RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-11-08 07:43:40

Tonys Topp Tre - Tonys bästa tre tips

Tonys Top Tre snabba, roliga, heta tips inom många spännande områden. Tonys blogg har något intressant för alla.

Tonys Topp Tre blogg

2070-01-31 08:20
Från Silverpil
Tonys Topp TreTonys Topp Tre är en blogg där jag listar mina bästa tre saker inom det ämne som jag finner intressant, aktuellt eller bara roligt för dagen.

Det finns något intressant för alla här opå Tonys tips sida och det tar inte lång tid att hitta det de söker (kolla inlägg i vänsterspalten).Andra Tonys som bloggar på nätet:
Tonys.seTony Irvings blogg Tony på Magik.se Tonyg.se

3 tips på bra distans överraskning

2012-03-02 20:39
Från Silverpil
Här kommer 3 bra tips på bra distans överraksningar1. Skicka blommor
Det här är ett enkelt och bra sätt att ordna en distans överraskning och visa sin uppskattning för någon,tacka för något eller varför inte som en tröst i tuffa tider. Inget går upp mot en fin bukett blommor. och nu är det ju så enkelt att beställa en leverans över nätet.

2. Skicka en tårta
Ett perfekt tips på en överraskning till någon som fyller år eller som hjälpt till med något värdefullt.

3. Sicka en present.På Om du vill ge en överraksning i apketform föreslår jag Presenttips.se som har de jätteroliga presenter till fördelsedagar, alla hjärtans dag, mors och fars dag mm.

3 sätt att snabbt piffa upp sig inför en dejt, intervju, bröllop etc.

2012-03-01 20:13
Från Silverpil
Att piffa upp sig inför en dejt jobbintervju, bröllop, eller en dejt är ett utmärkt sätt att öka självkänska och skapa kontakt. Här kommer tre riktigt bra tips på hur man kan gå tillväga med piffa.

Piffa upp Dig!1 Fixa håret, kanske prova lite löshår?.Håret talar om mycket om en person, och en bra hårdag kan verkligen öka självkänslan och är ett förträffligt sätt att börja piffa upp sig med. Ta en tripp till din frisör och kanske färga håret. Är du ute efter något extra så kanske prova på någon av Beautynets hårvård och löshår online.

2. Prova färgade linser Ett andra tips att förändra och framhäva sitt utseende på ett spännande sätt är att prova färgade linser. Det är ett subtilt och mycket enkelt sätt att piffa upp sig på och att få upp lite geist och mod inför nästa spännande dejt/möte.

3. Varför inte prova att bleka tänderna? Varför har alla filmstjärnor och publika personer så vita tänder? Kan vara för att det associeras med ett frächt yttre av de som tittar på dem. Det här är hur enkelt som helst att piffa upp tänderna med en blekning och kostar mycket lite i förhållade till vad man får tillbaka. Ett fint leende utan kaffefläckar och andra missfärgningar är tilltalande och tillsammans med en ny fräck frisyr och ny ögonfärg kommer det att göra under med din självkänsla.


Några ytterligare tips på hur man piffar upp sig snabbt är att införskaffa en ny parfym. Testa gärna en parfym som man vanligtvis inte använder. Ger en garanterat en ny dimension till den nya looken!

Att köpa lite nya kläder är alltid en fungerade taktik för att piffa upp sig.

Accessoarer som ett nytt vackert smycke eller en ny läcker väska är också bra sätt att piffa upp sig på.


Det handlar minst lika mycket om att få sig själv att tycka att man ser bra ut som att försöka se bra ut för andra. När man känner sig fin så blir man automatiskt vacker i andras ögon också!

Lycka till!

Parfym.se

Skjortakuten

Spela på hästar (trav)

2011-03-14 19:55
Från Silverpil
Spela på hästar (trav)
Att spela på hästar eller att spela på trav är ett roligt och ibland givande sätta att krydda tillvaron med lite spänning. Oavsett om man är gammal i gemet eller nybörjare så bjuder travsporten just spänning. Att spela på hästar är alltså et sätt att öka nöjet för hästsportintresserade. Många spelar dessutom på hästar för att det är någon man har gemensamt med andra vänner eller kollegor. här är några tips för den som vill spela på hästar.

1. Läs på.
Jag brukar kolla in forumet "allt om trav" innan jag spelar på hästar.

2. Spela reducerade system.
Johan Kubin har skrivit artiklar om detta intressanta spelsätt som vänder sig till de lite mer avancerade spelarna. Läs mer "här":
Expressen har en fenomenal artikel om hur man kan spela reducerade system. läs mer här

3. För dig som är nybörjare och lite osäker på vilka hästar du ska satsa på så finns Harry Boy. I ett Harry Boy spel väljer man önskad insats och sedan plockar datorn ut hästarna åt dig. Datorn väljer både bland favoriterna och bland de hästar som tilldelats högre odds. Det här är ett kul alternativ om man tycker om att titta på trav men inte vert så mycket om hästarna och kuskarna ännu!

3 Roliga raggningsrepliker

2011-03-14 18:24
Från Silverpil
Tre roliga raggningsrepliker
1. (Gå förbi ditt offer och vänd dig om och brist ut "Ursäkta, tafsade du just mig i rumpan?" {svar Nej] "jäklar också...!"

2. "Ursäkta har du en pojkvän?" [svar nej] "vill du ha en?" [svar ja]. Ok, men kom och säg till när du är redo för en MANvän!

3. (locka till dig tjejen/killen med pekfingret) "Jag fick hit dig med bara ett finger, föreställ dig hur resten av natten skulle kunna bli..."

3 bra fantasyserier

2011-03-12 17:15
Från Silverpil
1. Wheel of time (WOT) - Robert Jordan
Robert Jordan (=James Oliver Rigney, Jr) var kungen av fantasy enligt min uppfattning. Hans enorma verk " wheel of time" får till och med Tolkiens "sagan om ringen" att blekna. Den första boken "the eye of the world" kom ut 1990, och fram till 2007 då Robert tragiskt nog avled efter en tids sjukdom lyckades han skriva 11 omfattande böcker i wheel of timeserien utan att avsluta serien. Brandon Sanderson har fått det enorma uppdraget att avsluta wheel of time och baserad på stoff och antekningar från Robert har han redan givit ut två böcker som är i minst lika god kvalitet inlevelse som de första 11 böckerna. Under början av 2012 kommer den sista boken ut och jag kan inte vänta för att se hur den här episka berättelsen slutar. Wheel of time är en otroligt omfattande, komplex och multifacetterad berättelse om tre pojkars väg från vanliga enkla bybor i väldens utkant  till de tre mest fruktade och respekterade personerna i tidsålden som historien utspelar sig i. Den här serien har allt en fantasy-fan någonsin skulle kunna önska sig. Det som imponerar mest på mig är hur Robert lyckas hålla reda på alla karaktärer som är riktigt många till antalet och kommer och går i huvudpersonernas liv. Gillar ni fantasy så kommer ni att älska Wheel of time! 

Wheel of time på Wikipedia


2. Shannaras ättlingar - Terry Brooks
Det här var en av de första fantasyböckerna jag läste och även fast terry har skrivit fler böcker om Shannara så är den här serien den överlägset bästa. Boken handlar om tre ättlingar till släkten shannara som var och en får ett uppdrag som de måste genomföra. Huvudpersonen Par får i uppdrag att hitta ett mystiskt svärd som bestitter mäktiga krafter och hasn färd genom de fyra rikena är fyllda av fiender och framförallt obehagligara varelser som kallas skuggoner. Par finner snart att han besitter oanade förmågor; ett arv från sin gamla ätt som han måste lära sig att bemästra för att klara sig levane genom sin fantasiska resa. Den här bokserien är helt underbar och inte fullt lika lång som ovanstående vilket gör den till en mer lättsmält upplevlse.

World of Shannara3. Farseer triology - Robin Hobb
Robin Hobb är expert på att beskriva förhållanden mellan karraktärer, en egenskap som påminner lite om David Eddings stil. Den här serien är en av många som denna fantastiska storyteller skrivit genom tiderna och även fast just Farseer Triologi tar en stund att komma in i så fastnar den just på grund av att man vill veta hur karraktärerna kommer att reagera på händerser som just skett i boken... så bra är karaktärerna beskrivna!
Triologin handlar om bastarden Fitz som vid sex års ålder lämnas vid dörrarna till ett slott. Hans riktiga far som står på tur till tronen skäms och lämnar sitt kall och bosätter sig långt ut på landet. Istället uppfostras han av Burrich som är faderns svurne man och även stallmästare på slottet. Fitz kommer snabbt underfund med att han har en natulig fallenhet för djur och till och med mågon övernaturlig visar det sig när han får kontakt med en varg i trakten... Fitz tränas till att bli en lönnmördare och blir väldigt duktig på sin uppgift. Men han och de övriga på slottet har sörre faror att svara på när en hänsyslös flotta slår till i riket och kidnappar befolkninge och gör dem till galna zombieliknande varelser. Triologin är berättad från Fitz egen syn vilket jag verkligen gillade med den här serien. Eftersom triologin börjar när han är sex och slutar LÅNGt senare så får man verkligen vara med och leva hans liv. Berättelsen är så välskriven att man lär känna hans peronlighet och blir glad när han är gald, ledsen när han är ledsen och arg när hans omvärld är för grym mot honom...

Farsser review

Ray Stevens - Tonys tre bästa låt-tips

2011-02-20 22:47
Från Silverpil
Här är tre riktigt troliga låtar av en av USAs bästa sångkomiker, Ray Stevens.

1. The haircut song
Ett sanslöskt komiskt mästerverk av Ray Stevens. Jag skrattade uppriktigt så jag grät första gången jag hörde den här låter och hade träningsverk i fler dagar efteråt. Lyssana på texten och häng med i svängarna... hjälper om man är lite insatt i vilka stereotyper som man förväntas hitta i USA... geografiskt sett.

2. I am my own grandpa
Om man behöver hänga med i svängarna i Haircut song så är det semester jämfört med den här otroligt intreikata, men smarta sångtexten. Songen har en hysteriskt rolig plot som slutar med att han är sin egen farfar!

3. It's me again Margaret
Vad säger man? Ray i sitt esse. Få artister kan komma undan me den här typen av låtar och han gör det med bravur. Konsten att vara bårde artist och skådespelare är fåförunnat och återigen någon som Ray är utomordentligt duktig på. Frugan gjorde slut på många näsdukar till denna sång...

Här kan ni läsa mer om
Ray Stevensoch hans upptåg.

Na pohybel Janas - slutet på JANUS???

2011-02-20 00:52
Från Silverpil
Na pohybel janas......är ett uttryck som dykt upp på googles "outbreak" lista den senaste tiden. det här betyder helt enkelt att det är ett sökord som fått ett ordentligt uppsving i sökträffarna den senaste tiden.

Na pohybel Janas har enligt vissa källor dykt upp i webbens historik hos många surfare utan de har något minne av att någonsin sökt på termen, vilket kan kanske tyda på att det kan handla om ett virus i första anblick.


På direkt översättning från Polska betyder na pohybel janas ungefär "död åt Janas" eller "Destruction of the Janas".  Janas är ett namn som på polska enligt vissa källor kan betyda" 'God's Gracious Gift" men även mycket annat...  Det finns en polsk låt på Youtube som heter na pohybel janas och ska uppenbarligen betyda "det är ett vackert/underbart liv". Detta är ganska motststridande första påstådende " död åt janas"... . Oavsett så har denna grupp säkerligen fått oerhört mycket publicitet (eller kommer att få på grund av detta fenomen). Gott för dem, och jag bara hoppas att det är de som satte igång hysterin!

Så frågan är då: Är "ett underbart liv" synonymt med denna nya enigmatiska google fras? hmm... rätt förvirrande.

Konspiration!
"Död åt guds gåva" låter inte så himla bra kan man tycka... och det blir inte bättre med tanke på att Janes är obehagligt likt JANUS!

Janus ansågs av de gamla Egyptierna vara den äldste av gudar, samt den gode skaparen!. Död åt den gode skaparen låter enligt min mening inte alls bra.  Därför har givetvis konspiratoriska människor börjat antyda att detta skulle kunna vara upptakten till ett världsomspännande virus eller möjligen en större samordnad terorristattack.

Somliga hävdar dock att detta handlar om ett mer jordnära uttryck. Na pohybel Janas ska enligt vissa betyda" till galgen med Janes" eller som ovan nämnt "död åt Janes" Janes syftar på en gammal polsk fotsbollsspelar och sedan klubbtränare i Polen vid namn Pawel Janas! "Na pohybel Janas" har därför sagts vara vad polska forbollsfansk skanderar på vissa matcher...de vill helt enkelt ha bort ebn snubbe vid namn Janas från tränarpositionen!!!!

Hahaha, internet är fantastiskt! ... men Janas är ändå väldigt likt den gamle "urguden" JANUS... och död åt denne är ett kodord som jag lätt skulle kunna använda åt min lömskaste av end of day planer...

Kolla in roligare saker här

Här är några källor

Vad är Na pohybel Janas?

Matbenow - Vad är Na pohybel Janas?

Facebook - Na pohybel Janas?

Vad brukar vi nördar säga...den som lever får se!

Peace från Tonys!!

iPhone 5 - Tonys tre rykten om ny design och prestanda

2011-02-18 20:17
Från Silverpil

iPhone fenomenet lägger i en ny växel, inte långt efter lanseringen av den alltjämt populära iPhone 4 så är det dags att introducera iphone 5. Det gäller att hänga med i svängarna. Därför har jag listat tre rykten angående designen och prestanda gällade den nya modellen (modellerna?). Ryktna är naturligtvis underbyggda med "trovärdiga" källor. Bara att följa länkarna. Jag är själv en mycket nöjd användare av iPhone sedan generation 3 och tycker det är riktigt spännande att det händer så mycket inom smartphoneteknologin just nu. OBS nedanstående är alltså inte oficiellt bekräftade från Apple själva, men om det stämmer kommer nya iphone 5 onekligen att vara en inponerande telefon.

1. iPhone 5 får större skärm (4").
Enligt utsage kommer Apple ändra storleken på skärmen tillhela fyra tum på sin fente generation av iPhone modeller för att ta sig an konkurrenten Google Android platform. Detta rykte kommer enligt digistream från "upstream" komponent-tillverkare.
iPhone ryktekälla


2. iPhone 5 får ny multi-core processor.Ny geberationen iPhone kommer även att få ett upplyft vad gäller prestandan. Man spekulerar nu i huruvida iPhone 5 kommer att få den nya Apple-desigade A5 processorn, som man misstänker är en uppdaterad multi-core version av den som nu hittas i A4 chipen. De senare används för närvarande i iPhone 4, iPad, Apple TV, and the 4G iPod touch.

iPhone ryktekälla

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2375894,00.asp

3. Mini iPhone?Rykten om att Apple jobbar på en mini iPhone fann sin väg ut i etern för ett några dagar sedan. Wall street journal har också skrivit om en möjlig mini "next generation" iPhone. De påstår att mini iPhonen kommer att ingå i samma produktportfölj som Appels huvudsakliga iPhones och att den kommer att vara ungefär hälften så stor som den nuvarande iPhone 4. Enligt en person som uppger att han sett modellen sa att den var betydligt lättare (föga förvånande, Tonys komm.) ohc hade en skärm som nådde hela vägen från kant till kant, samt en virtuell keyboard!

iPhone ryktekälla

Ett bonusrykte utöver de tre ovanstående är att man även kommer att implementera ett kraftigare minne på hela 64gb! Men det ryktet får ni leta länkar till själva ;)

Bild från iPhonepå flikr

Tre ruskigt bra westernfilmer

2011-02-17 11:59
Från Silverpil
Westernfilmer på Tonys Topp Tre
1. Silverado. Det här är en episk westernfilm som tog generan tillbaka till vita duken. Filmen stoltserar med en imponerande lista skådespelare (Kevin Costner, Kevin Kline, John Cleese, Jeff Goldblum, Danny Glover, Scott Glenn, Brian Dennehy, Linda Hunt, Rosanna Arquette mfl.). Filmen handlar om ett gäng män vars öden sammanförs i staden silverado. Här har sheriffen kontrollen, men trots et först intryck av att vara en respektabel och hyvens man så osar det strax surt i kulisserna. En lokal ranchägare vill öka sin mark och ställer till kalabalik i staden. Nu är det upp till fyra cowboys att fixa biffen. En klassisk plot men som är gjord på ett mycket bra sätt. Jag har själv sett den här filmen mer gånger än de flesta andra som finns. Vill fortfarande ha Jakes häst och pistoler.  
Kolla Silverado trailern på youtube

2 True Grit (rätta virket)Om Silverado är episk så är den här knappa snäppet under. Återigen med stjärnor som John Wayne, Robert Duval, Dennis Hopper och Glen Campbell mfl. så kan det bara bli en bra film! plot: Mattie Ross ser sin far mördas, och tar lagen i egna händer för att hämnas. Hon hittar en gammal sheriff som är att vet rätta virket, de frå snart följe av en texas ranger som ävan han är ute efter Matties fars mördare. Jakten är igång och resan tar dem genom mid-west Usa och djupt in i indianterritorium för att hitta den skyldige.
Luta dig tillbaka och njut! Jag fick precis reda på att en nyinspelning  av denna film kommer snart har premiär i Sverige (Jeff bridges och Mat damon bl.a) så det blir absolut en biljett till bion (eller två!) för min del.


True grit trailer - nyinspelning

Tyue grit trailer - klassic

Nyinspelningen har även recenserats på Filmmedia

3. Den onde den gode och den fuleKung Clintan spelar den gode naturligtvis i denna klassiker från 1966. Den naturligt och alltid onde Lee van Cleef spelar inte oväntat den "onda" och den fule är den tvättäkta skurken Tuco (Eli Wallach). 200 000 dollar i guld från en borttappad militärförsändning är mer än nog för att dessa giganter ska drabbas samman och skjuta på varandra tills piporna glöder. Jag är ett stort fan av dessa Clintan filmer och juast denna borde vara högre upp på listan kanske...?

Kolla in trailern här

Tonys extraknäck!

2011-02-17 00:59
Från Silverpil
Extraknäck - Tonys tips
Extraknäck handlar givetvis om att arbeta lite extra antingen vid sidan av studier eller annan typ av arbete. Att extraknäcka kan vara ett otroligt bra sätt att öka på månadsinkomsterna. Det kan dessutom vara ett riktigt bra sätt att spara ihop till något man gärna vill ha, typ en resa eller en ny bil eller något annat lyxigt. Inkomsterna från extraknäcket sätts då med fördel in på ett separat konto, och det är riktigt kul att se dem växa. Här kommer tre av mina bästa tips på extraknäck. Om ni vill komplettera listan så är det bara att kommentera nedan (ni får även lite länk-kärlek tillbaka eftersom jag har dofollow aktiverat på bloggen!).

1. Extraknäck som intervjuareJag fick ett fantastiskt tips om att extraknäcka som telefonintervjuare på ett marknadsundersökningsföretag. Många sådana företag har ofta ett omfattande behov av många arbetare som kan jobba kväll och helger. Detta är givetvispå grund av det är just vid denna tid man förväntar sig att gemene intervjuobjekt ska vara hemma och ha tid att svara på frågor.

Det bästa med detta jobb är att schemat ofta är mycket flexibelt och att man i stort sätt arbetar när man vill  (perfekt under studier etc.). Många ryggar tillbaka vid tanken att ringa hem till folk under dessa tider, men svenskarna är faktiskt mycket trevligare och mer tillmötesgående än man kan tro!. Gör man dessutom klart för intervjupersonen att man inte ska sälja något så är det ännu lättare.

Många företag ger en dessutom en fast timlön till skillnad från telemarketing företag där provision är vanligare. Intervju-jobb är därmed både trevligare och mindre stressfullt! Kolla om det finns ett företag i din stad som sysslar med detta och ring och hör om du kan få en plats! Fast timlön, flexibilitet och framförallt enkelheten gör att detta extraknäck hamnar på förstaplatsen. Sök på ENIRO!

2. Extraknäck som statist! Jobba som statist/modell/skådespelare eller eventpersonal mm. Här kan man tjäna ca 300-1000 kr per uppdrag, eller från 3000 upp till 10000 kr för olika typer av reklam. Ett tips är att kika in Statist.se. Ett litet tips: På mitt förra jobb hade jag en riktigt skön kollega som hade en mycket ovanlig 1800-tals mustash som statistsökarna uppskattade mycket... och han fick många uppdrag!


3. Extraknäck via internetDet här är inte så lätt som det påstås vara på alla "get rich quick"-sidor därute i etern. Men det finns några trevliga tips som fungerar. Regel ett är att du aldrig ska betala för att börja tjäna pengar...det är scam i de flesta fall!. Jag har testat det nya fenomenet med att göra betalda marknadsundersökningar på nätet. Det här fungerar bra och är dessutom rätt kul eftersom man helatiden får nya uppslag och information om att produkter som kommer ut på marknaden. Jag har skrivit lite på en annan sida, Betalda undersökningar - hur fungerar det? om detta just i och men att jag började med detta och var i behov av lite extra cash. Jag fick dock ett jobb strax efter jag började skriva så jag tror att det bara är upp till första hundringen jag redovisade där. Finns lite godis och tips och tricks där dock.


Att extraknäcka genom online marketing är något som fungerar bra också. Här kan man använda sig av affiliateprogram som Affiliator - Sveriges nya affiliateprogram och Tradedoubler. Dessa företag är mycket etablerade och seriösa och erbjuder dig att bli marknadsföringspartner med mängd olika företag. Detta fungerar genom att man laddar man upp en banner eller länk på sin hemsida eller blogg och får lite provision när folk klickar på dem (och ofta mer om klicket dessutom leder till ett köp). Detta är ett lätt och passivt extraknäck. Framförallt bloggar är bra att börja med eftersom de ofta är gratis och väldigt enkelt att sätta upp (som denna blogg) även för folk som inte kan webdesign. Jag är definitivt inte en datakille men klarade sätta upp denna blogg på någon minut!.

Ett annat tips är att skriva artiklar och få betalt för dem. Jag är dock inte så insatt i detta ännu men du kan läsa mer på denna sida (Obs! detta är inte min egen sida).

Helt underbara EDDIE MEDUZA raggare låtar

2011-02-15 14:02
Från Silverpil

Tonys Topp Tre Eddie meduza Raggarlåtar
Hahaha, satt precis på spotify och undrade vad jag skulle lyssna på. Kom att tänka på min fantastiska och galna tid som ung "volvoraggare" i en av sveriges mesta avkrokar... Givetvist lyssnade vi mycket gamle raggarkungen Eddie Meduza. Här är tre riktigt roliga och bra raggarlåtar som denne ikon producerat.

För er som hillar lite mer lugnande musik har jag även tipsat om tre riktigt softa och sköna Cornelis Vreeswijk låtar  på bloggen.1. Ragga runt
 "...dunka takten uti plåten, visa röven här och där och ragga runt... "  Kolla in youtube bildspelet som är helt sjukt bra!

2. Raggare
De e gött å supa pojkar... Det svänger ju om vissa Eddie Meduza låtar!

3. Volvo raggare (LIVE!)
Måste ju bara ta med denna klassiker i Eddie Meduza raggar listan. Kul att se den live! Hur många varv på stadens torg och gator har man inte snurrat runt med denna låt dunkandes i baslådan (som givetvis fyllde hela volvons baklucka). Hahahaha!!!!


Vem är Eddie Meduza?
Vad är en Raggare?
Officiell Hemsida För Eddie Meduza

bild från här 

Tonys statistik enligt google analytics efter 15 dagar aktivt bloggande och l...

2011-02-15 11:47
Från Silverpil
Jag har bråkat lite blogger SEO på sista tiden och resultatet efter 15 dagar presenteras nedan. Har bloggat i en halv månad, bloggen är på sidan 3 i google på sökordet "tonys" målet är andra sidan innan månaden är slut.

Google analytics stats för denna blogg sedan början av Febryuari
* 228 Visits
* 161 Absolute Unique Visitors
* 576 Pageviews
* 2.53 Average Pageviews


* 00:05:46 Time on Site

* 68.86% Bounce Rate
* 67.98% New Visits

Jag började med dessa 3 tips för blogger SEO och sen tittat en hel del på Sökmotorkonsults SEO-skola samt läst många bra inlägg på SEO-FORUM och SEO.com.

Här kommer några fler länkar so jag gillar för SEO purpose:

Sökoptimera bilder på blogger

Blogger SEO optimering

SEO på Bloggliv.net

Har givetvis mycket att lära fortfarande och tar gärna emot tips!

vänliga hälsningar,
Tony

Tonys tre tips om Personligt brev och CV inför jobbansökan

2011-02-14 14:37
Från Silverpil
Att söka jobb kan vara väldigt frustrerande och nästan ångestladdat ibland, speciellt när man befinner sig i en situation då man måste ha ett nytt jobb. Det är ofta väldigt många som söker utlysta tjänster och precis som när man försöker få några läsare till sin blogg på nätet så gäller det att hitta sätt hitta sätt att göra sin ansökan svår att undgå för läsaren. Här är Tonys topp tre tips, baserade på egna erfarenheter
, om hur man kan lägga upp en strategi för att iallafall öcka sin chans att komma till intervjun! Intevjun i sig ska jag skriva om vid ett senare tillfälle!

1. Information is King när du skriver Personligt Brev

Jag brukar försöka hitta så mykcet information om företaget/uppdragsgivaren jag kan innan jag börjar skriva. Dessutom tittar jag även på vem som är kontaktpersonen. Ett förslag är att ringa och prata med kontaktpersonen innan du söker, försök att vara avslappnad men seriös, prata tydligt men "mänskligt" och ha minst fyra-fem RELEVANTA frågor om tjänsten och företaget förberedda. Mellan dina fokusfrågor försök genom att spinna lite vidare på de svar som personen ger och försök bilda en uppfattning om den du pratar med.  Det går även att hitta mycket information på nätet om personer med lite mer ovanliga namn och den kan vara ovärderlig (OBS det är ingen bra idé att antyda att du gjort detta även om du tror det kan vara bra  för att framhäva ditt engagemang. Nu har du ett mycket bättre udnerlag för ditt CV och framförallt personliga brev. Jag har ofta fått kommentarer om att just mitt personliga brev varit mycket tilltalande och bra skrivet och jag vill gärna tro att mina förberedelser hade iallafall något att göra med det :)
 


2. Skriv ditt personliga brev med entusiasm och försök att tona ner egocentrin. 

Tank på layouten! gör det personlig och professionellt! Visa att du kan hantera datorn ;)
Börja gärna ditt PB med att få med några bra kvaliteter som passar in på dig själv. Detta ger direkt läsaren positiv och personlig bild av dig. T.ex: "Hej! Jag heter Tony... och är en trevlig, ambitiös, och mycket social kille som har en positiv inställning till det mesta i livet.  Jag har tidigare erfarenhet från... och tror att jag skulle kunna göra ett bra jobb som...." Sen kommer det kluriga. Nu måste du återigen fånga arbetsgivarens intresse och det bästa du kan göra här är att använda dig av den info du skapat enligt ovan. Vad behöver företaget, vad gillar kontaktpersonen, vilka av mina egenskaper kommer företaget värdera högst? Jackpotten kan man kamma hem om man lyckas hittta viktig info som inte tagits upp i utlysningen... detta visar att du är insatt och bryr dig om tjänsten. E.g. "Jag har förstått att ni (företaget) befinner er i en expansionsfas i nuläget och att ni kanske även skulle värdesätta ...egenskaper/erfarenheter...". Mixa detta med beskrivningar av tidigre tjänster och uppgifter man haft som kan passa i sammanhanget. Sen är mannäsatn hemma. Glöm dock inte att i näst sista stycket berätta vem du r och avd du är intresserad av. använd igen infon enligt ovan... är arbetet fysiskt krävande så lyfterdu fram dina sport/gym intressen och är det problemlösning så spelar du schack, mcyket folk i arbetsteamet, ja då är du mycket social på fritiden (tänk på att du inte ska ta för stor plats i en ny grupp om du inte är scvhef dock). Avsluta med ett stycke där du skriver att du hoppas att företaget finner beskrivningen av dig själv intressant och att du jättegärna svarar på frågor vid en den ev intervju för att de ska få en bättre bild av dig....etc. Bästa hälsningar...Tony

3. Appearance is everything...pärmknepet

Skicka inte ett email även om det är enkelt! Vill du jättegärna ha jobbet, skriv ut dit CV och PB och skriv under dem med egen namnteckning, bifoga kopia på betyg och framförallt utlåtande av tidigare arbetsgivare. Ta gärna med andra dokument som är relevanta för tjänsten. Något som fungerat bra för mig tidigare har varit att häfta ihop  köpa ett a4 brev i en oskrikig, men utstående färg och skicka per post till företaget (Har du kass handstil som jag så be någon anna att skriva adressen på framsidan!!!! ;). Men det bästa tipset någonsin är att köpa en vanlig hård pärm, köp den smala varianten och sätt in dina papper i den. Permen gör det svårt för arbetsgivaren att lägga dig underst i en hög med andra undersökningar... antingen hanar du on top (troligast) om inte så kommer din frmtida arbetsgivare inte glömma att du skickat in en så personlig och avvikande ansökan!

Jag kommer säkert att skriva mer om detta framöver eftersom jag tycker ämnet är jätteintressant!

Här kommer ett bra tips där du kan få mer information om CV och personligt brev inför jobbansökan.

Bästa hälsningar,
Tony


3 andra kanonbra Tony-bloggar

2011-02-14 00:29
Från Silverpil
Var ju tvungen att surfa runt och kolla vad andra Tonybloggare skrev om och hittade tre riktigt sköna Tonys som var och en skriver blogg om sina liv och erfarenheter:

1. Tonys magiska liv

Denna Tony är en mycket trevlig och otroligt viljestark kille som skriver framförallt om
träning och kroppslig hälsa. Denne beundransvärde Tony har gjort en otrolig resa från 130 pannor till friska och vältränade dryga 80 pannor inom två år. Tony har lagt ut en bildsekvens på hur han förändrats under sin träning och ni kan kolla in Tonys viktminskning här. Definitivt en kille jag kommer att fråga om råd när det är dags för mig själv att få röven ur vagnen och börja träna den! Keep it up bro!

2. Tonys hemsida (Tonyg.se)

En väldesignad blogg om denne Tonys liv. Tony säger själv att han varit lite inaktiv med bloggen den senare tiden och hoppas att det går att blåsa liv den igen. Det hoppas jag också han lyckas med eftersom inläggen är mycket välskrivna och ofta rekomenderar bra filmer (bara ett exempel) lite då och då. Överlag är detta en mycket personlig blogg komplett med CV och allt!

3. Tonys surfblogg

En soft och mycket clean surflogg från en, vad jag uppfattar det som, riktigt soft kille som uppenbarligen lever för surfingen. Jag är själv (eller var) en inbiten snöbrädeåkare så jag förstår verkligen passionen. Tony skriver inläggen med inlevelse vilket gör dem mycket läsvänliga. Synd att de för närvarande inte är mer frekventa, men det kanske kommer när säsongen kommer igång igen... Jag tänker på den klassiska filmen/dokumentären Endless Summer när jag ser den här bloggen :) (se smakprov från youtube)

Do you feel lucky today...?

2011-02-13 12:14
Från Silverpil
Här nedan har jag hittat tre galna youtubeklipp med folk som verkligen har fru fortuna på sin sida.1. Galen självbevaresedrift - En person har helt sjukt tur när han beger sig ut bland tågspåren.


2. Vissa har ju flyt - Sammanställning av personer som helt enkelt har fru fortuna på sin sida!


3. Living on the edge - Ett flygplan med lyftsvårigheter


Kolla även  in: 

Tonys topp tre helt galna japanska pranks
och
Ttonys top tre sportbloopers

Tonys tre bästa billiga 2.8 ölsorter

2011-02-12 22:38
Från Silverpil
Japp, jag gilar öl och även de "blaskiga" 2.8orna! Detta är mitt andra ölinlägg och det kommer bli betydligt fler om jag kälnner mig själv :). Jag var på Willys idag och handlade käk och fann en för mig hitills okänd sort på hyllan. Kostade otroliga 16 kr för ett 6pack så jag var ju tvungen att testa...

Här är mina bästa billiga 2.8or so far! Har ni förslag på andra okända billiga 2.8or så säg gärna till!

1. Mariestad  6p 24 kr

Jag gillar Mariestad mycket och även 2.8orna håller mycket hög klass. Även om Mariestad knappast kommer upp i klass med de kontinentaleuropeiska ölen så tycker jag ändå att märket står sig väl. En halvliter 2.8 Mariestad på verandan efter en tuff fight med halvmeterlång gräsmatta är gudomligt under varma sommardaga (de är snart här :) ). En bra bruksöl som jag gärna köper hem på vardagen också!

2 Crocodile 6p 20 kr

Billigaste ölen på ICA där jag bor. Kanon att släcka törsten med och fungerar jättebra till maten på vardagar. Crocodile får mig alltid att minnas tillbaka till åldern runt 13-14 när vi sprang omkring  i byn och hetsdrack folköl... Hade man tur kunde man få en helkvällsfylla för bara tre stycken. Det här var ju naturligtvis fantastiskt eftersom veckopengen ränkte ju inte till värst mycket på den tiden.. och Croc var billig då med!

3 Risingsbo 1856 6p 16kr

Hahaha! Vilken lyckoträff! Var som sagt på Willys idag och hittade den här punkisen på hyllan. Jag såg att folk gick omkring bland de "finare" ölsorterna och trevade och funderade...sen när ingen tittade så slank det ner ett sexpack Risingsbo i vagnen iallafall. Jag blev ju nyfiken naturligtvis och huttade ner ett packe i smyg jag med och gömde den under en stor påse pommes... Tog en av dem till maten idag och den var faktiskt inte alls så dum som jag befarat. Kan bero på att jag förväntat mig någt liknande halvfermenterat disktraseurkram, men den fungerade helt ok. Jag tog ett par till under filmen sen och de slank ner utan problem de med, så tummen upp för denna bubblare :)

Om du gillar öl så har jag fler tips på goda utomeuropeiska ölsorter

Bild från D.A.K. photography på flikr

Tonys 3 tips hur man kan stärka självförtroendet inför dejten!

2011-02-11 12:26
Från Silverpil
Ingenting är så viktigt som självförtroende och en positiv inställing till livet när man ska på dejt. Det här gäller även när man varit tillsammans i flera år! Att man bara fått sin dejt att ens följa med, eller ännu bättre; om man blivit frågad att gå ut är ju en framgång i sig att ta åt sig.  Sug åt dig av detta och se fram emot kvällen!

1. Skratta

Är man som jag inte en person som genomsyras av självsäkerhet så kan man börja dagen med att skratta!
Ut på youtube och kolla in roliga klipp ( japanska prankinlägget eller cat translations i denna blogg är kul exempel). Skratt frigör anti-stresshormoner och endorfiner som kan göra underverk för självkänslan när de blir rätt förstärkta. Jag vet att det kan låta löjligt, men efter att du skrattat, säg högt att du är rolig, en riktigt trevlig person och att du dessutom ser bra ut. Testa iallafall, du kommer inte tro att det gör någon nytta men det fungerar, I promise!

2. Må bra!

Tänk på saker som får dig att må bra under dagen och försök göra några av dem. Även om det du gillar är att äta chips ta en öl och spela ditt favorit spel så gör det. Återigen så frigör hjärnan dina bästa naturdroger som kan förstärkas. När det går bra i ditt spel eller inom något annat du gillar så förstärk, går det dåligt så tänk på att du ska ut på en dejt ikväll med en läcker tjej/kille och gör nått annat kul istället!. Obs! fundera inte för mycket på vad du ska säga eller göra under dejten, så fort tanken kommer så slå bort den och hitta på något annat kul som du gillar. Du vill givetvis minska stress och oro så mycket du kan.

3. Ta hand om dig!

Ut och handla en ny fin skjorta/blus eller tröja, och varför inte ett par nya fina skor när du ändå är igång? Shopping frigör också endorfiner och när man tar på sig nya kläder känns det fräsht och nytt (precis som din dejt?) och även denna känsla kan man kanalisera och förstärka på samma sätt som ovan till att boosta självförtroendet. Ta en lång dusch eller ännu bättre, ett bad och raka dig ordentligt och på med din bästa  lukta gott. Skratta mer + förstärk!

Summa sumarum: Underskatta inte din kropps egna "välmåendepreparat", de fungerar bättre än du tror! De är dessutom betydligt billigare än de drinkar du häller i dig under kvällen. Även om drinkarna också kan hjälpa till med självförtroendet så kan de även förstärka andra sinnesstämningar. Börja med rätt känsla så går det hem!

Kör i vind, världen är din!


Tipsa Tony om någon spännande blogg!

2011-02-10 11:56
Från Silverpil
Jag ska skriva recensioner om tre spännande bloggar framöver. Ge mig gärna några tips!

Whisky in the jar... Tonys 3 gudomliga whiskysorter!

2011-02-10 08:36
Från Silverpil

Även då jag hör att många tar till flaskan när det går åt h-e, så försöker jag att bara dricka när jag är glad. Jag är rätt glad idag, trots den smärre chockartade och otroligt pinsamma arbetsintervjun i tisdags... (läs tidigare inlägg). Det sorgligt nog så lite pengar i plånkan så jag får önska en flaska (eller tre) istället. Går nästan lika bra! Man blundar och låter minnen ta en bort till de snöklädda bergen i Skottska högländerna...

Sätt gärna på "Whisky in the jar" när du läser inlägget (youtube i nytt fönster):

Dubliners - Äkta folkmusik version
Metallicas version

Här kommer tre av de absolut bästa whiskysorterna jag provat hittills.1. Highland Park 18yrs

Det finns whisky och så finns det Highland Park.

Highland Park säger själva att de tillverkar "the best sprit in the world" och det fins inte många sanningar med lika stor underlad som detta påstående. Det krävs att man levererar om man vågar hävda något sådant i den otroligt kräsna och tyckvilliga whiskyvärlden... och gissa om man levererar! Förutom alla hundratals tunnor som produceras vid destilleriet på Orkney så levereras även en oförglömlig smakupplevelse, framförallt via den 18 åriga Highland Park!

Om ni gillar whisky och inte har testat denna någon gång så tycker jag definitivt att det är dags att svänga förbi systemet och köpa en pava. Det här är tveklöst den absolut godaste dryck som någonsin tappats ur en kopparstill (och säkerligen som tillverkats överhuvudtaget). Färgen är vackert gyllene (tror jag, är det bäst jag tillägger...) och smaken... smaken gidarnas ambrosi skäms när man tappar upp ett glas HP18!!! Smaken går knappt att beskriva men påminner faktiskt vagt om svagt rökt honung. Även om den 12-åriga HP är riktigt god och vunit många priser, så står 18-åringen helt i en klass för sig.
Det här är den enda whiskyn jag droppar lite vatten i för att få fram de där extra smakerna och endast dricker vid mycket speciella tillfällen. Om dropparna gör den mer smakrik eller inte har jag ingen aning om, och jag bryr mig heller inte, det ska göras. Det är dessa små riter som gör whiskydrickandet till den magiska och myomspunna upplevelse som det utgör, och när den dessutom delas med likasinnade och en god cigarr är upplevelsen oöverträffad.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om detta underbarn (ungdom), och om ni vill veta mer så rekommdenderar jag starkt att ni letar upp boken "Whisky av Michael Jackson" påvar uri = 'http://impse.tradedoubler.com/imp?type(js)g(16159304)a(1919592)' + new String (Math.random()).substring (2, 11); document.write(''); (länk). En kanonbok med spännande och väldigt värdefull information om whiskysorter från bl.a. skottska högländerna. Jag fick en i present av frugan sist jag fyllde år och sträckläste den.

2. Glenmorangie Quinta Ruban (Port finish)

Den här whiskyn är inte ljusår i närheten av Highland Park, men den är ändå den näst godaste whiskyn jag provat. Den är mjuk och hård på en gång och när man tagit en sip så känner man hur den först skakar om i halsen, sen värmer magen och slutligen får näsan att pirra när ångorna studsar upp igen! Det låter inte så mysigt för den oinvigde kanske, men det här är flör mig ett gott tecken på äkta kvalitet. Ett annat gott kvalitetstecken är att den bildas fina trögflytande droppar på sidan av glaset om lutar det lite åt sidan och sedan tillbaks.

Smaken är väldigt speciell och är resultatet av en våldsam men samtidigt väldigt fint avvägd kollision mellan whiskyns råhet och brutala styrka med den ljuva sötman som uppstår under de sista årens lagring i portugalliska port fat. Om smaken är fantastisk så är lukten gudomlig!. Det är svårt att inte andas in samtidigt som man sväljer... (det gör skitont så gör inte det!) När jag får en chans att sätta ett glas Glenmorangie Port till munnen är jag en lycklig man!.

3. MacAllan 10yrs.

Här är ytterligare en fantastik whisky som precis likt Glenmorangie härstammar från Skottska högländerna. De kallar sig "The Masters of Taste" vilket är nästan lika stöddigt som ljuva Highland Park, och de lever mer än väl upp till namnet. Smaken är Whisky! Det smakar helt enkelt som whisky ska göra om den här sorten och jag kan inte annat än att hålla med dem i sitt uttalande om att de bemästrar den smaken. Det jag uppskattar mest är att den är clean, enkel och precis vad jag skulle bjuda någon på som undrar hur whisky "ska smaka"...!

Kolla även in Tonys topp tre goda utomeuropeiska ölsorter

Bild från VirtualErn på flickr

Vill ni veta mer så finns det kanonbra böcker om whisky på Adlibris, en perfekt present till dig själv eller din vän!

var uri = 'http://impse.tradedoubler.com/imp?type(img)g(522397)a(1919592)' + new String (Math.random()).substring (2, 11); document.write('');

Tony ÄR färgblind

2011-02-09 02:46
Från Silverpil
Gjorde precis ett rätt kul färgseendetest och kan numer diagnosticera mig med en defekt som kallas deuterioanomali... hehe, jag är röd-grön färgblind med ett klent öga för grönt.

Jag som alltid tyckt jag sett färger så bra. Nu börjar man ju fundera över hur världen ser ut i era "vanligas" ögon!

Kolla in testet här

Tonys inga topp tre idag....

2011-02-08 16:40
Från Silverpil
Det finns inget som slår min arbetsintervvju idag ändå så det är ingen idé att lista nått mer.

Arbetsintervjun gäller en tjänst som kvalitetssäkrare/labbtekniker (QC) på ett av världens största färgföretag. Jag har en god portion kemi i min utbildning och har dessutom tidigare jobbat mycket på labb.
En glad och positiv jag kommer in i ett rum med tre personer som ser sådär auktoritära ut som folk gör på ett internationellt företag. Vi börjar prata om allt möjligt och det verkar som om allt går min väg. Plötsligt går en av personerna ut och när hon kommer tillbaka slänger hon upp en liten bok med massa prickiga cirklar i...

Jaha, det är givetvis ett klassiskt färgtest. Jag öppnar första sidan och ser klart och tydligt siffran 3. Inga problem detta ju!

Jag vänder sedan sida och till min förvåning ser jag inga siffror alls. - Hmm, kuggfråga säkert, tänker jag och vänder sida igen och givetvis fanns där ingenting heller. Jag sneglar upp mot de tre personerna som förut såg så trevliga ut men nu ser betydligt läskigare ut...

Jag bläddrar snabbt vidare och konstaterar att det inte finns en enda förbannad siffta i hela boken. Jag vänder boken till en av gubbarna och frågar lite försynt - ser du någon siffra där? .... mmm, säger mannen och tittar på sina kollegor lite obekvämt. - Du vet om att det är en QC tjänst inom färgbranchen du söker?, säger han. - Jo, svarar jag i ett blekt försök till att låta självsäker. Det visar sig förga förvånande att det inte fanns en enda sida med "kuggfrågor" i hela boken...

Herregud, JAG ÄR FÄRGBLIND!

Och här sitter jag i en prestigefull arbetsintervju i på världens största färgföretag... jag vill givetvis bara dö och sjunka genom golvet. - Hur i-h-e ska jag ta mig ur det här?

Jag försöker ju säga att jag visst ser färger, men kanske inte så tydligt. Jag pekar på en vad jag anser vara "röd" stol och hävdar bestämt att jag kan se rött. Givetvis finns det (enligt gubbarna) inte en enda röd stol i hela rummet. Om jag någonsin velat dö och sjunka genom golvet förr... ja ni fattar.

Jag försvann rätt snabbt ut genom dörren, in i bilen och gasade ut ur området bara för att bli stoppad i vakten.... givetvis hade jag överskridit de 20 km i timmen med råge i mitt futila försök att fly. -Jag såg inga fartskyltar, muttrar jag till vakten... På vägen hem slår det mig att skyltarna givetvis måste ha varit väldigt färgranna och därmed undgått mina uppenbarliga färgklena ögon. Vilken skitdag!

Tonys 3 helt galna sportbloopers

2011-02-07 08:17
Från Silverpil

1. Jobbigt obehagliga sportmissar 


2. 5 NHL bloopers


3. Självmål

Bild från bridgetds på flickr

Tonys 3 saker att göra för sin gravida fru!

2011-02-07 01:12
Från Silverpil
Jag ska snart bli pappa och frågade nydligen några mycket trevliga och erfarna kvinnor vad de uppskattade mest att deras man gjorde för dem under graviditeten för att få lite tips. Här är en sammanställning:

1 Massage

Det verkade finnas ett uppdämt behov av ryggmassage (länd och axlar) och framfröallt fotmassage. Testade detta naturligtvis och det var verkligen guld värt för kära frun.

2. Dammsuga

Låter som ett sjukt trist tips...men tydligen så är det något med själva "damsugar-posen" som kan göra fruktansvärt ont för gravida. Att damsuga (givetvis utan att behöva bli tillsagd) är därmed något som uppskattas otroligt mycket av dessa kvinnor!

3. Visa generellt intresse för graviditeten

Om jag tänker efter så är detta något som min kära fru indikerat hela tiden utan att min tröga hjärna fattat! Att intressera sig för inköp av babysaker, fråga hur det är med magen och att prata med bebisen in magen är inte bara uppskattat det är riktigt rart faktiskt!. Att läsa babyböcker är även mycket uppskattat (och det är faktiskt riktikt intressant).

3 sjukt roliga "cat translations"

2011-02-06 14:02
Från Silverpil
Hahaha! Katter är de roligaste djuren i världen, och det blir ännu bättre med kommentarer!


1. Rasta Cat Prank


2. Skrivarfnatt


3. Talkin' catsKolla även in 3 galna japanska pranks


 Bild från Bill Kuffrey på Flikr