RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-11-08 12:02:22

Kennel Keep It Up

Pep

2018-12-02 13:47

Jag hade ju redan förra året en dålig magkänsla vad gällde Pep, men eftersom jag själv var oengagerad och omotiverad på tävlingar och även på träning viftade jag bort det med att jag var så kass. I år har det ju inte blivit mycket tävlande eller tränande heller. Första nöttävlingen var ju hyfsad men sedan har det gått utför. De sista två starterna betedde han sig som en galen unghund, på ett sätt som han inte gjorde ens när han var en galen unghund. Även om han alltid varit het och snabb har han alltid varit lydig och lyssnat. Nu. Inte alls.

Jag var ju superarg och ledsen efter sista tävlingen men tänkte ganska snart att jag måste kolla så det inte ligger något annat bakom. Särskilt som han även hemma på korta avstånd verkade helt väck ibland, bl a tar han ofta fel på höger/vänster. Det har alltid varit klockrent innan.

Bokade in en tid hos veterinären och det visade sig att han smärtar långt fram i ryggen och att reflexerna i båda bakbenen (tassar och patella) är rejält nedsatta. Detta tyder ju på nerver som är kläm nånstans. Men var? Han är nu magnetröntgas längs hela ryggen och det visade ingenting så inget diskbråck vilket väl var vad dom starkt misstänkte. Han är åxå testad för borrelia och anaplasma, det visade heller inget. Väldigt skönt att kunna utesluta dessa saker! Men man blir ju inte klokare.

Nu har han fått vila från vallningen ganska mycket, bara fått några små pass för att känna av lite. Med lite tur kanske det räcker med mycket vila.

Mot 2018

2018-01-08 18:42

Äntligen har det varit ett par soliga dagar så man fått lite energi igen :) Tränat och promenerat och funderat på det kommande året. Vad gäller hundarna så är jag riktigt taggad på att träna!! Och såklart vill jag tävla, det är ju himla roligt! Även om man efter vissa tävlinginsatser bara vill dra något gammalt över sig och aldrig sätta sin fot på en tävlingbana igen. Den känslan brukar gå över efter ett par timmar och då är det revanchlust som gäller ;) :D Men eftersom jag var en så kass handler förra året har jag lite att ta igen om jag ska göra hundarna rättvisa!


Så första målet: Att skärpa till mig! Sluta slarva och ta tag i saker o ting! Det projektet är påbörjat och jag försöker verkligen ha en strategi vid träningarna och att vara konsekvent och inte släppa igenom några slarvigheter vad gäller tempo, flanker, attityd osv.... Känns som det redan betalar sig vad gäller både Pep och Mellie. Jag kommer inte sträva efter rankingpoäng utan efter att göra rundor som känns bra i själen. Så småningom kan man ju hoppas att såna rundor faktiskt resulterar i lite poäng. Men just till 2018 siktar jag inte på några mästerskap eller cuper. Mindre tävlande och mer träning tror jag. Kanske ;)


Andra målet är Maia. Att komma igång ordentligt under året. Grunda ordentligt.Och OM hon känns redo så ska hon starta IK1 någon gång under året. Vp i år eller nästa år.... det får vi se, det är inget jag vill ha som tidbestämt mål. Det blir när hon känns redo.


Tredje (eventuella) målet är att para Mellie igen. Men det beror på när hon löper och hur första kullen utvecklas. Hittills ser det väldigt bra ut, det jag har sett :) Några har redan visat intresse för valp så under sommaren ska jag spana på hanhundar :)


Får-mål har jag åxå. När jag nu har fastnat för åsenfåren så är det nu dags att gå med i diverse föreningar och bli med genbank. Bagge till hösten och ev några nya tacklamm. Tanken är att verkligen nyttja ullen på diverse sätt, får bli ett år att experimentera lite :D


Hus- o hem-mål! Att snickarna kommer under våren som det är sagt och smäller upp den lilla köksentrén. Kommer göra sån skillnad!! Fixa lite i trädgården som är fruktansvärt ovårdad. Organisera upp den lite.Om jag bara kan bestämma mig för hur den ska bli. Den lilla detaljen... :D Men jag har ingen brådska med det. Måla lite väggar och möbler... Begära in en offert på carport.... Tja lite av varje helt enkelt. 

Lite bilder från dessa soliga dagar:

 


Tre generationer <3

 


Wille leder vägen!

 


Pep!

 


Wille går på vatten!

     


Finaste Maia!! Idag på träningen försökte en tacka mucka med henne. Maia tände till och hela hon lyste "kom o ta mig om du törs" samtidigt som hon gick rakt mot tackan. Tackan vände och gick!! Så även om hon just nu är lite förarmjuk har hon inga problem att flytta djur!! :) 

   

 

Summering av 2017

2017-12-31 16:06

2017 har med vissa lysande undantag varit ett år där tankarna snurrat och inget egentligen känts på topp, motivationen har lyst med sin frånvaro vilket märkts på både träning och tävling. Har nog insett att det är dags att det är dags att se över vad jag vill med mitt eget liv och hur jag ska lyckas pussla ihop det. 


Men det har ju som vanligt hänt en del på hundfronten. Börjar med det största och häftigaste. Mellie löpte ju iaf i januari och parades med Gabe, det resulterade i min allra första valpkull som föddes i slutet av mars!! Vilken upplevelse!! Mellie var en exemplarisk mamma till de sex små valparna, de växte och frodades och vid åtta veckor flyttade de till nya fantastiska hem. Alla utom Maia, som stannar i flocken! Jag fick åxå mitt kennelnamn godkänt så alla valparna kan lägga prefixet Keep It Up innan sina namn!!

   

 


Wille är för det mesta pigg och glad som pensionär, springer med på promenader och är ganska nöjd. Han är stel i ryggen och bakbenet, ibland mer ibland mindre. Hoppas han kan hänga med många år än!!!

 


Pep har med sin slarviga och omotiverade matte haft en halvdan säsong. Han tävlade lite nöt och lyckades trots allt ta sig till SM. Sm gick på hemmaplan på Öland men vi gjorde en blek insats även om Pep gjorde ett bra jobb i en svår situation. Matten kunde gjort betydligt bättre för att rädda situationen.... Vi startade även Kvarts SM Får där han gjorde en riktigt fin runda första dagen! Andra dagen var mer åt katastrofhållet så SM kunde vi vinka adjö till ;) Säsongen slutade med två tolfte-platser i Haväng vilket ändå kändes ganska stabilt och iaf i närheten av topp tio och SM-poäng ;) 

   


Mellie har inte gjort några strålande resultat men har gjort riktigt fina delar på alla tävlingar. Vi ska bara få det att klaffa i alla delar på samma tävling! Hon har en grym djurkänsla vilket gör att hon ibland slår dövörat åt matte plus att vi ofta fastnat i delningarna. Hon är lite lätt envis den lilla loppan :D 

   


Zting, fina fina Zting, är inte kvar i flocken. Hur underbar och lättränad han än är så klickade vi inte riktigt i hagen, det var några delar som jag saknade helt enkelt. Under våren togs beslutet att hitta en ny familj åt honom. Och jag tror det var ödet, han bor nu i den bästa av familjer/flockar där han får massor av aktivering, träning och uppmärksamhet. 

 


Maia, valpen som stannade kvar! Hon har stulit mitt hjärta och är nu drygt nio månader. Träning är påbörjad och det ska bli spännande att se vad det blir av henne. Hon gillar att driva, verkar inte ha några problem med att flytta djur.

       


Fårflocken börjar ta form. Finullstanterna går kvar och skrotar, men köttisblandningarna har fått flytta. Istället har fem små Åsenfår fått flytta hit. Jag är vansinnigt förtjust i dem och det blir nog rasen som kommer att gälla här i mitt lilla hörn av världen. Små, trevliga, livliga, roliga och har varierande ull som passar mig fint och som går att skapa diverse hantverk av!

 

6 veckor

2017-05-04 18:26

Idag fyller MeGa-stjärnorna 6 veckor! Pigga, glada och fulla med bus :D Tack för faster Lotta för foto-hjälpen!!

           


Några av valparna fastnade på lite andra bilder.

 


Oden

   


Rex

 


Lyran


Sirius

     

Bilder

2017-04-30 20:17

Erika som har Mellies kullbror Sepp var och tog fina bilder på valparna igår. Hon var även snäll nog att introducera Zting i nose work, han verkade fattakonceptet snabbt. Återstår att se om matten fattat lika lätt. Just nu är all aktivering uppskattad av hundarna eftersom förkylningen blev till akut bronkit och hostar är allt jag gör. Särskilt om nätterna. Annars är det ganska intressant att lyssna på alla pipljud luftstrupen kan åstakomma.... eller not!! Nu vill jag bli pigg o frisk och kunna njuta av våren! Men sjukskriven t o m onsdag. Blä för det!! :(


Nåja valpar och bilder piggar upp lite:


Sirius

 


Rex

 


Pep peppar kamphunden Oden ;)

 


Mick

   


Maia

     

 

Lyran

 

 

Lyran, Oden o Pep

 

Morfar Wille

2017-04-28 09:09

Det blir inga 5-veckorsbilder efterom jag åkt på en riktigt elak förkylning och varit utslagen hela veckan. Det enda som blir gjort är mata och släppa ut hundar och valpar. Försöker få ut valparna så fort dom vaknar och när de ätit och dom springer duktigt ut på gräset och gör det de ska :) Duktiga bäbisar! Försöker ha kameran med mig när de är ute så det ändå ska bli lite bilder på sötnosarna/terroristerna. 


Maia och Rex smyger på morfar Wille.

 


Får vi leka med dig?

 


Nä, det är min pinne!

 

Otäcka valpar ger trötta storebröder ;)

2017-04-25 14:42

Killarna tycker fortfarande valparna är läskiga små monster. Såhär trött blir Zting när de små härjat runt ;)

 


Men inte tröttare än att han kan retas med Pep. Några sekunder innan den oskyldiga looken påden här bilden satt han och slog Pep i huvudet med tassen :D

 

Veckobilder 4,5 vecka

2017-04-23 12:45

Veckobilderna blev lite försenade. Nästan hopplöst att få bra bilder utan hjälp nu :) Full rulle är det. Och alla är tingade och döpta!              


Första gången utanför valprummet

2017-04-19 19:33

Idag har valparna tagit första stegen utanför valprummet. Hela vägen in i köket. Det var mycket att undersöka och inspektera. Valparna börjar ju bli vansinnigt roliga nu och man ser verkligen personligheterna utvecklas. Övriga flocken tycker mest de är läskiga än så länge. Spännande på avstånd men inget man vill ha närkontakt med. Pipiga små bulldozers är den samlade åsikten ;) 


Lite bilder blev det från dagens utflykt, tyvärr bara de stillastående/sittande. Resten var så suddiga så det får bli ett nytt försök nästa gång.

               

3 veckor

2017-04-14 20:32

           

Valpbilder och lite annat

2017-04-10 21:12

En måndag med delade jobbpass och trött matte roar sig hundarna på egen tass i trädgården. Mest tack vare Zting som är bra på att sätta fart på resten av flocken :D 


Hajarna cirklar ;)

             


Och så gick det som det brukar....

  

   


Pep tycker övriga är lite pinsamma. En pinne är väl inget att springa för....

  


Zting - alltid glad!

 


I valplådan händer massor. På bara några dagar har korvarna blivit små hundar. Ögonen är öppna. Dom morrar och skäller, interagerar och utforskar sin omgivning. Snart dags att utöka bo-ytan!


Överst hane 1 & 2, under sover hane 3

 

Hane 2 tycker rundstaven är i vägen :)

 


Hane 2 & Tik 2


Tittut säger hane 4

   


Hane 2

 


Puss från ena systern till den andra <3

 


Tik 1 ger en av bröderna ett nyp i rumpan ;)

    2 veckor

2017-04-06 20:30

2 veckor gamla börjar små ögonspringor skymta och de börjar komma upp lite på benen. Nu börjar de bli hundar :)


             

1 vecka

2017-03-30 20:19

Valparna är redan en hel vecka gamla. Alla har mer eller mindre fördubblat sin vikt sedan de föddes! Mellie verkar ha gott om mjölk och äter massor :D Annars är det inte så mycket som hänt i valplådan  mer än att de börjar skälla - de är väldigt verbala :D ;)

             

Valparna dag 3

2017-03-26 20:36

Idag blev det lite fotosession :) Och väger gör vi varje dag nu i början - de ökar stadigt i vikt allihop. Mest ökar minstingen - hane 3. 

               

Dag 64 - valpning

2017-03-23 20:45

Äntligen! Valpning! Mellie var jätteduktig och skötte allt själv. Jag behövde bara titta på. Dessutom valpade hon på dagtid :) De första fyra valparna kom med en halvtimmes mellanrum, sen dröjde det en och en halv timme till nr fem. Och plupp, två minuter senarare kom nr sex. Två fina tikar och fyra lika fina hanar!


Sen var det lite oroligt ett tag eftersom det efter röntgen sades att det skulle vara sju valpar. Till slut ringde jag in till Läckeby och de tittade på bilden igen och sa att det nog bara var sex. Och eftersom Mellie verkade nöjd och färdig så tog vi kväller. Och inga fler valpar dök upp. Sex valpar känns precis lagom, särskilt för en förstföderska :)

Nu ska vi bara njuta och titta på underverken!!

     

Dag 63

2017-03-22 15:40

Det närmar sig! Idag är det dag 63 efter första parning och tempen sjunker sakta men säkert. Vi får se om det är den "riktiga" sänkningen eller om det vänder upp igen. I magen är det full fart - tror dem vallar för fullt därinne :D Mellie är ganska trött och flåsig så jag hoppas att det snart är dags!! Men matlusten är det än så länge inget fel på ;)


 

Dag 58

2017-03-17 21:02

Bara en liten bild på den stora magen      Hon har ju väldigt mycket päls så lite har jag rakat bort på magen. Taskigt mot valparna om det blir dåligt väder och mamma Mellie blir alldeles blöt o skitig på matplatsen ;) 

 

8 veckor och 18 månader

2017-03-15 19:09

Nu är det nedräkning. Bara en vecka kvar till valpning. Eller iaf till 63 dagar efter första parning. Valplådan är på plats och vi kollar tempen varje dag. Mellie börjar bli rejält stor och tycker det är ganska jobbigt. Men lite bus orkar man alltid med ;)

   


Idag är även Ztings dag, idag blir han 18 månader! Helt galet vad fort det gått. Det var ju inte alltför mycket träning under vintern men nu är vi igång och har börjat lägga på visslor som han verkar fatta ganska bra efter bara ett par gånger. Så nu är det bara att köra på. 

 

Myller i magen och lite vinterbilder

2017-03-09 18:34

Idag på dag 50 från första parning var vi och röntgade magen på Mellie. Och vägde henne. Med tretton dagar kvar väger hon 16 kg!! Min lilla Mellie!! Veterinären räknade till 7 valpar! 

 


Vintern kom tillbaka ett par dagar. Helt onödigt men blir ju fint på bild ;) Nu är det åter blask o slask men hann ta dessa igår :D

                 

Magen och lite träning

2017-03-05 19:54

Sex och en halv vecka sedan första parning. Två och en halv vecka kvar. Himmel så fort det går! Idag tyckte jag att jag kände lite fladder i magen men det kan ha varit inbillning och önsketänkande ;) Även om hon inte är jättestor så har hon en rejäl mage, iaf jämfört med hur hon brukar vara! Tänker att det nog kan stämma med 4-5 valpar. Kan vara ganska lagom! Nåja, bara det går bra med valpning och alla är pigga och friska så är jag nöjd! 

 


Taget i onsdags, 6 veckor dräktig.

   


Idag fick iaf Pep och Zting träna lite ordentligt när vi åkte till Bläsinge. Pep gjorde sitt bästa pass på länge - fin känsla, flanker, avstånd.... Zting hittade en växel till och var zuperzkoj att köra! Han fick även testa längre utgångar (ca150 m), det var svårt tyckte han men till slut gick det ganska bra. Han kan nog bli bra när han blir klar!! Kändes som ett givande pass med båda hundarna idag!