RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-08-04 23:22:44

Jeppson

Jeppsontycker blogg på Nouw

Nya tag!

2019-01-19 22:20
Från Jeppsontycker

Blev visst ett längre uppehåll än vad jag tänkt. Har på senare tid blivit mer aktiv på Instagram och det lär fortsätta så, då folk i allmänhet inte orkar läsa dessa långa texter där jag raljerar om allt och ingenting.

Tips och idéer på vad jag kan skriva om här inne tas gladeligen emot.

Jeppsontycker på Instagram för er som är nyfikna.

Ha de!

Utvisad slippa straff!

2018-10-22 22:58
Från Jeppsontycker

Detta förslaget är så uppåt väggarna att det är pinsamt. Att detta förslaget ens existerar visar på hur borta de styrande faktiskt är, eller att de tror väljarna är korkade.

Varför är detta då så fel?

Skulle detta förslaget blir verklighet kommer
begreppet "lika inför lagen" att grävas ut. Rättsväsendet i landet har inte den högsta trovärdigheten och det skulle inte göra saken bättre.

Efter valet gjorde man det offentligt känt att Sverige har grymt dåliga gränskontroller. För att förslaget ska kunna vidhållas behöver man först skärpa just gränskontrollerna ordentligt. Det för att personen som slipper straff bör hindras från att återvända till landet, annars skulle man få ett läge där personer begår brott sen skickas hem för att sen återvända och göra samma sak igen.

Dessutom har Sverige redan idag svårt att verkställa dessa utvisningar med folk som går under jorden och dyl.

Ett av argumenten man lyft fram för förslaget är just att man vill säkerställa att de som ska bli utvisade faktiskt blir det.
Visst det låter bra men kan man inte i nuläget sköta det ordentligt vad pekar egentligen mot att det skulle bli bättring på den fronten? 

Infon på regeringens hemsida! 

Ha de!
Valet- Vad kommer ske?

2018-09-12 09:00
Från Jeppsontycker

Nu snackas det politik till höger och vänster, SD och deras väljare hånas givetvis efter ett resultat som låg en bra bit under de många av dem hoppades på. Inget av blocken lyckades däremot inte få egen majoritet så grattis ett fint ostabilt läge likt 2014. landar vi i.

Hur kunde då SD göra ett steg framåt medans de 2 stora partierna går bakåt?

1. En bidragande orsak är att en minoritets regering inte är en bra grej, de enbart försvagar den som sitter som statsminister.

2. Denna konsekventa attityd att hela tiden stänga ute SD har bidragit dels till att man inte verkar lika fokuserad på den egna politiken samtidigt som man dumförklarar en ganska stor del av väljarna. Det skapar en frustration.

3. SD är som sagt ett s.k missnöjesparti så en del av väljarna kanske inte alls håller med i deras politik men röstar ändå på dem enbart för att man upplever de övriga partiernas beteende som infantilt och detta är en tydlig markering mot de.


Hur blir då nästkommande mandat period?

Minoritetsregering är väl nästintill ett faktum då man kommer göra allt man kan för att inte utlösa ett nyval och stänga ute SD de gjorde man 2014 med den sk Decemberöverenskommelsen vilket initialt var planerad att vara till 2022 men höll inte ens 1 år. Det är detta som Jimmie Åkesson har refererat till som "makt-Kartellen" och försöker partierna sig på det ännu en gång sänker de sin trovärdighet ytterligare och Moderaterna är kanske inte riktigt villiga att riskera det med tanke på att de inte var särskilt långt ifrån att bli 3:e största partiet.

Då landar det i att försöka komma till någon form av samarbete över blockgränserna, det finns visserligen väljare som vill se ett ev. samarbete mellan Socialdemokraterna och Moderaterna. Det är däremot väldigt riskabel för båda dessa partier, dels för att det då gör SD till ett tydligt oppositionsparti och den rollen är visserligen kanon för SD för det är där de presterar som bäst. Men även för att experter siar om en ev. lågkonjuktur inom de närmsta åren och sitter då S och M och styr rodret helt åt skogen rent utsagt var kommer man då förlora väljare till?


Så helt enkelt ostabila tider framöver.


Ha de!


Morgonpasset i P3!

2018-09-01 16:54
Från Jeppsontycker

Nu i veckan "råkade" Jimmie Åkesson säga vad han tycker om P3. Detta efter att tjommarna på radio kört sin roast

Detta snappades givetvis upp av övriga partier och media. Även privatpersoner säger att offerkoftan åkte på himla fort för Jimmie.

Har kollat på denna satir och passade även på att kolla in övriga partiledarnas roast. Det kanske bara är jag men det är ändå en liten men ack så märkbar skillnad i hur roasten utformas när det kommer till SD.

Man kan inte vara på topp jämnt men det är himla synd att morgonpasset svackade  just med SD.

En tumregel för att bedöma om en roast är lyckad är om personen man roastar skrattar.

Kolla gärna in klippen själva på morgonpassets  FBsida för överlag är det riktigt skoj.
Roasten av Ulf Kristersson är min personliga favorit.

Ha de!

Familjeveckan!

2018-09-01 14:07
Från Jeppsontycker

Sossarna släppte nyligen ett vallöfte den sk "familjeveckan" en extra veckas ledighet för alla föräldrar varje år, tanken är väl i sig inte helt dum. Men den är ändå ett osmakligt sätt att fiska röster från de som kanske inte riktigt hade bestämt sig än.

Sossarna talar ofta om solidaritet men den familjeveckan är allt annat än solidarisk, vem hade inte vilja få ledigt en vecka extra varje år men vad händer med alla de runt omkring som samtidigt nekas assistans, dör i vårdköer eller något annat som faktiskt kunnat bli bättre för dessa pengar nu sossarna bara rent utsagt kastar bort för att locka med egoism.

Lyckligtvis har detta löfte inte tagits emot väl på alla håll och sociala medier fylls med personer som "ger bort" sin vecka till de bättre behövande. Det är solidaritet och jag blir lika glad varje gång en sån status dyker upp :)

Sossarna är väl ändå medvetna om hur det ser ut i landet, de är medvetna om att folk inte får den assistans de behöver men kunde ändå sätta sig, slänga ihop en budget som resulterade i ett rent jäkla lyxbidrag.


#stoppasosseriet #nuräckerdet


Ha de!

Prideflagga nedtagen!

2018-08-25 18:25
Från Jeppsontycker

Detta har väckt känslor hos folket och det är roligt att folk vågar engagera sig i dessa saker. Ni som följer min Instagram kanske såg min senaste bild. Det är ett utklipp från en av alla diskussioner om just denna händelse.

Det som hänt är att en person som var och förtidsröstade noterade att rengbågsflaggor hängde i samband med den lokal som användes till röstmottagning. Personen i fråga kontaktade då SD som i sin tur förde frågan vidare. Detta ledde till att flaggorna plockades ner med anledning av att det skulle vara en politisk betydelse.


För de flesta förstår jag att det kan verka helt absurt att man hänger upp sig på denna grejen, men vi får komma ihåg att det faktiskt finns lagar och regler på hur en lokal ska vara för att kunna nyttjas till röstmottagning.

Det är just i vallagen som man kan läsa följande: "På ett röstmottagningsställe eller i ett utrymme intill detta får det inte förekomma propaganda eller annat som syftar till att påverka eller hindra väljarna i deras val."

Hur man tolkar detta är visserligen upp till kommuner och landsting och i just detta fallet fick SD rätt, Det som gett SD rätt tror jag mycket lutar mot det faktum att Pride tagit ett sådant tydligt avstånd mot SD i samband med sina arrangemang där man bjudit in övriga partier utom just SD. Det är genom det agerandet flaggan i sig fått en politisk laddning och därigenom gör sig olämplig i en vallokal.

För just vallokalen ska vara fredad från allt som kanske påverkar väljarna.


Just när det gäller diskussioner på nätet får man absolut vara beredd på att meningsmotståndare drar till med diverse fulknep och annat enbart i syfte att försöka förminska dig.

Dras inte med i deras löjliga sätt, var den bättre personen och undvik personangrepp i alla lägen, det retar dem bara ännu mer :)


Ha de!

Politiska grupperingar!

2018-08-25 08:00
Från Jeppsontycker

Något som är populärt är alla dessa politiska grupper på Facebook. Den senaste i raden som fått uppmärksamhet är Kjell Bergqvists grupp "vad som helst men ALDRIG SD"

Visserligen är det trevligt att man kan finna sitt egna gäng på internet. Den ena sidan tror sig vara bättre en den andre och kommer med det ena skräckexempel efter vartannat.

Jag personligen är med i flertalet av dessa grupper även de som jag inte håller med rent politiskt och kan bara konstatera att alla är fan likadana.

Finns helt ärligt ingen grupp som inte kastar glåpord mot meningsmotståndare.
Skärp er för fan hela bunten.

Ha de!

Att göra en björntjänst!

2018-08-17 07:20
Från Jeppsontycker

Igår blev det känt att en kvinna hade fått rätt i samband med vad som beskrivs som diskriminering. Det hela handlar om en rekrytering där hon med hänvisning till sin religion inte ville skaka hand med en man.

Detta i sin tur ledde till att rekryteringen avbröts och nu har domen fallit och företaget dömdes till att betala 40 000 kr till kvinnan.

I det enskilda fallet kan jag förstå att hon ser detta som en vinst, men i det långa loppet är det en björntjänst till alla muslimska kvinnor där ute. För intresset att kalla muslimska kvinnor på en arbetsintervju svalnar dels för det faktum att en del av dem inte tar i hand och skulle de mot förmodan inte få jobbet finns nu en större risk att de hävdar diskriminering med denna domen i ryggen för att backa sitt påstående.

Så grattis Farah!


Ha de!

Smuts i valet!

2018-08-16 22:25
Från Jeppsontycker

Det rapporteras flitigt från de flesta partier om vandalisering av deras material, detta är ett beteende som inte har någon plats i ett demokratiskt samhälle. Oftast är det anonyma fega kräk som håller på med detta men det händer även emellanåt att en del av dessa fastnar på bild.

SD Väsby är ett disktrikt där en sån här idiot fastnade på bild och det spekuleras hej vilt om vem denna personen är. De flesta anklagelser jag personligen sätt pekar det dessvärre mot ett annat parti.

Då uppgifterna inte är bekräftade kommer jag inte säga mer om den händelsen.

Däremot finns det personer som fastnar på bild med vilje när de vandaliserar SSU Malmö är ett sådant exempel där man vandaliserade Moderaternas valstuga och skröt om det på sociala medier. Visserligen var SSU Malmö snabba med att be om ursäkt för det inträffade men det försöker påstå att det inte rör sig om vandalisering i detta fallet pga att inget förstördes och man återställde det rätt omgående.

Men det är ändå vandalisering att mixtra med andra partiers material på det här viset.

Ha de!

Raser!

2018-08-14 01:29
Från Jeppsontycker

Ett klipp som ständigt cirkulerar när det talas om rasism är den kvinnan som sägs "krossa" rasismen.

Vi matas konstant med att det inte finns raser när det kommer till människor. Jag finner det väldigt märkligt faktiskt.

Människan är en del av naturen, ett däggdjur men kan inte delas in i raser på samma sätt som ALLA andra djur på hela jorden.

Hur är det möjligt?

Alla är visserligen människor, men likt resten av djurriket finns det skillnader på ett eller annat vis.
Ingen är mindre värd men skillnaderna finns där ändå.

Ha de!