det tar. 6 månader senare uteblev mensen och jag var gravid igen. Vilken lycka och så enkelt denna gång! Vi hade lyckats igen.

Vi var på första besöket hos MVC och allt gick som planerat.. 23 september (v. 12 +1) hände det som jag aldrig trodde skulle hända. Jag fick en blödning. Jag ringde till Tommy, sittandes på toa, och grät. Jag fick inte fram ett ord. Han sa bara: jag kommer! 1 timme senare var han hemma och vi var på väg till Falun.
Väl där konstaterades det ett missfall. En ofostrig graviditet. Moderkaka och allt finns där, men inget foster. Känslan är obeskrivlig men på nått sätt visste jag det från första dagen, för det kändes aldrig rätt. Det går inte att beskriva men det kändes aldrig som det kändes med Wilde. Men jag inbillade mig hela tiden att det var för att det var andra (egentligen tredje) graviditeten.

Vi åkte iaf hem, med en graviditet som höll på att avslutas. Blödningar som aldrig gav sig och som bara blev värre. 2 dagar senare låg jag på akuten, inkörd med ambulans pga av stora blödningar. En skrapning gjordes och det var definitivt. Jag är inte gravid längre. Nu återstod det jobbiga, att berätta för alla vad som hade hänt. Jag skickade sms till alla och skrev även ett blogginlägg om detta och även allt annat som hände den veckan...

Nu ligger jag här, snart 2 år efter missfallet och inser hur viktigt det faktiskt är att prata om allt det här. Människor kämpar med detta dagligen. I tystnad.

Ni är inte ensamma! Det finns fler därute som går igenom samma sak som Er och jag tror att det är viktigt att vi pratar om det!

Jag har valt att berätta min historia! Gör det du med! Det kanske hjälper någon att ta steget att prata med nån, att söka hjälp eller bara få reda på att man inte är ensam

Stockholm, Venjan och midsommar ♡

2016-06-28 12:21
Från wildesmamma

Förra veckan följde jag med Tommy till Stockholm.. Veckan gick snabbt och vi hann med att jobba långa kvällar och hann även med att byta bil :)

Onsdag åkte vi hem till Vansbro, packade om väskan och på torsdag åkte vi upp till Venjan.. Mamma och pappa kom lite senare och vi åt mat och fixade ute sen på kvällen kom Ninna, Massi och barnen ♡

Fredag åt vi frukost sen åkte vi ner till gammelgården och firade midsommar.. Även moster Ingrid, Lasse och Ulla kom förbi, blev en och annan minttu, öl och annat.. På kvällen hamnade vi i garaget hos grannen och tittade på när Tobbe monterade turbo på pekkas bil.. Dan var också med och vi hade en trevlig kväll..

Lördag vaknade vi vid 9, åt frukost sen packade vi in oss i bilarna och åkte upp till Norrgårdssäl för traditionsenligt midsommarfirande, tipspromenad och fika! Alla barnen fick pris och Wilde hade alla rätt, med lite hjälp från mamma ;)

Senare på lördag åkte vi till majtjärn och fiskade, åt kolbullar och hade det supertrevligt.. Hem därifrån och åt mat och åkte ut på sjön en sväng..

Söndag blrv det ihoppackning och sen for vi hemåt..

Lägger in bilder här under så får dom tala för sig själva :)

SEMESTER!!!!!

2016-06-15 17:40
Från wildesmamma

I fredags gick mitt vikariat ut på Varglyan.. Jag har valt att inte stå som vikarie över sommaren utan nu ska jag vara LEDIG! Jag ska jobba v.27 annars så tänker jag ha semester ända tills jag börjar jobba igen den 15 augusti... Jag kommer självklart ställa upp och hoppa in på Varglyan om det behövs, men nån annanstans vill jag inte vara..

Jag ser verkligen framemot hösten på Varglyan, tyvärr är det 2 (3) kollegor som inte kommer vara där till hösten och det känns supertråkigt men det är som det är.. Vi får in nya barn på avdelning, både såna som blir flyttade från en annan avdelning och helt nya och det är jättespännande!

Kommer sakna "våra" barn som byter avdelning och jag kommer sakna barnen som börjar förskoleklass till hösten men det är ju sånt man tyvärr får räkna med..

I fredags hade vi lite personalfest hemma hos Ann, super trevligt och så härligt att få umgås med alla utanför jobbet.. Även om det blir mycket jobbsnack så kommer man ändå varann mycket närmare och får en härlig gemenskap! Ann hade gjort suuuuper goda pajer, jag som inte är så jätteförtjust i paj blev glatt överraskad och tyckte det var super gott!

Jag hade gjort en moussetårta som vi åt som efterrätt.. Aldrig gjort en tidigare men drt var absolut inte sista gången :)

Vi fick även träffa sötaste lilla Kian och Ninni som kom förbi och sa hej :)

I helgen har vi äntligen fått till att umgås med Henke och Tove! Så härligt och klockan blev 02.30 innan vi kom därifrån..
Söndag drog vi till skogs och fiskade lite och sen hem och donade lite hemma..

I måndags hade vi utvärderingsdag på jobbet och jag skrev även på anställningspapper för höstterminen! Känns skönt att veta att man har jobb i 6 månader från augusti och jag trivs så sjukt bra på Varglyan! Jag kramade på lite barn och det skär i hjärtat att jag inte ska få träffa dom förrän till hösten :'(

Jag och Wilde tog ledigt på tisdagen... Cyklade, lekte, handlade, fikade på Café i Fårhus och bara var med varann ♡

Idag har Wilde varit på föris och jag har varit till Lyko och klippt mig.. Sista gången hos Åsa idag då hon ska sluta :( Känns skittrist då jag verkligen trivs med att gå till henne och har fullt förtroende för henne..

Imorrn ska jag och mamma plocka i huset i Järna sen ska det ut till försäljning så småning om... Wilde gör förmodligen sista dagen imorrn för nästa vecka funderar jag på att följa med Tommy till Stockholm..
W ska ju på dagis v. 27 men han blir ledig i 2 veckor först så vi har köpt lite presenter till fröknarna :)

Nu ska jag hoppa in i duschen sen fortsätta försöka komma på vad jag ska göra med all ledig tid ;)

Kraaaam ♡

Mini-semester 🌞

2016-05-07 23:06
Från wildesmamma

På väg hem till Vansbro igen efter en liten mini-semester i Stockholm ♡

Vi (jag och Wilde) åkte i onsdags efter jag hade slutat.. Var framme i Stockholm vid 19 typ..

Torsdagen var vi ute hela förmiddan, sen drog jag och syrran till Bauhaus för att handla lite.. Hem och åt lunch sen drog jag och Tommy in till Nacka Forum en sväng.. Handlade väl kanske lite mer än tänkt men jag fick iaf nya kläder och toppar till sommaren :) Wilde fick shorts, en t-shirt och lite småsaker och Tommy fick shorts, t-short och nya skor..

Fredagen spenderade vi på Skansen ♡ Kom dit vid 11.30 och åkte hem vid ca 16.30.. Fick en fin promenad från Skansen ner till Waldemarsudde för att hämta bilen..

Idag drog syrran och Gabriel till Boda Borg så vi har umgåtts med Engla och Massi hela dagen.. Varit i Länna och bytt olja, filter och stift i min bil sen har vi bara tagit det lugnt.. Köpt en TV till sovrummet också!

Lagade lite mat medan Engla bakade en sockerkaka som vi fikade på efter maten..

Nu är vi på väg hem.. Längtar redan tillbaka faktiskt.. Jag trivs bra i Stockholm och kan väl tänka mig att bo där igen.. Men Tommy vill bo "på landet" och ha lugnet och tystnaden medan jag gärna har lite fart och nära till allt och att man kan ta sig överallt utan bil om man vill..

Vi var om i Barkarby på vägen hem också och tittade på lite bilar eftersom Barkarbyträffen var där idag :)

Lägger in bilder nedan som ni får njuta av från Skansen mm :)

Sista bilden är på min enormt vackra solbränna.. Det svider på axlarna än och jag blir lika sur varje gång att jag aldrig lär mig att jag måste smörja in mig..

Var är våren?!

2016-04-27 21:28
Från wildesmamma

Nu längtar jag efter sol och värme!! Jag vill ha vår..

Man får ju vårkänslor när solen tittar fram, men däremellan snöar det och/eller regnar... Såå trött på snön nu!!

Tommy har börjat jobba i Stockholm så nu rullar veckorna på rätt sakta.. Helgerna bara försvinner i en rasande fart och jag mår skit varje måndag när Tommy ska åka.. Vi har varit tillsammans i 9 år och jag saknar honom minst lika mkt nu när han åker som då.. Visst är det väl skönt också, att man får ha sina egna rutiner och ingen som lägger sig i allt man gör men att ha någon som alltid finns där är värt mer än nått annat..

Denna vecka inser jag återigen hur välsignad jag är med föräldrar som ställer upp. Då jag har stägning så hämtar mamma och imorrn så hämtar hon eller pappa Wilde och så sover vi i Nås för att jag har öppning på fredag så då får Wilde vara där när jag jobbar! Guld värt och jag vet inte hur jag ska kunna ge tillbaka :-/

Nu är det läggdags.. Wilde sover sen en timme tillbaka typ.. Jag har skickat mejl till kommumen IGEN angående trafiksituationen på stationsvägen...

Postar lite bilder från föregående vecka.. Fiske, kalas för Nilo med mera...

Påsk, påsklov och jobb..

2016-04-01 19:10
Från wildesmamma

Påsken är flrbi och en hel vecka har gått..

Med påsk har vi verkligen haft fullt upp och haft en kanon bra påsk!

I fredags morse lämnade vi Wilde hos mamma och pappa i Nås och for vidare mot Grytgöl för 30års fest! En kul resa och jag och Tommy fick lite egentid.. Att bara kunna föra diskussioner utan att bli avbrutna är såå mycket värt och vi skrattade och hade en jätterolig bilresa ner..

Festen/kalaset skulle börja vid 14 men vi var nere redan vid 13 så vi tog en liten extra tur och kollade var Eva bodde :) Ett hus mitt ute i ingenstans och såå himla mysigt. Åkte tillbaka dit där festen skulle vara och möttes av en glad och lite stressad och nervös Eva! Såå ubderbart att få träffa henne igen efter nästan 2 år och hennes lilla Harry och även Jim som jag bara träffat en gång tidigare.. Åt lite (läs: massor) med tårta, fikade och pratade minnen och tog igen förlorad tid.. Senare under kvällen ramlade mer folk in och vi grillade lite och Eva öppnade lite presenter..

Vid 22 rullade vi hemåt igen och var hemma vid 01 typ...
En supertrevlig dag/kväll och jag är såå glad att vi åkte ner.. Nu ska vi åka ner i sommar igen och kanske åka till Kolmården eller hitta på nått annat :)

Lite bilder från fredag:

Lördagen vaknde vi upp vid 10 och var utvilade och började plocka och städa lite här hemma och vid 13 dök mamma, pappa och Wilde upp och vi fick äntligen kramas med W. Nog för att det är mycket värt att ha egentid men det är så underbart att få gosa in sig i Wildes nacke och veta att det är villkorslös kärlek man håller i sin famn ♡

Senare kom både syrran m. fam och brorsan m. fanilj och det var full rulle här. Barnen hade redan fått 2 påskägg var i Nås och dom fick även leta varsitt påskägg här :) Jag hade inte så mycket godis i utan fyllde ut äggen med lite annat också :)

Vi åt massor med påskmat och fikade lite efteråt :)

På söndag packade vi in oss i bilarna och åkte till Venjan för lite fiske och för att kolla till huset :)
Gick inte riktigt enligt planerna men det blev bra ändå till slut. Vi hamnade på hålltjärn och fiskade, grillade korv och åt kolbullar..
Åkte hemåt efter att ha skottat av balkongen från snö vid huset..

Väl hemma åt vi rester från lördagen sen vidare till Nås för chokladpudding och grädde. Stannade till vid Johan och Linda och drack lite kaffe på kvällen :)

På måndag tog vi det lugnt och fixade lite här hemma och på kvällen åkte Tommy till Stockholm för att jobba..

Veckan har bestått av jobb och återigen inser jag hur otroligt lyckligt lottad jag är som har mamma och pappa nära mig och att dom ställer upp jämt! Mamma hämtade W på föris i tisdags när jag hade stängning och har haft han hela dagen idag när jag hade öppning..

Det har varit en lugn vecka på jobbet då många barn har syskon som har påsklov och sen har det varit nån sjuk.. Som mest har vi haft 5 barn på avdelningen så vi har hunnit med massor som man annars inte hinner med..

Chefen var förbi en sväng i torsdags också och hade haft en liten återkoppling med skolinspektionen och dom hade mycket positivt att säga vilket var skönt att höra. Jag fick även mycket beröm och dom ville att jag skulle utbilda mig för jag var tydligen toppen och fick mycket beröm av dom vilket var skönt för jag har varit så sjukt nervös över vad dom skulle säga!
Så nu har jag faktiskt kollat upp vad som krävs för högskola och snabbaste vägen för mig är att fortsätta jobba och läsa in Svenska B och Samhällskunskap A och göra ett högskoleprov! Känns toppen och verkligen ett steg framåt!

Idag har som sagt W varit hos mamma så jag for dit direkt efter jobbet, väntade in pappa sen for vi ner på Varglyan igen för att lämna lite grejer.. Wilde lekte en stund och sen for vi till Shell och köpte glass.. Jag sov lite middag hos mamma innan vi drog till Vansbro.. Jag och mamma gick in på Cykel&Sport och köpte oss nya skor och jag köpte mig även ett par byxor!
Skorna skulle ha kostat fem eller sexhundra men kostade 250kr :)

Nu sitter vi och degar i soffan och öter popcorn och inväntar på den avgörande matchen i direktkvalet till SHL för Leksand!

Påskhelgen :)

2016-03-24 19:53
Från wildesmamma

Tänk att det är påsk redan, vilket innebär att våren är på ingång på allvar :)

Jag älskar vintern, men iår känner jag mig bara trött på den och vill verkligen ha sommar och sol..

I veckan har det varit en riktigt jobbig vecka på jobbet, inte själva jobbet i sig utan de faktum att vi haft skolinspektionen där mån-onsdag.. Spännande och lärorikt men så sjukt psykiskt påfrestande.. Allt har ju varot som vanligt egentligen, men det är varit 2 stycken som har antecknat allt man säger typ, allt man gör, alla situationer och allt möjligt annat. Dom har gjort en kvalitetsgranskning av 40 förskolor i 20 kommuner i Sverige och som sagt är det jättespännande och jag har fått lära mig massa nytt och hur dom ser på verksamheterna och massa olika nya ord och planeringsområden.. Som sagt spännande men så sjukt jobbigt då man hela tiden tänker på vad man gör, vad man inte gör osv osv..

I tisdags ringde dom från Wildes förskola och sa att han hade feber, som tur var så hade jag redan gjort upp med mamma att hon skulle hämta så det blev bara 1 timme tidigare än tänkt.. Tommy var hemma igår och Wilde hade en släng av feber på eftermiddan men inget sen dess.. Men det är ju 24 timmar feberfri som gäller så jag har varit hemma och vabbat idag..

Imorron ska vi ut på roligheter, ska bli såååå roligt och jag längtar verkligen!!
Imorrn kommer även mina syskon deras familjer hem och vi ska hitta på massa roligt i helgen och äta god mat och ha det supermysigt :)

Kalasande, jobb och familj..

2016-03-18 20:08
Från wildesmamma

Började ju min tjänst på Varglyan 7 mars. Trivs så otroligt bra så det är helt galet. Vaknar på morgnarna och ser fram emot ännu en dag med utmaningar, glädje och framsteg. Förskolan måste vara den mest givande arbetsplats man kan ha. Ibland är det jobbigt, men alla andra stunder väger upp det jobbiga och 95% av dagarna så är det ett fantastiskt roligt och som sagt, givande jobb.

Jag har ju varit på Varglyan som vikarie i över ett år och sista 6 månaderna har jag jobbat mellan 100-130 timmar/månad så jag har ju varit där väldigt mycket. Men tjänsten jag går på nu känns fantastisk, känns som man har lite mer att säga till om, både inom verksamheten och överlag.. Som vikarie känner man sig lite som "slit och släng" men jag har väl i och för sig typ aldrig känt så, men jag vågar ifrågasätta mer och vågar ta mig för mer än jag gjorde innan.

Svammel svammel men hur som helst, jag trivs otroligt bra och har världens bästa arbetskollegor, inte bara på "våran" avdelning utan allihopa! TACK för att ni gör jobbet till en plats där man känner sig som en i gänget och för att Ni vill ha mig där ♡

Förövrigt så har det väl inte hänt så mycket, jag har fyllt år, haft lite "kalas" för familj pch släkt.. Mamma,pappa och farmor kom hit på torsdagen och Bernt, Britta, Glenn, Romina, Kjell, mamma, pappa, moster och Lasse kom hit på lördagen. Jag är inte så mycket för att fira att just jag fyller år, men det är ett perfekt tillfälle att få träffa familj och släkt ♡

Nästa helg kommer mina fina syskon m. familjer hit och jag tänkte även göra en tårta då, men typ mer en påsktårta :)

Det här med familj och jobba heltid är skitjobbigt. Jag trivs ju som sagt jättebra på jobbet men jag tycker det är så sjukt jobbigt att Wilde och Tommy blir lidande av det. Jag vill alltid finnas till hands för Wilde och ge han all min tid, på samma gång vet jag att förskolan behövs för honom för att utvecklas och växa som person. Vi försöker att ta vara på all "ledig" tid och alla eftermiddagar och helger, men ibland så känner jag att jag inte orkar och det är verkligen så sjukt jobbigt.. Men jag vill ta den här chansen och jag älskar mitt jobb och det funkar ju ändå rätt bra när Tommy är så pass flexibel som han är i sitt arbete, sen har Wilde världens bästa mormor och morfar som alltid ställer upp ♡ Utan dom så skulle allt va så mycket svårare.

Nu har jag svamlat nog för ikväll ♡

Hoppas alla får en fantastisk helg, imorgon så ska vi försöka premiär grilla och äta lite gott tillsammans med Johan och Linda och barnen ♡

Avslutar med en bild på en krokus som blommor mot husväggen, första riktiga vårtecknet ♡♡

Valentines day <3

2016-02-14 21:18
Från wildesmamma

Alla hjärtans dag, årets största reklam jipoo där butikerna tjänar multum varje år på blommor och choklad... Och vi hakar på trenden i viss mån.. Vi gör aldrig nån stor grej av det. Igår åt vi potatisrosor och fläskfilégryta, det gör vi ganska ofta. Idag bakade jag och Wilde en rulltårta och bjöd våra föräldrar på fika, vilket vi också gör ganska ofta :)

Det vi däremot inte gör ofta, det är att köpa blommor till varann, så det har vi faktiskt gjort.. Jag fick 20 tulpaner av Tommy igår, Tommy fick 10 röda rosor av mig och Wilde fick en rosa ros av oss :)
Wilde fick även en minionryggsäck som han tjatat om i typ ett år, men jag hade aldrig köpt den om det inte varit halva priset på den :)

Idag har vi även varit iväg med Zeta, hon har fått flytta hem till min moster :) Känns skönt att hon bor där för då kan vi hälsa på henne om det är något. Vi har även kommit överens om att vi ska åka iväg och sterilisera henne om några veckor när Zero ska ha sin amdra vaccinationsspruta..
Vi var ju iväg och kastrerade Zero i fredags lite akut då Zelda började löpa. . Han vavvinerades och fick chip också. Allt gick på 1100 vilket jag tyckte va väldigt billigt. Vi åker oftast till Gunillakliniken i Djurås och jag tycker dom är helt underbara på det stället! Rekommenderar verkligen dom!

Nu ska jag sova, imorgon väntas det äntligen jobb. Som jag längtat :) Känns inge bra att vara hemma och vabba en vecka när man precis fått anställning :( Men det är vabruari och jag tror dom räknar med sånt när man är småbarnsförälder..

Imorrn ska jag först jobba 7.45-11.15 sen va på fritids 13.30-17.30 :)

Vänskap..

2016-02-13 10:20
Från wildesmamma

Alltså jag blir frustrerad och ledsen.. Jag vet inte varför det här tar på mig så jävla hårt.. Det gör ont och jag blir arg över vilka känslor det här väcker..

Ta det med personen säger ni säkert, ja visst.. Men eftet nästan 6 månader utan kontakt så är det inte så lätt.. Jag har förlorat en vän men hon kommer aldrig nånsin förlora mig.. Räknar inte med att nån ska förstå eller bry sig men jag måste få ventilera.. Jag kommer inte lägga ut det här inlägget via facebook som dom andra utan det här inlägget skriver jag för mig själv..

I flera dagar har jag tänkt skicka sms och fråga om hon vill komma hit på kaffe men tror inte hon kommer göra det så jag har låtit bli.. Jag träffade en gemensam vän till oss i helgen och fick reda på en sak.. Igår träffade jag en annan gemensam vän och frågade om det var så som den andra trodde men det visste inte hon heller..
Frågade inte av nyfikenhet eller för att snacka skit, jag frågade för att JAG BRYR MIG. Jag frågade inte personen det gällde av den anledningen av att jag skickat 2 sms ganska långa sms och inte fått nå svar så varför skulle hon svara på ett nytt?!

Jag kommer alltid se henne som min bästa vän, jag kanske har gjort fel, men jag kan inte göra det ogjort.. Jag har haft henne som vän i 14 år och det kommer inte bara försvinna..

Jag har varit ledsen hela morgonen pga ett jäkla sms jag hade fått imorse, jag hatar det som händer och jag vill inte ha det så här..

Jag avskyr att vara osams med folk, dom aom känner mig vet det.. Jag är ingen långsint person och har väldigt avårt att vara sur på folk.. Jag tycker alla människor förtjänar en andra chans och ibland även en tredje och fjärde..

Jag bor i ett hus som jag älskar, med en person jag älskar, jag har föräldrar syskon och vänner jag älskar, men hon fattas mig.

Lika bra och sluta skriva och skita i allt det här, jag ska sluta bry mig och jag ska aldrig fråga om nått jag har fått höra igen.. Jag är så jävla trött på att allt i den här kommunen tas som skitsnack eller att man vill nån illa!