RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-06-26 17:42:39

LinneaEnlundse blog

LinneaEnlundse blog on Nouw

Uteritts vecka

2018-12-17 18:01
Från LinneaEnlundse

Måndag och åter igen en ny vecka. På torsdag går jag på jullov och om en vecka är det jul, sjukt!

Szafir ska få en välförtjänt vecka med lugna uteritter. Vill inte ställa av honom helt men tror han uppskattar 6 dagar med bara uteritter också. Sen tränar vi på igen som vanligt, nya mål att sikta mot. Ska även se till att börja träna igen för Malin.

Blev klar i stallet idag redan vid 5 idag, så ska nu ikväll skriva lite på en inlämning och kolla serie.

Hur gick det idag?

2018-12-15 18:58
Från LinneaEnlundse

Beräknade att starta vid 16 idag, vi åkte vid två tiden. Gott med tid och ingen stress tänkte vi, men nej! När vi kom fram hade hälften av alla på 1 meter hoppat, och jag skulle starta först i 110. I stress gjorde vi iordning Szafir och sen kollade mamma om jag skulle få starta sist istället för först i min grupp. Gick att ordna vilket var tur, hade inte hunnit rida fram något annars! Nu hade jag ändå ganska gott om tid att rida och hoppa fram.

På framhoppningen var Szafir fin, han lyssnade bra och var inte stark och tung i handen. Hoppade även fint. Väl inne på banan så hade jag fortfarande kvar lite stress från allt innan, märktes tydligt på hur jag red. La honom i skiten på dem fyra första hindren där han omöjligt hade någon chans att klara. Han rev tyvärr tre av dem. Efter det så blev jag arg på mig själv, la fokus på ridningen och efter det gjorde vi nog vår bästa runda. Kom helt ok på alla hindren, han var inte stark eller drog iväg efter hindren som han kan göra. Visst inte helt perfekt än, men sån stor skillnad. Han var i hinder nummer 7 dock. Såg väldigt sent att jag låg dumt till och fick ta tillbaka honom mycket i handen vilket resulterade i att han tappade ryggen men ändå nöjd över hur bra han lyssnade.

Så summan av allt är jag väldigt nöjd över Szafir, var ett bra avslut på vår första säsong trots våra tre ner. Jag måste dock verkligen träna på komma rätt på hindren, inte alls schysst av mig att sätta honom i omöjliga situationer. Men har verkligen världens snällaste häst som ställer upp till 110%Bild från p&j:en i Vartofta förra helgen

Förberedelser inför årets sista runda

2018-12-15 10:58
Från LinneaEnlundse

Idag rullar vi mot Grevagården för att göra årets sista start. Hoppar en runda, 110cm. Har legat och hoppat ett par 100cm nu det sista för känner ingen stress, höjden är inte vårt problem utan allt mellan hindren. Så känns bra nu att avsluta säsongen med en 110cm, checka av vad som behövs tränas på under vintern. Hoppar nog runt 16.00 idag, så beräknat att vi behöver åka vid 14.00 ca. Kommer utvärdering på rundan senare såklart.

Var i stallet imorse och släppte ut hästarna, fixade även klart stallet så skönt att ha det klart. Behövs bara packa allt och fixa Pärlan innan vi drar.


Tänk om dem hade blivit påkörda

2018-11-28 20:20
Från LinneaEnlundse

Idag hände det som verkligen VERKLIGEN inte får hända! Kom till stallet och allt var som vanligt, fixade stallet och skulle ta in hästarna. Vi brukar alltid öppna åt båda hästarna och sen går de in själva. Men idag så var dem något stressade, varför vet jag inte. Efter lite fram och tillbaka med hästarna så stack dem båda, försökte hindra men dom sprang på en varsin sida om mig. Galopperade iväg och ut på en åker.

Jag och Ebba sprang i mörkret och letade efter dem. Ringde mamma i panik och bad henne komma, hästarna sprang fram och tillbaka och sen sprang dem ut på vägen!!! Där kom min panik, man hann tänka tusen tankar medans vi sprang så fort vi kunde mot hästarna, på den knöliga åkern.

Som tur är kom det inga bilar då och hästarna sprang tillbaka till åkern. Efter ett tag fick vi tag i dem och vi kunde gå tillbaka till stallet. Ingen av hästarna var varken halta eller skadade vilket var en stor lättnad. Vi red iaf efter lite om och men, vilket var tur för där var Szafir galet fin.

Så glad över att inget hände, det hade kunnat sluta i katastrof. Kommer nu aldrig låta hästarna gå lösa in längre, detta kan även hända dem snällaste hästarna!

Hoppas iallafall att ni haft en bra dag, min har varit skräck blandat med förtjusning helt klart och glöm inte att pussa om era hästar lite extra, man vet aldrig när något händer <3

Han är världens finaste

2018-11-27 19:37
Från LinneaEnlundse

Idag tog Ebba några bilder på mig och Szafir, vissa blev sjukt fina! Perfekt fotoväder ute idag dessutom. Efter att vi fotat skrittade jag ut en 1 timma ca på Szafir, mina tår blev som is men var riktigt mysigt faktiskt, han var glad över att få komma och lunkade på fint. Här får ni lite smakprov :)

Här kan jag leva

2018-11-27 12:26
Från LinneaEnlundse

Ja min soffa jag pratade om i ett tidigare inlägg, här kommer bilder på den! Inte världens finaste men så skön. Kommer spendera många timmar här framförallt nu på vinter, då finns det inget bättre än att mysa sig ner i filtar framför en bra film.

Ska snart iväg till stallet, blir en mysig uteritt i det underbara vädret. Ska även försöka få med mig min syster så hon kan fota lite. Bilderna lär bli magiska i detta väder!

En helt vanlig måndag

2018-11-26 16:21
Från LinneaEnlundse

Ny vecka och händer inget särskilt alls, Förutom att jag har studiedag imorgon. Annars en vanlig vecka i skolan, inget prov eller någon inlämning och har heller inga planer för helgen. Sluta 12.15 idag som vanligt, gick en snabbis på stan med några kompisar, köpte dock inget. Kom hem vid halv 3 och har bara degat i min soffa sen dess. Ska till stallet senare ikväll. Ridhuset är upptaget till 19.50 så får rida efter det nu när det är enda stället som är ridbart. Kikar nog in med ett inlägg ikväll om passet.

Nu ska jag fortsätta kolla på Saddle Up sverige som jag började kolla på igår, intressant verkligen.

min helg

2018-11-25 20:22
Från LinneaEnlundse

Inte bloggat i helgen, haft fullt upp och helt enkelt inte hunnit.

I Lördags så åkte jag mamma, mormor och min syster Ebba till Skövde och gick på stan en bra stund. Först åkte vi förbi mormors jobb där jag köpte världens skönaste soffa, dock var tyget svart vit blommigt. Men vi tänkte först färga tyget, men det blev mörkblått med svarta blommor vilket inte blev snyggt. Vi löste det lite provisoriskt med en filtar. Blev bättre än vad ni tror, ska ta bilder på den imorgon med bra ljus. I Skövde åkte vi runt lite överallt, köpte lite små grejer och så köpte jag en dösnygg tröja på gina, vill ni ha bild? Käkade även världens godaste sallad på alpina, rekommenderar starkt!!

Var i stallet på kvällen, klippte vår ponny Kastor vilket var så behövligt och joggade Szafir.

Idag var jag i stallet på fm, hoppade Szafir, fick en halvbra känsla. Mellan åt var han jättefin och ibland drog han bara iväg efter hindren. På em har jag kollat världscuphoppning, grymt bra insatser av alla svenska ryttare. Fixade till min soffa och mamma har klippt mitt hår mm, gjort massor idag.

Bild 1 - före //// Bild 2 - efter

Hur jag lägger upp en vecka

2018-11-21 12:41
Från LinneaEnlundse

Min vecka med Szafir ser väldigt olika ut, lite beroende på tävling och träning. Tränar för min tränare försöker jag göra varje eller varannan vecka. Har jag inte träning så hoppar jag hemma själv. Jag rider ut minst 1 gång i veckan nu när det blir mörk ute så tidigt. Vill rida ut mer men svårt när det är mörkt ute. Vilar, skritt ute alt longeras en gång per vecka. Så resten av dagarna blir det trimm/jogg på banan. Försöker ta fram bommar/små hinder iallafall 1 gång av dem passen.

Summan av allt så rider jag ut minst en gång i veckan, Träning eller hoppning hemma 1 pass, trim/jogg/markarbete 4 dagar och till sist vila eller väldigt lugnt 1 gång i veckan.

Hur ser din vecka ut?

Sängliggandes

2018-11-20 14:06
Från LinneaEnlundse

Kom hem igår från skolan vid 2, efter det har jag bara legat i sängen. Igår hade jag konstant ont i huvudet, seg i hela kroppen och aldrig varit så trött som igår. Därav att bloggen inte uppdaterades. Mamma var snäll och tog stallet åt mig igår, mockade och fixade allt. Idag mår jag lite bättre, fortfarande seg i kroppen och lite smått ont i huvudet. Inte gjort något, kollat youtube och bara tagit det lugnt. Ska ikväll iallafall åka till stallet, får se om jag orkar rida men behövs.

Ska nu fortsätta vila och hoppas att jag mår bra imorgon.