RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-05-10 15:51:24

Aliciahedberg blogg

Aliciahedberg blogg på Nouw

Uppdatering 7 månader senare.

2018-11-24 09:43
Från Aliciahedberg

Hej på er!

Nu är jag här igen och skriver, 7 månader senare.
Oj vad mycket som har hänt ska ni veta, väldigt mycket förändringar sedan sist!

Vi börjar snabbt med mitt boende, jag har flyttat till en etta i Huddinge. Jag trivs som fisken i vattnet, helt otroligt bra. Jag är kär i min lägenhet och känner just nu att jag aldrig vill flytta härifrån..

Som ni säkert sett på min Instagram och Facebook så är jag numera i ett förhållande, eller rättare sagt har varit i snart 6 månader.
Att det skulle krävas att flytta till Stockholm för att hitta sin stora kärlek visste jag inte, men jag är glad att jag gjorde det.
Och jag är mer kär än någonsin!!!

Och så kommer vi till jobbet.
Jag har slutat på Tryggsam och det gjorde jag i september, efter 8 månaders slitande och även en hel del roliga minnen där så var det dags att ta mig vidare.

Jag sökte ivrigt efter nya säljjobb runt om i Stockholm och tillslut hittade jag rätt.
Jag jobbar nu på mobiloperatören Tre’s huvudkontor vid Globen.
Jag jobbar med företagsförsäljning som Account manager, ett roligt jobb och också väldigt krävande.

Hemma i Karlskrona har jag varit 5 ggr sedan jag flyttade, vilket snart är 1 år sedan. Helt sjukt vad tiden går snabbt, ibland stannar jag upp och undrar hur jag ens tog mig hit.

Min bästavän Vlora har fått sin lilla Maximus, som vi har längtat och pratat om denna lille i säkert 1,5 år!!
Jag älskar honom så mycket och saknar lilla familjen där hemma varje dag!


Nästa gång jag kommer hem
till Karlskrona blir nu till julen.
Jag och Lennie kommer för att fira jul med familjen, det ska bli mysigt!

Lite uppdatering ifrån Stockholm, hör snart!!

Vad gör man när alla gör likadant?

2018-04-16 19:57
Från Aliciahedberg

Vad gör man när alla gör likadant?
Vad gör man när alla klär sig likadant, när alla skaffar likadana frisyrer och när alla skaffar sig en rutin som ser likadan ut?
Vad gör man när man börjar känna att man gömmer sig i mängden av alla andra? Och när man inte kan eller vågar visar sin egen framgång?

Det är klart att det är svårt att göra succé när vi här i dagens samhälle har en rutin man ska leva efter och också förvänta sig att alla ska må bra utav det?
Man ska gå i skolan, man ska träna rätt, man ska äta bra mat och jobba. Man ska klä sig rätt och bete sig som alla andra runt omkring en.
Vad händer om man då väljer att bara ta del utav vissa av dessa saker, att bara göra en del till sin rutin.

Vem är det som faktiskt tror att det kan vara rätt att säga till någon att om man inte gör saker på detta viset så kommer man inte lyckas tillräckligt här i livet, det kommer bli svårare för en att göra succé?
Vem är det som säger att alla vill göra succé?
Kan man inte bara få skaffa sig de rutinerna man känner passar en själv, oavsett om det handlar om att studera eller träna?

För jag menar, det är ju ingen annan än jag som faktiskt ska leva mitt liv och trivas med mig själv. Så om jag väljer att lägga upp mina rutiner på det sätt jag vill & också kanske plocka bort en del av dem som inte fungerar för mig, vad gör det dig?

Jag kan ju inte bete mig som någon annan eller göra något jag själv inte trivs med för att DU ska tycka om mig och vara stolt.
För den enda gången någon får vara stolt över mig är när jag själv kan vara det. Annars är det inte mig du är stolt över, då är det dina val du gjort åt mig.

Så om jag väljer att inte äta kanelbullar på kanelbullens dag eller inte ha en midsommarkrans på midsommar, vad gör det dig?

Jag har idag haft en jobbig dag, saker blir svårare när folk väljer att inte kunna se mig för den jag är. Men den dagen jag står där och är mig själv helt och hållet & inte nått dina mål, utan istället nått MINA mål. Då ska JAG vara stolt över mig.

Sjukaste påsken någonsin.

2018-04-03 10:18
Från Aliciahedberg

Hej på er!
Just nu sitter jag på pendeln påväg hem från jobbet, tog mig upp imorse och kände mig superpigg.
Jag känner mig helt frisk men tyvärr håller inte min röst när jag pratar med kunderna, hostan kommer och tar över samtalen.
Därför valde jag att åka hem igen, helst hade jag kämpat på men det känns inte schysst att smitta ner hela kontoret.
Under påsken har jag alltså legat däckad i sängen, från torsdagen tills igår.
Har känt mig helt deprimerad, haha. Alla har varit ute och haft roligt och jag har fått ligga sängen och glo upp i taket.
Nu ska jag lägga mig i sängen och bara bli frisk. Usch vad jag hatar förkylningarna...

När det blir dags för barnen att fly från Sverige.

2018-03-14 19:24
Från Aliciahedberg

Hej på er!

Idag är kommer det ett inlägg som jag tänkt skriva de senaste dagarna, tyvärr har jag haft för mycket att göra så jag inte kunna lägga tid på detta inlägget.

Det är så att detta inlägget kommer handla om mina nära och kära, även hur vidriga människor vi har här i Sverige.
Min mamma blev vårdnadshavare åt två underbara och fina killar från Afghanistan för några sedan. Killarna hade flytt från sitt hemland för att kunna överleva krig och tortyr i deras land.

Endast 13/14 år gamla kom dem hit för ca två år sedan, ensamma och helt vilsna i ett land där dem inte förstod någon. Dem hade både fått se med egna ögon familjemedlemmar och andra människor mista sina liv, och på flykten mot överlevnad tappade dem även bort sina syskon & föräldrar på vägen.

Dessa pojkar har hjärtan utav guld och dem har en styrka utav stål. Dem har kämpat med skola och även att lära sig språket. Dem har både försökt och lyckats ta sig in i samhället här i Sverige, vilket har varit en kamp i sig när man kommer som ung pojke till ett nytt land helt ensam.
Jag har varit så fast vi dessa killarna sedan dag ett, jag älskar dem som mina egna bröder och hade gjort allt för dem.

För någon månad sedan kom ett brev gällande "I", som då berättade att han inte längre var välkommen här i Sverige. Världen rasade ganska fort för både min familj och "I". Han var helt förstörd, han hade skapat sig en familj här och nu skulle han längre inte vara välkommen i vårt land.
En utav anledningar som migrationsverket hade till att han inte skulle få vara kvar var att det inte fanns tillräckligt mycket bevis för att han INTE skulle ha kontakt med sin familj, hur ska man kunna bevisa att man inte har kontakt med sin familj,mer än på det sätt han redan gjort?
Min mamma valde att kämpa ännu en gång för hans överlevnad, inte skulle han behöva fly ännu en gång. Migrationsverket ansåg att han skulle skickas tillbaka till sitt hemland, där talibanerna väntade på att avsluta hans liv. Vilket det även fanns en hel del bevis på.
Ingen funkade som det skulle i detta skedet och allt stod still.

I fredags förra veckan, fick vi ett meddelande utav "I" där han berättade att han var tvungen att fly då han inte kunde stanna för att sedan bli hemskickade till sitt hemland och där mista livet.
Vi var helt förstörda när vi fick veta att han var påväg till ett annat land, men i sista stund förstod vi att det var den ända vägen för hans överlevnad.
Vi har kontakt med honom och senast nu ikväll fick jag ett samtal från "I" där vi småpratade en stund och där han berättade hur han hade det.
Han har även berättat hur rädd han är och hur mycket han saknar allt här.

Jag är så fruktansvärt äcklad utav både Sverige och personerna på Migrationsverket.
Hur i helvete kan man ha så mycket stolthet i sin kropp för att kunna bestämma över ett barns överlevnad eller död.
Personen från migrationsverket är utav en sån typ som sätter stämpel på vilka barn som ska dö och vilka som får överleva. Och denna person valde att vår "I" skulle skickas tillbaka för att mista livet.

Vad lever vi i för Sverige? BARN flyr inte bara från andra länder utan nu flyr dem från SVERIGE.
BARN flyr från SVERIGE för att överleva.
Jag är utan ord & mår så dåligt när jag tänker på "I" där han nu är.
Min familj kommer fortsätta ha kontakt med "I" och hjälpa honom med allt möjligt i landet där han nu befinner sig.
Man låter inte sina familjemedlemmar försvinna, pågrund av ett skevt Sverige vi lever i.

BARN flyr från SVERIGE, läs tills ni förstår hur illa detta är.


Personliga bästa, jfr.se & lite sång

2018-03-07 19:12
Från Aliciahedberg

Hej på er!

Idag vaknade jag med en bra inställning, käkade frukost och gick till jobbet.
Det visade sig ganska fort att det lönade sig med att jag hade en bra inställning till dagen.
Sålde på väldigt bra idag och fick in en hel del nöjda och glada kunder, precis så som jag vill ha det. Som jag brukar säga till mina kunder ” jag jobbar bara med nöjda kunder här på Tryggsam”. Och det lönade sig med ett glatt humör, landade på mitt personbästa idag.
Har satt en 9 som bästa förut, men idag landade jag på 13 avtal. Då får man skryta lite om sig själv, så kul att gå hem med en känsla av att man inte vill gå hem från arbetsplatsen, utan att jag hellre hade suttit kvar några timmar.

Så imorgon, ska jag försöka göra lika bra ifrån mig som idag. Det genererar inte bara bra saker till mig, utan också till hela teamet när man är på glatt humör.
Sälj föder sälj som man brukar säga!

Tänkte dela med mig utav två saker till här idag, först mitt samarbete med jfr.se. Fick hem ett par galet snygga brillor därifrån, lite färg i vardagen är aldrig fel. Kika in på jfr.se för att ta del utav deras grymma grejer. Här är även en länk till brillorna jag fick hem:
https://www.jfr.se/glasses-oslo-yellow?utm_source=aliciah

Här kommer även två videor från när jag sjunger lite, haha! Gäller att bjuda på sig själv, ellerhur??
Den andra videon finns upplagd på min Instagramstory, kika gärna där med!

Söndags mode

2018-03-04 18:05
Från Aliciahedberg

Hej på er!

Helgen har varit bra, har dock varit så otroligt trött. Har märkt att jag är igång 200% med skola och jobb i veckorna, vilket betyder att så fort jag slappnar av under helgerna blir jag helt slut.
igår tog jag det bara lugnt, låg i sängen i stort sätt hela dagen. Slutade med att jag kollade på nya beck filmen och sedan Melodifestivalen.

Idag har jag varit produktiv, har pluggat, lagat matlådor, städat och äntligen tvättat igen. Tycker det är så kul att göra saker rent. Så att tvätta alla kläder och sängkläder är så skönt, äskar det verkligen.

Imorgon är det äntligen Måndag igen, ser fram emot en ny vecka med nya möjligheter och planer.
Ha det bäst!


Här kommer lite bilder från mitt rum:

När kommer jag tillbaka till karlskrona?

2018-03-02 20:25
Från Aliciahedberg

Hej på er!
Det var ett tag sedan ni hörde av mig här på bloggen nu, tyvärr har jag verkligen inte orkat sätta mig ner och få inläggen gjorda. Men idag tänkte jag att jag ska försöka skriva ett inlägg.

Jag får väldigt mycket frågor angående flytten, hur jag har det här & en hel del fler frågor.
Jag tänkte att jag skulle ta upp detta i ett annat inlägg, så har ni fler frågor till mig så kan ni skicka till mig privat eller skriva här under inlägget!

Ja, nu till inläggets mening. Jag skulle ju ta mig till Karlskrona idag, har varit ganska taggad hela veckan för att få träffa mina vänner och min familj igen.
Men, här uppe i Stockholm har vi haft otroligt dåligt väder. Ska inte säga att det har varit kaos i kollektivtrafiken (har bara behövt ta taxi hem en gång efter jobbet..) utan snarare att jag har klarat mig fruktansvärt bra, trots snökaoset. Så att ta mig TILL Karlskrona tror jag hade fungerat, däremot att komma hem till Stockholm igen sen skulle blir en tuffare match.
Tyvärr blev resan inställd, men jag hoppas kunna åka nästa helg, om jag inte väntar tills början av april istället.

Ikväll blir jag ensam, kanske plugga lite?

Kram!

Marknadsföring rakt i mailen, gratis! - Braths SEO-skola.

2018-02-13 19:51
Från Aliciahedberg

(Betalt samarbete med Braths SEO Skola)

Tycker du att det är knepigt att veta vad som är avgörande om dina inlägg från bloggen eller din hemsida kommer synas på Google?
Har du svårt att lista ut hur du ska göra för att få en bättre och smartare marknadsföring?

Kolla hit, jag vet lösningen på dina problem!

I samarbete med Braths SEO-Skola här idag kommer jag berätta lite om deras grymma sätt att förmedla hur det fungerar med olika saker inom marknadsföring.
Vad jag gjorde i första steget var att jag helt enkelt började prenumera på deras mail-skola som fungerar så att man får ett mail varje månad i nio månader framår där det kommer tips helt enkelt vad du kan får för resultat, hur du går tillväga och hur du bör tänka.
Alla mailen är skrivna av Magnus Bråth.

Jag själv har redan fått mitt första mail, vilket var väldigt lärorikt. Jag lärde mig hur jag bör tänka när jag gör min titel för ett inlägg på bloggen t.ex, för att då synas mer på Google.

Så slutligen:

- Prenumerera på mailen, helt GRATIS.

- Ta åt dig och testa av alla tips i mailen.

- Invänta exalterat nästa mail!


Ta er in på https://brath.se/seo-skolan/ och börja prenumerera idag!


( Betald marknadsföring )


Vecka 3

2018-02-11 15:59
Från Aliciahedberg

Hej på er!

Imorgon går jag in på vecka tre här i Stockholm. Jag trivs fortfarande, både med boende och jobb. Skolan är tråkig, som vanligt.. Men jag kämpar på även där.
Jag ska ha en språklaboration i spanskan nu på Torsdag, intressant..

Igår satt jag hemma och kollade Melodifestivalen, innan dess pluggade jag en del . Gjorde ett prov och en inlämning, var så trött igår när man för första gången på en vecka slappnade av och tog det lugnt. (förutom plugget då).

Idag har jag varit hemma, började med att plugga lite på morgonen, sedan åt jag frukost följt av att jag sprang bort till tvättstugan och fick tvätten gjord. Så skönt att tvätta och känna att allt är rent, haha.

Imorgon är det äntligen Måndag igen, första gången jag sagt så tror jag. Men jag tycker det är kul med måndagar numera, kanske inte att man måste stiga upp tidigt men just att man börjar om och startar upp en ny vecka med nya möjligheter osv.

Ha en fortsatt fin Söndag!
Kram!

En vecka!

2018-02-06 07:10
Från Aliciahedberg

Hej på er!

I söndags var det en vecka sedan jag flyttade hit.
Vad tycker jag om Stockholm?
Jo, först och främst är det helt sjukt vad människorna i Här är annorlunda jämfört med folket i Karlskrona.
Alla här är så framåt och välkomnande, iallafall de jag har träffat. Jag kanske bara har haft tur som träffat rätt människor, vad vet jag.

Jag trivs väldigt bra på jobbet som det är nu, försäljning är svårt men man lär sig mer för varje dag som går. Vilket är väldigt kul.

Tjejen som jag bor hos är också otroligt trevlig och mysig tjej. Känns hemtrevligt i lägenheten och där trivs jag också jätte bra!

Självklart saknar jag min familj & vänner hemma i Karlskrona. Men det dröjer nog inte så länge nu innan jag får träffa dem!

Nu sitter jag på kontoret, var tidig imorse då jag var lite osäker på hur pendeln skulle gå. Igår var det lite strul.


Ha en fin dag!

Första dagen, hur var den?

2018-02-01 20:56
Från Aliciahedberg

Hej på er!
Idag blir inlägget sent tyvärr, men en lång dag har precis passerat.

Första dagen på jobbet avklarad.
Vi hade utbildning i ca 6 timmar inne i ett konferensrum, vilket var väldigt intressant men även väldigt krävande.
Efter det fick vi ta oss ut bland våra kollegor och se hur vi jobbar, teknik och lite olika karaktärer i yrket.

Jag tyckte det var väldigt skönt att vi var ca 7 personer på utbildningen, då jag inte hade velat vara ensam. 
Träffade riktigt många trevliga personer som jag absolut skulle kunna klicka med längre fram, fick även träffa mitt team!


Imorgon kör vi första dagen med riktigt arbete, lite teoretiskt först på morgonen men sedan är vi igång med det praktiska.
Sjukt nervös men ser fram emot detta, detta känns som något för mig!

Kram & godnatt!

Möten och jobb...

2018-01-31 15:06
Från Aliciahedberg

Hej på er!

Idag har det varit en lugn dag! Jag tog mig in till centrum en snabbis på förmiddagen och fixade lite småmöten i skolan. Efter det gick jag en runda i några butiker.
Har även hunnit laga mat och nu ska jag bege mig till Östermalm där jag ska ha ett möte igen.

Imorgon ska jag på utbildning på jobbet, men ska börja dagen med ett möte vid klockan 9 över Skype.
Intressant, tycker att hela dagarna ägnas åt möten hit och dit numera!
Ha det bra!

Vad är kärlek? - Partykungen.se

2018-01-30 21:05
Från Aliciahedberg

​(betalt samarbete med Partykungen.se)

Hej på er!

Snart har hela januari gått och det är snart redan alla hjärtans dag! Men vad gör man på den dagen?

Jag själv har ju inget förhållande där jag får dela dagen med någon som jag är kär i, vilket betyder att antingen blir jag ensam eller får jag helt enkelt hitta någon annan att dela dagen med.

För mig och för många är kärlek inte bara något man delar med en partner. Utan kärlek är familj och vänner.
Helst av allt önskar jag att kunna dela dagen med någon av mina fina vänner. Men som jag också vet så kan det bli svårt. Jag sitter ca 6 timmar ifrån dem, vilket gör att det kan bli svårt för oss att ses. Men det betyder inte att man inte kan visa kärlek för det. Man kan skicka ett sms eller göra som jag älskar, skicka en liten gåva för att visa sin uppskattning för sin kompis eller familjemedlem.
Jag har faktiskt kollat upp både lite saker jag hade velat skicka till mina käraste eller som jag hade valat ha under den aktuella dagen. Allt jag länkar till kommer ifrån: Partykungen.se  
Partykungen.se har ALLT man kan behöva.

om ni klickar på länken här så kommer ni in direkt till alla hjärtans dag relaterade saker:

 Alla hjärtans dag

Här kommer till lite av sakerna jag hade velat ha under alla hjärtans dag:

hjärtansballonger 

Rosenblad 

hjärttallrikar 

Bokstavsgirlang

Saker jag hade velat ge bort:

Polkagris (jag älskar dig)

personlig pappmask 

rosor av tvål 


Det jag gillar med Partykungen.se är att deras saker är lite annorlunda, man kan hitta både roliga prylar och lite mer seriösa saker till dina partytillfällen.
Glöm nu inte att dela kärlek till dina nära runt omkring & lite extra under alla hjärtans dag. Och glöm inte heller att kika in på Partykungen.se!

Kram till er!Äntligen på plats!

2018-01-29 17:56
Från Aliciahedberg

Hej på er!

Nu är jag äntligen framme i Stockholm och jag har fått iordning det mesta. Nu efter bara första dagen känns det redan väldigt bra. Är dock ganska trött fortfarande efter resan hit, så jag lär gå och lägga mig tidigt ikväll.

Jag känner av saknad efter mina vänner nu redan, vet att det inte kommer bli enkelt när det gäller den biten. Men jag vet också att jag kommer lära känna en del nya människor här.

Imorgon är planerna att jag ska plugga, samt åka till stadsbiblioteket för att låna lite böcker till skolan.
Nu ska jag fortsätta med lite jobb och plugg.

Kram!

Kommer jag sakna något?

2018-01-21 11:47
Från Aliciahedberg

Hej på er!

Idag är det sex dagar till flyttlasset går. Känns helt overkligt fortfarande, har hela tiden haft en känsla i kroppen som om att jag bara ska vara iväg i några veckor. Men det slår mig nu att jag vet ju inte ens om jag någonsin kommer bo i Karlskrona igen.
Till saken, jag har funderat ett tag på vad jag kommer sakna och inte från denna staden.

Första saken jag kommer sakna är garanterat familj & vänner , ingen tvekan på den. Jag tror också jag kommer sakna just närheten till tryggheten och gemenskapen. Det kommer vara jobbigt att lämna mina syskon mest tror jag, vi har bott tillsammans sedan jag föddes. Kommer kännas tomt utan Amanda & skrikande småbarn, En skrikande lillebror från sitt rum vid datorn och spelen.
Så sjukt att man kommer förmodligen sakna de saker man hatar mest just nu.

Saker jag däremot inte kommer sakna är garanterat allt skitsnack i denna staden, det är verkligen helt sjukt vad folk trycker ner varandra för att man väljer att gå sin egna väg.
Jag kommer inte sakna att man inte passar in överallt, det finns inte så många val. Man har en väg att gå annars blir det svårt att ta sig igenom vardagen.

Jag kommer inte sakna alla omogna killar som bor här i staden, killarna som dessutom är äldre än mig men fortfarande mobbar folk. Inte bara mig, utan andra också. Jag hoppas att deras föräldrar får se och skämmas över vilka människor deras barn har blivit och är.

Jag kommer inte sakna tjejerna i denna staden som ställer sig bakom killar som beter sig sjukt otäckt bara för att få killarna på sin sida. Som väljer att kasta skit på oss tjejer för att vi väljer att stå upp för oss själva och inte acceptera sättet vi blir behandlade på.

Jag hoppas att nästa gång jag sätter foten i Karlskrona så ska något bra ha hänt, jag kommer inte sluta kämpa för allas lika värde, allas rätt att gå vilken väg man vill. För mig är det lika viktigt att kunna få vara med vem man vill som att få se ut hur man vill.

Karlskorna är min hemstad & jag hade så gärna önskat att man hade kunnat se tillbaka på staden och se något bra. Men tyvärr är det mesta jag ser här hat, ångest och död. För det är precis vad som händer i denna staden, folk är inte försiktiga när det gäller att en människa når sin gräns & det i sin tur leder till död. Folk tar dö på varandra, oavsett hur grovt det låter så är det så det är.

En sista gång, TÄNK EFTER innan du publicerar en elak bild t.ex. Alla människor har en gräns och du vet inte om det är du som gör att gränsen blir nådd. Så snälla, var försiktiga med varandra!

Angående trollet som precis erkände.

2018-01-18 08:48
Från Aliciahedberg

Hej på er!

Idag på morgonen vaknade jag av ett meddelande på mobilen där jag hade fått en ursäkt utav en av de anonyma troll som suttit på ett specifikt media och skrivit skit om mig och min syster framförallt.

Det visade sig ganska snabbt att det var han som hade skrivit saker om både mig, min syster och ÄVEN dragit in en av mina vänner i detta dramat.
Jag insåg också imorse att han skrev till mig och min syster i ren panik då han måste ha förstått att det inte gick som han ville då någon i en av trådarna hade avslöjat honom och han numera var ett ämne som alla drev om i trådarna.
Ganska tragiskt att inte förens skiten vänder tillbaka på honom så vågar han erkänna vem han är.

Jag är så fruktansvärt chockad då det dessutom visade sig att han var en av alla kollegor på statt. Som jag dessutom aldrig haft en konversation med utanför arbetet. Att han valde att kasta skit på en 17 årig tjej med falsk information på ett anonymt media är helt sjukt i mina ögon & i efterhand erkände han också att han inte hade en aning om vad han hade skrivit då han hade fått den informationen av någon annan.
Inte förens jag ifrågasatte om han hade tyckt att det var okej om det var hans syster som hade varit samtalsämnet där, så förstod han hur hårt saker tar på mig och min syster när man får läsa saker om varandra utav anonyma idioter.

Jag har fortfarande inte godtagit hans ursäkt och det lär ta ett tag innan jag gör det.
Oavsett vad han skrev så var han med och deltog i att sprida falsk information om ett par oskyldiga tjejer. Och dessutom piskade han på diskussionen vilket gjorde att andra ville delta också.

Jag är fortfarande förstörd över hur oerhört äckliga människor det finns. I dagsläget är jag så FRUKTANSVÄRT glad för mitt val om att flytta till Stockholm, där jag ska jobba och ÄVEN fortsätta min gymnasieutbildning!

Kram!

Att spotta någon i ansiktet.

2018-01-17 16:50
Från Aliciahedberg

Hej på er!

Som ni alla vet har det varit ett par hektiska dagar i Karlskrona efter incidenten på Statt nattklubb där jag jobbade i helgen.
Jag är så galet besviken på människor runt omkring här. Alla nättroll som tror att det har rätten att uttrycka sig precis som man vill. MEN problemet i det hela är att dessa människor som trycker ner oss inte är offentliga, utan gömmer sig bakom en anonym app som finns till för att kunna diskutera saker i olika städer och samtidigt vara anonym.
Jag fick höra att det skrevs en hel del om "nollan i kassan på statt" Och "den 17 åriga idioten som förtjänar alla skit hon kan få". Det skrevs även saker om oss alla tre tjejer som " Slynorna har legat runt med hela staden de senaste åren och vill nu har uppmärksamhet".
När jag fick höra att jag var ett samtalsämne skrattade jag till en början, tills jag läste det själv och såg hur sjukt grova människorna var. Att sitta och skriva så sjuka saker om tre tjejer som gått ut i media för att folk ska få veta vad som hände.
Folk verkar inte förstå vad som hände eller hur mitt jobb såg ut när jag jobbade där, vad mina uppgifter var eller hur jag moraliskt och regelsätt gjorde vad som krävdes när jag jobbade.

Så ja, nu vill jag ha alla nättrolls uppmärksamhet tack!
Jag tänkte att jag ska berätta för er troll hur allt fungerade och vad jag gjorde under den aktuella kvällen. Eftersom ni inte kan ta saker med mig personligt väljer jag nu att skriva ut till alla, även till er troll genom min blogg. För jag vet att ni är tillräckligt nyfikna för att ta er in här och se och läsa om mitt "DRÖMYRKE som telefonförsäljare" som jag tydligen skrivit här och om hur jag "hoppar av gymnasiet för detta drömyrket".

Som sagt:
Under den aktuella kvällen satt jag som vanligt i Kassan, som är mitt ansvarsområde. Jag är verken nattklubbschef eller entrevärd. Vilket vissa tror efter att tidningen valde att skriva något som inte var sant. Jag fick till mig under kvällen vad som hände och hade under hela kvällen ingen inblandning i verken val eller hanteringen av situationen. Jag hade inte under kvällen fått all information och hade därför knappt uttalat mig om vad jag tyckte om situationen.
När själva händelsen utspelade sig när ägaren utav stället valde att skrika en del av oss anställda och vakter rakt upp i ansiktet stod jag bara med i klungan.
Jag fick alltså ta hotfulla ord och blickar för något jag inte hade varit delaktig i, vilket resulterade i att jag tog ett steg framåt och ifrågasatte hans ord. Då valde han att ännu en gång gå upp i mitt ansikte och utdela fler hotfulla meningar och blickar.

Så varför jag var med i media handlade om att jag blev illa behandlad fast att jag inte hade med saken att göra. Att sedan media väljer att ta med t.ex 3 minuter i radio från ett 15 minuters långt samtal från början kan jag inte ansvara för. Självklart vinklas och förvräng saker i media, vilket de flesta borde kunna lista ut.

Varför jag sedan dök upp på jobbet dagen efter igen handlade om att jag ville visa min lojalitet till mina arbetsgivare och kollegor. Jag ville inte lämna dem i skiten när dem var tvungna att gå till jobbet dagen efter pga deras ansvar. Vi alla stod tillsammans i detta!

"Hon lekte viktig och ringde ett samtal och stod och funderade i ett hörn om hon skulle släppa in min kompis som var född senare än 96 på en lördag" dök också upp som en kommentar i appen.
Jag tänkte förklara för denna person hur jag hanterade detta enligt regler som finns där.

Jag minns inte exakt vilken kväll detta kan ha varit, men jag vet att det har hänt att jag fick ta över uppgiften att kolla legitimation på folk under kvällen i ca 5 minuter. Det berodde på att någonstans på klubben startades ett bråk där det krävdes att både entrevärdar och ordningsvakter grep in. Vilket gjorde att jag fick ta dörren. I vanliga fall släpper vi inte in folk som är födda senare än 96 men en del kvällar bestämmer entrevärdarna och ansvariga tillsammans att ändå släppa in dem. Just denna kvällen hade jag missat informationen angående detta, vilket gjorde att självklart valde att ringa de ansvariga för att få ett svar så jag inte gjorde fel val, så nej till er troll som tror jag lekte viktigt. Jag utförde mitt jobb efter regler och hur vi har blivit informerade om att göra det.

Jag kommer inte skriva mer efter detta, men jag vill tillägga till er som tror att jag leker kändis och att jag inte alls är en influencer. Jo till er troll, jag är Influencer för JFR.se och det är det enda jag har skrivit om att vara influencer, dessutom fick jag i uppgift av JFR.se att skiva det i min logg som en del i vårt samarbete och jobb tillsammans.
Förresten, ett nytt samarbete kommer snart upp med JFR.se. Håll utkik ;)

Så till alla er fega jävla troll där ute, skriv till mig privat så ska vi absolut disskutera om alla jag legat med, om vilken idiot jag är som kallar mig för influencer och hur mycket skit jag förtjänar att ta.
Tyvärr verkar ni inte ha tillräckligt mycket luft för att stå för vad ni tycker, för dem enda som skrivit till mig privat har skrivit positiva saker.

KRAM!

Träning & jobb (CASEAPP.SE)

2018-01-11 14:56
Från Aliciahedberg

Hej på er!

Har precis torkat efter en dusch och ett jobbigt träningspass. Körde ett pass här hemma med hjälp av kroppsvikt bara, inte alltid så enkelt det heller. Känns galet skönt att ha kommit igång med träningen igen efter flera månader av uppehåll.
Just nu sitter jag vid datorn och håller på ihop lite praktiskt jobb inför Stockholmsflytten, det är mycket som ska gå ihop och fixas.

CASEAPP.SE är hemsidan där skyddet på min dator kommer ifrån. I samarbete med Caseapp.se fick jag även hem ett otroligt snygg och matchande mobilskal till min Iphone 7 plus.

Kika gärna in på min Instagram och delta i tävlingen jag har tillsammans med Caseapp.se där vi delar ut ett presentkort till värde av 300kr (!!!!) hur bra?? Länk till bilden kommer här:

TÄVLINGEN

Och till er som inte vill delta i tävlingen men ändå är sugna på att beställa något från hemsidan har jag en rabattkod till er: "ALICIAAH20" som ger er 20% rabatt på ert köp.

Saker jag gjorde redan som liten.

2018-01-10 19:18
Från Aliciahedberg

Hej på er!

Jag har precis satt mig ner efter en löprunda och en dusch. När jag stod i duschen fick jag denna idén som är att jag redan som liten började med en del saker som jag fortfarande håller på med eller startat upp igen efter en paus. Så här kommer de sakerna:


1. Redan när jag var liten gillade jag att stå framför kameran, som ni ser här på dessa bilderna är jag väldigt liten. Min syster är den begåvade fotografen som jag lyckades få tag på som liten, haha.


2. Andra grejen är att jag redan som liten började blogga, om jag var duktig eller inte är en sak att snacka om. Jag kan säga att jag inte var så duktig på att förklara och få ut det jag egentligen ville. Men lite gullig kan jag erkänna att det är nu när man ser tillbaka på saker.
Här kommer länk till bloggen:

http://mobil.aliciahedberg.bloggplatsen.se

3. Sista saken jag kunde komma på var att jag redan när jag var liten älskade musik och särskilt att sjunga. Det har alltid legat nära hjärtat för mig. Att jag inte kunde sätta alla toner osv är ett faktum, men träning ger färdighet och jag har kommit en bit på den vägen! Här kommer videon från när jag skulle fylla 8 år och sjöng i Snäckan som fanns i Hoglandspark förut.

Outfit for today

2018-01-09 14:28
Från Aliciahedberg

Här kommer lite bilder från dagens outfit:

Jacka - Pullandbear.com

Tröja - Chiquelle.se

Byxor - Ginatricot.com

Skor - Bohoo.com

Solglasögon - Asos.comVad kommer jag jobba med i Stockholm?

2018-01-08 19:15
Från Aliciahedberg

Hej på er!

Idag har jag legat i sängen hela dagen, knappt rört mig. Ganska skönt efter en jobbhelg, men också ångest givande när man inte gör något alls under hela dagen. Därför var jag tvungen att städa rummet idag, lugna själen lite.

Nu till vad jag tänkte prata om, jobbet i Stockholm. Vad kommer jag göra? hur mycket kommer jag jobba och vart i Stockholm kommer jag jobba?

Jo, det är såhär att jag kommer sitta på kontor och jobba som försäljare på ett företag som heter Tryggsam. Jag kommer jobba på huvudkontoret som ligger i Nacka med att aktivt ringa runt till privatpersoner för att starta samarbete mellan företaget och kunden. Enligt mig verkar detta väldigt roligt och det skiljer sig en hel del från vad jag har gjort förut. Mina tidigare jobb har alltid inneburit en hel del fysiskt jobb, vilket ändras en del nu då jag kommer jobba mer från det psykiska om man kan beskriva det så.

Jag kommer jobba heltid, men under kontorstid. Vilket innebär Måndag-fredag mellan 08.30-17.30. Det känns otroligt skönt då det kommer bli enklare för mig att få runtoner på saker och också ha tid till annat under helgerna.
Jag kommer flytta upp redan den 29 januari och har min första utbildningsdag den 2 februari. Jag är så exalterad och så redo nu.
Ibland får man känna sig stolt över sig själv och det är precis vad jag gör nu. Jag har gjort detta helt av min egna hjälp, inga kontakter osv. Bara av mig själv, klapp på axeln till mig!

Ha det bra!

Hiss och diss under 2017.

2018-01-05 22:16
Från Aliciahedberg

Hej på er!
Idag tänkte jag köra ett inlägg som innehåller lite utav mina hissar och dissar under 2017. Hoppas det uppskattas.HISSAR:

- Första hissen är de två stockholmsresorna jag gjorde under 2017, dem var så välbehövliga. Första resan gjorde jag av en hel del anledningar, bland annat för att umgås med mig själv. Vilket behövdes.
Andra handlade om flytten till Stockholm, jag kollade på mitt boende och var på två olika intervjuer inför jobb. En riktig HISS enligt mig!

- Hiss nummer två är min födelsedagsfest som jag hade i september tillsammans med Linnea. Den var otroligt lyckad och alla hade superkul. Hur härligt är det inte med lyckade fester? Också en riktig HISS!

- Nästa hiss handlar om mina sociala medier och framförallt Instagram. Den har växt snabbt och jag har fått en hel del samarbeten vilket är väldigt kul. Allt går framåt och fortsätter bara att växa. HISS på den!

- Den största och bästa hissen enligt mig är helt klar Bali-resan. Vilken resa och vad mycket jag fick med mig därifrån. både kunskap och känslor, minnen osv. Helt otroligt att man kan vara så kär i något man gjort och att man kan sak,na det så otroligt. Största HISSEN!!!!

DISSAR:

- Den första dissen är att jag valde att lämna Aspero och min klass. Det var ju såklart för en bra sak, men jag kommer helt klart sakna mina vänner och även lärarna. Ganska trist DISS!

- Nästa diss är tiden då jag har mått som sämst. Även detta året, precis som 2016 blev det ett år utav deppiga dagar och orkeslösa månader. Samtidigt som det har varit riktigt jobbig under dessa dagarna har jag lärt mig att hantera det vissa gånger. Riktigt dålig DISS!

- Nästa diss är att jag har behövt känna saknad under året. Både när det gäller familj och folk utanför. Jag har bland annat saknat min mormor, som bor i kalmar vilket har gjort att vi inte setts regelbundet hela tiden. Andra personen är såklart Mike, det har varit fruktansvärt och är fortfarande det. Att sakna någon med en känslan av att allt är hopplöst. Det har gått upp och ner med planering osv. Allt är lite svajigt just nu, men vi får se vart allt hamnar och hur det slutar.

Vad händer nu?

2018-01-04 16:59
Från Aliciahedberg

Hej på er!

Dagen har varit väldigt lugn för mig, jag vaknade tidigt och åkte till tandläkaren då jag hade en tid bokad. Efter det åkte jag in till stan för att vila en stund. Nu har jag kommit hem till huset och ska träna, samt fixa mig inför möte på jobbet.

Som ni flesta kanske vet så har jag fått jobb uppe i Stockholm, vilket jag är så himla glad över. Jag tyckte att det kändes bra när jag gick från intervjun, men samtidigt visste jag att det kunde bli ett nej då det finns så mycket folk som har en hel del som inte jag har.
MEN, jag fick det. Boendet är också fixat, vilket redan var löst innan jag fick jobbet då jag var och kollade på lägenheten sist jag var i Stockholm.
Jag kommer bo tillsammans med en annan tjej och hennes hund. En supertrevlig tjej med en väldigt bra inställning. Ska bli kul att få inreda och fixa allt som innebär nytt boende.
Självklart hade jag velat bo ensam, vilket jag förhoppningvis kommer kunna senare om jag hittar något. Det är ju tyvärr väldigt svårt att hitta boende till ett okej pris och på ett bra ställe.
Men det kan samtidigt vara väldigt skönt att ha någon till hjälp där uppe då jag bara har min morbror och hans sambo där.

Så flytten kommer ske den sista veckan i januari, vilket ska bli jättekul.
Snart kommer jag berätta om jobbet jag fått och allt vad det innebär.
Ha det bra!

Stressig dag / Möjligheter

2017-12-20 16:09
Från Aliciahedberg

Hej på er!

Idag har det varit en stressig dag för mig. Det började med att jag hade ställt klockan fel imorse så jag kom inte upp förens 06.20 istället för 05.50. Vilket gjorde att det blev en hel del stress på morgonen. Jag hann i tid till första intervjun. Ja, jag har nog inte skrivit ut helt och hållet vad jag har gjort och gör här uppe. Men ja, jag har varit på jobbintervjuer idag. Första intervjun var rolig, men kändes inte som något tillräckligt för mig. Däremot andra intervjun kändes otroligt bra, det verkade vara ett otroligt roligt jobb, med väldigt härliga kollegor. Så nu hoppas jag på att få besked om det så snabbt som möjligt.
Dagen överlag har varit bra, tyvärr hände en sak som gjorde mig lite ledsen. Men det kändes som ett måste, något som jag väntat på ett tag nu. Allt negativt tar en hel del energi, men också ger det mig något positivt. Nya möjligheter.

Jag kommer stanna här uppe till lördagsmorgonen. Så skönt att slappna av bara, imorgon har jag en sak till inbokat. Sen är planerna för dessa dagarna avprickade.

Jag ser fram emot nya möjligheter och nya steg i livet.

NYA FÖRÄNDRINGAR!!

2017-12-18 11:38
Från Aliciahedberg

Hej på er!

Det har skett en stor förändringar i mitt liv ovh inför min framtid. En förändring som jag trodde skulle dröja och inte komma redan nu. Jag är fortfarande lite i processen där jag försöker ta in det, då det är en väldigt stor förändring.

Till saken.
I fredags var jag i skolan i vanlig ordning, när jag hade slutat fick jag en känsla av att jag ville hem till huset. Så jag satte mig på bussen och åkte hem, tog in posten och såg att det fanns ett brev till mig. Jag öppna och förstod ganska snabbt att det var från Distans-Gymnasiet. Jag trodde att det bara var en bekräftelse på att min ansökan hade kommit fram, men att jag inte hade blivit intagen. Men, med en förvånad blick mötte jag en rad längst nere på pappret där det stod "Tacka JA till platsen". Det var då jag förstod att jag hade kommit in.

Så, Redan efter julen kommer jag börja läsa gymnasiet hemifrån, vilket kommer ge mig så mycket möjligheter och förmåner.
Tyvärr var det jobbigt idag när jag var tvungen att ta mig till skolan och berätta att idag var min sista dag på Aspero för klassen. Lika jobbigt var det att säga hejdå till lärarna, då man kommit en del av de ganska nära den senaste terminen.

Men, nu säger jag hejdå och tackar för tiden där. Samtidigt välkomnar jag en hel del förmåner och möjlighet in i mitt liv. Som redan nu har börjat, imorgon åker jag till Stockholm, där jag kommer att ta tag i en del saker som förhoppningsvis kommer ske redan i höst.

Jag ser fram emot detta & är så lycklig just nu!


Framtidsplaner, nya projekt & gymnasiesök!

2017-12-14 20:58
Från Aliciahedberg

Hej på er!

Jag är tillbaka lite sakta men säkert. Jag har fortfarande mina deppiga dagar, som tyvärr fortfarande är fler än vad jag har dem där glada och produktiva dagarna.
Jag har tagit mig en del till skolan denna veckan, men även de dagarna jag varit hemma har jag fått otroligt mycket gjort. Alla är i stort sett inskickat och jag är nästan klar med denna termin, vilket nu resulterar i mindre stress.

På tisdag åker jag till Stockholm och stannar fram till fredag/lördag, äntligen!!!
Och varför jag åker dit kommer jag inte berätta mer om än att det har med ett stort steg inför mina framtidsplaner att göra. Jag är så ivrig och hoppas det går bra.
Jag känner att jag har så mycket planerat. Jag har sökt in till ett nytt gymnasium dessutom, hur det går med det osv vet jag inte förens i sommar.
Jag och min fina vän Elin har även planer tillsammans, som jag förmodligen snart kommer kunna presentera. Det är fortfarande väldigt nytt, men något jag tror både hon och jag har funderat på innan. Planering ang det sker på Söndag.

Vi hörs snart igen & då kanske jag kan avslöja lite mer för er!

Det är okej att känna.

2017-12-04 21:47
Från Aliciahedberg

Hej på er!

Jag väljer att skriva detta inlägget för att kunna nå ut till folk som undrar och bryr sig. Till folk som är nyfikna och egentligen inte bryr sig. Till folk som själva känner som jag och behöver en stöttande hand vid sidan av.

Jag kan börja med att säga att ingenting har hänt, allt är som det har varit hela tiden. Allt rullar på som innan, skolan är fortfarande igång, jag är fortfarande lika kär, jag är fortfarande här.
Bara det att jag inte mår bra, jag mår inte som innan. Det är den enda skillnaden just nu. Dagarna går, jag gör det jag ska. Men jag känner inte som innan, allt jag gör är inte med samma kraft, inte med samma glädje. Inte alls.
Jag vaknar upp vissa dagar med känslan av att det inte finns något jag har lust för inför dagen. Jag vaknar och känner att inget är roligt. Jag är tillbaka i en svår period, som jag just nu inte vet hur jag ska ta mig ur.

Jag gör det jag känner ger mig lite styrka, jag försöker komma ut och träffa folk. Jag försöker ta mig till skolan, fast att det inte alltid det går. Just nu tynger skolan en hel del, den tar nästan all av mina energi och styrka. Jag vill inte gå dit, jag vill inte lägga all min styrka och energi på skolan. Den enda styrkan jag tar åt mig varje dag jag kommer dit är mina vänner, dem finns där och är så stöttande. Vilket jag uppskattar så mycket.

Just nu lever jag för alla människor runt omkring mig som hör av sig, visar att dem bryr sig. Jag lever på tanken av att snart träffa Mike. Jag behöver ta mig härifrån.

Nu ska jag snart gå och lägga mig, en ny dag att försöka ta åt mig all styrka jag kan hitta!
Ha det så bra!

Update || BALI

2017-11-21 22:36
Från Aliciahedberg

Hej på er!

Jag är tillbaka efter ett break igen. & jag kan säga er att under denna tiden har det hänt en hel del.
Jag bloggade sista från hotellet i Köpenhamn & därefter tog jag semester. Vi åkte som sagt till Bali där vi stannade i 2 veckor.

Jag kan säga att denna resan har varit det absolut bästa som har hänt mig, inte nog med allt sjukt jag har varit med om där (många historier kommer berättas) hittade jag också kärleken på ön.
Jag kan säga att känslan när jag lämnade honom där var fruktansvärd, hopplöst & jag visste inte hur eller när vi skulle ses igen. Nu, ett par veckor efter resan har vi äntligen bokat in ett datum när han kommer hit till mig. Jag är så glad och så lycklig, det har varit jobbigt & är fortfarande jobbigt att sitta på andra sidan jorden av varandra. Men, känslan av att vara kär är något jag aldrig upplevt innan.. & jag är så glad att äntligen få känna detta.

Jag klipper in lite bilder här från resan & länkar även till min youtube-video därifrån. Tyvärr blev det bara en video då mitt minneskort förstörde för mig.

Ha det bäst till nästa gång vi hörs!

KÖPENHAMN

2017-10-24 20:43
Från Aliciahedberg

Nu har vi kommit fram till Köpenhamn, vi stannar på hostel över natten som heter steel house Copenhagen. Jätte mysigt!

Imorgon tar vi första flyget vid klockan 07.20, så klockan står på 04.00...
vi hörs!

Den andra är uppe!!!

2017-10-15 18:50
Från Aliciahedberg

In och kolla!!!