RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-02-18 13:51:13

feliciasegerman blogg

feliciasegerman blogg på Nouw

Flytt till LA

2020-02-18 09:54
Från feliciasegerman

Hejhej - Om ni har hittat hit så vet ni garanterat redan att jag flyttat tillbaka till USA. Längtan efter USA (speciellt värmen), var så stor att jag inte kunde börja mig längre.


Skuldsatt för alltid och många tusenlappar senare så är jag äntligen här.


Mina 2 första veckor i LA var helt ärligt väldigt omtumlande och ångestfyllda, de är inte så lätt att ännu en gång lämna nära och kära hemma bakom sig. minst sagt inte heller lätt att börja ett helt nytt liv i en helt ny stad. Dessutom så började min första vecka på sämsta tänkbara sätt. låt mig försöka förklara varför:


Jag välkomnades till en skabbig lägenhet utan några köksredskap alls, knappt möbler och skador i varje rum. Eftersom att jag har läst juridik och inte är född helt bakom flötet så insåg jag att jag blivit "lurad". På pengar framför allt. Jag bestämde mig därför att inte skriva på nåt lease innan landloarden varit och kollat på skadorna bla.

Han kom fram till att de skulle kosta ca 70k att reparera alla skador. ALDRIG att jag skulle skriva på ett lease där jag samma sekund som jag skriver på, blir betalningsskyldig för skador i en lägenhet jag inte bott i. Ännu en gång, jag är ju inte dum i huvudet. Jag skriver inte på ett kontrakt på en lägenhet som man ändå inte kan bo i. Nej.


Jag hade swishat 3000kr för möbler som inte fanns, så dom pengarna kunde jag ju bara drömma om att få tillbaka. Min säng var möglig och hela lägenheten var SUNKIG. Efter en vecka med stress & ångest så fick jag och min roomie nog. Vi flyttar. Tänker inte gå in på detaljer MEN, vi har en ny lägenhet och jag har lärt mig av mina misstag.{4-html}

Flytt till Sverige

2019-02-13 22:26
Från feliciasegerman

The goodbyes are always difficult........ but you know they are coming. What about going back “home”?

Jag vet inte hur jag känner just nu. Är tom. Mår inte dåligt men inte heller bra. Mitt liv ser exakt ut som det gjorde när jag lämnade Sverige för 1,5 år sedan. Älskar Sverige, men saknar USA. Skulle nog säga att jag saknar USA mer än vad jag älskar Sverige.

Saknar mina vänner. Saknar fan allt. Ja, saknad är nog den känslan jag känner just nu. Jag har knappt några vänner kvar i Sverige (läs mellan raderna), jag blev så tight med mina kompisar i USA.

Önskar jag kunde flytta hela livet till usa. Lixom förflytta familj och pojkvän till USA.

Kommer denna känsla gå över eller kommer jag ständigt sträva efter mer? Jag vet vad som finns där ute, jag vet hur bra jag trivs i USA, jag vet vad jag går ”miste om”. Kommer jag aldrig nöja mig? - Alltid vilja ha mer, för jag vet ju vad som finns att hämta.

Det skrämmer mig att inget har ändrats, visst, folk har nya pojkvänner, köpt hus, förlovat sig. Men det gör nästan ont i mig, hela jag är förändrad - jag är inte alls samma person. Passar jag inte in här längre?

På ett sätt känna de ovärt att jag från första början flyttade, för ingenting har förändrats - Allt är samma i Sverige. Men på samma sätt är det bästa beslutet jag gjort, för att flytta till USA förändrade samtidigt allt.

Nu när jag varit borta så länge och sett så mycket, är allt jag vill att resa och se mer. Jag känner mig mer vilsen i min hemstad än vad jag gjorde i New York när jag flyttade dit ensam för 1,5 år sedan.

Swede

2019-02-13 21:53
Från feliciasegerman

Tumblr

2019-02-13 21:46
Från feliciasegerman

Vlogg

2018-12-17 06:22
Från feliciasegerman

Här har ni en rätt tråkig och dåligt redigerad Vlogg. Orkade intr anstränga mig denna gång. ​

Bilder från min amerikanska mobil

2018-12-15 08:36
Från feliciasegerman

Jag och Emma har tradition att alltid äta frukost ute på fredagar, bra tradition!

Frat-party i LA

Mitt hus

Firande av lucia med svenska pepparkakor och glögg. Samt tunnbrödsrulle!!! Godaste!! Jag!! Ätit!!! På!!! Länge!!!

Lite amerikansk mat.... och jag undrar varför jag går upp i vikt

Såhär ser det ut i varje butik... missing people. Märks man bor nära den mexikanska gränden. SÅ hemskt :(((

Jag hittade en valp!! Sååååå söt

Min vecka

2018-12-15 08:06
Från feliciasegerman

Hej igen! Nedräkning tills resa till Sverige. 9 dagar kvar nu, jag ljuger om jag säger att jag inte har ångest. Konstigt va? Ska bli roligt men lite ångestfullt.

Jag vill verkligen stanna här ett år eller två och plugga efteråt, de är en dröm jag har. De kostar rätt mkt pengar, men man ska följa sina drömmar eller hur? Måste söka CSN och stipendium, allt sånt tar jag tag i efter Sverige.

Såhär har min vecka sett ut hitills:

Promenader i mitt område med min nederländska kompis

Pepparkaks-hus eller gingerbread- house med mitt värdbarn. Sjukt att man blir så otroligt stolt när barnen gör sånthär? Känns som det var igår jag va 7 och gjorde hus med min mamma. Nu lär jag ”mina” barn samma sak. Fint ändå

Kom nyss hem från en mysig kväll!

LA

2018-12-15 07:59
Från feliciasegerman

Hej!! Förra veckan var jag i LA MED MIN FÖRRA FAMILJ. Det var otroligt mysigt och kul! Träffade dessutom simon (min kompis)... som pluggar där. Vi åkte bland annat på frat-party vilket var en upplevelse.

...

2018-12-08 09:43
Från feliciasegerman

I’m scared I might never be this happy again

Sunset

2018-12-04 05:02
Från feliciasegerman

“en vanlig dag i november”