RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-06-26 16:41:10

elinbe

elinbe blog on Nouw

DEL 2 - HJÄRNHINNEINFLAMMATION

2018-12-10 08:18
Från elinbe

När de åkte hem låg jag kvar kanske 2 timmar innan de tog mer prover. Tillslut bestämde de sig för att ta ett ryggmärgsprov, det är där man ser om det finns en infektion på hjärnhinnorna.
För er som inte vet - mellan skallbenet och hjärnan finns ett tomrum med vätska, runt den vätskan sitter hjärnhinnorna.

De gjorde inte det tidigare för att jag inte visade tillräckligt mycket smärta, jag verkade för frisk för att det skulle vara hjärnhinneinflammation, för jag borde legat typ däckad med den smärtan, men min smärtgräns är tydligen helt sjukt hög, så han trodde inte det var det. Info: migrän brukar ligga på en skala 6, denna huvudvärken klassas som en 10:a, så jag fattar på riktigt inte hur jag kunde åka in till stan och köpa mat, åka spårvagn, ens ha öppet ögonen???
Men tillslut tog de i alla fall ryggmärgsprovet.. och då visade det ju sig att det var så. Ni som ska ta ett sådant prov, det är inte så farligt som alla säger.. det gör inte speciellt ont, det är inte skönt men det gör ondare att skrapa upp benet när man ramlar med cykeln, så no worries! ‍♀️

Så där har ni den storyn, jag blev inlagd 4 dagar på infektionsavdelningen efter detta, och idag är jag så gott som återställd. Jag har svårare för att gå i ”stressiga” situationer och samtidigt lyssna på musik, typ ica när jag ska tänka på vad jag ska ha osv. Då får jag nästan alltid stänga av. Även när jag kommer hem får jag stänga av musiken i hörlurarna för att jag blir för trött i huvudet. Men annars är det som vanligt!

Men symtomet att huvudvärken tillsammans med att det stramar i ryggen/nacken när man rör det åt olika håll är det tydligaste tecknet, då ska man tydligen söka direkt, hehe. Så gör det!!

DEL 1 - HJÄRNHINNEINFLAMMATION

2018-12-10 08:08
Från elinbe

Det är så många som frågar om min hjärnhinneinflammation, hur det började, hur jag mådde, hur jag märkte att det var mer än migrän. Så jag tänker att jag ska skriva det här! Nu när jag ändå har en fyra timmars tågresa framför mig...

Då ska vi se. Det började med att jag på tisdagen hade huvudvärk så in i bänken, kändes precis som migrän och jag fick sjukanmäla mig från jobbet för migrän, sa till min chef att jag helt säkert är bra till torsdagens pass, för min migrän sitter aldrig i mer än en dag. Jag tog två alvedon och gick och la mig. Sov några timmar och det lättade lite men var inte helt bra.
På onsdagen var jag dåsig men tänkte att det var någon sorts urladdning, så jag tränade fotboll den kvällen.
På torsdagen var det samma som tisdagen, jag skämdes så mycket när jag sjukanmälde mig igen, men det gick verkligen att resa sig ur sängen. Och det har börjat strama i ryggen och nacken när jag vrider på huvudet.

På fredagen började det på riktigt, vid typ 17, jag fick huvudvärken från helvetet och tänkte att jag kanske ätit dåligt. Här kommer vi då till det spännande! När jag skulle gå till Ica och köpa mat så duggregnade det ute, så jag tog på mig en jacka med luva, och när jag går av spårvagnen ska jag luta huvudet framåt, alltså typ sätta hakan mot bröstet, för att luvan skulle ta regnet, och det stramar som fan i hela ryggen, från nacken till ländryggen. Så hela jag var helt genomblöt när jag kom hem för att regnet regnat in vid halsen, för det gjorde för ont att hålla undan det.

Jag åt min mat, tog alvedon och försökte sova. Somnade nog förvisso men det hjälpte inte, vaknade av huvudvärken, hade så ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen, tänkte att migränen tagit fart, att den stegrat. Tog migräntablett och la mig och fortsatte försöka sova. Fortsatte såhär hela natten, vaknade av huvudvärken säkert två gånger i timmen, märkte inte ens av att jag hade feber, så vid 03.30 när jag tänkte att detta inte är som det brukar tog jag febern, 39.9(?!) grader. Jag har alltså fullt med Ipren och alvedon i kroppen, och märker alltså inte av att jag har 40 graders feber????
Här någonstans inser väl även jag att detta inte är bra. Tänker att influensan är här. Börjar må helt sjukt illa, går mellan toan och sängen resten av natten. När jag vaknar vid 7 efter ca 2 timmars sömn är allt bra. Ingen smärta, ingenting. Och jag blir lättad, och lugn i att det bara var migrän. Ringer mamma och berättar att allt bara släppte, ingen feber och ingen huvudvärk.
Om jag fick tillbaka det? Hehe, dubbelt upp kära vänner ‍♀️

Vid 11 kommer det som en jävla käftsmäll, och FYFAN vad det slår då. Har aldrig haft så ont i heeeeela mitt liv, det var värre än alla migränanfall tillsammans. Jag orkar inte åka in, ringer 1177 och frågar vad det är. De säger att jag måste åka in NU, inte vänta, åka direkt. Jag väljer ändå den enkla vägen och åker till en sån där jourcentral, där jag tänker att det inte är lika mycket folk, de gör massa tester, hon hm:ar mest och säger tillslut att en läkare på östra sjukhuset väntar på mig och att hon skrivit en remiss. Hon frågar om jag vill att de kör mig dit, jag fattar inte allvaret riktigt, så jag säger att jag åker själv, för jag insåg ju också att mat var ett måste, hade inte ätit på morgonen. Så jag åkte in till centralen och köpte mat, måste sett ut som ett jävla ufo där, minns ingenting därifrån.
Åkte sedan spårvagnen till östra, fick komma in direkt, de satte dropp, gav mig stark smärtstillande intravenöst och sa åt mig att inte somna. Jag fattade ingenting, det enda jag ville var att åka till Ullevi vid 14 och kolla Kopparberg - Rosengård, vilket tydligen inte var uppskattat av läkaren..
Där låg jag från 14 tills mina fina vänner kom och satt med mig till typ 20, och DET gjorde allt.

Fortsättning följer....

SKINKMACKA OCH VARM OBOY

2018-10-11 15:19
Från elinbe

Sovmorgon, skinkmacka och varm oboy, norrländska, springfloden, 4gott, mer springfloden och vipps så var klockan 23.30. Jag älskar när tiden springer iväg utan att man märker det för att man trivs. Det är härligt.

Idag är en bra dag, jag är ledig fram tills måndag, och helgen består av första kvalmatchen och namngivning. Det blir en bra helg!!

Nu - svettig fotbollsträning i brittsommaren ‍♀️

DENNA SKADADE MÄNNISKA

2018-09-24 12:28
Från elinbe

Långsittning vid frukostbordet, gym, plugg och oklar kvällsaktivitet. Denna skadade människa kan ju inte längre träna fotboll, så det blir gym på dagarna här istället.

Detta blir en bra vecka!!

VILKEN DAG

2018-09-24 12:23
Från elinbe

Kaffemys framför nyhetsmorgon, kaffemys hos mamma, kaffemys på Påskbergsvallen och kaffemys hela tågresan hem.

Det var gårdagen. Jag och Ina tog tåget till Varberg, firade simon som fyllt 26, åkte till Påskbergsvallen och tittade på varbergs bois. Vilken dag det var, du gör något med mig, jag blir en bättre människa med dig. Tack ♥️

Sedan tog jag mitt pick och pack och begav mig hem till Jim, där skulle man kunna tro att det bjöds på tacopaj, det gjorde det inte. Det bjöds på ingredienser till tacopaj. Och hejsan var god den blev!

VARBERG I SIN HELHET

2018-09-20 13:00
Från elinbe

Nybryggt kaffe framför nyhetsmorgon i pappas härliga, bulliga soffa, en blåsig promenad vid havet i Apelviken, en herrans massa plugg och dåliga besked.

Det är väl en summering av det senaste dygnet.
Jag älskar Varberg, alla dess sidor. Många älskar "sommar-varberg" men jag älskar Varberg i sin helhet, höst-varberg är magiskt. Att pälsa på sig jacka och halsduk och gå ner till ett blåsande hav, se hur surfarna tycker att livet leker och veta att - när jag kommer hem, då står frukost på schemat, och inomhusmys i flera timmar. Man vet att värme väntar, då är vinden inte så farligt trots allt. Den är frisk, och blåser runt tankarna i huvudet, blåser ut de som inte ska vara där och yr in med nya, härliga. Jag är ofta en härligare person efter en sådan promenad.

Jag längtar efter vinter-varberg, det är också en helt magisk upplevelse, jag längtar tills jag får flytta hit igen, eller, tills jag vill flytta hit igen rättare sagt, tills jag vill bo här på heltid och tycka att det är kanon. Det längtar jag till.

Nu ska jag hälla upp en ny kopp kaffe och plugga lite till. Ha en strålande dag vänner.

MIN ANDRA HALVA

2018-09-17 09:36
Från elinbe

Helgen har varit bra, närmare bestämt magisk. Fredag - varberg, gud vad mycket kärlek jag fick på ett dygn!! Att få träffa mamma och Claes, sova hos pappa, morgonpromenad och uppladdning i apelviken bland surfare och andra morgonpromenerare och sedan match mot valinge.

Alice min härliga skapelse fyllde 23 år i lördags så på kvällen var vi hemma hos henne och firade att denna person finns i våra liv, och ingen är gladare än jag, vad hade jag gjort utan dig? Min andra halva. Jag älskar dig till evigheten och tillbaka.

Ina tog spårvagnen hem med mig och sov här och igår brakade vi till en riktig höjdarfrulle och bara myste!! Som jag trivs med dig, min lilla böna <3 Efter det stod tågresa, pizza och plugg på kvällsschemat! Snart ska jag till Karin som äntligen är hemma igen och plugga ännu mer. Det blir mysigt att vara där i alla fall.

Och hörni, jag har börjat med vsco, så följ mig där!
vsco.co/berndtssonelin - där uppdateras mer än här.

Här kommer en ordentlig jävla bildbomb från helgen.

KEN RING

2018-09-10 17:02
Från elinbe

Förkylning, hemlagad pizza, 5-0, 6-0, äppelpaj, nässpray, vänner och valvaka.
Det är väl vad som får summera helgen.

Idag stod massa skola på schemat men min hosta skämmer ju ut mig mer än vad mina föräldrar gjorde på mellanstadiet så att, det blev ju högst oaktuellt. Därför fick jag istället sovmorgon och skola 3 timmar. Nu sitter jag på bussen med Ken Ring i öronen och försöker peppa igång. Tjing.

MORGONSOLEN

2018-09-08 08:33
Från elinbe

Godmorgon kylan, godmorgon till den där halvblöta luften, godmorgon morgonsolen, godmorgon hösten. Jag älskar älskar älskar denna delen av året, när man går ut och man får ha en tunn jacka för att inte frysa men det behövs inte så mycket mer. Snart adderas halsduken, DÅ lever jag, det är mitt bästa.

Idag är en bra dag, jag hoppas att den håller sig bra, och att min magkänsla håller. Det hoppas jag.

PANIKSLAGEN

2018-09-05 21:55
Från elinbe

Skola, föreläsning på föreläsning, karinmys, beachvolleyboll, kräftfiske och korvgrillning.

Idag har vart en turbulent dag, jag har hamnat i någon ångestgrop. Ni vet när man har ångest, det kryper i hela kroppen och magen känns liten som en ärta. Där, kära vänner, är vi.
Jag fick ångest över tanken att behöva gå till köket och hämta ett korvbröd. Sådana småsaker gör mig ledsen och panikslagen, jag vill bara springa så fort jag kan och gråta, gråta och gråta lite till. Vill bara att någon ska fråga hur läget är, på riktigt, så att man inte kan hålla emot.

Nu ligger jag framför brasan i alla fall.. lyssnar på musik, har rakat benen, skrubbat hela kroppen, smörjt in med bodylotion och luktar hejsan. Det ska jag fortsätta med tills jag ska sova. Imorgon väntar sovmorgon, igen!! Men jag har en del att läsa.. Heja mig.