RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-13 23:02:14

majar blog

majar blog on Nouw

Vi bor i huset!

2018-12-02 09:38
Från majar

Tiden springer iväg och vi hinner inte riktigt med, men nu bor vi alltså i huset sedan en vecka tillbaka! I fredags lämnade vi dessutom nycklarna till lägenheten så väldigt skönt att lämna den.
Även om många kartonger återstår att packa upp så har vi kommit relativt i ordning, det stora sovrummet uppe har vi också mycket renovering kvar som vi ska försöka göra på helgerna. Nedervåningen är ”klar” för nu då vi satsar på att renovera den längre fram.
Sovrummet är där vi lagt mest tid och kommit längst och vi är så himla nöjda! Golvet, väggfärgen och mixen till det vita! Har fortfarande lite dåligt med bilder på resultatet i helhet men några finns iaf!
Och tusen tusen tack för flytthjälp, renoveringshjälp, lunch-bjudningar - ni är alla fantastiska! ❣️

Helgens projekt

2018-11-18 19:14
Från majar

Stora förändringar på golvet i helgen! Inledde i fredags med nya maskiner för att få bort den svåra gula färgen på sovrumsgolvet. Hela lördagen spenderade dessutom Urban o Tobias med golven och resultatet är så så bra!
Idag la vi på första lagret dekor-vax och det blir väldigt fint! Ser väldigt vitt ut precis när man stryker på men sen bleknar det, se sista bilden! Imorgon målas lager två (hårdvaxolja) och sen ska golven vara klara! ✊ Mycket slit men väldigt värt det och så roligt att ha gjort det själva med fantastiskt hjälp ❤️

Känslan...

2018-11-13 21:30
Från majar

När man kommer till huset efter en jobbdag o det har hänt massor -Fantastiskt!

Bland annat målas ju alltså taket i vardagsrummet denna vecka, det blir sån himla skillnad! Stort stort tack till Stig & Sven!  På ovanvåningen målas dessutom lister av Tobias mormor & morfar. Visar resultat när det blir klart! Ni är fantastiska allihopa

Trötta, slitna men glada

2018-11-11 20:12
Från majar

Landat i soffan med ost o kex, efter en väldigt mysig o effektiv helg! Agnetha, Olle o grabbarna Herman o Alfred har varit o hälsat på. Tillsammans med Tobias föräldrar har vi hunnit med så mycket! Fixat parkeringen så den nu har plats för

Förutom detta har dessutom Urban o Tobias slitit med golvet på ovanvåningen. I det stora sovrummet är det så fint redan nu! Vårt sovrum kräver dock en lite starkare maskin så räknar med lite mer slipdamm nästa helg!

Alla har verkligen jobbat o slitit så bra och återigen, vi är så otroligt tacksamma för all fantastiskt hjälp vi får på vägen och som gör att allt går så mycket enklare o snabbare ❤️ Imorgon kommer dessutom huset att fyllas av målare, då Tobias farmor o Stig gett oss takmålning i inflyttningspresent och Tobias mormor o morfar har gett oss list-målning. Av Agnetha o Olle fick vi i lördags en skottkärra, som redan kommit till så mycket användning! Vi är så bortskämda❣️
Nu checkar vi ut för film, men se den första förändringen på bilderna nedan.
Kramar från oss o Tack

Första helgen i huset

2018-11-04 18:58
Från majar

I torsdags fick vi alltså äntligen huset! Sjukt peppade drog vi igång direkt och rev golv i sovrummen uppe, under hade vi alltså redan skymtat trägolv och det var så bra som vi hoppats!
Ett annat stort första steg var att bredda infarten och ta bort grindstolparna, iom att de just nu arbetar med cykelvägen utanför var det riktigt bra timing! August kom förbi med traktorn, och kunde tillslut, rucka loss stolparna som visade sig ha rejäla betongklumpar under marken. Ett träd fick ryka också i mån för plats för parkering. I lördags fixade Tobias dessutom kantstenarna så det är förberett inför asfalteringen som kommunen snart kommer göra!
Vi har bestämt oss för att göra klart sovrummet till oss först så där har fokus legat under helgen. Som sagt rivit bort golvet (en röd plastmatta), spacklat o slipat väggarna, tagit bort golvlister mm. Det kommer bli så himla bra o vi är taggade!
Vad vi också lagt kraft på i helgen är grävandet till fibern som Tobias, Jacob o Urban slet med under dagen, men nu är allt grävt och vi ska bara lokalisera slangen till fibern så kommer vi vidare där!

Stort tack till alla som hälsat på och enormt mycket tack för all hjälp - guld värt Kram Maja o Tobias

Ny dröm

2018-10-09 21:38
Från majar

Bloggen har alltså fått nytt liv, men en helt annan dröm går i uppfyllelse. Tänker att här kan vi spara bilder på före och plublicera efter, för det finns en hel del att göra. Dock i etapper, det får ta tid. Övervåning är först ut och vi har lättat lite på heltäckningsmatta och plastmatta och det verkar som om det finns ett trägolv under - håll tummarna! Vi får tillgång till huset 1 nov så då startar vi upp på riktigt.

I brist på egna bilder får ni se lite från utsidan, från mäklaren. Trädgården är så mysig med äppelträd, päronträd, nypon, sviskon, mm. Det känns dock väldigt skönt att tillträdet är i november så vi kan lämna trädgården helt tillsvidare.

Grännavägen 25

2018-10-09 15:36
Från majar

Vi har köpt hus ❣️

Bucket list

2017-01-07 22:32
Från majar

Efter att jag fått en del klagomål på att bloggen inte längre uppdateras, så tänkte jag i alla fall slänga in något.
Jag har varit hemma ett tag, sen slutet av Oktober. Lyckades överraska pappa o mamma riktigt ordentligt, döm Ottos förvåning när jag dök upp på loppisen, Ida med bulan som inte kunde sluta kramas och så på det, hela laget! Det var bland det roligaste jag gjort, och jag älskar att ingen anat något! Alla kramar, viss ilska haha och all kärlek -Otto pyntade till och med hela arbetsplatsen med fina vimplar! Men det var alltså ett tag sen och så mycket har hänt.

Jag har spelat massa innebandy och flyttat in i nya, renoverade lyan. Jag har blivit bortskämd som inneboende hos Lisa och Patrik, längtat efter snön och kommit tillbaka in i jobbet. Firade en mysig jul hemma i Apelgården men som kantades av farmors sjukdom och att ännu en fantastisk person togs av den där jävla sjukdomen som förtjänar alla fuck i världen. Det finns inget rättvisa i detta alls. Men jag fick kramas med mina nära, myste järnet med mina fyra favoriter och hade det oförskämt bra.
Lagom till nyår drog jag till Sälen och 2017 inleddes på bästa sätt med solen i ögonen, 7 minus och fint sällskap i Lindvallens backar.
Imorgon är det dags för 2017:s första innebandymatch och först ut brunch med favoriter.
Men tillbaka till varför jag postar inlägget. Resan i Australien är slut men i det stora är det bara början på något nytt, en öppning till en ny värld. Vår värld. Det finns så mycket jag vill se och göra och jag hittade nyligen en gammal Bucket List och insåg att jag kunde pricka av en del, nu fortsätter vi:
(Utan inbördesordning o kommer garanteras fyllas på)

Besöka alla världsdelar
Europa X
Nordamerika X
Sydamerika
Asien
Oceanien X
Afrika X
Antarktis
Resa till New York Tatuera mig X
​Bada i ett vattenfall X
​Snorkla i Barriärrevet X
​Skriva en bok
​Åka skidor i Alperna X
​Tälta i regnskogen X
​Äga 365 par skor
​Simma med sköldpaddor X
​Simma med delfiner
​Se en vulkan
​Surfa X
​Hoppa fallskärm
​Se Norrsken
​Hoppa bungee jump
​Ta Dykcert X
​Dyka med hajar /
​Se vilda pirajor
​Bada i Döda Havet
​Åka helikopter
​Cykla Death Road i Bolivia
​Åka till Island
​Segla under en längre tid (minst några veckor)
​Se Big Five
​Klättra i berg
​Bo ​på Ishotellet

Det här med att Se Norrsken är ny på listan. Men när jag reste frågade ALLA "Du är svensk så hur är Norrskenet?" Så ja, jag känner att det är dags att ta tag i det och hur fantastiskt ser det inte ut?

Saknar

2016-10-21 14:42
Från majar

Det finns ju vissa saker som man saknar mer än annat här borta o tänkte göra en lista så det kommer här: (Obs utan inbördes ordning)

Bortse från allt det självklara som familjen, vännerna, kollegerna, innebandyn för allt detta toppar såklart.

Kranvatten - alltså det går att dricka vattnet från kranen här med, å ja, jag gör det hela tiden. Men det smakar klor. Längtar efter Svenskt gott kranvatten, allra helst Apelgården-vatten i ett stort glas!

Fil - det finns inget liknande, visst grekisk yoghurt o sånt men inget som fil. Så sjukt sugen på allra helst Fjällfil med flingor!

Grovt mjukt bröd - mm! Med kokt skinka och gurka. Eller leverpasten (skivad) med saltgurka!

BEA!!- Finns inte här, varken på pulver eller tjocksås - längtar efter en riktig köttbit, klyftpotatis o bearnaisesås.​​

Min säng - ironiskt nog då jag sålt den haha.

Lax - med potatis o hollaindesås!

Och räkor - De är riktigt dåliga på att äta fisk o skaldjur här, de enda som finns är då ALLT är friterat.

Mina kläder - så jävla less på det man har här o har haft i 7 månader! Slänga allt?

Mina skor - my precious, åå!

Dusch med EN reglerare - alltså här kör de med en kall o en varm. Omöjligt att få bra temperatur!

En svensk fika, på ett riktigt pappa-fik! Kanske en stor bulle med glurr eller en bakelse! Med bryggkaffe!!

Fredagsmys med lösgodis, idol o härligt sällskap!

Men snart så, en vecka sen är jag på hemmaplan igen!

LOVE YOU

2016-10-18 06:55
Från majar

​Ni förstår inte hur glad ni gör mig ❤️❤️


Mamma: "Vi saknar dig så fantastiskt mycket"
Också Mamma: "Vi har börjat räkna ner dagarna tills du kommer nu"
Otto: "Jag har börjat räkna ner, snart kommer hon hem"
Lisa: "Aldrig har man längtat till Oktober så"
Herman: "Jag saknar VÅR Maja"
Syster: "Som vi längtar efter dig"
Ida: "Om du bara visste hur saknad DU är"
Farfar, 92 år: "När du kommer hem, då ska vi ordna med en stor fest! För de här, det måste firas"
Också Farfar: "Det är nästan så jag kommer och hämtar dig direkt på flygplatsen när du landat" 

Eller när Alfred inte kan sluta ge mig pussar på FaceTime, när Jenka taggar mig i fina videos på Facebook, när ni planerar ett datum för Välkommen-hem-fest eller när tom jobbet via Jorre skriver "JA VI SAKNAR DIG" När jag skypar med vännerna hemifrån o de planerar resor till Tranås kort efter ankomst. När andra Maja är på seriepremiären  o skriver att "Olle saknar dig på planen" Eller den gången när Lisa skrev o sa att hon vägrar lägga till mitt Aussie-nummer för att det bara är "provisoriskt" - känslan när jag får så fina ord och alla era gester. Oslagbart.


Jag saknar er mina finaste, vi ses snart ❤️❤️ Å vet ni vad jag längtar allra mest efter? Alla hej-kramar! Bring it on.


PS. Alltså hur glad blir man inte när Lisa o laget lägger upp denna bild?! - 89an är alltså min tröja o får va med efter säsongens andra raka seger!! ❤️