RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-07-14 06:32:54

Hanna Petersen

hannapetersens blogg på Nouw

Ny vecka!

2019-03-04 18:56
Från hannapetersens

Startar veckan med att stiga utanför dörren och mest av allt vela gå in igen och lägga mig under täcket för att undvika kylan.. Några andra än vi som har snö i mängder just nu?! Vad är våren när man behöver den mest utav allt? Annars har min måndag varit väldigt bra, över mina förväntningar faktiskt. Vakna utvilad och pigg när larmet ringde och fått mycket gjort idag på både skolfronten och privata fronten. Denna veckan har jag enbart en psykologi uppsats inlämning på fredag, och jag är på sluttampen med den så det är verkligen så skönt! Efter det har jag inga prov ,läxor osv inplanerade så det känns verkligen som att man kan återgå till att leva som en "vanlig" människa igen för en stund när skolan har matat på med arbete under en period nu. Annars har jag rensat igen hela min dator från onödiga grejer och stött på så många bilder och filmer från perfekta moments ur min "ridkarriär". Efter det råkade sen slinka in på både hästnet och Facebook sidor där man kan hitta foderhäst, medryttarhäst osv och fastnade vid två olika hästar. Jag stängde ned datorn för en stund och verkligen tänkte igenom hur jag vill ha det framöver efter motgången med allt. Jag beslöt mig för att ge det en chans, så hörde av mig till båda ägarna!! Fattar ni vilket framsteg det är för mig i den här situationen jag är i just nu?! Än är inget klart och jag behöver ytterligare lite tid att bestämma mig till punkt och prickar hur jag vill ha det, men fått en liten försmak utav vad jag vill iallafall. Det är liksom två månader (?!) imorgon sen jag senast satt i sadeln, och då kan ni nog fatta min abstinens.. Kliar som fan i mina fingrar att scrolla igenom instagram gång på gång och se videos från träningar, tävlingar och liknande medans jag bara sitter här hemma och snart dör ut.. Trodde verkligen på detta året på alla sätt, och så blir ännu ett år bortblåst precis som 2018 blev.. Men jag ska inte hänga läpp för det mina vänner! Under dessa två månader har jag gått helhjärtat in för körkortet och kan meddela att jag nästintill är klar nu! Blev färdig med mina 5 godkänt sluttester idag, så nu ska bara uppkörning och teoriprov bokas så borde jag förhoppningsvis ha körkortet i min hand inom minst en månad om allt går bra! Fattar ni vilken frihet det kommer bli efter det?! Jag fattar verkligen inte varför jag fortsatte skjuta upp mitt körkort efter min fotskada, för jag är liksom medveten om hur mycket jag vill ha det längst där inne.

Men vi hörs imorgon igen, för nu måste jag återgå till psykologi plugg igen så jag sen kan slappna av resten utav veckan! Ha det bra mina fina! <3

Spring, is that you?

2019-03-03 10:12
Från hannapetersens

Godmorgon mina fina, allt bra? Med mig är det faktiskt riktigt bra fastän de senaste veckorna inte har varit dom lättaste. Känner en bra känsla i kroppen och känner mig taggad på det som väntar på mig. I måndags passerade vi 100 dagar kvar till studenten, så det är så himla sjukt hur lite tid det är kvar tills jag springer ut!! Utöver det så känns det bara bra just nu. Relativt lugnt i skolan och jag klarade det SVÅRA filosofi provet i fredags, så det var en stor lättnad ska jag berätta! Annars så vakna jag upp med SNÖ utanför fönstret imorse?! Är det bara vi i Uppland som har fått, eller är det några fler? Jag som verkligen trodde på att våren skulle vara här så man kunde lägga undan vinter jackan och ta fram den tunna kappan. Jag skulle äntligen få rida igen idag, men planerna blir inställda då man inte är så sugen på att rida med snö som flyger mot ansiktet.. Kan vi då prata om att på tisdag är det hela 2 månader sedan jag satt på en häst.. Har sån sjukt abstinens efter hästryggen för 2 månader sedan var det min vardag. Nu är allt det slut och det ända jag gör är att gå hemma och vänta.. Jag vill så gärna ta upp ridningen igen typ bli medryttare eller så igen, men vet inte om jag vågar. Känner inte att ridskolan är ett alternativ just nu för vill mer än så, men självförtroendet finns inte där efter allt jag har gått igenom det senaste.. Kikat runt på ett flertal hästar och hittat en jag verkligen har fastnat för som även står i närheten av mig. Den är en sån häst jag gillar att rida varje dag och får möjlighet till mycket. Men det är jag själv som tvekar som fan.. Ska jag våga ge mig in i detta igen eller ska jag ta det lugnt med ridningen fram tills sommaren och sen ta upp allting i samband med min flytt?

Det är iallafall lite tankar som flyger runt i min hjärna en söndag som denna hahah. Hur har eran vecka varit? Bra eller dålig? Men ha det bra nu iallafall och så hörs vi snart igen! Ni får mer än gärna skriva här nedan vad ni vill läsa om för har lite brist på idéer..

Ser ett ljus i tunneln

2019-02-28 07:00
Från hannapetersens

Känner att jag bara behöver skriva av mig just nu för det har samlats mycket tankar och känslor inom mig de senaste dagarna. Jag var på riktigt dåligt humör för någon dag sedan på grund av många anledningar. Fick för mig från ingenstans att jag skulle försöka hitta mitt gamla Ask.fm konto och läsa lite. För er som inte vet vad detta är så var det en app som var väldigt populär typ 2014/2015 eller nått sånt. Det är en app där man iallafall kan ställa frågor till varandra anonymt eller inte, och så kan man svara osv. Fett tråkig app egentligen, men aa. Till själva saken så använde jag denna app flitigt och främst i mina mörkaste perioder i livet, vilket kanske inte var den bästa kombon just då. Jag fick väldigt mycket hat på den tiden, för att jag var "offentlig" och kunde prata öppet om min psykiska ohälsa och faktiskt inte skämmas, men det stack ju såklart i mångas ögon. Rykten spreds och hatet rullade in, så det blev liksom en vardag för mig. Kan säga att jag inte alls var lika stark emot hat då som jag är idag, så detta tärde som satan på lilla Hanna. Både folk som känner mig och är runtom mig vardagligen samt okända människor som inte visste ett skit om mig matade på med hat om hur jag mådde, som att jag endast mår dåligt för uppmärksamhet på grund av att jag pratade ofta om hur jag mådde, att jag leker att jag har en depression och liknande. I denna sitsen som jag satt i då skulle jag bara blockera alla dom orden ute och fokusera på dom som faktiskt vill mig väl, men nej så tänkte inte jag. Jag ville inte att folk skulle ha fördomar om mig, så jag skickade kommentarer och liknande tillbaka endast för att jag var extremt slut i hjärnan och endast ville bevisa att livet inte alltid är en dans på rosor och så mår alla ibland.

Nu iallafall när jag läser detta ca 5 år senare skär det rejält i mitt hjärta att se tillbaka hur jag faktiskt mådde, och vad som faktiskt hände i mitt liv då. Vill liksom spola tillbaka i tiden och vara en person som kunde ha hjälpt mig när alla mina andra vänner ofta såg mig som osynlig och sket i mig. Jag om någon kämpade verkligen i motvind, och ska jag vara ärlig så fattar jag inte hur jag orkade vakna upp varje morgon när jag visste vad som väntade på mig. Mina vänner hade sina bästa år framför sig med massor av olika planer, medans Hanna 15 år låg hemma under sitt täcke och försökte klura ut vilket sätt som var mest smärtfritt. Jag fattar verkligen inte hur folk bara kunde ignorera mig och inte sträcka ut en hand och hjälpa mig upp. Visst ville jag aldrig söka uppmärksamhet för mitt mående för då skulle jag skämmas, och skulle göra desamma idag. Men varför såg ingen bakom min fasad och försökte ge mig en hjälp på traven. Det jag läste där fick mig att må illa och få tårar i halsen. Att det ens är okej att må såhär pass dåligt i så ung ålder kan jag inte förstå. Hade någon av mina vänner mått såhär och jag visste det minsta om det, hade jag gjort allt i min makt för att iallafall vara en stöttande hand på vägen mot ett bättre liv. Trots allt hat på vägen så lärde jag mig så himla mycket och tagit lärdom utav det för att senare bli starkare som person och få starka ben så man kan stå upp ensam. Jag har slitit dag in och dag ut med mitt mående för många tror nog att man väljer att må såhär, men svaret på den frågan är nej. INGEN skulle nog välja att må dåligt för det är nått ett liv kan utsättas för. Hade jag fått välja själv när jag var 14 år, hade jag lätt valt att levt ett "vanligt" tonårsliv, men det positiva av detta är att utan denna mörka period i livet så hade jag aldrig varit den personen jag är idag. Ibland undrar jag liksom vem jag hade varit idag ifall depressionen aldrig hade satt spår i mitt liv. Vad hade jag gjort då och hade jag varit annorlunda på något sätt?

Till er alla där ute iallafall så vill jag bara säga att ta hjälp utav någon nära dig när din hjärna övertänker och du hamnar på dåliga spår med dåliga vanor, för låt aldrig det gå för långt. Tro aldrig att det löser sig av sig själv eller att du klarar det själv, för svaret är alltid nej på den frågan! Blir ditt dåliga mående långvarigt är det så svårt att komma ur det, som att man ligger på botten av en brunn och vill komma upp men finns ingen väg upp då väggarna i brunnen är platta. Hade jag spolat tillbaka tiden och fått göra om den delen utav mitt liv hade jag sökt hjälp direkt eller iallafall tagit emot den hjälp få faktiskt erbjöd mig, för då hade detta aldrig gått så långt som det faktiskt gjorde. Idag ser jag ljus i den långa depressionstunneln, och ljuset är numera väldigt nära! Tillsammans är vi starka och klarar allt tillsammans! <3

Vart har jag hållit hus?!

2019-02-25 19:25
Från hannapetersens

Hej alla fina! Shit va de senaste dagarna har tickat iväg i all världens fart och vips så var mitt sista sportlov slut och tillbaka till verkligheten igen då och kämpa inför nästa lov. Kan iallafall börja med att berätta att intensivkursen jag har haft under hela mitt lov har gått riktigt bra. Kört varje dag, 2-4 lektioner och sen pluggat teori på det, därav den dåliga uppdateringen då mina tankar har varit på helt annat. Teorin är jag stort sett klar med, ska bara göra 5 godkända sluttester innan det är dags att boka teoriprov. Körningen har också gått super under veckan. Kan ändå vara stolt efter att ha haft ett break från körning av manuell bil i ca 8-9 månader och tog sen upp körningen igen i slutet av december, körde i ca några veckor innan jag hade ännu ett break på ca 3 veckor pågrund utav dåligt väder och nu kört en hel vecka och är inprincip klar för uppkörning. Fick lite småsaker som ska finslipas på och mängdtränas här hemma med pappa i 1-2 veckor beroende på hur jag känner att min utveckling artar sig, och sen ska jag boka en ny dubbellektion på körskolan och stämma av alla delar. Hade en avstämning/mini uppkörning i fredags där jag fick köra mer fritt än innan och liksom ta egna intiativ osv som man sen behöver göra på en uppkörning för att överhuvudtaget få godkänt. Det gick riktigt bra tycker jag och hade förbättrat massor sen sist jag körde med just denna läraren. Har lite stress fortfarande när jag kör mitt inne i centrum med mycket korsningar och andra bilar, så det är en av sakerna jag behöver fortsätta träna på med pappa. Idag måndag hade jag även risk 2an, dvs halkbanan. Sov hos min vän Isabelle inatt för vi skulle samlas 07.10 på körskolan imorse. Vi åkte till Strängnäs där körbanan låg. Kan säga att överlag var detta nått av det roligare jag har gjort bakom ratten hittills. Adrenalinet drar liksom igång när man kommer upp mot 90km/h och sen när man minst anar det ska man tvärbromsa så man tror att bilen nästan ska gå sönder. Va riktigt lärorikt att känna hur det känns när bilen tvärnitar i både sommar och vinterväglag och vad som händer osv.

Annars drar allvaret igång igen imorgon för min del. Jag har sovit dåligt i helgen på grund utav min feber, så valde att åka hem efter kursen och sova lite samt att plugga istället för att enbart gå på en lektion i skolan och sen åka hem igen. Nu har jag några intensiva veckor framför mig. Gymnasiearbetet ska opponeras utav klassen och sen lämnar vi den kursen bakom oss för denna gången. Har även några stora prov och inlämningar den närmsta tiden, så man kan inte ligga på latsidan just nu alltså. Annars drog även studentkampen igång idag, men tråkigt nog missa jag första tävlingen. Vi har först fått olika uppdrag som ger olika poäng beroende på vad hur "grova" uppdragen är. Detta är för att avgöra vilken klass som ska få springa ut först vid utspringet på studentdagen. Sen ska vi även varannan måndag fram till studenten klä ut oss till olika teamen. Idag var teamet sport, och fått se bilder på klassen och vi var riktigt bra alltså!

Q&A del 1

2019-02-19 08:00
Från hannapetersens

1. Vad har du för framtidsplaner?

Mina framtidsplaner på långt håll är väll att skaffa mig ett bra jobb antingen här i Sverige eller utomlands, köpa mig en villa och skaffa en familj. Vill gärna jobba med nått inom hästbranchen, men mer specifikt är lite oklart just nu

2. Vad vill du göra efter studenten?

Min plan just nu är att jag tar studenten den 5 juni, sen den 20 juni åker jag utomlands i 8 dagar, är hemma i ca 1 vecka och sen åker jag till Falsterbo i 5 dagar med min bästavän Isabel. Efter det om jag har hittat nått bra så ska jag flytta utomlands och jobba i ett tävling/ försäljningstall på obestämd tid. Så det är mina största planer just nu, men är såklart öppen för ändringar om nått bättre dyker upp

Från Imagine Sporthorses på Irland 2018 <3

3. Vilken är din favorit årstid?

Måste nog ändå säga sommaren för älskar värme!!

4. Kommer du köpa egen häst i framtiden?

Har väll som plan att göra det någon gång. Hade tänkt mig nått åt det yngre hållet/ är grön så jag kan få forma och utbilda den själv. Men när det blir får framtiden säga, men det blir iallafall inte inom de typ 2-3 åren om jag inte vinner på typ Lotto..

5. Vad vill du jobba med som vuxen?

Som jag nämnde här ovan så vill jag gärna jobba inom hästbranchen, men just vad är lite oklart. Kanske som beridare, utbildare eller nått liknande. Skulle kanske även vela skapa eget företag och ta in hästar osv, för det låter väldigt roligt!

6. Har du några syskon?

Ja, jag har en lillasyster som i år fyller 16 år

Dag 1/7 på intensivkurs

2019-02-18 19:32
Från hannapetersens

Hemkommen och glad efter min första dag på min intensivkurs som Fjärdhundra Trafikskola håller i. Vakna runt 0745 imorse och bussen gick in till centrum vid 08.43. Därefter köpte jag lite frukost då min aptit är noll direkt på morgonen, och sen gick jag till bussen som åkte mot Enköping. Hade min första lektion kl 10.45 och ska jag erkänna så var jag riktigt nervös. Har ju kört massor hemma med pappa och då har jag nästan kört felfritt hela tiden, men nu när jag satt bakom ratten utan pappas trygghet igen efter 2 års uppehåll från körskola+ bytt körskola så kändes det bra igen. Nått som jag känner är väldigt viktigt på en körlektion att körläraren själv är lugn. Det jag har upplevt innan på körskola är att läraren konstant pratar och inte liksom är koncentrerad på mig och min körning, och då blir jag distraherad och får lättare att göra misstag och liknande. Hos den killen jag ska köra med under den här veckan så fick jag inte den känslan en enda gång. Han pratade lugnt och harmoniskt med mig, och vi hade hela tiden en flytande dialog emellan oss. Det gjorde mig mer säker bakom ratten och i trafiken, och gjorde jag ett misstag eller fel så fråga han enbart vad som hände, och gjorde liksom ingen big deal utav det. Hade detta varit förut hade jag fått panik direkt och börjat bi passiv i min körning för att jag är rädd att göra fel igen, för jag vill verkligen ha mitt körkort nu..

På första två lektioner iallafall så tränade vi mest på grunderna samt regler, så han kunde se lite hur jag kör och hur mycket jag kan osv för att kunna lägga upp en plan inför veckans lektioner. Första 10 minuterna var jag super nervös och kände gång på gång att jag typ skulle kunna spy, men det släppte snabbt och de två lektionerna gick riktigt bra! Åt sen lite lunch på donken innan det var dags för mina sista två lektioner för dagen. Då var fokuset mer på att köra inne i Enköping stad på de allra trångaste och livligaste gatorna för att utmana mig själv. Har kört lite i stan innan med pappa för att vara förberedd inför denna veckan, men inte såhär långt in. Det gick över förväntan och fick endast motorstopp en gång när en ambulans utan blåljus körde rakt ut i en rondell fast jag hade förtur+ även redan kört ut i rondellen, men det löste sig snabbt igen.

Imorgon har jag en ledig dag då mina båda lektioner blev flyttade till onsdagen, så blir en plugg dag hemma med körkortsboken varvat med lite fritid och samt ska försöka få in lite skolplugg också då jag måste börja ta tag i ett prov som kommer om 2 veckor och kan hittills noll om ämnet.. Men skulle ni vara intresserade utav en Q&A typ nästa vecka med enbart frågor om körning och min intensivkurs? Isåfall kan ni ställa frågorna här nedan eller på min mejl: [email protected] så besvarar jag dom under nästa vecka när min kurs är över!

Sportlov och man är sjuk..

2019-02-17 09:36
Från hannapetersens

Hej mina fina, hoppas allting är bra med er! Verkligen stor ursäkt för att bloggen har stått still i 2 dagar nu, men har åkt på världens förkylning samt halsont och feber.. Började känna det lite i torsdags, men då var det endast lite halsont och sen eskalera allting under fredagen och nu mår jag inte alls bra.. Lite tur att detta ändå kom under lovet för då missar jag ingen skola, men ändå tråkigt att vara såhär svag nu när det är lov.

Under mitt lov kommer jag spendera 99% av min tid på körskola i Enköping då jag ska gå en intensivkurs för mitt körkort. Körde ju en hel del under 2017 och hade som mål att köra upp ca 1 månad efter att jag hade blivit 18. Så blev aldrig fallet då min fotskada kom och förstörde allting och vi väntade ca 6 månader på svar om jag skulle operera den eller inte. Efter det tappa jag gnistan lite att försöka igen+ trivdes verkligen inte med manuell bil, så försökte övertala mina föräldrar att jag skulle få köra upp för automat. Dock vann jag aldrig diskussionen, så då slutade jag köra helt för några månader till. Nu sen under jullovet tog jag upp körningen med manuell bil igen, och på 2 månader jag allting gått i rekordfart. Målet med veckan är mest att träna på detaljerna som jag har svårt med, så allting sitter sen. Hade varit guld att vara redo för uppkörning och teori efter veckan, men ska inte sätta den pressen på mina axlarna för då kommer det va det ända jag tänker på och blir så besviken när jag misslyckas. Ska bli riktigt roligt att köra flera gånger per dag för har fått upp i min hjärna nu att det är roligt att köra manuell bil, och så har jag aldrig känt innan. Har fått stress och panik över det som kopplas till att koppla, dragläge, växling osv. Därför har jag alltid föredragit automat bilen för den är så himla enkel att köra. Bara att gasa och bromsa, vilket är så himla lätt!

Men hoppas ni alla får ett grymt lov så ska jag försöka uppdatera så gott jag kan för er i veckan!

Dags för en frågestund!

2019-02-14 12:06
Från hannapetersens

Glad alla hjärtans dag på er mina fina läsare, hoppas er dag blir bra och omringad utav kärlek oavsett om ni har ett förhållande eller inte. Själv är man så ensam man kan vara typ hahah, så får fira den med familjen, men det gör inte mig nått alls helt ärligt. Har inte firat denna dag på hur länge som helst.

Som en liten rolig grej dagen till ära tänkte jag nu starta igång en frågestund som jag ska försöka svara i ett inlägg under nästa vecka. Har ju hänt en hel del den senaste tiden och antar att det finns en del frågetecken om saker och ting, så nu har ni er chans att ställa en fråga om vad som helst! Antingen kan ni skriva här nedan i kommentarerna, eller mejla mig på [email protected] ifall ni inte vill att alla ska se vad ni undrar över. När jag väl besvarar frågorna sen så kommer alla vara anonyma, så ingen fråga är en dålig fråga ska ni veta! <3

Ridsporten genom åren

2019-02-12 07:00
Från hannapetersens

Godmorgon mina fina, sovit gott? <3

Satt och tänkte här om dagen och kom på att tänka att jag har ridit i nästan 12 år nu. Det är sjukt hur länge faktiskt den här sporten har varit mitt liv och hästarna en stor anledningen varför jag kämpar på genom all skit som händer under resans gång. Men vad har hänt under dessa år då? Det är de jag ska ta med er på idag, alltså ni ska få se lite bilder från min tid i ridsportens värld. Jag har ju idag en ofrivillig paus som både suger och är skönt. Saknar att rida och andas in hästdoft varje dag, men just nu känner jag inte mig redo att gå in där igen. Blivit totalt knäckt och känner att jag behöver lite tid att bearbeta allting samt få andas och fokusera på mig själv. Jag kommer sätta mig på hästen snart igen kan jag lova er, men om det är imorgon, om en månad eller nästa år för tiden avgöra.

Liten som aldrig förr och överlycklig över att få sitta på en häst. Här var jag inte medveten om hur mycket faktiskt hästarna skulle betyda för mig..

Några av mina första starter i livet med en fin c-ponny vid namn Vilja <3

Ponnyn som har fått mig att bryta ihop flest gånger, men även en av de som har lärt mig mest av allt. Vilken envis ryttare man måste vara ibland, och att allt är möjligt! Bästa Flipp <3

Får såklart inte glömma bort ponnyn som har lärt mig allt, bästa Flingan! Bättre läromästare kan man nog inte hitta <3 Så mycket som vi har gjort under de 9 åren vi var tillsammans, och saknar dig än idag.. <3

Storhästdebut som 15 åring, inget jag glömmer i sista taget.. Kanske inte den stiligaste rundan jag har gjort, men att vara felfri gjorde min dag! Bästa Boris <3

Om det är nått ridläger ska jag rekommendera till er är det Järvsö Ryttargård. 2014 och 2015 var jag där och nog aldrig haft så roligt som dom två veckorna! Lätt nått jag skulle vela göra om idag <33

4 juli 2015 började ridningen ta fart på riktigt och jag övergick mer och mer från ridskolan till Dani och att ha henne på foder. Under de 2 åren och 6 månaderna jag hade henne har jag nog aldrig mått bättre och skrattat mer än då. Folket jag hade runt mig under den tiden saknar jag så mycket idag för där kunde jag andas ut, se ut som jag ville och ändå känna mig välkommen och hemma. Den hästen är grunden till den jag är idag och vill mer än gärna återförenas med dig igen Dani <3

Även Delsbo Kör & Ridsällskap är ett läger jag verkligen rekommenderar!! Under dom två veckorna som jag har spenderat där har jag fått testa så himla många nya saker och verkligen fått utveckla min ridning på en nivå jag inte kan här hemma. Få känna vinden emot ansiktet när man tar sig an hinder i terrängen är nått jag verkligen vill göra någon mer gång! Bästa Acadian som även va min bästavän den första veckan sommaren 2016, men som tyvärr inte finns med oss längre sen ett år tillbaka.. Jag minns dig och saknar dig <3

Och sen va vi nästan framme där vi är idag, och 2017 va verkligen ett guld år för mig måste jag nog nästan säga. Placerad i alla starter och började hitta tillbaka till det positiva med ridningen igen. 2018 var väll ett mellanmjölksår som man kan säga så med inga vidare framgångar, men ska inte säga att 2019 inte kan bli ett guld år igen för det kan de! Jag brinner för den här sporten och känner på mig att jag snart kommer hitta rätt där jag verkligen kan få visa mina framfötter och bevisa att jag också kan! Tror verkligen på det här året!

Ta ett djupt andetag, allting är snart över..

2019-02-11 18:06
Från hannapetersens

Så citerar jag nog resten utav min vecka och livet atm. Känns som dagarna är milslånga och jag går runt och väntar tills jag får lägga mig under täcket igen och sluta mina ögonen för en stund. Försvinna bort från verkligheten och bara få andas ut för livet går verkligen i ett nu. Varit bortskämd hela trean hittills med knappt några läxor och prov, och nu är vi ju inne på sluttampen utav allting som man har åstadkommit under dessa 13 år så nu proppas ens schema rätt rejält kan jag säga er. Avklarat två redovisningar idag och har en inlämning på torsdag. Sen jagar ett svårt prov mig som kommer inom kort och jag har så mycket stress över det.. Nästa vecka ska jag även spendera hela min vecka på körskola i Enköping för ska gå en intensivkurs för att underlätta inför mitt körkort som jag mer än något annat hoppas ha i min hand snarast. Sköt upp det hela förra året eftersom jag skadade mig och blev handikappad typ i 6 månader och sen hamna jag i en rejäl dipp med körningen så var inställd på att inte ta körkort för kände mig så dålig på allting och klarade inte pressen.. Men nu är jag på benen igen och mycket motiverad på att kämpa för detta och ska ge mig fan på att ta det för vill uppleva den här friheten alla pratar om som man får när man har körkortet i handen!

Men det är bara att ta några djupa andetag och dagligen påminna sig själv i tuffa stunder att det faktiskt bara är 4 månader kvar i skolan och sen är jag klar för gott bakom skolbänken!! Har ju valt att inte plugga vidare till hösten då jag är fett skoltrött och har ingen satt plan på vad jag vill bli i framtiden, så väljer hellre att jobba och resa och sen om jag kommer på nått under vägens gång så kan skolan bli aktuell igen. Jag berättade ju för er att jag ska flytta inom kort efter studenten, och det är fortfarande min plan! Är bara så taggad på att få komma iväg från Sverige och allt här ett tag för känner mig spyfärdigt klar med allt här. Människor som aldrig slutar förvåna en och allt vad det innebär. Senast här i helgen fick jag ett väldigt tråkigt sms från en kompis med en screenshot på en kommentar i en Facebook grupp från en person jag känner till. Det fick mig verkligen att tappa hakan och uppfattningen vad en är bra förebild faktiskt är, för visst är det så att de vuxna ska visa framfötterna för oss som är yngre? Jag har verkligen grubblat på mitt beteende och omtanke mot andra, för är det verkligen sunt för mig att vara såhär öppen och omtänksam mot andra när det i slutändan är jag som får skit? Jag har alltid velat hjälpa till och verkligen mått bra när jag lyckas, men sen när allting vänder så får man äta upp allting. Det är liksom det här jag känner mig klar med, för alla bildar liksom uppfattningar utav andra innan dom ens har gett personen en chans. Att få komma utanför min "confort zone" kommer ge mig en ny chans att testa mina vingar och bara få växa som person. Bilda nya relationer och kontakter och bara få arbeta med det jag brinner för- nämligen hästarna. Ridsport- Sverige har jag sett nog utav nu och får erkänna att det är ingenting för mig, så nu vill jag ge ridsporten en ny ärlig chans och hoppas hitta tillbaka till gnistan för sporten igen.. Jag saknar ridningen mer och mer för varje dag, men vågar inte ta upp allting en gång till för känner att jag inte duger. Min kunskap brister och jag är mer ett hinder än till hjälp känns det som.. Att någon människa utan mage och respekt kan leva med att den tog någon annans livlöst ifrån en kommer jag nog aldrig förstå, men jag får acceptera det. Vissa vet inte riktigt vad rätt och fel är, men så är tyvärr dagens samhälle. Bara svälja situationen och gå vidare. Jag ska arbeta tillbaka glädjen för sporten jag brinner för och en dag visa vad jag verkligen går för, för ingen människa ska kunna stoppa mig från att göra det jag älskar mest utav allt!!