RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-22 19:54:13

Amanda Vikström

Amandavik blogg på Nouw

Höstlov och kryssning

2018-10-30 20:00
Från Amandavik

Höstlovet är officiellt här, och så verkar snön vara! Jag började min lovvecka med en tripp till huvudstaden för att åka på kryssning!

På måndagen vaknade vi tidigt och tog bilen till Karlstad och sedan buss Birka Cruises mot Stockholm. Resan gick bra då jag ägnade mig åt att lyssna på musik i princip hela resan. Väl framme så bordade vi båten och de första tankarna snurrade runt Titanic. Så är det och har alltid varit när jag kliver på ett fartyg, katastroftankarna kommer direkt och jag tänkte mig in i scenen när Rose först kliver på båten i filmen. Läskigt? Men mycket spännande!



Inne på båten hänvisades vi till vår hytt där vi lämnade av våra väskor och gick sedan mot restaurangen och buffébordet. Vi serverades mat i mängder där jag åt bland annat potatisgratäng, fläskfilé i rödvinssås och blåbärs-cheesecake. Mycket underbart och välbehövligt efter en heldags resande.

Resten av kvällen spenderades vid aktiviteterna som pågick runt om på båten där frågesport med min lillebror var en av dem. Mitt i en filmvisning med min syster började båten gunga mer än tidigare och vi båda blev så sjösjuka att vi missade slutet av filmen och spenderade resten av kvällen i hytten. Urk! Hade ingen aning om att jag var så sjösjuk - en sak jag lärt mig om mig själv på denna resa.

Efter en god nattsömn vaknade vi på Åland och till frukostbuffé. Illamåendet hängde kvar men en och annan croissant slank ner med något glas juice. När båten var mitt ute på Östersjön, dvs precis innan vi åkte in till Mariehamn samt när vi åkte ut från Mariehamn, var det som värst. Men vi tog oss igenom det och innan vi visste ordet om det var det dags för oss att ta oss mot relaxavdelningen för att besöka spat och poolerna. Efter den kvällen jag haft var det verkligen behövligt!


Efter dusch och avslappning uppträdde Tobbe Trollkar för alla barn och självklart satt jag i publiken bland femåringarna och applåderade samt skrattade åt min barndoms komiker. Mycket uppskattat från både min, min mammas och min lillebrors sida.

Tiden flög förbi och innan vi visste ordet av det satt vi på bussen påväg hem mot Värmland igen. Hade gärna stannat längre i Stockholm men det får ske vid nästa besök. Kram ♡


Chocolate oatmeal cookies

2018-10-27 12:00
Från Amandavik

Chocolatechip cookies blir antingen en hit eller en miss, eftersom en riktigt bra, seg chocolaty-chunky chocolate chip cookie kan vara en av de mest utsökta sakerna någonsin. Även om det förekommer ganska ofta att kakorna blir torra och hårda, vilket är anledningen till att jag gillar konsistensen av havregrynskakor istället för de blir mjukare och fylligare. Dessutom är jag en riktigt sucker för choklad, så varför inte kombinera det bästa av två världar och ha både mörk- och ljus choklad i samma kaka? Självklart kan du skräddarsy receptet och addera tex nötter, karamellsås eller annat gott för att göra kakan till din! Dessa kakor blir lite spröda på utsidan, och mjuka och tunna på insidan - du kommer inte att bli besviken.

Chocolate oatmeal cookies

Cirka 30 kakor

Du behöver:

  • 100 g mjukt smör
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 1 msk mjölk
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk kakaopulver
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk vaniljextrakt (eller 1 tsk vaniljsocker / 1/4 tsk vaniljpulver)
  • 200 g mjölkchoklad
  • 150 g mörk choklad

Gör såhär:

Förvärm ungnen till 175 grader och klä två plåtar eller fler, beroende på hur stora du gör kakorna, med bakplåtspapper. Vispa rumsvarmt smör och farinsocker till en krämig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till. Blanda sedan i mjölk, havregryn, vetemjöl, kakaopulver, bakpulver och vaniljextrakt. Rör om ordentligt tills en deg bildas. Hacka chokladen och blanda i den i smeten.

Klicka ut ungefär matsked per kaka, beroende på hur stora du vill ha kakorna, på bakplåtspapper och platta sedan till dem något med en gaffel.

Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna på galler och sedan är det bara att njuta! Kan förvaras i frysen.


Hur du får ut mer av dina dagar

2018-10-25 20:00
Från Amandavik

I detta inlägg tänker jag dela med mig av mina bästa tips för hur jag är mitt bästa och mest produktiva jag och hur jag utnyttjar mina daga till max! Visst vill vi alla få saker gjort och checka av saker på vår att-göra-lista? Men hur får man ut det mesta av sin tid? Jo, det handlar inte om att säga nej till saker som en lunch-dejt med din vän för att du måste hinna med annat, det handlar om planering och strukturering av dagens alla timmar. Därför tänker jag dela med mig om hur jag gör de dagarna jag känner att mina sysslor är för många och tiden knapp!

Jag har berättat tidigare att jag studerar mitt första år i gymnasiet på samhällslinjen och det innebär en del plugg varje dag. Dessutom ska jag hinna med att städa, äta ordentligt, umgås med vänner och ha min fritid. Det är en del saker som jag måste hinna med varje dag och det kräver struktur. Jag är verkligen inte perfekt, jag har otroligt många dagar då min motivation är i bott och jag spenderar hela dagen i sängen vid Netflix utan att få något gjort. Ingen är perfekt men man kan alltid göra sitt bästa. Här är mina bästa tips:



1

Multitaska så lite som möjligt. Om du behöver plugga på olika prov samt har uppgifter eller uppsatser att skriva, fokusera på en sak åt gången och ha 100% på den uppgiften. Skifta inte mellan att plugga till olika saker och mellan olika ämnen eller titta på TV samtigt eller bläddra igenom instagram. Ta en sak i taget och ha fullt fokus på just det. Låt inget ta din koncentration ifrån dig. Vissa föredrar att ha musik, andra vill ha det knäpptyst. Du måste hitta din ultimata miljö där du får ut det mesta av vad du behöver göra.


2

Starta din dag tidigt. Tänk på det såhär, om du sätter igång med dina dagliga uppgifter innan de flesta ens hunnit vakna tänk då på hur mycket mer produktiv du kan vara resten av dagen om du redan hunniit en del innan andra vaknar. Lägg dig tidigt, få nog med sömn och börja din dag tidigt.


3

Schemalägg dina dagar. Gör en avprickningslista på sakerna du behöver få gjort den dagen redan på morgonen eller kvällen innan så du enkelt kan pricka av dina måsten under dagens gång. Jag älskar att planera mina dagar till fullo och det gör mig dels mer motiverad till att göra sakerna på listan då det är så sjukt satisfying att pricka av något, och sedan för att jag får en bättre översikt på mina måsten!


4

Bestäm en dag då du endast tillägnar dig åt jobb eller pluggande och en annan dag där du ägnar dig åt något roligt som till exempel gå och fika med en vän eller annat skoj som inte har med skola elelr jobb att göra. Jag upplever iallafall att när jag planerar in både plugg och nöje på samma dag så känner jag mig inte lika produktiv och fokuserad för att mitt studerande blir avbrutet gång på gång av andra måsten, och då tappar jag fokus. Därför gillar jag att planera in de på separata dagar så att jag får ut så mycket av vardera som möjligt.


5

Vissa dagar när jag känner mig stressad vill jag bara slänga i mig något snabbt att äta som tex snabbmat, men det ger bara motsatt effekt. När du känner att din att-göra-lista är allt för lång behöver du ett nyttigt snacks eller en nyttig lunch. Healthy food = healthy mind. Försök att äta nyttigt och drick mycket vatten på stressigare dagar, och alla andra dagar också såklart, men speciellt de stressiga så att kropp och sinne får i sig nog med energi för att klara av uppgifterna. En kopp kaffe, ett glas med isvatten och ett nyttigt mellanmål som till exempel en frukt, en yoghurt eller en handfull med nötter är vad jag brukar föredra.


6

Något som är så otroligt viktigt som många inte inser; ta pauser emellan dina uppgifter och plugga i pass. Våra hjärnor och kroppar behöver en paus emellan åt och det är jätte viktigt att komma ihåg. Detta är något jag brukar vara dålig på och då är mitt bästa tips att sätta en timer på ett visst klockslag då jag måste ta en paus och få till exempel lite frisk luft eller ta ett glas med vatten. Oavsett vad du gör för att ge hjärnan ett break så behöver du en mental rast för att sedan bli ännu mer produktiv, det är vetenskapligt bevisat.



Ett citat jag tycker väldigt mycket om lyder såhär:

"How we spend our days is, of course, how we spend our years. And how we spend our years is how we spend our lives. What we do this hour and that one, is what we are doing. A schedule defends from chaos and whim."

Så för att få mer gjort så behöver du sluta tänka att du ska börja med att försöka nå dina mål imorgon, eller att du gör det någon annan dag. Om du går varje dag och tänker att du ska börja imorgon så kommer ditt år snart vara över och då har du spenderat hela ditt år med att skjuva saker åt sidan. Blir nästa år likadant så slösade du bort ännu ett år och till slut så kommer hela livet ha gått förbi dig medans du väntat på detta "imorgon". Så basically, hur du spenderar dina dagar är hur du spenderar dina år. Om du vill uppnå något innan årets slut eller tillexempel innan du slutar skolan etc så måste du börja i tid, du måste börja idag inte imorgon.

Det var några tips till hur du får ut det mesta av dina busy-days. Kom ihåg att lev varje dag till fullo, varje dag kommer inte att vara bra men det kommer alltid att vara något bra i varje dag. ♡


Tillfällig plugg-paus

2018-10-19 16:00
Från Amandavik

Hej igen,

i skrivande stund så har jag ett litet break efter mitt plugg-maraton. Jag berättade ju att i oktober hade jag så många prov inplanerade och nu är det bara ett prov kvar; matteprov. Ett av mina enklaste ämnen och ett prov jag ej behöver plugga till. Resterande prov har jag nu skrivit och till och med fått tillbaks resultat på majoriteten. Jag är sjukt nöjd med mig själv och mycket tacksam för den hjälp jag fått gällande pluggandet. Utan min systers hjälp skulle jag suttit där i aulan med pennan i ena handen, provet andra och en haka tappad av häpnad. Att nu fått in en pluggteknik som fått mig inspirerad till att faktiskt sätta mig ner och aktivt plugga till ett prov är helt sjukt. Största delen av min högstadietid så gled jag på en räkmacka; jag pluggade aldrig inför ett prov men lyckades alltid få högsta betyg. Att nu stolt kunna säga att jag vill plugga, att jag har pluggat och att jag satte mig vid alla prov och kunde svara på alla frågor helhjärtat känns fantastiskt. Jag har nog vuxit i mig själv de senaste månaderna, utan att jag tänkt på det.

Halva terminen av mitt första gymnasieår har redan gått och det är helt sjukt. Tiden har gått så otroligt fort det är helt sjukt. Dagarna springer omkull mig och det känns som att jag började ettan igår. Om en vecka är det höstlov och då ska jag iväg på kryssning i Stockholm vilket jag ser så sjukt mycket fram emot. Jag ska även umgås med min underbara Elin och sedan skriva ikapp en uppsats i svenska. Höstlov är verkligen efterlängtat!

Inför lovveckan har jag även laddat upp med fem nya pocket som jag köpte på second hand i veckan; 5 stycken för 50 kronor! Att köpa böcker, helst begagnade, är verkligen ett guilty pleasure för mig. Just nu läser jag boken "Den lilla bokhandeln i Paris" av Nina George och jag är så förälskad i den! Feel-good böcker är verkligen mina absoluta favoriter! Mitt allra bästa höst-scenario är självklart en stor kopp med kaffe eller te, en mysig filt och en bra pocket. (Boken fungerar bra oavsett väder). Älskade älskade höst!

En månad av min gymnasietid; update

2018-09-22 16:13
Från Amandavik

För det första; förlåt mig. Det har vari mycket då skolan verkligen rivstartade, så har varken haft lust eller ork att blogga. Men nu, en månad i skolan senare, tänker jag berätta om allt.

Jag började augustimånad med att klippa av cirka en decimeter av mitt hår vilket var ett stort steg för mig. Ny skola, nytt jag? Vilken kliché! Men det var lite så jag kände, dessutom var mitt långa hår väldigt slitet så det var mycket nödvändigt. Jag saknar mitt långa hår dock, men det är ju bara hår och det växer ut! Såhär ser det ut:

Jag är definitivt inte lika bekväm i det som jag var i mitt långa hår då en hårfrisyr blir en del av ens personlighet på ett sätt. Något jag aldrig trodde att jag skulle göra! Men som sagt så är det ju bara hår och det växer ut igen.

Jag har även börjat spela piano igen efter flera månaders uppehåll. Det känns så bra! Dock är jag väldigt ringrostig just nu, men efter ett tag kommer det tillbaks. Jag har en synth vilet jag verkligen inte föredrar att spela på men det funkar. Jag föredrar ju att spela på ett stort aukistiskt piano, en flygel är ju rent magiskt att spela på. Jag skriver en del musik själv vilket är så kul att vara tillbaks till. Att sätta sig och spela när jag har en stund över är mycket harmoniskt och lugnande. Något jag verkligen älskar djupt in i själen!

Det var en liten personlig update, nu till allt om min nya skolan än så länge!

Min klass är så underbar, det är verkligen så härlig stämning. Jag är van vid en klass där killarna dominerade, så att gå från att inte ha en lugn stund till en klass dominerad av tjejer är obeskrivligt. Tänk dig att gå från att inte ha en lektion på 3 år med lugn och ro till att alla lektioner har största möjliga arbetsro. Det är helt otroligt. Vi är 21 flickor och 9 pojkar, behöver jag säga mer? Skämt åsido, jag trivs jätte bra. Vemodigheten av att lämna Kyrkebyskolan har försvunnit helt och det känns jätte bra.

Som jag skrev så rivstartade terminen och min gymnasietid verkligen, just nu har jag 8 inplanerade prov i Oktober vilket innebär att jag pluggar timtals varje dag (vilket jag inte är van vid). Visst är det kul, men det var inte det jag förväntade mig. Har redan gjort en 15 sidor lång uppsats + tillhörande presentation i skolan. Dessutom har jag två prov kommande vecka samt redovisningar. Suck!

I veckan beställde jag en almanacka från personligalmanacka.com (inte ett samarbete) och den har räddat mitt liv! Vet inte hur jag skulle hålla strukturen uppe av mitt pluggande, skolan, min fritid och allt annat om det inte var för den! Jag har min i storleken A5 och så här ser den ut!

Visst är den snygg? Självklart pryder min allra största förebild framsidan: Audrey Hepburn. Samt ett mycket inspirerande citat på baksidan. Jag blir så otroligt mycket mer engagerad och inspirerad när mitt skolmaterial är finare! Utan den skulle min tid vara en enda stor röra! Den kommer användas mycket flitigt nu framöver. Tänker även beställa ett par skrivböcker från samma sida då jag tycker att det är så mycket roligare att få designa fram- och baksida själv! Rekommenderar verkligen!

Jag ska verkligen försöka bli bättre på att blogga då det är något jag verkligen vill, men som sagt så är det väldigt väldigt mycket i skolan just nu och därför är pluggandet min högsta prioritet just nu. Jag hoppas vi ses snart igen! Tack

Ett brev till mitt framtida jag

2018-08-30 11:06
Från Amandavik

Hej Amanda på din studentdag.

Hoppas att allt är toppen med dig, men har du en lite tuffare dag då du tvivlar på dig själv tycker jag att du ska ta del av vad jag har att säga dig nu.

Framtiden kommer att göra det riktigt tufft för dig ibland, när saker du förträngt genom din duktighet plötsligt bubblar upp. Och jag vill inte skrämma dig med allt detta, bara uppmana dig att då våga be om hjälp när du behöver.

DU vet bäst hur din framtid bör se ut! Om de närmaste åren innebär folkhögskola, yrkesutbildning eller högskola – och om vägen går via sommarjobb, tågluff, volontärarbete eller något helt annat – spelar mindre roll. Det viktiga är att du gör något DU är intresserad av. Lyssna inte så mycket på de som säger att det är så viktigt att just du, just nu, stannar i Arvika. Världen är stor och spännande och för varje ny plats du ser märker du hur vackert Värmland är. Ni ses ändå när du vänder hem igen.

Slutligen vill jag krama dig på din studentdag, låta våra mörka lockar blandas, tre år yngre och tre år äldre, och jag vill säga åt dig att du inte behöver vara så jävla rädd. Livet kommer att kännas farligt, men man lär sig, man lär sig leva i det farliga. Jag vill se dig i ögonen och säga, ”vi har varandra”. Och inte förrän du övertygats ska jag lämna gräsplätten där alla du älskar står, låta din nacke tyngas av fler blommor och på avstånd se konfettin som virvlar runt dig, stiger mot himlen, som om de fått vingar av all kärlek.

Vänligen

/Du,

COFFEE CREAMER

2018-08-14 16:34
Från Amandavik

Fick ytterligare några frågor privat om hur jag rekommenderar att söta mitt iskaffe och därför tänker jag gå mer in på det nu. Som jag skrev så gillar jag inte att använda vanligt socker som sötningsmedel eftersom att det ger en osmaklig och opassande sötma till kaffet och brukar istället använda mig av andra alternativ.

De flesta har endast i mjölk i kaffet för att grädde blir för "tungt". Men är man som mig och gillar sitt kaffe krämigt så duger inte endast mjölk. Jag har många gånger hört att man har "cream" till kaffet, men har folk verkligen grädde i kaffet eller är det bara ett uttryck? Faktum är att folk brukar inte addera vad som vanligtvis betraktas som grädde till kaffet. De flesta gräddsorter (t.ex. vanlig grädde, vispgrädde och "clotted cream") är alldeles för "tunga" för kaffe, eftersom det i allmänhet skulle övermanna kaffet i både smak och konsistens. Dock finns det en lättare typ av grädde som ofta används för att ge smak och form till kaffedrinkar som är ordentligt känt som "coffee creamer" och som vanligtvis kallas kaffegrädde. Kaffegrädde är oftast kraftigt bearbetad och lastad med tillsatt socker.

Dettaa blogginlägg handlar om hur man gör hemmagjord kaffegrädde. Att göra din egen är riktigt riktigt enkelt och du kan till och med tillägga andra smaker. Och eftersom vi alla i allmänhet alltid har mjölk av något slag hemma, är den enda ingrediens som de flesta kommer att behöva inhandla kondenserad mjölk. Jag bevarar min kaffegrädde i glasburkar eftersom det håller bättre i glas.

Denna hemlagade versionen av en kaffegrädde är definitivt friskare utan alla tillsatser som du får med i butik. Den är inte hälsosammare med tanke på sockret men du slipper tillsatserna och har själv makten på vad den innehåller. Receptet kan självklart anpassas till allergier samt göras veganskt. Jag är en extrem kaffedrickare och jag älskar detta recept! En annan sak som det gör för mitt kaffe är det ger det mer av en krämig konsistens och jag älskar det.


♡ 4 dl mjölk (jag föredrar treprocentig mjölk eftersom att jag gillar mitt kaffe krämigare)

♡ En burk med kondenserad mjölk (cirka 400g)

Blanda ingredienserna i en stor skål med en visp ( ej elvisp ) tills ingredienserna är kombinerade. För sedan över blandningen till en burk och förvara sedan i kylskåpet i upp till två veckor. Kom ihåg att skaka burken innan användning så att ingredienserna blandas väl.

Detta är ett väldigt basic recept på en sötad kaffegrädde. Jag gillar min kaffegrädde plane men det finns möjligheter att smaksätta den genom att till exempel addera vanilj, mandelextrakt, pepparmint extrakt, pumpkin spice, kanel eller kakao! Möjligheterna är oändliga, det är upp till vad du själv föredrar.

Mina absoluta favorit låtar

2018-08-11 17:30
Från Amandavik

På senaste tiden har jag funnit så mycket bra musik. Musik talar till mig på ett sätt jag aldrig kommer kunna förklara. Att uppskatta musik på riktigt är en egenskap jag håller så kär. Vad vore livet om man inte kan njuta av en medryckande rocklåt, en smäktande ballad eller ett dramatiskt operastycke? Vad vore livet om man inte kände i djupet av sin själ hur en briljant basgång tilltalar en? Eller ett solo på munspel, ett tungt beat, stämmorna, ett lysande gitarriff, skönsången, eller ett skönt bluesgung? Tydligen finns det forskning på att vissa människor inte kan uppskatta musik, dessutom finns det forskning på att de som kan uppskatta musik på något sätt har en unik hjärna. Oavsett vad så har musiken alltid tilltalat mig och tack vare min omgivning har jag fått en riktigt go blandning av genrer jag gillar. Spelar ingen roll om det är opera, death metal, R&B eller en countrylåt för om låten får mig att känna på något vis kommer jag alltid hålla den kär. Här är några nya och gamla favoriter:

Bohemian Rhapsody - Queen

Ta mig tillbaka - Darin

Forrest Gump - Frank Ocean

Dreams - Fleetwood Mac

Dope on a rope - The Growlers

The riddle - Nik Kershaw

Nothing else matters - Metallica

Andromeda - Kent

Love mode - Joakim Karud

Down under - Men at work

There must be an angle - Eurythmics

Televised - HUNNY

One - Metallica

Låt kärleken slå rot - Ted Gärdestad

Whats's the use? - Mac Miller

Jesus of seburbia - Green day

2012 - Olle Grafström

Our house - Madness

Snurra du min värld - Ted Gärdestad

Cemetery Gates - Pantera

Freeking out the neighborhood - Mac DeMarco

Say say say - Paul McCartney, Michael Jacksson

A storm on a summers day - Full Crate

Sand mellan tårna - Pappas eget band

Allt på ett kort - Sarah Dawn Finer

Taste - Tyga

He is - Ghost

Quit playing games (with my heart) _ Backstreet Boys

Killing in the name - Rage Against The Machine

Andante, andante - ABBA

Dont you want me - The human league

New light - John Mayer

The unforgiven III - Metallica

Det är så jag säger det - Håkan Hellström

Two Princes - Spin doctors

No diggity - Blackstreet

Nobody loved you now - Ted Gärdestad

Soul child - Zak Abel

Tror du att han bryr sig - Benjamin Ingrosso, Felix Sandman

HAIFISCH - Rammstein

More than words - Extreme

Always on my mind - Pet shop boys

St. Elmos fire (man in motion) - John Parr


Mitt beroende av iskaffe

2018-08-09 16:00
Från Amandavik

Mitt kaffeberoende har gått överstyr. Jag dricker upp till 5 koppar kaffe varje dag. Oftast gör jag iskaffe och det ger mig livslust. Har redan ett antal bilder på Instagram där min kaffe är i fokus samt att jag brukar posta om den på min Snapchat. Så många av er har följt mitt recept och ni älskar det! Tänkte därför dela med mig av det här också, även fast det absolut inte är något speciellt alls. Självklart måste jag även påpeka att det inte är jag som hittat på detta recept och är därför inte den enda som gör såhär. Men jag är ganska petig när det gäller mitt kaffe! Så här får ni veta hur jag gör:

Iskaffe, 1 portion (cirka 3dl)

Du behöver:

♡ Ett stort glas som rymmer ca 3dl

♡ 1dl starkt kaffe

♡ Massor is

♡ Sötningsmedel av ditt val

♡ Mjölk/Mandelmjölk

Brygg cirka en deciliter starkt kaffe och för över det i ett separat glas och fyll det med några isbitar för att kyla ned det en aning.

Fyll det större glaset till hälften med isbitar och fyll sedan med ditt val av mjölk till ungefär hälften av glaset.

Om du använder socker som sötningsmedel så rekommenderar jag att blanda det med det varma kaffet så att det löser upp sig, har du i det senare kommer sockret inte att lösa upp sig och istället lägga sig i botten av glaset (=usch).

Nu är det dags att plocka fram dina barista skills genom att försiktigt men i en snabb rörelse hälla över kaffet i det lilla glaset till glaset med mjölk.

Om du valt ett annat sötningsmedel än socker så är det dags att addera det nu. Rör sedan om i glaset och se hur kaffet magiskt blandar sig med mjölken och skapar en ljusbrun färg. Voilà! Din alldeles egna iskaffe serverad och färdig att dricka direkt med ett sugrör. Helst ett återanvändbart sugrör då det inte är hållbart att ta ett nytt för att slänga det efter varje gång. Tänk på miljön kids!

Det bryggda kaffet kan även bytas ut mot en eller två esperro shots. Att tillägga vanilj, choklad- eller karamellsås är också alternativ för att krydda till det!

Photoshoot #1

2018-08-08 23:57
Från Amandavik

Okej, dessa bilder har en bakgrundshistoria som jag vill berätta för er. Så här var de, här om dagen fick jag en idé, eller en vision rättare sagt, om hur coolt det vore att ha en liten photoshoot på en äng eller liknande med högt gräs. Eftersom att min syster alltid står bakom kameran på mina icke selfies så lade jag fram förslaget hos henne och hon gillade det. Då började jag att fundera på vart vi skulle kunna fota. Det närmsta stället som slog mig ligger en bit utanför stan, kanske 5 minuter med bilen i ifrån där vi bor men vi bestämde oss för att ta cyklarna. Vi hade 3 vägar att välja på. Väg nummer 1 var bredvid en stor väg med trafik, utan trottoar. Väg 2 var straight up skog och en kort sträcka med asfalt, många upp- och nedförsbackar. Väg 3 var en guppig liten stig över en äng och sedan en smal stig i skogen (den jätte branta uppförsbacken får ej förbli onämnd). Så vi valde väg 2, och herregud vad jobbigt det var. Det tog oss 20 minuter och när vi väl var framme vid stället jag föreställde mig så var fältet skördat; vi stod svettiga och andfådda och tittade på ett tomt, lerigt fält. I stunden kände jag för att sätta mig på marken och gråta. Efter lite snack fram och tillbaks bestämde vi oss för att gå en bit fram och där såg vi det; ett litet fält med brunaktigt högre gräs. Precis i denna stund stack solen fram för första gången på hela dagen och välsignade oss med dess ljus (???? Amanda ???). Vi slängde cyklarna i diket och hoppade ner på andra sidan vägen och började att fotografera. Här har ni resultatet.