RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-10-04 12:13:17

Kajsa - No one could break u down

HillbomKajsa blog on Nouw

Plan för 2019

2018-12-30 09:26
Från HillbomKajsa

Så 2018 är snart slut och har sedan länge planerat planer för 2019. Så tänkte dra lite här iallafall


Jasmine:

Kommer i Januari gå några P&J / öppna banor för att bara checka av om hon ens går inomhus denna säsongen eller om det blir som i våras. Het enkelt kolla läget. Går hon bra börjat tävlandet vecka 5 hos Kalmar HSK med en smygstart och så trappar vi uppåt där efter. Framåt utomhussäsongen är det 110cm klasser som är planen och kvala till RM på Sundbyholm i slutet på sommaren. Någonstans här hoppas jag även på att kunna göra en 120cm debut om allt känns bra.


Vill även försöka göra någon dressyrstart på henne i LB:2 eller liknande program.

Tequila:

Kommer rulla igång med några 1m starter hoppas att jag kan rida ordentligt framåt utomhussäsongen komma upp på 110cm Förhoppningen är att även hon kan kvala in till RMet på Sundbyholm på 110cm nivån. Vill även som alla andra år komma ut på någon terrängtävling så vi får se om vi lyckas detta året

Charlie:

Oj vad tiden går fort, han blir 2år nu här och snart ska skolan börja på riktigt för min lille pöjk. Hoppas han kan kastreras framåt våren så han får komma hem och jag kan börja jobba lite med honom innan det blir sommarbete. Hoppas även vi kan löshoppa honom någon gång innan också. Till hösten är det inridning som ska planeras så han kan bära matte säkert på ryggen. Blir lite förskola kommande år.

Lugn lördag

2018-12-22 19:41
Från HillbomKajsa

Vaknade till ett vitt täcke över gräsmatta och träd. Lite sovmorgon blev det med det behövdes då jag blivit lite förkyld så bra att få sova ut lite.


hästarna då fick vila idag också men dem fick lite ompyssling Tecki fick ett tjockare täcke då hon är en liten frusen häst och hon var lite kall under täcket hon hade på sig. Dem fick sitt foder och påfyllning av vattnet sedan åkte vi hemåt igen för att fixa lite inna vi drog på julbord. Så nu är man hyfsat mätt.


Imorgon får vi verkligen försöka komma till ridhuset så dem får ridas igenom ordentligt.


Resten av kvällen spenderas framför tvn och sedan blir det en promenad med vovvsen innan sängen kallar för natten.

Wiffis får stå för dagens bild

Fredag 21 december

2018-12-21 21:40
Från HillbomKajsa

Ja idag är det fredag för näst sista gången detta året. Tänk så tiden går.


Har jobbar under förmiddagen och var väldigt trött nära jag slutade så idag får hästarna helt enkelt vila. Har helgen ledigt så någon av dagarna är tanken att dra till ridhuset och ta lite hoppning, var ju ett tag sedan Jasmine och jag tog några större språng än 60cm. Bara Oktober som senast så nu får vi påbörja vår träning inför 2019.


Tidigare dagar har Jasmine fått lte galoppträning på grusvägen och ett pass på åkern när snön lågt fint över landskapet. Även testat ett Kimblewick bett och det har funkat bättre o bättre för varje dag. Lite bråkig som hon varit just nu... Men med mer ridning så försvinner överskottsenergin och hon blir lite lugnare så det blir intressant att hoppa henne här i helgen.


Tecki har gått lite lugnare men blivit riden dock helt galen och back to normal. Springa, springa och det ska ske nu rent ut sagt ända som gäller just nu. Så hon får följa med och ta ett riktigt arbetspass.

Nu blir det sängen för att ladda upp inför den lediga helgen


Tequilas 2018

2018-12-18 18:24
Från HillbomKajsa

Ett och ett halvt år utan ridning och utan hoppning blev det innan detta året. För lite vilande och återhämtning. Detta har varit ett riktigt bra år får jag ändå lov att säga. Tecki hade 4/5 hopptävlingar med sig en placering med sig hem. Premiärstarten i Olofström där hon var riktigt på hugget och verkligen glad att vara tillbaka på banan, det kändes kan man säga och hon var svår att få stopp på. En andra placering i första tävlingen på 1½år


Vi testade på oss en 110cm men jag var inte riktigt redo för det mentalt gjorde en förstor miss och flög av. så vi gick tillbaka till våra småklassen tog en helg med Norrköping Karlskrona där Tecki fick med sig en 7e plats från båda tävlingarna. Åkte på Semester hos mormor och tog ett meeting hos Storbyn. Vilken tävling det blev på 4a starter blev det 3 placeringar var av en seger dem andra lite stolpe ut.


Efter denna början på säsongen började det gå lite utför men inga katastrofala resultat lite 4 felsrundor en ny test på 110cm men det är inte där vi skulle hålla oss egentligen.


Hon blev behandlad i ryggen av fysioterapeut och kändes mycket bättre men lite fanns kvar vid nästa besök som blev behandlat och lite av hennes påhitt försvann medans gamla galenskaper började trilla in. Så allt kändes riktigt bra. Avslutar säsongen med några 4fels rundor men rundor jag ändå är nöjd med. Året avslutades med en höjdhoppning där vi kom över 130 utan att vara i den bästa formen då dem gått lite lugnt nu efter sista tävlingen. men hon hoppade bara bättre o bättre ju högre hindret blev men ryttarinnan red bara sämre och sämre in. Fantastist häst är hon!


Så detta året har varit det bästa med denna damen på 4år. 2013 var året vi var som bäst och mest samspelta men med lite jobb i vinter hoppas jag vi är där igen under 2019.

Ett första år med Jasmine

2018-12-16 18:38
Från HillbomKajsa

Ja det var ju nu ett år sedan jag hittade Jasmines annons på hästnet.

Jag hade hittat ett fullblod vi skulle hämtat just den dagen uppåt i landet men dagen innan fick jag tillbaka handpenningen jag lagt. Såklart ledsen över det då jag verkligen sett framemot den hästen. Så här i efterhand var det nog ment to be. För dagen vi skulle ha åkt kommade jag hästnet var o varannan minut för att inte missa någon underbar häst. Å det som dök upp runt 9-tiden var så gott som min drömhäst. Fyra långa vita strumpor och en stor bläs. Dock är drömmen en svart häst och denna var brun. Men det fanns något i denna hästen som jag gillade.


Hon lät precis som Tecki. Hade en fin stam inte hunnit med så mycket än men det var en häst värd att chansa på. Så frågade pappa om han ville låna 5000:- mer än det fullblodet skulle gått på vilket han gick med på och vi ringde och frågade om vi fick komma. Vi stack iväg direkt vidare mot Östergötland. Mötes av en fin tjej lite tjurig men ändå snäll. Ägaren fick rida först och hon testade henne genom att stå lite på bakbenen och inte vilja gå från sina vänner. Sedan hoppade jag upp. Hon surade lite om att gå från stallet och bortåt. Testade henne lite. Men var lite svårt då hon inte riktigt lyssnade på skänklarna samt lite hård i munnen. Men trots det gillade jag henne och jag ville ha henne. Få något nytt att jobba med


Så vi tog faktiskt med henne hem på en gång. Jag och spontanköp delux. Haha


Hon kom hem och allt har egentligen känts bra sedan dess. Visst hon gick inte allt i ridhusen under vintern/våren haha bara se alla våra resultat på tävlingarna. Men allt släppte när vi kom utomhus då var det bara lite kondition som saknades. Hon har gått från klarhet till klarhet under året och har blivit riktigt biff i kroppen.


Vi har gått från en inom hussäsong där hon bara stannade så jag en gång fick hoppa av för att ens ta mig till utgången, kunde knappt ens vara med på hoppträningar då hon blev så spänd till att när vi kom utomhus startat en lång 110cm med endast 4fel i omhoppningen som bäst (14hinger 16språng)


Hon är verkligen fin i kroppen nu och pigg så hon knappt går att rida hemma på grusvägarna utan att dra ifrån mig eller eller gör sådana luftsprång att jag nästan flyger av.

Så på det sättet är jag nöjd att köpet av fullblodet blev avblåst för annars hade inte Jasmin stått hos mig idag. Men i just den stunden jag jag så ledsen och besviken.

Nedan får ni lite bilder och även filmer på detta året.

Lite smått och gått av året med Jasmine, senaste filmen är dock från slutet av augusti. Senaste bilden från Oktober

Överpigg o glad tränar hon mycket själv i hagen (När Tecki går ut) Och i dagsläget över osynliga hinder på grusvägarna annars har hon en lugnare period just nu och laddar upp inför ett 2019

Jaha jaha Välkommen tillbaka

2018-12-13 10:07
Från HillbomKajsa

Sist jagskrev var dar varmt, tort och sommar det var Juli månad. Idag är det December, Luciadagen grått kallt och snöblandat regn, blött och geggig. Så det omvända helt enkelt.


Eftersom det är några månader sedan har det ju såklart hänt en del, Tävlingar som kommit och gått. Jobbat och stått i. Charlie har kommit hemåt dock fortfarande inte hemma utan går nu med Östersjön som utsikt på ett vinterbete här på ön. Så är lite lättare att hälsa på honom nu när han växer på höjden(vilken tur) dock fortfarande lite ort i rocken med han växer nog lite där med.


Jasmine har fick gå lite lugnt under hösten då hon sprang sig halt i hagen när vi var hos mormor för lite semester och även skulle tävlat. Men nu är hon fit for fight igen. Lagom till att tävlingssäsongen var slut. Hon är en riktigt glad kexchoklad, men en nedrans överskottsenergi just nu.


Tecki har dock fått tävlat lite under hösten och har gått bra. Iallafall när mamma uppe på ryggen inte stressat upp sig.... För då har det tagit stopp direkt. Men hon är så gott som tillbaka som hon var runt 2012-2013 när hon var som bäst.


Hästarna fick gå två omgångar var i klubbens div2 lag i höst Jasmine dem två första och Tecki den 3e samt finalen. Är inte så värst nöjd med mina resultat om jag ska vara ärlig men då jag hade duktiga lagkamrater tog vi oss till finalen i Ljungby. och även om jag är nöjd med min runda så är det ändå en bom för mycket som åkte tyvärr. Men vi slutade två i Div2 häst iår.


Har även börjat lite med att fixa ett par boxar så hästarna kan få komma in och torka lite så här under den geggiga delen av året. Tyvärr är det endel kvar men jobbar vi på ska det väl vara snabbt gjort.


Så ja kommer väl sammanfatta året lite med båda hästarna samt även planerna och målen inför nästa år.

Så nu ska jag försöka göra så mycket uppdatering jag kan.... Under tiden bjuder ja på lite Instagrambilder

Hallå i värmen

2018-07-26 13:17
Från HillbomKajsa

Halli Hallå där i värmen, sitter själv och lurar i skuggan med en isglass i handen och en tanke på att bege mig mot mina hästisar.

Var ju någon vecka nu sedan jag sist skrev något här så nu kommer lite update.
Hälsat på lille Charlie parlie som växer och är just nu lite ful

Hästarna går fint just nu och har fått varit med på en dressyrträning var varav Jasmine verkligen är superfin och bara blir bättre för var gång. Tecki är lite att jobba med men framförallt är det en del energi som måste ut.

Jasmine har hunnit med att göra en Dressyrdebut med ett ok resultat, men kan så mycket mer bara jag vågar rida på. Har plan att försöka starta KMet iallafall som är i september men jobbar så får se hur schemat blir. Annars var det även hopptävling dagen efter dressyren och blev ett pet i båda klasserna så ingen fy skam, Bara lite dåligt tempo i första klassen.

I fredags, alltså för typ en vecka sedan nu var det bästa tävling.

Båda med först en 1m klass. Tecki blev ett missförstånd på ett hinder som resulterade i ett pet annars var hon fin. Jasmine hade en lite mer titta till dag så det var lite läskigt med allt hindermaterial utanför banan så först ett stopp in i kombinationen andra försöket kom vi igenom men i väldigt slö trav samt rivning på A-hindret. Så runt med 9fel totalt.

Valde att anmäla båda i 110cm Tecki i avdA och Jasmine avdB

Tecki kändes riktigt fin och allt flöt på bra på framhoppningen, men i vanlig ordning rider jag som en kratta på banan och backar in henne i varje hinder, Nej tack sa Tecki o tacka för sig. Alltså ute.

Jasmine, låg på väldigt mycket under framhoppningen, en riktig Ferrari. På banan red jag runt o visade det "läskiga" lite extra innan start. Banan gick fint tyvärr ett stopp på 2an, vi var inte riktigt överens i svängen hur vi skulle gå ann det.. Sedan två bakbensfel som jag helt får ta på mig då jag kommer ner i sadeln för tidigt. Så 12fel men gud så fin hon var!

Igår onsdag, blev dem genomgodda och Jasmine hade bara lite i sitt "dåliga" bakben inga dåliga saker utan bara lite spända muskler som lätt fixats till. Tecki däremot var desto mer spänd runt bog o i slutet av sadelläget så hon fick desto er behandling och även tillbaka när han kommer nästa gång om ca 2månader.

Så shemat för idag blir troligen lite barbacka på Jasmine och longering av Tecki och imorgon något liknande bara att Tecki ska tömsköras istället.

Nepp nu får jag bege mig ut i denna galna värme... Ha det så bra

Täcken, resa strumpor

2018-06-30 19:07
Från HillbomKajsa

Ja rubriken lyder veckans tävlingsskörd plus lite pengar tillbaka.

Varit på minisemester i Dalarna o släkten för lite tävling hos Storbyns Ryttare i dagarna 3 från Onsdag till igår Fredag.

Klasserna som var planerade var:
Tecki. 1m, 1m 105, 105
Jasmine. 1m, 1m 105, 110 (dock byttes den ut mot 105 under tävlingarna)

Onsdag:
Första dagen på meetinget med en start per häst där Jasmine var först ut.

Hon gjorde en fin nollrunda i grunden, tappade galoppen i omhoppningen men snäll som hon är travhoppade vi större delen. Men felfria och ändå en bra tid.

Tecki var även hon fin nolla grunden men gör sedan bort mig i omhoppningen så ett stopp på 10an så 4fel.

Denna klassen fick Jasmine dock gå in på sin första prisutdelning och ta emoten fin fin andraplats.

Torsdag.

1m
Tequila - Först till start fin fin grundomgång och vidare till omhoppning där jag blev osäker vart sista hindret stod så tyvärr blev vägen längre än planerad. Men nolla.

Jasmine - var riktigt jobbig och framförallt ofokuserad på sitt och på detta blåste det också. Kom runt banan med ett stopp o ett pet men i gen bra känsla alls. Då hon tittade på allt runt om. Dock det tittigaste på banan hoppade hon utan att blinka....

Tecki fick en fin 3e placering i klassen som Jasmine fick hämta då hon var första hästen i klassen efter och så skulle hon få koll in banan lite extra.

105cm
Jasmine - inte mycket bättre känsla denna klassen snarare sämre drog hela tiden mot Teckis håll med huvudet och var inte alls fokuserad. Hoppade ettan fint 2an helt okej men blev rädd för något på långsidan så stopp på 3an då hon inte bjöd hela vägen fram och jag red väl inte så offensivt som jag borde gjort. 3 försök som fick samma resultat så utesluten. Kom en fjärde gång med lite bättre ridning och då kom vi över iallafall. Valde då efter denna kassa dag att byta ner en klass dagen efter då en 110 inte kändes som något bra denna helg.

Tecki - hade lite bitterhet sedan Jasmin i mig så red som man ska på lilla racen. Fin grund o vidare till omhoppning där vi fick till bra svängar och jag vågade gasa utan att bromsa. Nolla och som sista startande i klassen tog vi hem segern!  Bara ut och sätta på en efterlängtat segertäcke som var mer en lätt att sätta på på en övertaggd Tecki som mer gärna ville springa mer...

Fredag:
Jasmine - först ut i sista klassen. Hon var bättre idag mycket på hugget och hoppade framåt hinderna på framhoppningen. Inne på banan kom orutinen in och även lite svaghet och ork. 3st bommar föll men efter torsdagens katastrofala rundor så var jag mer än nöjd.

Tecki- övertaggad delux så det tog en evighet att komma upp så blev lite stressigt att hoppa fram och komma till banan. Men hon briljerade igen. Nolla grunden. Tyvärr släppte hon kontakten på yttertygeln så hon surade ihop så ett stopp men resten gick bra. Och när jag kommer mot parkeringen skickar mamma ner mig igen då detta tydligen räckte till 4e o sista placeringen.

Så en riktigt bra tävling med 4 av 8 klasser placerade o Tecki briljerade med placering i 3 av 4 starter.

Veckans skörd blev då...
2st regntäcken
1ulltäcke (segertäcket)
2 biljetter för en dagstur med Ekerölinjen
Ridstrumpor

Taggar nu om för Åkerbo kombin med Jasmine. Båda var anmälda men efter Teckis fina rundor nu så valde jag att plocka bort henne så bara Jasmine som då ska göra dressyrdebut

Film Jasmine

2018-06-11 18:25
Från HillbomKajsa

Hur bra helg

2018-06-10 19:50
Från HillbomKajsa

Trots att man är blåslagen efter förberedelserna inför gårdagens tävling så är jag ändå väldigt nöjd med med mina damer.

Norrköpings FRK 9/6

Igår (lördag) var vi i Norrköping, där stod 90cm Inverkan och 1M A0:A0 på schemat.


90cm- Bed.A Inverkan

Först ut Tequila red inte fram så länge utan fokuserade mest på att få henne ordentligt fram skrittad.

Inne på banan gick hon fint. Svängarna blev lite för snäva men hon gjorde en fin runda. Själv var ja inte riktigt nöjd dock mrn Tecki skötte sig fint. Fick poängen 20,8.


Jasmine är just nu lite halvgalen och var i valet o kvalet att sätta på ett babypelam men lät det vanliga tränsbettet sitta kvar. Hon var galen på framhoppningen och ja ropade på Tecki hela tiden och var inte fokuserad på sitt egna jobb. Men inne på banan skärpte hon till sig lite med då satt mitt ridande i sedan tidigare vilket var lite synd. Jasmines runda var känslan dock bättre på men resultatet blev sämre med 18.9 poäng.


Tecki lyckades iallafall kamma hem en fin 6e placering i klassen trots enligt mig en dålig runda.


1M- Bed. A0/A0

Även här var Tecki först ut och ja sista gången jag tittat på startlistan hade jag några före mig men sedan så var jag först så han varken rida fram eller hoppa fram. Då jag gått tillbaka med priserna från klassen innan och själv intagit lite vatten. Men med de förutsättningarna gjorde Tecki en riktigt fin runda dock kunde ju ryttaren varit med bättre. Hon var lite sur i högersvängarna men gick framåt fint trots det. hoppar fint i Omhoppningen men matte bromsar mer o mer ju längre in i banan vi kommer så blev ett stopp och ett pet på näst sista i omhoppningen. Så 8fel.


Jasmine gjorde även hon en fin runda, Rev två hinder i början av banan hon var troligen inte riktigt med på noterna just där. Hoppade kombination för första gången, var lite tvekan men med lite stöd hoppade hon den riktigt bra. En fin runda men tyvärr 8fel.


Karlskrona Lyckå RK 10/6

1M- A0/A0

Tecki först ut även här. Lite bättre ryttare här men rider ändå för mycket bakåt i svängarna. Men en dubbelnolla och ändå en helt okej tid. Men en helt klart bättre känsla idag.


Jasmine var även hon fin inne på banan dock inte bästa känslan. Petade in i kombinationen i omhoppningen och inte bland dem snabbaste men hon fortsätter med sina stabila fina rundor.


Tecki fick även här med sig en placering. 7a i dagens klass.


Jasmine valde jag sedan att efteranmäla till 110cm Avd.B. Bara för att testa då höjden i säg inte är något problem. Bara ryttarens egna huvud som ställer till det.


Fick ingen superbra känsla på framhoppningen men avslutade med ett helt okej språng innan vi gick in i den något maxade 110cm. Hon kämpade påsom en riktig krigare när matte hamnade mer o mer i undertempo. La henne i skiten till kombinationen rev A hindret och stopp på B. Hade jag dock ridit direkt i landningen hade hon hoppat men nu gav jag upp. Kommer igen och lägger henne i skiten igen men nu är jag bättre med och hjälper henne över B hindret. Tyvärr föll det även för många bommar på blev utesluten på näst sista hindret då vi överskred 16hinder fel. men fick hoppa klart över hinder nr.9.


Säger bara hon har en sådan härlig inställning och stannar verkligen inte i första taget. Trots läskiga utmaningar så är hon så lättövertalad. Letar nu vidare inför nästa tävling. dock inte helt bestämt vilken det blir. Antingen gör vi en start på Kalmar HSK eller så kör vi kombin på Åkerbo i Juli. Vi får helt enkelt se. Nu ska Dem bara få gå lite lugnt i några dagar. Imorgon väntas vila med lite massage som största ansträngning.

Film kommer från 2 av Jasmines rundor. Inte så lätt med enbart mamma som hästskötare och två galna ston som inte kan vara utan varandra. Speciellt Jasmine så därför inga filmer på fina Fluffen!