RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-12 18:33:35

Baragoagrejer blogg

Baragoagrejer blogg på Nouw

kycklingwok

2018-12-04 23:09
Från Baragoagrejer

4 portioner

400 g kycklingfilé

1 morot

5 cm purjolök

1 burk minimajs

100 g spetskål eller vitkål

1 paprika

1-2 msk sweet chilisås

1-2 msk japansk soja

2 paket nudlar á 85 g

Sesamfrö


1. Stek kycklingen till 72° i olja eller smör i en wokpanna.

2. Ställ åt sidan och skär sedan i små bitar.

3. Skär moroten och purjolöken i tunna skivor och dela minimajsen i mindre bitar. Strimla kål och paprika.

4. Stek grönsakerna i wokpannan så att de får lite färg.

5. Koka nudlarna tills de nästan är färdiga.

6. Häll i nudlar och kyckling i wokpannan och smaka av med chilisås och soja.

7. Avsluta med att strö över sesamfrö.


sega chokladkakor

2018-01-29 15:31
Från Baragoagrejer

30 st små kakor

75 g smör

2 ¼​​ dl mjöl

1 dl socker

4 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

1 dl sirap

Flingsalt


1. Smält smöret.

2. Blanda alla torra ingredienser utom flingsaltet i en bunke.

3. Häll ner smöret och sirapen och rör till en slät smet.

4. Rulla till 30 bollar och lägg dem på plåt.

5. Platta till bollarna och strö över flingsalt.

6. Grädda mitt i ugnen (175°) i 9 minuter.


Förvara i lufttät burk


maränger

2018-01-14 13:25
Från Baragoagrejer

2 äggvitor, rumstempererade

1 ⅓ dl socker

⅓ tsk citronsaft


1. Blanda äggvitor, ½ dl socker och citronsaften i en rostfri bunke.

2. Vispa på medelhastighet tills smeten blir vit.

3. Tillsätt resten av sockret och vispa till marängen är fast och luftig och allt socker har löst sig.

4. Spritsa ut maränger i valfri storlek på två plåtar.

5. Grädda mitt i ugnen (125°) i 45-60 minuter.


bagels

2018-01-11 13:22
Från Baragoagrejer

12-15 bröd

25 g jäst

5 dl ljummet vatten

1 msk salt

2 msk flytande honung

12-13 dl vetemjöl special

sesamfrön, valmofrön, linfrön eller solrosfrön

1,5 liter vatten + 1,5 msk socker

Ägg till pensling


1. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt salt och honung.

2. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta degen i maskin i ca 5 minuter.

3. Jäs under bakduk till dubbel storlek, ca 50 minuter.

4. Stjälp upp på mjölat bakbord och knåda lätt. Dela i 12-15 bitar.

5. Forma bollar och tryck ett hål i mitten med tummen.

6. Lägg på plåt och låt jäsa under bakduk i 45 minuter.

7. Koka upp vatten och socker i en stor kastrull.

8. Lägg i ett par ringar i taget i det kokande vattnet. Vänd efter 1-2 minuter.

9. Låt ringarna torka en aning på galler och lägg dem sedan på plåten igen.

10. Pensla med uppvispat ägg och toppa med valfria frön eller behåll dem naturella.

11. Grädda bröden gyllene i mitten av ugnen (175°) i ca 25 minuter.


Rosta bröden eller ät dem som de är med t ex smör och ost eller mosad avokado och örtsalt

Förvara gärna i frysen


chokladmousse

2018-01-08 20:01
Från Baragoagrejer

4 portioner

125 g choklad

2 äggulor, rumstempererade

3 dl vispgrädde


1. Smält chokladen över vattenbad. Låt chokladen svalna.

2. Vispa grädden, inte för hårt.

3. Blanda äggulorna med chokladen, en i taget. Rör om väl.

4. Vänd ner grädden i chokladsmeten.

5. Lägg upp i serveringsskålar eller glas och ställ in i kylen i några timmar.


chokladbollar

2018-01-08 10:15
Från Baragoagrejer

25 chokladbollar

100 g rumsvarmt smör

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

3 msk kakao

3 dl havregryn

2 msk kallt kaffe

Pärlsocker eller kokos


1. Vispa smör och socker mjukt.

2. Tillsätt först vaniljsocker, salt och kakao och sen havregryn och kaffe.

3. Rulla till 25 bollar och rulla dessa i pärlsocker eller kokos.


Förvara i kyl eller frys.


amerikanska pannkakor

2018-01-04 23:58
Från Baragoagrejer

2,5 dl mjöl

1 tsk bakpulver

2 msk strösocker

1/2 tsk salt

1 ägg

1,5 dl mjölk

25 g smält smör

smör till stekning


1. Rör ihop de torra ingredienserna.

2. Separera ägget. Vispa äggvitan till ett hårt skum.

3. Vispa ihop äggulan med mjölk och smält smör. Blanda med de torra ingredienserna.

4. Vänd försiktigt ner äggvitan.

5. Stek i smör på medelvärme. Vänd när det bildas bubblor på ytan.


Servera med socker, sirap, sylt eller bär.


biff med bambuskott

2018-01-04 15:43
Från Baragoagrejer

500 g nötkött, t ex fransyska

2 msk majsstärkelse

3 msk vatten

1/2 tsk salt

1/2 tsk peppar


100 g skivade champinjoner

1 burk bambuskott

2 vitlöksklyftor

1 köttbuljonstärning

3 msk mörk soja

2 msk ostronsås

4 dl vatten

2 msk majsstärkelse utrört i 3 msk vatten

1 msk sesamolja


1. Skär köttet i tunna strimlor.

2. Blanda majsstärkelse, vatten, salt och peppar. Häll över köttet.

3. Låt stå i kylen över natten.


4. Stek champinjonerna.

5. Stek köttet i olja tillsammans med pressad vitlök.

6. Lägg köttet i en gryta och häll över vatten, soja, ostronsås och lägg i buljongtärningen.

7. Låt koka upp och lägg sedan i champinjoner och bambuskott.

8. Låt koka i 2 minuter och red sedan med majsstärkelse till lagom konsistens.

9. Häll i sesamolja och rör om.


Servera med jasminris eller blomkålsris.


kladdkaka

2018-01-03 20:56
Från Baragoagrejer

100 g smör

3 dl socker

1,5 msk vaniljsocker

1 krm salt

1,5 dl mjöl

4 msk kakao

2 ägg


1. Smält smöret i en kastrull, låt svalna.

2. Rör ihop socker, vaniljsocker, salt, mjöl och kakao i en bunke.

3. Häll ner blandningen i smöret och rör om, vispa inte!

4. Rör ner äggen.

5. Häll ner smeten i smörad och bröad form och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.


Servera med vispad grädde och bär.

fröknäcke

2018-01-03 20:44
Från Baragoagrejer

1 plåt

2 dl majsmjöl

1 dl solrosfrön

1/2 dl linfrön

1/2 dl rapsolja

2 dl kokande vatten

Flingsalt och valfria frön att toppa med


1. Blanda majsmjöl, frön, vatten och olja i en bunke.

2. Klicka ut på en plåt och lägg plastfolie på.

3. Kavla tunt och gör rutor med en sporre.

4. Toppa med salt och frön.

5. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.

6. Låt kallna och bryt i bitar.