RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-11-02 14:04:04

Czon & Underground will take over

Czon, konstnär och fotograf samt konstnärlig ledare för "Underground will take over"- Arbetar med konst och mode samt gatukonst med utgångspunkt från sägner, oknytt. Skapar bäst tillsammans med alla av Liliths livsfarliga väsen som finns runt om oss i skuggorna.. Välkomna till min värld.

Czon & Sammankonsten, en stad, ett gemensamt projekt ?

2018-11-02 13:33
Från [email protected] (Unknown)
En tanke slog mig, efter mina andra större gatukonst projekt i Sverige och runt Europ
Där jag i vissa konstprojekt haft stor hjälp från privatpersoner, företag, sponsorer som varit iblandade i illegela konstkupper som Ätrajungfrun och Falkenberg, staden vid havet, Sjöjungfruns hemvist.

Vill samla ihop mitt crew i Underground will take over och skapa någonting tillsammans, du, jag, skolor, föreningar, fontänhus, företag. Detta av en egentligen vacker men idag öde övergiven central plats.
En plats som vi tillsammans gör till en ny samlingsplats som vi kan lysa upp med informativ konst, skulpturer, minnen,myter, historier av dåtid, nutid och framtid och där skapa en naturlig samlingsplats för en hel stad att älska, värna och ta hand om.


Har ansökt om ett väldigt lågt projektbidrag från region Halland om det och kallar det "sammankonsten".
Håll tummarna för att det går igenom för då drar vi igång ett projekt där alla behövs i staden det gäller för att kunna lämna in ett gemensamt medborgarförslag till kommunen som det gäller.
Om det blir så att bidraget mot alla odds beviljas (Czon & team Underground har aldrig fått ett kulturellt bidrag utan alltid betalat alla offentliga konstproejekt ur egen ficka). Då börjar vi kontakta skolor, föreningar, företag i mars/aprl  månad och utbyter idéer, skapar något tillsammans.
Något som vi alla kan vara stolta över...

Kan väl kortfattat berätta att jag varit fram och tillbaka de sista månaderna på sjukhus men skall nu efter den 19 November opereras så att det blir bättre fart på konsten, uppdateringar och blir lite snabbare ut med all beställd konst till alla kunder.

Innan jag opereras försökar jag mig på en runda genom Sverige och lämnar min älskade västkust här i Halland för en kort sekund och börjar arbeta igenom #Halland,  #Kroneborg#Blekinge och #Kalmar län innan operation då jag är tillbaka i Halland igen. 
Modeller och medbrottslingar i dessa län;
Hör av Er så synes vi och skapar tillsammans

Er vän från dimmorna / Czon
#Sammankonsten #konst #arte

Konstverket som illustrerar inlägget är ett äldre som varit utställd på flera gallerier runt om i Europa.
Tyckte det passade in här som en återfödelse för en bortglömd stadsdel.


Down by the water, along the river of Nyx

2018-10-02 18:47
Från [email protected] (Unknown)
Its time to walkaway and create something new,
the eve of the fall is here, the rain is falling intense and soo am I.
Down by the water, along the river of Nyx, something is going on.
A new rise for the fallen ones, me and my friends from the mist of twilight,
the witchess, goddesses, essences, goblins, bruijas, fairies and supernaturals,
all the feelings from the fragile inside. All the lost ones in the shadows.
Under the stars, her pale skin, the skeletons, him.
the shadows of the past has come to stay, we are working on a website and on a new blog.
The Czonspiracy must somehow go on....

Hallandska myter av Czon på utställning om mytologi

2018-08-30 03:24
Från [email protected] (Unknown)
Hörde i förbifarten och alldeles för sent att det skulle ordnas en utställning i Halmstad med tema : Mytologi. Givetvis visste vi att vi ville vara med och stötta detta projekt.
Problemet var bara att den planerats ett år i förväg men ett mail och ett snabbt agerande av konsthallen Galleri70 i Halmstad gjorde att "the underground will take over" kommer vara med och visa några få utvalda myter från Halland. Vernissage redan nu på Lördag den 1e september kl.15-20.
Utställningen pågår fram tills den 23e september och öppettiderna är Onsdagar till Söndagar kl 12-17.

-Wälkomna till våra mardrömmar <3

Angående konstkupp - Skrea strand, Falkenberg

2018-08-05 06:23
Från [email protected] (Unknown)
Bryggan före och efter
Skall försöka oss på en kort sammanfattning om den Falkenbergsskylt vi satte upp på bryggan invid Skrea strand. På bilderna ovan kan ni se hur bryggan såg ut innan & efter kommunen tog bort den.

Först av allt, supertack till alla Er som gillade vår hyllning till staden vid havet och tack för alla fina mail som rasat in till oss inblandade. Ni är helt underbara.

Har sett att det startats namninsamlingar till kommunen samtidigt som det skapats facebookgrupper för att många oberoende av varandra vill ha skylten tillbaka. Gå gärna in på länkarna och skriv under om Ni vill ge kommunen en chans att höra Er röst om skylten.

Kortfattat om skylten; 
Som Västkustbo och Falkenbergare men numera arbetandes runt om i världen är jag en av många som älskar vår hemvist; staden vid havet.

Har alltid varit på Skrea strand, som barn byggde vi sandslott här, fångade krabbor och allt som hör till.  Sen kom tonåren och alla nyförälskelser man träffade här, som flyktiga drömmar som dansade en sommar och försvann, åren gick, fick barn som lekt på stranden varje dag som mig och så fort jag har chans att återse Skrea strand tar jag mig hit för att bara vara mig själv en stund.

Efter många resor kors och tvärs genom världen de senaste åren föddes idén.

Nästan alla vackra kuststäder jag bott i eller besökt som konstnär har haft vackra bryggor som pryds av en stor namnskylt med stadens namn och symboler med lokal anknytning.
Kust och kur-orter som Heiligendamm, Kuhlungsborn, Peniche, Malaga, Portofino, Malvarosa mfl.

Vi i vårt team ville hedra Falkenberg med en minst lika vacker skylt på en plats vid bryggans överdel/ingång som i alla år stått tom och förfallen.

Czon valde att skapa ett art nouveau verk med lokala sägner och Falkenbergs samt Hallands vapen.
Texten var väldigt enkel : FALKENBERG, Staden vid havet. Sjöjungfruns hemvist.
Ett oskyldigt vackert verk som är lika tidslös som de övriga bad och kur-orterna runt om i världen där man hyllar och värnar sin stads histora.

Givetvis valde vi en sjöjungfru då var stad sedan tidigare är bekant med Ätrajungfrun som genom de hemliga gångarna flydde då borgen störtades. Många hävdar att de vissa nätter kan höra henne sjunga över Ätrans vatten och sjöfarare har sedan 1500talet sett sjöjungfruar längs vår vackra kust. 
Själv kommer jag ihåg Gerhard (fiskare på Ingela) och hans historia när jag var liten då han blev vän med jungfrun som fanns på kasunen utanför stranden.

Tack till åskådare  Marienne och Mia som såg när Underground will take over satte upp skylten och mailat bilden till oss.
Fakta om Falkenbergs skylten; Storlek ca 330cmx60cm, skapad av Czon/Underground och tre företag från vår stad samt privatpersoner som alla ville hjälpa till med att förfina vår brygga.

Skylten byggdes med starka material, var ordentligt fäst och det fanns ingen risk att den skulle kunna falla eller knäckas av stormar. När Underground gör offentlig konst är den alltid välbyggd, dimensionerad och stabil för att inga olyckor skall kunna ske! 
Dock var teamet på plats förvånade över kommunens skötsel av bryggan då den övre delen av ingången, där skylten fästes var lös och när som helst kunnat rasa ner och skada någon svårt.
Vårt team stöttade upp fallfärdigheten med skylten.

Många samlades runt teamet som var på plats och spontana applåder dök upp och många glada tillrop hördes som sade att skylten var ett lyft för hela stranden. 


Vår tanke var att skylten skulle få hänga ett tag på plats innan någon märkte av den, dock var media väldigt snabba på att snappa upp konstkuppen (SVT, HN/HP, SR mfl). De kontaktade kommunen och Kultur och fritids-chefen Jan "J P" Bordahl var ännu snabbare ner på stranden för att få ner skylten. Trist då de tydligen har andra svårare frågor och platser att inspektera men detta var nog viktigast för dem, att få bort denna skylten som hedrade Falkenberg.

Har efter kommunens nertagning på flera olika sidor sett att många vill ha skylten tillbaka och att några skall kontakta kommunen och museum i Halland för att de vill ha tillbaka den på plats eller på ett lokalt museum.
Även en del privatpersoner som jobbar inom samma kommun med höga positioner verkar upprörda men jag är rädd att skylten redan är förstörd och bortslängd. Tillhör spelets regler.

Kan väl säga att jag och mitt team många gånger försökt få kontakt med kommunen men de har aldrig ens bemödat sig med att svara någon av oss.

Sen även en rättelse : I denna radiointervju har programledaren fel fakta då vi aldrig har tagit bort någon annan skylt från bryggan, det har aldrig funnits någon där.

Till alla, Se till att ha en underbar fortsättning nu i sensommaren ❤ / Czon & Underground.

#skreastrand #falkenberg #konstkupp

Älvornas farliga dans i Sverige lockar igen

2018-07-26 14:43
Från [email protected] (Unknown)
Älva, Älvor, Älvdans av Czon

Vet inte varför men känns som det är dags för ett besök i Sverige den närmsta tiden,
älvorna viskar, det känns i luften att det är dags att ge sig av härifrån.
Skall försöka ta mig från Portugal till Baskien för att hälsa på mina vänner i Zurragumurdi och sedan fortsätta min resa norrut..

Filmteamet jag träffade i Canfranc och senare i Malaga fick inte ihop budgeten som tänkt. De planerar nu andra drag för att få ihop pengar till att producera dokumentärfilmen.

Jag håller tummarna att de lyckas.
/Er vän från skymningsläget - Czon.

Film om Czon ?

2018-06-25 16:20
Från [email protected] (Unknown)
Har de sista veckorna varit runt om i Spanska storstäder och arbetat med lokala konstnärer.
Väldigt givande och roligt men ett litet orosmoment har dykt upp.

När jag var i Canfranc och arbetade vid en övergiven gigantisk tågstation där det sägs finnas många intressanta väsen, spöken och händelser som hänt.
Hade med mig ett litet entourage från Underground och lokala modeller.

Mitt från ingenstans dök ett filmteam på tre personer upp. Trodde först det var ett filmteam som filmade den övergivna stationen. Lite överrumplad av situationen att se andra människor här.
Snabbt visade det sig att det var ett filmteam från Sverige..
Som varit på jakt på mig vilket jag kan förstå är svårt då jag idag är papperslös med okänd adress.

Blev lite tagen av det lilla jag fick höra från dem, det berörde mig och de hade de bättre koll på mig än vad jag har på mig själv.

De visste det mesta och var så fruktansvärt bra pålästa om min situation och min konst att jag har gått med på att medverka helt öppenhjärtat om de kan visa att de har ett mål och mening med filmen.
Dock jävligt rädd att lämna ut mig själv, mina tankar, mina demoner och vem jag är.

De hade satsat stora pengar ur egna fickor förstod jag när de berättade att de inte hade någon finansiellt bakom sig men om de lyckas lösa detta så att de får lön och gör ett bra arbete då är jag med på detta. Gillade även teamet de fått ihop som ingav ett stort förtroende.
Om de får till ekonomin börjar de följa mig i mitt "hemlän" Halland redan nu i sommar då jag kommer till Sverige. Onekligen intressant och jag önskar dem lycka till.

Kan väl kort nämna att efter Canfranc bjöd jag in dem till Malaga där de var med och filmade i 3dygn när vi arbetade med min streetart på CAC & invid SohoMalaga.
Lite roligt att de flydde direkt när polisen kom och stoppade min tribute till Space Invaders "Santa Maria" och stal den innan den hann sättas upp.

Hörde en intervju på radio om deras projekt, intressant : Sveriges Radio P4 Länk.


Czon, Soho Malaga, Streetart, Obey, Space invader & more

2018-06-04 14:23
Från [email protected] (Unknown)
Went to Malaga and Soho around CAC to see some of today absolute biggest streetartist'z. Also did some beloved mocking with a ❤ for Obey ( #obeygiant ), Space Invader ( #invaderwashere ), D'face, Roa and all of the others.
Managed to do 4pieces of streetart with my comic/streetart heroine and icon Underground Grrrl (since 2012).

You can find them around Cac and also in central Malaga.

When we were doing an tribute to Invader's Santa Maria the cop busted us and keept our streetart sign with UG Grrrl playing guitar in an flamenco dress.

Lucky them 🤘👽🤘
See yah soon again Malaga.Min vän: Romernas Skyddshelgon Sara La Kali, Sara e Kali, Svarta Sara, Saint ...

2018-02-12 23:13
Från [email protected] (Unknown)
By Czon
Återvänder ofta till Saintes Maries de la Mar (Frankrike), speciellt 24 Maj när de resande Romerna gör sin pilgrimsresa hit och firar och dyrkar sin beskyddare,
sitt skyddshelgon, sin gudinna; den Svarta Sarah.

Hon går under många namn ;
Saint Sarah, Sara e Kali, Sara La Kali (Romani), Black Sarah, Svarta Sara.

Det sägs att hon härstämmar från Egyptien och med allmosan hjälp kunde ta Jesus döda kropp i land här efter korsfästningen i Jerusalem då Maria Magdalena, Maria Salome och Maria Klopes seglade hit med kroppen.
Romerna adopterade henne till sin egna beskyddare,
de visste att hon tillhörde dem tack vare allmosorna hon samlade in.

Vissa andra myter hävdar att hon var betjänt till Mariorna och en annan myt är att hon klädde av sig sina tunga kläder och flöt på dessa fram till båten med Jesus kvarlevor och räddade alla.

Härom natten mötte jag henne, essensen av henne, utanför kyrkan där hennes reliker förvaras.
Fick lov att avbilda henne samt fick höra hela hennes historia och jag förstår,
*Varför jag och alla resande folk har henne som sin förebild.

Brukar själv ta ett varv inne i kyrkan och skänka något till henne innan hon bärs ut i havet av tusentals resandefolk som alla älskar henne.
Det är svårt att beskriva känslan när man är här,
har själv idag en amulett med Sara invid mig vart jag än mig i världen vänder.

Förstår att Romerna, Van Gogh, Picasso och även Hemingway gillar/gillade platsen lika mycket som mig.

Modell : Ramona S
Plats : Saintes Maries de la Mer / Utanför kyrkanStreetArt French riviera, Czon (back to the roots with Space Invader)

2018-02-11 04:36
Från [email protected] (Unknown)
Czon, its all a Czonspiracy

Czon, its all a Czonspiracy
Gosh, lång tid sedan jag höll på med gatukonst av hög kvalitet.
Några år sedan vi gjorde Ätrajungfrun men vår Underground Grrrl lever ännu runt om i världen.

Igår kväll var det dags för en bra konstfest någonstans längs den franska rivieran i ett övergivet hus invid havet.

Alltid roligt att träffa gamla bekanter som Space Invader och Team B mfl.
Super Modellen : hon från tidningarnas skandal löp...
Berättar en annan gång, om jag vågar...
Monumental Cemetery di Staglieno - Art & Fantasmas by Czon

2018-02-10 13:00
Från [email protected] (Unknown)
Var tvungen när jag ändå var i Italien, att återse min gamla vän, hon.
The Monteverde angel, hon står där ännu idag, på världens vackraste plats,
kyrkogården Monumental cemetery di Staglieno utanför Genua.
Väntandes på domedagen.
Lika vacker som när hon skapades.

Darkbeauty, darkart, limited edition, ghost, paranormal, czon, italy

Sen, när jag vandrade bland skuggorna fanns de lite överallt,
de övergivna, de starka, de svaga, de hemsökande, saknade vännerna från andra sidan.
De verkar trivas lika bra som mig här, i skuggornas spel, bland gravar och monument,
med minnen och förnimmelse av det som en gång var.

Modell : Constance Lloyd. Photo by Czon.
Monumental Cemetery di Staglieno 2017/2018

Förföljd genom Europa, av dokumentär films team ???

2018-02-04 15:42
Från [email protected] (Unknown)
Hmmmmmm.
Onekligen udda. Har blivit kontaktad av ett filmteam ett flertal gånger via mail / FB / Insta utan att jag lämnat några intressanta eller för den delen tydbara svar.
Fick igår även veta att de besökt mina häxvänner i Triora i Italienska alperna,
detta några dagar efter jag lämnat den platsen för denna gången..

Kom på att de kanske hittar var jag ibland finns tack vare min Atlas Obscura karta,
den visar några få av alla de platser jag besökt och några som jag är på väg till.
Kan bli intressant detta. Undrar för mig själv vilket produktionsbolag som ligger bakom då det kostar att ha ett filmteam flängandes runt random i Europa...

Lägger in lite udda destinationstips för dem att söka mig på;)
Börjar med Sibirien....
*Kan bli intressant och roligt detta !

Skepnaderna från övergivna och hemsökta Colonia Devoto

2018-01-20 05:33
Från [email protected] (Unknown)
Photo by Czon in Ex Colonia Devoto 2018
Blev att jag stannade längre än tänkt häxornas stad i Triora, hade mycket att ta igen med mina vänner.
Har nu med en av våra inbytta bilar via blocket tagit mig genom livsfarliga Passo del Bocco.
För att här besöka en av Italiens mest hemsökta och paranormala platser.
Det väldigt omtalade och helt övergivna Colonia Devoto med de 365 fönstren,
ett fönster för varje dag av året.

Udda att komma hit till denna fasanfulla plats som från början var ett rehabhem för hemlösa barn
men som senare blev tbc sjukhus där mängder av människor dog under hemska omständigheter.
Allt var i ett stort förfall och många av fönstren var krossade.
Förnimmelsen av det förgångna med det trasiga smutsiga,
det vackra i det fula och det fula i det vackra som kändes in i benmärgen,
rysningar och sen när jag såg att hon fanns här än.
Mina andetag i kylan, hon verkade leta efter någonting,
som hon kanske förlorade när hon själv som barn var här
eller från någonting när hon sen på äldre dagar återkom och tbc´n tog henne.

Vi letade en stund tillsammans.
I ett av de övergivna rummen bland sängar och möbler som samlat damm sen 60talet.
Hon verkade hitta det och försvann, löstes upp, som om hon fick vingar.
Kanske vi ses en dag någon annanstans, någon annan gång, jag hoppas det.

by Czon, von Underground

Modell : Sinita Claren´s
Bilderna tagna mitt ute i ingenstans i Mezzenego alperna där Colonia Devoto står övergivet

i häxornas Triora (den medeltida häxbyn i Liguriska alperna)

2017-12-20 15:41
Från [email protected] (Unknown)

Triora Witches by swedish artist Czon

Ett första stopp på en av mina favoritplatser i Italien; Triora, där träffade jag dem alla igen, 
mina bortglömda vänner från historiens hemska händelser, 
där de bespottades och brändes men idag finns de här i skuggorna.
Jag ser dem utanför domstolens och kyrkans salar där de dömdes, stämplades & sen brändes.
Min tanke är att med de kvarvarande häxorna som fortfarande huserar här,
komma tillbaka med en utställning här, i deras Italienska stad där ryktet går att de fortfarande tar sina kvastar och flyger vissa nätter till bergen i närheten.

Modell : Marilena S.
Foto taget utanför den medeltida kyrkan/domstolen i Triora där många av de dömdes.. 
Mer info kommer.

Nu dags att ta mig ner till Frankrike och besöka Svarta Sara mer känd som Sarah E Kali, 
Romernas egna skyddshelgon som de färdar till och hyllar varje år i Maj.
Sen vidare till mytiska och mystiska Baskien, som är platsen var häxjakten påbörjades...

Czon, konstturne genom Europa 2018.

2017-12-03 19:17
Från [email protected] (Unknown)
På väg att lämna Sverige igen för en Czonspiracy Pop-Up Konst turne genom Europa.

Nedanstående bild från serien : Cluster B Fearytales part 3
Först juryutvald till Hallands konstmuseum där den ingick som verk nr 3 i en serie om dödsdansen.
Senare även utställd på Drottens medeltidsruin i Visby under Gotland Art Week.

Pris 16500kr alt 1675 Euro

Czon, på dödligt allvar...

2017-09-08 05:17
Från [email protected] (Unknown)
Efter Gotland blir det en kort paus då kroppen sade stopp efter hektiska veckor !
Men snart tillbaka igen med en Pop Up Art - Turne genom Europa ! Mer info kommer.


Gotland Art Week, Czon i media, fakta

2017-08-26 04:50
Från [email protected] (Unknown)
Artikeln från HelaGotland samt som det blev en del radio intervjuvers och tv inslag mm.
Nu med bara några dagar kvar kan vi se att vi lyckats få till en utställning som än så länge lockat över 3000 besökare dygnet runt samt några olika skolklasser vilket får ses som en bra tillställning eller som andra konstnärer sagt att detta är höjdpunkten på Art Week <3


Gotland Art Week, Czon i media

2017-08-25 12:30
Från [email protected] (Unknown)
Lite inför om utställningen på Gotland Art Week i Hallands Nyheter & Hallandsposten 

Czon exhibit Gotland in a giant abandoned church

2017-08-13 07:31
Från [email protected] (Unknown)
Gosh... we went to see my exhibit hall in Visby : S:t Drottens Kyrkoruin.... 

Gosh! This place is an epic and giant abandon church. 
Cool but the size is enourmous. 
But somehow we will manage this exhibit and do an epic art exhibit with installations, photoart, graffart and some streetart 💀❤💀


Pre opening-vernissage :
Date 20Aug Time 20.00
Exhibit : 
Dates 21-27 August 2017.
Party/ finnissage : 
Date 26Aug Time 20.00

Welcome to my nightmares 💜

Czon, Gotland art week. Drottens ruin.

2017-08-06 01:07
Från [email protected] (Unknown)
Kort uppdatering, mer info kommer !

Vernissage och utställning i Sverige :
Czon & Underground will take over ; Gotland.

Vi kommer ta över Drottens ruin i centrala Visby under Gotland art week.

Plats & tid :
21-27 Augusti 2017.

Efter 3års planeringar och inställda event dyker vi äntligen upp på Gotland igen efter att Gotland Art Week ordnat allt och vi för tillfället är i Sverige.
De ger oss Drottens ruin i centrala Visby som vi skall förädla till Sveriges absolut bästa utställning.
Synes snart / Czon & team Underground.

Beam me up Czon !!

2017-03-09 12:20
Från [email protected] (Unknown)
Underground Grrrl in Benidorm, Pls, Beam me up Czon
Kände att jag var lite överallt samtidigt i Sverige & Tyskland de sista åren. Allt i en rasande fart.
Har sen 2015 sagt att jag skall ut till mina vänner i skymningens dimmor och bara låta mig förtäras och försvinna,
bara vara där, med nattens livsfarliga rusalkis, italiens oskyldiga häxor, slovakiens blodtörstiga vampyrer och spaniens vackraste maror.
Nu hösten 2016 lämnade jag Sverige igen med Sandy Darleene från Underground will take over.
Tanken var att vila upp oss men ni som känner mig, ja Ni vet.. Jag kan inte vila och givetvis har det utvecklats till en World Art Tour istället,
där vi lämnar lite avtryck runt om på de mest obskyra platserna.
En dag kanske vi får visa, vad vi funnit längs vår väg.

OBS ! Har inga utställningar planerade 2017 i Sverige eller i Europa.
Kommer inte att deltaga i några vårutställningar
och heller inte lämna in konst för jurybedömningar etc i år.

Det som finns ute på museum och gallerier är allt som finns för tillfället.
Tres Hombres Art i Halmstad har några riktigt bra verk till salu.

I år är jag inte här, men tror Ni känner förnimmelsen ändå,
att jag finns här ute i skymningens vackraste dis, någonstans, kanske jämte dig snabbt i tanken,
när du släcker din sänglampa, när du somnar, någonstans där finns vi.

Snart kommer en vår och en sommar :
lev, ta, var, tär och bara gör precis allt det där,
som man kanske inte skall göra,
som en vän sade,
tro på allt det där man inte skall tro på.

Höres kanske till hösten/vintern igen ? / Czon

Ps. Bilden ovan är tagen i Spanien nu i mars 2017, Underground Grrrl, she never dies....

Gatukonst av Czon i nya Pokemon - Ätrajungfrun numera Blåhåret och tuppen

2016-07-28 13:22
Från [email protected] (Unknown)
Det illegala och omdebatterade konstverket/statyn Ätrajungfrun av konstnären Czon och Underground återuppstår virtuellt i nya Pokemon Go. Numera som ett pokestop.
Många trodde hon var borta för alltid men än kan hon beskådas virtuellt från hela världen.
En liten tidningslänk med fakta här.

#czon #pokemon #illegal #streetart

Czon and the mares in my nighmares are still here

2016-05-13 17:59
Från [email protected] (Unknown)
Czon, Berlin 2016, at the classique DDR Ostel, photo taken during fashion week. 

Czon goes Fashion aka. Urban myths vs fashion.

2016-04-05 04:21
Från [email protected] (Unknown)
Precis igen hemkommen från Berlin som numera känns som en del av mig själv.
Ny tillfällig studio under bearbetning men troligen stannar jag bara Augusti ut i Sverige ?

Har precis påbörjat vårt första modereportage, givetvis blir det i min stil, Urban myt möter mode.
Fick flera bra kläder från bla ; Calvin Klein (CK), Kenzo, WOS med deras underbara fjäderkrage Veroschka som vi använde som storyns röda tråd, Atelier torino, Ganni samt mer kläder från Soda, Scali och Asterängs.

Som huvudmodell använde vi Sandra Penzo som jag personligen ville ha till denna roll.
Övriga modeller: Mickey Jensen och Oscar Lazo.
Makeup artist var : Julia Zidar och assist Evelina Billqvist. Bilar från Undergrounds bilpark.
Bla. vår egna Renault L4 Laban med stora soltaket.

Kommer en större uppdatering med fler bilder och kanske video snart,
Tips: Passa på att besöka Hallands Konstmuseum där jag nu ställer ut eller Galleri Tres Hombres

Vårsalongen 2016 - Vernissage 20mars. Välkomna till mina "Fearytales"

2016-03-18 14:05
Från [email protected] (Unknown)
have seen them before, "the cluster B fearytales"                                       I was in their lethal path again "Dance of macambre"
Tredje gången gillt för Czon att medverka i Årets Vårsalong, alla hans verk medtogs av jurygruppen.
Denna gången använder han sig själv i de personliga verken som visar, ja, vad visar de ?
Verken är inte skapade med lager eller tillverkade i photoshop utan de är råbilder,
som han tagit mitt i mörkaste natten och målat med blixtarnas ljus över sig själv och modellen i en slags teater som spelats upp framför kamerans objektiv.
Det kan hända att Czon själv kommer till Sverige innan vernissage, missa inte !

Lite inför i media om utställningen :