RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-12 01:02:16

eebbass

eebbass blogg på Nouw

CPH + grillkväll

2019-05-26 09:45
Från eebbass

God morgon!

Jag har precis vaknat efter 10h sömn, vilket nog inte har hänt sen gymnasiet haha. Det var full rulle hela dagen igår & det tog på krafterna! Nu är jag redo för mysfrukost med honom.

Gårdagen inleddes med frukost tillsammans följt av träning i form av överkroppsstyrka. Efter det hoppade jag snabbt in & duschen för att fräscha upp mig. Jag måste tipsa er om ett galet bra schampoo för alla er som är känsliga mot parfym eller har generellt känsligt hårbotten. Det heter ”hjärtligt högintensiv” & innehåller svenska blåbär & pH-neutraliserande ämnen. Inga parabener, hormonstörande ämnen (guld) eller andra skadliga ämnen. Håret blir silkeslent & återfuktat, som att komma hem från frisören! Overkligt! Länk här: https://www.lyko.se/hjartligt/hjartligt-hsschampo-250ml

Strax därefter begav jag, mina föräldrar & våra familjekompisar oss mot Tivoli i CPH där vi inledde dagen med att käka lunch. Jag tog en superfräsch mexikansk sallad med quinoa, grönsaker, kyckling, guacamole, chilimayo & nachochips.


Efter lunch körde vi femkamp på Tivoli - superkul & mycket skratt men emellanåt enerverande när man är dålig förlorare (& alltid förlorar). Vi strosade runt lite till på Tivoli innan vi körde hem till mina föräldrar & käkade grillat & bara pratade en massa.

Jag hoppas ni får en fin söndag & grattis på morsdag alla supermammor! Speciellt till dig mamma

KRAM
ebba

I’M BACK (IGEN)

2019-05-21 11:12
Från eebbass

Haaaalloj!

Jag har bestämt mig för att ge det där med bloggandet en chans igen, det ger ju mig så mycket glädje. Sedan studenten har det varit stora förändringar & det har tagit lång tid att landa i nya rutiner & smälta allting. Att inte gå i skolan, att ha flyttat hemifrån & att inte ha någon aning om vad jag vill bli i framtiden. I början var det svårt att balansera jobb med vänner, familj & träning & samtidigt känna sig lite vilsen. Mycket nya intryck & större ansvar som emellanåt har känts tungt. Det tog tid att hitta tillbaka till sig själv & det känns faktiskt helt okej att inte riktigt veta vad man vill göra. För vem vet det? Allting blir bra i slutändan & man hamnar oftast inte där man tänkt sig från början. Jag tänker fokusera på att leva i nuet & ta varje dag som den kommer.


Sedan jag flyttade hemifrån har jag börjar uppskatta att umgås med familjen så mycket mer. Missförstå mig inte, jag älskar min familj & dem har alltid varit en stor del av mitt liv. Men när man inte träffar dem varje dag uppskattar man det så mycket mer. Igår åkte jag & mamma ut till brofästet & tog en promenad i kvällssolen. Äntligen börjar det bli lite varmare! Sånt här uppskattar jag så otroligt mycket. Små avbrott i vardagen till att bara vara, att skratta tills magen krampar.

Jag är så taggad på att komma igång med bloggandet & det hoppas jag att ni också är!

KRAM
ebba


MIN HELG

2018-08-27 14:26
Från eebbass

Hej på er!

Då var det måndag igen & idag känns det faktiskt härligt. Jag vaknade trött & omotiverad men jag cyklade till gymmet i regnet för att träna lite. Det bjöds på kondition i form av powerwalk, löpning & trappintervaller samt axlar & biceps. Jag har haft en träningsdip på senaste, men nu börjar det äntligen kännas bra trots att jag har ont. Efter träningen handlade jag mat inför veckan & nu sitter jag & käkar lunch & kollar på Wahlgrens Värld. Resten av dagen bjuder på städ & fix, meal prep & ett kort jobbpass 18-21. Istället kommer en recap av min helg!

Min fredag tog start lite över 08 & fortsattes med morgonträning. Jag hade planerat att köra ben, men jag har ont i rygg, höfter & knän så det fick bli kondition & stabilitetsövningar. Dags att fixa nya inlägg & boka tid hos sjukgymnast... Det blev välbehövlig vila från träningen lördag & söndag. Efter träningen mötte jag upp mamma för att käka lunch på The Thai Pad på Emporia. Jag åt röd curry med kyckling & ris & mamma vegetariska vårrullar. Galet god mat till ett skapligt pris, rekommenderas! Efter lite kvalitetstid med mamma blev det jobb 13.45-16, ett kort & härligt pass då jag jobbat för många timmar. Vid 16 mötte jag upp Enea på Ica för att handla mat till kvällens middag som bestod av poké bowls - så enkelt, fräscht & gott!

På lördag morgon vaknade jag & Max lite i nio & resten av dagen bestod till största del med fix inför flytt. Vi slängde skräp, rensade Max förråd, sorterade & skänkte kläder, fixat fler medlemskort till Emporia och handlade en ny dator till mig, Lenovo Yoga 530 14". Dagen efter gick jag dock och köpte en MacBook Air & fick ett par rose gold Beats Solo Wireless på köpet (kika hit alla studenter!)... Alldeles för ovant med en PC & mycket smidigare med MacBook då jag kan synka min telefon. Det kändes inte rätt med något annat än en MacBook helt enkelt! Vi hämtade även ut paket & flängt fram & tillbaka. Vi hann med att käka lunch på Svågertorps food court där Max käkade hamburgare från BBQ Heaven & jag grillspett med ris från Mangal BBQ. SÅ gott! Efter lunchen flängde vi lite till innan vi kom hem & kunde landa en stund. Vid 17-tiden körde vi hem till mamma & pappa för att käka middag som blev grillat. Till efterrätt blev det glass & bär från trädgården. Resten av kvällen lekte jag med min nya dator, redigerade lite bilder & myste med Max.

Söndag blev en lugn dag som inte bjöd på mycket mer än tvättning 9-11, inköp av dator, MFF-match (5-0!!!!) & avkoppling.

KRAM

NORDIC WELLNESS TYLÖSAND 2018

2018-08-19 18:42
Från eebbass

HEJ! Här kommer ett inlägg om helgens personalevent på Tylösand Hotel 2018.

Helgen inleddes på lördag morgon, 10.00, med ett varmt välkomnande med goodiebags & härliga människor. Efter att vår VD Magnus sagt några väl valda ord gick vi på ett Bootymove pass med helt sjukt grymma instruktörer. När träningen var gjord bjöds det på en fantastisk buffé med massor av sallad & grönt, nybakat bröd, kött, röror & nötter & en drömmig blondie brownie till efterrätt.

Efter träningen hade vi lite dötid innan det var dags för en imponerande föreläsning med Qicrafts (leverantör av träningsmaskiner) VD Fahrad Jabbari & en hypnosshow. Showen var underhållande även om jag själv inte ”tror” på hypnos. Vid 16 kilade vi upp på vårt hotellrum för att göra oss i ordning ta det lite lugnt innan kvällens bravader.

Halv 19 gick vi ner till utomhusminglet, tog lite champagne & kollade på härliga framträdanden. Lite över 19 var det dags för tre rätters middag, Nordic Wellness Awards & lite underhållning. Förrätten bestod av skagenröra, bröd, tapenade, kallrökt lax & pilgrimsmusslor. Huvudrätten var kycklingfilé med rödvinssås, potatis & en galet god sås som smakade vitlök, persilja & lite bearnaisesås. Efterrätten var en chokladmousse som smakade nutella, med kaksmulor, jordgubbar & färsk salvia.

Efter en fantastisk middag drog jag, Jocke, Max, Sophie & Stratos upp på rummet för lite förfest med musik & pekleken. Efter ett tag drog hälften till ett annat hotellrum men jag & Max kollade in & kilade illa kvickt ut för lite friskluft istället. Kvällen bestod av massor av skratt, musik, biljard & pingis, fest & korvgrillning mitt i natten & efter 03 släckte vi lamporna för dagen.

Söndag inleddes med en imponerande frukost som hade allt från nybakat bröd & minivåfflor till fantastiska fruktfat & pålägg. Mätta & belåtna drog vi till gymmet för ett bra pass trots att vi var lite halvslitna. Jag körde ett basic & lätt pass då jag ska köra ett till träningspass ikväll.


Morgonens pass:

Raka marklyft 10x6

i superset med

Lateral raises 10x6

Front squat 10x6

Sittande flies i maskin 10x6

Efter träningen checkade vi ut & satte oss i bilen för att köra hemåt. Men först åkte vi inom Ica för att köpa koffein & lite färdkost. Nu är vi hemma igen efter en härlig & inspirerande helg & jag är så jävla redo för högsäsong & massor med event.

Kram

HELG HELG HELG

2018-08-13 17:57
Från eebbass

Hejsan hejsan!

Jag haft en helt underbar helg & tänkte dela med mig lite av vad jag har haft för mig. I fredags var både jag & Max lediga så morgonen inleddes med nybakade frallor med diverse tillbehör. Därefter tog vi styr mot Nordic Wellness Svedala för testa deras grymma utomhus-crosscage & få skifta tärningsomgivning. Jag fick till ett galet bra rygg- och armpass & Max körde bröst. Efter träningen åt vi lunch innan vi körde mot Malmö igen för att fixa lite jobbärenden.

Vi åkte från Svedala till Nordic Wellness Malmö Central & plockade upp chiparmband, vidare till Limhamn för att sedan avsluta på Nordic Wellness Emporia. Det blev ett snabbt ombyte innan vi cyklade hem till Max föräldrar för en fortsatt mysig kväll som bjöd på Shawarma, fotboll & massvis med skratt.



Lördag jobbade Max till 13 & jag spenderade förmiddagen med att koppla av, städa & göra lite ärenden innan träning. Blev ett riktigt dåligt benpass men jag har iallafall träningsvärk fortfarande, så någon nytta ska det väl ha gjort! Vi kollade några avsnitt av Jessica Jones & bara myste innan vi cyklade hem till Klagshamn för att äta tapas med mamma & pappa. Även denna kvällen var fylld med skratt & god mat & vid 10-tiden cyklade vi hem i ovädret. Resten av kvällen njöt vi av att vara lediga innan en ny jobbvecka drog igång.


SENASTE

2018-08-12 10:21
Från eebbass

Hejsan!

Det var ett bra tag sedan jag publicerade någonting på bloggen. Efter Kroatienresan var det fullt fokus på jobb, träning, kärlek & att försöka landa i vardagen.
Detta har hänt sedan sist...

Jag är i ett förhållande

-

Min bästa vän var flyttat till Göteborg

-

Jag har börjat jobba 75% på Nordic Wellness

-

Jag har klippt av halva mitt hår

-

Jag har börjat med bullet journaling

-

Sena sommarkvällar, god mat, massor av träning, bad & äventyr har också hunnits med i allting. Det känns äntligen som att jag har börjat landa i vardagen efter all stress & student. Jag har knappt tagit några bilder på senaste, vilket är ett tecken på att jag verkligen har njutit & bara varit.





taco-kväll med Malin & Max som en liten avskedsmiddag innan Malin flyttade till Göteborg. fick ett Lily & Rose armband av Malin (hon har ett matchande), så himla fint.


Klippte spontant av nästan halva mitt hår, SÅ SKÖNT!


massvis med god mat!


sena sommarkvällar & nattbad


träning & kreativitet



slutligen... det bästa som någonsin har hänt mig; att du & jag blev vi

Dag 5: Baska Beach & kvällsträning

2018-06-19 21:18
Från eebbass

Hejsan!
Dag 5 inleddes med sovmorgon till 9 följt av frukost i vanlig ordning. Vid 10-tiden begav vi oss mot ”Baška Beach” en otroligt fin strand på Krk. Under vistelsen hann vi utforska strandpromenaden, käka lunch & bada i massor. Det blåste rejält & tur var det då temperaturen steg till hela 32 grader.

Vid 16-tiden kände vi oss nöjda & mamma, pappa, Tilda & jag körde in till Krk & köpte varsin glass medan Lindströms begav sig tillbaka till huset. Av en slump stötte vi på ett glasstånd med vegansk glass & jag valde smakerna choklad & hallon - SÅ gott!

Väl hemma hoppade jag i träningskläderna för ett snabbt träningspass i kvällssolen. Det blir kvällsträning framöver, det är alldeles för varmt på morgonkvisten. Efter träningen hoppade jag i poolen & gjorde därefter iordning en proteindrink som jag drack i solstolen. Vid 20-tiden började vi med kvällens middag som bestod av soppa & brushetta. Det blev så gott precis som alla andra middagar! Nu ska jag lyssna på Rebecca Stella & Vanessas podd ”Nu börjar livet” i sängen innan jag däckar för dagen.
Hoppas ni haft en härlig dag!
Kram

DAG 4: FOTBOLL & TACOS

2018-06-18 20:57
Från eebbass

Hola!
Denna soliga måndag inleddes 07.30 med ett träningspass med mamma, följt av ett dopp i poolen & långfrukost. Trots att träningspasset var helt utan vikter var det galet tungt i värmen - fast att klockan inte hunnit slå åtta. Förmiddagen spenderades med att sola, bada & njuta innan det blev dags för pannkakslunch.

Efter lunch traskade vi ner till hamnen för att kolla Sverige - Sydkorea på en mysig restauranger där vi tog varsin dricka. Efter matchen (vinst!!!) tog vi ett dopp i havet som var så mycket kallare än i Rovinj, doppade bara benen... Halva skaran promenerade hemåt vid halv 5 & resten stannade & badade. Väl hemma hoppade jag direkt i poolen & därefter in i duschen för att tvätta håret. Jag tittade på Belgien - Panama en stund innan vi började med kvällens middag.

Middagen bestod av tacos & då jag inte äter fläskkött (vi hittade ingen nötfärs) testade jag på att ha räkor som tillbehör vilket blev hur gott som helst! Olivolja, salt & peppar passade perfekt till dem traditionella tacotillbehören. Vi satt & pratade en lång stund vid matbordet & nu ska vi strax spela lite kort, men först blir det en mitella pannkaka till efterrätt... 

Ha det fint!


DAG 2 + 3: ROVINJ —> KRK

2018-06-17 12:48
Från eebbass

Hola!
Dag 2 vaknade jag efter 12h sömn & drog direkt ned till stranden efter frukost där resten av familjen väntade. Förmiddagen bjöd på sol & bad innan det var dags för lunch. Vid 15-tiden packade vi ihop våra saker & tog styr mot vår nästa destination Krk, som ligger två timmars bilresa från Rovinj. För mig blev det en kort visit i Rovinj eftersom att jag valde att ta flyget ner till Kroatien en vecka efter familjen bilade ner.


Väl framme i Krk bytte vi om till badkläder & tog ett kvällsdopp i poolen. Efter inhandling av en hel del mat började middagen förberedas som bestod av grillat med diverse tillbehör.

Idag (dag 3) var jag inte lika pigg när jag vaknade & bytte om till badkläder & tog ett morgondopp för att kvickna till. Efter det åt jag frukost med mamma & Tilda. Hela förmiddagen har jag lyssnat på Vanessa Lindblad & Rebecca Stellas podcast ”Nu börjar livet”, rekommenderar! Skrattar så jag viker mig i varje avsnitt.
Vad kvällen bjuder på återstår att se, är ni nyfikna kan ni titta in på min Instagram https://www.instagram.com/eebbass/ för att se uddateringar som inte hamnar på bloggen.


Det var allt för detta inlägget, ha det gött!

Kroatien dag 1

2018-06-16 12:42
Från eebbass

Hej på er! Hoppas ni har det fint var ni är befinner er!
Första dagen i Kroatien bjöd på en lång resa på ungefär 12 timmar. Mellanlandning i Bryssel & en hel del väntande. Men nu är jag äntligen här! Dag 1 bjöd på en trip in till Rovinj där vi åt middag & knäppte en del bilder. Mer än så hände inte på kvällen då jag & Tilda däckade redan klockan 10... så välbehövligt!
Här kommer bilder från dagen....