RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-09 20:43:03

mammasgullungar

Hej.....

2012-03-18 23:47

Hej alla där ute!


Känner att jag har så mycket jag vill få ut så får se till att börja skriva av mig här lite otfare.

Okej, nu ska vi se vart vi ska börja....

Får väl börja med att skriva lite om hur det är med barnen ;)

W är lite förkyld men de är ju ganska vanligt vid den här tiden på året, men mår bra i övrigt. Hellre att hon är lite förkyld än att hon har magsjuka som vi råkade ut för här hemma för ca tre-fyra veckor sedan, inte bara W och H utan grannbarnen och deras mamma råkade ut för de, alla barnen utom E fick det sen fick grannbarnens mamma de och tillsist fick H de, så de vart bara jag och lille E som klarade oss från magsjuka. Förra veckan fick W ögoninflammation som nu har gått över, och då går hon och blir förkyld. Så vad kommer här näst.

E är lite förkyld han också, men som jag skrev innan så är ju de ganska vanligt vid denna tiden på året, i övrigt mår han. E är för tillfället fri från sin astma medicin, så får se vad läkaren säger på onsdag då han ska på återbesök. Har även konstaterat att det är någor ute hos barnens farmor och farfar som har reagerar på, slutade nämligen med astma medicinen runt den 14:e feb och vi hade inte vart ute hos deras farmor och farfar sen den 10:e feb, sen åkte vi ut dit den 4:e mars och åt på kvällen och reagerade då på att E började andas tungt igen så fick börja med hans astma medicin igen. Några dagar efter så kunde jag sluta med den igen och han låter inte alls tungandad eller ansträngd i bröstet nu. Sen provade vi så att barnens farmor och farfar kom till oss och att dom då tog med hunden för och se om de va den han reagerad på men det var det inte så nu blir det bara att H och W åker ut dit och hälsar på.


Nu till lite annat....

Ursäkta alla fula ord som kommer komma löpandes i de jag tänker skriva om nu.

Jag undrar en sak, hur i helvete kan man gå i på någons facebook och snoka?!

Detta hände för ca tre veckor sedan, men jag fick reda på de för en vecka sedan, det var min underbara och älskade granne som berättade denna händelsen för mig.

För ca tre veckor sedan så hade jag en kompis här(som även umgås med min granne.) och jag var inne på facebook som vanligt och tänkte inte mer på de. Jag hade givetvis missat att logga ut, och denna kompisen frågade "kan jag låna datorn och kolla min facebook". Ja visst säger jag och tänkte inte mer på de, visste inte ens att jag hade missat att logga ut, brukar oftast göra de när någon kommer hit. Efter att jag svarat denna kompisen går jag och byter blöja på W och under tiden jag gör de så hade tydligen denna kompisen gått in bland mina meddelanden på facebook och snokat igenom vad jag och hennes ex hade skrivit till varandra och vi hade skrivit om privata saker som man brukar göra ibland. Dels hade hennes ex skrivit typ "när får jag en välkomst puss av dig" och massa sånt. Ja, jag kan erkänna att jag gett honom en puss men de var på kinden och det var när han fyllde år.

Så nu har denna kompisen hittat på massor med falska ryckten om mig och hennes ex. T.ex att vi har grov hånglat och att vi har hoppat i säng med varandra. Där kommer min fråga, varför i helvete skulle man ens komma på tanken att göra en sån sak om man är förlovad och har två barn med någon man älskar?! Dessutom HATAR jag otrogenhet lika mycket som jag HATAR abort!

Dessutom skulle jag ALDRIG komma på tanken att hoppa i säng med någon som denna kompisen vart i söng med! Så nu mera är denna kompisen en kompis utan en "kompis".


Sen till en annan sak som gör mig så otroligt förbannad. Hur FAN rent ut sagt uppfostrar endel sina barn?!

Först och främst ska barn inte äta godis, chips, kakor, glass och dricka läsk varje jävla dag!!!! Dels så får dom hål i tänderna otroligt lätt och sen så säger de "POFF!" en vacker dag så är barnet/barnen jätte tjocka och blir jätte mobbade i framför allt skolan pga att dom är tjocka och det är verkligen inte vad en förälder önskar. Okej att W kan få en tablettask t.ex en onsdag säger vi, men då får hon inte någon på lördagen sen och läsk tycker hon inte ens om, hon har fått smaka på både fanta och cola men säger BLÄÄÄ om de och de tar jag som en mycket bra fördel för då börjar hon inte tjata om att hon vill ha läsk när jag och H tar varsin cola någon kväll. När hon hade magsjuka så provade jag att ge henne avslagen cola pga att de är bra för mage när man har magsjuka men inte ens avslagen cola funka.

Till saken ingen, ett barn ska inte behöva växa upp på framför allt godis och cola, ett barn som gör de kan inte ha en bra hälsa. Ett barn med bra hälsa får en macka eller en frukt i stället för massa godis. Godis kan barn få en gång i vecka och då räcker det med en tablettask eller en liten godispåse, inte en stor karamellkungen påsen med godis. Ev två gånger om dom är på barnkalas, men de är undantag med barnkalas tycker jag. Jag är själv uppvuxen med att enbart få godis på lördagar och jag har överlevt så fattar inte varför endel ger sina barn godis varje dag, dom dör inte om dom inte får godis. Fick även bara dricka läsk på fredag- och lördagkväll, och som sagt jag lever än idag.


Nä, nu får de allt räcka för idag, har skrivit en hel del så nu säger jag god natt och intar sängen för en god sömn.


Hur länge?

2012-02-24 02:00

Hej!

Jag har nu i några dagar funderat på om jag ska skriva om hur det är att bo med en som knappt bryr sig, så nu ska jag skriva av mig.


Det är jag som får ta hand om barnen, plocka i och ur diskmaskinen, tvätta, vika tvätten, städa och köpa de som barnen behöver. Han har inte köpt varken födelsedags present eller julklapp till barnen, de har jag fått göra och dum som jag är har jag skrivit att de är från H också. Jag ska veta när saker och ting tagit slut, som idag när Wilma hade råkat välta ut ett glas saft så skulle han hämta papper på toa och torka upp de, nä då va toapappret slut vilket jag inte visste då det fanns en rulle kvar med toapapper nör jag tänkte på de sist, då sa H: jaha, du kunde inte sagt de lite tidigare så jag kunde köpt de när jag var på Ica innan. Så det känns som att han tycker att jag ska kolla om saker och ting är slut eller inte typ varje timma eller något. Är han och handlar så köper han iprincip bara mat till sig själv som han ska ha med sig till jobbet, ber jag honom köpa t.ex välling till Wilma för att den näst intill är slut säger han bara jaha är den redan slut. Han kan inte ens unna mig en hyla eller pro aqua, visst dom kostar men man kan ta dom på delbetalnin,g och sen har du gratis städning i hela livet eftersom en så håller i 50-80 år, sen behöver du varken köpa dammsugarpåsar eller andra rengöringsmedel, då de är vatten i den istället för påsar, dessutom får du ett rent, fräscht och hälsosamare hem, då det är en dammsugare/luftrenare. Men köpa en massa bildelar som han inte behöver utan sen säljer vidare går bra. Dessutom vill H flytta ut till ett ställe som kallas/heter rullen som ligger granne med hans föräldrars hus, dock behöver de renoveras, men förstår inte hur han tänker. Tänker han YES, nu får Lisa mer och göra! Eller hur tänker han? Han är ju riktigt dum om han tror att jag vill flytta ut dit när han inte hjälper till ett skit hemma nu och nu bor vi liksom fyra stycken i en sketen lite 2:a på 66 kvm.


Sen klagar H på att jag aldrig är hemma på kvällarna, men vadå ska jag vara helt isolerad från vänner. Går jag och barnen ner till granne så grannbarnen och Wilma kan leka så blir det ett väldans liv så Wilma inte vill vara där av någon anledning, man kan inte ens muta ungen med något, hon slutar inte tjura/grina förän vi har gått upp till oss igen. Vet inte alls varför hon håller på så och stannar jag där nere med henne så slutar det bara med att jag har världens huvudvärk på kvällen för att hon har gapat i mitt öra för att hon vill hem, så jag har liksom inget annat val än att gå iväg på kvällarna.


Har hotat ed att lämna honom, då säger han bara: Jaha, och hur ska du ha råd med de, du som inte ens har en utbildning eller ett jobb, dessutom ska inte Wilma någonstans.
Där är två saker jag inte får ihop, hur ska han kunna ta hand om Wilma? Han som inte ens klarar av att byta blöja och tvätta, ska Wilma få gå i bajsig och kissig blöja hela tiden eller, och även smutsiga kläder?
Här kommer svaret på hur han kommer lösa de:
Han kommer be sin morsa byta blöja och även tvätta, men i helvete heller att jag tillåter att hon gör de, vill inte att min dotter ska gå i kläder som luktar surt för att kärringen inte har torlskåp eller torktumlare och bara slänger all nytvättad tvätt i en hög som hon efter flera dagar hänger upp.
Sen så nämner han inte Erik när jag säger att jag kan lämna honom, varför gör han inte de? Erik är liksom lika mycket hans barn som Wilma.
Svar på varför han inte nämner Erik har jag faktiskt inte.


Det enda jag vet är att bilarna betyder mer för honom än vad familjen gör.


Hur länge till kommer jag orka? Går snart in i väggen för att jag mår så dåligt!
Man mår inte bra om man går ner från 49 kg till 44 kr på mindre än 2 veckor, vägde 44 kg sist jag vägde mig och det var några veckor sedan så hoppas inte jag gått ner mer, vill inte gå ner mer.


Då har den flyttat

2012-02-22 15:52

Idag har dagen hittills bestått av att Wilma lämnades på dagis 08.30 Under tiden Wilma vart på dagis så har jag vart med Marie, Inka och Leeona, sen får jag ju inte glömma lille Erik som alltid är med mig. Sen kom Johanna en sväng när vi satt och drack kaffe. Sen vid 10.15 gick jag upp till oss för att Marie skulle till vårdcentralen med lilla Leeona, Inka skulle med och Johanna skulle köra dom, skulle hängt med men hade en som skulle komma och kolla på våran Carena Easy "Hello Kitty" men dom kom inte förän 13.10 så Marie hann komma hem igen och vi tog en kaffe tills dom som skulle kolla på vagnen kom, och dom köpte vagnen, så nu har "Hello Kitty" flyttat, fick 700:- för vagn,regnskydd,footsack och rosa parasoll. Inte så illa för en vagn som nästan är 2 år. Sen när dom vart här och köpt vagnen så gick jag och hämtade Wilma på dagis, Inka passa både Erik och Leeona så jag och Marie kunde springa upp snabbt. När jag kommit hem med Wilma från dagis så hämtade jag Erik så vi gick upp till oss, och självklart skulle mammas lilla prinsessa kolla på mumin som vanligt. Så just nu kollar hon på mumin på tv och massa olika videoklipp på youtube på min Iphone.


Idag kom även barnens namnmössor som jag beställt från busmonster.se. Gud va underbara dom är, inte de minsta besviken. Dom är jätte gulliga.


Här är bilder på mössorna. Ska fixa en bild på barnen när dom har mössorna på sig ;)

 

Då va ännu.....

2012-02-21 19:34

Jaha då va ännu en dag avklarad.

Wilma har vart på dagis mellan 8.30-13.30 som hon är varje tisdag till torsdag då hon bara går 15 timmar eftersom jag är mammaledig. Tror hon tycker det kommer bli roligt att gå på dagis längre sen när min mammaledighet är slut och jag har fått ett jobb.


Idag har jag vart hos tandläkaren, tog bara bilder denna gången då dom inte gjorde de när jag var där i juli eller augusti(kommer inte ihåg när), eftersom jag då va gravid med Erik i vecka 33. Allt gic i alla fall bra hos tandläkaren, har fortfarande bara början till ett hål på vändersida i underkäken, vilket jag har haft i typ 2 år.


Sen efter de så gick jag och Erik på stan en liten sväng vilket va mysigare än vanligt eftersom det var sol ute, fick sån härlig vårkänsla.

Sen har Robin vart här och vi spelade kort, drack kaffe och lyssnade på musik som vanligt och Wilma kollade på mumin som vanligt, fick henne även att kolla på landet för länge sedan en stund.


Igår köpte jag även en Elodie details skötväska i jeanstyg, nu ska jag bara se till att få tag på en åkpåse i samma tyg.

Här är en bild på en sån skötväska(lånad bild)

 

När jag fick veta att jag var gravid!

2012-02-21 11:45

Första barnet vid 18 års ålder


Den 5 maj 2009 fick vi veta att jag var gravid, och att välja abort fanns inte i mitt huvud då jag avskyr abort och jag har alltid velat få barn tidigt och så blev fallet, H var väldigt emot att vi skulle behålla barnet men efter att tag så insåg han att han kunde inte göra något då jag verkligen inte ville göra abort.

Vi fick 22 december 2009 som beräknat förlossningsdatum efter att ultraljudet i vecka 17 gjorts och mycket riktigt 22 december 2009 klockan 02:49 efter 6 timmar inne på förlossningen kom en helt underbar liten flicka till världen, hon vägde 2760 gram och var 46 cm lång.

Den lilla flickan fick namnet Wilma Maria Cecilia Hallberg Sivermark.


Fick oregelbundna vid 17 tiden på kvällen den 21 december..

Vi var inne på förlossningen vid 22 tiden och jag fick sitta med ctg i 30 min sen kom en barnmorska in och undersökte mig och jag var då öppen 4 cm, sen vid halv 1 den 22 december gick vattnet och värkarna till tog rätt bra, fick bada med de hjälpte inte speciellt mycket så valde att ligga i sängen med lustgas istället.

Vid 02.30 började kryst värkarna och 02.49 va den lilla flickan ute.Andra barnet vid 20 års ålder


Den 27 december 2010, 5 dagar efter Wilmas 1 års dag fick vi veta att vi väntar ett andra barn, ett syskon till Wilma. Ville även inte denna gången göra abort eftersom jag som jag skrev tidigare i inlägget att jag avskyr så sagt och gjort så behöll vi även detta lilla barnet.

Vi fick 10 september 2011 som beräknat förlossningsdatum efter att ultraljudet i vecka 18 gjorts men inte ville denna bebisen vara lika punktlig som sin syster, men den 15 september 2011 klockan 09:50 efter 1 timma och 10 min inne på förlossningen kom en helt underbar liten pojke till världen, han vägde 2970 gram och var 48 cm lång.

Den lille pojken fick namnet Erik Mikael Christian Hallberg Sivermark.


Vaknade vid 6 tiden den 15 september av att jag hade oregelbundna värkar.
Kom vi in till förlossningen vid 08.40 och dom satte CTG som jag fick sitta med i 30 min.
Vid 09.10 hade dom regelbundna värkarna satt igång och jag var öppen 4 cm, 09.25 tog dom hål på hinnorna och jag fick lustgas.
Klockan 09.40 började krystvärkarna och 09.50 var vår lille pojken ute.Så om planerna går som jag vill så kommer nästa bebis om ca 2-3 år.


De va lite om när barnen kom till världen.

 

Hej!

2012-02-21 10:47

Hej!

Ska börja med en liten presentation av mig och mina barn.

Mitt namn är Lisa och jag är 21 år, bor tillsammans med min sambo och våra två barn i lilla staden Ulricehamn.

I denna bloggen kommer jag skriva om lite smått och gott, bland annat våran vardag.

Min sambo och jag blev ett par den 17 maj 2007 och förlovade oss den 14 juni 2008 och lever än idag i ett bra förhållande.


Älskar min lilla familj