RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-06-02 17:46:43

feliciasegerman blogg

feliciasegerman blogg på Nouw

Flytt till Sverige

2019-02-13 22:26
Från feliciasegerman

The goodbyes are always difficult........ but you know they are coming. What about going back “home”?

Jag vet inte hur jag känner just nu. Är tom. Mår inte dåligt men inte heller bra. Mitt liv ser exakt ut som det gjorde när jag lämnade Sverige för 1,5 år sedan. Älskar Sverige, men saknar USA. Skulle nog säga att jag saknar USA mer än vad jag älskar Sverige.

Saknar mina vänner. Saknar fan allt. Ja, saknad är nog den känslan jag känner just nu. Jag har knappt några vänner kvar i Sverige (läs mellan raderna), jag blev så tight med mina kompisar i USA.

Önskar jag kunde flytta hela livet till usa. Lixom förflytta familj och pojkvän till USA.

Kommer denna känsla gå över eller kommer jag ständigt sträva efter mer? Jag vet vad som finns där ute, jag vet hur bra jag trivs i USA, jag vet vad jag går ”miste om”. Kommer jag aldrig nöja mig? - Alltid vilja ha mer, för jag vet ju vad som finns att hämta.

Det skrämmer mig att inget har ändrats, visst, folk har nya pojkvänner, köpt hus, förlovat sig. Men det gör nästan ont i mig, hela jag är förändrad - jag är inte alls samma person. Passar jag inte in här längre?

På ett sätt känna de ovärt att jag från första början flyttade, för ingenting har förändrats - Allt är samma i Sverige. Men på samma sätt är det bästa beslutet jag gjort, för att flytta till USA förändrade samtidigt allt.

Nu när jag varit borta så länge och sett så mycket, är allt jag vill att resa och se mer. Jag känner mig mer vilsen i min hemstad än vad jag gjorde i New York när jag flyttade dit ensam för 1,5 år sedan.

Swede

2019-02-13 21:53
Från feliciasegerman

Tumblr

2019-02-13 21:46
Från feliciasegerman

Vlogg

2018-12-17 06:22
Från feliciasegerman

Här har ni en rätt tråkig och dåligt redigerad Vlogg. Orkade intr anstränga mig denna gång. ​

Bilder från min amerikanska mobil

2018-12-15 08:36
Från feliciasegerman

Jag och Emma har tradition att alltid äta frukost ute på fredagar, bra tradition!

Frat-party i LA

Mitt hus

Firande av lucia med svenska pepparkakor och glögg. Samt tunnbrödsrulle!!! Godaste!! Jag!! Ätit!!! På!!! Länge!!!

Lite amerikansk mat.... och jag undrar varför jag går upp i vikt

Såhär ser det ut i varje butik... missing people. Märks man bor nära den mexikanska gränden. SÅ hemskt :(((

Jag hittade en valp!! Sååååå söt

Min vecka

2018-12-15 08:06
Från feliciasegerman

Hej igen! Nedräkning tills resa till Sverige. 9 dagar kvar nu, jag ljuger om jag säger att jag inte har ångest. Konstigt va? Ska bli roligt men lite ångestfullt.

Jag vill verkligen stanna här ett år eller två och plugga efteråt, de är en dröm jag har. De kostar rätt mkt pengar, men man ska följa sina drömmar eller hur? Måste söka CSN och stipendium, allt sånt tar jag tag i efter Sverige.

Såhär har min vecka sett ut hitills:

Promenader i mitt område med min nederländska kompis

Pepparkaks-hus eller gingerbread- house med mitt värdbarn. Sjukt att man blir så otroligt stolt när barnen gör sånthär? Känns som det var igår jag va 7 och gjorde hus med min mamma. Nu lär jag ”mina” barn samma sak. Fint ändå

Kom nyss hem från en mysig kväll!

LA

2018-12-15 07:59
Från feliciasegerman

Hej!! Förra veckan var jag i LA MED MIN FÖRRA FAMILJ. Det var otroligt mysigt och kul! Träffade dessutom simon (min kompis)... som pluggar där. Vi åkte bland annat på frat-party vilket var en upplevelse.

...

2018-12-08 09:43
Från feliciasegerman

I’m scared I might never be this happy again

Sunset

2018-12-04 05:02
Från feliciasegerman

“en vanlig dag i november”

Thanksgiving

2018-12-04 04:55
Från feliciasegerman

Random pictures

2018-11-12 05:11
Från feliciasegerman

Några bilder från veckan!

Blessed

2018-11-12 03:09
Från feliciasegerman

Bilder från veckan

2018-11-01 06:45
Från feliciasegerman

Här är några blandade bilder från veckan.....

Idag är jag sjuk. Legat i sängen sedan i måndags i influensan. JAG ÄR SJUK VARJE HALLOWEEN. Hur sjukt är de att jag blir sjuk. Varje. Halloween. Varje!!!!!!. Utan ett enda undantag.

Jag kan varken äta eller stå upp. Igår tog de mig 1 timme att öppna min burk med alvedon pga 0 energi.

:((((

Jobbig vecka

2018-10-22 08:22
Från feliciasegerman

Kolla vår nya kattunge!


Hur har min vecka varit? Jo jobbig! Harley har varit sjuk och gnällig hela veckan och jag jobbade måndag till lördag kväll. Så hade bara söndag ledig och jag va HELT slut lördag kväll, alltså verkligen helt slut.

Har känt mig lite som en två barnsmamma hela veckan, stressad osv osv. Speciellt med sjukt barn. MEN hoppas denna vecka blir bättre.

Jag har tänkt på en sak... och de är socialamedier. Ibland känns de som att jag ser mitt liv igenom en skärm. Det första jag för när jag ser nåt fint är att ta kort , ladda upp på instgram eller snapchat.... är inte de lite sjukt? Jag lever på världens finaste plats och tänker ständigt på att hålla ER uppkopplade och typ ”skryta” om hur jag har det istället för att njuta fullt ut själv.

(Jag ska slänga upp en bild på hur min mobil STÄNDIGT ser ut)... så förstår ni hur stressad jag blir av min mobil. Har alltid över 20 sms, över 10 snapchats. Ska radera apparna ett tag: Ja, jag ska nog ta en paus ett tag och bara njuta och leva ett mindre stressfylld liv. Utan att min mobil plingar hela tiden. Jag kan knappt sova löngre, aldrig riktigt slappna av. Vill njuta fullt ut utan att stressas av socialamedier.

Arizona/ New York

2018-10-18 06:09
Från feliciasegerman

Vilken delstat gillar jag egentligen mest? Mitt första spontana svar är Arizona, jag har verkligen hittat hem jag vill bo här föralltid.

New York och Arizona är två HELT olika delstater, jag kan egentligen inte komma på en enda likhet med dom. De flesta tänker nog på Manhattan när dom hör New York, men de är så så mycket mer än så.

NEW YORK
Missförstå mig rätt, jag ÄLSKAR New York, men de tog mig ett tag att förälska mig.... det var svårt att hitta i början och de var en stor omställning. De var helt fantastiskt att bo där i ett år, men jag tror inte att jag skulle vilja bo där resten av mitt liv, kanske plugga några år men inte mer än så.

De är väldigt hektiskt, folk kan upplevas som snobbiga och de är otroligt smutsigt. Att turista i New York borde alla som har möjlighet absolut göra, men du hinner se de mesta på Manhattan på 5 dagar. De är mindre än vad man tror!

Men bor du (som jag gjorde) utanför Manhattan så blir de i längden väldigt jobbig att ta tåget fram och tillbaka 40min varje gång du vill till Manhattan. Det finns mycket att se utanför med, men de är till Manhattan du vill.

New York är också väldigt ytligt, du kommer otroligt långt bara på att se bra ut.

Tips om du är i New York

* ät pizza. Finns inget bättre än pizza i New York

* gå ut på nattklubb!! Mina absolut bästa minnen är från utekvällar. WOW

* gå runt i central park

* utomhus bio i bryant park

* brooklynbridge samt brooklynbrigde park

* shoppa i Soho

* ät lunch i downtown

* gå på hockey i madison sq

* åk massa yellowcabs


ARIZONA
Wow, det finns nog inget vackrare eller mer harmoniskt ställe i världen. Jag tappar nästan andan varje dag pga fin solnedgång eller liknande.

Här är alla trevliga och mer familjära på ett annat sätt och du får uppleva USA på riktigt. I New York hörde jag nästan varje gång någon som pratade svenska och det kryllar av turister, det gör de absolut inte här.


Det är dessutom mycket mycket billigare här än i New York, vilket såklart är ett stort plus. 

Det finns ingen stadskärna som de finns i New York vilket gör att allt automatiskt blir närmare, det finns nåt att göra överallt. (Svårt att förklara). Old town Scottsdale är SÅ unikt och mysigt. Vädret här är perfekt, varmt men ändå kyligt ibland så man kan använda jacka & jeans. Jag har bara bott här i 5 veckor men ska återkomma med ett inlägg där jag berättar mer om Arizona!

Saker att uppskatta med Sverige

2018-10-18 05:47
Från feliciasegerman

Jag har bott i USA den 4e september 2017... det var utan tvekan varit mina bästa år/månader i mitt liv. Har äntligen hittat hem. MEN saknar självklart Sverige, vänner, familj, mat. Några saker jag kommer göra/ som jag uppskattar mer med Sverige nu:

* Saknar mamma och pappas mat

*Saknar sås

*Spontanitet, här ligger allt minst 15 minuter bort

*Att röra på sig, vardagsmotion. Man måste ha bil här

*Saknar mina vänner och familj så de gör ont

Speciella saker jag kommer göra när jag hälsar på i Sverige:

* umgås med familj och ta vara på tiden med dem

* ha så kul jag bara kan med mina kompisar och försöka catcha up på deras liv.

* äta på max

* äta på jureskog burgare i Stockholm

* äta tunnbrödsrulle på sibylla

* ”svensk” pizza

* passa på att prata massa svenska

* köpa svenska böcker

* kolla svensk tv

* Be mormor klippa mitt hår

* gå runt i svenska klädbutiker

* dricka massa kranvatten

* gosa med min hund

* åka till stallet och rida

* bara NJUTA!!
My house

2018-10-16 08:08
Från feliciasegerman

Solnedgång & resa till Sverige

2018-10-15 07:50
Från feliciasegerman

Bokat resa till Sverige över jul och nyår!!!! Wohooooooooooooo. Känns bra men läskigt, sån sjuk känsla. Sverige är inte mitt hen löngre, men min familj bor där. Det är en sjuk känsla. Kan inte sätta ord på det

Glad jag ska till Sverige men är ännu gladare jag inte ska flytta tillbaka förevigt. Någon kan säkert  relatera...................eller inte.

Farmor!!!!! —-, jag ska ta kort på mitt egna hus i morgon så ska du få se hur jag bor!

”act of god”

2018-10-15 07:41
Från feliciasegerman

Hej! Jag vet inte om ni har sett på nyheter vad som pågår i USA just nu, men jag lever verkligen mitt i det. Orkaner, tornados, Sk rainstorms mm.

Jag bor mitt i öknen. Mitt i. Regnar de i öknen? Nej. Under den senaste månaden har de regnat mer i Arizona och Phoenix än på över 100år. Och jag hörde någon som sa att det ALDRIG har regnat såhär mycket förr.

Det finns knappt något gräs här, och de är väldigt mycket berg, vilket också betyder att vattnet inte har någonstans att ta vägen och när de regnar så mycket som de gjort så uppkommer STORA problem.

Jag har aldrig lagt så mycket tankekraft på klimatförändringarna, men, jag börjar bli rädd. Vad händer i världen just nu? Jag ska börja äta mer grönt, mindre kött osv.

Vår ena bil förstördes förra veckan och min värdmamma var nära att mista livet pga regn. Hur sjukt är inte de? Hon fastande i en Flood av regn med bilen och tillslut så täcktes bilen helt av vatten. Hon hade tur som hann ut ut den. I Arizona täcker inte heller försäkringar om översvämningar för de regnar ju vanligtvis inte. Inga försäkringar alls täcker ”act of god”. Alltså tror amerikanerna att detta är ”act of god”, guds vilja.

Happy birthday!

2018-10-01 08:33
Från feliciasegerman

Hej igen!! För några veckor sedan när jag gick runt i old town med Emma så blev vi stoppade av ett svenskt par som hörde att vi pratade svenska, de har bott här i 7 år.

Vi bestämde oss för att börja hänga, SÅ KUL! i lördags fyllde hon år så vi firade henne.

Mitt körkort kom även i veckan HAHA va ful bilden blev. Men men.

Jag är dessutom fortfarande jättesjuk och de går aldrig riktigt över.. har ni några tips?

Jag ska prova juice detox i 6 dagar nu för att rena kroppen då jag endast ätit skräp senaste månaden och känner mig ur balans.

Behöver komma igång med träning och kost. Känns som de kommer bli lättare att hålla igång med den juice detoxen om jag skriver ut det här - blir på riktigt då! Jag klarar de!! Är dessutom ledig hela denna vecka, så de är en bra vecka att göra de på.

Cave Creek

2018-10-01 08:20
Från feliciasegerman

Cave Creek ligger 35 minuter från mitt hus i Arizona och är by far de coolaste stället jag varit på. De ligger mitt ute i ”ingenstans”.....Väldigt öde och på nåt sätt andligt. Finns massa butiker och restauranger men inga människor.

De är cowboy-inspirerat och VÄLDIGT häftigt.

Skulle någon mot förmodan vilja besöka Arizona så är detta ett måste! Var helt mållös när jag gick runt i den öde staden. Någon gång då och då mötte vi en motorcykel med en medeltida man som bar tatueringar och pistol.

Hittade min drömbil!! Kolla va fin!!


 Detta är lite creepy?? ​

Too pretty

2018-09-26 20:08
Från feliciasegerman

I guess this is why I’m in LOVE with Arizona, especially Scottsdale. How pretty??

During the night it’s pitch black outside, because there’s no outdoor lights here. “One light out, one star out”.... so during the night we always see the stars on the night sky.

This is by far the prettiest place I have ever been to. And I haven’t been every where in Arizona or even Scottsdale yet.

Can’t wait to spend my next 8 months here, and right now. I never wanna go back to Sweden.

My mood swings, and I change my mind almost every week about going back or not. But right now, I just feel like I want to stay here forever. I’m in love with Arizona.

En perfekt helg

2018-09-26 19:58
Från feliciasegerman

Kolla dessa otroliga bilder. Detta är utsikten jag ser varje dag, jag blir bortskämd!

Denna helg var så bra. På fredag så träffade jag en svensk tjej och drack drinkar på världens finaste bar/ rooftop

På lördagen gick jag och Emma på NHLmatch

Söndag umgicks jag med Emma och Emma

Barnens skola

2018-09-26 19:53
Från feliciasegerman

Hej! Här ser ni lite bilder på barnens skola, som ni ser är den utomhus.

Klassrummen är inomhus för säkerhetsskull eftersom att detta är en “gun free state” - så ingen kan komma åt barnen när de är på lektion.

Det är fortfarande sjukt varmt här och jag är förkyld då de är sånna temperaturskillnader utomhus och inomhus, hoppas att kroppen ska vänja sig snart.

Sista tiden i New York

2018-09-15 09:53
Från feliciasegerman

Den sista tiden i New York var otroligt emotionell och jobbig, men också den absolut roligaste tiden i mitt liv. Jag bestämde mig för att verkligen ta vara på tiden och göra så mycket som jag kan och hann med.

Jag Mathilda och Taylor åkte bland annat till coney island över en dag. Så fint var de! Men varmt

Min allra sista dag spenderade jag på bästa sätt. Men mina bästa vänner och världens bästa promoter som hade fixat en sista fest tsm

Jag och Mathilda åkte även till hamtons och hamnade i hamtons finaste hus (!!!) for real. De va HELT SJUKT! Minnesvärd resa!!

När jag va på VMAs efterfest såg jag MKT kändisar.... tyvärr får man inte ta bild inne på klubben men hann ta en bild på Kylie iaf! Såg bland annat french Montana, kylie, Travis scott, post malone, mm!!!!!

Jag är så otroligt tacksam över min tid i New York. Stt flytta dit va de bästa beslutet jag någonsin tagit, och mitt år där är de bästa året i mitt liv. Men speciellt den sista tiden. FY vad roligt jag har haft!!! Evigt tacksam <3

Jag trivs!

2018-09-14 02:25
Från feliciasegerman

Hej! Veckan/veckorna flyter på. De är mitten av september och fortfarande över 40 grander här i Arizona. Med andra ord, man orkar inte göra så mycket om dagarna, man håller sig helst inomhus.

Trots hettan så åkte jag och Emma till old town och åt middag. Är även försökt ta mig till gymmet varje dag, de tar emot, men de går. Old town är världen mysigaste lilla cowboy-stad. Googla Scottsdale old town för bättre bilder!

Eftersom att jag bor så nära Mexico nu så finns de MYCKET mexikansk mat här, vilket jag absolut gillar!!

Skolorna här är utomhus (??!!!). Klassrummen är inomhus men allt annat är utomhus. Tänk er att alla klassrum är buddha iväg med varandra som ett U. Och i mitten av uet så är allt utomhus.... svårt att förklara. Ska försöka ta några bilder någon dag.

Skulle hjälpa Jonah (10år) idag med matteläxan..... men de kunde han och jag fetglömma. KOLLA hur svår matte han har?? Han är 10 år!!

Skev i förra i lägget de finns hyenor här. Jag hade helt glömt bort hur en hyena såg ut. Trodde de hette hyenor men icke. Detta är djuren som är ute och skäller på kvällarna

In-and-out

2018-09-09 06:56
Från feliciasegerman

Hejheeeej!! Jag är väldigt ensam här då jag inte hittat några vänner ännu :( så idag åkte jag ensam för att äta på in and out.

Väldigt gott! De hade hamburgedressing på deras hamburgare - vilket jag inte ätit på över ett år nu. SMASKENS.

Livet i Arizona

2018-09-09 02:01
Från feliciasegerman

HEJ!! mitt liv leker verkligen. Jag har förälskat mig i Arizona och vill aldrig lämna typ.... familjen är UNDERBAR, de har de finaste huset jag sett och bor i ett underbart område. Jag har dessutom ett eget hus som jag bor i...(ska sluta skryta snart)

Jag kunde inte ha haft mer tur med familj och område. DOCK så ska de ev flytta strax :(((( oklart ännu.Igår när jag kom hem sent (läs 10-11) så hörde jag hyenor SKRIKA inte alls långt ifrån vårt hus. Jag blev livrädd. Man ska helst inte vara ute på natten, speciellt inte (vid???) soluppgången. Ursäkta min svenska grammatik... låter töntigt men de blir svårare och svårare att både prata och skriva på svenska.

En negativ sak med Arizona är absolut alla ”farliga” djur. Hyenor?? Lodjur!!!!?? Spindlar?!?! Ormar?!?! OSV!!!

LAS vegas

2018-08-24 06:27
Från feliciasegerman

Har jag bloggat på LAS vegas? Tror inte de va(?!)

Jag Amanda, Emilia & Julia åkte till vegas från JFK en onsdag och var där till söndag. Vi bodde på hardrock hotell vilket jag verkligen kan rekommendera.

När vi landade sent på kvällen så var det 38 grader, på dagarna var de runt 45. VARMT!!

På torsdagen fyllde Amanda 21 år (wohooo). Vi hade de mysigt på vårt hotell på dagen sen utgång på kvällen.

Minns inte hur dagarna såg ut riktigt men vi var på poolpartyn varje dag. Alla borde åka till vegas. SÅ cool stad. Visste ni att vegas bara är ca 100 år gammal stad?

MYCKET rolig resa........!! Åker snart tillbaka igen.

Love vegas

1års kris

2018-08-22 04:35
Från feliciasegerman

Ni hörde rätt, jag vill hem, hem till Sverige.


.....Sommaren är fortfarande i full för gång här i NY, jag vill ha höst, kyla. Idol har dragit igång på svensk tv, vilket också är ett tecken på höst i Sverige (iallafall för mig). Jag kommer inte få träffa familj och vänner på ytterligare 9 månader och de känns otroligt tungt om jag ska vara ärlig.


Var de rätt beslut att stanna här? Just nu vill jag bara hem till Sverige, men istället flyttar jag till Arizona om 2 veckor. Börjar ett helt nytt kapitel. Ny familj, ny stad, nya vänner. Ännu en gång så försvinner mina trygga punkter i livet. Ännu en gång ska jag börja om på ruta 0.


Inte heller nog med att jag saknar Sverige, så har jag otrolig separationsångest över att lämna New York, min familj här och mina otroliga vänner. Detta har varit mitt hem i ett år nu, och just nu packar jag ihop mitt rum och mitt liv. Svårt att sätta ord på känslor och tankar just nu.