RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-12 04:43:57

Jenny Lindberg

storlindberg blogg på Nouw

Woopsie, här kommer en recap

2019-07-11 16:53
Från storlindberg

Hej alla fans. Jag lever, jippi tycker ni! Finns väl inte så mycket att säga om min frånvaro förutom att jag har mått skit och knåpat på C-uppsatsen med Wilma. Men jag ska väl försöka göra en liten recap av de senaste månaderna ändå! Vi kan väl börja med slutet av mars eftersom det var där jag lämnade er.

Förutom att skriva på C-uppsatsen så hann jag ändå med lite roligheter! Det började bli varmare ute (bilden till trots) och jag och Wilma åt vårens första glass. Sen hade vi lite uppsats-aw hos mig och drack vin och kollade på en dokumentär om skinwalkers lol. Sedan var det våffeldagen och jag bjöd precis som förra året på våffelmåltid hemma hos mig. Det var samma dag som metodtentan om ni minns, som för övrigt inte alls gick så lätt som jag trodde. Omtenta på både den kvantitativa och den kvalitativa delen, tjoho. Efter våfflorna drog jag, Wilma, Livia och Rebecka en spontanare och for på Rouge där det var tentafest. Sen införskaffade jag mig också ett par nya Dr Martens då mina spruckit i sulan igen.

Äsch vi tar väl april i det här inlägget också. Månaden inleddes med mer C-uppsatsskrivande samt att jag, Wilma och Livia äntligen återupptog traditionen med skräckfilmsbio. Vi gick och såg Us som var jävligt bra! Den var inte så läskig helt ärligt, men den var riktigt sjuk och en otroligt bra film. Recommend recommend. Sen for jag till Burträsk över helgen, Stina klippte mig och vi åt middag på Dallas med pappa och därefter spenderade jag två nätter hos Juliette och Olof. Hade inte umgåtts med dem sedan typ 100 år tillbaka så det var så himla kul. Det är alltid som att fara på retreat när jag är hos dem, man glömmer som allt annat runtomkring sig på något sätt. Vi gick i alla fall på bio en av kvällarna och såg remaken av Pet Sematary, som faktiskt var rätt medioker. När jag kom tillbaka till Umeå fick jag besök av Felix och jag, han, Rebecka och Wilma grillade hemma hos mig! Premiär för min lillisgrillis. Sedan tog vi några glas på Orangeriet och spelade biljard. Jag blev full och jag och Felix vann båda matcherna så kvällen hade inte kunnat bli bättre.

Den 20e april var jag på babyshower för Amina! Det var så sjukt mycket mat, massor med roliga människor och Amina var så otroligt vacker. Kvällen avslutades hos mig med lite vindrickande och dagen efter kom pappa och Stina hit och bowlade, spelade minigolf och åt middag på Pinchos. Pappa vann både bowlingen och minigolfen men jag blev full så jag vann i alla fall det.

Sedan blev det typ sommar? Det var full sol och 18 grader och jag och Rebecka satt ett par dagar utanför henne och bara NJÖT AV LIVETS GODA. Jag följde med henne och två av hennes jobbarkompisar på Rex och jag, Disa, Mika, Amalia och Sebastian hann också med en pizzamiddag utomhus och ännu ett besök på Rex.



Sista helgen i april bar det av till Vasa med Sofum, men det kräver sitt eget inlägg haha. På återseende! Hejdå alla fans.

Nya studiefunderingar

2019-03-18 12:25
Från storlindberg

Hej alla fans. Nu har anmälan till universitetet öppnat! Den är öppen till 15e april så det är bara att söka på. Jag står lite i valet och kvalet kring om jag ska söka en skrivkurs eller en kurs i filmvetenskap som förstahandsval. Båda två ges på halvfart och distans utan träffar, den ena från Umeå Universitet och den andra från Linnéuniversitetet i Växjö. Jag har kollat på filmkursen förut men den har ju inte varit aktuell förrän nu. Jag ska fundera lite innan jag skickar in, men det lutar åt skrivkursen och så får vi se om jag kanske läser filmvetenskap nästa år eller något! På tal om skrivande så fick jag faktiskt VG på hela min hösttermin då jag läste litteraturvetenskap och kreativt skrivande. Jag kan inte fatta att jag fick VG på alla tentor vi gjorde. Det kändes som att jag mest lallade runt men tydligen inte, eller så är lärarna jag hade väldigt lättlurade.

Helgen spenderade jag hemma i Burträsk och på lördagen var jag först hos Julia, Philip och Otto och sen fick jag äntligen träffa Alexandra! Först var vi på 80-årskalas och sedan hängde vi själva i några timmar och pratade igenom varandras liv. Som vanligt med andra ord! Men lika kul för det. På söndagen gjorde jag absolut ingenting förutom att börja kolla på en ny serie på Viaplay, Hidden: Förstfödd. Verkar helt okej! På kvällen bar det av tillbaka till Umeå igen för plugg inför tentan i kvalitativ och kvantitativ metod som inträffar den 25e mars. Jag längtar verkligen till den, det ska bli jättekul. Not. Nej men jag är faktiskt inte jätteorolig om jag ska vara ärlig. Det känns som att det kommer vara mycket lättare att klara den här tentan på C-kursen än vad det var att klara de två vi hade på A-kursen. Jag tror det beror på att vi inte ska hålla på med formler och uträkningar nu som vi gjorde då, matte är ju inte min starka sida när man börjar blanda in bokstäver och sånt. Nu handlar det mer om att lära sig nya begrepp och hur man läser av tabellerna och det ska nog gå an hoppas jag. Idag är det opponering på våra individuella uppgifter i kvalitativ och kvantitativ metod och sen har jag inte så mycket mer inplanerat! Hejdå alla fans.

Till vänster ser ni Julias svingulliga unge!!! HUR kan man vara så söt!!! Jag fattar noll. Till höger ser ni middagen på 80-årskalaset, årets första grillning. Två fantastiska tillfällen fångade på bild alltså.

En söt orm och burgarjävlar

2019-03-08 16:43
Från storlindberg

Hej alla fans. Man hade väl som tänkt dra igång det här igen efter årsresumén men det blev liksom inte så. Det har varit ganska mycket de senaste veckorna. För ungefär en månad sen hade vi sittning med kårsektionen och temat var "Ursäkta att jag är sen, jag kom precis från...". 2017 hade sektionen en sittning med samma tema och då var jag och Livia bankrånare så i år körde vi på yrkesmördare! Det var faktiskt en riktigt kul kväll med förvånansvärt bra folk och musik för att vara Rouge (kanske inte mitt favoritställe i Umeå när det kommer till krogen). Efter det hade vi hemtenta på moment 1 på C-kursen (som jag går nu wtf) och jag kan i ärlighetens namn säga att det var den sämsta tentan jag någonsin skrivit. Läraren gav mig till och med G– hahaha. Man kan liksom inte ens få det betyget egentligen. Fattar ni då hur gärna man vill slippa utfärda ännu en komplettering på en hemtenta som man sen måste lägga ner tid på att rätta om? Tack som fan Tage❤

För två veckor sedan spenderade jag helgen i Burträsk. Kollade på filmen Searching på fredagkvällen, den var annorlunda men helt ärligt blev jag besviken. Typ sevärd, det tycker jag nästan att alla filmer är, men den var inte särskilt bra. På lördagen klippte jag mig, sen gick jag, Stina och pappa och åt på Bastard Burgers (svingott) och sen for vi på Brolles show Elvis, Cash, The Killer and me. Den var bra! Man är ju faktiskt kär i Brolle. På söndagen hann jag umgås med både Julia och Otto samt Irma!

Veckan efter det spenderade jag mest med Wilma eftersom hon bodde här i väntan på sitt studentrum. Det var så himla kul att ha en roommate igen! Det var öppet hus på universitetet på onsdagen och då fick jag hålla i en orm!!! Det var en kungspyton och den var jättesöt och den gäspade!!!!!!! Det var det absolut gulligaste jag sett. På fredagen hängde jag hos Seb och på söndagen for jag, Wilma och Rebecka runt i stan för att inhandla soffa och säng åt Wilma. På måndagen for sedan jag, Wilma och Livia på Ikea! Det var en så himla rolig och mysig dag men jag var helt jävla död efteråt. Införskaffade bara lite smågrejer själv men det var så kul att gå runt och plocka grejer med Wilma till studentrummet. Efter Ikea for vi hem till Wilma för att hjälpa henne att fixa i ordning och när jag kom hem vid 20 kändes det som att jag sprungit fjorton maraton och gjort 37 IQ-test samtidigt. Resten av den här veckan har jag mest varit på universitetet eller kollat på Bron som jag ser om, förutom i förrgår. Då for jag, Livia, Wilma och ett gäng andra på Bastard Burgers här i Umeå (lika svingott som i Skellefteå). Sedan hamnade vi tre på Pipes och körde popquiz och drack mer än vad man borde när man börjar 10.15 dagen efter. Men som ni märker överlevde jag ändå. I helgen blir det spelkväll och Mello-kväll! Hejdå alla fans.

Jag och ormen<3 Plus Rebecka och Wilma som bär ner Wilmas nya soffa för en trappa. Jag hjälpte till att dokumentera på Snapchat, nån ska ju göra det också.

18 händelser 2018 – del 2

2019-02-25 20:05
Från storlindberg

Hej alla fans. Här kommer resterande nio händelser som tillsammans med föregående inlägg bildar min årsresumé "18 händelser 2018".


10. Jag hade sleepover med Irma och Felix
Irma och Felix bestämde att de skulle hälsa på mig och det tyckte jag var bra. Vi hämtade ut ovan nämnda tenta tillsammans, pratade om fåglar och åt tacos till middag. Sedan hade vi lite förfest och efter det for vi ner till Båten där vi hängde en stund med Rebecka och några andra. Vi promenerade hem och fick se en helt fantastisk himmel över älven.

11. Jag såg Fricky live
Det var Trästock och Fricky. Första gången jag såg honom live. Enough said.

12. Jag fyllde 22 år
Jag firades först hemma hos mamma dagen innan min födelsedag, sedan återigen hos mamma på morgonen på min födelsedag och sen hade vi födelsedagsmiddag hos pappa på kvällen. Dagen efter hade jag förfest hemma hos Irma (och möttes av en present när jag kom dit medan hon var på jobbet, så gulligt<3) med ett gäng kompisar och sen drog vi ut på O'learys. Helgen därpå hade jag ytterligare en födelsedagsfest här hemma i Umeå där jag bland annat fick en flugätande växt (som åkte i golvet, därav min skarpa blick). Olof och Juliette var de sista som var kvar och de somnade lite i soffan i väntan på sin taxi. Bra betyg på en fest tycker jag.

13. Jag började plugga litteraturvetenskap och kreativt skrivande
Jag har alltid älskat att skriva och inför hösten 2018 valde jag att söka Litteraturvetenskap och kreativt skrivande A som fristående kurs eftersom den nästa sista terminen på Sociologiprogrammet är tom. Nu har jag läst färdigt den kursen och kan stolt tala om att jag fått VG på tre av tre möjliga moment (det fjärde kunde man bara få G eller U på)! Har fått VG på varenda tenta, vilket är helt otroligt med tanke på min egen bedömning av den sista vi skickade in... Men uppenbarligen har jag inte någon uppfattning om vad kriterierna innebar eftersom läraren tyckte jag var VG-värd. Kursen var definitivt den tyngsta jag läst, och det är jätteskönt att vara tillbaka on sociology turf igen, även om jag känner mig aningen ringrostig. Men jag saknar min litteraturklass ganska rejält

14. Jag hade en roommate i två veckor
Wilma bodde hos mig under två veckor i september i väntan på fara iväg på sin utbytestermin i Tyskland. Jag var lite orolig för hur det skulle gå med tanke på att jag bor så himla litet men det gick skitbra. Det var supermysigt och kul att ha en roommate ett tag! Vi kollade på Idol, Paradise Hotel, The Sinner och Sharp Objects och det kändes verkligen som att ha en sambo som man hade sina tv-program att se med. Hon bor faktiskt hos mig just nu också, i väntan på att få tillträde till sitt studentrum.

15. Jag var på kräftskiva
Sonja-Liza och Amina bjöd på kräftskiva i september! Jag äter inte kräftor men det gjorde absolut ingenting eftersom det fanns mängder med god mat till mig ändå.

16. Jag klädde ut mig till Lisbeth Salander
Definitivt en av mina bästa halloween-utklädnader ever.

17. Jag såg Johanna Nordström på stand-up
Det var så. Jävla. Roligt. Om ni har möjlighet att gå och se henne någon gång så gör det!!! Johanna Wagrell uppträdde samma kväll och henne hade jag inte hört talas om men hon var också sjukt rolig så även det är ett tips.

18. Jag var på hemvändarfest med nästan hela kompisgänget från gymnasietiden
Inför hemvändardagarna lyckades jag och mina högstadie- och gymnasiekompisar skrapa ihop nästan varenda en i kompisgänget för att fara ut på klubben! Det var så himla kul. Många av oss bor i Umeå nuförtiden men inte alla och det brukar såklart vara svårt att få ihop det så att alla kan komma när det händer nåt kul som ska firas eller så. Men närmare än såhär har vi inte varit på länge! Vi förade hos Mikas föräldrar och for sedan på Brygg CC. Jag var megaförkyld och satt mest ner hela kvällen men hade kul ändå!


Det var del 2 av mina 18 händelser 2018. Ett mycket bra format om man vill fokusera på det bra och glömma allt det dåliga som hänt under ett år. Recommend recommend som Therese Lindgren säger. Hejdå alla fans.

18 händelser 2018 – del 1

2019-02-20 17:32
Från storlindberg

Hej alla fans. Let's just not talk about it. Jag är här nu och det är vad som räknas faktiskt!!! Nej men alltså, jag började faktiskt på det här inlägget redan i december men livet kom emellan som man säger. Såhär skrev jag i alla fall i december (och det står jag fast vid):

Jag har absolut ingen lust att fylla i en sån där årslista för mitt 2018 var ganska så jävla jobbigt. Och när jag inte vill fylla i en lista så vet ni att det är på allvar. Jag vill inte heller göra en årsresumé månad för månad eftersom vissa månader var betydligt sämre än andra och det vill jag inte gärna återbesöka. Så jag tänker göra en ny grej! Ny för mig åtminstone, nämligen punkta upp 18 händelser från 2018. Jag kör de första nio i detta inlägg och resten i ett annat så det inte blir så himla mycket. Here we go:


1. Jag flyttade in i mitt första egna boende
Det här kan ju inte ha undgått en enda av mina (typ två) bloggläsare. Jag fick flytta in i min första alldeles egna lägenhet! Det var nog en av årets bästa dagar. Efter att ha bott tillsammans med andra människor (om än goda vänner<3) under mina första 1½ år i Umeå var jag väldigt redo för att bo själv och ha bara mina egna grejer precis där jag vill ha dem, ha bara min mat i kyl och frys och laga den när jag vill, städa hur och när jag vill och ja ni vet, allt sånt där. Att få bestämma allting själv helt enkelt. Jag fick nycklarna 1a februari och flyttade in två dagar senare.

2. Jag träffade Thomas Stenström på Hundra
Det här var lätt årets bästa dag. Jag och Cecilia var på Thomas Stenströms akustiska spelning på Hundra här i Umeå och efteråt stod han och sålde samt signerade sin egen merch. Jag och Cecilia fick våra grejer signerade och sen fick han låna min penna som jag hade med mig, för att signera resten av grejerna åt de andra som var där, eftersom hans egen penna slutade fungera. Som tack för lånet spelade han in en story på min Snapchat (min story är mitt lilla barn) och det är typ det finaste videoklippet jag har (som inte går lägga in här på ett enkelt sätt så ni får bara screenshots, sorry).

3. Jag tog med mig Livia och Wilma till Burträsk för en norrländsk helg
Det började med att Livia nämnde att hon ville gå på hockey någon gång och slutade med en hel helg i Burträsk, fylld av badtunnebad, Boda Borg, hockeymatch (med vinst) och skotertur. En riktigt lyckad helg! Vi fick dessutom se matchen från en av logerna efter första perioden, eftersom pappa var där med sitt gamla jobb och det fanns platser över till oss. Och vinsten, efter förlängning, innebar att Skellefteå AIK tog sig vidare till kvartsfinalerna i slutspelet så det var perfekt!

4. Jag hade inflyttningsfest
Det var mer än en person som fick eskorteras ut ur huset när festen var slut och det om något är väl ett gott tecken.

5. Jag spenderade påsken i fjällen
For med mamma, Johan, Stina och några kusiner till Joeström och spenderade påsken där. Vi åkte mest skoter och åt våfflor, men jag och Stina hann även med en dag i slalombacken och det gör ju för fan skitont att åka slalom?! Hade träningsvärk hur länge som helst.

6. Jag var med på en surprise babyshower för mitt livs första vän
Till att börja med så kan vi ju spendera några sekunder i chocktillstånd pga faktumet att min äldsta (i min levnadstid räknat) vän, min allra första vän, som är lika gammal som mig, skaffade barn!!!!!!!!!!! Hur sjukt?! Han har dessutom hunnit bli 7 månader gammal. Det är ju helt befängt. Men han är fan en av de sötaste bebisarna jag sett. Hur som helst var jag i alla fall med på hans mamma Julias babyshower som var en total överraskning för henne. Det var massa god mat, härligt sällskap och roliga lekar (där jag vann ett quiz om bebiskunskap konstigt nog).

7. Jag såg Den svenska björnstammen på Hundra
Helt plötsligt hade jag sett mitt favoritband sedan typ 2012 två gånger på ett halvår, efter att aldrig ha sett dem förr. Jag var där med Cecilia, Wilma och Benny och det var fantastiskt såklart. Det enda dåliga var att vi drog hem ganska snabbt efter och missade chansen att hänga och sjunga karaoke med bandet efteråt.

8. Jag firade Valborg i Uppsala
Min kompis Lovisa flyttade till Uppsala för att plugga för ett tag sedan, och i våras var vi ett gäng som for ner dit för att fira Valborg. Vi trängde ihop oss 5 pers i Lovisas rum i hennes och hennes kompisars lägenhet men det gick an! Valborgsmässoafton började med champagnefrukost och fest hemma i lägenheten, sedan drog vi vidare mot Ekonomikumparken där jag också hann umgås med Alexandra i ett par timmar. På eftermiddagen for vi hem och vilade upp oss (big mistake för mig) och på kvällen drog vi iväg igen till någon korridorsfest. Min fylla var som bortblåst efter eftermiddagsvilan, min kropp var inte direkt på humör för att försöka få tillbaka den och utöver det spenderade vi största delen av kvällen med att irra runt av olika anledningar. Den delen av Valborg var väl ingen hit, men morgonen och förmiddagen var riktigt rolig! Nästa Valborg blir förmodligen i Umeå, men Uppsala ska få sin revansch tids nog.

9. Jag klarade en tenta i Arbetsrätt på första försöket
Jag var så nervös inför den där tentan att jag vaknade långt innan jag skulle stiga upp och kunde inte somna om. Men jag gick dit, jag skrev den och en månad senare hämtade jag ut en rättad tenta som bara var några ynka poäng ifrån VG. Det kändes helt sjukt. Att klara en juridiktenta på 15 hp (8 veckors heltidsstudier i en tenta) på första försöket är något av det bästa jag gjort i år.


Det var det! Stay tuned för resten av mitt 2018. Hejdå alla fans.

Ali, Vezzo och Brooklyn HaHa

2018-11-17 14:28
Från storlindberg

Hej alla fans. Det har varit lite fullt upp sen sist (som om jag hade bloggat även om jag inte hade haft fullt upp...). Men nu är jag här! Förra veckan hade vi föreläsningar som vanligt och på tisdagen kom pappa hit och vi gick och åt på Pinchos. Sedan hälsade vi på några släktingar som har en liten valp som heter Ali.❤Han var väldigt bitig men också väldigt söt så det gjorde givetvis inget. Sedan spenderade jag helgen i Burträsk där jag äntligen fick träffa Alexandra! Vi hängde under lördagen och sen hann jag också med ett besök på Carl Viktor i Skellefteå. Utgångar där är ju... vad de är. Men jag var med Mika och Signe E så det var åtminstone roligt!

Den här veckan har våra grupparbeten och individuella uppgifter äntligen börjat droppa av. Den unge Werthers lidanden är över (skönt att det går bra för någon som lider i alla fall) och anakronismövningen är över, samt kärlekslyriken som gjordes bort förrförra veckan. Vi har inga fler seminarium eller föreläsningar utan nu är det bara hemtenta som gäller. Och när den ska vara inlämnad som senast så har vi dessutom två hela dagar av ledighet efter det innan nästa moment börjar. Jag har ju dock fortfarande två kompletteringar kvar från förra läsåret så det blir väl att sitta med dem då antar jag. Och nästa moment är inte heller nådigt om man kollar igenom studieguiden. Dessutom ska vi läsa minst 3 romaner ("ha kunskap om minst 6 romaner" men att ha kunskap om är inte samma sak som att läsa hela...) varav den första är Brott och straff av Fjodor Dostojevskij på nätta 646 sidor. Kuuuuuul, gud vad man längtar till det. Not.

Annat som hänt denna vecka är att Irma var här i måndags och vi gick på Vezzo! Sedan sov hon hos mig och det var så kul att få träffa henne en stund och uppdatera varandra på livet. Och i onsdags var jag och min syster på Brooklyn HaHa's pop-up stand-up på Rex! Johanna Nordström var en av komikerna så det fanns ju faktiskt inte på kartan att missa detta. Jävlar så roligt det var. Det var fyra kvinnliga komiker som är en del av själva turnén och sen var det två manliga också och alla var roliga, men bäst var Johanna Nordström (skräll) och Johanna Wagrell. En riktigt lyckad grej alltså! Om ni har möjlighet någon gång så måste ni verkligen gå och kolla på det.

Annars så har jag under torsdagen och fredagen suttit med Sebastian och hållit på med hemtentan. Nu under helgen har jag helt plötsligt inga planer alls och det suger riktigt ordentligt men what to do. Inte lätt när det är svårt osv. Hejdå alla fans.

Tenta-resultat och Halloween-fest

2018-11-04 23:01
Från storlindberg

Hej alla fans. Det är söndag och jag är tillbaka för att berätta för er om ännu en helt otroligt spännande vecka som passerat i mitt liv. Jag tror att jag lyckas lura mig själv att ett blogginlägg om min vardag blir mer intressant om jag berättar om flera vardagar i ett och samma inlägg, vilket leder till att jag bloggar på söndagar. Jag har ju berättat att jag verkligen har svårt att skriva såna här vardagsinlägg typ "hej idag har jag varit i skolan det var kul hejdå" utan att känna att vem FUCK bryr sig och typ skämmas för att jag tänker att folk sitter och skrattar åt att jag tror att någon vill läsa det liksom. Så jag antar att det här är något slags sätt att typ låtsas att det inte är ett sånt inlägg hahaha. Hur som helst!

Jag började måndagen med en dubbeldag i skolan innehållande föreläsning och seminarium om Hercules och aforismer. Jag och Sebastian skulle skriva en egen aforism och min blev "att leva med dygd är att leva utan vits". Den ni. Resten av veckan har jag också spenderat på universitetet. Tisdagen ägnades åt lyrikskrivande och Den unge Werthers lidanden-läsande och på onsdagen var det grupparbete om det senare och därefter lite eget plugg. På torsdagen satt jag själv på skolan och kollade på filmen The Lobster, som hör till ett annat grupparbete vi har, och det kändes som jag gick på gymnasiet igen haha. Those were the days när man hade i uppgift att kolla på och analysera en film. Sen hämtade jag ut tentan som vi hade för några veckor sedan och jag fick VG med 16/17 poäng inhåvade! Så himla nöjd faktiskt. Jag trodde jag skulle klara den men trodde inte det skulle gå såhär bra.

Efter det for jag och Sebastian en sväng till Strömpilen och jag införskaffade en tröja till min Halloween-utklädnad och Sebastian införskaffade alkohol åt oss. På fredagen hade vi ett fyra timmar långt seminarium om kärlekslyriken vi började med förra veckan och efter det gick jag hem och sov en stund haha. Vi började liksom klockan 8 och jag skulle på fest på kvällen, så en nap behövdes. Sen kom Mika hit och vi åt middag och gjorde oss i ordning för Halloween-fest! Det här året körde jag på Lisbeth Salander, och det blev riktigt bra! Jag har haft idén sedan Felix i min sociologiklass klädde ut sig till henne på en sittning förra året, men har varit osäker på om folk skulle fatta vem jag är. Som tur var kom Lovisa med världens bästa tips; att göra en dator av typ kartong och ha med mig på klubben. Det var pricken över i:et kände jag, och minskade också risken att jag endast skulle uppfattas som en svartrockare i sina vanliga kläder lol. Yppade ett pyttelitet ord till mamma om denna idé förrförra helgen då jag var hemma, och kom tillbaka till Umeå med typ en exakt kopia av en MacBook hahaha. Alla som känner min mamma är 0% förvånade. Vi hamnade i alla fall på Rouge efter förfesten och sedan var jag jätteduktig som duschade bort all svart hårspray och allt svartrockar-smink innan jag gick och la mig. Jag höll dock på att somna med de bruna linserna i vilket inte är en bra idé men kom på det typ 1 sekund innan det var för sent hehe.

Jag glömde en enda grej när det gäller min utklädnad och det var att rita dit en ögonbrynspiercing, vilket irriterar mig, men jag är nöjd ändå! Till höger ser ni skärmen på min låtsasdator, där jag hade skrivit in koden som Lisbeth skriver när hon hackar Mikael Blomqvists dator i första Millennium-filmen.

På lördagen kollade jag på Halloween från 1978 och den var väl... medioker. Jag har ju svårt för äldre skräckfilmer eftersom skådespelet ofta är uselt och effekterna likaså. Men jag och Sebastian skulle gå och se den nya Halloween på kvällen och eftersom det är en direkt uppföljare till originalet så ville jag ha lite koll! Den nya var helt okej, sevärd men jag kategoriserar ju sällan mördarfilmer som skräck, och den var rätt förutsägbar och lite halvdåliga scener och så vidare. Men som sagt, sevärd! Idag har jag typ inte gjort någonting av värde haha. Har sett ett par avsnitt av The Haunting of Hill House typ. Och Breaking Dawn haha. Unpopular opinion men jag hatar inte Twilight-filmerna alltså. Jag kan bara föreställa mig ilskan hos någon filmälskare som nu läser den där meningen efter att jag precis sågat Halloween från 1978, en klassiker liksom haha. Sorry not sorry men gamla skräckfilmer kan vara en av de sämsta filmkategorierna som finns. Nu tänkte jag snart gå och lägga mig faktiskt, vi börjar sent imorgon men jag funderar på att gå till skolan någon timme innan vi börjar och få undan lite plugg. Eller så kanske jag bara ska ringa ambulansen för jag har ju uppenbarligen fått en akut personlighetsklyvning. Vi får se hur jag gör. Hejdå alla fans.

Det råkade bli en tre-dagars

2018-10-28 21:52
Från storlindberg

Hej alla fans. Satan vilket baksivrak jag har varit idag. I veckan råkade jag nämligen gå ut tre dagar i rad och inte för att jag blev askalas varje kväll men nykter var man ju inte någon av kvällarna heller. Det känns som den här dagen bestått av 100 timmar och jag har sovit 99 av dem. Vad har hänt sen sist då?

Alltså jag ska erkänna att jag måste kolla tillbaka på mina snap stories för att komma ihåg vad jag gjort vilken dag den här veckan, och så är det alltid. Är det normalt? Jag kommer ihåg om jag typ varit på fest och sådär, men jag kommer sällan ihåg vilka dagar jag haft föreläsningar eller seminarium, vilken dag jag storhandlade med Rebecka, vilken dag jag tog en sväng på stan, allt sånt där ni vet. Alltså okej, nu kanske det är så att typ ingen kommer ihåg såna saker men jag har liksom aldrig haft problem med det förut. Och att jag exempelvis inte på en söndag kan komma ihåg vad jag gjorde på onsdagen liksom, det känns ju knepigt. Ska det vara så? Aja ¯_(ツ)_/¯

Vi har fått instruktioner till ännu en uppgift som vi ska göra samtidigt som vi har schemalagda föreläsningar och seminarier samt två andra uppgifter. Det känns liiite väl faktiskt. Förhoppningsvis är nästa moment inte såhär fullproppat, för det är faktiskt inte rimligt att ha föreläsningar, seminarier, två gruppuppgifter och en individuell uppgift på samma gång. Det kan inte bara vara min depression som gör att jag känner så, det måste vara orimligt rent generellt. Visst? Men nu ska vi då alltså skriva hövisk kärlekslyrik på bunden vers. Jag ska skriva en balladstrof tänkte jag, får se om den publiceras här efteråt! Jag har ju aldrig publicerat min poesi offentligt någonsin typ (vad jag kommer ihåg) och vet inte riktigt om jag vågar göra det nu heller men kanske.

Sen har jag faktiskt fått mycket pluggande gjort den här veckan, mycket tack vare Mika. Jag har ju otroligt dålig självdisciplin men det hjälper jättemycket att sitta och plugga tillsammans med någon annan, även om man sitter tysta och gör varsin grej. Så vi har suttit tillsammans flera dagar på biblioteket vilket gjorde att jag kunde läsa en hel bok till en uppgift på två eftermiddagar i princip. Det var dock en skönlitterär bok som jag tyckte om vilket underlättar rejält för mina koncentrationssvårigheter, men ändå! Sen var vi också och kollade på P3 Dystopias poddavsnitt om kärnvapen vilket var sjukt intressant men också skrämmande.

Annars så var jag som sagt ute tre kvällar i rad hehe. På torsdag blev det Pipes med några ur klassen, på fredagen Gotthards och sedan Pipes igen igår. Kul, men det har ju straffat sig idag. Jag har inte mått särskilt dåligt men jag har varit så. Himla. Trött. Hoppas bara det håller i sig tills jag går och lägger mig, det brukar ju vara en aning svårt att somna i tid när man har sovit på dagen redan. Men jag lägger mitt hopp i baksmällans händer denna afton. Hejdå alla fans.

Uppspelningen av poddavsnittet var en liten specialare där de hade gjort visuals till! Och till höger en go liten drink på Gotthards.

Till vänster min lyxmiddag från i lördags och till höger mitt inte så lyxiga tillstånd idag.

Studiefunderingar

2018-10-20 11:20
Från storlindberg

Hej alla fans. Coming to you live från metropolen Burträsk. Tänkte köra en helg hemma den här veckan och vi hade inget schemalagt på fredagen så for hem redan i torsdags. Startade dock den dagen med att skippa en föreläsning pga överdriven trötthet och for istället endast på seminariet som den här gången handlade om Shakespeares Romeo & Juliet och Hamlet. Vi har börjat på nytt moment nu i måndags och nu är det dags för renässansens litteratur. Jag ska vara ärlig och säga att litteraturhistoria kanske inte är mitt favoritämne direkt. Då kan man ju fråga sig varför jag går en A-kurs som heter Litteraturvetenskap och kreativt skrivande. Well, svaret finner ni i den senare delen av namnet; kreativt skrivande. I vårvintras när jag började fundera på vad jag skulle söka kommande termin eftersom man kunde välja i princip vad man ville så tänkte jag igenom vad jag faktiskt har för intressen kvar som jag fortfarande känner att jag är genuint taggad på. Depressionen har ju gjort att ämnen som jag vanligtvis hade tyckt var skitintressanta istället känns som typ "men blablabla JAG BRYR MIG INTE". Det jag kom fram till var skrivandet. Jag känner fortfarande väldigt ofta att jag bara vill skriva något, vad som helst. Så då sökte jag efter kurser vid Umeå Universitet som hade med skrivande att göra. Jag sökte inte efter distanskurser eftersom jag kände att om jag ska plugga på distans en hel termin medan Livia och Wilma, två av de jag umgås med mest i Umeå, inte är i stan så kommer jag utvecklas till en eremit fast tvärtom, alltså en person som ofrivilligt isolerar sig haha. Därför var Litteraturvetenskap och kreativt skrivande det närmsta jag kunde komma en kurs med skrivande som fokus. Det finns nämligen tre kurser (A, B och C) på distans som heter Skapande svenska, där verkligen allt handlar om att skriva, men eftersom jag inte klickade i alternativet "Kurser på distans" så dök den inte upp. Men jag funderar på att söka den kursen till hösten istället, när jag (förhoppningsvis) fått min kandidat i sociologi. Det är en kurs på 30 hp och som läses på deltid, vilket innebär att den sprider ut sig över två terminer istället för en. I och med att den dessutom läses på distans så passar det ju perfekt att jobba under tiden, så beroende på hur våren och sommaren ser ut kanske det blir någon sådan konstellation för mig nästa höst och vår.

Men nog babblat om det! Igår for jag in till stan och klippte mig hos Stina, sen köpte vi pizza och for hem till henne och kollade på Breaking In och The Snowman. Inga superfilmer enligt mig. Sen kollade jag på Idol i efterhand och nu idag ska jag iväg och träffa Irma! Vi ska gå i skogen med lilla Loke och catcha up på varandras liv. Det blir nog bra! På söndag ska vi fira Stina som fyller 25 på tisdag nästa vecka och sen tar jag bussen tillbaka till Umeå. Längtar typ till det? Alltså inte just att lämna Burträsk så, men att ta bussen. Det känns som att jag inte gjort det på superlänge och jag älskar ju faktiskt att åka buss. Att åka buss eller annan kollektivtrafik är verkligen min egentid där jag får vara ifred, fundera på saker jag vill fundera på och lyssna på musik eller Creepypodden. Så känns nästan lite mysigt haha. Det enda negativa är att jag måste gå med mina väskor från sjukhuset upp till mig istället för att bara gå direkt in till lägenheten som jag kan göra om jag får skjuts haha. Men enligt barnmorskan som jag hade ett mindre trevligt möte med i onsdags är jag överviktig så det kanske bara är bra för mig att gå mer, åtminstone om hon får bestämma. Mer om det i ett annat inlägg. Hejdå alla fans.

Hann med en liten stund av gos med Sixten i torsdags när jag kom hem, mellan hans små äventyr utomhus.

Höstlista 2018

2018-10-16 19:15
Från storlindberg

Vad gjorde du förra hösten?
Jag påbörjade tredje terminen på Sociologiprogrammet och hösten rivstartade med att jag var general för insparken! Jag kunde inte delta lika mycket som jag hade velat men det var kul ändå! Sen blev jag förkyld och var det i typ två månader. For en sväng till Stockholm med Stina, mamma, mammas bästis Maria och hennes två döttrar Pernilla och Hannah eftersom det var våra morsdags-/födelsedagspresenter till mamma och Maria! Vi bjöd på resan, hotellövernattning och biljetter till Tomas Ledins show Skarpt läge. Och sen fick jag min lägenhet! All in all en helt okej bra höst alltså.

Hur mådde du?
Var som sagt sjuk under flera veckors tid och utöver det mådde jag ganska som vanligt utöver det enorma lyckoruset efter jag fått tag i lägenheten. Dock drömde jag ofta mardrömmar om lägenheten haha, och var stressad över att det kändes "för bra för att vara sant" och därmed skulle förstöras.

Planer för denna höst?
Har valbar termin på programmet och läser Litteraturvetenskap och kreativt skrivande A. Mina planer är att inte hamna efter den här gången och att fixa alla kompletteringar innan C-kursen börjar efter årsskiftet. Woho crazy life.

Hur höstmyser du?
Jag gör typ aldrig det, är inte en sån där Höstmys Med Te™-tjej.

Favoriter i höstgarderoben?
Mina Dr Martens och en ny stickad tröja!

Hur vill du se ut i höst?
Snygg och cool men jag orkar inte det:(((

Vad är det sämsta med hösten?
Mörkret och regnet.

Vad är det bästa med hösten?
Att man kan ha jeans och jacka utan att svettas ihjäl.

Vad kommer du dricka i höst?
Antar att det är varma drycker som åsyftas men jag dricker inte sånt p.g.a. är ett barn. Så jag antar att mitt svar blir vitt vin eller päronsaft haha.

Ska du resa någonstans i höst?
Nä Så himla sämst.

Hur förbereder du dig för vintern?
Intalar mig att den kommer vara över på nolltid. Vilket den ju oftast är. Hur sjukt att det här året snart är slut btw? Och varför blir man alltid förvånad över hur fort det går?