RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-04-07 13:31:13

ahonen blogg

ahonen blogg på Nouw

En annan del av Jönköping

2018-12-05 16:37
Från ahonen

Hi, its me.
VAD HAR HÄNT NU DÅ tänker ni. Jo här kommer en liten sneakpeak på vår helg i Jönköping som ägde rum föööööör snart två veckor sedan. Jasmin har flyttat in i en ny lägenhet där eller för att vara mer exakt: en paradvåning! Liiite större och liiite mer centralare, om man nu inte tycker Huskvarna är centralt. I vilket fall som helst var det jättetrevligt, gött HÄNG och gött GÄNG tills vi blev utslängda av grannen(pin) och gjorde istället gatorna osäkra.
Och för att avsluta det på topp hade vi hela söndagen på Rosenlundsbadet. TACK JAZZ!

Vi drar till Malmööööe

2018-11-06 21:22
Från ahonen

I fredags plockade Madicken upp mig i Ljungby och vi styrde söderut mot Sveriges tredje största stad. Vi skulle på halloween/inflyttning/överraskningsfest hos Mikkel, Amanda och Klara som bor tillsammans. Dem har alltså flyttat in i ett hus på en innegård precis vid Triangeln. Så overkligt jäkla drömmigt. Det var iallafall precis vad ni kan ana: supertrevligt. TACK för att vi fick komma!!! Ses snart igen

It’s the ghost scaredful time of the year

2018-10-29 21:27
Från ahonen

Även fast jag är pissrädd för mycket så är halloween typ det roligaste jag vet. Då kan jag klä ut mig till det jag är så rädd för. Förra året var jag till exempel Pennywise och detta året Valak från The Nun. Lite terapi för min skräck.
Det var i allafall dags för årets halloweenfest hos min kusin. Som vanligt jättetrevligt och bra uppstyrt och pimpat. I like!
Till helgen är det dags för ny halloweenfest. Kul ju! Älskar halloween!

Morning thursday

2018-10-25 06:59
Från ahonen

Den bästa stunden på dygnet. Och Nyhetsmorgon på det!

BIOKVÄLL

2018-10-24 18:40
Från ahonen

Igår var jag på bio och har inte varit så taggad på att se film på bio sen Batman-The Dark Night Rises hade premiär. Vi kollade på A Star Is Born. Har ni inte sett den så får ni verkligen inte vänta längre. Jag ÄLSKAR att den var så grym som jag förväntade mig. Bradley Cooper gör verkligen ett suveränt jobb som regissör och skådespelare men för att inte tala om hur fantastisk Lady Gaga är som skådis?? Att hon har en röst som en gud kunde vi ju ana men WOW, hoppas vi får se mer utav henne på bioduken.
Jag tycker ni ska se den. 6 av 5 stjärnor!

Tobiasregistret

2018-10-22 20:04
Från ahonen

Jag är både blodgivare och organdonator. Och idag tänkte jag ta tummen ur och anmäla mig till Tobiasregistret MEN när jag fyllde i Hälsodeklarationen FICK JAG INTE. Pga den förbannade blodproppen skulle det bli en hälsorisk om jag donerar. Tänk vad den kommer drabba mig hela livet. Den komma dyka upp som fråga när jag lämnar blod, opereras, flyger flygplan, föder barn blablablawäwääwä.
Nu när i allafall inte jag kan bli medlem i Tobiasregistret så skulle jag gärna önska att andra kan bli!
Om du blir givare i Tobiasregistret tackar du ja till att rädda andras liv. Som ni antagligen vet så drabbas någon i Sverige av en livshotande sjukdom varje dag. Deras sjukdom kan behandlas med blodstamceller. Blodstamceller från dig! Kort och gott så är blodstamceller celler som bildar blod. Dem finns framför allt i benmärgen. Om en sjuk människa skulle få blodstamcell från en frisk människa kan dem bilda en helt ny och frisk blodstamcell vilket skulle kunna rädda deras livshotande sjukdom.
MEN för att få ny blodstamcell från en frisk människa så krävs det att man har samma sorts markör på cellerna, en så kallas HLA-typ.
25% av dem som behöver nya stamceller kan få det av en familjemedlem. Men resten kommer från obesläktade givare i Tobiasregistret.
Trots att 30 miljoner är registrerade givare i världen så finns det 30% av patienterna som aldrig hittar någon givare.
Det kan alltså låta som att 30 miljoner är mycket men det krävs som sagt flera för att uppnå att 100% av patienterna får en givare!
Man anmäler sig i registret på hemsidan(klick!)
Förhoppningsvis tar ni er igenom hälsodeklarationen utan problem och då kommer ett litet topsing-kit hemskickad rätt genom ert brevinkast. Då topsar ni insidan av kinden och skickar tillbaka det. Enkelt! Efter detta är du sökbar för alla patienter världen över som är i behov av en obesläktad givare.
HUUUR FANTASTISKT!? Se nu till att bli givare. Det behövs så många fler!

Vart ligger Norra Ljunga?

2018-10-22 18:29
Från ahonen

I fredags tillbringade vi vår kväll hos Alexs mamma i Södra Ljunga. Om någon förresten vet var Norra Ljunga finns, vänligen hör av er. Riktigt störiga saker att grunna på men nu kan jag inte sluta fundera längre.

Nåväl. Vi lärde Alexanders lillasyster nya kortspel, åt god mat från deras splitter nya Airfryer och jagade Diesel som dessvärre aldrig blir trött(så ni kan ju gissa vem som blev). Mysig fredagskväll va!

KEEP CALM AND tänd lite ljus

2018-10-16 21:16
Från ahonen

Jag är sämst på att hantera egentid. Dels för att jag hatar att vara ensam men också för att jag plötsligt ska göra miljoner saker jag inte kan göra när jag inte är ensam, vilket stressar mig. Har ikväll tillexempel (efter 2 veckor!!)bokat en tvättid och sprungit 5 omgångar med tvätt till tvättstugan, tränat, vikt trosor och kallingar i dess like och INTE NOG med det, fick till och med för mig att jag skulle sortera alla tomma matlådor så locken ligger med rätt burk MEN DÅ sa hjärnan strängt ifrån. Skönt att den istället fick idén av att bara låta mig sitta i soffan med tända ljus. Glömmer lätt det, även om jag i födelsedagspresent endast önskade mig kronljus så jag har i lager tills år 2034.
Så fuck you matlådor, nu är jag äntligen avkopplad, 21:04 en sketen tisdag.

LÖVING IT

2018-10-14 20:47
Från ahonen

Såhär kan man avsluta en helg på. Med många plusgrader och potäter med kotlett hos mamma och pappa. Lyx lyx lyx.

HÖST ÄR BÄST

2018-10-10 20:32
Från ahonen

Det stod mellan att gå hem och sova eller gå hem och ta med sig Alexander ut på en förvånadsvärt-fina-vädret-picknick efter jobbet. Det blev sova. SKOJA BA.

Vi tog med osten som jag fick i födelsedagspresent och åkte ut till mitt kanske nya favoritställe. Men det är ju som man säger man svampställen: ”Tänker ente säja vart”. Titta ba så fint! Och ursäkta min stavning, men det är ju så vi pratar här nere i Småland tyvärr.