RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-11 13:51:30

Livet e märkligt...

Jag har svårt...

2007-09-29 03:51

...att sova allt oftare.

Vaknar mitt i natten...ungefär samma tid varje natt. Vaken i 5 minuter sen somnar jag om. Dax å göra det igen...


SKÖNT väder...kul å titta på folk...

2007-07-10 19:33

Körde in till stan för att titta på mobiltelefon. Kom slutligen fram till att jag ska vänta eftersom det kommer att hända massor på den fronten....vilket innebar att jag får dra med min gamla telefon ett tag till...


Middag och titta på folk är ett kul nöje...måste bli bättre på det... Finns ju alla dess sorter. Olika mål i livet, stressade, nyförälskade...grymt kul å titta på...


Bra dag idag... 

Sömnigt...tröttsamt...

2007-07-10 09:31

Jag har min lediga dag ifrån jobbet idag. Tanken var att få sova ut eller i alla fall att sova lite längre än vanligt...trodde jag.

Istället så vaknar man TIDIGARE än man brukar göra när man ska till jobbet. Så typiskt!!!


Jag får ta en tur in till de närmsta städerna för att kolla om man kan få tag i en mobiltelefon billigt...blir nog en bra dag ändå...


Massör???...Vem??...JAG???...Ska fundera på det...

2007-07-10 00:17

När jag slutade jobbet idag for jävulen i mig...jag körde allt vad maskineriet tålde... Det var grymt kul, men inte särskillt hälsosamt...

Jaja, kommer hem till mamma och styvpappa och möts av ett dukat bord. Det e så skönt när någon har fixat mat och att man slipper tänka på det...men samtidigt...jag måste ställa mig i bostadskö...eller köpa en lägenhet snart. Inte bra detta. 


Mamma var kass i ryggen idag och gissa vem som får rätta till det??? Det började med att hon hade flyttat tre soffor!!! Fattar hon inte att åldern börjar ta ut sin rätt???

Nåväl, man börjar med att ta fram sina massagekunskaper och knådar hennes rygg.

Du...hör man henne säga...ska inte du gå en kurs och få diplom...

Nänä. säger jag, inte lägga ett antal tiotusingar för att få ett diplom på att man kan massera...

JO...då kan du ju jobba på kvällarna...


Bra tanke...visst...ett diplom skulle man kanske fixa...och ett damlag i fotboll att massera...då hade man trivts...men inte en massa tanter å gubbar...


Att massera och få beröm UTAN diplom är bevis nog på att man e duktig...

...min blivande flickvän kommer nog att trivas... 

...hon får bli offer... 

OK...nu e det dax...

2007-07-08 22:17

Här är inlägget eylabeyla...


Nyss hemkommen ifrån en ganska turbulent helg med både vredesmod, gädje och trötthet...

 (Jag skippar det tråkiga...kanske skriver om det en annan gång...)


Jag kviterade ut en MC i lördags och for 10 mil för att träffa ett par kompisar. De skulle ha fest och det givna...man bjuder mig för att liva upp festen. Jag är ju å andra sidan inte sen att tacka ja när det vankas festligheter...


Direkt när jag kommer fram, knappt hunnit stänga av motorn och dyblöt av allt regnande, blir jag bjuden på whiskey. Hmmm, tänker jag, inte ätit sen kl 10...får en whiskey direkt i handen, serverad i ölglas...det här kan sluta illa.

Det kan ju tilläggas att den drycken är ju inte min favorit, men blir man bjuden så måste man ju dricka upp.

Två whiskey senare, en dusch och lite tv-galetittande så knallar vi till festplatsen.  Där tänds grillen, öl plockas fram och kubb blir genast mycket roligare. 

En timme senare så har det samlats lite folk. Kul! Alltid roligt att träffa nytt folk... 

Efter ett tag, med mycke dricka i kroppen, är det dax för tipsrunda. Frågorna KAN man inte alla svaren på. Som exempel...så var en av frågorna hur gammal jag var. Det bästa är ju att de flesta gissade att jag var 26...ett gott betyg tycker jag.

Nåväl, efter mycket om och men så ebbar festen ut och efter den sista snapsen knallar man i säng helt slut.

Vaknar upp till en dag UTAN regn för en gång skull...

Efter lite mat och säkerställande att man ligger på rätt sida om promillegränsen så körde man vidare till en gammal jobbarkompis som hade köpt hus. Grymt fint har det blivit efter renoveringen.


Hem kom man och inser att det faktiskt var en lyckad helg. Trött men stolt  över att man ändå drog igång festen...


...det måste jag vara, stolt alltså, eftersom man blev bjuden på två fester nästa helg också...

...dax å uppdatera MSN.listan för att styra upp så att man samlar allihopa till ett ställe... 

...eller vara där tjejerna e i alla fall...

...får se hur det blir, kul ska jag ha i alla fall...


...suck...

2007-07-03 20:55
...skrev ett låååångt inlägg...men det raderades...och jag ORKAR inte skriva det igen...gör det senare...

Flyttar jag...flyttar folk...du me???

2007-07-02 22:25

Jobbat till 20 ikväll. Mycket folk, sålt mc (kul!) och snackat allmänt mc med folk...och grymt trött!!!


När man väl kommer hem så har styvfar dukat upp en sallad och mackor som han har knåpat ihop. Grymt skönt å slippa och tänka på mat när man kommer hem sent...bara och sätta sig och äta på direkten.


 Slog på datorn och loggade in på MSN. Skönt, många vänner inloggade...då kan man snacka lite skit med dem. 

Upptäcker, till min fasa, att en del av dem ska flytta...just när man precis har flyttat hem igen... Det var ju därför, bland annat, som man drog sig neråt igen. Att flytta närmare sina vänner...


...det har man lärt sig...

...att de sanna och riktiga vännerna mister man aldrig...

...de kommer tillbaka...

...hör av sig... 

Grönt gräs...blå himmel...

2007-07-01 15:36

Sitter just nu på bror Fredriks och hans sambo Katarinas nya uteplats. Skönt med trådlöst internet och kunna blogga i det fantastiskt fina väder.

Blivit bjuden på kaffe och sockerbullar, besök finns här i form av Fedriks jobbarkompis Göran och hans lilla roliga grabb Wiliam som vill ha all uppmärksamhet...kul.


Dax å kanske ta och sola lite till...ta fram gitarren och dra av ett par låtar...Poet-Daniel i farten igen som en kompis säger....


...kanske ta betalt också...

...eller åka och bada...

...årets första dopp... 

Semester...?? JAAA...neee...eller kanske...

2007-06-30 00:56
Jag har en jobbar kompis som har semester...hon har varit på jobbet 4 dagar av 5. Inte hela dagar...men i alla fall så att hon har jobbat en stund när hon kommer ner till jobbet....hon e kul...Semester??? Näää, varför då???

Massamåkning...en grymt rolig tillställning...

2007-07-01 00:34

Kvitterade ut en rolig MC på jobbet. BMW R1200R...eller ja...kanske inte värdens roligaste...men den låter skönt i alla fall. Vi stänger kl 14 på lördagar...är det tänkt.

Paniken stiger när de kunder som man har inte har gått hem. Vi hade ju en tid att passa. Kl 14.20 knallade de sista hem och man kunde äntligen köra mot Kristianstad. Körde, kanske inte i jättelaglig hastighet, allt vad vi kunde. En mil senare så står HAGLET som spön i backen. Jahapp...kul å köra...hmmm...kanske inte alltför!!!

I K-stad så hade kompanjonerna, de som startade vid 12-tiden, redan slagit upp tält och förberett. Kanonbra!

Synd bara att regnet vräkte ner. men det gick att sälja tillbehör ändå och stå och snacka skit med kunder.

18.30 började kortegen rulla mot Åhus...har ingen aning om hur många hojar som var med...men fler än 1000 st uppskattar jag det minst till. Kul med sammanslutning. Det bästa, solen sken.

Puttrande på motorväg i 30-40 km/h och glatt vinkande folk på vägen. Åhus intogs en stund senare. Samlade ihop folket på företaget, knallade iväg och käkade thaimarinerade revben. Gissa om man var sur över att man kört MC när de frågar om man vill ha öl till maten. Nåväl, riktigt god mat var det i alla fall.

Planerade för att festa lite senare och ta in på värdshus, men ingen var riktigt sugen på det när det väl kom på tal...synd. Körde hem med tanken att "nästa helg...då jäklar ska folk få se på fest..."

Kom på...fanns en bild...

2007-06-29 00:13

Fick en bild av en kompis idag...

...den enda som togs på mig i midsommar. HATAR verkligen att bli fotad eftersom jag föredrar att stå bakom kameran. Den togs dessutom i smyg... Nåväl, håll till godo...

Ledighet...med viftande öron...

2007-06-28 23:44

Ja, då satt man där med räkningar som ska betalas. De surt förvärvade slantarna "äts" upp av den ena fakturan efter den andra. Det tuffa är att man har just nu två(!) hyror att betala. Aja, får liiiite pengar över i alla fall.


Har varit ledig ifrån jobbet idag så jag passade på att sova ut. Sängen man sover i är så otroligt skön...krama kuddarna extra länge idag var inga problem.

Gjorde upp en planeringslista över vad jag skulle hinna med. Jag hann med ALLT...eller ja...kanske inte RIKTIGT allt.

Hoppade över de två sista sakerna, de var inte så viktiga...kanske lite...men ganska obetydliga...lite tråkiga saker sådär...städa och tvätta e inte så kul...håll med...


Nyförlovade bror Fredrik och hans sambo kom över och hälsade på. Alltid lika trevligt. Han beklagade sig över att jag är mycket ledig på veckodagarna. Inte konstigt, kontrade jag, jag jobbar ju lördagar och mot att jag gör det så har jag en dag mitt i veckan ledigt.


Hela dagen har jag haft filmen "Den enfaldige mördaren" i huvudet. En helt lysande film med Stellan Skarsgård och Hasse Alfredsson. Jag sitter och tänker på replikerna de för:


-De har snott min motorcykel!!!


-En korv utan senap...


Fabrikör Höglund: -Kan du köra bil?

Sven: Jag hau inget kiörkort..

F. Höglund: Det var inte det jag sa...kan du köra bil?

S: Jau...

F. Höglund: Jaahh va bra...


Nåja...bara repliker som säkert ingen fattar...


Dax å krama kudden igen...

Fart, sväng och glass...

2007-06-27 01:38

Var ute en sväng med en Kawasaki ER6-N. En liten orange motorcykel. Skittråkig att köra längre sträckor...men hade grymt kul inne i bostadsområden. Det svänger utav bara den.


Åkte hem till en kompis och såg på film, Scary movie 3...det var ett tag sen. Blev bjuden på jordgubbsglass, inte var dag man äter det. Var ute en runda till och körde. Upptäckte att det var kallt å köra hem kl 1 på natten.


Ny dag med nya möjligheter imorgon... 

Blött gummi + snorhal asfalt = Dålig kombination

2007-06-26 20:52

Vaknade upp med stressen i kroppen.

 "Vaknade upp för sent...IGEN!!!"

Slänga i sig frukost, på med mc-kläder och köra till jobbet för allt vad mc:n går. Det man upptäcker, lite för sent kanske, är att någon sa innan jag hoppade upp på hojen:

-Du...det regnade hela natten...


I en kurva, som man tar lite FÖR fort, släpper bakhjulet. Inget jättekast, men en obehaglig upplevelse. Hjärtat i halsgropen, kallsvettig på ryggen, gåshud på armarna, adrenalinet pumpar.

Tankarna som far igenom huvet:

"Nä, inte nu, lånad hoj...undrar vad detta kommer att kosta?"

"Jag e ju singel...vill skaffa familj så småningom..."

Släpper gasen, parerar med kroppen, trycker till med fötterna på fotpinnarna...YES, det greppar!

Jag tog det lugnt resten av biten till jobbet.


Väl där fick man höra en grym utskällning, med personangrepp och hela köret, som en medarbetare fick utstå. Dessutom var det inte jobbarkompisens fel utan kunden...inte en ursäkt fick han.

Regnade resten av dagen med, lugn dag.


Väl när det vankades stängningsdax så funderade man...

...Hmmm, vilken hoj ska jag låna hem idag då??? Börjar ju spricka upp...


Jag kan ju erkänna att jag valde cykel efter väder och lärd erfarenhet... 


Äntligen...allt lossnat...eller det mesta...

2007-06-25 23:18

Nu har det hänt saker...


- Jag har fått nytt jobb. Jag kan numera titulera mig som MC-säljare. Jobbar på en MC firma i Blekinge. Problemet är att det är mycket att lära...fast det är egentligen inget problem, bara möjligheter. Mycket märken, modeller och priser som ska räknas på inbyterhojar. Vi är inne i en period nu där många byter motorcykel. Nåväl, jag åker dit med ett leende på läpparna och åker därifrån med ett leende. GRYMT roligt det jobbet!!! Dessutom är det bra lön och förmåner...så ska det vara.


- Jag har blivit av med lägenheten i Växjö. Tillfällig adress är hos mamma. Jag ska så småningom leta lägenhet i Kristianstad...eller Karlshamn, fast det lutar åt Kristianstad. Saknar Växjö som stad och utelivet, men i Kristianstad finns det möjligheter.


- Saknar även mina jobbarkompisar på Fuji Foto Center i Växjö, men jag hälsar på så ofta jag kan.


Det var i alla fall lite som har hänt under de månader som man inte har bloggat. 

Lugnt helg...

2007-02-18 21:18
Hade besök i helgen. Trevligt. God mat, film och mycke snackande... Köpte en matta på rea...495 spänn...billigt mot vad den kostade...annars har det varit en riktigt lugn helg...

Med en axelryckning mot solen...

2007-02-13 22:21
Jag känner en stor tacksamhet till min mamma som ställer upp med allt som man frågar om och det stöd som hon ger. Jag vet inte hur man ska gottgöra det på bästa sätt...men jag hoppas ändå att hon förstår att hon är betydelsefull i mitt liv. Kanske genom att säga tack..??Tack mamma!Tidigare skrev jag och beklagade mig över att man måste hjälpa till när man kommer hem till Skåne. Klart att man ska göra det och det vill jag. Man är ju trots allt glad över att man kan hjälpa till...Känner mig i alla fall utanför ibland...

...i bakvattnet...till vänster om babord...längst bak...

2007-02-12 00:51
Jag var i Hässleholm och firade min 23 årige lillebror igår. Föräldrar, gudmor, syskon med deras respektive, en hund...och så jag. Jag kände mig lite utanför...att jag inte passade in i mängden...Allt snack...barn, hus, bil, hund...Svenssonliv...det är tryggt, men inte det som jag är ute efter...inte än.Vad jag förstår, när jag pratar med mina vänner, så är jag en trygg person med båda fötterna på jorden. Jag är lätt att prata med, lätt att umgås med, har lätt att knyta nya kontakter...okomplicerad helt enkelt.(Detta lät som en kontaktannons...)Just nu lever jag mitt liv som om varje dag var den sista. Försöker att se det roliga i allting, att kunna skämta om allt, vara positiv...men det kan bli så fel. Umgås man med personer som bara är gravallvarliga då kan den "optimistiska livsfilosofin" bli så fel...som när man försöker skämta om varför man inte har barn...varför man inte har hus...flickvän...listan kan göras lång...Känns som om jag svamlar just nu...jaja...När var och en packade ihop sitt och åkte hem så funderade jag på..."...vad ska jag göra nu...åka till pappa...eller en kompis...eller...nä..."Jag har kommit på mig själv:Jag är en rastlös själ......vill kunna umgås med folk kravlöst......utan tvång......och okomplicerat...En av de vännerna som är okomplicerad är i Kambodja just nu, kanske ska åka ner imorgon...Hmmm...jag kanske är mitt uppe i en 30års kris...Avslutar med ett ordspråk som min förra flickväns pappa sa som jag tycker låter rätt vettigt:Man kan ha kul utan sprit...men det är dumt att chansa!

Ledig.com

2007-02-10 18:00
Jag sitter hemma i Skåne nu. Har 10 semesterdagar att ta ut och utnyttjade en av dem i fredags. LÅNGLEDIGT...!!!Börjar jobba igen på tisdag...Konstigt det där... När man är ledig och åker hem till Skåne och familjen så ska man alltid hjälpa till med en massa saker. Passa hund...flytta grejjor...hänga med på alla mest konstiga saker...Får väl ta semester och åka utomlands istället...och byta rubriken till...semester.nu.

Puh...vilken dag...!!!

2007-02-05 20:59
Den är dagen kommer att gå till historien som den mest uttråkade dagen i historien.Det hände ingenting vettigt eller kul på jobbet.Jag fick samma fråga av två olika kunder bland annat."Jag har en bild på datorn som jag har fotograferat stående men i datorn är den liggande. Jag vände den till stående. Om jag nu skriver ut den blir den stående eller liggande då?"Jag vet allvarligt inte hur man ska svara på sådana frågor. Kanske ska kontra med:- Hur långt är ett snöre?eller- Ställ skärmen på högkant.Jag kanske är dum...men ibland känns det som luften går ur en. Försöker förklara på bästa vis, men...ibland så bara orkar jag inte.Jag måste byta jobb!Kom in en kund 40 minuter innan stängning och pratade digital systemkamera...och alla objektiv och tillbehör som fanns till den kameran. "Vad kostar den?"..."Varför ska jag ha den?"...Nä...jag e inte bitter...Jag MÅSTE byta jobb...