RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-11-26 00:24:48

Sanna Forsell

sannaforsell blogg på Nouw

Vit jul? Nej tack!

2018-12-23 17:14
Från sannaforsell

Kändes lagom kul att vakna imorse till en vit värld. Alla planer för dagen föll då samman, hade tänkt hoppa hästarna samt rida en unghäst. Chappe, som är den enda barfota som kan ridas i snön, skulle så passande vila idag. Bra planering haha!

Men det passade ganska bra då jag blivit mer sjuk nu igen. Det blev bättre tills igårkväll, då kom förkylningen tillbaka värre. Idag känns halsen dubbelt så tjock vilket gör att jag knappt kan andas. How fun!

Jag kan iallafall berätta hur sjukt duktig lilla Chappe pojken va igår! Han är 3 år & skulle ridas ut i en helt ny skog, förbi massa läskiga saker. Tog med en 18 år gammal valack att ha framför som hjälp, meeeen det slutade med att lilla Chappe fick gå först för att 18 åringen tyckte det va en massa läskigt han inte ville gå förbi. Chappe reagerade inte ens utan gick först! Tänk, denna lilla 3 åringen gick först i en stor främmande skog, över fält & hade en annan häst bakom som tyckte det va läskigt. Han bara tar täten & går förbi allt som inget!

Han fick både trava och galoppera i skogen, han skötte sig exemplariskt i vanlig ordning!

Detta, ska jag berätta för er, är en väldigt speciell häst. Har aldrig träffat en så sjukt enkel, okomplicerad & modig häst. Han är, på gott & ont, sjukt envis & självsäker. Sjukt cool häst, 3 år!? Är så stolt över honom!

I’m back

2018-12-21 19:31
Från sannaforsell

Oj vad det gick åt skogen med min plan att börja blogga, då jag blivit riktigt sjuk & inte kunnat rida. Vad skriver man om då liksom?

Men nu börjar jag bli bättre (läs; mindre dålig) & red faktiskt idag.

Först ut va Chappe, 3 år men ändå så otroligt mogen. Han har ju inte blivit riden på 6 månader, & nu hoppar jag upp & rider honom som om han aldrig haft vila! Men det känns som han har mognat ikapp nu, & all kunskap han behövde ta in förra vintern har lagt sig tillrätta. Unghästar under inridning kan inte vila för mycket, nej de behöver verkligen vila ikapp hjärna & kropp ibland. Jag har iallafall filosofin att skynda långsamt! Man ska aldrig ha bråttom, speciellt inte med små unghästar som redan har mycket annat i livet att lära förutom inridningen.

Men han har verkligen varit en stjärna! Tog första galoppen idag & det va inte ens några bus eller trams han kom med, utan en väldigt lugn & bra galopp. Men han är en tuff kille måste jag säga, han är väldigt obrydd, ibland för obrydd, vilket gör att han kan vara lite svår att få reaktioner ifrån. Han blir bättre & bättre, lyssnar bättre & bättre! Lite trotsig ibland, men aldrig någonsin elak utan väldigt simpel & vill göra rätt. Hans akilleshäl är väl att han är ganska lat haha, han saktar hellre av än att busa eller bli arg när de blir jobbigt. Men som sagt, han blir bättre!

Han fick skritta av i skogen, första gången han rids i skogen utan sällskap av annan häst, men han lunkar på precis som han aldrig gjort annat. Bästa unghästen! Imorgon ska han få rida en runda i skogen med 2 snälla valacker som vuxensällskap haha, det är ett bra sätt att träna framåtbjudning för honom som är lite lat och bekväm av sig!

Märta fick trava fram i skogen & sen jobbas lite galopp i paddocken. Helt knäpp i skogen, i vanlig ordning, bockade, sparkade & studsade runt i hela skogen haha lycklig som vanligt! Sen va hon hyfsat lugn & skötsam i paddocken. Bästa hästen i mitt liv, som jag älskar henne!

Välkommen Chappe!

2018-12-16 16:01
Från sannaforsell

Oj, vilken dag det blev!

Chappe skötte sig perfekt, gick direkt på släpet och stod som en ängel, världens snällaste 3 åring verkligen! Alla hästarna blev lika glada av att se varandra, de han ju gått när de va små & känner varandra sen innan. Blev såklart en massa spring & bus, innan de lugnt stod & åt på halmbalen de har fri tillgång till. Chappe & Ragnar hittade varandra direkt, busade på ett sånt pojk-sätt som bara pojkar kan göra!

Därefter började vi bygga foderlådor. Hästarna har vanligtvis fri tillgång på hösilage, men pga foderbristen i år så har vi fått tänka om. Vi satt in en halmbal istället så de har fri tillgång till halm & får 3-4 mål hösilage om dagen & eftersom höhäcken nu har halm så bygger vi 3 lådor att lägga hösilaget i för att inte lägga det direkt på marken. Minskar risken för sandkolik + fräschare för hästarna att äta!

Chappe invigde den ena, vi han bara göra en idag så de andra 2 får bli en annan dag.

Det blev ingen ridning idag heller då snön fortfarande envisas med att vara kvar! Ragge & Märta har ju skor vilket ger enorma snöstyltor, otroligt stor risk att de trampar fel och skadar sig, så de får vänta lite.

Men Chappe är barfota så tanken är att han ska få jobba lite från marken med sadel imorgon, och om han är lika cool som vanligt hoppar jag även upp & rider. Han är som sagt riden i alla gångarter, men kan inte mer än det. Dessutom har han inte blivit riden på 7 månader, så jag tar det sakta men säkert trots att jag vet att han är helt cool lugn med allt.

Ni ville att jag skulle börja blogga..

2018-12-15 18:11
Från sannaforsell

.. därför har jag bestämt mig för att ge det en chans till!

Har SÅ mycket roliga planer och satsningar inför 2019, ni anar inte, & det vill jag dela med mig av i mer än bara bilder på instagram vilket även ni ville!

2019 kommer bli det bästa året i mitt liv, jag bara känner det. Märta har börjat komma ut och tävla & träna, vi satsar på Falsterbo tour of amatures 2019, kvalen börjar i Mars. Där är min största satsning & dröm, jag är så sjukt taggad och har en grym tränare till hjälp för att nå det.
Imorgon kommer hästen som även kommer vara en stor del av mitt 2019, Chappe. Honom hade jag på inridning för exakt ett år sen, sen red jag honom lite till sommaren och sen har han inte blivit riden sen dess. Han kommer imorgon för vidare utbildning, just nu kan han gå rakt fram i alla gångarter, inte mer. Planen är att börja utbildningen och inhoppningen för att sen komma ut på tävlingar. Om han skulle utvecklas snabbt kan Falsterbos 4-års tävling ett alternativ samt andra 4-års championat! Men det tas i hans takt. Sjukt kul då han va den första hästen jag red in (om man räknar bort några ponnysar innan dess) och nu ska jag få fortsätta utbilda honom & sätta grunden för resten av hans liv. Det är stort!

Här är han, Let’zz Chape Up, född 2015, efter Cuper - Athlet Z

Sen tar jag även studenten i sommar, då ska jag jobba & satsa!

Sen får vi inte glömma Ragnar, som ska igång och tävla igen efter nyår för att sen läggas ut på annons. Sjukt sorgligt, men han är ju hos mig för att bli utbildad till försäljning. Sen att man blir helt förälskad i honom, ja, så blir det ju haha! Bara jag har Märta så kan jag klara av allt, hon är trots allt min dröm ❤️

Hoppas ni vill följa med på min resa och satsning, imorgon börjar en ny del i den satsningen, med 3 åriga Chappe!

Fanta

2018-12-08 23:37
Från sannaforsell

Smeknamn: Fjanta

Född: 2005

Höjd: Ca 140

e. Bailey

u. Misse

Ägare: Sanna Forsell (jag)

Beskriv Fanta med 5 ord: lurig, busig, energisk, social, lojal

Det bästa med Fanta: Hon är så otroligt lojal, jag kunde gå med henne lös i skogen utan grimma och alltid lita på att hon var med!

Det värsta med Fanta: Fanta har väldigt svårt att fokusera ibland, vilket ger retliga onödiga nedslag på tävling!

Mål med Fanta 2019: Fanta är utlånad till sin fodervärd som hon bor hos, tävlar och tränar med. De tävlar just nu LA nationellt (efter bara 1 år tillsammans!?) och siktar på SM. Mitt mål är att hon ska få stanna hos sin underbara fodervärd och fortsätta att klättra i klasserna med henne!

Capoeira

2018-12-08 23:21
Från sannaforsell

Smeknamn: Maia/Majs/repgrimme-hästen

Född: 2005

Höjd: Ca 160

e. Hiphop

ue. Athlet Z

Ägare/uppfödare: Sara Bergstrand

Beskriv Maia med 5 ord: bestämd, försiktig, mysig, social, knasig

Det bästa med Maia: Att man kan träna och tävla henne i repgrimma. Det älskar hon och går bäst på, det tycker jag är så himla kul!

Det värsta med Maia: Hon kan ibland bli lite för försiktig, t.ex. i hoppningen då hon är så otroligt rädd om fötterna. Det är såklart bra på så sätt att hon aldrig river, men jobbigt med tanke på att hon hoppar högt över vilket tar onödig tid och kraft.

Mål med Maia 2019: Debutera 110 och 115.

Homemade Hopkins

2018-12-08 23:12
Från sannaforsell

Smeknamn: Ragnar/Ragge

Född: 2009

Höjd: Ca 168

e. Little Feeroo (Hiphop)

ue. Athlet Z

Ägare/uppfödare: Sara Bergstrand

Beskriv Ragnar med 5 ord: glad, godhjärtad, försiktig, nallebjörn, mysig, okomplicerad

Det bästa med Ragnar: Han är otroligt klok och smart. Han är verkligen en nallebjörn som till och med när han busar är så otroligt försiktig för att man inte ska trilla av, samtidigt som han lätt slänger av en ryttare som han inte gillar. Det tycker jag är otroligt klokt, att han tar väl hand om personerna han gillar, men verkligen markerar när han inte trivs med någon person! (och självklart att han aldrig någonsin river ett hinder, hoppar sjuuukt!!

Det värsta med Ragnar: Han kan vara så fruktansvärt feg ibland! Vissa dagar är allt och alla livsfarliga, men han är överlag ganska få feg av sig haha!

Mål med Ragnar 2019: Debutera 115, eventuellt även 120 om han inte blir såld innan.

Little Martha

2018-12-08 23:01
Från sannaforsell

Smeknamn: Märta

Född: 2011

Höjd: Ca 175

e. Tornesch

ue. Robin Z

Ägare/uppfödare: Sara Bergstrand

Beskriv Märta med 5 ord: Galen, godhjärtad, förvirrad, explosiv, mysig, mammig

Det bästa med Märta: Hennes knäppa galna personlighet. Hon är helt från vettet, vilket gör att jag bara älskar henne mer!

Det värsta med Märta: Det är påriktigt 100% omöjligt att hitta ett ländtäcke som passar henne, jag skojar inte ens. De jag har sticker halva rumpan ut på trots att de är X-Full, hon är inte bara hög utan så sjukt lång!

Mål med Märta 2019: Först och främst att debutera 120 och försöka kvala Falsterbo Tour Of Amatures, vilket jag verkligen tror vi klarar utan svårigheter, och sen att debutera 130 i slutet av 2019.