RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-20 12:42:09

Livsnjutarna

Livsnjutarna blogg på Nouw

Sverige , Danmark och Tyskland avverkat

2019-07-20 11:55
Från Livsnjutarna

Dag 3, Bilen är vårt hem och borg+. Vi började köra klockan 7.00 på morgonen och slutade köra vid 23.30 och tog nattstoppet på Allianz Arena. Hela 80 mil blev det, ( 40 kvällen innan) så nu har vi 50 mil kvar!

Timmarna flyter iväg och och vi roar bl.a oss med att lyssna på sommarpratarna och dokumentärpoddar. Gogglar ett och annat som vi kommer på.

Härligt att ha så mycket tid tillsammans❤️.

Årets sommarsemester blir....KROATIEN

2019-07-18 21:38
Från Livsnjutarna

Efter jobbet så packade vi det sista. Det är väl konstigt...hur svårt kan det vara att packa så att man blir färdigpackad?? Vi hann tom en runda till återvinningsgården för att tömma släpet, med skräp från garageröjet.

Puh, äntligen sitter vi i bilen och på väg. Längs med motorvägen stannar vi till och väger bilen. Klarade vikten!!

Har velat mellan Gedser-Rostock och Rödby-puttgarden. Vi valde det sistnämnda. Bokat och klart, så 23.15 tar vi en liten tura. När vi är över ska vi hitta en plats att slå läger för natten.

Det blev ett nattstop vid Timmerdorfer strand, vid Lübeck. 

Semester i Kroatien

2018-08-18 12:36
Från Livsnjutarna


Snapen som Henrik skickade innan vi skulle påbörja resan mot vårt mål-Kroatien. I år igen tånker ni? Jepp, så bra var resan förra året så att den var värd att göra om igen, men inte på samma ställe. Vi förnyar oss lite. Denna gången var det en mycket större camping på Istrien, vilket var spännande och med viss skepsis i sinnet. Vi körde på vinst och förlust då vi inte kunde förboka. Tänk om vi inte fick plats när vi kom fram?



Vi hann inom och firade Martina som fyllde 30 år och firades med en överraskningsfest! Grattis igen Tinis!



Resan och semestern påbörjas och känslan är så himla go.

Vi har heeela semestern framför oss!



Resan är målet, men vägen till målet är lika trevligt. Vi pratar, diskuterar och sätter upp nya mål. Lyssnar på sommarpratare och dokumentärer på P3. Dricker kaffe och sträcker på benen. Lagar lunch och äter gott för att åter njuta vidare på vår resa söderut.



Det flöt på riktigt bra och i stort sett inga stau och onödiga stopp. Några tunnlar tog vi oss också igenom. I denna däremot tackade vi gud att vi tog oss igenom levande.. Vi hade en personbil framför oss och bredvid oss var det en personbil som gjorde en omkörning stillsamt. Det var två-filigt! Plötligt ser Henrik i backspegeln två bilar i HÖG hastighet, som trycker sig förbi bilen som håller på att göra en omkörning, mellan bil och bergvägg och vi ser hur det flyger bildelar i luften. Förhoppningsvis var det bara backspeglarna som flög all världens väg. Det fanns ju ingen fil för ytterligare omkörning.!!

Lätt skakade kom vi ur tunneln.



Kom fram halv tolv på natten och hade fortfarande energi kvar. Det gick inte att checka in då, men vi blev anvisade en plats på deras parkering utanför och kunde redan då gå in på området för att finna ut en plats som vi kunde tänkas stå på så att i morgon när grindarna öppnades klockan 07.00 så kunde man ta sin plats. Tipset var att ställa frun på platsen och hämta husbilen.

Vi gick säkert där en det timme i mörkret och försökte lokalisera oss för att hitta någon bra plats. Vi slutade leta när regnet och åskan blev för kraftig⛈☔️.

Nära till toaletten? Havsutsikt? Häck? Trångt? Den platsen eller den.....eller kanske denna?



Stort var det ja..... lätt att gå vilse.



Oanade kvalitéer. Henrik lyckades perfekt med att måla Ninnis tånaglar. Ompysslad!



Maten tar stor plats i vårt husbilsliv. Det är vansinnigt roligt och utmanande i det lilla köket att få till det så att det blir gott och vällagat för gommen, men lika viktigt är att det SER gott ut. Gärna en kvist av färsk krydda på toppen.

Denna dagen åt vi grekisk sallad! Mmmmm......



Här ser ni var campingen är. Jättenära staden Rovinj .


Vi flyttade oss efter två dagar till en ännu bättre plats, upp på gräddhyllan. Nästan havsutsikt men ändå i skydd för de luriga kastvindarna. Här bodde vi under resten av vistelsen. Egen stor tomt med vatten, el och avlopp till gråvattnet. Plus var att det vara nära till toalett, dusch och latrintömning.

Kanonställe! ☀️☀️☀️☀️☀️



Grillen går varm mest hela tiden. Grillmästaren bjuder på korv och mos. Ursvenskt och smarrigt gott!



Denna fina badplatsen blev vår favorit. Låg längst bort, alltså i andra ändan av campingen. Varje dag gick vi en promenad på ca 1 timme upp och ner i de branta backarna och moroten var denna fina badplatsen där vi simmade ut till en flotte och solade några timmar.



Efter att ha solat och promenerat tillbaka där vi bodde, så hade vi blivit varma igen. Badade igen från Klipporna alldeles nära oss. 


Österlen Skärmflyg och Mandelmanns trädgård

2018-08-18 12:34
Från Livsnjutarna


Denna helgen bodde vi på Kåseberga ställplats. Tillgång till toalett, dusch och el. Platsen är en idrottsplan och det är nära till Alestenar och till hamnen med dess trevliga restauranger.



Ninnis födelsedag, 13 juli firade vi i Kåseberga. Världens mysigaste födelsedag! Härliga promenader och god lunch . Korv med bröd. Satt som en smäck .



Lördagen den 14 juli

Vi hade bokat tid för skärmflygning för Henrik på lördagsförmiddag, som fått det i 50-års present av sina goa barn. Skulle det bli någon flygning av denna gången?

Gick upp tidigt på lördagsmorgonen och ringde numret som skulle ge oss svaret.....NEJ...inte denna gången heller. Fel vindriktning!!

Provade då att boka på söndagen och det fanns en ledig tid. Hoppas hoppas....

När det inte blev någon flygning, så fick vi mer tid för oss för Ninnis efterlängtade födelsdags present, ett besök hos Mandelmanns trädgårdar, vilket var bokat sedan i våras. Allt var precis så härligt, operfekt och grönskande som tänkt. Det var många som ville se deras livsverk och där...där stod han. Denne goa snälle udda man. Gustav!

Vi åt fantastiskt god mat från caféet och det smakade ljuvligt! Besöket gav oss ett stort leende i hjärtat. Supermysigt!

Har ni inte varit där så är det väl värt ett besök!



Ninni fick sin krambild med Gustav och inte nog med det, Gustav ville kramas med Henrik också.

Ja ja okej dåååå.....tyckte Henrik..



Ett av de fina små hus som vi gick förbi på väg till Mandelmanns trädgårdar.



Söndag den 15 juli

Jippeyyyyy!!!

Skärmflygningen blev av! Strålande väder☀️ och perfekt vind!



Tydliga instruktioner...ingen återvändo.



Lycka till lovet❤️!



Upp upp upp.....Svävar fram.



Att flyga med vindarnas hjälp som en fågelkänns overkligt.

Känslan är magisk och otroligt spännande tom lite läskig ( iallafall om Ninni skulle beskriv det. För ja Ninni var också uppe och flög)



Grattis ännu en gång, både till en lyckad flygning och en bra landning!



En kopp kaffe smakar aldrig så gott som i vår vackra natur, med solens strålar som värmer.


Marstrand

2018-07-22 15:47
Från Livsnjutarna


På lördagseftermiddag körde vi till det fina vädret och efter att ha gjort ” På spåret” med bästa vänner på snapchat så visade sig att vårt mål var...Marstrand. Waow så trevligt ställe!

Hade turen att få sista platsen på Koöns ställplats. Vilken utsikt!



Vi tog en promenad till färjeläget och tog båten över till Marstrand. Här syntes att det är Fotbolls-VM och att Sverige precis förlorat. Här såldes många gravöl och många valde att snabbt ta sig hemåt med sina gul och blå tröjor. Partyt kom av sig.



Många fina hus och charmiga gränder .



Åt god fisksoppa, som sig bör på Västkusten. Kunde inte sluta mmmma, så gott det var.



Här avslutar Henrik dagen, nöjd och glad och njuter av himlens skådespel. Varmt inbäddad i filt och fäll. Desserten är inmundigad och gottiset i magen. Inte en kalori förspilld.



Här vill vi stanna länge.

En härlig promenad på Koön och tittade på båtar ⛵️som tävlade. Henrik berättade att det är M32 som Mattias ( Ninnis kusin) är tävligsledare för och reser runt i Europa med. Det visade sig sen att Mattias var där, men vi missade dessvärre honom.



Vilka lyxbåtar här finns⚓️!! Den ena större och maffigare än den andre. Överröstar varandra i vem som spelar högst och vem som dansar mest. 



Nästa gång ska vi ha mer tid här och göra trevliga vandringar med mycket gofika med.


Solskydd och Lars Lerin

2018-07-21 20:29
Från Livsnjutarna

Vi bestämde oss för att uppgradera bilens solskydd och hittade RV Masters som håller till i Hagfors. Sagt och gjort, bilen tog kurs på Hagfors och 50 mil senare var vi framme hos Ingrid och Robert som tog mått på bilen. Vi åkte iväg och ställde oss på fantastiskt trevliga Råda rastplats. Njöt i solen några timmar men när det blev dags att hämta det färdiga solskyddet till framrutan började det fylla på med andra husbilar. "Inga problem!" sa Robert och Ingrid och tog sin personbil och körde till oss för slutlig installation. Det kan man kalla servicekänsla!

Det var mycket passande och justerande innan magneterna sattes fast permanent.

Ingrid och Robert poserar framför sitt slutverk!. Stort tack till er båda för fin service och fint arbete!

Dagen efter rullade vi vidare mot Karlstad med siktet inställt på Sandgrund och Lars Lerins permanenta utställning.

Lars Lerin anses vara en av de ledande konstnärerna som använder vattenfärg som teknik. Många fina tavlor såg vi.

Härliga tavlor, eller hur? När man tittar på dem så här i efterhand ser de verkligen fina ut men vi hade nog en lite annan förväntansbild inför besöket och tyckte nog att det var till stor del "mörkare" tavlor än vi hade bilden av innan vi kom dit.

Konserthelg Förklädd Gud i Skummeslöv

2018-07-21 20:14
Från Livsnjutarna


Skummeslöv har musikdagar och vår konsert är öppningskonserten!

Denna helgen betydde SÅNG på längden och på tvären. Direkt efter jobbet på torsdagen körde vi och repade i Skummeslöv med Bjäresingers.

På fredagen checkade vi in på Båstad camping och åt den ljuvliga Flamtarté och hade en skön och lugn kväll.

På lördagen repade vi med kör och musiker från Lund, Capella Lundensis. Väldigt duktiga! Fick lift tillbaka med Cacka och Christel, som bjöds på en eftersits i husbilen som ledde till en försits hemma hos Christel på hennes altan med makalös utsikt över Båstad. Vi bjöds på en mycket god grill med massor av goda tillbehör. Vi cyklade dit på ljuvliga cykelvägar längs med havet förbi Malen och Hotell Riviera Strand.



Får man säga att vi har hittat vår plats på kyrkogården.


.

...med tillhörande gräsplätt samlar vi oss för konserten. Öva, öva och Öva.



Så fantastisk helg att få göra detta magiskt vackra verk, Förklädd Gud, med bra musiker, superduktiga solister och kanonbra dirigent Gustav Natt och dag. Som kronan på verket reciterade Stina Ekblad vid två fullsatta konserter. Finns inget mer att önska som körsångare.

Vi är i himmelen ⛅️.



Ögonen nästan tårades när Stina reciterade. Vilken röst, vilken inlevelse!



På tisdagen körde vi till Laholm för att lyssna på Den norske solistkor. De sjöng otroligt bra, men den första halvan var svårtillgänglig och för teknisk, men säkert oerhört rolig att framföra. Vi är mycket imponerade av hur duktiga sångare de är.


Midsommar i Hällevik 2018-06-21

2018-07-18 11:16
Från Livsnjutarna

Vi anlände till Hälleviks camping inför midsommarfirande och fick en av de bästa platserna på "Gräddhyllan". Lite udda upplevelse inledningsvis för det blev bråk och irriterat mellan två av de närmaste grannarna. Ny upplevelse för vår del i husbils livet där alla är så vänliga och trevliga. Närmaste grannen var ute för första gången och hade inte riktigt koll på "de oskrivna reglerna" men det löste sig efter att de diskuterat en stund och campingvärden kommit för att medla. Jaja man kan välja att göra saker stora om man har lust ibland, själva njöt vi mest i solstolarna!

Lite styling blev det innan vi tog cyklarna till Björn och Bibbis vackra hus som ligger alldeles vid hamnen i Hällevik.

Väl framme bjöds vi på en härligt somrig jordgubbstårta, magiskt god!

Efter tårtan tog vi en skön promenad i naturreservatet Stiby Backe. Där vandrar man i ekskog och Sveriges största bestånd av Avenbok. Stiby Backe består av ett 70 meter högt berg med kärna av granit och kring denna kärna har avsatts en 4 km lång så kallad Drumlin som är en valryggsformad morän skapad av inlandsisen.

Ninni, Johan och Bibbi på vandringstur.

Promenaden avslutades med en tokbild på hela gänget!

Hungriga satte vi oss för att avnjuta midsommarmaten som alla bidragit med. 

Det blev mycket sång och många goda skratt!

Precis som det ska vara på midsommar kom det några regndroppar också. Alla (ja, nästan alla) satt under en stor parasoll i skydd för regnet så vi klarade oss bra.

Midsommardag blev det mycket gurka till frukost, det är gott med gurka! :)

Våra lekkamrater Bibbi och Björn hade bjudit med oss på en båttur. Fina hattar de har!

Björn körde med sin rallybåt på alla vågor och till slut angjorde vi Hörviks hamn där vi skulle ta lunchpausen.

Mätta och glada satte vi oss i båten igen och passade på att njuta lite av solen när Björn säkert styrde oss mot hemmahamnen.

Vätternrundan 2018-06-15

2018-07-14 21:59
Från Livsnjutarna

Vi tog en tur till Hjo för att heja på Kristoffer och hans kompisar när de passerade halvvägs i loppet. De hade passande nog matstopp i Hjo så vi hann med en kortare pratstund innan de rullade vidare.

Det blev även en kort pratstund med speakern som uppenbarligen inte hittade andra intervju offer utan var tvungen att ge sig på en av åskådarna istället. :)

Här är hela teamet samlat inklusive coach Ninni som ivrigt hejade på hela loppet.

Hjo, en av de tre så kallade trästäderna, var en väldigt positiv upplevelse. De övriga två är Eksjö och Nora. Hjo sägs vara från 1413 och namnet har stavats på lite olika vis under åren; Hyo, Hjo, Hiyo och Hioo lär vara några av dem.

Hjo har klarat sig relativt väl från bränder genom tiderna förutom 1794 när kyrkan brann ner. Staden har därmed varit relativt oförändrad sedan medeltiden.

Vi bodde på Hjo camping och fick en fin plats längst nere vid Vättern. Campingen är trevligt belägen intill vattnet och har många platser. Servicehusen var av lite äldre årgång men fullt ok ändå.

Ett litet hus med egen tennisbana kanske skulle vara något, eller vad sägs? Många fantastiskt vackre byggnader överallt.

Getterön och Hönö Klåva

2018-07-14 21:53
Från Livsnjutarna

Den 5 juni rullade vi iväg och första stopp blev ställplatsen på Getterön dit vi kom på kvällen. Nästa morgon drog vi vidare över Älsvborgsbron för att landa på ställplatsen Hönö Klåva. Efter lite sms:ande lyckades vi få Anki och Kribbe att ta sig ut till oss. Det blev en lång väntan....

...till slut fick vi en snap att de satt på båten. Visst är de fina i var sin liten motorbåt!? I ärlighetens namn så cyklade de ut till oss på sina nya fina elcyklar! Vi hade en mysig kväll och åt gott tillsammans.

Det blev en mysig kväll med djupa och bra samtal tillsammans med grillat och lite vin.

Nästa dag blev det slappande i solen och lite vandring runt i Hönö Klåva innan vi satte på oss cykelkläderna för en tur runt på öarna.

Lilla Fotö var supervacker med en härlig liten hamn som låg alldeles stilla.

Hönö Klåva fiskehamn i kvällsljus, riktigt härlig och fin ställplats där vi fick en plats på första parkett.

Vi tyckte att det blev en så bra grillkväll med Anki och Kribbe så vi tvingade ut dem till oss en gång till men då hade vi alla bestämt att gå på fina Restaurang Tullhuset.

Pojkarna har lärt sig ta selfies!

Maten går inte att beskriva, åk dit istället! Ni lär inte ångra ett besök på denna restaurang!

Kvällen avslutades med lite fina parbilder innan vi sakta promenerade tillbaka till husbilen och Anki och Kribbe tog sina cyklar och försvann ut i sommarnatten.

Ja, okej jag glömde att vi hann med en bild på den glade och den trötte också....

Nu var det dags att lämna Hönö så det var dags att rulla på färjan tillbaka till fastlandet igen. Nu skulle vi inom Torslanda för att lämna två stolar som Anki och Kribbe haft med för att vi skulle kunna äta hos oss första kvällen.

Vi hann med en god kopp kaffe tillsammans med alla innan vi for mot Göteborg. Där hade vi siktat in oss på Ostindiefararen för att träffa Sara som precis flyttat från Stockholm till sitt nya boende tillsammans med Emma. Passade bra med lunch där på kajkanten.