RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-07 07:22:25

vanessabrown blogg

vanessabrown blogg på Nouw

Gör din egen Pokebowl

2019-09-06 22:30
Från vanessabrown

Jag har haft fullt upp denna veckan i skolan och idag avslutade vi kursen med en presentation och en individuell inlämning. Alltså känslan efter en avslutad kurs är ju helt fantastisk och nu kan vi verkligen njuta av helgen.

Eftersom man inte kan köpa sig en Pokebowl i Lidköping än , så fick jag och Naomi göra våra egna. Det är ju så enkelt att göra och så  himla gott!  Vi hade sushiris, lax, mango, avokado, rostad lök, köksbärstomater, picklad rödlök, picklad ingefära och chilimayo. Man kan ju verkligen ha i vad som helst.  Vad brukar ni ha i era Poke bowls

Mäjens Glass & Maräng

2019-09-01 21:57
Från vanessabrown

Idag åkte jag och två kompisar ut till Mäjens glass & maräng utanför Grästorp. Det blev en paj till lunch och två kulor med glass till efterrätt. Mäjens är alltså kända för deras hemmagjorda glassar. Det var jättesvårt att välja vilka smaker man skulle ta eftersom det fanns så många att välja mellan, men tillslut bestämde jag mig för att ta choklad och citron/maräng och dom var verkligen sååå goda! Detta var precis vad jag behövde, en trevligt lunch och en massa skratt med goa vänner! Visst är det mysigt med lantliga smultronställen?

Hoppas att ni har haft en bra helg! ♥

Restaurang Masala i Göteborg

2019-08-30 16:35
Från vanessabrown

Det blev en spontantipp till Göteborg med mamma idag. Hon skulle på ett läkarbesök och jag följde med som sällskap. Vi hann med en promenad och en lunch på Masala, en indisk restaurang innan hon skulle träffa läkaren. Det var så mysigt att få lite egentid med mamma och bara sitta och prata om allt och ingenting.

Nu ska jag hem till Naomis pappa och lämna en väska med kläder inför helgen, annars blir det en lugn kväll.
Vad har ni för planer idag?

Babyshower

2019-08-29 22:05
Från vanessabrown

För snart två veckor sen så hade vi en babyshower för min kompis Fannie. Vi hade inte träffats på jättelänge så det var verkligen roligt att få överraska henne. Alla tjejer samlades hemma hos hennes svärföräldrar, eftersom Fannie trodde att dom skulle dit för att äta lunch. Efter en massa småprat med sina svärföräldrar så gick hon tillslut in i vardagsrummet där alla tjejerna gömde sig. Hon blev så överraskad.!!! Fannie trodde inte att hon skulle få någon babyshower eftersom hon hade nämnt lite fint att hon hellre ville gå ut och äta alla tillsammans med sina vänner innan bebisen skulle komma.
Det blev exotisk planka med potatisgratäng, fika och massa roliga lekar. Jösses vad mycket skratt dagen bjöd på. Det var så roligt att få träffa så många som man inte har umgåtts med på ett tag.

Fick ni någon babyshower när ni väntade barn? Blev du överraskad? Dela gärna med er!

Korvgrillning vid sjön

2019-08-27 09:00
Från vanessabrown

Vår morgon igår började lugnt och skönt tills min kompis Klara frågade om hon kunde få åka med mig till skolan. När vi skulle komma överens om vilken tid som jag skulle hämta upp henne, så förstod jag att klockan var 8.25 och inte 7.25 som jag trodde. Vi skulle nämligen vara i skolan 8.30. Jösses vilken fart jag fick. Snabbt som ögat fick jag göra frukost till Naomi eftersom hon hade missat den på förskolan. Som vissa av er kanske vet så är Naomi inte den snabbaste i kommunen på att äta., vilket kanske var bra igår eftersom jag kunde göra mig iordning samtidigt som hon åt. Ni som har barn vet ju att det inte alltid brukar bli så bra när man lämnar sina barn superstressade, men igår så gick det jättebra som tur va. Jag blev "bara" 45 minuter sen.

Igår så tog vi självklart vara på de fina vädret, så direkt efter förskolan så åkte vi hem och packade ner badkläderna, grillen, korven och åkte till Bärstaviken. När vi kom fram så träffade Naomi en kompis som bor granne med hennes farmor och farfar. Hon var helt överlycklig och ville springa och leka direkt. Dom hann bada, måla och leka en lång stund innan det var dags för dom att åka hem och lagom för oss att äta vår färdiggrillade korv.  

Idag är det nog den sista dagen som vädret visar över 20 grader, så vi får nog passa på att åka ut någonstans ikväll om det inte blir försent..

Ha en bra dag allihopa! ♥

Johanna Toftebys kyckling i ädelostsås

2019-08-26 09:00
Från vanessabrown

Är det någon mer än jag som älskar att prova nya maträtter? Speciellt till helgen när man har gott om tid och vill laga något extra gott. Nu är det måndag och som jag brukar säga varje måndag, är att jag ska ta tag i livet, äta nyttigt och börja träna. haha jag antar att det är fler än jag som brukar säga så! Återigen till maten..Vad ska man laga i veckan? Jag vill ha något som går snabbt men som ändå är nyttigt. Har ni några tips? kommentera nedan↓


I helgen så provade vi på Johanna Toftebys kyckling i ädelostsås, den var riktigt god! Jag gjorde inte riktigt som det stod i receptet utan jag slängde in allt tillsammans i ugnen, smidigt och bra! シ
Klicka här för receptet.

Solnedgång

2019-08-25 09:00
Från vanessabrown

Vilken kväll vi hade, den var verkligen helt magisk! Detta var precis vad jag behövde.
Dom senaste veckorna har varit väldigt jobbiga och när jag mår dåligt över något så håller jag allt inom mig. Det är väl egentligen inte så bra, men det känns som att jag bara mår sämre om jag ska prata om saker som är negativa och som jag ändå inte kan påverka. Därför var det så skönt idag. Det var bara jag och Naomi, fågelkvitter och vattnet som slog mot klipporna, det var så lugnt och skönt. När Naomi säger "Mamma, det här är livet" då kan man inget annat än att må bra.
Jag hoppas att vi kan få mer kvällar som denna innan hösten kommer.

värmen kom tillbaka

2019-08-24 18:15
Från vanessabrown

Jag och Naomi skulle ut och leka på gården, men så fort vi kom utanför dörren så höll jag på att svettas ihjäl i mina jeans som jag hade satt på mig. Jag visste att det skulle bli varmt idag, men inte så varmt! Så vi fick helt enkelt springa upp och byta om. Väl uppe så passade vi även på att ta med lunchen ut. Både jag och Naomi älskar när vi kan ta med oss picknickkorgen ut, oavsett om det är hemma på gården eller någon annanstans.

Snart ska vi åka ut och titta på solnedgången och äta lördagsgodiset.
Ha en trevlig kväll! ♥​

Vanessas "Ketchup pasta"

2019-08-23 14:28
Från vanessabrown

Ni vet känslan när man vaknar upp på morgonen och tror att man ska iväg till skolan och sen inser att man faktiskt är ledig. Det blev frukost och filmen spykids i sängen. Var det någon mer än jag som älskade den filmen när ni var små?
Jag vet att jag fantiserade om hur jag var en spion och fick använda mina spionprylar när jag räddade världen. haha

Nu till lunchen...
Naomi fick bestämma dagens lunch och hon ville att jag skulle göra min "ketchup pasta" som hon så fint kallar den.
Detta är alltså en pasta rätt som jag har kommit på själv och hur mycket jag tar av alla ingredienser är olika för varje gång.

Recept på Ketschup pastan:
2 klyftor Vitlök
Timjan
Basilika
1 pkt plommontomater
2 dl Parmesan
3-4 personer Pasta
Pastavatten
Olivolja (fyller hela stekpannan)
Salt
peppar
Jordnötter
Valnötter


- Hacka vitlöken och fritera i olivoljan
- Sätt på pastan
- När vitlöken har fått en gyllenbrun färg, lägger du i hackad tomat tillsammans med färsk basilika och timjan.
- Låt tomaten puttra tills den har blivit mjuk.
- Lägg i den kokta pastan (spara pastavattnet) i stekpannan tillsammans med tomaten.
- Häll på pasta vatten lite då och då så att pastan blir krämig
- Häll över parmesanosten, salta och peppra.
- Toppa med rostade valnötter och jordnötter och varför inte en kvist basilika på toppen.

Smaklig måltid!

Falköping leverear

2019-08-22 20:33
Från vanessabrown

Igår åkte jag och Naomi direkt till Falköping efter skolan. Min bror och hans familj bjöd med oss på cirkus och med två förväntansfulla barn så var i tvungna att testa på den nya sushirestaurangen innan showen skulle börja. ​Jag hade absolut inga förväntningar, men jag måste säga att det var den godaste sushin jag har ätit på länge. Har ni vägarna förbi Falköping så måste ni åka till Khaan sushi och äta.  

Nu till cirkusen! Vilken show dom bjöd på, vi fick se en ballerina som gick på en lina, clowner som skoja och flertals uppträdande där dom snurrade och hängde i luften. Alla var super duktiga!  Jag minns när jag gick i skolan och cirkusen var precis bredvid, så på rasterna gick vi och klappa alla djuren. D
et är så bra att dom har tagit bort alla djuren ifrån cirkusen nu. 

Nu tar jag och Naomi helg och det bästa av allt är att vi inte har något planerat.
Har ni något roligt planerat i helgen?  
♥​