RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-29 00:12:42

KAILIN Z. WEI

kailinz blogg på Nouw

End of the week

2019-07-28 22:01
Från kailinz

Hejsan på er!

Söndag idag, ny vecka imorn, fem dagar kvar tills det är helg igen. Men håll med ändå att veckodagarna går hyfsat snabba ändå. Det kanske beror på att jag i princip gör samma grejer varje dag, vem vet.

Hursomhelst, denna söndag har jag spenderat lite tid med familjen. På förmiddagen åkte jag och mamma in till stan och hade som mål att köpa badkläder till henne. Men som vanligt slutade det med att vi köpte allt förutom just det. Jag kan visa i ett inlägg senare vad jag har fyndat idag ;) Efteråt åkte jag och mammis till det nya badhuset och simmade några sträckor. Väldigt fräscht där inne må jag säga, iallafall i jämförelse med det gamla badhuset. Senare kom pappa och hämtade upp mig och vi åkte sen och åt middag på Stadsparken Brasseriet som är en av mina favoritresturanger här i Vässan. Det är just för att de varierar sin menu ganska ofta, dessutom ligger resturangen väldigt bra till.

Till middag åt jag någon typ av kycklinglår file med grillade grönsaker, väldigt gott va det.

Det här var dagens outfit; en mörkblå/svart satin klänning som min faster köpte i Japan, en Long champ väska och ett par asbekväma rosa klackar jag hittade på Din Sko för enbart 199 kr.

Juste, blev kontaktad av en tjej från VLT eller Vestmanlands Läns Tidning, ​som ville intervjua mig till deras "Veckans 20-åring", de ville helt enkelt uppmärksamma min födelsedag samt knäppa ett foto av mig som jag har förstått. Väldigt random må jag säga, min största fundering är hur dom hittade mig samt mitt mobilnummer och varför de vill ha med just mig. Det lär jag ta reda på imorgon, ska möta henne halv fem på redaktionen. Uppdaterar er senare om vad som hände. 

Ha det gött så länge ;)

Come back

2019-07-24 10:17
Från kailinz

Hej hej!

Nu har jag bestämt mig (ännu en gång) att börja blogga igen! Främst för att jag har fått låna en liten, super awsome kamera av pappa. Så nu kan jag ladda upp fina bilder också ^^ men också för att jag lowkey saknar att kunna skriva av mig lite då och då. Jag ska också försöka blogga mer sen när jag åker tillbaka till england så att ni kan se hur min vardag är där.

Min vardag just nu sker för det mesta i Fagersta där jag sommarjobbar hos företaget Epiroc som sysslar främst med... gruvborr?  Min "roll" heter supply & planner order. Ett kontorsjobb där du jobbar 8 timmar om dagen, sitter framför två stora datorskärmar, svarar på mejl och telefonsamtal. Jag kan inte påstå att detta är vad jag vill syssla med i framtiden, men helt klart bra erfarenhet plus att det ser snyggt ut på mitt CV och mitt LinkedIn feed (adda mig om ni har ett konto där haha).

Igår var jag hemma hos min mammas kollega som lagade mat åt oss. Det får mig verkligen att inse hur mycket jag har att lära mig om matlagning. Hon gjorde allt jobb på mindre än en timme och it tasted like heaven.

Jag gjorde efterrätten hihi. Den blev en aning misslyckad, det var mer tänkt att bli som en Sorbet men blev mer som en smoothie.

Här är kameran som jag kommer att fota med ett tag nu framöver, det beror helt på hur länge jag får låna den av pappa.
Det är en Sony RX100VI, jättesmidig kamera faktiskt. Den har både WiFi funktion så att man kan ladda upp bilderna direkt till datorn eller mobilen, och så har den dessutom en skärm som går att flippa bakåt så att man kan ta selfies :)

När livet händer i England

2019-03-18 23:32
Från kailinz

Hejsan mina fina svenska läsare! (För dig som är britt så få du tyvärr nöja dig med google översätt hihi)

Kan det här har varit den längsta bloggpausen jag har tagit hittills? Jo, men det är nog fanimej det. Så vad sker och har skett i mitt liv hittills? EN HEL JÄVLA DEL KAN JAG SÄGA. Okej, så vi tar det från där vi slutade tycker jag. Mitt senaste blogginlägg handlade om att jag hade bestämt mig för att börja studera i England och nu är jag här! Ska jag vara ärlig så insåg jag inte att jag hade flyttat till ett nytt land med ett nytt språk med helt okända människor förens två veckor in. Måste förresten varna er att min svenska kan ha blivit en gnutta sämre. Ni som känner mig vet att jag hade problem med särstavning – well, kan inte direkt säga att flytta till England har hjälpt mig med det lilla problemet. Oj juste svengelska kan förekomma bara men ska försöka begränsa det.

Hursomhelst, för er som har missat bor jag nu i en stad som heter Reading ungefär 20 min med tåg från London, sedan september förra året. Så ungefär 5 månader (minus lov) har ni att catcha upp. Ska jag vara ärlig så har tiden bokstavligen flugit iväg. Första veckorna minns jag tyvärr knappt för då vare motsvarande inspark. Två hela veckor med KONSTANT festande, alkohol, killar och dramaaaaa (oppsii) som jag inte kommer gå på så mycket i detalj här på bloggen, vill helst hålla den delen privat. MEN om du råka känna mig bra så kan du ju slå en signal eller bjuda ut mig på fika när jag återvänder till Sverige, så kan jag dra hela den historien ;) Måste verkligen påpeka att festlivet här i England är på en hel annan nivå. Glöm Publik i lilla vässan – här har vi Student Union som alla går till främst lördagar och onsdagar och sen tre andra nattklubbar i stan som vi studenter går till resten av veckodagarna. Ska jag vara ärligt fattar jag inte hur vissa människor här pallar att festa så mycket – vart får dom orket? vart får dom pengarna ifrån?

Pluggmässigt rullar allt väl på, trodde ärligt att jag skulle ha svårt med språket då Engelska 7 i Gymnasiet bokstavligen messed up my world. Men nu fem månader inpå så märker jag hur min engelska drastisk utvecklas varje dag. Självklart har jag skämt ut mig flera gånger och ibland när jag är riktigt trött har jag rent av börjat prata svenska utan att ens inse det. Speciellt i början var jag väldigt blyg, pratade knappt när jag åt med mina flatmates, men nu fan – både argumenterar jag och drar upp samtalsämnen. Betygsmässigt har jag i mina essays fått bättre resultat än många av mina brittiska vänner. Gud vad jag önska att min Engelska 7 lärare kunde läsa det här.

Juste, kanske borde också förklara vad flatmates är. Vi är ungefär 20 pers i en student korridor som delar 5-6 badrum och ett kök. Dock lagar vi inte mat, utan får istället matkort som vi kan använda på restauranger och kaféer runt om här i Campus. Ganska convinent om du frågar mig, man sparar en massa tid på att laga mat, handla, diska osv. Av dom här 20 som jag bor med så är det ungefär hälften som jag kommer bra överens med, som består till 99% av killar, vilket jag givetvis inte har något emot men jag märker tyvärr ibland att jag blir lite utanför som tjej ändå. Ur ena perspektivet kan jag förstå varför det är som det är, för det handlar i stora drag om gemenskap och intresse, vilket är synd att ens kön ska ha så mycket betydelse i sammanhanget.

Ni vet att jag har en fettish för listor. Så tänkte avsluta denna inlägg med att dra en lista på saker som jag har upptäckt skiljer sig från hur det är hemma i Sverige. Kan vara bra att veta liksom.

1. Pizza + Dip

Jag vet, bissart va? I många pizzakartonger medkommer en liten garlic dippburk som är menat för att dippa pizzan i.

2. Avslutar sms med "x"

X:et står för kramar som i xoxo, vilket britter frequently brukar använda i slutet av meddelanden.

3. Hålla upp dörrar för andra

Britter i allmänhet offentligt har jag märkt är fett artiga, speciellt mot främmlingar. Att hålla upp dörrar för andra är en big deal, släng alltid en blick bakåt innan du låter dörren åka igen. I sverige känns det som om vi bokstavligen smäller igen dörren i näsan på personen bakom.

4. Favoritordet "sorry"

Ännu en artighetsbeteende egentligen, kan jämföras med det svneska ursäkta bara att det att du använder det ca femtiotusen gånger per dag. Vill du ta dig igenom en folkmassa – sorry, du vill ha någons uppmärksamhet – sorry, du råkar komma åt någon – sorry, till och med om någon kommer åt dig och den personen inte märker, MEN du vill uppmärksamma det – SORRY.

5. Ordet "cheers" som "tack"

Används tillexempel om någon håller upp dörren för dig och du har slitigt ut på ordet "thanks". Trodde först att det enbart användes i sammanhang där man firar – som i att skåla.

6. Farlig trafik

Bortsett från det faktum att all trafik är spegelvänt från hur det är i 80% av världen och att ratten sitter på passagerar sidan, så verkar det som att britter helt enkelt har glömt bort att det finns fotgängare och cyklister. Inga cykelbanor – inga övergångställen. jag riskerar bokstavligen mitt liv varje dag jag går till mina lektioner.

7. Te-beroende

Ärligt, känner inte en enda britt som INTE dricker te. Misstänker att dom ger bebisarna på BB Earl Grey innan dom får testa bröstmjölk. Har nog aldrig druckigt så mycket te som jag har gjort nu här i England – minst 4 koppar per dag kan jag garantera.

8. Vadå sabbatsår?

Det här förvånade mig ganska mycket faktiskt, 98% av dom som pluggar här kommer direkt från gymnasiet. Av dom 20 jag bor med är det kanske 2 eller 3 som har tagit ett år av för att jobba. Annars tar folk sabbatsår för att läsa om kurser dom inte fick tillräckligt bra betyg i för att komma in på skolor de vill gå på. Jag kommer ihåg att från min klass i gymnasiet var vi en minioritet som skulle plugga direkt efter. Sen är det ju vanligt i Sverige att folk tar sabbatsår tills dom är typ 26 eller 30. Här i england anses man mer eller mindre som misslyckad vid det laget haha.

9. Fula hus + äckliga mattor

Tycker ni att svenska falurödfärg eller senapsgula trähusen är fula? Då har ni inte varit i England. Borsett från London som ändå har lite stil i sin artiktetur så är resten majoriteten av landet en skräphög. Tegel verkar vara det dominerande konstruktionen och ärligt talat många ser många områden inte så attraktivt ut. Sen har dom en grej här för att ha innermattor – HEMSKT. För det första ohygienskt af, för det andra så himla fult. No offense, men här finns ett stort förbättringsområde för England.


Ha det gött

Flytta hemifrån

2018-09-16 15:20
Från kailinz

Hejsan fina!

Senaste gången jag skrevhär i bloggisen hade jag precis varit på besöksdag på handelshögskolan i Göteborg. Jag kan tala om nu i efterhand att jag faktiskt kom in på ekonomiprogrammet som jag sökte till. Dock tackade jag nej. Och vet ni varför? Jo, för JAG KOM IN PÅ ETT UNIVERSITET I ENGLAND! Programmet heter Business and Management, och skolan heter Henley Business School, vilket tillhör University of Reading, och ja, staden som skolan ligger i heter Reading. Uttalas tydligen [Räding] och inte som det engelska ordet "läsa" i pågående form, fick jag lära mig av mina kollegor. Staden ligger ungefär 30 min från London, vilket är skitnajs jue. Det går både bussar och direkttåg till och från Heathrow airport, så det kommer vara väldigt smidigt för mig att ta mig hem till Sverige på lov. Dessutom bor jag inte alldeles för långt ifrån min kära syster <3

Ska jag vara helt ärlig nu, så börjar jag bli mer och mer nervös för varje minut närmare till dagen jag ska flytta. Jag kan fortfarande inte begripa att jag faktiskt flyttar hemifrån! Samtidigt som jag är skitnervös blir jag även mer och mer taggad. Att komma in i nya miljöer vet jag av erfarenhet kan vara bajsjobbigt i början. Men det blir bättre. I femman när jag flyttade från Borlänge hit till Västerås, och kom till en helt ny klass, i en helt ny stad, med helt okända människor, fick jag uppleva för första gången i mitt liv vad det innebar att vara, och bokstavligen kallad för "den nya tjejen (med den konstiga dialekten) ". Det var inte lätt, det var faktiskt rentav ett helvete, men allting ordande sig tillslut. Skillnaden denna gång när jag ska börja på universitet, är att det är samma förutsättning för alla. Det är inte bara jag som är nervös, skiträdd och förvirrad denna gång.

När jag berättar för folk att jag ska flytta till England är det många som säger: "Åh vad coolt, men det skulle jag aldrig våga", eller, "det skulle jag också vilja göra, men jag orkar inte". Dessa tankar har faktiskt snurrat runt i mitt eget huvud en gång i tiden och liknande tankar finns fortfarande kvar någonstans i ett hörn. Men jag kan dock samtidigt tycka att LIVET HANDLAR OM ATT TA RISKER! Då menar jag givetvis inte onödiga risker som att ta droger eller annat farligt och dumt, utan mer göra saker utanför sin comfortzone och inte begränsa sig så mycket.

Att plugga utomlands, eller att plugga överhuvudtaget direkt efter gymnasiet var från början aldrig mitt egna initiativ, utan mina föräldrars. I min förra klass var det enbart ett fåtal som skulle studera vidare direkt, majoriteten skulle ta åtminstone ett sabbatsår där de skulle jobba, resa, osv. I början av sommaren hade även jag likande planer. Skolan hade verkligen tråkat ut mig, jag kände mig stressad, hade ångest och ville inget annat än att bara chilla. Innan studenten hade jag precis sagt upp mitt gamla jobb som jag verkligen inte trivdes med. Jag hade alltså nada planer för hela sommaren, och visste heller inte vad jag skulle göra med min mycket oklara framtid, vilket egentligen gav mig mer ångest.

Två dagar innan studenten fick jag ett jobb som cykelförsäljare på XXL, mycket oväntat men gud vad TACKSAM jag är för det här jobbet. Ni som känner mig vet att jag har nada koll på cyklar, att lära mig hela cykelsortimentet var som att lära sig ett nytt språk. Dock gillar jag lowkey utmaningar. Fake it until you make it kände jag mest när jag skrev på det där kontraktet. Dessutom, ingen kunskap är onödig kunskap eller hur?.

Sommaren är nu officiellt över, om jag ska betygsätta denna sommar får den 6/10. Jag är lärt mig en hel del ändå, både om mig själv och försäljning av cyklar. Jag har dessutom träffat en hel del nya och inspirerande människor. Det var en kille på XXL som verkligen inspirerade mig. Vi satt och pratade under lunchen och han sa att han själv hade pluggat på distanskurs i England. Han berättade att veckan han var där i England, och träffade alla andra likasinnade människor som läste samma kurs, var den absolut roligaste och mest minnesvärda veckan i hans liv. Sättet han berättade och förklarade, gav en känslan av att han verkligen genuint menade det han sa. Liknande historier har jag även hört från andra som pluggat vidare, att åren på universitet/högskola är de absolut mest minnesvärda i hela deras liv. Jag tror faktiskt att denna lunch var den sista pushen jag behövde innan jag verkligen bestämde mig för att vilja plugga vidare i England. Jag blev så sjukt inspirerad och taggad.

Helt ärligt saknar jag att ha rutiner i mitt liv. Denna sommar har jag inte alls umgåtts lika mycket med mina kompisar som jag har gjort förut. Antingen jobbar jag eller så jobbar dom, oftast är jag helt mentalt slut i kroppen efter en arbetsdag. Det sista jag vill är att prata med en annan människa. Visst, det är skönt att bara kunna släppa allt och vara ledig när jag väl är ledig, tillskillnad från skolan där jag ständigt behövde oroa mig för inlämningar, redovisningar osv. Men i slutändan när jag frågar mig själv, "Är jag nöjd med den här livsstilen?" "Nej", är mitt ärliga svar. Trots att det här är nog det absolut roligaste jobbet jag någonsin har haft, och att människorna jag jobbar med är hur awesome som helst, känns det ändå som om något viktigt saknas.

Jag tror att det alla egentligen behöver är att hitta sin egen drivkraft, d.v.s något som känns viktigt för en och som ger livet en mening. Sen är det aldrig fel med lite inspiration på vägen. Min drivkraft som yngre var att jag ville bli rikast i världen, det vill jag fortfarande förstås bli hihi, men jag har med åren fått lite nya perspektiv, och just pengar samt materiella saker generellt har fått allt mindre betydelse. Som kvinna med invandrarbakgrund, i ett mansdominerande och allt mer nationalistiskt samt främlingsfientlig värld, finns det egentligen inte många alternativ. Min mamma har alltid sagt till mig: " Antingen gör du det som ingen vill göra, eller så gör du det som ingen kan göra". Hon har själv gått från att göra de mest slitsamma jobben som ingen ville göra, till att bli headhuntad av arbetsgivare och fått jobb som ingen annan är kvalifiecerad eller har kompetensen till att göra. Hur mycket samhället än vänjar om jämställdhet och jämlikhet, är det bara ett rent faktum att världen just nu är orättvis, och att det tyvärr inte är samma spelregler som gäller för alla. Men det betyder självklart inte att vi ska acceptera det. Dock vet jag att vare sig jag bor i Sverige, England eller ens Kina, kommer jag av vissa alltid att betraktas som "dom". Senast häromdan fick min mamma en lapp påklistrad på bildörren där det stod "dags att åka hem".

Min mamma är utan tvekan min abslout största inspiration och förebild, även när jag tycker att hon har fel, så har hon förvånansvärt nog nästan alltid rätt tillslut. Det är mycket oklart vad jag vill göra med min framtid, en sak som jag däremot bestämt mig för är att jag ska göra de jobb som ingen annan kan göra. För att komma dit är jag beredd på att göra det som krävs och det innebär bl.a att ta risker.

Lyckades du läsa ända hit är du fan grym.



Här får ni se hur en stark, klok och inspirerande mamma ser ut <3

Besöksdag på Handelshögskolan i Göteborg

2018-03-06 21:11
Från kailinz

Hejsan hejsan!

Idag åkte jag till min hemstad Göteborg en liten sväng med mammis och spanade in Handelshögskolan. För er som inte visste är jag faktiskt född i Göteborg eller rättare sagt Tynnered. Dock hann jag bara bo där i tre månader innan jag och min familj flyttade till Ludvika, så jag kan inte riktigt räkna mig själv som en Göteborgare. Resan till Göteborg tog evigheter kändes det som, för självklart blev vårt tåg försenat i två och en halv timme!!!! Jag och mamma lyckades dock förhandla tillbaka våra pengar för både tur och retur biljetterna, så vi fick en resa till Göteborg gratis skulle man kunna säga om man ska se det från den positiva sidan. Tanken var först att vi skulle hinna åka till Stockholm också för att kolla på handelshögskolan där, men det blev väldigt tajt om tid så det får jag ta någon annan gång helt enkelt.

Jag spanande in Handelshögskolans bibliotek också, skitstor är den och det är som en kaninhåla, det finns seriöst korridorer, gångar och hörn överallt.

Mitt allmänna intryck av Handels i Göteborg är väl helt okej, dock är jag en aningen missnöjd på utbudet av de ekonomiska programmen. Det man kan välja är alltså antingen kandidatexamen med analytisk eller språklig inriktning. De första 4 terminerna läser alla i princip samma saker d.v.s- företagsekonomi, nationalekonomi, juridik och statistik har jag för mig.Sedan kan man välja fördjupning på något av dessa ämnen, och beroende på inriktning kan man i slutet få studera utomlands, vilket är ganska najs.

Under presentationen berättade studentambassadörerna att Göteborg är en stad där man kan välja att uppleva studentlivet eller stå utanför det. Det är ganska svårt dock att få tag i bostäder men inte helt omöjligt som i Sthlm, så idag ställde jag mig i bostadskön hehe. Människorna som var där på besöksdagen var i ganska blandade åldrar, majoriteten var folk i min ålder ungefär, kanske lite äldre.

Tänkte göra en lista med för- och nackdelar med att plugga på Handelshögskolan i Göteborg:




+ Fin & händelserik stad

+ Möjlighet att studera utomlands

+ Triple Crown accreditation (typ av kvalitetsstämpel)

+ Bra studentliv

+ Många studentföreningar


- dåligt utbud av ekonomiprogram

- dyra bostäder

- hyfsat lång resa från Västerås


Gratis mat på KFC & spontan-shopping

2018-03-02 15:42
Från kailinz

Hej på er!

Vaknade idag vid nio ungefär och planerade från början en lååång, avslappnad dag i sängen med en massa choklad och serier. Men så blev det ej. Vid elva ringde Sofia och frågade om jag ville hänga med henne och Elin till KFC för att testa deras nya pommes. De hade tydligen vunnit någon tävling på Facebook där några blev utvalda och fick komma dit och prova och jämföra deras pommes. Sjukaste var att när Sofia ringde, låg jag fortfarande som ett lik i sängen. Men jag lyckades fixa mig på mindre än 10 minuter, vilket är ett under! Jag kom dessutom fram en buss tidigare än Elin och Sofia. Tänk om jag var så där effektiv innan skolan haha. Gratis mat gör mig motiverad helt enkelt.

Hursomhelst, när jag kom fram, fick jag veta till min förskräckelse att pommes-testningen skulle spelas in både med ljud och video, som KFC senare kommer att publicera på sina sociala medier. Jag hade för det första förlorat mer än hälften av min röst, för det andra luktade och såg ut som skit efter 100-dagars festen igår. Aja, vad gör man inte för lite god, gratis mat. Som tack för vår insats, fick vi även en varsin gratis meny så helt klart värt. yum yum ^^

Idag passade jag även på att byta mobilbatteriet, för den dör så snabbt utan att jag ens har använt mobilen. Jag köpte även tre små genomskinliga glasvaser på Hemtext, verkligen hur gulliga som helst, det ända jag behöver nu är lite blommor.

Köpte även en hårolja från Loréal som jag har använt förut. Det är särskilt bra att använda hårolja nu på vintern då det blåsiga och kalla vädret verkligen sliter på håret.

Igår köpte en annan olja, nämligen den här Bio-oil som sägs kunna ta bort ärr. Jag har nämligen väldigt pigmenterad hud, vilket gör att minsta skadan bildas till ärr. Få se nu om den fungerar eller inte.

Jag köpte även Michaela Fornis bok "jag är inte perfekt, tyvärr", jag har länge velat läsa hennes bok och såg att den var på rea på Akademibokhandeln, så jag slog till.

Hoppas alla får en awsomee fredaaag!

Frukost & plugg

2018-02-22 08:44
Från kailinz


Godmorgon på er!

Jag sitter just nu och ska börja plugga lite privatjuridik inför provet på fredag, få se om jag kommer igång med det eller inte. Vi har nämligen s resursdagar på skolan, vilket innebär att så länge vi inte har rester i skolan, så kan får vi sitta vart vi vill och plugga.

Igår svängde jag förbi ICA för att handla lite frukost, som vanligt plockade jag på mig lite andra saker utöver det jag egentligen hade planerat att köpa. Jag hittade bland annat det här teet från Twinings med smak av granatäpple och hallon, hur gott som helst! Det påminner lite om varm saft faktiskt, fast inte lika söt förstås. Passar även den som egentligen inte gillar te men som försöker lära sig att gilla te haha. På senare tid har jag blivit te-beroende, jag dricker säkert ungefär 2-3 koppar per dag, oftast när jag sitter och pluggar. Hemma här hos mamma är det dessutom ganska kallt, så att dricka te håller mig varm :3

Förresten, jag hämtade ut mina läsglasögon igår, här är det ena paret. Den andra ser ungefär likadant ut (fast från herravdelningen). Det enda problemet med glasögon är att jag inte har någon näsrygg så mina glasögon tenderar att åka av ganska lätt, lite störande faktiskt.

Glow mask

2018-02-20 20:43
Från kailinz

Visste ni att idag har jag bloggat exakt 30 dagar i sträck? Jag trodde inte att jag skulle klara det ärligt talat, men hade väl fel om mig själv. Genom att klara den här utmaningen har jag ändå bevisat för mig själv att jag kan så länge jag vill. Det handlar egentligen bara om disciplin. I skrivande stund har jag precis lagt på en ansiktsmask jag fick när jag fyllde år. Jag rekommenderar den verkligen, huden känns så fräsch och elastisk efteråt. Det är från märket Loréal, och heter Pure Clay Glow Mask, finns att köpa på HM vet jag. Ansiktsmasken är berikad på kol som gör att huden blir ren eftersom kolet absorberar smuts och andra orenheter från porerna. Det enda negativa med denna ansiktsmask är att den är väldigt parfymerat.

Den här dagen har gått relativt fort, men det känns inte som om jag har hunnit gjort särskilt mycket. I skolan hade vi matte och gymnasium arbete som jag är faktiskt snart klar med. Min största mardröm nu är att min dator ska plötsligt sluta fungera och allt jag har skrivit bara försvinner. Då bli det ingen studentfirande för mig isåfall.

Träningsvärk deluxe

2018-02-18 21:27
Från kailinz

Vaknade idag med FETASTE träningsvärken! Tränade armar och bröst igår, vilket jag idag insåg var ett stort misstag. Söndagar är ju min jobbdag, så att stå och servera kaffe när jag knappt kan hålla upp mina armar är ju inte särskilt smidigt. Live and learn, aldrig mer armträning innan jobb. Det var ganska mycket folk idag dessutom, mycket för att vara en söndag helgen innan löning, vilket är väldigt konstigt. Jag har tidigare haft väldigt ont i ryggen av att jobba, men på senare tid när jag har kommit igång med träningen igen har det faktiskt blivit mycket bättre.

Är verkligen i stort behov av nya träningskläder, men tänker nog vänta med att köpa i USA istället. Tänker nog köpa ett par vita inneskor. Om det är något par skor man ska köpa vita så är det inneskor för där blir de inte lika lät smutsiga. Jag köpte ett par Adidas Originals förra gången jag var i USA, nu kan man knappt se att det är samma par skor.

Adidas Shorts / Adidas skor rosa / Adidas crop top långärmad / Adidas linne rosa / Adidas väskan / Adidas skor vit / Adidas sport-bh / Adidas crop top / Adidas linne svart / adidas tights

Summer memories

2018-02-17 20:11
Från kailinz

Att blogga är lite som att skriva dagbok, ibland kan jag sitta och läsa igenom mina egna gamla blogginlägg och det känns som om jag åker tillbaka i tiden. Det är också då som jag inser hur mycket jag har glömt bort, vilket är ganska synd med tanke på hur roliga saker jag har varit med om. Tur att jag har lilla bloggisen som kommer ihåg allt åt mig :)

Våra grillkvällar var LIT, vi kunde hänga ute på Framnäs till typ midnatt.

Det här är från vår avslutningsmiddag i nian. Mitt starkaste minne därifrån var mina skitsnygga men alldeles för obekväma skor. Vill man var fin så få man lida pin. Tur att man har snälla vänner som man kan luta sig emot haha.

Älskar den svenska sommaren - iallafall när det är sommar väder. Synd bara att det är alldeles för få av dem. Här var jag och några vänner i stadsparken och solade och hade det bara allmänt najjjs

Sommaren 2015 åkte jag och min familj på en seglarresa/kurs till Kroatien. Jag hade aldrig innan ens varit på en segelbåt. Lite pinsamt faktiskt, men i sexan visste jag knappt vad en segelbåt var. Vi hade då en seglarinstruktör som lärde oss allt om segling. Efter den sommaren åkte jag hem med seglarcertifikat och snyggaste brännan ;)

Jag ler av att bara se de här bilderna, här var jag och några av mina kunskapsbuddz hemma hos William och grillade. Mitt i allt började det spöregna haha. Det stoppade dock inte oss från att grilla klart vår mat.

För tre somrar bestämde jag mig för att gå på diet och följa en träningsplan under en vecka på sommarlovet. Mest av nyfikenhet och för att testa hur stark självkontroll jag hade. Jag gick ned ungefär 4-5 kg, precis som den här bantningsplanen lovade. Det är dock verkligen inget jag skulle rekommendera, för det enda jag åt under hela veckan är det ni ser på bilderna plus keso som jag btw hatar. Jag tränade utöver det minst två gånger om dagen, tror nog att jag aldrig har tränat så mycket i hela mitt liv. Tur att det varade enbart under en vecka, annars hade jag blivit deprimerad. För under den tiden var jag ständigt bitter (hade ingen energi i kroppen) och hade huvudvärk konstant. Det ironiska är att jag gick upp all vikt (om inte mer) jag hade tappat veckan efter jag slutade med dieten.

Sommaren är absolut bästa årstiden på året, hoppas att denna sommar kommer att bli lika awsome som den alltid har varit.