RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-06-25 08:23:12

emmakaberg blog

emmakaberg blog on Nouw

Vecka.12

2019-03-18 21:11
Från emmakaberg

Dusty:

Måndag - Vila

Tisdag - Skritta barbacka

Onsdag - Dressyr

Torsdag - Dressyr träning (Peter)

Fredag - Dressyr

Lördag - Uteritt och lite dressyr

Söndag - Tävling


Min vecka:

Måndag - Matteprov, skriva på NO (inlämning imorgon)

Tisdag - Konfa, NO inlämning

Onsdag - MOA-mässa

Torsdag - Träning

Fredag - Söndag, Skåne
Tränare?

2019-03-13 14:31
Från emmakaberg

Det här med vilken tränare man ska ha har varit ett stort frågetecken under den senaste tiden. Jag har under åren ridit för en hel del olika tränare och ALLA säger olika. En del tycker en sak och en del en annan så man blir nästan helt snurrig. Men nu känns det äntligen som att jag har fått ihop det på ett bra sätt. Jag tränar i nu läget varannan vecka för Lena Holgersson och varannan vecka för Peter Härnstam. Lena fokuserar väldigt mycket på lösgjordheten vilket jag och Dusty behöver och vi tränar mycket på att han ska slappna av och ta bettet. Peter fokuserar också mycket på lösgjordhet men på ett mer tävlingssätt Eller hur man nu ska förklarar det. Peter fokuserar lite mer för hur jag behöver tänka på tävling. Tex att jag ska vara noggrann och göra ordentliga hörnpasseringar. Jag känner att jag verkligen hittat tränare som funkar just nu. Det kan såklart förändras och om ett år kanske jag inte alls känner samma sak.

För att det ska bli lite mer rutiner för när blogginläggen kommer ut så tänkte jag att jag ska blogga måndag, onsdag och lördag. Tänkte att jag på måndagar kommer skriva lite om planerna inför veckan och på onsdagar skriva om något jag kanske har funderat på eller så och på lördagar sammanfatta veckan lite och skriva om det kanske varit någon tävling.

Idag ska jag även på en "prisutdelning" (typ). Jag ska få pris och fotograferas för mitt DM-guld. För övrigt har jag haft låg feber och varit hemma från skolan idag, så jag hoppas inte jag ser alt för "död" ut på bilderna


Mycket att göra

2019-02-23 15:01
Från emmakaberg

​Oj vad tiden går fort. Snart är mitt sportlov över och jag har haft det väldigt bra. Det har inte blivit något inlägg för jag har varken haft något att skriva om eller haft tid till det. Förra veckan innan jag fick lov hade vi läxor, prov och inlämningar varje dag och på onsdagen var vi i Åkulla och åkte skidor med 8:orna på skolan. På helgen försökte jag återhämta mig och ta det lite lugnt. I måndags denna veckan åkte jag till Oskarshamn på konfirmationsläger. Vi åkte klockan 7:00 och kom hem i onsdags kväll klockan 19:00. VI hade det väldigt trevligt och hittade på massa kul. Vi var bla på ett badhus till midnatt och hade roliga dagar tillsammans. I torsdags fick jag sovmorgon efter tre intensiva dagar med tidiga morgnar och sena kvällar. På kvällen åkte jag in till stan och åt på Pinchos med två kompisar. Vi blev väldigt mätta och när vi skulle hem så gick det inte riktigt som planerat. En av mina kompisar kollade fel på när bussen skulle gå Så istället för att vara hemma vid 21 var vi hemma vid 22. Vi hade iallafall en jättebra kväll. Igår kom några kompisar hit på kvällen och vi hade det supermysig. Vi kollade film och snackade och gick och la oss vid 02:00. Idag har jag ridit och städat efter igår. Ikväll ska jag till min kille och vi ska bara kolla mello och mysa. 

Dom senaste dagarna har Dusty gått dressyr och han har varit jätteduktig. I torsdags fick han gå ett lugnare joggningpass eftersom jag inte ridit honom på några dagar. Jag fokuserade mycket på att han skulle ta bettet och inte släppa det och bara tugga på det. Jag fokuserade även på formen och att han skulle vara låg och rund och jobba igenom ryggen. Igår red jag mycket samling i trav och galopp och jag hade honom i en lite högre form fast fortfarande lägre än i tävlingsform. Idag tog jag upp honom lite mer i tävlingsform och red lite moment från programmen. Så som öppnor, slutor och enkla byten. 

Hoppas ni också har haft en superbra vecka, kram.

Tävlingen i Halmstad

2019-02-12 21:46
Från emmakaberg

Ja vart ska jag börja. En övertaggad ponny som släppte bettet helt. Dusty var väldigt fin på framridningen men väldigt pigg så jag tänkte att det skulle bli en bra ritt. Men när jag kom in på banan så blev han het och bara släppte bettet. Det blev inget moment som funkade till 100%. Det blev mycket missar och vi funderade mycket kring varför. Vi tänker att det kan vara pälssättningen för han var likadan vid den här tiden förra året.

Dag två var han mycket finare på framridningen trots att han fortfarande var väldigt het. Men på banan blev han istället spänd och backade av. Jag fick fram honom helt okej i traven men kände inte att jag fick någon wow känsla. I galoppen så släppte han bettet helt och levde i sin egna lilla värld... Så ca 61% båda dagarna, men, men, vi laddar om inför nästa tävling som är i Linköping om en månad.

Träning för Emma

2019-02-05 22:15
Från emmakaberg

Wow va fin Dusty var idag!!!!!!

Idag efter skolan åkte jag och mamma till Stora stall Sannå för träning. Jag tränade för Emma och Dusty skötte sig extremt bra. Vi var lite rädda först att vi inte skulle kunna komma iväg med lastbilen pga vädret. Men som tur e kom vi iväg och wow vilken träning det blev. Nu när jag verkligen kan få honom mellan hand och skänkel känns allt så himla lätt. Allt liksom bara flyter på, tex öppnor, slutor, skrittpiruetter och enklabyten som han innan haft väldigt svårt för var idag jättemycket enklare.

Imorgon ska Dusty bara få skritta. Efter skolan på torsdag åker vi till Gustaf för tvådagars träning inför Halmstad. Jag hoppas verkligen att Dusty sköter sig lika bra i Halmstad som han gjort dom senaste träningarna för wow vad fin han har varit.

Videos från träningen idag finns på min Instagram @ emmakaberg

Lastbilen är hemma!!!!

2019-02-03 20:48
Från emmakaberg

Idag hämtade pappa lastbilen och jag säger bara wow. WOW, WOW, WOOOW. Den blev så extremt snygg och jag är så glad att det var just dessa företag som ville ha sina loggor på våran lastbil. Nu längtar jag ännu mer till alla tävlingar så man kan visa upp denna snygging 

#adamsbroequestrian #marietorpridsport #kladdbym #horsepartner

Nu i helgen ska jag på två clinics, gudstjänst och en grej med särö. Det kommer bli en stressig men förhoppningsvis superrolig helg.

Min helg

2019-02-03 20:47
Från emmakaberg

Igår va en superbra dag. Först så var jag på Patrik Kittel dressagetour. Det var superroligt och jag fick massa bra tips och mycket motivation. När jag kom hem därifrån red jag Dusty och han var superfin. Jag tränade framförallt på traven och han var pigg och framåt. På kvällen sov jag över med några kompisar. Vi hade det väldigt trevligt och roligt. Idag var det gudstjänst på morgonen sen lunch och därefter åkte vi till Stora stall Sannå med klubben (Särö). Det började med att Emma Jönsson och Carl Hedin hade en clinic, där vi fick massa bra tips om framförallt framridningen på tävling och lite om hur man kan tänka mentalt. När jag kom hem idag red jag Dusty och fokuserade lite mer på galoppen. Han var lite för pigg i början men mot slutet blev han väldigt fin. Jag red igenom Mästerskapsprogrammet två ggr och det kändes superbra.

Hoppas att ni haft en lika bra helg som jag.

 Kram.

Hoppning, nästa vecka och samarbeten!!!

2019-01-29 21:17
Från emmakaberg

Ja vad ska jag säga.. Hopptävlingen gick inte som planerat. I första klassen stannade han två gånger på samma hinder för att han var toa nödig. Men på resten av hinderna hoppade han superfint och jag fick ändå en bra känsla inför andra rundan. På framridningen inför andra klassen var han pigg men jag hade en bra känsla. När jag kom in på banan tog jag några djupa andetag och började galoppera. Han hoppade första, andra, tredje, fjärde hindret men sen så stannade han. Jag red på som vanligt, smackade till och med lite grann men ändå stannade han. Så 4 fel i den klassen så gick alltså inte vidare. Men, men, nu ska jag satsa på dressyren fullt ut istället.

 Jag har träning för Emma måndag, tisdag eller onsdag (inte bestämt än) nästa vecka. På fredag åker jag till Halmstad för att på lördag och söndag är det tävling där. Det blir första obs-tävlingen och första dressyrtävlingen för i år.

Under dom kommande veckorna och kommande halvåret har jag så mycket roliga grejer planerade. Vill verkligen skriva allt här och nu.. Men ni får vänta och se vad det blir. En grej kommer upp på min Instagram på fredag (ni vill verkligen inte missa det).

Just nu är även lastbilen i Laholm hos HorsePartner för en liten uppgradering och det kommer bli sååååå BRAAAAA. Kan knappt vänta tills jag får se den. Vad tror ni det är?

Kram, Emma

190119

2019-01-19 19:24
Från emmakaberg

Stråvalla strand