RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-26 01:41:22

airhorses

Tengil

2012-12-03 16:47

Hejsan :) Nu har det kommit en till häst hit. Tengil heter han och är en liten svart islandshingst på 6 år och ca 132 cm i manken och ganska liten och tunn i kroppen. Han är importerad direkt från island av mig för ca 1,5 år sedan men efter pausen sålde jag honom till ett stuteri där han reds till, men de hade ingen nytta av honom i aveln eftersom de satsar på lite större hästar (han skulle blivit dottern i familjens tävlingshäst men efter en tragisk olycka så såldes alla hästar som inte kunde verka i aveln). Så de ringde mig och frågade om jag ville köpa tillbaka honom och jag sa ja tvärt!

Snöboll ridning :)

2012-12-02 19:40

Hoppade Snöboll i skogen idag :) Hon var ganska piggelinhäst haha. Blev dock bara en par bocksprång för att hon tyckte dat var så kuul :D. Hoppningen gick väl inte så hyperbra, hon studdsa över hinder upp till ca 60 cm men sen på ca 70 cm vart det stopp inte några roliga stopp direkt eftersom det var snö och så en gång fo vi till och med omkull men båda kom undan oskadda. Men vi sänkte och jobbade oss upp igen och då flöög vi över 70 cm ;) men det var nog bara för att hon inte fatta att det var så högt haha.

Outfiten:

  Bilder från hööks och hansboI'm back! :)

2012-12-02 14:03

Hallojj :) Ska börja lite smått med luftästar igen för jag saknade det verkligen, dock i MYCKET mindre skala än förut :)

Se det här som en nystart 

Hästar:

Snöboll

Snöboll är ett litet shettissto som är VÄLDIGT pigg :) Men ack så söt. Hon är 6 år och jag har haft henne på foder före jag köpte henne, då vi tälade vi lite smått mest i terräng.

Cue de RAA

Alla minns Cue hoppas jag ;)

Annabelle

Och henne minns ni också :)

Nedläggning av bloggen!

2012-06-03 11:56

Hej! Jag kommer tyvärr lägga ner denna blogg nu. Anledningen till det är att jag ska få egen häst i sommar och jag vill tillbringa all min tid med honom. Maila till min vanliga e-post adress om ni vill veta vad min blogg om han heter. Tävlingen bästa allroundhäst kommer inte bli av. Ledsen för detta hörni, hoppas ni får ha det bra med era lufthästar!

// airhorses

Till Salu

2012-05-22 16:56
  • Fleur, korsningssto 10 000 lp
  • Bojjen, halvblodshingst 250 000 lp
  • Helli, korsningssto 10 000 lp

Släng in en kommentar eller ett mail för vidare info om hästarna ([email protected])

Tommi

2012-05-22 16:24

Börjar kännas som om jag inte gör något annat än köper hästar nuförtiden, men erkänn att lilla Tommi är galet söt!


Namn: Eks Tommi

Ras: Arab

Kön: Hingst

Ålder: 3 år

Mankhöjd: 152 cm

Tommi är en pigg och framåt liten kille. Han gillar att jobba men kan bli ganska nervig och stressad om han inte förstår vad ryttaren menar, han vill alltid göra rätt! En ganska överabitiös kille i hoppningen. Tommi blir ganska lätt busig om ryttaren inte hänger med. Gillar att hoppa. Har hoppat en bana på 40/50 cm höjd, men han tyckte att hindrena var för låga så han hoppade åtminstonde en dubbelt så högt över dem xD

bild från hästnet!   

Red min tolla idag :)

2012-05-22 15:52

Som ni kanske kunde lista ut på rubriken så red jag Annabelle idag. Hon här stått lite nu eftersom jag har haft lite mycket med skolan. Först var hon ganska stollig och bocka efter det blev hon som förbytt och orkade typ inte göra någonting så det blev bara ett kort pass idag. Jag tror jag ska ringa veterinären så får hon ta en titt på henne. Kom ihåg att anmäla er till allroundcupen!

Tävlingen bästa allroundhäst *Obs på sommarlovet*

2012-05-16 20:37

Ingen snor min idé, förstått?

Okej nu ska en av mina största drömmar bli verklighet, jag ska ordna en cup om vem som har den bästa allroundhästen. Tävlingen går som fälttävlan dvs dressyr, hoppning och terrängritt. Man måste anmäla sig till alla delar för att hästen ska kunna få utmärkelsen bästa allroundhäst. Det går bra att bara tävla exempelvis dressyren men då är du inte med i hela cupen!  Det spelar ingen roll oavsett om du har en stjärnhäst eller en ridskolehäst. Observera att proppen gäller alla oavsett om du är med i cupen eller inte! Anmälningstiden går ut 14 juni 2012!

Vid frågor är det bara att slänga iväg en kommentar eller ett mail! Jag bits inte, jag lovar ;)

 

Startlista:

Dressyr:

LC:

1. Airhorses - Zap

2. Airhorses - Cue de RAA

3. Airhorses - Redwood de Qwintys

4. SSI - Fly Away


LB:

1. Airhorses - Redwood de Qwintys

2. SSI - Dallas


LA:

1. Airhorses - Annabelle (cup)

2. J - Fly Like A Bird (cup)

3. SSI - Orion (cup)

4. Luftlycka - Azula (cup)


Hoppning:

50/60 cm:

1. Airhorses - Zap

2. Airhorses - Redwood de Qwintys

3. Airhorses - Helli

4. SSI - Fly Away


70/80 cm:

1. Airhorses - Cue de RAA


90/100 cm:

1. J - Fly Like A Bird (cup)


110 cm:

1. Airhorses - Annabelle

2. SSI - Dallas


120 cm: 

1. Airhorses - Annabelle (cup)

2. SSI - Orion (cup)

3. Luftlycka - Azula (cup)


Terräng:

50/60 cm:

1. Airhorses - Redwood de Qwintys

2. Airhorses - Cue de RAA

3. Airhorses - Zap


70/80 cm:

1.


90/100 cm:

1. Airhorses - Annabelle (cup)

2. J - Fly Like A Bird (cup)


110 cm:

1. SSI - Orion (cup)


120 cm:

1. Luftlycka - Azula (cup)

Redwood ridning :)

2012-05-16 20:17

Som ni ser i rubriken red jag Redwood pytte lite idag. Hoppade lite och så. Himlars vilken fin häst jag har lyckas skaffa mig <3

 

Hoppetiskutta dethär två gånger ungefär :)

SM - kval :)

2012-05-16 17:42

Har anmält mig till Sorecas SM - kval som går av stapeln 3/6-2012 Checka in det! :) I kvalet är jag med med Annabelle och så är jag med med mina små pojkar Cue och Redwood i LCn. Detta är Redwoods första tävling så vi ska se hur det går :). Det är även Annabelles och Cues första internationella tävling (de har ju bara tävlat klubbtävlingar förut). 

Startar som första med Cue, fyra (?) med Redwood och som trettonde med Annabelle.

 

Redwood

2012-05-16 16:19

Namn: Redwood de Qwintys

Ras: Engelskt fullblod

Kön: Hingst

Ålder: 5 år

Färg: Fux

Mankhöjd: 172 cm

U: Magic de Qwintys

E: Redubin

Historia: 

Redwood importerade jag direkt från uppfödaren som bor i England. Han är en positiv och trevlig hingst med glimten i ögat. Fin, högrest och en dröm att se på! Underbara gångarter. Redwood gillar att hoppa och gör det mycket bra. Han är inte tävlad pga sin ålder men med lite träning kan ni räkna med oss på tävlingsbanorna snart! Eftersom jag så småning om börjar bli lite för lång för min fina Annabelle ska Redwood få efterträda henne.

Bild från hästnet!     

Förlåt!

2012-05-16 16:16

Förlåt att jag inte har bloggat på ett tag! Lovar att jag ska försöka ändra på det.

Helli

2012-04-28 16:38

Köpt en ny fin liten pålle.

Helli, är en korsning (halvblod, arab, engelskt fullblod), mörkbrun och fyra år. Denna dam kan vara väldigt jobbig ibland. Så fort man tar i tyglarna så kör hon upp huvudet i skyn, men hon springer inte snabbare eller blir stark utan tycker det är obehaglit även om man bara tar i lite. Hon har inte några vargtänder och jag rider henne på gummibett så att hon så småning om ska våga ta mera stöd på det. Men annars är hon fin men hon hoppar lite som en travare (inget illa menat): Hon tar gärna trav före hindret och hoppar högt och långt över det.

 

Hoppat

2012-04-28 15:03

Först igår så hoppade jag lite med Annabelle, ganska oseriöst men ville få till några språng.

Idag så hoppade jag också, hon var ganska ofocuserad på mig och kollade på allt annart. Men tillslut fick vi till det. Fina lilla tjej

Det här hoppade vi:

Sedan var det också tävling idag. Var med, men bara med Annabelle. Föst kom vi runt en 1 meters bana som uppvärmning före höjdhoppningen. Sedan var det dressyr vi kom fyra i LAn och så debuterade vi MSV tillsammans

Till Edgar

2012-04-25 17:21

Edgar var min första lilla låtsashäst. En liten, ganska busig och pigg shettishingst. Han och Espresso bodde uppe på mitt rum och de fick ett jättefint föl tillsammans.


Rosor är röda

Violer är blå

Tack för allt Edgar, jag älskar dig så.


Melodi: Sommaren är kort ref.

Tack för allt du gjort, min lilla gulleplutt.

Nu är vår tid slut, lilla Edgar, dags att säga hejdå.


 

Välkommen hem Espresso!

2012-04-25 16:48

Espresso är min andra låtsashäst (Efter Edgar <3). Hon är en tigrerad falabelle på 6 år. Hon har varit borta hemifrån ett tag för att verka i aveln hos ett känt falabellastuteri. Hon har fått ett antal fina avkommor (några efter Zetterholmens Billy Boy).

 

Två nykommlingar

2012-04-25 16:08

Noah: Jag rider egentligen bara till Noah åt en ridskola. Han är ganska (väldigt) grinig i hanteringen men jag tror att han är en typisk enmanshäst eftersom vi redan börjar få ett speciellt band till varandra. Han är ganska orutinerad i ridningen men vi har redan kommit upp på höjder av ungefär en meter. Han är en 6 årig hollänsk ridponny på ca 146 cm i manken. Jag och ridskolan har diskuterat eventuellt senare köp som jag hoppas blir av.

Finis


Fleur: Först och främst kom gärna med namnförslag! Sto, korsning, 5 år. Denna lilla tjej köpte jag för en billig peng från en man som hade bytt en motorcyckel mot två hästar. Mannen lät dem stå i ungefär 4 år i en lerig hage då han inte visste ett dugg om hästar. Han har dock låtit en duktig unghästutbildare (konstigt att han/hon inte märkte något av vanvården) ridit in dem i hopp om att sedan kunna sälja dem dyrt, men det blev aldrig av eftersom hans fru dog för drygt ett år sedan och sedan dess har de bara stått i den leriga hagen tills att min kompis undrade om jag kunde kunna komma med henne och provrida hennes hagkompis (en mörkfux). Eftrsom jag tyckte så synd om dem så bestämde jag mig för att provrida stoet och jag tyckte hon verkade trevlig och nu står hon här. Hon är för övrigt fullt frisk och snäll.

Drygt 154 cm i manken.

 

Lite bild med dålig skärpa men ni får hålla till godo

Superglad!

2012-04-21 19:32

Nu var det ju terrängklassen senare på kvällen gick superbra!

Var med med Zap (3 placering), Cue (2 placering) och Sonny (4 fel). Sonny tittade ganska mycket på vattnet men det blev bara ett stopp. Men är så himla stolt över Zap och Cue (och Sonny för den delen)! Mina fina pojkar!

Sedan var jag med i 100 cm klassen med Annabelle. Gissa vad det blev, jo VINST! Om hon fortsätter såhär kan hon gå hur långt som helst!!

Sedan visa jag Cue på bruksprovet! Han blev bruksprovsvinnare i hoppning och hans kusin Carlo de RAA blev bruksprovsvinnare i dressyr! Lite stolt alltså!

Senare på kvällen var det en liten hingstvisning med saluhingstar, och det blev en liten investering hihih.


Beauty Boy "Bojjen"

Ras: Svenskt halbblod

Färg: Kolsvart

Ålder: 3 år

U: Black Black Babe

E: Risto

Bojjen är en mycket snäll och gosig hingst med hjärtat på rätta stället. Snäll i all hantering men inte så mycket riden men snäll där med. Löshoppad 140 cm. Pappa Risto har ridits i ett antal världskuppfinaler och vunnit! Mamman som kallades Babe dog när hon fölade, så Bojjen är flaskmatad efetrsom man inte lyckades hitta något sto som ville ta hand om honom. Före det hade hon dock tävlats i hoppning upp till 140 cm.

Bojjen, visst är han snygg?  

Tävlingen bästa allroundhäst

2012-04-21 16:10

Var med i tävlingen bästa allroundhäst idag :) De som deltog i hela cupen måste vara med i tre hoppklasser och en dressyrklass.

Jag var med med Annabelle i hela cupen och med dom andra för att de skulle få lite tävlingsrutin.

Jag var med med Zap (4 fel) och Cue (8 fel) i 50/60 cm. Jättenöjd med Zap!

Var med i 70 klassen med Cue (1 placering!) och Sonny (2 placering!). Jättenöjd!!!

Jag vann 100 cm, 110 cm, 120 cm klasserna!! Med Annabelle! Så nöjd över min finis!!


Sedan var det dressyr

Zap och jag kom tvåa i LCn!!!! Helt sjukt stolt!

I LBn så vann Cue! Och Sonny blev tvåa! 

I LAn så vann jag och Annabelle och därmed vann vi hela dressyr/banhoppningsdelen! Senare ikväll blir det fälttävlan då jag ska va med med alla mina finisar!

Shoppat lite

2012-04-20 19:24

Sadlar:

Allroundsadel, svart Hästarna


Dressyrsadel, svart Hästarna


Hoppsadel, brun Annabelle


Träns:

 

  Pullarträns, brut Annabelle


Aachenträns, svart Hästarna


Remontträns, svart Hästarna


Benskydd/benlindor:  


Terrängboots, röda Hästarna/d-ponnyerna


Terrängskydd fram, röda Stora hästarna/d-ponnyerna


Terrängskydd bak, röda Stora hästarna/d-ponnyerna


Fårskinnsdamasker, svarta Hästarna/d-ponnyerna


Benlindor, röda Alla hästarna


Schabrak:    


Allroundschabrak, blått Annabelle


Dressyrschabrak, blått Annabelle


Dressyrschabrak ponny, rosa med häst Zap


Vändbar padd, vit/blå Stora hästarna/d-ponnysarnaLite av det jag shoppat idag :)