RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-02 20:33:44

moria-earwen

Min dag... jätteintressant, eller hur?

2013-01-21 20:37

Hejsan hoppsan! Hur har er dag varit?


Min har varit helt okej måste jag nog påstå. Jag har en hisstoriauppsats och en svenska argumentation som ligger och trycker på mitt samvete bara. Båda ska vara klara tills på torsdag, och jag har nätt och jämt börjat. Jag är lite dålig på att komma igång med saker, och det är jag nog inte ensam om.


En sak som jag kan bli lite smått irritead på är när min käre pojkvän inte svarar på sms. Det händer rätt ofta och man känner sig lite bortglömd. Men jag vet att jag inte borde känna så egentligen, han är en bra kille.


Jag spelar cello, i en orkester. Det tråkiga med att spela just cello är att man alltid får de tråkiga basstämmorna medan fiolerna spelar den roliga melodin. Visst, basstämman behövs kanske, men det är tråkigt att alltid spela den faktiskt!

Presenter

2013-01-20 21:04

Hejsan alla små varelser där ute!

Okej, jag vet att mitt bloggande varit kasst, men så kan det gå. Man måste leva livet! 


Jag sov över hos min pojkvän fredag-lördag. Vi såg på Pirates of the Caribbean och drack varm oboy, mycket mysigt var det. ^^


Men nu kommer mitt stora bekymmer, i februari händer det minsan saker. 1: Alla hjärtans dag. 2: Vår halvårsdag. 3: Hans 18års dag. Till alla dessa dagar behöver jag fixa lite resenter, överraskningar och fina saker men jag har ingen aning om vad! >.< Har ni några bra tips? :S

Vegetarian

2013-01-14 20:53

Jag är vegetarian! Så, nu vet ni det. Fast jag är mer av en semivegetarian. Jag äter nämligen fisk hemma när jag vet vart den kommer ifrån och så. Och ibland när jag är ute och det verkligen inte finns något vegetariskt (det är fortfarande dåligt med sådant) så äter jag kyckling. Och på lajv äter jag kött om det bjuds. 

Detta är mitt val, och så har det varit i ett år och några månader nu. Jag tycker att det är lite jobbigt när folk alltid ska fråga varför man är vegetarian. Det är ju typ som att fråga Varför äter du kött? Det är liksom bara något jag valt att vara av lite olika anledningar. 

 

  • Jag tycker inte att kött är speciellt gott egentligen
  • Har hört att det är bra för miljön
  • Gillar inte sättet djur föds upp till slakt
  • Blir lite illamående när jag tänker att jag faktiskt äter en före detta levande varelse

Men detta är som sagt mina anledningar till mitt val. Nbehöver inte alls hålla med mig. För mig så får i proppa i er vad ni vill så länge det inte är olagligt. :P

Var hälsad!

2013-01-14 20:30

God dag på er alla där ute i cyberrymden. Jag hade tänkt komma igång med att ha en blogg nu äntligen. Dels för att jag tycker om att skriva och dels för att det är intressant att läsa kommentarer och se vad andra människor har för åsikter om saker och ting. Därför hoppas jag kunna locka många läsare och få er att kommentera mina kloka ord. ;)


Lite kort om mig då kanske? 

Namn: Moria är alviska, som ni kanske vet, och översatt betyder det Svart Avgrund. Eftersom jag älskar Sagan om Ringen, och jag tyckte det lät häftigt, så döpte jag min blogg till det. Jag lade även till mitt namn, översatt till alviska. Earwen Idhrenniel, vill ni veta mitt "riktiga" namn är det bara att försöka hitta en översättning. ;)


Ålder: Jag är 17 och ett halvt. I Juli blir jag vuxen, vilket inte känns sådär jättebra. Jag är den sortens människa som alltid vill vara barn. Fast 17 är en rätt bra ålder. Man får liksom fortfarande vara liten, fast man har ändå rätt till större friheter än när man var barn. Och så är man ju trollkarlsmyndig förstås! ;)


Familj/Vänner: Jag har en moder, en fader och en 13årig broder. Eller ja, han blir 13 om en vecka ungefär.Då blir det ytterligare en tonåring i huset. Jag har en pojkvän sedan 5 månader tillbaka (vi har 5 månaders dag i morgon :3). Jag har även en nära killkompis, och flera rätt så nära tjejkompisar. 


Intressen: Jag är en nörd. Och det är jag stolt över! ;) Harry Potter är min största fandom, och har alltid varit det. Men jag älskar Tolkiens värk, Hungerspelen och lite annant smått och gott också. Jag gillar att skriva, vilekt kanske är en anledning till bloggen. Jag håller på med lajv och cosplay (googla om ni inte vet), och spelar teater i skolan. Går i tvåan på teaterprogrammet nu. 


Sport är inte min starkaste sida, men jag tränade konståkning i 8 år när jag var yngre och just nu försöker jag träna upp mig lite igen. Det är roligt att åka skridskor. Jag har även gått i dansskola och tränat Aikido. 

När det gäller musik är jag lite blandad av mig. Jag har spelat cello i 10 år. Jag älskar att lyssna på soundtracks till filmer, men jag har även lite artister jag gillar. Loke Nyberg, Black Magic Fools, Lars Winnerbäck och Dia Psalma är de jag kommer att tänka på nu. 


Ja, det var allt från mig för den här gången. Vi hörs snart! ;)