RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-05-15 20:46:14

juliajk blogg

juliajk blogg på Nouw

22/8

2018-08-22 18:48
Från juliajk

Jag sitter på mitt sovrumsgolv och känner ångesten i mig, hur den tar över min kropp och mitt huvud. Katastrof tankarna kommer en efter en, jag får svårt att andas samtidigt som jag inte känner någonting. Det är helt tomt. Jag nyper mig själv i armen för att känna något, jag lever ju fortfarande men känner mig mer död än levande.

Jag vet att jag inte är deprimerad längre, men när paniken och ångesten kommer på besök i min kropp förlorar jag allt hopp. Samtidigt som jag känner en lättnad över att min vardag inte är tom längre, jag skrattar på riktigt nu.

Vissa dagar känner jag ingenting, allt är tomt och ensamt. Men så känner jag solen i ansiktet och kommer på att jag faktiskt lever och känner saker.

vänner

2018-08-13 20:42
Från juliajk

Den varma instängda luften, blandat med alkohol och cigarettrök. Jag står där mitt på dansgolvet i en stad som jag kallar för hemma, fast än jag bara känner fem personer. Vi dricker ljummen öl, dansar till dålig techno tills vi inser att det inte går längre. Vi måste ut, vi trängs bland folk och går ner för en massa trappor tills den varma sommarnatten slår som en vägg mot oss.

Vi går och badar fast ingen av oss har badkläder förutom två stycken. Vattnet är varmt och omsluter varje cell av min alkoholpåverkade kropp, jag vet hur jag tänker att det här är som en film. Det är det här jag kommer komma ihåg när jag blir gammal.

På nattbussen hem gör jag allt för att inte somna, jag räknar alla lampor som åker förbi. Jag tänker på någon snubbe och inser att jag verkligen inte orkar med det längre, jag har ju vänner som fyller mig med en massa lycka.

:(

2018-04-17 15:52
Från juliajk

vlogg

2018-03-07 09:55
Från juliajk

Run away

2018-03-01 14:24
Från juliajk

Jag gnäller så mycket här att det nästan är löjligt, men låt en kvinna leva okej! Jag har inte blivit nöjd med något den senaste tiden, antar att jag kan skylla på vintern. Men det känns lite töntigt att man ska skylla på den, för jag har faktiskt varit med om 23 vintrar och borde ha vant mig med mörkret och kylan nu.

Skyller på kivet istället.

Jag är i något mellan ting just nu, jag vet att det här är slutet och att jag börjar närma mig något nytt. Men det är extremt tråkigt kan jag säga. Att plugga ämnen som man inte riktigt tycker om är tråkigt, att ha ett jobb som man inte gillar (I'm so sorry) är ännu tråkigare. Att sedan då pendla dem här två blir extremt svårt. Men det är bara att acceptera den här perioden i livet.

Tyvärr blir min kreativitet väldigt lidande, vilket betyder att den här bloggen är utdöende om inte redan död. Jag blir inte nöjd med något jag skriver eller några blogg idéer. Men kul om ni kollar in då och då, för ibland får jag till små texter mellan mina mentala sammanbrott och det är alltid något!


- Ride -

2018-02-14 16:00
Från juliajk

Det är så jävla svårt ibland, jag vill göra så himla mycket saker. Men det tar stopp, inget kommer ur mig. Vad jag en skriver eller gör känns det fel, inget blir bra. Ångesten skapas i mig, gör något då!! Skriker den på mig, men det går inte. Man kan inte alltid prestera, och det är okej. Ibland tar det stopp och det är inget man kan göra något åt. Bara acceptera det och låta det gå över. Man är bara en människa, som ibland sätter lite för höga krav på sig själv.

My mind

2018-02-14 11:18
Från juliajk

Ibland är det bara jävligt svårt att älska sig själv, hur mycket man en försöker så är man bara inte nöjd.

all about: jade roller

2018-02-12 17:44
Från juliajk

Okej jag har hittat en ny nördig grej när det gäller hudvård, en Jade roller(den gröna staven). Jag är en hippiesjäl, vilket gör att jag älskar allt som har med kristaller och sånt att göra. Jag föll direkt för Jade roller. Det är något som fler och fler har snackat om på sociala medier, men den har faktiskt funnits i fler 100 år och härstammar från Kina.

Det handlar om att man ska massera ansiktet och ge en typ av lymfmassage. Blodcirkulationen ökar i ansiktet/halsen vilket gör att mörka ringar och påsar underögonen minskar. Många tycker även att dem får ett helt annat glow i ansiktet och att huden känns piggare.Man blir mer "plump" och får en hud som är/ser mer frisk ut. Det påminner mycket om derma-rolling men utan nålarna och smärtan.

Man ska göra det två gånger om dagen, med eller utan ansiktskräm. Det ska bli väldigt spännande att testa det här, jag älskar ju ansiktsmassage så det här kommer nog passa mig perfekt!

#notes#

2018-02-09 05:00
Från juliajk

Jag kommer inte ihåg hur jag kände när han sa dem orden, allt är som ett svart hål. Men jag vet att jag aldrig mer vill vara med om det. Att laga sitt hjärta är svårt och jobbigt, något man inte kan göra något åt. Man bara är där mitt i känslorna utan någon kontroll överhuvudtaget.

//Januari 2018//

2018-02-08 12:00
Från juliajk

våra Räknade dagar

2018-02-08 05:00
Från juliajk

Det var något med honom som gjorde att jag föll direkt, jag kan fortfarande inte sätta fingret på vad det var. Kanske var det hur han fick mig att känna mig så himla speciell, han tittade på mig som att jag var det enda som fanns i rummet. Eller det att vi båda visste att det aldrig kommer bli något. Hela kvällen var början på slutet och vi såg bara varandra, våra dagar var räknade.

*music*

2018-02-07 09:06
Från juliajk

//The unseen from 2017//

2018-02-06 13:00
Från juliajk

Jag va faktiskt i London i april, gjorde en massa saker under sommaren och åkte även till Way out west. Det här är en liten video med allt från 2017 som inte har hamnat i en video!

Style Icon: Stevie Nicks

2018-02-06 05:00
Från juliajk

Jag har insett att jag måste bo någonstans där det är varmt, så att jag kan gå runt såhär. Älskar Stevie Nicks stil, den är så oplanerad och verkligen hennes egna.

Mycket olika material blandat med mönster blir väldigt snyggt.

Vecka 6

2018-02-05 14:12
Från juliajk

Ny vecka, nya möjligheter och allt det där. Men hörni det känns faktiskt så, dem senaste veckorna har varit riktigt tuffa och idag vaknade jag med mycket mer energi och är faktiskt glad på riktigt. Förra veckan var väldigt tuff, så jag gjorde det man brukar göra då. Klippte mig och färgade håret!

Är verkligen så nöjd, ibland känns det bra att bara göra något för att förändra vardagen lite. Den här veckan ska jag plugga en massa, klippa video och skriva lite(som vanligt). Snart är det vår och det gör att allt känns bättre.

nice things

2018-02-03 06:00
Från juliajk

Lite musik och bilder jag har sparat den senaste tiden

all about glow

2018-02-02 13:34
Från juliajk

Okej hörni, jag har samlat mina favorit produkter när det gäller glow. Jag har dock hört att det kommer bli trendigt med matt hud, vilket känns spännande för man börjar bli liiiiite trött på alla highlighters. Natrutlig lyster i all ära, MEN jag är så trött på hetsen kring det och när det bli för mycket.

I alla fall, tillbaka till glow. Grunden är det viktigaste, som jag har skrivit extremt många gånger känns det som. Men din hud är din målarduk och för att få ett så bra resultat som möjligt måste man ta hand om den. Jag exfolierar min hud med en enzyme peeling 1 gång i veckan. Det hjälper hudens cellförnyelse, vilket gör att det i långa loppet hjälper mot finalinjer. Och såklart porer!

Lumene glow boost, är helt fantastisk. Huden blir pigg och man får så himla fin lyster , plus att den sjunker in snabbt i huden. Varje dag använder jag en 2% BHA syra från Paulas's Choice, den här jäveln är helt magisk, efter bara några dagar ser och känner man verkligen skillnad på sin hud. Porerna finns inte kvar och hudtonen blir mycket jämnare. Tipsar verkligen den här till alla, den är life changing.

Sedan har vi PTR pumkin enzyme masken, den använder jag som sagt 1 gång i veckan eller när jag känner att huden behöver göras ren och få en omstart. väldigt viktigt att man återfuktar ordentligt efter att man har lagt denna!!

Om man känner att huden ser död och tråkig ut mitt på dagen eller efter jobbet är misten från Tromborg superbra, det är mycket citrusfrukter i den vilket gör att man får en massa lyster, plus att den piggar till huden och ger fukt!

Next är då highlighters, jag föredrar flytande efter som att jag inte använder så mycket puder och tycker att det smälter ihop bättre. Fenty Beauty har fantastiska highligters, den här är lite glittrig men inte kornig som det lätt kan bli när man har glitter i. Jag brukar oftast ha den när jag ska ut eller vill känna mig extra fancy. Den andra är ger väldigt mycket lyster men har en rosaish underton vilket inte alltid passar på mig. Men den ger väldigt fint glow och är lätt att blanda in. Min favorit från Lush är Ung igen, den ger verkligen den där halv svettiga looken som är så himla snygg, plus att den är extremt dryg. Verkligen värd sitt pris, och funkar även över puder!

Högt upp i eken

2018-02-01 13:17
Från juliajk

När jag var heartbroken i höstas gick jag ut och plockade en massa ekollon för att fördriva tiden och ha något att göra. En av dem har överlevt och verkar må väldigt bra i sitt shotglas.

Längtar extra mycket till våren när solen lyser in, vill plantera honom i en liten kruka, så att man har en liten mini ek hemma. Jag har även magiska fingrar när det gäller orkidéer, dem blommor så mycket och trivs så bra. Känner mig som en stolt liten växtmamma när jag ser dom.

...notes...

2018-01-30 20:56
Från juliajk

Ibland hugger det till sådär i bröstet på mig, så att man börjar tvivla på sig själv och hela livet. Men jag har lärt mig att det går över, det varar inte för alltid.

Men snälla glöm inte bort mig, det skulle göra så ont.

You love me no longer, I know

2018-01-30 18:40
Från juliajk

Jag har verkligen blivit en smyckes person dem senaste 3 åren, jag har alltid halsband, örhängen, armband och ringar på mig. Men ändå väldigt minimalistiskt, i öronen har jag alltid små ringar i silver.

Runt halsen är det oftast dem här två, en kristall från kristallrummet och en måne/stjärna från monki. Ibland har jag fler halsband, beroende på vad jag har på mig.

Det är så fint med smycken till enklare outfits, man får fram mycket mer personlighet.

Vecka 5

2018-01-29 10:17
Från juliajk

Jag har sovit så extremt dåligt inatt och dem flesta andra nätter den senaste månaden. Hoppas på att februari blir bättre när det gäller sömn. Den här veckan består av mycket jobb och mycket skola, längtar till fredag när jag ska ut och dansa en massa.

Idag skulle jag vilja leva i en 90's movie som utspelar sig på highschool, hur underbart?

Snap shots

2018-01-28 17:20
Från juliajk

Den här veckan har gått så himla fort, jag vet knappt vad jag har gjort för något. Början av veckan var jag i Stockholm och bara levde lite, försökte att inte tänka på skola och jobb. Sedan har jag jobbat och pluggat, försökt få mer struktur när det gäller den biten. Men det är extremt svårt, men någon gång så kommer jag väl in i det.

/My go to makeup/

2018-01-27 11:52
Från juliajk

Efter som att jag numera pluggar och jobbar så lägger jag inte ned lika mycket tid på mitt smink. Det går i perioder, men min vardags sminkning just nu tar kanske 20 minuter max? Då är inte hudvården inräknad hehe...

Jag använder mig av en foundation från Lumene i färgen 0 och sedan ett löspuder från kicks som jag applicerar med min fuktiga beautyblender.

Higlighter använder jag lite olika men oftast ung igen från Lush, till ögonen använder jag en ljusbrun skugga över hela locket och en lite mörkar brun vid fransade och "under" ögat.

Till läppar har jag ett rött läppstift som jag duttar på läpparna för att få det mer naturligt.

Done!

-Notes-

2018-01-26 06:00
Från juliajk

Jag vill bara ha någon att hålla i handen, det räcker med det.


Det är som att allt går på autopilot, jag ser hela mitt liv i slowmotion, låter det bli förstört för att sedan bygga om det igen. Förstör allt som är mitt.

Serie//Lawless Ocean

2018-01-25 11:00
Från juliajk

Jag har på senaste tiden blivit lite halv besatt av båtliv, sitter och kollar på vloggar av människor som seglar jorden runt.Det är så himla häftigt, hur man kan leva ett helt annat liv ute på sjön, som är mycket friare.

Den är serien handlar om ett massmord som hände på havet, men ingen har försökt reda ut det, förens nu. Väldigt intressant hur livet på havet är helt utan regler och lagar. Jag har kollat på två avsnitt hittills, och är helt fast. Verkligen ett stort tips till er som gillar spänning och dokumentärer!

Hurricane Drunk

2018-01-24 17:57
Från juliajk

Hej hjärtan!

Hela mitt liv hamnade på någon typ paus när jag var i Stockholm, råkade bli kvar några dagar extra. Jag ska strukturera allt med skola och plugg. Tips, gör aldrig det samtidigt man bli super stressad.

/Wolf Alice/

2018-01-23 11:03
Från juliajk

I lördags såg jag wolf Alice på Debaser, jag är en sucker för lite halv trash spelningar vilket det här va kan man säga. Dem är så bra live, men om man inte gillar ”rock/grunge/pop” eller vad man ska kalla dem så är det inget för dig. Gitarrister som spottar på scen och slår sönder sin gitarr är något man fick se, vilket inte är så vanligt längre. Men jag gillar det! Dock blev lokalen extremt varm, trotts att jag stod längre bak.

Trendspaning//lilac

2018-01-22 06:00
Från juliajk

Är det någon färg som jag verkligen tror kommer bli stor är det lila, en mer lavendel lila i olika nyanser. Jag är helt såld på den färgen just nu, det kan ha att göra med att jag kopplar den väldigt mycket till min bardom. Men jag blir väldigt lugn av den färgen.

Det är så himla fint att bära bara den färgen från topp till tå!

Men även väldigt fint att ha som en detalj för att få in lite färg i sin outfit, vilken kan vara svårt ibland!

Såååå fint att ha på ögonen med en enkel bas, jag är verkligen helt såld på den här färgen.

Jag såg att Lindex har börjat ta in en massa plagg i den här färgen, Lindex är ett så underskattat varumärke! Dem har en massa fina plagg OCH olika storlekar. Inte bara en massa kläder för smalisar.

Jag fallar ner varje dag

2018-01-19 16:10
Från juliajk

När slutar det göra ont, det är lite som att ha ett öppet sår. Det börjar läka men blir infekterat varje gång, samtidigt som man försöker dölja såret allt vad man kan.


Ett jävla krig i mitt bröst varje dag, ingen sida vinner dem bara fortsätter att döda varandra.

Velvetines/bloodmoon pt2

2018-01-19 06:00
Från juliajk

Här är del 1

Huuuuur snygg är inte den här färgen på? Den håller så extremt bra och blir inte sådär torr som andra matta läppstift kan bli (I see you Kylie Cosmetics). Dock som med andra mörka färger är den lite svår applicerad, det blir lätt fläckigt. Men jag ska försöka hitta någon läppenna som matchar och se om det blir bättre då. Har verkligen fastnat för lite mer "grunge" smink på senaste tiden, det är så kul att hamna i olika perioder och testa på olika typer av sminkstilar.