RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-05-16 21:26:04

IzaHellstrand blogg

IzaHellstrand blogg på Nouw

En månad i Stockholm - I bilder

2018-09-18 08:00
Från IzaHellstrand

De senaste månaderna

2018-09-16 16:40
Från IzaHellstrand

De senaste månaderna har bara flugit fram. Bloggen hade ett litet sommaruppehåll, det var inte riktigt planerat men det var så det fick bli.

Jag började jobba på en förskola när jag kom hem ifrån London och trivdes väldigt bra. Jag jobbade på, umgicks med familj och vänner. Efter ett tag, med hjälp av en liten renovering av mitt rum så kändes det bra att vara hemma. Det tog längre än vad jag trodde det skulle göra att hitta tillbaka till rytmen här hemma i Sverige, men tillslut så. Månaderna bara flög fram. Jag jobbade och sparade så att jag kunde åka över till London för att fira midsommar där med mina kompisar men också för att umgås med A,A och G . Tyvärr blev det ett kort besök, men jag har planer på att försöka ta mig tillbaka snart. Resten av sommaren bestod sedan av jobb, jobb, konserter och lite dagsutflykter. Jag ska verkligen inte klaga på den sommaren som jag haft, vädret var fantastiskt, jobbet gick helt ok och i juli kom beskedet att jag blivit antagen till Stockholms universitet på deras kandidatprogram inom teckenspråk och tolkning.

Med beskedet kom inte bara lättnad och glädje, det gav också enorm stress och ångest.
Hur skulle jag hitta bostad? Skulle jag trivas i Stockholm? Var denna utbildning något för mig?
Skulle jag inte tycka om universitetslivet? Skulle jag få kompisar?

Många av dessa funderingar lade sig när jag väl hitta en bostad på rekordtid, redan en vecka efter antagningsbeskedet så hade jag någonstans att bo. Universitetet är så roligt eller kanske är det utbildningen som gör att universitetet är roligt. Men det känns så bra, iallafall nu tre veckor in. Allt brukar lösa sig när man väl kommer igång och det gjorde det verkligen.
Universitetet är väldigt intensivt. Sedan kanske det skiljer sig en aning från utbildning till utbildning, men jag har det ganska intensivt. Det är inte mycket litteratur faktiskt, vilket känns skönt, men det är mycket praktiskt. Jag ska nu under mitt första på på denna treårs utbildning lära mig ett helt nytt språk där man inte använder rösten. Det är så himla kul men det tar också väldigt mycket på krafterna. Man känner sig trött konstant, men samtidigt så är väl just det som är universitetet. Det är verkligen inte som gymnasiet. Vilket ibland känns lite skrämmande men också extremt roligt.

Vem vill inte testa på något nytt liksom? Sedan kanske det inte går som man vill, livet gör sällan det, men det brukar alltid bli bra tillslut...

Flytta hem, del II

2018-04-30 14:00
Från IzaHellstrand

Rutiner.
Alla har vi dem. De kan vara genomtänkta och strukturerade.
De kan vara spontana och inte vara så bra för en. Men rutiner non the less.
Jag hade mina rutiner innan jag åkte till London.
Jag hade rutiner i London. Som också där ändrades utifrån vad jag behövde i den tidpunkten i mitt liv.
Jag hade mina rutiner när jag kom tillbaka. Dem funkade i några veckor, innan jag insåg att jag behövde nya rutiner.
Jag hade bestämt med mig själv och andra i min närhet att ta några veckor, kanske till och med månader ledigt och bara vara. Inte känna press att få jobb, eller göra något speciellt. Utan bara få vara. Det började bra. Men ju mer tid jag spenderade själv i huset, med att göra samma grejer insåg jag att jag var tvungen att ha något. Jag hade liksom börjat göra samma saker varje dag.. Vissa daga mer än andra, men alltid samma saker.
Där insåg jag att jag behövde nya rutiner. Jag behövde komma ut. Jag behövde en dags syssla, en sådan som man ville göra, eller i alla fall inte var hemma för att göra. Jag skaffade ett jobb. Det är lite ströjobb här och där men jag trivs och mår bra av att jobba och vara ute bland folk. Universitets ansökningarna är inskickade, sommarjobbs ansökningarna är inne, så vem vet kanske är rutinerna ändrade igen om några månader. Men det är det som är lite av en utmaning och det är det som gör att livet blir lite intressant.
När jag anlände till London trodde jag att det skulle bli svårt.
"Hur ska detta gå? Hur ska jag kunna leva här?
Hur kan jag skaffa mig rutiner jag njuter av och som jag trivs med?
På något sätt bara blev det så att rutinerna bara fanns där.
Vilket de nu har börjat komma här i Sverige.
Ibland hjälper det att bara ta en andetag.
Ett. Enda. Andetag. Kanske två ibland.
Men saker brukar ofta lösa sig.
Jag kan inte säga att jag alltid ser hur eller varför,
men jag vet att de oftast gör det.
Nu omfamnar jag det nya och okända som står framför mig.
Tack London för allt. Tack för alla erfarenheter, tack för alla minnen och vänner för livet.
Tack till min värdfamilj. Ni kommer alltid vara som min andra familj.
Tack och på återseende.

Flytta hem, del I

2018-04-29 21:57
Från IzaHellstrand


Det var ett tag sedan.
Det har kommit flera olika dagar då jag kände att jag hade tiden att sitta ner, ta fram datorn och skriva ett inlägg om den senaste månaden. Men då när de stunderna kommit, när jag haft tiden att sitta ner och skriva så har jag inte haft orken. Jag har liksom inte vetat vad jag ska säga.
Den nionde mars slutade jag officiellt som au pair till A, An och G. Några dagar senare satte jag mig på ett flyg med fyra väskor fyllda med saker efter 18 månader i London. Att flytta hem var svårare än vad jag trodde. Att komma hem hit och vara helt insatt i ett annat liv, andra rutiner till och med andra matvanor. Det tog tid och jag tror att det fortfarande kan vara så , men man får låta det göra det.
I början kände jag mig inte hemma i huset. Jag kände mig inte hemma i mitt rum, i min säng. Jag har valt att vara ärlig om alla dessa känslor. Jag borde också nämna att bara för att jag kände så DÅ innebär det ej att jag känner samma sak NU. Jag var ärlig i mina känslor gentemot mina föräldrar och de har gjort allt de kunnat göra för att min "övergång" har skulle bli så smidig som möjligt. En av de saker som var jobbigast för mig var att jag inte kände mig hemma i mitt sovrum. Det kändes som det hade stannat kvar i tiden, trots att jag själv vuxit och stärkt mig själv genom tiden jag spenderade i London. Jag kände därför att en renovering av rummet var något som kunde göra att rummet kändes lika utvecklad som jag känner mig. Det har tagit några veckor men nu står rummet klart. Eller ja, nästan. Två små grejer återstår men jag trivs så mycket bättre i rummet nu än vad jag gjorde förut.
Jag tror mycket på att man inte kan framkalla bättre känslor. I alla fall inte i denna situation jag insåg att jag var i efter jag kommit tillbaka. Jag behövde låta mig själv känna förlusten, så som jag uppfattade den i alla fall. Jag tillät mig själv att känna den, sätta ord på den, prata om den för att den sedan skulle kännas lättare och lättare att hantera. Och utan att man riktigt kände det så blev det någonstans normalt att vara tillbaka. Jag insåg att jag inte hade kvar samma känslor av utanförskap som jag kanske hade i början. Visst dynamiker ändras, relationer ändras, platser och rutiner ändras. Men när jag väl hade accepterat detta kunde jag istället skaffa nya rutiner, utforska de nya relationerna och platserna. Steg efter steg komma in i ett liv i Sverige.
Tiden jag spenderade i London är nog några av de bästa månader i mitt liv. Jag vet att livet där finns kvar om jag skulle välja i framtiden att komma tillbaka. London kommer vara en del av mig och mitt liv, för alltid. Sverige är också en del av mitt liv och det är här det nya kapitlet kommer utspela sig. Vad kapitlet innehåller? Det får bara tiden utgöra.

Jan / Feb in pictures

2018-02-16 21:27
Från IzaHellstrand

new year

2018-01-05 20:04
Från IzaHellstrand

Gott nytt år! || Happy new year!

Jag firade in det nya året här i London tillsammans med ett par kompisar. Vi hade en väldigt trevlig kväll fylld med matlagning, god mat, spel och gott sällskap! Vi lagade kyckling och grönsaks fondue  med choklad fondant som efterrätt. Allt var verkligen hur gott som helst! kvällen blev precis på det sättet jag ville avsluta 2017 och börja 2018 på. 

Hoppas er nyårsafton var lika bra och trevlig som min! 

Pözz izzie

Julafton

2018-01-02 12:00
Från IzaHellstrand

God fortsättning till er alla!

Det känns lite sent att säga God jul till alla men då jag varit lite sen med att uppdatera hör på bloggen så säger vi att det går. Julafton började med en välbehövd sovmorgon följt av en mysig tomtegrötsfrukost. Själva firandet gjordes tillsammans med släkt, precis som vi gjort i många år. Vi har våra inkörda traditioner, lika mysiga som de alltid har varit. Men vi lade till lite traditioner. Vilket i min åsyn gjorde dagen lite mer speciell. Var det var håller jag till mig själv, men jag känner verkligen hur alla dessa traditioner man har präglar på en, jag ser vilka jag vill ta vara på, göra till mina egna för min egen familj i framtiden.

Det är ju trevligt med presenter kan jag ärligt säga, det är kul att veta att mamma och pappa vill skämma bort en lite under den tiden. Samtidigt märker jag hur värdet av att få presenter minskar. För mig handlar det om att ge, kanske inte så mycket om att få. Nästa år ska jag fundera ut en bra sak jag kan göra för att ge tillbaka, kanske speciellt under jultider.

Hoppas alla verkligen hade en underbar och fridfull jul med gott sällskap.

Pözz Izzie

Sista av 2017

2018-01-01 19:13
Från IzaHellstrand

Hallå i stugan!

De senaste veckorna har gått förbi för fort. Det var ganska mycket som skulle fixas för barnen innan de skulle på julledighet. Det fanns också ganska mycket för mig att fixa inför jul, vilket gjorde att tiden mest har flugit iväg. Lämnade London några dagar innan julafton. 

Det blev ganska mycket chill hemma de få dagar innan julafton. En del julklappar blev inhandlade i sista stund, men jag spenderade de mesta tiden med familjen, i soffan med en bok i famnen. Precis så som jag vill ha det. 

Hoppas ni fick det skönt!

Advent

2017-12-11 15:05
Från IzaHellstrand

November försvann lika fort om den kom och December har nu anlänt.
Det känns som att denna månad alltid går så fort fram. Innan jag vet ordet av det kommer jul och nyår vara här och sen är det inte långt kvar innan flytten tillbaka till Sverige. Skrämmande hur tiden kan gå så fort.

Idag är det andra advent. Första advent firande jag in genom att gå på advents mässa i kyrkan. Advent är den bästa tiden på året i kyrkan (enligt mig) Hade min första lussebulle där med. Igår så firade jag in andra advent genom att gå på musikal med G. Jag fick som julklapp av värdfamiljen att gå på en musikal. Vi gick och såg ”Matilda". Hon såg så fram emot det, jag hade inte så många förväntningar men den var helt underbar! Det bästa var nog att se den rena och skära lycka i G ögon när musikalen började. Älskade unge!

B o n f i r e n i g h t

2017-11-18 00:15
Från IzaHellstrand

4 November. Guy Fawkes Day. Bonfire night.
Battersea har ett rykte om att det är ett av de områden i London som sätter upp ett av de bästa firanden av denna dag. Jag lyckades få två biljetter till denna kväll så jag frågade en kompis om han ville dra ihop. Sagt och gjort. Det var en sjukt härig atmosfär där. Fanns massor med små mat och drickbås. Vi var där lite tidigare än vad jag varit förut men vi slog alla till mat och drickkön så det är ju alltid något ;) Det blev dock sjukt kallt efter ett tag så värmen ifrån den stora brasan de tände, var väldigt välkommande. Ett tag efter brasan började själva fyrverkerishowen. Det som det flesta köpt biljetter för.

På senare år har inte Guy Hawkes day handlat å mycket om handlingen självaste Guy Fakes gjorde utan det handlar nu mera om en fyrverkerishow. Jag klagar verkligen inte då det är underbara shower. Showen är alltid runt en halvtimme lång med ett speciellt tema som ändra varje år. Detta år var temat POWER. Det märkes i showen och i spellistan de hade på under showen. De spelade tillexempel Power av little mix, vilket var en låt jag hade tippat på att de skulle spela hela kvällen, haha.

Den kvällen var något som direkt gick ner i minnesbanken och det var verkligen en av de bästa kvällarna jag har haft på länge. Mycket tack vare sällskapet!  Känslan man hade vid slutet av kvällen när man var påväg hem är svår att förklara men jag var extremt glad, nöjd med kvällen. Man somnade liksom med ett leende på läpparna och en bubblig känsla i kroppen just för att kvällen hade överträffat alla förväntningar man omedvetet hade satt på den.

Den kvällen görs lätt om.
Pözz Izzie

Oktober -November

2017-11-17 23:34
Från IzaHellstrand

En månad. En månad sedan sist.
Livet flyter på, jobbet flyter på och julen närmar sig med storsteg.

Sedan sist har jag tagit högskoleprovet. Inte fått resultatet ännu men den som väntar på något gott..
Förhoppningsvis kommer resultatet kunna hjälpa till i antagningen till universitet. Det börjar ju bli dags att fundera över sådana saker snart. Börja tänka igenom vad man ska göra när detta äventyr slutar. Det är lite underligt för jag vill egentligen inte åka, mycket på grund av alla de fina vänner jag fått under tiden jag varit här, men samtidigt känns det rätt att bege sig tillbaka till Sverige. Det är svårt att förklara. Men allt kommer att bli så bra i slutändan.

Jag åkte också till Sverige en sväng för tandläkarbesök, för några veckor sedan. Som sagt, blev lite besök hos läkare men också bara allmänt umgås med vänner och familj. Jag och ett par kompisar gick och såg IT på bio. Kanske inte något jag kommer göra om då jag nästan kvävdes på en godisbit för att jag skrek till vid ett av de många läskiga moment i filmen, haha. Men Sverige besöket var trevligt och välbehövt.

Senast har det ju varit halloween, eller det var för ett litet tag sedan men kidzen såg verkligen fram emot bus och godis. Vi har fortfarande kvar godiset, vilka mängder de samlade på sig alltså ;) Men det var en lyckad kväll och kidzen såg fantastiska ut! De tyckte jag var lite tråkig om inte kläde ut mig men jag försökte kompensera med att rita en spindel i ansiktet. De var imponerade att jag kunde måla spindlar men de tyckte fortfarande jag var lite tråkig. Men jag tar det denna gång. Denna gång hade de rätt, haha.

Efter Halloween kommer Bonfire night. Vars riktiga namn är Guy Fawkes day. Men efter den kvällen fanns det så mycket bilder att den kvällen förtjänar ett helt eget inlägg.

Hoppas ni har haft det bra!
Pözz Izzie

My Sunday - Brick lane market

2017-10-09 03:05
Från IzaHellstrand

Visit from Sweden

2017-10-09 03:00
Från IzaHellstrand

1 year

2017-09-18 13:00
Från IzaHellstrand

Ett år. Helt sjukt att jag har varit här i ett helt år.
På ett år kan mycket hända.
Jag har insett att under detta år så har jag vuxit väldigt mycket.
På senaste tiden har det känts som att jag har haft ett skal som jag aldrig känt mig helt bekväm i,
ett skal som jag nu känner att jag vuxit in i. Jag känner nu att jag har börjat hitta mig själv. Hitta min identitet,
min fulländade personlighet. Jag tror att man måste uppleva nya saker för att kunna lära sig och växa av det.
Jag känner mig mer vuxen nu. Jag känner mig mer tillfreds med mig själv.

Ett år. 365 dagar.
Ett år kan förändra allt
Egentligen kan allt förändras på bara en sekund eller en dag.
Ett beslut eller ett besked kan få allt att ändra sig.
Tänk då att man upplever så många saker under ett som kan skapa en förändring.

Jag tänker ofta på människorna jag träffat här.
Hur tur man hade att man hittade de underbara människorna jag idag kallar för mina nära kompisar.
Jag brukar säga till folk att jag inte riktigt saknar Sverige. Utan mer människorna i Sverige.
Men inte Sverige som land. Påståendet stämmer fortfarande, till stor del.
Men jag tror att jag åkte till England för att kanske åka på ett nytt äventyr, för att kunna hitta mig själv till viss del.

Efter ett år känns det om att jag har lyckats. Jag har lyckats hitta mig själv på det sättet jag ville.
Snart är det dags förr att hitta ett nytt äventyr.
För nu, när ett år har gått är det snart dags för nästa äventyr.

----------------------------------------------------------------------------------------------------
One year.
It´s crazy that I have been here for a whole year.
So much can happen in a year.
I have realized that during this year I have grown a lot.
Recently, I felt like I had a shell that I never felt comfortable in,
a shell I now feel I've grown into. I now feel I've started finding myself. Find my identity,
my perfect personality. I think you need to experience new things in order to learn and grow.
I feel more grown up now. I feel more contented with myself.

One year. 365 days.
One year can change everything
Actually, everything can change in just a second or a day.
A decision or message can make everything change.

I often think of the people I met here.
How lucky I were to find the wonderful people I today call my close friends.
I usually tell people that I do not really miss Sweden. I miss the people in Sweden.
But not Sweden as a country. The claim is still largely true.
But I think I went to England to maybe go on a new adventure, to find myself to some extent.

After a year, I feel that I have succeeded. I have managed to find myself the way I wanted to.
Soon it's time to find a new adventure.
Because now, when a year has passed, it is soon time for the next adventure.

Columbia road flower market

2017-09-11 13:39
Från IzaHellstrand

Sunday night

2017-08-30 11:00
Från IzaHellstrand

Lovade en uppdatering på hur söndagens festligheter utspelade sig. Jag var av någon anledning väldigt nervös, det skulle bli en ny atmosfär med nya människor men efter ett tag i kvällens sällskap vet jag inte vad jag var så orolig över. Vi hade en jättetrevlig och rolig kväll som resulterade i smärtande fötter, trötthet utan dess like (då man endast sov typ 3 timmar ) Klubben spelade precis rätt musik för mig så det blev lätt att dansa och röra sig till takterna. De spelade nya låtar av Ed Sheeran men också gammalt från Spice Girls.

Verkligen en av de roligaste kvällarna på länge.

Bilder blev det inte många av men någon kanske man kunde fixa fram

Pözz Izzie

Fairies and berries

2017-08-29 23:18
Från IzaHellstrand

För en vecka sedan var jag och barnen iväg på en mini "semester" till några släktingar. Det var jättetrevligt men också väldigt jobbigt med tanke på att jag jobbade hela dagen i 5 dagar. En av dagarna åkte vi iväg till en enorm park. Det var det de sa men för min del kändes det som ett naturreservat. Vi lät barnen leka i lekplatsen som fanns där för att sedan ha en underbar lunch. Vädret var verkligen helt underbart så i utnyttjade dagen till 100 procent. Det fanns en stor sjö i parken och runt om sjön så fanns konstverk i form av älvor. Varje älva hade ett eget namn och ingen såg likadan ut. Barnen tyckte det var en jättekul aktivitet att göra och jag tyckte konstverken var så fina så jag klagade inte på den långa promenaden som det blev. Det fanns 15 älvor vi skulle hitta och vi lyckades!

En annan dag åkte vi till en gård som hade självplockning på deras egna frukter och grönsaker som de odlade där. Vi plockade på oss ganska mycket fräscha frukter; hallon jordgubbar, plommon och äpplen. Gården hade en labyrint på gården bland ett fält där det växte majs. Tappade bort barnen några gånger men de hittade bättre vägen ut än vad jag gjorde, så det var ingen fara ;)

End of summer

2017-08-27 11:37
Från IzaHellstrand

Hallå hallå!

Hoppas att allt är bra med er!


Det har varit lite tyst på bloggen i ett par veckor nu men ska jobba på att bli bättre.
Flickorna har fortfarande lov så de senaste veckorna har gått åt att jobba heldagar med dem och hitta på olika aktiviteter de kan gå på. Tack och lov så är det bara typ två veckor kvar tills skolan börjar igen och rutiner kommer tillbaka.


men den senaste tiden ( när man ej jobbat) så har man haft sommarkvälls häng med kompisar i parker eller på Southbank. Jag har tur som har skaffat så många kompisar är i London som också är au pairer så de förstår precis vad man menar när man säger att ibland behöver man ha en paus, komma ut ur huset en aning. Jag har verkligen försökt att klämma ut det sista av sommaren men för att vara ärlig så har det inte varit något jätte sommarväder här. Vissa dagar har varit jättefina men vissa dagar har varit molniga och regniga.

Min " 1 årsdag " här i London närmar sig. Svårt att tänka sig att för ett år sedan hade jag ett helt annat jobb, bodde hemma och skulle på börja packning likaväl som att börja säga adjö till kompisar och familj. Vilket år säger jag bara.

Ikväll ska jag på en så kallad UV Party. Har aldrig varit på en men det ser extremt roligt ut så det ser jag fram emot. Lovar att uppdatera imorgon om hur kvällen blev.

Ha det bra
Pözz Izzie


----------------------------------------------------------------------------

Hallå Hallå!

Hope Everything is well with you.

The girls are still on holiday so for the last few weeks I have been working full Days and going on different outings and activities with them they But it´s only two weeks left until school starts again and routines are back to normal.

But lately (when I have not been working) I have spent summer nights hanging with friends in parks or at Southbank. I can´t wait until next summer to see what that has in store for me! I have really tried to squeeze out the last of the summer but to be honest there has been no great weather here. Some days have been great, but some days have just been cloudy and rainy.
Fall is slowly creeping in, but I love that season so I´m really not THAT sad about it, haha

My "1 year anniversary" here in London is approaching. Hard to imagine that a year ago, I had a completely different job, living in Sweden and just started packing as well as starting to say goodbye to friends and family. What a year it´s been.

Tonight I'm going to a so-called UV Party with a couple of friends. Have never been to one but it looks extremely fun, so I'm looking forward to it. Promise to update tomorrow about howthe night was. .

Pözz Izzie
E d i n b u r g h

2017-08-10 19:14
Från IzaHellstrand

After a few days in York we traveled to Edinburgh in Scotland. The landscape in Scotland is Absolutly amazing and so beautiful. I feel very lucky to have been able to go of for a week and discover more about the country I call home.

Y O R K

2017-08-10 18:56
Från IzaHellstrand

So two weeks ago me and a friend of mine went on a little vacation. We decided to travel to York and Edinghbrugh. So we left London and by train we traveled to York. York was amazing and it´s such a beautiful town.

J A C K W H I T E H A L L

2017-07-23 16:51
Från IzaHellstrand

Jag har länge haft en dröm att få se på en engelsk komedi show live. Jag vet inte hur många nätter jag spenderat framför tv tittandes på det brittiska programmet " Live at the Apollo." Det behövde nödvändigtvis vara just det programmet men principen var att jag ville åka till Apollo teatern. Sitta i Apollo och skratta. Så som man sett att de på tv gjorde när man var liten.. Men i fredags fick jag den chansen. jag och två andra kompisar lyckades få biljetter till en special av Jack Whitehall och herregud vad bra han är!!

Hela kvällen befann jag mig i någon sorts form av extas. Jag var super taggad och exalterad att jag nästan började gråta när hela showen började. Jack var verkligen hur bra som helst. Det jag gillar med honom är att han har en sådan självdistans att han kan skämta om dig själv men samtidigt ha skämt som är så vardagliga att alla kan relatera till dem.
han sjönk ju inte i mina ögon när han, i specialen, nämner Sverige. Och ja, jag skrek högt när han nämnde Sverige, vilket ni kan se då det kommer finnas på hans Netflix special om några månader. Hahah.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

A long life dream of mine is to watch an English comedy show live. I do not know how many nights I spent in front of the tv, watching the British program "Live at the Apollo." It did not just need to be that program but the principle was that I wanted to go to the theater Apollo. I wanted to sit in the Apollo and laugh. As I saw them do on tv when I was little ..
But on Friday I got that chance. Me and two other friends managed to get tickets to a special by Jack Whitehall and OMG! He is amazing, and even more amazing live!

The whole evening I found myself in some kind of ecstasy. I was so hiped and excited that I almost started crying when the whole show started. Jack was just incredible. What I like about him is that he has such self- distance that he can joke about himself but at the same time have jokes that touches the subject of "every-day-life" so that everyone can relate to them.

He did not fail me when he, in the specialty, mentioned Sweden. And yes, I screamed loudly when he mentioned Sweden, witch you all can see and hear since it is on his Netflix special in a few months. Hahah.


PRIDE 2017 LONDON

2017-07-11 07:13
Från IzaHellstrand

2 Important things :

- Have pride in who you are
- Have pride in who you love

Midsummer in Hyde park 2017

2017-07-08 23:54
Från IzaHellstrand

Long time

2017-06-23 15:22
Från IzaHellstrand

no see.

Hoppas alla har haft en bra början på denna sommaren! Glad midsommar till alla som firar idag! Midsommar är inte direkt något som firas här i England på samma sätt som man gör i Sverige. Själv kommer jag att fira stort imorgon med kompisar och en andra massa svenskar. Tydligen var midsommar firandet förra året sjukt stort här i London så jag är sjukt taggad på att få uppleva det själv denna gång!

Annars är det inte så mycket mer på gång. Jobbet rullar på, inget direkt sommarlov för barnen förutom några få veckor i sen sommaren. Jag har flugit hem ganska mycket de senaste veckorna på grund av lite olika familje saker. Bal var en som jag åkte på i maj och nu för några veckor sedan åkte jag hem för en student. Det är underligt att det var ett år sedan man själv sprang ut ur skolan. Ett år senare bor jag i ett nytt land, ny stad och har utvecklats till en helt ny Iza. En ny Iza som jag vill fortsätta utveckla.

Men som sagt, livet flyter på ganska bra. Har inget att klaga på så det ska jag då heller inte göra.

Ha det bra !!

----------------------------------------------------------------------------------

Hope everyone has had a good start on this summer! Happy midsummer to everyone who celebrates today! Midsommerr is not something that is celebrated here in England the way it is in Sweden. I myself will celebrate tomorrow with friends and a bunch of other Swedes. Apparently, the Midsummer celebration last year was very big here in London so I'm excited to experience it myself this time!


Otherwise, there is not much more going on. The job rolls on, no direct summer leave for the children except a few weeks in late summer. I have flown home to Sweden much in recent weeks because of different family issues. Prom was the one I went on in May and now a few weeks ago I went home for a graduation. It's strange that it was a year since I ran out of school. A year later, I live in a new country, a new city, and have transformed into a brand new Iza. A new Iza that I want to keep developing for the rest of my time here. And for the rest of my life.

But as I said, life flows on quite well. I have nothing to complain about, so I i will not..
Have a good one !!


Let the light in

2017-06-05 12:55
Från IzaHellstrand

Abiturentbal 2016 del II

2017-06-04 11:00
Från IzaHellstrand

För att det idag var ett år sedan jag dansade nordens största bal (!!) så släpper jag en del 2 på bilder från min abiturentbal. Del ett hittar ni här : http://nouw.com/izahellstrand/abiturentbal-2016-25619128

20 Things I have learned since last year.

2017-05-31 09:56
Från IzaHellstrand

20 Things I have learned since last year. I believe that we learn new things everyday. I know that I have learned a lot since my last birthday last year. So in honor of my birthday I have come up with twenty things that I have learned since my nineteenth birthday.

1. That you need to say no sometimes. if someone twice your age askes you out - Say no. Don´t worry about what they might thing of you, be rude and say know. Because one day, someone is going to take advatge of that kindness of yours.

2. I have learned how to drive on the left side of the road.

3. That life is not about the big moments. It's also about the smallest ones. The ones you didn't even realised had happend.

4. How to make a risotto.

5. How much my family loves and support me.

6. How much my parents have done for me.

7. That the weather in London is weird.

8. How to not be afraid while flying in a airplain.

9. That the whole population of Sweden fits in to the city of London.

10. That distance means so little when the love of family and friends are so strong

11. That you can't trust the busses in London. All of a sudden they can stop and not continue - leaving you with an hour of walking.

12. That swedish fika tastes even better when you not even in Sweden.

13. That it is fun to be responsible for yourself - but not so much with someone elses kids.

14. That not all people are good. Not all friends are good friends.

15. How much you can grow as a person in a year.

16. How much you can learn in a year

17 That no matter where you are, what you do or what age you are; you will always need you parents.

18. Learned that it is okey not know what you path is. What you are meant to do in you life.

19. That it is okey to not be okey sometimes.

20. Enjoy Life. - You only get one go at it, make sure it is the one you want. Leave no stone unturned. If you want to travel, travel. If you want to sleep, sleep. The only one who is able to deciede what kind of life you want to have is you.

Saatchi Gallery

2017-05-23 13:10
Från IzaHellstrand

One thing that people might not know about me is that I love art. And museums. I love things that can tell stories without words. A picture or a painting can tell powerful stories without saying a thing. I like the fact that I get to paint up my own picture of the story. I see one thing when I look at the photos, but you might see another thing, might imagine another story.

That´s the beauty of art.
That´s the beauty of life.


Last weekend

2017-05-23 12:42
Från IzaHellstrand

Hallå hallå folket!

Ledsen för dålig uppdatering, ska försöka bli bättre.
Förr förra helgen åkte jag iväg en sväng till Sverige då min bror hade bal. Det var jätteskönt att få komma hem och känna känslan av det välbekanta, känna lukten av natur istället för avgaser ;) Helgen var slut för fort. Men det var jätteskönt att se familj och kompisar igen! Nästa vecka kommer jag blogga ifrån Sverige ( igen) då jag har en vecka ledigt som jag spenderar där. Längtar sjukt mycket och väskan är praktiskt taget redan packad ;) Dags att ta hem alla böcker som man köpt tiill sg under 8,9 månader i London. Det är en del kan jag lova ;)

Ha en underbar dag!
Pözz Izzie


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hallå hallå people!


Long time no see! I gonna try to change that ;)
Hope everything is well with you and that you are having a good week.

Two weekends ago I went to Sweden for a mini trip. I had a family thing that I was able to go to. It was so nice to see my family and some of my friends. it was nice to come home to a feeling of well-known. The smell of the familiar woods behind the house, of my parents cooking, everything that makes that place feel like home.

Next week I´m going to be updating ypu guys from Sweden once again. i have a week of work so I am goin to spend it back in Sweden! I can´t wait! the bag is almost packed ;)

Have a wonderful day!
Pözz IzzieSWEDALA

2017-05-11 21:58
Från IzaHellstrand

Nu sitter jag här. Äntligen ! Efter lite om och men sitter jag nu på ett tåg hemåt till mamma och pappa.
Jag har begett mig av på en längre get away weekend hem till Svedala igen. Igen säger jag som att det var nyss jag var hemma. Det var nästan ett halvår sedan jag såg mina kompisar och det välkända, naturliga och kanske till och med lite tråkiga med min hemstad. Men snart är jag där! Snart träffar jag de flesta jag inte sett på ett tag. En del får vänta tills jag beger mig hem till Sverige igen om några veckor.

Det kommer bli mycket fram och tillbaka mellan England och Sverige de kommande månaderna. Men det ska bli kul!

Kommer ge en bättre uppdatering efter denna helg. Just nu ska jag bara ta upp allt av vad Sverige har att erbjuda just nu!


Pözz Izzie