RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-04-25 08:52:57

Ekologiskt liv

Ditt nya ekologiska liv

Varför du ska välja ekologiskt kaffe

2019-04-12 13:14
Från Anton

Enligt uppgift dricker vi i Norden mest kaffe i hela världen. Trots att Sverige är ett så litet land kräver vår kaffekonsumtion en odlingsyta på 100 000 hektar. Kaffebönorna besprutas, vattnet blir förgiftat och arbetarna och deras barn blir sjuka av de bekämpningsmedel som används. Vilket kaffe vi väljer påverkar more »

Inlägget Varför du ska välja ekologiskt kaffe dök först upp på Ekologiskt liv.

Hur du skapar en hållbar framtid

2019-01-26 07:21
Från Anton

För dig som tycker att framtiden på jorden är viktig finns det många olika sätt att engagera dig på. Efter jobbet, oavsett om du arbetar som resurssocionom eller snickare, kan du till att börja med odla din egen mat och/eller gå med i en lokal reko-ring där du kan sälja more »

Inlägget Hur du skapar en hållbar framtid dök först upp på Ekologiskt liv.

Ekologiskt och närproducerat – samma sak?

2019-01-04 16:01
Från Anton

Ekologiska produkter och närproducerade produkter misstas ibland för att vara samma sak. Givetvis kan en produkt vara både och, men det är inte alltid som de är det. Ekologiskt handlar om att ta tillvara på jordens resurser och sträva efter biologisk mångfald och välfärd för djur – om det sedan more »

Inlägget Ekologiskt och närproducerat – samma sak? dök först upp på Ekologiskt liv.

Ekologiska hudvårdsprodukter

2018-12-06 08:36
Från Anton

Det handlar inte bara om mat, resor och kläder om vi vill uppnå ett hållbart samhälle. Det gäller i princip allting som vi konsumerar bland annat hudvårdsprodukter som gärna skall vara närproducerade och innehålla ekologiska ingredienser. Att välja rätt är viktigt om man bryr sig om att vårt leverne skall more »

Inlägget Ekologiska hudvårdsprodukter dök först upp på Ekologiskt liv.

Odla eget

2018-11-30 07:40
Från Anton

Ett bra steg mot att leva så ekologiskt som möjligt är att odla sin egen mat i så stor utsträckning man kan. Det här är möjligt vare sig du bor i lägenhet eller villa. Om du har en egen trädgård är det såklart den smidigaste lösningen, men i annat fall more »

Inlägget Odla eget dök först upp på Ekologiskt liv.

Mot något bättre

2018-10-28 12:59
Från Anton

I kampen mot en bättre värld känns det alltid som att någon eller några försöker hindra förbättringen. Som tur tas ibland stora beslut av exempelvis regeringen som verkligen lyfter fram och får oss på rätt spår igen. FN har nu uppmanat alla företag att fördubbla sina ansträngning för att skapa more »

Inlägget Mot något bättre dök först upp på Ekologiskt liv.

Klimatvänlig mat

2018-10-19 14:37
Från Anton

Ett vanligt hushåll i Sverige slänger nästan två kilo mat per person i veckan. Anledningen är att vi handlar för mycket och inte tar tillvara på maten så att den hinner bli gammal. Detta påverkar miljön då det blir mer avfall. Om man vill värna om klimatet när man äter more »

Inlägget Klimatvänlig mat dök först upp på Ekologiskt liv.

Gör ditt eget te

2018-09-17 17:03
Från Anton

Att göra eget te av växter som man plockar i trädgården är både enkelt och välgörande. Det man odlar själv är alltid ekologiskt, så länge man inte använder kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel i trädgården. Ett gott svartvinbärs-te till exempel, gör man genom att plocka bladen från busken, se till att more »

Inlägget Gör ditt eget te dök först upp på Ekologiskt liv.

Förnyelse, både inombords och i omgivningen

2018-06-11 11:40
Från Anton

Vi hade en diskussion igår på jobbet. Vi kom in på hur mycket saker alla förbrukar och hur mycket ha-begär människan har. Det har precis skrivits en artikel i tidningen om hur mycket olika gifter som förekommer i våra saker, leksaker och möbler. Det är verkligen läskigt hur mycket gifter more »

Inlägget Förnyelse, både inombords och i omgivningen dök först upp på Ekologiskt liv.

Ha en väldigt ekologisk vecka

2018-05-23 10:30
Från Anton

Testa att ha en väldigt ekologisk shoppingvecka – nämligen att inte köpa någonting alls! Töm skafferiet och kylen. Klarar du det?!

Inlägget Ha en väldigt ekologisk vecka dök först upp på Ekologiskt liv.