RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-12-29 00:17:50

noorakristin blogg

noorakristin blogg på Nouw

Vecka 51/52

2019-12-28 16:21
Från noorakristin

Hej!!
Nu är vi förbi juldagarna och drar oss mot nyårsdagarna. Så nu ska de sista dagarna av 2019 spenderas så mycket med familjen som möjligt.
Under juldagarna var jag i Danmark för att träffa min mamma & syster och deras lilla danska familj. Till julafton var det bara vi hemma. Vi hade lite ris á la mande tävling där den som fick en hel nöt vann ett paket. Jag och min lillasyster vann och vi vann då en resa till London med hela familjen.

Och så igår den 27/12 drog jag hem till lilla Väsby med syrran. Vi kom hem och hade lite julklappsöppning med våran pappa och småbröder.
Så idag kom min farmor och hennes man upp från Södermanland på besök. Igen hade vi lite julklappsöppning och det var fina julklappar vi fick.

Så imorgon börjar vi röra oss mot nyårs kvällar. Imorgon kommer några vänner förbi för att se lite fotboll.
~ Liverpool vs Wolverhampton ~
Då ska vi hade lite middag med varandra och hänga lite.

Info om nyårsafton och det nya året kommer nästa gång

Xo Nora❤️

Ibland mår man inte bra!

2019-12-10 16:49
Från noorakristin

Under ens liv har man flera stunder där känslorna tar över en vardag. Då kan man vara allt från glad, arg och ledsen.

Och idag är en sådan dag för mig där jag känner mig ledsen men kan inte gråta. Jag fick en känsla som sa att jag saknar att bo på skolan. Jag saknar att bo på internatskola. En skola som är så liten att alla känner varandra och accepterar personer som dom är. Att kunna dela rum med sin bästa vän och hela tiden vara med de vännerna som man bryr sig om.

Att gå från att gå på en fristående/kommunal skola till en privatskola är en stor skillnad. I mitt tillfälle var det stort för att jag gick från att bli mobbad med rasistiska ord till att bli respekterad och accepterad som den personen jag är.

Men än idag så sitter de orden fast djupt inne i mig.

'Du är en skitful svenne' - 'Tjocka, äckliga svenne'

När jag kom in på internatskola inför årskurs 9 blev jag överlycklig och redan 1 veckan in i skolåret kände jag mig gladare än någonsin och ingen mobbade någon. För första gången på 5 år kände jag mig välkommen på en skola. Jag kände mig även hemma på skolan och det är viktigt med skolor tänker jag. Man ska kunna känna sig trygg samtidigt som man känner sig på ett sätt hemma.

Än idag här i min hemstad i Stockholm känner jag mig hemma och trygg på skolan jag går på. Och det är något som värmer mitt hjärta mycket. Jag presterar bättre än förr och mina studier går bra. Jag har klarat av mitt livs största berg och dal bana, och tar nu studenten den 10/6 som till och med är min 20 års dag. En dag som kommer vara fylld av glädje och tacksamhet. En dag som jag kommer tacka alla mina lärare och bästa vänner för att ha varit med mig och gjort mina 3 år på gymnasiet till ett minne för livet. En stolthet och glädje inom mig som jag kommer kunna uttrycka på bästa möjliga sättet.

Tack för nu!

xo Nora❤

Back To School

2019-08-23 14:15
Från noorakristin

Hej!

Nu är jag tillbaka i skolan efter 2 1/2 månaders sommarlov. Mitt sommarlov har varit så skönt att jag inte ville hem. Spenderade lovet hemma hos min mamma som bor i Danmark. Medans jag var där fick en av hushållets hönor små kycklingar. Min lillebror Simon fick sig en kanin som heter Pjevs. Märkligt men sött namn.

Nå, men nu har skolan börjat igen idag. Min skola har upprop klockan 09.00 för alla oss som blev till årskurs 3. Vi fick skåp och såg våran scheman. Men jag behövde fixa lite grejor efter det på skolan för att jag inte hade fått mitt individuella val så det blev fixad. Dessutom fick jag veta att min klass och jag har praktik från vecka 39 till 49 här i hösten. Så jag har bara normal skolgång i 4 veckor och så drar jag ut på praktik.

Det ska dock sägas att vi inte har fått våran praktikplats ännu och att vi ska veta om vi kan komma utomlands på praktik i år. Jag personligen vill inte utomlands då jag praktiserade på Teneriffa i hela mars. Och då det är Teneriffa den här gången igen vill jag inte riskera att komma till samma arbetsplats, så jag har bestämt mig för att stanna i Stockholm och praktisera.

Hörs snart igen! XoXo Nora

Tillbaka efter ett tag

2019-04-28 15:42
Från noorakristin

Hejsan!!
Jag kommer nu tillbaka hit efter 5 månader borta. Nu äntligen efter ett bra tag har jag tid till att blogga. Jag går andra året av gymnasiet och det har vart det tuffaste året på länge. Jag har haft många prov och inlämningar som ska vara klara på deadline dagen.

Men nu börjar det vaja ner och nu har jag bara Nationella Prov kvar, och det är bara engelska NP jag har så jag kan slappna av. Och så fick jag äntligen tid till att börja blogga igen nu när jag har koll på mina studier och mitt liv.

Men jag är lite blank och vet inte vad jag ska skriva om så om ni vill så är ni välkomna och ge mig lite tips på vad jag kan skriva om. Och jag kommer uppdatera bloggen 1 gång i veckan

XoXo Nora

Min dagliga kvällsrutin

2018-11-21 19:26
Från noorakristin

Hejsan!

Idag har jag tänkt mig att dela min rutin för kvällen som ligger efter jag har ätit middag. Middagen brukar jag äta mellan 17.00 - 18.00.

Jag brukar plugga som det första och det gör jag i max 1 timme beroende på vilken kurs jag gör. Sen brukar jag rensa mitt ansikt med cleansing gel och därefter en moistureizer från Dermalogica.

Klicka här.

Jag brukar gå och lägga mig tidigt för att jag börjar skola klockan 08.00 typ varenda dag. Och jag har långa dagar så jag måste vara frisk och pigg så jag typ somnar vid 21.30-22.00 och står upp 06.30 varje dag. Efter det brukar jag antingen se på några avsnitt av Grey's Anatomy som ligger på Viaplay eller höra på musik.

10 saker att göra i December

2018-11-18 16:30
Från noorakristin

Hejsan allihopa!

Idag är det den 18/11 och har inget för mig. Så jag bestämde mig för att skriva det här inlägget. Jag blev inspirerad av all julmusik jag hör, så låt oss komma igång.

1. Gör pepparkakor och lussebullar

2. Åk skridskor

3. Ha vinter photoshoot

4. Ha en funday med vänner

5. Ha en snöbolls krig

6. Läs minst 3 böcker

7. Köp julklappar

8. Besök en julmarknad

9. Julfilm marathon

10. Lyssna på julmusik

Det var allt för den här gången. Hoppas ni tycker om detta. Ses nästa gång!

XoXo Nora

överlevnadsguide - Höstlov

2018-11-01 12:27
Från noorakristin

Okej, det är såhär att jag älskar hösten otroligt mycket, och hur mysig är inte hösten? Man har ju en anledning till att ligga hemma i sängen/soffan hela dagen och bara kolla på massor av serier/filmer! Hade tänkt och tipsa om lite saker man kan göra under hösten, kanske inte för er som inte gillar hösten men för er som är lika galen i hösten som jag

En ny spellista - En massa mysig musik är skönt. Jag gjorde en höstlista för typ 3 månader sedan. Ni kan klicka nederst för att komma till den. Den uppdateras lite här och där. Så sätt en ner en kväll, skapa en ny spellista med en massa lugn höstmusik eller följ min lista om ni inte orkar göra en egen. För musik gör ju ens dagar, så vem behöver inte en ny spellista att njuta till? Låtar som jag rekommenderar att ha på spellistor är; I Found by Amber Run, Lost Without You by Freya Ridings, Jealous by Labrinth och Think Before I Talk by Astrid S

https://open.spotify.com/playlist/3DXXiHOFN5dm4ZV5EQOuqs

Pyssla om i hemmet - Det bästa med hösten är ju nästan möjligheterna till ommöblering? Flytta sängen, sätt upp en ljusslinga, fixa massa ljus eller kanske gå All- in och fixa någon dekoration som är i Halloween relaterad? Tänk dig själv att komma hem en dag eller skolan/jobbet till ett mysigt höstrum med mysig belysning!

Ta igen serien du slutade följa eller följ en ny - För att bara ligga i sängen med ett tjockt täcke med te eller varm choklad med maränger är ju något av det bästa. Men en ännu bättre sak? Nu kan ingen klaga på att du måste gå ut och hitta på något, för det är ju faktiskt nästan för kallt att för att vara ute för länge! Rekommendation på serie? Arrow, Modern Family, The Chilling Adventure of Sabrina, Elitskolan.

Spendera tid med vänner - Med olika aktiviteter kan man samla ihop ett gäng och kanske baka. Gör en stor brunch med dina bästa tjejkompisar med en massa o/nyttigheter och godheter och njut. Att vara omkring sina bästa kompisar får ju alla dagar oavsett årstid att rulla på och gå snabbt för att man har så roligt.

Orkar du inte gå ut och shoppa? Det är dags för nätshoppingen! Sätt dig ner och strossa dig runt på olika hemsidor och klicka hem det hetaste för hösten

Ta hand om dig själv - Tappa upp ett bad, läs den boken som du alltid velat läsa, unna dig med nya naglar eller sätt dig ner och pyssla om dig själv med eget hemma spa. Man kan ju alltid lyxa till det med någon varm dryck och nötter.

Healthy Lifestyle

2018-10-28 13:14
Från noorakristin

Hello!

Today I'm writing about healthy lifestyle

I am going back to have an healthy lifestyle because I eat to much junk food and it's not okay

So in this blog I am writing about healthy lifestyle and how to start it.

So this is a healthy lifestyle plan. If you follow it, you can reach your goal.


1. Watch a documentary or read a book about healthy lifestyle. It can help you look at food in a different way.

2. Hygiene - It can change your mind

3. Journal - Your are 43% more likely to achieve your goals if you write them down

4. EAT CLEAN! - This is one of the hardest steps. My suggest is that you do it in small steps . Just start eating one healthy meal in a day. Eat more vegetables and drink green tea. Drink a lot of water

5. Exercise - Find your favourite exercise to do

6. Dress Well - If you dress well, you feel well

7. Mistakes - It's okay. Just forgive yourself and DON'T GIVE UP!

This OR That - TAG

2018-10-21 18:01
Från noorakristin

Since I have nothing to do and I'm the Queen of procastinating, I've decided to try this thing out.

Let's begin!

1. Time Traveler OR space traveler?

Time Traveler

2. Roses OR wildflowers?

Roses

3. Rainy Days OR Stormy Nights?

Rainy Days

4. Long walks in the sun OR bike rides by the ocean?

Long Walks In The Sun

5. Swim in the ocean OR gaze at the stars?

Gaze at the stars

6. Dragons OR mermaids?

Mermaids

7. Movie Theatre OR Arcade?

Movie Theatre

8. Carousel Rides OR rollercoaster rides?

Rollercoaster Rides

9. Moonlight OR Candle Light?

Candle Light

UPDATE

2018-10-10 14:13
Från noorakristin

Hej! Det var ett tag sen jag uppdaterade här på bloggen. Vill nog göra så att jag skriver vad jag vill här så man inte bara hör om 1 sak men flera saker som händer i min vardag. Dansar dock inte så mycket mera för att jag inte har den bästa tiden efter skolan så dansen står i paus just nu.

Med mig är det bara full rulle just nu med skolan, praktiksökande och personligt. Just nu håller jag på med att söka om körkortstillstånd så jag kan ta körkortslektioner (Vill ha behörigheten till att köra bil). Så om jag får tillstånd till att ta körkort kommer man kunna se mig bakom ratten i en forn framtid.

När det gäller skolan så går det bra. Jag har bra koll på alla saker som ska bli gjorda i alla kurser. En sak som är väldigt viktigt för mig är att i det programmet som jag går i, kan man komma ut på praktik i 4 veckor i årskurs 2 (Jag går i årskurs 2). Man kan antingen vara på praktik i södra Uppsala Län, Stockholms Län eller komma till Spanien. Jag vill jobba utomlands efter gymnasiet och kanske bli en reseguide (Alltså jobba runt om i världen). Så jag har gjort så att jag har sökt om praktikplats i Spanien via skolan, då programmet har 1 lärare som står för utomlandspraktiken och 1 lärare som står för praktik i Sverige. Så jag har skickat mitt CV och motiveringsbrev till min lärare som avgör om man kan komma på praktik i Spanien eller ej. Så jag korsar fingrarna och hoppas på det bästa just nu.

Men om 3 veckor är det höstlov, och jag kommer inte ha den bästa starten av höstlovet för att jag måste till omprov för att jag dumpade ett prov och var sjuk till ett annat prov. Så det måste jag göra i början av höstlovet den 30/10. Inte det roligaste men det måste göras, så jag kan lika gärna komma och hoppas på att det går bra för mig.

Det var allt för den här omgången så kommer jag tillbaka med flera saker så småningom.

XOXO Nora