RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-25 00:44:23

Aliciahedberg blogg

Aliciahedberg blogg på Nouw

Glöm inte ta hand om dina tänder - Tips från mig!

2019-08-24 13:44
Från Aliciahedberg

(I samarbete med Distriktstandvården)

Något som är sjukt viktigt redan från att man är liten & får sina första mjölktänder är ju självklart tandvården. Genom att ta hand om sina mjölktänder i tidig ålder kan man spara en väldigt bra framtid inför sina kommande tänder.

Men självklart kan problem dyka upp oavsett hur duktig man är med sin tandhygien. Och med hjälp av Distriktstandvården kan man få snabb hjälp genom korta köer & akuttider för den som råkat illa ute med sina tänder.

Något jag läst mycket om när det gäller Distriktstandvården är deras moderna tänk, genom bland annat barnpassning vid akuta ärenden. Du kan alltså få hjälp fast att du har barnen hemma hos dig. Det kommer vara sjukt uppskattat från mig när min lilla L kommer & jag kanske är tvungen att ta mig till tandläkaren men inte har barnvakt.



Uppdatering 7 månader senare.

2018-11-24 09:43
Från Aliciahedberg

Hej på er!

Nu är jag här igen och skriver, 7 månader senare.
Oj vad mycket som har hänt ska ni veta, väldigt mycket förändringar sedan sist!

Vi börjar snabbt med mitt boende, jag har flyttat till en etta i Huddinge. Jag trivs som fisken i vattnet, helt otroligt bra. Jag är kär i min lägenhet och känner just nu att jag aldrig vill flytta härifrån..

Som ni säkert sett på min Instagram och Facebook så är jag numera i ett förhållande, eller rättare sagt har varit i snart 6 månader.
Att det skulle krävas att flytta till Stockholm för att hitta sin stora kärlek visste jag inte, men jag är glad att jag gjorde det.
Och jag är mer kär än någonsin!!!

Och så kommer vi till jobbet.
Jag har slutat på Tryggsam och det gjorde jag i september, efter 8 månaders slitande och även en hel del roliga minnen där så var det dags att ta mig vidare.

Jag sökte ivrigt efter nya säljjobb runt om i Stockholm och tillslut hittade jag rätt.
Jag jobbar nu på mobiloperatören Tre’s huvudkontor vid Globen.
Jag jobbar med företagsförsäljning som Account manager, ett roligt jobb och också väldigt krävande.

Hemma i Karlskrona har jag varit 5 ggr sedan jag flyttade, vilket snart är 1 år sedan. Helt sjukt vad tiden går snabbt, ibland stannar jag upp och undrar hur jag ens tog mig hit.

Min bästavän Vlora har fått sin lilla Maximus, som vi har längtat och pratat om denna lille i säkert 1,5 år!!
Jag älskar honom så mycket och saknar lilla familjen där hemma varje dag!


Nästa gång jag kommer hem
till Karlskrona blir nu till julen.
Jag och Lennie kommer för att fira jul med familjen, det ska bli mysigt!

Lite uppdatering ifrån Stockholm, hör snart!!

Vad gör man när alla gör likadant?

2018-04-16 19:57
Från Aliciahedberg

Vad gör man när alla gör likadant?
Vad gör man när alla klär sig likadant, när alla skaffar likadana frisyrer och när alla skaffar sig en rutin som ser likadan ut?
Vad gör man när man börjar känna att man gömmer sig i mängden av alla andra? Och när man inte kan eller vågar visar sin egen framgång?

Det är klart att det är svårt att göra succé när vi här i dagens samhälle har en rutin man ska leva efter och också förvänta sig att alla ska må bra utav det?
Man ska gå i skolan, man ska träna rätt, man ska äta bra mat och jobba. Man ska klä sig rätt och bete sig som alla andra runt omkring en.
Vad händer om man då väljer att bara ta del utav vissa av dessa saker, att bara göra en del till sin rutin.

Vem är det som faktiskt tror att det kan vara rätt att säga till någon att om man inte gör saker på detta viset så kommer man inte lyckas tillräckligt här i livet, det kommer bli svårare för en att göra succé?
Vem är det som säger att alla vill göra succé?
Kan man inte bara få skaffa sig de rutinerna man känner passar en själv, oavsett om det handlar om att studera eller träna?

För jag menar, det är ju ingen annan än jag som faktiskt ska leva mitt liv och trivas med mig själv. Så om jag väljer att lägga upp mina rutiner på det sätt jag vill & också kanske plocka bort en del av dem som inte fungerar för mig, vad gör det dig?

Jag kan ju inte bete mig som någon annan eller göra något jag själv inte trivs med för att DU ska tycka om mig och vara stolt.
För den enda gången någon får vara stolt över mig är när jag själv kan vara det. Annars är det inte mig du är stolt över, då är det dina val du gjort åt mig.

Så om jag väljer att inte äta kanelbullar på kanelbullens dag eller inte ha en midsommarkrans på midsommar, vad gör det dig?

Jag har idag haft en jobbig dag, saker blir svårare när folk väljer att inte kunna se mig för den jag är. Men den dagen jag står där och är mig själv helt och hållet & inte nått dina mål, utan istället nått MINA mål. Då ska JAG vara stolt över mig.

Sjukaste påsken någonsin.

2018-04-03 10:18
Från Aliciahedberg

Hej på er!
Just nu sitter jag på pendeln påväg hem från jobbet, tog mig upp imorse och kände mig superpigg.
Jag känner mig helt frisk men tyvärr håller inte min röst när jag pratar med kunderna, hostan kommer och tar över samtalen.
Därför valde jag att åka hem igen, helst hade jag kämpat på men det känns inte schysst att smitta ner hela kontoret.
Under påsken har jag alltså legat däckad i sängen, från torsdagen tills igår.
Har känt mig helt deprimerad, haha. Alla har varit ute och haft roligt och jag har fått ligga sängen och glo upp i taket.
Nu ska jag lägga mig i sängen och bara bli frisk. Usch vad jag hatar förkylningarna...

När det blir dags för barnen att fly från Sverige.

2018-03-14 19:24
Från Aliciahedberg

Hej på er!

Idag är kommer det ett inlägg som jag tänkt skriva de senaste dagarna, tyvärr har jag haft för mycket att göra så jag inte kunna lägga tid på detta inlägget.

Det är så att detta inlägget kommer handla om mina nära och kära, även hur vidriga människor vi har här i Sverige.
Min mamma blev vårdnadshavare åt två underbara och fina killar från Afghanistan för några sedan. Killarna hade flytt från sitt hemland för att kunna överleva krig och tortyr i deras land.

Endast 13/14 år gamla kom dem hit för ca två år sedan, ensamma och helt vilsna i ett land där dem inte förstod någon. Dem hade både fått se med egna ögon familjemedlemmar och andra människor mista sina liv, och på flykten mot överlevnad tappade dem även bort sina syskon & föräldrar på vägen.

Dessa pojkar har hjärtan utav guld och dem har en styrka utav stål. Dem har kämpat med skola och även att lära sig språket. Dem har både försökt och lyckats ta sig in i samhället här i Sverige, vilket har varit en kamp i sig när man kommer som ung pojke till ett nytt land helt ensam.
Jag har varit så fast vi dessa killarna sedan dag ett, jag älskar dem som mina egna bröder och hade gjort allt för dem.

För någon månad sedan kom ett brev gällande "I", som då berättade att han inte längre var välkommen här i Sverige. Världen rasade ganska fort för både min familj och "I". Han var helt förstörd, han hade skapat sig en familj här och nu skulle han längre inte vara välkommen i vårt land.
En utav anledningar som migrationsverket hade till att han inte skulle få vara kvar var att det inte fanns tillräckligt mycket bevis för att han INTE skulle ha kontakt med sin familj, hur ska man kunna bevisa att man inte har kontakt med sin familj,mer än på det sätt han redan gjort?
Min mamma valde att kämpa ännu en gång för hans överlevnad, inte skulle han behöva fly ännu en gång. Migrationsverket ansåg att han skulle skickas tillbaka till sitt hemland, där talibanerna väntade på att avsluta hans liv. Vilket det även fanns en hel del bevis på.
Ingen funkade som det skulle i detta skedet och allt stod still.

I fredags förra veckan, fick vi ett meddelande utav "I" där han berättade att han var tvungen att fly då han inte kunde stanna för att sedan bli hemskickade till sitt hemland och där mista livet.
Vi var helt förstörda när vi fick veta att han var påväg till ett annat land, men i sista stund förstod vi att det var den ända vägen för hans överlevnad.
Vi har kontakt med honom och senast nu ikväll fick jag ett samtal från "I" där vi småpratade en stund och där han berättade hur han hade det.
Han har även berättat hur rädd han är och hur mycket han saknar allt här.

Jag är så fruktansvärt äcklad utav både Sverige och personerna på Migrationsverket.
Hur i helvete kan man ha så mycket stolthet i sin kropp för att kunna bestämma över ett barns överlevnad eller död.
Personen från migrationsverket är utav en sån typ som sätter stämpel på vilka barn som ska dö och vilka som får överleva. Och denna person valde att vår "I" skulle skickas tillbaka för att mista livet.

Vad lever vi i för Sverige? BARN flyr inte bara från andra länder utan nu flyr dem från SVERIGE.
BARN flyr från SVERIGE för att överleva.
Jag är utan ord & mår så dåligt när jag tänker på "I" där han nu är.
Min familj kommer fortsätta ha kontakt med "I" och hjälpa honom med allt möjligt i landet där han nu befinner sig.
Man låter inte sina familjemedlemmar försvinna, pågrund av ett skevt Sverige vi lever i.

BARN flyr från SVERIGE, läs tills ni förstår hur illa detta är.


Personliga bästa, jfr.se & lite sång

2018-03-07 19:12
Från Aliciahedberg

Hej på er!

Idag vaknade jag med en bra inställning, käkade frukost och gick till jobbet.
Det visade sig ganska fort att det lönade sig med att jag hade en bra inställning till dagen.
Sålde på väldigt bra idag och fick in en hel del nöjda och glada kunder, precis så som jag vill ha det. Som jag brukar säga till mina kunder ” jag jobbar bara med nöjda kunder här på Tryggsam”. Och det lönade sig med ett glatt humör, landade på mitt personbästa idag.
Har satt en 9 som bästa förut, men idag landade jag på 13 avtal. Då får man skryta lite om sig själv, så kul att gå hem med en känsla av att man inte vill gå hem från arbetsplatsen, utan att jag hellre hade suttit kvar några timmar.

Så imorgon, ska jag försöka göra lika bra ifrån mig som idag. Det genererar inte bara bra saker till mig, utan också till hela teamet när man är på glatt humör.
Sälj föder sälj som man brukar säga!

Tänkte dela med mig utav två saker till här idag, först mitt samarbete med jfr.se. Fick hem ett par galet snygga brillor därifrån, lite färg i vardagen är aldrig fel. Kika in på jfr.se för att ta del utav deras grymma grejer. Här är även en länk till brillorna jag fick hem:
https://www.jfr.se/glasses-oslo-yellow?utm_source=aliciah

Här kommer även två videor från när jag sjunger lite, haha! Gäller att bjuda på sig själv, ellerhur??
Den andra videon finns upplagd på min Instagramstory, kika gärna där med!

Söndags mode

2018-03-04 18:05
Från Aliciahedberg

Hej på er!

Helgen har varit bra, har dock varit så otroligt trött. Har märkt att jag är igång 200% med skola och jobb i veckorna, vilket betyder att så fort jag slappnar av under helgerna blir jag helt slut.
igår tog jag det bara lugnt, låg i sängen i stort sätt hela dagen. Slutade med att jag kollade på nya beck filmen och sedan Melodifestivalen.

Idag har jag varit produktiv, har pluggat, lagat matlådor, städat och äntligen tvättat igen. Tycker det är så kul att göra saker rent. Så att tvätta alla kläder och sängkläder är så skönt, äskar det verkligen.

Imorgon är det äntligen Måndag igen, ser fram emot en ny vecka med nya möjligheter och planer.
Ha det bäst!


Här kommer lite bilder från mitt rum:

När kommer jag tillbaka till karlskrona?

2018-03-02 20:25
Från Aliciahedberg

Hej på er!
Det var ett tag sedan ni hörde av mig här på bloggen nu, tyvärr har jag verkligen inte orkat sätta mig ner och få inläggen gjorda. Men idag tänkte jag att jag ska försöka skriva ett inlägg.

Jag får väldigt mycket frågor angående flytten, hur jag har det här & en hel del fler frågor.
Jag tänkte att jag skulle ta upp detta i ett annat inlägg, så har ni fler frågor till mig så kan ni skicka till mig privat eller skriva här under inlägget!

Ja, nu till inläggets mening. Jag skulle ju ta mig till Karlskrona idag, har varit ganska taggad hela veckan för att få träffa mina vänner och min familj igen.
Men, här uppe i Stockholm har vi haft otroligt dåligt väder. Ska inte säga att det har varit kaos i kollektivtrafiken (har bara behövt ta taxi hem en gång efter jobbet..) utan snarare att jag har klarat mig fruktansvärt bra, trots snökaoset. Så att ta mig TILL Karlskrona tror jag hade fungerat, däremot att komma hem till Stockholm igen sen skulle blir en tuffare match.
Tyvärr blev resan inställd, men jag hoppas kunna åka nästa helg, om jag inte väntar tills början av april istället.

Ikväll blir jag ensam, kanske plugga lite?

Kram!

Marknadsföring rakt i mailen, gratis! - Braths SEO-skola.

2018-02-13 19:51
Från Aliciahedberg

(Betalt samarbete med Braths SEO Skola)

Tycker du att det är knepigt att veta vad som är avgörande om dina inlägg från bloggen eller din hemsida kommer synas på Google?
Har du svårt att lista ut hur du ska göra för att få en bättre och smartare marknadsföring?

Kolla hit, jag vet lösningen på dina problem!

I samarbete med Braths SEO-Skola här idag kommer jag berätta lite om deras grymma sätt att förmedla hur det fungerar med olika saker inom marknadsföring.
Vad jag gjorde i första steget var att jag helt enkelt började prenumera på deras mail-skola som fungerar så att man får ett mail varje månad i nio månader framår där det kommer tips helt enkelt vad du kan får för resultat, hur du går tillväga och hur du bör tänka.
Alla mailen är skrivna av Magnus Bråth.

Jag själv har redan fått mitt första mail, vilket var väldigt lärorikt. Jag lärde mig hur jag bör tänka när jag gör min titel för ett inlägg på bloggen t.ex, för att då synas mer på Google.

Så slutligen:

- Prenumerera på mailen, helt GRATIS.

- Ta åt dig och testa av alla tips i mailen.

- Invänta exalterat nästa mail!


Ta er in på https://brath.se/seo-skolan/ och börja prenumerera idag!


( Betald marknadsföring )


Vecka 3

2018-02-11 15:59
Från Aliciahedberg

Hej på er!

Imorgon går jag in på vecka tre här i Stockholm. Jag trivs fortfarande, både med boende och jobb. Skolan är tråkig, som vanligt.. Men jag kämpar på även där.
Jag ska ha en språklaboration i spanskan nu på Torsdag, intressant..

Igår satt jag hemma och kollade Melodifestivalen, innan dess pluggade jag en del . Gjorde ett prov och en inlämning, var så trött igår när man för första gången på en vecka slappnade av och tog det lugnt. (förutom plugget då).

Idag har jag varit hemma, började med att plugga lite på morgonen, sedan åt jag frukost följt av att jag sprang bort till tvättstugan och fick tvätten gjord. Så skönt att tvätta och känna att allt är rent, haha.

Imorgon är det äntligen Måndag igen, första gången jag sagt så tror jag. Men jag tycker det är kul med måndagar numera, kanske inte att man måste stiga upp tidigt men just att man börjar om och startar upp en ny vecka med nya möjligheter osv.

Ha en fortsatt fin Söndag!
Kram!