RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-11-08 09:32:57

Kennel Eau De Luxx- BRIARD

Mindre än en vecka

2019-03-24 18:19

Såvida äggen var mogna vid första parningen. Var på föreläsning igår om parning, dräktighet och valpning. Mkt spännande. 

Glänsa mår bra och skruttar med på promenaderna . Jag har joggat några mornar så hon få vara hemma med husse och sköta hönsen. Hon har inga problem med promenaden, hon tycker det är  kul och snor gärna Cruxx Pinne för att retas. (Cruxx bär gärna en pinne på promenaderna precis som mormorsfar Polluxx)

Hon äter bra än och det mest påtagliga som vi ser är magen och att hon är trött. 


Magen mäter 93!!! Cm .


Här kommer lite blandade bilder           

90 cm !

2019-03-21 20:20

Jag har ju som bekant inte mätt magen som förra gången MEN jag har ju sett hur den växt och är rund så idag var jag tvungen att jämföra med ett tidigare mått. 90 cm ( det är ju nästan 1 meter!) Runt midjan . Och tittar man på magen ser man rörelser på magen. 

På tal om 1 meter runt magen så här Glänsas matte 40 års kontroll imorgon..  Vi är nog samma lika -rund och trinda. Fast Glänsa har ju iaf en anledning att vara det   


Imorgon hoppas jag hinna fota lite .

Dräktighet

2019-03-20 16:31

Inför varje dräktighet har jag bloggat med allt som hänt, mått på tiken mm. Men efter flera gånger där det i slutänden blivit tom mage och eller 1 valp vågade jag mig inte på en blogg denna ggr med risk om att bli besviken- lika besviken som er som står på kö efter er egna Eau De Luxxare.


Utöver det har jag inte heller vart säkert på att Glänsa vart dräktig . Tills nu egentligen då jag känner mig helt säker . För vad annars skulle sprattla runt i magen? Hur många det är eller om det igen bara är 1 kan jag inte svara på MEN något är det där :).


Magen växer varje dag tycker jag och nu är det 10 dagar kvar ( om man räknar från första parning). Jag är otroligt nyfiken på vad som finns där inne och jag hoppas att allt går bra och att vi skall få ett friskt  och härligt gäng valpar   


Jag kommer nog hinna uppdatera lite mer innan det är dags så håll utkik. 


Ps Patte verka lika trött som Glänsa 


 

16 dagar å några timmar

2018-05-08 15:00

Idag är Så är Tjäbbe 16 dagar och några timmar det Firade han med att få sin första avmaskning- Något som inte var populärt ! Han hade nog tänkt fira med en mjölkdrink istället :-)


Han växer som bara den , och eftersom han inte ryms i vägen så vet jag inte exakt vikt längre. Ögonen är öppna och jag tror faktiskt han ser mig ( Önsketänkande då jag ligger i valplådan och an kommer fram för att lägga sig på armen el dyl )

Hörseln ser jag kommer mer och mer med, idag när jag dammsugade vaknade han till men somnade om förstås.


Tjäbbe har fått vart ute i solen två ggr nu , Och det är tur han har en nanny ( Fenixx ) För Glänsa får lite spring i benen och busar till det och då kliver den självutnämda nannyn in  och tar över...Sköter dessutom Hygienen på Tjäbbe. Även om Tjäbbe kan pinka å bajsa själv ;-)


Han har en underbar färg och så fort jag får en liten mer syn av hur han ser ut och hur han är kommer jag kunna ta ett beslut hurvida han skall flytta och vart. Det känns hemskt att inte kunna lämna svar men jag vill heller inte sälja grisen i säcken som man säger.


Glänsa är en fantastisk mamma och med den nya nannyn i huset så ser jag riktigt fram emot kommande veckor med alla . Det är ett lugn i hela flocken som gör att det är skönt att ha denna trygghet.


Nu kommer Tjäbbe-Bäbbe Bilder !                  


Tjäbbe De Luxx

2018-05-07 06:00

Näää det är förstås inte namnet som är inskickad till SKK.


Det skulle kunna vara maxx of all men nääää Tjäbbe var själv i kullen och har en roll att axxla. Han har en gammelmorfar som var den största stjärnan av alla : Polluxx och och alla mina hundar har stjärnnamn . Vad det stamtavlenamnet blir hoppas jag vi ser på SKK i veckan. Ni får hålla till godo. Jag har fått kommentarer på facebook ibland när jag fotat Tjäbbe vart Glänsa är. Jag vill för er som inte haft en valpkull förtydliga  att även en mammahund  äter och måste göra sina behov.  


I lördags och söndag var jag och Fenixx på tur och tänk er när Patte skickar meddelande 6 på morgon att Tjäbbe stod och bajsade själv!? Vilken happening. 😂👏👏👏


Som parantes vill jag också berätta att Fenixx test på homo/hetrozygot kommit från Tyskland. Fenixx lämnar både Svart och Fawn. Vilket är superkul för mig 😍 dessutom ligger mycket bra färger I Fawn bakom Fenixx.     

Här kommer en bild på Fenixx som Slutade som 2a bästa hane på Lördagen men Bästa Hane ,Bäst i Rasen och Bäst in Show 2 på Söndagen.

 


Är snart en vecka

2018-04-28 10:08

Idag är Tjäbbe 6 dagar . Han firrar det med att väga MER än 600 gram ! 


Han hade en dip efter 2 dagar där han tappade vikt, jag vart orolig och började lägga in flaskor med varmt vatten för mer värme. Det är svårt att hålla värmen när man är själv.

Och det verka ha gjort susen för efter det har han gått upp minst 50 gram /dag! Så det känns lovande.


han älskar att bli kliad bakom örat, det lilla örat sparkar med i takt :-) Är en riktig livsnjutare som ligger på rygg sover , sträcker sig och låter lite granna som i en njutning .


Glänsa är en perfekt mamma , spenderar mesta tiden i valplådan och tvättar samt donar. Men hon följer såklart med ut på mindre turer nu med, vilket hon inte gjorde från början då hon hade en stor seperationsångest.

Vi b'äddar in Tjäbbe i filtar med varmvattenflaskan och tar en liten kort promenad, hon är ju som sagt lite onödigt mullig nu efter förlossningen. Och både Glänsa samt Fenixx tycker det är kul att vara ute tillsammans.


Jag planerar förstås redan nästa kull på Glänsa, och jag blir rent av tårögd av era ord ni som väljer att stå kvar på kö ! Ni är fantastiska människor , men som jag tidigare sagt har jag de bästa i Eau de Luxx gänget . Ni kommer att få dras med mig ....


Nu kommer Lite bilder på BäbisTjäbbe

     

Nu är han är

2018-04-23 16:44

Han är unik och ensam den lilla valpen.


Glänsa lurade mig verkligen då hon lagt på sig vikt och omfång så fanns det inte i mina tankar att det endast var 1 valp . Men tyvärr så var det så, tyvärr för alla er som väntat länge och tålmodigt. 😐


Själva valpningen var inte långdragen men är man unik väljer man att göra lite drama i sin entré, en entré som jag fick lov att hjälpa till på. Efter valpningen är jag säker att Glänsa inte vill att jag skall vara barnmorska något mer . 

Men såhär i efterhand verka hon ha glömt och låter mig vara med den lilla hjälten . 

So far so Good så lägger han på sig vikt, äter och sover så jag hopps Han skall få ett långt hälsosamt liv. Han är underbar , jag blir tårögd när jag ligger där i valplåda och tittar. 

 

Det blir såklart svårt att välja vart han skall få bo om det fortsätter  att gå bra för honom. Vi hade mycket folk på kö och i slutänden är det viktigast att matcha rätt hund till rätt ägare, och när det är en speciell och unik valp som detta blir det något extra av det . 

 

Jag planerar att para om Glänsa redan i nästa löp då vi nu endast fick en valp. Och eftersom jag älskar mina hundar blir det då med ganska stor säkerhet den sista kullen efter henne. Hon är en utmärkt mamma men för mig är hon mer min bästa vän och tränings och tävlingshund . Var valpning har sina risker och jag skulle inte förlåta mig själv om något hände henne 😍. 


Lille bäbbe eller Tjäbbe eller lillpojken  ( kärt barn har många namn) sover, äter och skriker argt när man stör honom. Att vara unik innebär tydligen att man kan ställa krav med ! Denna grabb kommer nog att veta vad han vill i sitt liv. ❤      

Inget är som i väntans tider

2018-04-19 20:19

Jag vill de ska komma nu ! Jag vill veta om det är 1,2,3? Hane?tik....? 

Att vara nyfiken har alltid vart min grej. Ibland går det ju att få svar fort ( vilket jag iaf hade fått på antal- OM jag röntgat) men nu får jag helt enkelt bara vänta.


På Glänsa ser man inte en tillstymmelse till att nån valp skulle vilja ta sig ut. Nä hon drar lika mkt i koppel på promenad ( Ja för vår stig i skogen är alldeles för mjuk när snön töar. ) hon springer runt och busar med leksaker och vill kämpa med Fenixx!


Det man märker är att hon helst inte vill äta , iaf inte mycket.  Ska hon äta skall de vara färskfoder eller köttfärs..

Hon sover de stunder jag sitter still annars är hon som vanligt, promenerar med mig runt dit jag ska . 


Jag väntar med spänning att kunna uppdatera mer ! 


God natt från oss 

När vanlig mat inte duger

2018-04-16 19:23

Näää nu duger inte ren Royal Canin mat ( för dräktiga tikar) längre....eller inte med en mousse som finns för tikar/valpar. Nä imorse fick hon en dutt kattmat i sin mat , ikväll hade jag köpt färskfoder  för att blanda ut. Det tycks som gå lite bättre då. 😂

Tyvärr har jag en herre i svart som ser att Syrran minsan  får gott i sin mat- så då följer han trenden med 🙈.


Idag när jag kom hem från jobbet var min första tanke- å herregud som stor hon blivit idag !! Och ja ... 2 cm till...


Nu är det helt slutlekat med Fenixx, såvida inte han vill kampa.  Bollar springer hon runt och letar upp samt kommer med . ( vi kastar förstås inte men vad som döljs i snö kommer fram i tö)


I morse såg vi rörelserna på magen och mina första tanke var - men Glänsa vad utsätter jag dig för???💕 jag avgudar denna hund mest av allt, min kompanjon i vått och torrt. Jag hoppas verkligen att det hon och jag har , kommer någon  av er läsare ha med er valp från Glänsa med .     

Dag 56

2018-04-15 20:06

Dag 56 och förhoppningsvis får vi en härlig fin vecka . Även om Glänsa har det lite tungt när hon lägger sig. ( vilket hon gör ofta nu för tiden för att sova )


I magen känner man små sparkar eller ett litet huvud när lilla valpen vänder sig. Jag tror inte att de kommer att komma ett helt fotbollslag, hon är inte jätte tjock trots att hon ökat mellan 15-25 cm på runt magen på mätplatserna. Men jag hoppas förstås det skall komma ett lämpligt antal och att allt skall gå bra. 


Glänsa sover bitvis i biabädden vid valplådan och bäddar  men mest vill hon sova med mig.:) 


Idag har vi ställt i ordning allt som kan tänkas behövas vid en valpning.  Nu får de komma fast jag har förstås inget emot att de håller sig där inne tills nästa helg 😍


     

12 dagar kvar till ankomst ....

2018-04-11 17:46

Idag är det 12 dagar kvar till Ankomst , dvs om vi räknar från första parning  😃 när var och hur detta kommer ske vet vi förstås inte än. 


Glänsa beter sig fortfarande för henne normalt ute, springer och busar men jag ser att det blir mindre och mindre av leken. Hon är jäkligt pigg även om de är liiite tungt att hoppa upp i vår säng på kvällarna..

Och att hon pustar och suckar när hon lägger sig MEN upp är hon lika snabb upp som hon alltid vart  ( dvs om de gäller mat och katter) 

Idag är första ggr jag sett henne bädda och fixa i sin Biabädd innan hon damp ner för att ta en powernap medan jag städade. I magen har jag känt små sparkar och det är en härlig känsla.  


Måtten idag  tar vi med en klackspark ( Jag tror hon nämligen hinner dra in magen där när vi mätar vilket gör att ibland har hon super mkt och ibland superlite ( så lite som en liten tunna kan ha) men de följer iaf tidigare trend 


Bak      mitten        fram     midja  

78            86              89       87


Kroppen är rätt rak och bred , men hon är iaf glad ❤        

18 dagar kvar

2018-04-05 18:55

Idag är det 18 dagar kvar tills 63 dagar gågna från första parning.

 På 2 dagar tycker jag hennes bröstkorg , mage -ja allt vuxit ganska mycket. (Hurvida det är en stor kattmatskål med mat , Fenixx Ben eller hans kvarlämnade mat som gjort Glänsas mage stor eller om Det är valparna i magen som växer låter jag vara osagt. Men troligtvis de båda 😃😃


Glänsa är nu mycket matglad och är alltid med katterna nu . ( kan bero på att deras mat serveras som buffé? 😂)


Promenaderna är inga problem och hon bjuder fortfarande upp till lek. ....dvs rulla på ryggen.


Jag är riktigt nyfiken på vad som finns i Magen, och jag hade lovat mig själv att inte röntga- men kan jag hålla mig?


Valplåda står på plats men den sover vår katt Sussi i . Hur det blir med hennes kärleksaffär har vi ingen aning om ännu. Men de återkommer vi med . 


Glänsas Mått idag : 

Bak : 73    mitten   85     fram   89   


Midjan   83 


Hon ökar som sagt MKT från frambenen till revbenen slut . 


Men jag tillägger - detta kan vara kattmat,hunden,hundmat och andra atealjer av snacks hon kommit över😆😜😛        

Dag 42

2018-04-01 18:17

 


En liten mage har börjat synas och jag undrar vad som finns där inne. Glänsa flåsar och tycker det är varmt hela tiden. Hon ligger helst ute på sin fäll ute och sover. Promenaderna har hon såklart inga  problem med. Men att leka med Fenixx gör hon bara på hennes egna villkor och då skall hon ligga på rygg och rulla .Måtten idag dag 42 Bak : 74     mitten   84     fram 85  


Måtten dag 13 första mått 


64         76       76     Det skiljer lite och ändå har hon tre veckor kvar.  Go och Glad

2018-03-27 19:12

Det är Glänsa det. En hund som normalt är vältränad av jogg/ skidåkning samt långa promenader som nu besitter en mullig kropp.

Dock är hon mkt nöjd själv ( som alltid)självförtroende har aldrig vart ett problem för Glänsa .


Mått dag 38 


Bak  71     mitten 81      fram 81    mage  80 cm 


Det ökar .

Vi började på dag 13 med mått 


 64     76     76     


Första midjemått ( mage) 69 dag 27. 


Och hon har kanske mer än 20 dagar kvar , och det är nu frammåt  magen växer som mest ...

Med rygg gjord som ett brickbord

2018-03-25 19:36

Då kliver vi in i vecka 6 och Glänsas rygg är  rätt "flat" som vi kallar det :)


Hon är med ute och jag tycker inte hon ser tjock ut heller ...men uppifrån ser man en stor skillnad . Glänsa själv är ju alltid nöjd , smal el rund. 


Här kommer bild på henne från idag . 


Onsdag dyker det upp ev framtida valpköpare som skall hälsa på . Det ser vi jätte mkt fram emot och hoppas att vi kan göra ett gott intryck . 


Annars ser vi framemot påsk , ledigt ! Och vi hoppas på sol förstås så vi kan vara ute. Glänsa hälsar även till sin pojkvän att massage av tassar och klapp på magen skulle vara skönt. Annars är Glänsa som vanligt- tar livet med klackspark och så även hennes dräktighet


     

Glänsa

2018-03-24 11:03

Jo Glänsa har vart valp,,,, en tid man gärna vill glömma ibland    Hur Glänsa och hennes syskonskara var som valp låter vi vara osagt ( Vill Gärna ha er som köar på valp kvar ;-)  Men låt oss säga att de va frammåt, glada och allerta samt mkt pigga .  PUNKT...


Jag tänkte bjuda på några valpbilder på Glänsa för att öka suget på valp. Hon var iaf söt , och visste vad hon ville som valp. ( Och med det hoppas jag att filmen på Patrik som kliver in i valparnas boning är undanstoppad och gömd samt glömd   


Glänsa har en tung dag i dag , Hon mår inte riktigt bra , är jätte trött och äter endast sin mat för att Fenixx inte skall få ta del av den .  När vi skulle på promenad så gjorde hon inte sett sedvanliga hopp utför vår bro ute, utan gick i trappen. Hon drog inte i kopplet ( ja min hundar har noll koppelträning eftersom vi ofta går i vår egen skog ... och väl lös gick hon precis framför mina fötter . Ja jag vet att det är koppeltvång på hund MEN jag anser att en hund som aldrig brytt sig  om vilt och lyssnar till näst intill varje kommando kan gå lös .... och efter mina 11 år med briard har jag fortfarande gjort rätt bedömning . Och när det kommer tilll min egen mark är jag nu övertygad om att det inte finns några djur i  1,5 meter snö utan dem har jag sett boat in sig hos vår bonde ibyn som bjuder på halm och hö :-)  Vad jag baserar min kunskap på att de inte är i min skog ? Jo det finns inga som helst spår ..


Men åter till Glänsa då det är hennes blogg. Som valp Hade Glänsa en naturlig talang för att bli apporthund . Hon kunde nämligen bära allt, dvs blomkrukor, böcker , kamera, ja allt hon fann som kom ivägen. Hon hade en oanad talang som florist , Att kupera våra blommor var ett stort intresse.  Förutom att kampa med leksaker och fanns en härlig attityd att kampa med kläder med.   Ja vilken tur att fjällräven klädaffär ligger i Övik.


Men hon var inte bara duktig på sådana saker... Hennes förmåga till att träna lydnad, fot mm har jag sällan eller aldrig sett i en valp. Fokus till max med en vilja av stål samt hennes arbetsglädje gjorde det väldigt enkel att vara matte till henne. Hennes spårnos och förmåga att lösa problem själv gav henne en strålande karriär inom allt hon själv ville bli ! Och som hon ville bli ,  både tjänstehund, lydnadshund, rallyhund och spårhund. Denna förmåga är förstås något man sett på hennes syskon med. Där det finns agility,freestyle, heelwork ,vallning, ja alla diverse aktiviteter för att göra kullen till en perfekt allroundbriard. MEN jag vill poängtera att inga valpar från mig säljs i detta koncept, utan det är förstås mina fantastiska valpköpare som tagit till vara på egeskaperna som valparna haft.


Nu skall vi ut i solen och njuta, Väl Mött


 Mått kommer på söndag när vi kommer in i en ny vecka.      


Nexxt generation might come!.

2018-03-21 18:26

Nu kliver vi in i vecka 5 på Glänsas dräktighet , för ja.....Ultraljudet visade att hon är dräktigt !


För att ta det kort så parades Glänsa med Jerker i februari . Kärlek uppstod fort och lika snabbt hade vi en första parning. Monika och Krister som äger Jerker var helt fantastiska och lät mig och Glänsa bo där hos dem.


Så fort vi kom hem visade Glänsa en annan sida av sig , hon var trött , sov och ville helst ligga på mig. Även om Glänsa alltid är med mig så är hon inte på mig ! :-)

Glänsa började äta från borrden och äta grönsallad och då kan man ana att det inte står rätt till med henne. Hon skulle inte bryta en regel!

Vecka tre började Glänsa backa för maten på frukosten men var ju självklart tvungen att äta för att hennes svarte Kompis Fenixx inte skulle få ngn som helst exxtra mat. Men så kom dagen då hon helt enkelt inte kunde trycka i sig mat längre... Och dessutom dags för Ultraljud.


Det visade att Glänsa var dräktig. Och efter det insåg jag mer, dagar efter kom dräktighetsflytningen , mer matvärgran och   där och då insåg jag en sak. Ultraljud på gott eller ont ? 


Glänsa mår som sagt toppen och är full fart på . Hennes midja växer och vi mäter henne ca 1-2 ggr i veckan , Hon har också Gått över på dräktighetsfoder, och Fenixx står och dreglar över Glänsas nya kulor... medans hon äter med god aptit.

Lite Mått att leka med då Glänsa Började dag 13 med 64 cm Bak , 76 Mitten och 76 fram .


BakMittenFramdag 18   67cm77cm80cmDag 26   67cm80 cm80 cmDag 30   69 cm80 cm81 cm            

Midjan har ökat från 67 cm till 75!!!!!


Och hon är bara inne på vecka 5!  Jag tycker inte att jag gett henne mer mat än normalt , liten ökning nu på slutet men inte så att det skall påverkas sådär mycket . Kanske blir det en Riktigt jackpott  om allt går bra vidare.


Det var första uppdateringen på länge och jag hoppas det får bli mååååånga fler!


2016

2016-12-30 11:11

2016 kom att bli ett år där nya liv tillkom och andra fick somna in....SOM om någon haft en plan (någon där uppe) att byta ut och ge ett liv för att ta ett liv.

2016 var ett år med mycket tårar men även glädje , ändock om jag trodde att jag aldrig skulle kunna le efter juli igen. 2016 visade sig också vara vänskapen år ...där vänskaper växt sig djupare och andra suddats ut.

Polluxx kom att ha fantastisk vår med kroppen och hälsan i behåll , där BIS VETERAN på SBK och BIS-2 på skk,BIR VETERAN på Nordstjärnan samt Briardklubbens rallymästare stod för några av hans toppresultat.
Såhär i efterhand känns det som så många tillfälligheter träffat in innan han huxx fluxx på en timme slets bort från mig . Som att han väntade in sin död för att veta att jag skulle överleva , som att hinna vara med på sista specialen och visa upp sig. När mina föräldrar helt plötsligt satt på nordstjärnan under bästa hane (de som aldrig besökt en utställning) och fick se honom showa till sig en 4e bästa Hanplacering. Kändes också som han väntat in tiden för att hinna säga hej då till alla som hann besöka oss innan den hemska dagen ....ändå va jag inte redo till detta hej då. Något jag bävar för hela vårt liv tillsammans  inträffade .....vi var tvungna att ta förval och kvar stod jag med Polluxx koppel i min hand. 

Glänsa har vuxit och visat att hon är inte bara en fantastisk arbetshund utan klivit fram på utställning med . Hon är en tjej som hjälpt mig genom sorgearbetet genom att hålla igång i 159km/h när vi vart ute samt tränat. Helt plötsligt insåg jag vilken kapacitet hon har ( även om jag förstått det innan tog hon ytterligare 10 kliv). Så istället för att flytta upp till trean så gjorde vi några sista tävlingar i tvåan och det är med leende på mun jag ser framemot nya lydnaden 2017. Hon har blivit en berest dam där hon gång på gång visat upp sig och vunnit klasserna utomlands . Hon blir i mina ögon bara vackrare och vackrare även om hon har en ytter skönhet är hennes hjärta stort och i det bor det en massa massa arbetslust - men Glänsa besitter också en stor avknoppning och kan koppla av i alla lägen- för mig perfekt . Utställningschampion hann hon också bli .

I sorgens tecken har vi också Fina Kairro som fick somna in,1 vecka innan sin morfar . Förgiftad ......fy vilka hemskheter det finns. Jag kan säga att efter dessa tårar kändes det som det inte kunde bli värre...
Men så fick.Polluxx somna in ...
och några månader efter Polluxx son Ernie ....Vad jag lider med dess ägare ....även om smärtan alltid finns där och de alltid finns kvar i våra hjärtan så måste man på ngt sätt försöka gå vidare....Det är bara så svårt genom alla tårar att se en väg.

Lilla Mixxa Föddes - en virvelvind som kom in i våra liv och lever upp till allt vi hoppats på !startade sin debut med BIS! Hon fick flytta till Annelie vilket ju är tacksam för.
Prima fick flytta till Sverige och bor hos Maja tillsammans med Gnistra . Fick exc2 med hp på sin debut.
Det är tryggt att veta att dessa två hundar har så otroligt fina människor runt om sig.

I exxtra kullen har Dixxie blivit uppflyttad med nya matte/husse till lägre spår. Jag tror definitivt både jag och Cicki & Stefan ser framemot 2017.
Önska har haft stora framgångar i heelwork och agility där exxtra matte Yessica haft en fantastisk år. Tror matte Emelie trots sorgen över förlusten ändå är glad över denna lilla tös som slog till med Exc på nordstjärnan.
Vega har haft ett roligt fartfyllt år med sin matte och husse på flera kurser. Jobba det gillar hon  och matte och husse med!:)
Dundra valde en by bana i år - förutom utställning ;) med CERT ville matte Jaana satsa på IPO. Spännande satsning men ville ändå i slutet av året köra lite lydnad och gjorde det med fina poäng.

Gnistra är lycklig över sin nya matte där hon får lugn och ro- de tävlade rally tillsammans och sånär klarade de uppflyttningspoäng.
Izza har också flyttat till nytt hem där hon hon trivs mkt bra.

Det har vart och hänt mkt under 2016 och vi avslutade året med att hämta hem en ny kompis till Glänsa och oss- Fenixx . En svart glad gosse som viftar på svansen till och för allt.
Som ni vet är fawn min färg men då de inte funnits något fawn som tilltalat mig och jag ville ha ngt nytt kunde jag inte motstå denna kombination. Vad det blir av honom får tiden utvisa ..

.

2017 hoppas jag ska bli känslomässigt lugnare men att resterande blir lika bra . Jag kan ha glömt flera av era resultat eller sysslor men de må så vara - jag är bara innerligt tacksam att ha er De Luxxare som tar hand och ger era vovvar ett inspirerande liv ,ni är goda vänner till oss och må 2017 bringa många fler tokigheter :)

Årets chaufför: Piia Nora
Årets sorg : de finaste hundar som fått somna in
Årets lycka - alla resultat och alla vänskaper
Årets tokigheter- pattes bodega by night
Årets vänskap - nämner inte en utan de finns flera och jag tror ni vet vilka ni är .
Årets nykomling : Annelie Appelqvist
Årets poäng : Cicki och Dixxie med fantastiska poäng som levererade så fina poäng och uppflytt!
Årets syrror - exxtra syrrorna
Årets hårding - Kajsa som bila från GBG till oss för att få vara med på nordstjärnan!
Årets tok- han som pratar spanska med hjälp av en hink!
Årets finns alltid där - Maja som satt hos och med mig flera dagar då mina tårar rann...
Årets mentor och skratt : Piia
Årets fest ,: pattes bodega och Lasse Leimu och Annas fest
Årets glada ansikte : Emelie j som alltid får mig att le
Årets Grand Slam - Diesel BISx2 på en helg!
Årets champion- Glänsa utställningschampion
Årets dansare - Önska
Årets bildade Vega
Årets lydigaste Dundra
Årets spårnos Dixxie
Årets sötnöten Prima
Årets wild and Crazy Mixxa

Årets allt i allo - Piia 
Årets valpköpare , mina ;)

Kram till er alla
Fenixx

Polluxx

Cicki å Dixxie

Glänsa svensk utställningschampion

Diesel när han slog till med BISx2 samma helg :) här BIM Glänsa

Sista bild på Polluxx ..