RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-04-25 09:04:21

Jeppson

Jeppsontycker blogg på Nouw

Nya tag!

2019-01-19 22:20
Från Jeppsontycker

Blev visst ett längre uppehåll än vad jag tänkt. Har på senare tid blivit mer aktiv på Instagram och det lär fortsätta så, då folk i allmänhet inte orkar läsa dessa långa texter där jag raljerar om allt och ingenting.

Tips och idéer på vad jag kan skriva om här inne tas gladeligen emot.

Jeppsontycker på Instagram för er som är nyfikna.

Ha de!

Utvisad slippa straff!

2018-10-22 22:58
Från Jeppsontycker

Detta förslaget är så uppåt väggarna att det är pinsamt. Att detta förslaget ens existerar visar på hur borta de styrande faktiskt är, eller att de tror väljarna är korkade.

Varför är detta då så fel?

Skulle detta förslaget blir verklighet kommer
begreppet "lika inför lagen" att grävas ut. Rättsväsendet i landet har inte den högsta trovärdigheten och det skulle inte göra saken bättre.

Efter valet gjorde man det offentligt känt att Sverige har grymt dåliga gränskontroller. För att förslaget ska kunna vidhållas behöver man först skärpa just gränskontrollerna ordentligt. Det för att personen som slipper straff bör hindras från att återvända till landet, annars skulle man få ett läge där personer begår brott sen skickas hem för att sen återvända och göra samma sak igen.

Dessutom har Sverige redan idag svårt att verkställa dessa utvisningar med folk som går under jorden och dyl.

Ett av argumenten man lyft fram för förslaget är just att man vill säkerställa att de som ska bli utvisade faktiskt blir det.
Visst det låter bra men kan man inte i nuläget sköta det ordentligt vad pekar egentligen mot att det skulle bli bättring på den fronten? 

Infon på regeringens hemsida! 

Ha de!
Valet- Vad kommer ske?

2018-09-12 09:00
Från Jeppsontycker

Nu snackas det politik till höger och vänster, SD och deras väljare hånas givetvis efter ett resultat som låg en bra bit under de många av dem hoppades på. Inget av blocken lyckades däremot inte få egen majoritet så grattis ett fint ostabilt läge likt 2014. landar vi i.

Hur kunde då SD göra ett steg framåt medans de 2 stora partierna går bakåt?

1. En bidragande orsak är att en minoritets regering inte är en bra grej, de enbart försvagar den som sitter som statsminister.

2. Denna konsekventa attityd att hela tiden stänga ute SD har bidragit dels till att man inte verkar lika fokuserad på den egna politiken samtidigt som man dumförklarar en ganska stor del av väljarna. Det skapar en frustration.

3. SD är som sagt ett s.k missnöjesparti så en del av väljarna kanske inte alls håller med i deras politik men röstar ändå på dem enbart för att man upplever de övriga partiernas beteende som infantilt och detta är en tydlig markering mot de.


Hur blir då nästkommande mandat period?

Minoritetsregering är väl nästintill ett faktum då man kommer göra allt man kan för att inte utlösa ett nyval och stänga ute SD de gjorde man 2014 med den sk Decemberöverenskommelsen vilket initialt var planerad att vara till 2022 men höll inte ens 1 år. Det är detta som Jimmie Åkesson har refererat till som "makt-Kartellen" och försöker partierna sig på det ännu en gång sänker de sin trovärdighet ytterligare och Moderaterna är kanske inte riktigt villiga att riskera det med tanke på att de inte var särskilt långt ifrån att bli 3:e största partiet.

Då landar det i att försöka komma till någon form av samarbete över blockgränserna, det finns visserligen väljare som vill se ett ev. samarbete mellan Socialdemokraterna och Moderaterna. Det är däremot väldigt riskabel för båda dessa partier, dels för att det då gör SD till ett tydligt oppositionsparti och den rollen är visserligen kanon för SD för det är där de presterar som bäst. Men även för att experter siar om en ev. lågkonjuktur inom de närmsta åren och sitter då S och M och styr rodret helt åt skogen rent utsagt var kommer man då förlora väljare till?


Så helt enkelt ostabila tider framöver.


Ha de!


Morgonpasset i P3!

2018-09-01 16:54
Från Jeppsontycker

Nu i veckan "råkade" Jimmie Åkesson säga vad han tycker om P3. Detta efter att tjommarna på radio kört sin roast

Detta snappades givetvis upp av övriga partier och media. Även privatpersoner säger att offerkoftan åkte på himla fort för Jimmie.

Har kollat på denna satir och passade även på att kolla in övriga partiledarnas roast. Det kanske bara är jag men det är ändå en liten men ack så märkbar skillnad i hur roasten utformas när det kommer till SD.

Man kan inte vara på topp jämnt men det är himla synd att morgonpasset svackade  just med SD.

En tumregel för att bedöma om en roast är lyckad är om personen man roastar skrattar.

Kolla gärna in klippen själva på morgonpassets  FBsida för överlag är det riktigt skoj.
Roasten av Ulf Kristersson är min personliga favorit.

Ha de!

Familjeveckan!

2018-09-01 14:07
Från Jeppsontycker

Sossarna släppte nyligen ett vallöfte den sk "familjeveckan" en extra veckas ledighet för alla föräldrar varje år, tanken är väl i sig inte helt dum. Men den är ändå ett osmakligt sätt att fiska röster från de som kanske inte riktigt hade bestämt sig än.

Sossarna talar ofta om solidaritet men den familjeveckan är allt annat än solidarisk, vem hade inte vilja få ledigt en vecka extra varje år men vad händer med alla de runt omkring som samtidigt nekas assistans, dör i vårdköer eller något annat som faktiskt kunnat bli bättre för dessa pengar nu sossarna bara rent utsagt kastar bort för att locka med egoism.

Lyckligtvis har detta löfte inte tagits emot väl på alla håll och sociala medier fylls med personer som "ger bort" sin vecka till de bättre behövande. Det är solidaritet och jag blir lika glad varje gång en sån status dyker upp :)

Sossarna är väl ändå medvetna om hur det ser ut i landet, de är medvetna om att folk inte får den assistans de behöver men kunde ändå sätta sig, slänga ihop en budget som resulterade i ett rent jäkla lyxbidrag.


#stoppasosseriet #nuräckerdet


Ha de!

Prideflagga nedtagen!

2018-08-25 18:25
Från Jeppsontycker

Detta har väckt känslor hos folket och det är roligt att folk vågar engagera sig i dessa saker. Ni som följer min Instagram kanske såg min senaste bild. Det är ett utklipp från en av alla diskussioner om just denna händelse.

Det som hänt är att en person som var och förtidsröstade noterade att rengbågsflaggor hängde i samband med den lokal som användes till röstmottagning. Personen i fråga kontaktade då SD som i sin tur förde frågan vidare. Detta ledde till att flaggorna plockades ner med anledning av att det skulle vara en politisk betydelse.


För de flesta förstår jag att det kan verka helt absurt att man hänger upp sig på denna grejen, men vi får komma ihåg att det faktiskt finns lagar och regler på hur en lokal ska vara för att kunna nyttjas till röstmottagning.

Det är just i vallagen som man kan läsa följande: "På ett röstmottagningsställe eller i ett utrymme intill detta får det inte förekomma propaganda eller annat som syftar till att påverka eller hindra väljarna i deras val."

Hur man tolkar detta är visserligen upp till kommuner och landsting och i just detta fallet fick SD rätt, Det som gett SD rätt tror jag mycket lutar mot det faktum att Pride tagit ett sådant tydligt avstånd mot SD i samband med sina arrangemang där man bjudit in övriga partier utom just SD. Det är genom det agerandet flaggan i sig fått en politisk laddning och därigenom gör sig olämplig i en vallokal.

För just vallokalen ska vara fredad från allt som kanske påverkar väljarna.


Just när det gäller diskussioner på nätet får man absolut vara beredd på att meningsmotståndare drar till med diverse fulknep och annat enbart i syfte att försöka förminska dig.

Dras inte med i deras löjliga sätt, var den bättre personen och undvik personangrepp i alla lägen, det retar dem bara ännu mer :)


Ha de!

Politiska grupperingar!

2018-08-25 08:00
Från Jeppsontycker

Något som är populärt är alla dessa politiska grupper på Facebook. Den senaste i raden som fått uppmärksamhet är Kjell Bergqvists grupp "vad som helst men ALDRIG SD"

Visserligen är det trevligt att man kan finna sitt egna gäng på internet. Den ena sidan tror sig vara bättre en den andre och kommer med det ena skräckexempel efter vartannat.

Jag personligen är med i flertalet av dessa grupper även de som jag inte håller med rent politiskt och kan bara konstatera att alla är fan likadana.

Finns helt ärligt ingen grupp som inte kastar glåpord mot meningsmotståndare.
Skärp er för fan hela bunten.

Ha de!

Att göra en björntjänst!

2018-08-17 07:20
Från Jeppsontycker

Igår blev det känt att en kvinna hade fått rätt i samband med vad som beskrivs som diskriminering. Det hela handlar om en rekrytering där hon med hänvisning till sin religion inte ville skaka hand med en man.

Detta i sin tur ledde till att rekryteringen avbröts och nu har domen fallit och företaget dömdes till att betala 40 000 kr till kvinnan.

I det enskilda fallet kan jag förstå att hon ser detta som en vinst, men i det långa loppet är det en björntjänst till alla muslimska kvinnor där ute. För intresset att kalla muslimska kvinnor på en arbetsintervju svalnar dels för det faktum att en del av dem inte tar i hand och skulle de mot förmodan inte få jobbet finns nu en större risk att de hävdar diskriminering med denna domen i ryggen för att backa sitt påstående.

Så grattis Farah!


Ha de!

Smuts i valet!

2018-08-16 22:25
Från Jeppsontycker

Det rapporteras flitigt från de flesta partier om vandalisering av deras material, detta är ett beteende som inte har någon plats i ett demokratiskt samhälle. Oftast är det anonyma fega kräk som håller på med detta men det händer även emellanåt att en del av dessa fastnar på bild.

SD Väsby är ett disktrikt där en sån här idiot fastnade på bild och det spekuleras hej vilt om vem denna personen är. De flesta anklagelser jag personligen sätt pekar det dessvärre mot ett annat parti.

Då uppgifterna inte är bekräftade kommer jag inte säga mer om den händelsen.

Däremot finns det personer som fastnar på bild med vilje när de vandaliserar SSU Malmö är ett sådant exempel där man vandaliserade Moderaternas valstuga och skröt om det på sociala medier. Visserligen var SSU Malmö snabba med att be om ursäkt för det inträffade men det försöker påstå att det inte rör sig om vandalisering i detta fallet pga att inget förstördes och man återställde det rätt omgående.

Men det är ändå vandalisering att mixtra med andra partiers material på det här viset.

Ha de!

Raser!

2018-08-14 01:29
Från Jeppsontycker

Ett klipp som ständigt cirkulerar när det talas om rasism är den kvinnan som sägs "krossa" rasismen.

Vi matas konstant med att det inte finns raser när det kommer till människor. Jag finner det väldigt märkligt faktiskt.

Människan är en del av naturen, ett däggdjur men kan inte delas in i raser på samma sätt som ALLA andra djur på hela jorden.

Hur är det möjligt?

Alla är visserligen människor, men likt resten av djurriket finns det skillnader på ett eller annat vis.
Ingen är mindre värd men skillnaderna finns där ändå.

Ha de!

Inför valet!

2018-08-06 04:33
Från Jeppsontycker

Nu är det en dryg månad kvar till valet och de flesta som kommer rösta har förhoppningsvis redan bestämt sig. För den senaste tiden har varit omkastande när det gäller det politiska fältet.

Vi har haft en ovanligt varm sommar som gjort många uppmärksammade på klimatfrågan. Det varma vädret har även bidragit till att vården har kämpat då man stängt ner möjligheten till operationer då man inte kunnat säkerställa en steril miljö.

I förra veckan släppte även Samtiden sin dokumentär om Socialdemokraterna, den mottogs inte väl av alla parter och man dömde genast ut den som ren propaganda. Det som hjälpte dokumentären och minskade
Socialdemokraternas trovärdighet var att Youtube inte var sena med att plocka ner filmen.
Oavsett anledning till att det gjordes påmindes folket om att regeringen haft möte med Google och Youtube för att förhindra extremismens framfart på nätet.

Polisen har inte heller den högsta trovärdigheten hos folket efter flertalet dödsskjutningar som har varit på en rekordnivå i år. Men droppen var den senaste där Eric sköts av inte mindre än tre poliser då de påträffade honom 4 på morgonen med sin leksakspistol i handen.

I min mening har inte poliserna gjort något fel där, men större delen av befolkningen är av en annan åsikt så oavsett vad utredningen av händelsen visar kommer folket vilja se en förändring hos polisen.

Socialdemokraterna lär göra ett dåligt resultat detta valet, och för deras egen del är det väldigt olyckligt då många deklarerat detta valet till ett vägskäl där vi kommer välja mellan socialt åtagande eller kapitalism.

Ha de!

Wywallet i graven!

2018-07-31 11:48
Från Jeppsontycker

Inser att jag är lite sen på denna grejen men ville bara tala om att WyWallet gått i graven. Detta löjliga påfund som enbart gjorde det krångligare att betala med SMS.

Ha de!

Flyttat fokus!

2018-07-14 17:31
Från Jeppsontycker

Hej,

Ni kanske har märkt att det blivit lite glesare med inläggen här. Mestadels beror detta på ostadigheten i Fbgruppen Kravlöst bloggande. Det var en hastig förändring och att sen efter jag blivit admin steg resten av admin gänget ner från sina positioner.

Så nu sitter jag här med en grupp där jag strävar med en utveckling som inte riktigt går det hållet jag hade tänkt mig.

Ha de!

Dubbelmoralens väktare!

2018-06-28 20:56
Från Jeppsontycker

Alltid intressant att se Varmkorvboogies raljerande på Instagram. Den senaste i raden hon stör sig på är Mr Cool, pga att hans texter är en aning provocerande.

Visst det är inte den bästa musiken men hon borde verkligen hålla igen lite på sin slående dubbelmoral. Försvinner hennes inlägg tar det hus i helvete och om man inte gillar det hon lägger upp kan man scrolla vidare. 
Men hon däremot anmäler sånt hon inte gillar, och dessutom hetsar sin armé av ryggdunkare att göra samma sak.

Jag säger bara följ dina egna råd för fasen.

Ha de!

Folk är tragiska!!

2018-06-08 19:32
Från Jeppsontycker

Såhär års är folk ute och bara har det gott i värmen, men värmen verkar även locka fram idioterna på allvar i vårt samhälle. Det har kommit flertalet rapporter om privatpersoner som beter sig som rena svin på olycksplatser.

När en ung kille drunknat har folket direkt plockat fram sina telefoner för att ta bilder och försöka få till den där grymme bilden som ska få många likes. Det har tom gått så långt att svinen har mage att ifrågasätta räddningspersonalen när de ber dem att backa undan.

Senast igår skedde en olycka med en personbil och genast flockas folket flugor på en koskit, inte för att hjälpa dock.


Skämmes ta mig fan.

Könsstympning!

2018-05-05 22:27
Från Jeppsontycker

Igår dök det upp på SDs facebooksida ett videoklipp där Richard Jomshof lägger fram argument för att omskärelse av pojkar borde förbjudas. En snabb tid på kommentarerna på klippet visar på att här gör man tydligen skillnad på kön, man fördömer könsstympning av flickor som är olagligt men ser inte problemen med att man skär bort pojkars förhud utan någon form av godkännande från deras håll.

Det finns inte något som rättfärdigar denna behandling av barn utan någon medicinsk anledning, och väljer man att låta sitt barn genomgå en omskärelse är du i mina ögon en hemsk förälder. Det visar enbart på att pojkar inte kan vara perfekta vid födseln, de måste korrigeras direkt.


Sjuk värld.


Ha de!

FBgrupper är sekter!

2018-04-10 19:41
Från Jeppsontycker

Nu på sistone har det dykt upp flertalet historier från FBgruppen Honey & the bees, där det uppenbart skapas hatdrev mot personer av olika anledningar. Vem hade kunnat tro att en grupp som utåt sett försöker vara en form av fristad för tjejer i detta fallet istället går samman i en galen soppa av mordhot, uthängningar och personangrepp till den milda grad att folk inte vågar visa sig ute längre.

Det finns visserligen bra medlemmar i gruppen men de utesluts en efter en i takt med att de vågar säga ifrån.


Ha de!

Vi.Är.Sverige

2018-04-09 21:59
Från Jeppsontycker

Det har nu i dagarna dykt upp en ny sida på Facebook Vi.Är.Sverige. På den sidan vill man försöka ena folket och få bort det härska klimatet som råder när det talas politik på nätet.

En lite mer sansad version av Jagärhär helt enkelt.
En av de personer som hänger på sidan är självaste socialdemokraten Olle Thorell. Som stockar fram sitt budskap på samma sätt han gör i sina egna videos han slänger ut.

Jag trodde att de skulle ha intervjuer med folk i sina filmer men icke, det är mest renodlade budskap och lärdomar de matar folket med.
Det märks tydligt att de planerats exakt vad de ska säga, vilket gör samtalen onaturliga och krystade.

Kämpa på Olle nån dag kanske du får till den där naturliga tonen i rösten.

Ha de!

Google optimeras för Sverige!

2018-03-23 15:46
Från Jeppsontycker

Det har varit ett drev mot Google den senaste tiden då media ansett att Google hjälper till att sprida rasism och annat mög. Jag personligen har inte varit oroad över denna storm innan det kom fram att vi inom en snar framtid kommer ha en svensk version av Google.

Wow visst låter det kanon, men nej det är inte en bra grej. När man Googlar något så får man själv gå igenom materialet som kommer upp. Med denna svenska version av Google kommer de göra jobbet åt dig. De kommer presentera material som är "optimerat" som de själva kallar det.

Du kommer enbart se det som någon annan tycker du bör se. Du förlorar kontrollen.


Ha de!


Granskning Sverige Nedstängd!

2018-03-10 11:12
Från Jeppsontycker

Nu i veckan har Ganskning Sverige blivit nedstängda på Youtube. Folk hurrar givetvis då de i sin enfald tror att detta på något sätt hindrar dem från att göra sin grej.

Det enda som egentligen sker är att de hittar nya kanaler och sätt att yttra sina åsikter på utanför gemene persons synfält.

Jag personligen tycker detta är så sjukt galet, att man ständigt försöker tysta ner dem man inte delar åsikter med.

Men vill man försöka skapa extremister så är det här verkligen ett bra sätt att göra det på. En person som inte får möjlighet att säga sin mening kommer per automatik att söka upp likasinnade och fångas in i en bubbla där ingen säger emot.

Eftersom man även låter dem växa i skymundan kommer de en vacker dag ta oss med överraskning. Vare sig det rör sig om Islamister, Nazister eller någon annan extrem grupp.

Ha de!

Säg ifrån!!

2018-02-28 17:57
Från Jeppsontycker

Häromdagen anmälde jag ett inlägg på Instagram som jag upplevde bröt mot reglerna. Personen som gjort inlägget ville även att de som anmäler skulle förklara sig, sagt och gjort slängde in en kommentar att jag anmält bilden.

Där bröt de sen loss på riktigt, Stina Wollters konto var det tydligen, en för mig helt okänd person.

Jag försökte förklara att jag anmäler alla inlägg som jag tycker verka bryta mot reglerna oavsett vems konto det är.
Men min förklaring dög inte, för att avrunda så är jag tydligen en feministhatandepolis nu.
Den utmärkelsen kan man läsa på hennes Instagram!

Ha de!

Reservationer!

2018-02-11 17:35
Från Jeppsontycker

Folk har den senaste tiden varit sura över införandet av det nya systemet med reservation av max 1500 kr när man tankar, jag förstår folks frustration över detta då systemet släpptes med ett uppenbart fel.

När man tankar reserveras som sagt max 1500 kr, denna reservation ska enligt Circle K och de andra kedjorna släppa direkt efter man har tankat. Men det är flertalet kunder som rapporterar om att så inte är fallet.

Folk har även kontaktat sin bank för att få klarhet i varför det inte fungerar, och från bankernas håll har de sagt att en reservation tar några dagar för att släppa. Så de kunder som råkar ut för att reservationen inte släpper direkt behöver kontakta sin bank om de behöver pengarna direkt eller helt enkelt vänta några dagar.


Ha de!

RIP Ingvar Kamprad!

2018-01-28 22:55
Från Jeppsontycker

Som de flesta nog vet vid det här laget så har Ingvar Kamprad gått ur tiden.
Han hyllas på många håll av personer och med all rätt.

Tyvärr så finns det även de som tvunget måste kasta skit mot personer konstant och har inte ens vett att lugna ner sig ens om personen i fråga gått bort.

I detta fallet är det främst kontot Vardagsrasismen på Instagram/Facebook som uppvisat ett högst ovärdigt beteende och total avsaknad av respekt för Kamprads anhöriga.

Men inget ont som inte har något gott med sig Vardagsrasismen har genom sitt klumpiga inlägg lyckats tappa följare. Så det är alltid något iaf.

Må du vila i frid Ingvar Kamprad!

S missar poäng!

2018-01-27 15:23
Från Jeppsontycker

Det har kommit fram i veckan att personer inom S har haft sk trollkonton och gjort sig lustiga över politiska motståndare. S som tidigare visat att dessa typer av konton är inte direkt önskvärda med tanke på hela FakeNews debatten gör ett för mig märkligt val att inte utesluta dessa individer ur partiet.

Hade man gjort det hade det varit en tydlig signal i var man faktiskt står i frågan, men icke nu öppnar man istället upp för motståndare att ta billiga politiska poäng.


Ha de!

SVT-profil drar en tarzan!

2018-01-26 21:05
Från Jeppsontycker

SVT-profilen som nu i veckan blivit påkommen med att publicera vuxen-filmer där han leker med sig själv har fått folket att ilskan till rejält. Han har nu även fått sluta helt enkelt och facket håller med SVT i sitt beslut.

Kan förstå kritiken som riktats mot honom, men allvarligt har någon egentligen tagit skada av detta?

I artikeln på Aftonblaskan står det

– Risken är att folk inte lyssnar på våra viktiga nyheter om det är något annat som stjäl fokus, säger Hanna Nyberg, ordförande för journalistklubben på SVT.

Hur pålitlig är egentligen SVT då egentligen om amatörporr kan ta fokus från dem? Det verkar som att SVT isåfall har lite viktigare saker att fokusera på än vad deras medarbetare gör på sin fritid.


Ha de!

Vapenamnesti!

2018-01-20 12:00
Från Jeppsontycker

I år kommer det genomföras en sk vapenamnesti, det innebär helt enkelt att man kan lämna in diverse vapen och sprängmedel till polisen utan att riskera någon form av straff för det. En riktigt bra grej helt enkelt.

Det som är lite märkligt med dessa amnestier är att det har genomförts 3 gånger tidigare 1993,2007,2013. Kollar man årtalet kan iaf jag se en skrämmande utveckling. Hur kan det komma sig att det tog 14 år innan man genomförde den 2:a amnestin men den 3:e dröjde bara 6 år och det nu bara gått 5 år.

Men lyssna gärna på kändisar Sverige är tryggt xD.


Ha de!

Allas rätt att synas!

2018-01-20 08:11
Från Jeppsontycker

Valet närmar sig med stormsteg och med detta kommer även hetsjakten på alla som inte riktigt delar vänsterns uppfattning om diverse saker. En av de som drabbas av detta är t.ex Angry Foreigner som emellanåt får sina statusar på facebook nedtagna och har svårt att nå ut till sina fans.

Detta är en galen utveckling och alla som själva försöker bli kända på internet oavsett anledning kan väl förstå den frustration han måste uppleva. Jag själv är ett stort fan av honom då han är grymt bra på att prata för sin sak, och även om ni kanske inte håller med honom i allt kanske ni kan lära er lite teknik för att bygga era egna argument för de saker ni brinner för.

Så för att visa mitt stöd för honom får han en länk på min blogg.


Ha de!

Dagens känsla!

2018-01-14 10:00
Från Jeppsontycker

Ni gör detta mot dem!

2018-01-13 21:53
Från Jeppsontycker

Har nu för någon dag sedan haft en kortare diskussion ang detta som hänt med med H&M där de anklagas för att vara rasister, allt pga en gosse i grön tröja. För er som är intresserade är det bara att kika in lite snabbt på min Instagram allt finns där.

Jag begriper varför folket blir tokiga över detta men samtidigt är hela grejen så jävla fult mot pojken, han har inte valt att bli ansikte för kampen mot rasism men har tyvärr dragits in i denna sörjan bara för att folket kanske överreagerar en aning. Hans mor t.ex kan inte förstå varför det har blivit sådant rabalder över den bilden.

Hennes uttalande om detta gör iaf mig säker på att H&M inte har gjort något fel och att det inte rör sig om rasism. Kanske jag som förenklar debatten men skulle allt vilja påstå att rasism bör likställas med mobbning på så vis att det enbart är personen som blir utsatt för det som kan avgöra om det är rasism eller inte.

Tolkningsföreträde skulle jag kalla det, tyvärr ett uttryck som har blivit så hårt använt nu för tiden och mest ses som ett tragiskt försök att tysta ner meningsmotståndare.

Ha de!


Förklaring kanske?

2018-01-07 00:29
Från Jeppsontycker

Har en längre tid nu funderat över om detta inlägget bör se dagens ljus eller inte. En del av mig vill egentligen inte att folk ska veta men samtidigt känner jag mig begränsad när jag ständigt funderar över vad jag ska säga så inte folk ska börja ställa massa frågor och börja ifrågasätta mina val.

Utåt sett kan det verka skumt ibland men jag hoppas att ni kanske kan förstå att de valen jag gör inte är något personligt mot någon. Men en aning egocentriskt på samma gång. det har varit viktigt för mig under det senaste året att faktiskt våga göra val som kan påverka andra negativt men som gynnar mig. Att helt kunna fokusera på mina åsikter och min egna personliga utveckling som individ och kunna vara säker i det jag gör.

Att koppla bort den delen i mig som ständigt oroar sig över hur andra ska reagera och tycka tog lång tid att göra och jag är verkligen inte villig att koppla in den igen. Nu kommer det vara större fokus på mig själv.


Ha de!