RSS - xml

Kontrollerades senast: 2021-06-01 19:21:55

#Interiorbex blogg

#Interiorbex blogg pÄ Nouw

I said YES! 💍

2019-03-11 20:43
FrÄn #Interiorbex

Hej alla,

Trots att jag tidigare i Är skrev att jag skulle vara mer aktiv sÄ har jag inte lyckats med det... Det hÀr med Social Media och vardag gÄr inte alltid ihop. Det blir alltid bortprioriterat för jobb, vÀnner, familj och mycket annat som fyller mer Àn de antalet timmar som finns pÄ ett dygn :) Har lÀnge funderat pÄ om jag bara ska stÀnga ner mina olika kanaler men det kÀnns sjukt trÄkigt ocksÄ, trots Ängesten sÄ har man ÀndÄ arbetet upp nÄgot och lagt mycket tid och kÀrlek för att erbjuda nÄgot som förhoppningsvis skapar mervÀrde för andra. Jag tycker inte om att skriva "bara för att" utan vill alltid att det jag skriver om ska, som jag skrev ovan, ge nÄgon form av mervÀrde till er!

Men nu kommer alltsĂ„ försök nummer 2 att vara aktiv igen, för jag har sĂ„ mycket ny energi att bjuda pĂ„. Inte bara har jag fĂ„tt ett helt nytt jobb som Social Media Manager pĂ„ ett stort och spĂ€nnande företag - jag har Ă€ven blivit friad till av min underbara sambo. I 9 Ă„r har vi varit tillsammans och nu ska vi Ă€ven Ă€ntligen bli man och fru ♄

Min ring som ni ser pÄ bilden har jag designat sjÀlv, bÄde diamanten och guldet kommer frÄn nÄgra smycken som jag fick av min mamma. Den kÀnns sÄ himla mycket mer personlig eftersom materialet frÀmst kommer frÄn ett halsband som jag bar pÄ min bal, som min mamma haft pÄ sig under mÄnga Är och Àven att det var en gÄva till henne frÄn min pappa. Den Àr helt perfekt och jag ser fram emot att designa vigselringen hos samma guldsmed, min fina vÀn hos har sin egna smedja i Stenungsund dÀr jag Àr uppvÀxt.

Ni kanske undrar hur förlovningen gick till? :) Jag var minst sagt överraskad! Men det berÀttar jag mer om i mitt nÀsta inlÀgg ;)


XOXO,

Bex

Barnrum

2017-12-29 19:46
FrÄn #Interiorbex

Hej godingar!

Jag ska göra ett försök och vara mer aktiv. Jag har verkligen tusen idéer och jobbar verkligen dygnet runt, vilket gör att jag tyvÀrr Àr dÄlig pÄ att uppdatera mina sociala medier. Jag har ett tag nu funderat över varför jag har tappat följare, men nÀr jag gick in pÄ min flöde pÄ Instagram idag sÄ insÄg jag att jag har varit vÀldigt inaktiv. Jag har mest postat lite fina bilder bara - men frÄgan jag stÀller mig nu Àr vad tillför de för mervÀrde för er?

Jag har lÀnge nu försökt hÄlla min instagram endast för mina egna bilder, det har alltid kÀnts viktigt men nu kÀnner jag att det kanske bara var dumt. Jag ska börja dela med mig av vad jag gör istÀllet, mina inredningsprojekt, stylingar, recept (jag har ju vÀldigt mycket allergier vilket för att jag testar mycket ny mat nu, kan lika vÀl tipsa om de bra recepten!), DIY och all inspiration jag sparar pÄ Pintrest till exempel. Hoppas ni vill vara med pÄ resan! Jag vill trots allt förtjÀna att ha en stor följarskara, ni ska ha en anledning till att följa mig och det ska inte bara vara för att jag har inrett mitt hem med lite snygga prylar.

SÄ hÀr kommer nÄgot nytt frÄn mig, jag har nyligen gjort en nÀtbaserad konsultation och de blev mÄnga olika förslag som jag skickade fram och tillbaka eftersom de inte riktigt visste vad de var ute efter. Nedan Àr första förslaget jag skickade som jag tog fram tillsammans med min syster. Tyckte det blev rÀtt mysigt faktiskt :-)

Följ mig pĂ„ instagram för att inte missa daglig inspo! Klicka HÄR!

MintchokladtÄrta (after eight kladdkaka)

2017-08-15 18:19
FrÄn #Interiorbex

Hej finisar!

Jag gjorde en after eight tÄrta till min syster nÀr hon fyllde Är och det Àr egentligen bara en kladdis med after eight i och en mintglasyr. Men det Àr vÀldigt enkel att göra och sjukt god sÄ rekommenderar skarpt att ni testar den!

Nedan har ni recept och steg för steg beskrivning.

MintchokladtÄrta

Ingredienser till tÄrtan:
200g smör
100g mörk eller ljus choklad (jag valde ljus)
100g after eight choklad
4st Àgg
2dl ströbröd
1tsk vaniljsocker
2,25dl vetemjöl
2msk kakao
1tsk bakpulver
1krm salt
50g hackade mandlar

Ingredienser till glasyren:
50g smör
100g after eight choklad
0,5dl vispgrÀdde

Dekoration:
Man kommer behöva after eight plattor som dekoration till tÄrtan. De gÄr Ät cirka 18-20 stycken beroende storlek pÄ formen man anvÀnder. Sedan som ni ser pÄ bilderna har jag hackat massa choklad ovanpÄ. Jag hade kvar frÄn min godispÄse sÄ det Àr allt frÄn Kexchoklad, Daim, Geisha, Twix, Snickers osv. GÄr Àven bra med nötter om man vill.

SÄ hÀr gör man:
1. SÀtt ugnen pÄ 175 grader.
2. SmÀlt smör, after eight och choklad i en kastrull.
3. Vispa Àgg, socker och vaniljsocker pösigt.
4. Blanda ner chokladen frÄn kastrullen i bunken med Àgg och socker.
5. Sikta sedan alla torra ingredienser ner i bunken med smeten och rör om med en slickepott samtidigt. Viktigt att inte anvÀnda elvisp nÀr de kommer till vetemjöl för de slÄr sönder glutentrÄdarna för gör att kakor gÀrna sjunker ihop.
6. KlÀ botten av en form med bakplÄtspapper (testade med en 24cm form men tyckte tÄrtan blev alldeles för tjock och kletig sÄ skulle rekommendera att testa en större form alternativt 3/4 av alla ingredienser till detta recept).
7. GrÀdda i nedre del av ugnen i 20 minuter. HÄll koll, det kan krÀvas mindre tid om ni anvÀnder en större form eller mindre ingredienser.
8. LÄt tÄrta svalna
9. Gör glasyren, smÀlt alla ingredienser i en kastrull och hÀll sedan över tÄrtan medan den fortfarande Àr i formen.
10. LÄt tÄrtan svalna i kylskÄp i 2-3 timmar och dekorera sedan med after eight plattor innan servering.

Receptet Àr lite modifierat men kommer annars frÄn alltommat.se


Fake bryn och fransar

2017-08-08 18:29
FrÄn #Interiorbex

Hej pÄ er!

Jag Àr inte en person som tycker om att se för sminkad ut. Jag tycker personligen bÀst om nÀr man bara ser frÀsch ut och Àr vÀldigt naturlig. Dessutom har jag inget större intresse för olika sminktekniker eller liknande. Det ser ut som att det bara Àr vÀldigt tidskrÀvande och jobbigt. Om man inte Àr erfaren och rutinerad blir det sÄ lÀtt att man gör fel och dÄ Àr det bara att börja om efter man smetat pÄ fyra olika lager av foundation och skuggor.

Jag tycker dock fortfarande att det Àr vÀldigt snyggt ibland och att de passar bÀttre pÄ vissa Àn andra. Samt att det Àr roligt att man pÄ ett sÀtt kan förvandla sig sjÀlv till vem man nu Àn vill vara. Men som sagt Àr det inget av intresse för mig. Jag sover gÀrna sÄ lÀnge jag kan för att kÀnna mig utvilad och redo för vad dagen kommer att bjuda pÄ. Det Àr dÀrför jag valt att ha bland annat konstgjorda fransar sedan ett tag tillbaka.

Ja - de Àr en anpassningsperiod nÀr de kommer till konstgjorda fransar. De Àr i vÀgen, man kan inte gnugga sig i ögonen eller sova pÄ magen och de Àr jobbigare att duscha för jag tycker de fastnar shampoo i fransarna sÄ de svider i övningen (dÀrför var badkar viktigt nÀr vi bytte lÀgenhet senast, det underlÀttar vÀldigt mycket). De kostar dessutom rÀtt sÄ mycket pengar och de Àr inte nÄgon höjdare att bada med.

Trots allt detta har jag haft det i snart ett Är och det Àr frÀmst för att jag har vÀldigt korta fransar naturligt och ena ögat har alltid varit extra jobbigt att mÄla för fransarna vill inte som jag vill. Jag har spenderat flera morgnar med att peta mig sjÀlv i ögat med mascaraborsten av misstag eller kladda pÄ ögonlocket sÄ att man fÄtt tvÀtta bort sminket och börja om bara för att sedan misslyckas igen. Utöver det Àr jag verkligen inte en morgon person sÄ man sitter dÀr och grÄter hysteriskt nÀr det inte gÄr som man vill över nÄgot sÄ töntigt som lite klumpig mascara haha. SÄ för mig Àr allt besvÀr vÀrt det bara av den anledningen!

Men det finns sĂ„ klart fler fördelar, man ser alltid frĂ€sch och pigg ut. Är man lite sen pĂ„ morgonkvisten rĂ€cker det med att klĂ€ pĂ„ sig och bara gĂ„ vissa dagar om hĂ„ret inte Ă€r fett. Och jag Ă€lskar att fylla pĂ„ dom för man fĂ„r ligga och slappna av. Jag fĂ„r alltid lyssna pĂ„ en spĂ€nnande podcast hos tjejen jag gör det hos och det Ă€r verkligen som terapi att bli ompysslad :) Avslutningsvis sĂ„ spar jag mycket tid och det Ă€r viktigt för mig att lĂ€gga min tid pĂ„ annat Ă€n smink helt enkelt! Nu har jag Ă€ven testat tekniken "microblading" pĂ„ mina ögonbryn. De har alltid varit ojĂ€mna och det finns lite glapp frĂ„n tonĂ„rstiden nĂ€r jag var lite för generös med noppringen. Jag blev rekommenderad av en vĂ€n som testat och det sĂ„g snyggt ut sĂ„ jag kĂ€nde varför inte?

Nedan Àr en bild pÄ mina bryn efter behandlingen. De gjorde inte ont och de Àr endast semi permanenta, de hÄller i 1-3 Är tydligen. Nu har det gÄtt tre veckor sedan jag gjorde det och mÄste erkÀnna att det mesta försvunnit, eller de har i alla fall blivit vÀldigt ljusa. Men det var vanligt blev jag tillsagd och jag ska tillbaka pÄ Äterbesök snart dÀr man gör det igen och dÄ kanske det hÄller bÀttre. Jag kan uppdatera er om ni tycker om denna sortens inlÀgg :)

Allt som spar tid och ser naturligt ut tycker jag Àr vÀrt att testa! För er som undrar sÄ kör jag med singelfransar och lÀngd 9-12mm. Jag kommer kanske köra Ànnu kortare nÀsta gÄng just för att fÄ ett sÄ naturligt resultat som möjligt.

Hör av er om ni har nÄgra frÄgor

HOW TO MAKE: Spagetti-Paj!

2017-07-26 11:41
FrÄn #Interiorbex

Hej godingar!

Jag har hÀr ett enkelt och gott recept till er - Spagetti-paj! Inga konstiga ingredienser utan lika lÀtt att göra som spagetti och köttfÀrssÄs. Antingen kan man göra denna rÀtten direkt eller sÄ kan man anvÀnda sina rester om man lagat alldeles för mycket pasta nÄgon kvÀll. Jag tror egentligen att man skulle kunna Àndra om hur mycket som helst i det hÀr receptet sÄ testa er gÀrna fram och meddela mig resultaten! :) GÄr garanterat bra att göra den med kycklingfÀrs, quornfÀrs eller liknande ocksÄ.

HÀr kommer receptet pÄ min spagetti-paj som ni ser bilder pÄ ovan:

- 3 Àgg

- 170g tomatsÄs/pastasÄs eller liknande

- 1/2 tillagad gullök

- 50g ricotta ost

- 50g parmesan ost

- 1 tsk salt

- 450g köttfÀrs (redan tillagad och kryddad)

- 2 msk persilja

- Ev. lite vatten om "smeten" blir för tjock

- 450g kokt pasta


Blanda allt och hÀll i form med avtagbar botten. Toppa med 100g mozzarella. In i ugnen i 15-20min pÄ 175 grader.

Hoppas den smakar bra! Hör av er om ni har nÄgra frÄgor :)

Enkla knep för att Àndra om hemma + 25% rabattkod hos Desenio

2017-07-11 17:00
FrÄn #Interiorbex

Hej godingar!

Jag Àr sÀkert inte ensam om att Àndra om hemma hela tiden, men visst Àr det kul? Samma gamla rum kan enkelt kÀnnas som ett helt ny plats genom att man flyttar runt pÄ eller byter ut saker. Jag Àndrar min stil och smak hela tiden och kan helt enkelt inte lÄta bli att göra om i mitt hem konstant.

Exempelvis Àr det lÀtt att Àndra ett helhetsintryck av ett rum genom att Àndra om i fÀrgskalan. Det Àr dÀrför jag bara har vita vÀggar (och nÀstan bara vita/grÄa möbler) hemma just nu, för det rÀcker med att jag byter ut lite "lull-lull" och textilier för att fÄ ett helt nytt rum. Jag gillar att anpassa mig efter sÀsongerna och dÄ Àr mitt bÀsta tips att hÄlla vÀggfÀrg och möbler i neutrala fÀrger. Förutom textilier sÄ kan man göra enkla förÀndringar med tavlor/posters etc. Det Àr egentligen ramarna som kostar en del men nÀr man har köpt dom en gÄng Àr sedan lÀtt att bara byta ut innehÄllet, alltsÄ posters och liknande. De brukar enligt min erfarenhet inte kosta sÄ vÀrst mycket. Sedan har jag sett att Desenio har vÀldigt prisvÀrda ramar om man jÀmför med andra pÄ nÀtet.

Jag har i alla fall bestÀllt ett gÀng med posters frÄn Desenio för att ge bland annat sovrummet ett litet lyft. De andra tavlorna jag har bestÀllt har hamnat lite överallt i lÀgenheten just nu och byter plats varje vecka, jag har inte riktigt bestÀmt mig vart de ska sitta Ànnu :) Men iaf - i samband med att jag visar upp min posters hÀr pÄ bloggen och pÄ instagram har jag fÄtt möjligheten att dela ut en rabattkod till er pÄ 25% hos Desenio.


Koden "INTERIORBEX" ger 25% rabatt hos Desenio mellan 11-13 Juli. (gÀller ej handpicked/ramar)

Dessa posters heter "DARK AGATE TWO POSTER" och kostar frÄn 129kr
beroende pÄ vilken storlek man vill ha. De som jag har över sÀngen Àr 100*70cm.

Desenio har vĂ€ldigt mycket vackra motiv och ni HÄR hittar ni deras hemsida.

Jag har nÀstan bara bestÀllt svart/vita posters förutom dessa ovan sÀngen.
Jag har verkligen fastnat för svart/vitt just nu :)

Koden "INTERIORBEX" ger 25% rabatt hos Desenio mellan 11-13 Juli. (gÀller ej handpicked/ramar)

10 coffee table-böcker du mÄste ha

2017-07-10 12:57
FrÄn #Interiorbex

Personligen tycker jag att man aldrig kan ha för mycket böcker hemma! De Àr snygga att styla med och Àven roliga att lÀsa och titta i. Det Àr ju skönt nÀr man faktiskt har anvÀndning av saker man köper hem, sÄ att de inte bara Àr till för att se fina ut ;)

Jag har sjÀlv letat efter nya böcker att köpa hem, specifikt till mitt soffbord, tÀnkte dÀrför att jag passar pÄ att dela med mig av mina favoriter. PÄ det viset kanske nÄgra av er kan spara lite tid om Àven ni Àr ute efter lite nya böcker!

Först kommer hÀr lite inspirationsbilder över coffee table-böcker och lÀngre ner hittar ni mina 10 bÀsta tips till er just nu och var ni kan köpa dom!


10 coffee table-böcker du mÄste ha

Chanel - finns att köpa HÄR för 284kr

Bazar - finns att köpa HÄR för 397kr

Alexa Chung - finns att köpa HÄR för 208kr


Kate Moss - finns att köpa HÄR för 470kr

Kate Moss Style - finns att köpa HÄR för 251kr

Dior - finns att köpa HÄR för 723kr

Louis Vuitton - finns att köpa HÄR för 660kr

Tom Ford - finns att köpa HÄR för 704kr

Elements of style - finns att köpa HÄR för 251kr

Unseen Vogue - finns att köpa HÄR för 208kr

Midsommarkrans - SÄ hÀr gör du!

2017-06-21 13:27
FrÄn #Interiorbex

Nu nÀrmar sig midsommar med raska steg och jag mÄste erkÀnna att midsommar Àr en av mina favorithögtider! Vad finns inte att Àlska? Det Àr sommar, man Àr omringad av nÀra och kÀra, man fÄr klÀ upp sig och bÀra vackra blomsterkransar. Jag har (nÀstan) alltid firat midsommar ute pÄ Askeröarna tillsammans med vÀnner och familj. KÀnner mig lyckligt lottad som fÄtt vÀxa upp med sÄ fina mÀnniskor och traditioner, Àven om man inte hinner ses mycket över Ären sÄ Àr midsommar alltid en helg dÀr vi lÀgger undan allt och umgÄs till max!

Eftersom jag Àlskar att göra midsommarkranser tÀnkte jag berÀtta lite snabbt hur jag gör. Nedan finns lite bilder över kransar som jag och min mamma gjort över Ären.

Jag har Àven gjort en video, sÄ om ni klickar hÀr kommer ni till min YouTube-kanal dÀr jag visar exakt hur ni skall göra för att lyckas med en grym blomsterkrans!


För att göra en midsommarkrans behöver du:

- BindtrÄd (alltsÄ en tjockare stÄltrÄd, det gÄr Àven bra om man vill anvÀnda björkris eller liknande som bas istÀllet)
- SpoltrÄd (en tunnare stÄltrÄd som kommer anvÀndas för att fÀsta blommorna pÄ bindtrÄden)
- Blommor (antingen snittblommor frÄn butik eller blommor frÄn trÀdgÄrd eller natur)
- HovtÄng eller liknande för att knipsa av bindtrÄden
- Vass kniv eller sax

Man kan Àven ha blomstertejp om man vill lindat runt bindtrÄden, men jag har aldrig upplevt att det behövs, det sÀgs dock att blommorna fÀster bÀttre.


SÄ hÀr gör du:

Börja med att mÀta hur lÄng bindtrÄd du behöver genom att trÀ bindtrÄden runt ditt huvud, ta gÀrna lite extra bara för att kunna justera den i efterhand. Efter man satt ditt blommorna blir kransen lite mindre sÄ det behövs extra utrymme för att i efterhand kunna justera storleken, om man gör en öggla lÀngst ut pÄ bindtrÄden kan man enkelt justera (se video om du inte förstÄr, dÀr visar jag exakt hur jag menar).

Snitta sedan blommorna sÄ att du har 4-5cm kvar av stjÀlken för att blommorna ska fÀsta bÀttre och inte ramla av. Gör smÄ buketter av blommorna och lÀgg de lÀngs bindtrÄden och fÀst med spoltrÄden. Tjockleken pÄ kransen kommer att variera beroende pÄ hur stora du gör buketterna. Klipp inte av spoltrÄden mellan buketterna utan fÀst en bukett i taget och lÄt spoltrÄden följa med runt hela kransen, dÄ undviker du att det finns mÄnga avklippta delar som kanske sticker i hÄrbotten annars.

NĂ€r du Ă€r nöjd med antal buketter och tjocklek sĂ„ Ă€r det bara att lĂ„sa kransen med hjĂ€lp av ögglan och testa om kransen sitter bra, annars justera. För att hĂ„lla kransen frĂ€sch lĂ€ngre kan du spraya den med vatten och lĂ€gga den i kylskĂ„pet eller pĂ„ ett svalt stĂ€lle.


Hör av er om ni har nÄgra frÄgor eller funderingar, eller om ni har nÄgra egna tips som ni skulle vilja dela med er av! :)

RegnbÄgstÄrta

2017-05-29 18:39
FrÄn #Interiorbex

Hej godingar!

Eftersom jag har fÄtt en del frÄgor om regnbÄgstÄrtan som jag gjorde för ett tag sedan till min systerdotter tÀnkte jag dela med mig av recept och instruktioner hÀr pÄ bloggen idag. Nedan har ni receptet, hör av er till mig om ni har nÄgra frÄgor.

DÄ tÄrtan krÀver en del förberedelser tyckte jag det var lÀttare att dela upp baktiden pÄ tvÄ dagar.

RegnbÄgstÄrta

Dag 1
Ingredienser till bottnarna:
  • 8 st engĂ„ngspajformer (jag köpte pĂ„ hemköp)
  • 360 gram smör (rumstempererad)
  • 6 dl strösocker
  • 7 stora Ă€gg (rumstempererade)
  • 6 tsk vaniljsocker
  • 11 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 6 tsk bakpulver
  • 6 dl mjölk (rumstempererad)

PastafÀrger: röd, rosa, orange, gul, grön, blÄ (för ljusblÄ anvÀnd mindre blÄ, för lila blanda blÄ och röd). De ska ligga i följande ordning (botten först): lila, blÄ, ljusblÄ, grön, gul, orange, rosa, röd. Det ska Àven fungera att fÀrga med hushÄllsfÀrger men det krÀvs rÀtt mycket och de kan spÀ ut smeten sÄ dÄ skulle jag kanske ta lite mindre mjölk i smeten.

Tillagning

Steg 1:
Vispa smör och strösocker poröst med en elvisp. TillsÀtt sedan Àggvitorna i flera omgÄngar och fortsÀtta vispa. TillsÀtt vaniljsockret med hjÀlp av en slickepott istÀllet för elvispen för att undvika att det kommer in för mycket luft i smeten.

Steg 2:
Blanda resterande torra ingredienser i en ny bunke. Blanka med en slickepott och sedan hÀll in mjölblandningen i smeten frÄn steg 1 i omgÄngar. Viktigt hÀr att anvÀnda en slickepott för att inte dra sönder glutentrÄdarna i mjölet. Det kan leda till att bottnarna kan sjunka ihop. NÀr smeten Àr slÀt Àr det dags att fördela smeten i 8st engÄngspajformar.

Steg 3:
Smöra pajformarna (om man vill kan man Ă€ven pudra med lite mjöl eller ströbröd men jag anvĂ€nde bara smör). Fördela smeten i engĂ„ngspajformarna (viktigt att det blir jĂ€mt, sĂ„ vĂ€g gĂ€rna eller anvĂ€nd decilitermĂ„tt för att fördela smeten). NĂ€r smeten Ă€r fördelat Ă€r det dags att fĂ€rga de olika bottnarna. PastafĂ€rg Ă€r vĂ€ldigt koncentrerad sĂ„ börja försiktigt! VÄLDIGT LITE ÅT GÅNGEN!

Steg 4:
In i ugnen (varmluftsugn 150 grader) i 10-15 minuter. KÀnn efter 10 minuter med en sticka och se om det fastnar smet pÄ stickan. Om det inte gör det Àr den klar. Jag kunde ha 4st engÄngspajformar Ät gÄngen i min ugn. Men med en större kan man nog ha alla pÄ en och samma gÄng :)

NÀr bottnarna Àr klara, lÄt de svalna helt. Sedan plasta in alla var för sig och sÀtt dom i frysen, de tas fram samma dag som tÄrtan ska dekoreras. Man sÀtter bottnarna i frysen för att "lÄsa inne" smulorna för man ska skÀra av kanterna nÀr den ska dekoreras.
Dag 2
Tag ut bottnarna ut frysen innan du börjar med glassfluffet.

Dekorering
Jag valde att ha Glassfluff inuti tÄrtan, sedan hade jag vitchoklad frosting runt om tÄrtan som tÀckte den.

Glassfluff: (receptet Àr x3, gÄr att köra x2 om man Àr sparsam)

  • 6dl mjölk
  • 15msk marsanpulver
  • 3krm vaniljpulver
  • 7,5dl grĂ€dde

Hur du gÄr tillvÀga:
Blanda mjölk, marsanpulver och vaniljpulver med en visp (jag körde för hand). LÄt sedan stÄ i 15min sÄ att de tjocknar. Vispa grÀdden i ny bunke. Blanda sedan allt i en bunke med en slickepott. Om du tycker smeten Àr för lös, anvÀnd elvisp för att tjockna till den.

För att fylla tÄrtan Àr det bra om du har ett tÄrtfat som roterar eller en ostbricka, egentligen vad som helst som roterar. Detta för att underlÀtta nÀr du ska fylla tÄrtan med glassfluffet.

Innan du börjar fylla tÄrtan sÄ ska du skÀra av kanterna frÄn tÄrtbottnarna (dÄ de Àr lite brÀnda frÄn engÄngspajformerna). BehÄll kanterna för sista steget.

Nu Àr det dags att fylla tÄrtan. Det Àr det bra att fÀsta första tÄrtbotten pÄ tex ett fat eller en tÄrtbricka (gÄr att köpa engÄngfat pÄ tÄrtbutiker). SÀtt ner fatet pÄ det du anvÀnder som ska snurra, ta sedan en liten klick smet som "klister" och sedan lÀgg pÄ första tÄrtbotten (den lila). Nu Àr det dags att börja fylla tÄrtan, ta en ordentlig klick till att börja med sedan börja rotera fatet och fördela smeten med hjÀlp av en palettkniv. FortsÀtt tills alla bottnarna Àr i rÀtt ordning. Avsluta med ett ta ett vÀldigt tunt lager runt hela tÄrtan för att "lÄsa" inne smulorna och stÀll sedan tÄrtan i kylen i Ätminstone en timme innan du smetar pÄ vitchokladfrostingen.

Vitchoklad frosting:

  • 200g Philadelphia ost
  • 200g Vitchoklad
  • ca 1 dl Florsocker

Hur du gÄr tillvÀga:
SmÀlt chokladen i ett vattenbad. Vispa sedan ihop chokladen med philadelphiaosten. TillsÀtt sedan florsockret i omgÄngar och smaka av allt eftersom sÄ att den inte blir för söt. TÀck sedan tÄrtan med hjÀlp av en palettkniv och putsa bort överflöd med ett skrapkort.
SjÀlvklart gÄr det att göra allt med alternativa verktyg, dock underlÀttar det mycket med "professionella" verktyg som man köper pÄ ex clas ohlson, verner och verner, bagare och kocken eller tÄrtdecor (tips frÄn GöteborgsomrÄdet).

Sista steget:
Smula kanterna som du skar av för att fÄ ett regnbÄgsströssel som du sedan anvÀnder för att dekorera toppen av tÄrtan med. Jag valde att strö smulorna i en cirkel pÄ toppen.

Enjoy!

IKEA hack - Min unika förvaringsmöbel

2017-05-21 19:40
FrÄn #Interiorbex

Hej pÄ er godingar!

Har fÄtt en hel del frÄgor om min DIY-förvaringsmöbel och jag tÀnkte passa pÄ att besvara alla frÄgor i detta inlÀgg. Möbeln Àr en bestÄmöbel frÄn IKEA, den Àr ursprungligen vit men jag lÀmnade in den hos min systers man som sprayade den Ät mig. Jag har sjÀlv sprayat en del saker och möbler men det Àr inte lÀtt nÀr man bor i en lÀgenhet och jag valde denna gÄngen att fÄ hjÀlp med det :)

FÀrgen som jag valde heter RAL7045 och den Àr alldeles perfekt tycker jag, inte för ljus och inte för mörk. För att sedan lyxa till möbeln lite köpte jag ett par handtag i mÀssing frÄn Superfront som heter Holy wafer. Avslutningsvis valde jag att skaffa ett par möbelben frÄn Prettypegs som heter Estelle 170. Det kanske inte blev superbilligt men ÀndÄ betydligt billigare Àn mÄnga andra förvaringsmöbler pÄ marknaden, se nedan för den totala kostnaden:

Kostnad för möbeln:

IKEA BestÄ 900kr (stomme, dörrar och gÀngor)
Prettypegs Estelle 170 692kr (för 4 st)
Superfront handtag Holy Wafer 290kr (för 2 st)
Totalt: 1882kr (exkl. sprayfÀrg och arbete för att spraya)

Kostnaden för att spraya möbeln kommer sjÀlvklart variera för er beroende pÄ om ni vÀljer att göra det sjÀlva eller inte.