RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-05-15 02:44:59

madebyhanna blogg

madebyhanna blogg på Nouw

Virka en babyfilt

2018-10-06 12:16
Från madebyhanna

Det är många som har frågat efter mönster till filtarna som jag har virkat. Här kommer en kort guide då jag själv inte gjort något mönster.

Jag brukar virka med DROPS baby merino garn när jag virkar till bebisar. Till det har jag använt nål nr.3 och en start på 120 luftmassor.

Denna filt är virkad med mormorsränder, se hur man gör HÄR.

För att virka en vågig filt har jag tagit hjälp utav det HÄR klippet.

Jag har använt samma garn, nål och start till båda mönstren och jag tycker att resultatet blir toppen! Klippen är på engelska men hon är så duktig på att visa så det blir enkelt att hänga med!

Lycka till!

BEBISKONST

2018-04-03 08:53
Från madebyhanna

Jag har länge haft en idé om att låta Vilja måla en tavla. Nu under påskhelgen blev det äntligen av! För att göra det här skulle jag nog rekommendera att vara två vuxna som hjälps åt, det var väldigt smidigt att Jonas kunde tappa upp badet medan jag och Vilja målade, samt att ha någon som fotar/filmar.
Jag började med att måla canvasduken i en matt gråfärg då jag anser att en del tavlor lätt kan se lite glansiga ut om man inte gjort en bakgrund innan. När färgen hade torkat använde jag en svart och vit fingerfärg (GIFTFRI!!) från Kär&Lek, som jag spred ut i små prickar över duken, sedan fick Vilja krypa runt och dra med händerna på duken. För säkerhetsskull fick hon ha nappen i munnen medan så att inte händerna skulle råka titta in.
Jag trodde att hon skulle tycka att det var jätteroligt med kladd men hon var väldigt skeptisk till en början. Sedan kom jag på att jag kunde lägga en leksak på andra sidan duken och då blev det mycket roligare att krypa över.
När tavlan var färdig så hoppade vi direkt ner i badet och färgen gick verkligen bort på en gång!
Vad mer kan jag säga än att det är den finaste tavlan i huset! Lilla vännen på bara 10 månader!

PYSSEL INFÖR PÅSK

2018-03-05 09:11
Från madebyhanna

I inlägget som jag skrev igår visade jag hur man snyggt kan göra sig en bordsdekoration utav gips. Två utav lökarna som jag tänkte plantera i det projektet, var så små att jag kom på den här idén.

I kylen hade vi ett paket med ägg som gick ut på datum i Januari så istället för att slänga använde jag dem för att plantera i. Knäckte ägget ganska långt upp på toppen, tömde och sköljde ur skalet! Sedan la jag i lite jord och satte i dem små lökarna!

Det blev verkligen så sött! Jag har dem små äggen i varsin äggkopp! Enkelt att flytta på och då dem är så små passar det fint i badrum, kök eller där det finns lite mindre utrymme!

Plantera i påsk

2018-03-04 16:40
Från madebyhanna

Jag fick en liten snilleblixt igår som jag snabbt förverkligade. Jag ville göra ett stort ägg att plantera i vilket enkelt gick att göra med hjälp utav en uppblåst ballong och gipsbindor! Gipsbindorna klipper man i kortare bitar som man sedan doppar i vatten och stryker på ballongen. När gipset stelnat spräcker man ballongen och kvar blir skalet i gips.

Lökarna planterade jag i en plastpåse då gipset löses upp i kontakt med vatten. Jag rullade ner kanterna på plastpåsen och gjorde en liten krans av björkris som jag sedan la runt lökarna, på så vis ser man inte plastpåsen som lökarna ligger i.

Jag är jättenöjd med resultatet och tycker att det blev väldigt fint! En rolig present att ta med om man ska bort runt påsk!

Två alternativ till påskris

2018-03-04 09:41
Från madebyhanna

I år är planen att skippa fjädrar. Därför har jag plockat fram två alternativ till påskriset som man enkelt kan pyssla ihop själv!

Det första är att pyssla ihop garnbollar! Det tror jag de flesta har fått gjort när dem var små. Man kan antingen göra det på det ”gamla” sättet genom att klippa ut två ringar i papp eller så gör man det snabba sättet och använder gafflar! Jag använde en ”pompom maker” som finns att köpa på cchobby.se.

Mitt andra alternativ är att limma fast små pompomer med limpistol. En sådan pompom är som en liten kula i ull. Jag tror att det riset skulle bli väldigt fint om man blandar olika färger och storlekar! Var inte rädd för att ösa på med pompoms! Täck gärna grenarna!

Jag använde vita pompoms för att det var det som jag hade hemma! Söker ni på ”pompomer” inne hos cchobby.se så kommer det upp flera billiga och bra alternativ!

Hoppas ni känner er taggade för att pyssla inför påsken! Förhoppningsvis hinner jag med att visa er några pyssel till!

Plantera tomater (del 1)

2018-03-02 18:35
Från madebyhanna

Fredagsnöjet idag blev att testa plantera tomater utav tomater! Vilja sov i vagnen en sväng på eftermiddagen så då passade jag på!

Jag såg på youtube när Helen Torsgården testade att göra det här och hennes tomater har fått skott efter bara fem dagar! Man ska i alla fall skiva tomater och sätta skivorna i jord! Sedan vattna (såklart) allt eftersom dagarna går!

Jag tänkte att jag uppdaterar er om ungefär en vecka och ser hur det går för tomaterna!

Min Vilja-bok

2018-01-09 10:47
Från madebyhanna

Boken om Vilja. En enkel anteckningsbok med bevarade minnen, stora som små! Jag har en tanke, en vision om att skriva ner dem finaste, roligaste, knäppaste och största händelserna i hennes liv. Saker hon säger och saker hon tar sig för! Hittills har jag inte kommit längre än att jag har skrivit ner alla hennes första gånger här i livet som tex. Första gången hon vände sig, satte sig, reste sig osv. Min förhoppning är att kunna ge henne den boken sedan när hon blivit vuxen så att hon kan få läsa om vilket litet bustroll hon var! Men jag skriver också för min egen skull, för att kunna blicka tillbaka och minnas dem små men ack så viktiga stunderna!

Det är mitt lilla tisdagstips till er med barn! Notera det som ni vill komma ihåg!

Önskar er en fin dag!
Kram!

7 månader - siar om framtiden

2017-12-19 22:25
Från madebyhanna

Så var det dags igen, ännu en månad har gått och den här lilla tjejen blir bara större och större! Det är nu det börjar hända grejer! Under den senaste månaden har hon börjat kräla/krypa. Hon tar sig precis dit hon vill och står gärna upp i soffan mot ryggstödet! Vi väntar med spänning på att tänderna ska börja titta fram och om inte allt för länge sätter hon sig nog upp själv! (Det är väldigt nära)

Några framtida yrken för den lilla damen baserat på hennes nuvarande intressen:

- öronläkare: Hon verkar väldigt fascinerad och tittade och grejade med pappas öra i säkert en kvart! Tur för mig som är hörselskadad och kanske får hjälp utav dottern framöver!

- Massör: Äter hon från flaska så petar hon alltid med handen, antingen bak i min rygg eller på armen. Sitter hon bredvid så trampar hon på mig med fötterna!

- Besiktningsman: Hon granskar varje vrå i huset. Känner och klämmer.

- Skräddare eller slöjdlärare: Alla sorters tyger verkar vara utav intresse! Hon klöser, river och känner på strukturen mycket noggrant!

Torka apelsiner

2017-12-19 20:58
Från madebyhanna

Jag hade en vision om att hinna göra en dörrkrans innan jul men jag tror att det får bli efter! En stor och fin vinterkrans! Planen är att dekorera den lite med kottar och apelsiner bland annat. Så jag gjorde egna torkade apelsinskivor!

Såhär gör du:
- Skiva upp en apelsin
- Lägg de på en plåt
- In i ugnen några timmar i 75-100 graders värme

Det tar väldigt lång tid innan dem är färdiga men inte så krävande heller! Man bara har de i ugnen medan man får andra saker gjort!

Pepparkakssticks

2017-12-12 18:57
Från madebyhanna

Jag har sagt det förr. Julen och bakning är två saker jag verkligen inte är intresserad utav. Men jag tycker däremot om att pyssla så när jag såg det här tipset på Pinterest så var jag tvungen att testa! Degen finns ju färdig att köpa så det var i princip bara att kavla ut, skära strimlor, in i ugnen och sedan dekorera! Det gör man genom att doppa pepparkakorna i smält vitchoklad och sedan i strössel eller krossade polkagrisar!

Supergott och väldigt enkelt! Dessutom tycker jag att dem blev rätt så fina i sin ojämnhet! Kanske ännu finare att slå in i cellofan och ge till värden/värdinnan kring jul!

Lykta gjord utav vatten

2017-12-11 17:46
Från madebyhanna

Förra veckan satt jag inne på Pinterest och scrollade efter inspiration till en del jul- och vinterpyssel. Då snubblade jag över den här idéen och var tvungen att testa med en gång! Det är gratis och du kan göra om det hur många gånger som helst, förutsatt att du har allt hemma!

Fyll en kakform med vatten och låt stå i frysen över natten! När vattnet frusit är lyktan klar! Vänd formen upp och ned så att isen lossnar, ställ ut den i snön eller på bron och lägg i ett ljus! Superfint!

Lussehjärtan och planering

2017-12-10 21:05
Från madebyhanna

Jag har verkligen varit dålig på att uppdatera, jag erkänner det och jag försöker bli bättre! Varje dag skriver jag en lista på saker som ska göras under dagen, det är så lätt att man fastnar i annat annars! En återkommande punkt som jag har varje dag är att tömma och fylla diskmaskinen. Det kanske låter fånigt men tro mig, det blir inte gjort annars! En punkt som jag dock fortfarande jobbar på är mina sociala medier! Vi får helt enkelt se hur det artar sig!

I veckan åkte hela familjen hem till svägerskan och bakade lussebullar! Istället för de hederliga lussekatterna så testade jag att göra några hjärtan istället, tycker de blev väldigt fina! (Och goda)

Pepparkakor

2017-12-05 13:23
Från madebyhanna

Så blev det ändå lite jul här hemma. Jag är som bekant inte det största fanet utav julen, faktiskt. Skulle inte gärna drömma om att ha tomtar inomhus eller andra dekorationer. På sin höjd brukar jag ta fram adventsljusstakarna i fönstren och tända ljus men där stannar det för mig. Kanske att det blir annorlunda med åren då det finns barn i huset, det får tiden utvisa! Detsamma gäller såklart allt julbak och liknande, jag är inte så intresserad. Men det är klart, vem vill stå och baka pepparkakor själv? Det blir nog också roligare i framtiden.

Jag fick i alla fall ett tips utav en vän som hade dekorerat köpta pepparkakor med kristyr och strössel, så det sysselsatte jag mig med igår kväll. Lyssnade på en riktigt bra bok i två timmar och pillrade med de små snöflingorna och kristyren samtidigt! Resultatet blev väldigt fint!

Namngivelse

2017-12-03 16:23
Från madebyhanna

Då var det god tid att berätta lite om namngivelsen. Då vi är en väldigt stor familj, där Jonas har en släkt som står väldigt nära, beslutade vi att ha ett gemensamt kalas med Viljas kusin. Det skiljer ca.2 månader på tjejerna och istället för att ha varsitt kalas med 50 personer på varje så blev det ett istället med ungefär 70 personer.

Vi gjorde oss en egen ceremoni som Jonas yngsta syster så fint hjälpt oss att styra upp och hon fick agera lite talare genom hela ceremonin!

Ungefär såhär såg upplägget ut:
- Hälsa alla välkomna, tända ljus (ett för Vilja och ett för Ester)
- Musik: Välkommen hem
- Dikt
- En rolig anekdot om flickorna
- Fakta om namnens betydelse och stjärntecken
- Föräldralöften
- ”kröning” , barnen fick varsitt halsband som minne utav denna dag
- Musik: handens fem fingrar
- Dikt

Sedan bjöd vi på en massa fika!

Man kan kanske tro att det slutade där men vi hade en liten överraskning planerad. När samtliga gäster fikat färdigt tog vi på oss ytterkläderna och gick ut! Väl ute tände vi en massa ufo-ballonger och skickade iväg mot himlen. Det var så galet fint! Väldigt svårt att få en sådan känsla på bild men det var, wow!

För att sammanfatta hela dagen så finns det bara ett ord och det är kärlek! Vi är otroligt tacksam över alla fina människor som finns runt omkring oss och att våra flickor får växa upp med dem vid sin sida!

Min Vilja

2017-11-13 19:34
Från madebyhanna

Förra veckan fotade jag det efterlängtade julkortet på vår lilla tjej! Förstå att jag väntat så många år på att äntligen få skicka iväg ett kort på min egen dotter! Jag fixade i ordning för lite fotografering i vardagsrummet, tog 7 kort och samtliga blev så himla fina att det var svårt att bara välja en som skulle få bli årets julkort!

Hur som helst har jag tänkt vänta lite med att visa dem bilderna så att familjen hinner få hem korten i December först! Men jag fick mersmak utav att fotografera vår lilla skatt så jag och Vilja hade en liten fotosession idag igen och bilderna kommer här!

UTVECKLING

2017-10-17 12:23
Från madebyhanna

Plötsligt blev barnvagnen ens bästa vän! Vilja hade för inte så länge sedan en period där hon inte alls ville ligga i vagnen utan hon skulle bara sitta och titta tills hon slutligen stupade av trötthet. Detta resulterade i att jag fick gå cirka 4 kilometer med en gnällande bebis i vagnen som inte somnade förrän vi åter stod med vagnen utanför dörren. Så jag gav upp mina promenader. Nu under de senaste två veckorna är det helt tvärtom. Jag hinner knappt lägga ned henne i vagnen förrän hon har somnat och sedan sover hon i 1-2 timmar! Så skönt! När hon sover inomhus så vaknar hon efter 30 minuter (dagtid) så jag har börjat ha henne ute i vagnen oftare nu då hon verkar trivas så bra i den! Det är lustigt vilka vändningar det kan bli från en dag till en annan med dem små trollen!

ÅTERFÅ KNOPPARNA PÅ DIN ORKIDÉ

2017-10-17 12:15
Från madebyhanna

I slutet på augusti testade jag ett tips som jag läst om angående orkidéer. Om blommorna trillat av och Knoppar saknas så skulle man ta ur växten från krukan, skaka loss all jord och sedan sätta den i en vas med vatten. Jag har haft min i en vas ungefär två månader och nu har det kommit flera knoppar! Det är dock lite taskigt med sol Denver årstiden så jag har flyttat min växt dit solen lyser mest nu!

VARMCHOKLAD PÅ EN PINNE

2017-10-11 20:10
Från madebyhanna

Onsdag och Lill-lördag. Regnet smattrar mot fönsterrutorna, allt förarbete i groventrén är klart och tapetseringen äntligen påbörjad! Vi tar oss en paus framför tv-n med en kopp belgisk varmchoklad och tända ljus. Mysfaktorn är på topp!

Ofta på kvällarna när det inte finns någonting att titta på så brukar jag ha lurar i öronen och lyssna på en bra bok istället! Under förra veckan hann jag lyssna på tre böcker under tiden vi påbörjade projektet i groventren. Så skönt att kunna göra saker samtidigt som man läser en bok! De böcker jag läst hittills är ”vem fan är han?” Inte någon personlig favorit för min del. Jag läste också ”säg att du är min” och den rekommenderar jag verkligen så mycket! I början kände jag bara att ”nää, gud så förutsägbar” men jag hade så fel och den blev ruskigt spännande! Avslutningsvis lyssnade jag på första delen ur ”bakom din rygg” som jag också tyckte var bra!

I samarbete med BookBeat, som är den tjänst jag använder mig utav, får ni 30 dagar gratis att lyssna om ni signar via den här LÄNKEN, du avslutar din prenumerationen precis när du vill men gör du inte det efter dem 30 dagarna så fortlöper prenumerationen.

Just nu läser jag andra delen ur serien om Christoffer Silverbielke och man blir helt BESATT, så sjukt bra böcker och jag tror det är ungefär åtta böcker i den serien! Första boken heter ”en nästan vanlig man”. Det jag tycker är bra med BookBeat är att när man trycker in sig på en bok ur en serie så står det i vilken nummerordning dem kommer i! Jag gillar också att man får betygsätta böckerna när man läst/lyssnat klart och kan se hur många stjärnor alla böcker har!

Kan ni förresten dela med er utav era bästa boktips? Skulle vara så roligt att se vad ni läser/lyssnar på!

KLADDKAKEKAKOR

2017-10-09 17:38
Från madebyhanna

När jag såg receptet på dessa var jag direkt tvungen att testa det! Vem gillar inte kladdkaka liksom? Det här receptet kan alltså inte vara annat än gott tänkte jag!

Receptet hittar ni HÄR. Det står att man ska ha 225g mörk choklad men jag nöjde mig med 200g. Kändes onödigt att köpa tre chokladkakor bara för dem 25 gram som saknades. Kakan blev väldigt god men också lite besk i smaken då det är så mörk choklad. Vill man så kan man ta hälften ljus och hälften mörk choklad! Det kanske är bra också att den blev lite mäktig så äter man inte upp allt på en gång!

Hoppas ni vågar testa!

Plötsligt händer det

2017-10-09 17:33
Från madebyhanna

Vår lilla tjej som inte alla verkat särskilt intresserad utav att vända sig, mer än att vrida runt huvudet, överraskade idag genom art vända sig från rygg till mage! Självklart var jag på toaletten när det hände men turligt nog gjorde hon om samma procedur en gång till! Wohoo!

Man blir sådär löjligt stolt när det väl händer ens eget barn! Det gick så stabilt och shit vad stark små bebisar är egentligen, de har sådana magmuskler! Den här dagen är så värd att minnas tycker jag, första vändningen! Jag inser dock att det här betyder att jag måste börja dammsuga, ofta! Det trillar lätt ner en massa skräp på golvet utan att man märker det och första instinkten för dem små är att stoppa det dem får tag i direkt i munnen! Det är nu mamsen sätts på prov! Jag som hatar att städa.

Att amma

2017-10-02 21:27
Från madebyhanna

Innan Vilja kom hade jag en hel del förväntningar kring amning. Jag var dock väldigt beredd på att det kanske inte skulle gå att amma men jag hade också bestämt mig för att om det gick så skulle jag göra det. Att amma har gått väldigt bra för oss och Vilja har följt sin kurva precis som hon borde vilket är ett kvitto på att det har fungerat. Men handen på hjärtat är det inte alls som jag trodde innan att det skulle vara. Visst, det är behändigt att ha maten med sig, billigt och för det mesta väldigt mysigt MEN det är också väldigt krävande. Du måste vara tillgänglig närhelst det kan bli dags, oftast har man en aning kring ungefär när det är på G men att kunna åka iväg ensam i flera timmar går inte.

Aldrig hade jag trott att det skulle kunna vara jobbigt rent psykiskt att amma. Men ibland är det fruktansvärt jobbigt och det kan kännas mer som ett tvång emellanåt. Något jag också tycker kan vara jobbigt är att inte ha koll på hur mycket hon får i sig. Senaste månaden har hon varit så ur fokus när vi ska äta och bara tittar på allt runt omkring, nyfiken som hon är! Detta resulterar i att hon vaknar fler gånger på natten och alltså äter mindre portioner men oftare!

Jag har börjat ge vika lite grann och har börjat ge henne ersättning innan läggdags. Det har fungerat väldigt bra för oss att kombinera det med amningen, så får vi se hur länge det fungerar. Men ärligt så är det inte hela världen om hon skulle börja rata bröstet heller! Viktigast att hon är mätt!

Hoppas verkligen att ingen där ute tar illa upp men det kan vara väldigt viktigt att prata om det jobbiga som blir för en del utav oss!

Mitt bästa köp

2017-09-28 17:57
Från madebyhanna

Som föräldraledig medan andra föräldern jobbar innebär en hel del resor på tu man hand, bara du och barnet. Jag har tyckt att det varit väldigt jobbigt att köra och inte längre sitta bak med Vilja. Jag har inte koll på om hon sovit eller varit vaken hela vägen? Jag vet inte om hon gråter för att hon tappat nappen eller för att hon är hungrig. Allt är så mycket enklare att förstå när man verkligen vet och inte bara gissar att hon sovit tex.

Nu när jag börjat vara ensam hemma med Vilja igen efter sommaren så införskaffade vi en spegel. "Wow" tänker ni säkert, inte. Men det är så otroligt skönt att bara slänga en snabb blick i den och se att hon sover för att sedan kunna utesluta trötthet om hon blir grinig!

Hallelujah till den och skönare bilturer på egen hand!

FRÖKNÄCKE

2017-09-20 19:42
Från madebyhanna

Jag är egentligen inte den som bakar särskilt ofta då jag tycker att det är så himla tråkigt, sedan är jag nog lite rädd för att jag ska äta upp allting själv också! Förra året fann jag dock kärleken i att baka fröknäcke som är både nyttigt och otroligt gott! Jag har fått en del förfrågningar på min instagram @madebyhanna där ni undrat över receptet så här kommer det! Originalet har jag hittat på ICAs hemsida men jag har gjort om det lite grann då jag inte haft allt hemma. Och för att jag tycker att det blev godare.

Du behöver:
1 dl sesamfrö
2 dl solrosfrön
1 dl majsmjöl
1 dl krossade linfrön
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
1/4 dl chiafrönGör såhär:

1. Sätt ugnen på 150 grader

2. Blanda ihop alla torra ingredienser. Blanda sedan i oljan och det kokande vattnet medan du rör om. Låt svälla i 15 minuter.

3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper som ligger på en plåt. Lägg sedan ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut degen så att den blir tunn.

4. Toppa gärna degen med flingsalt och skjutsa in plåten i ugnen ca.1h (beroende på ugn kan det ta längre/kortare tid. Vi har en varmluftsugn och då är 55 minuter den perfekta tiden) När brödet är gyllenbrunt är det färdigt men känn dock så att vätskan är borta innan du tar ut brödet.

5. Ta ut brödet och skjutsa över bakplåtspapperet på ett galler. Låt brödet svalna så att det stelnar till.


Jag tycker att brödet är så gott att knapra på bara som det är men ibland lyxar jag till det med en tomat eller ostskiva! Smör behövs inte tycker jag!

25% RABATT - DESENIO

2017-09-19 13:55
Från madebyhanna

I samband med att jag gjorde om i vardagsrummet och köpte det fina vitrinskåpet från Ikea så skickade jag även efter dessa snygga posters från Desenio. Jag visade lite grann också hur jag planerade att bygga upp min tavelvägg och här ser ni det slutgiltiga resultatet!

Koden ”HANNAEDLUND” ger 25% rabatt hos Desenio mellan 19-21 Sep. (gäller ej handpicked posters eller ramar). Koden delar jag i ett samarbete med dem så passa på att fynda!

Jag är riktigt nöjd med min tavelvägg och tycker att det underlättar något oerhört då man kan beställa passande ramar till bra priser på deras sida också!

COOEE VS DIY

2017-09-18 16:15
Från madebyhanna

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lagerhaus

Det är väl ingen som har missat dem klotrunda vaserna från Cooee som gjort succé under åren? Jag är i alla fall en utav dem som väldigt gärna velat ha en men som inte riktigt har haft råd, än mindre nu med föräldrapenningen. Jag har letat så länge efter en rund vas på loppis att kunna måla om och efterlikna dessa men utan resultat. För någon vecka sedan hittade jag dock dessa fina små ljuslyktor från Lagerhaus i perfekt rund form. Dessutom kunde man vända på dem upp och ned för att använda dem som vas.

Dessa kostar 29kr/st och är 8cm i diameter vilket motsvarar den lilla vasen ur Cooee som är 10cm. Priset på den ligger runt 130-199kr beroende på var man köper den. Med färg blir den från lagerhaus i ungefär samma prisklass men man kan göra betydligt fler då färgen räcker långt. I mitt fall blev priset 29kr då jag redan hade allt annat hemma.

Du behöver:

- Ljuslyktor från Lagerhaus

- Vintagefärg och Wax

- Bra penslar


Gör Såhär:

Måla ett tunt lager med Vintagefärgen, låt sedan torka och måla ett varv till. När det känns som att färgen täckt helt och arbetet är torrt så är det bara att vaxa och det gör du genom att pensla på ett väldigt tunt lager. Tips är att läsa på förpackningen för bästa resultat beroende på vilka produkter och märken du använder.

Jag gjorde två stycken och valde att ha den ena som ljusstake och den andra som vas. Vill man variera så är det bara att vända dem upp och ned emellanåt.

TINY FEET

2017-09-10 16:25
Från madebyhanna

Dagen då hon hittade fötterna första gången minns jag så väl. Hon satt med rumpan på min mage och lutade ryggen mot mina lår. Från ingenstans så sträckte hon sig fram mot fötterna och tog tag i ena stortån. Blicken i hennes ögon när hon insåg att det var hon som gjorde det, var helt fantastisk! Det var första gången hon verkligen tittade när hon tog tag i något, oftast har det ju bara blivit omedvetna flax med armar och ben. Detta var för över en månad sedan.

Idag hittar hon till fötterna utan problem och ska helst stoppa, det hon greppar tag om, i munnen. Lite lättare att roa henne nu. Det är bara att ge henne en leksak eller att starta tv:n så är hon nöjd länge. Fötterna är dock bäst!

På tal om fötter så har hon sådan himla fotsvett. lite lustigt tycker jag men mamma pussar gärna på dem små fossingarna ändå!

Ditt fötterna sticker, drar även händerna! ☺️

Lördagstripp

2017-09-09 17:39
Från madebyhanna

Idag tog vi oss en tur till Umeå. Jonas kompis tänkte titta efter en ny bössa och behövde moraliskt stöd. Medan de roade sig med sitt så tog jag och Vilja en sväng in på Lagerhaus. Jag var mäkta imponerad över butiken med hela två (!!) våningar! Än mer imponerad är jag över mig själv som bara handlade för 190kr!

Jag köpte två sådana piedestaler som man kan ha i hyllor, på bord osv. En lite mindre variant men vill man går det såklart att ha dem på golvet med! Jag köpte två saker till också men dem tänkte jag göra om lite med ny färg! (Ja, man får göra om saker som är nytt också! )

Jag hann även med att träffa en av mina bästa tjejkompisar som numera bor i Umeå. Så himla roligt att få träffa henne än om det bara blev en snabbis!

DBKD VS DIY

2017-09-08 14:14
Från madebyhanna

En ny kategori här på bloggen kommer att bli "LYX VS DIY", en kategori där jag kommer att visa hur man kan göra en egen budgetvariant när plånboken inte räcker till.

Här är ett gammalt pyssel där jag målat loppisfynd i vintagefärg. Målar man med vintagefärg blir det en matt finish precis som på DBKD krukorna! Riktigt snyggt, enkelt och billigt pyssel! Dessa krukor finns dessutom nästan på varenda loppis för ca.15-20kr styck. Sedan att man får vara lite kreativ på köpet är ju inte fy skam!

Det här är "krukorna" som vi hittar på nästan alla loppisar!

Här är som det kan se ut efter att man gett dem en omgång med vintagefärgen! Lite annorlunda mot original men ändå lite samma! Vill man vara lite ERNST-ig och sätta dit ett läderband runt halsen så blir det nog lite likt hans krukor istället!!

DIY - MED ERICA LJUNG

2017-09-07 18:07
Från madebyhanna

Hösten är här och det betyder såklart att en massa härligt pyssel står på schema! Än bättre känns det agg vi har hus med tomt så att man kan pyssla lite utomhus också! Idag tänkte jag bjuda på en lite annorlunda "dörrkrans" som jag har valt att inte hänge på dörren. Här nedan kommer en liten beskrivning kring hur jag gjort.

DU BEHÖVER:
2 stycken Erica Ljung (eller någon annan sort om DJ hellre vill det)
Ståltråd (jag använde sådan grön tråd som man har när man binder buketter)
Kjedja
Metallring (finns hos Creative Company )
En avbitare

GÖR SÅHÄR:
Klipp lös bitar utav din Ljung och vira fast dem runt ringen med hjälp utav ståltråden. Jag började från vänster och höger, mötte sedan upp arbetet i mitten där jag försökte att dölja tråden genom att sätta dit några mindre kvistar utav ljungen.

Kedjan använde jag för att hänga upp ringen ute på bron. Men tänker man hänga upp den på dörren så blir kedjan mest bara överflödig.

Lycka till!