RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-23 05:01:55

garnoholic

Giftiga kemikalier i dina kläder & skor

2012-01-17 14:23

Alla borde se detta program, & sedan sprida det vidare så att folk blir medvetna om hur människor i tillverkningsprocessen offrar sina liv för att vi ska ha fina färger på våra kläder o dyl.


Se programmet, det är viktiga minuter som kan förändra ditt & andras liv.


Klicka på länken:

------------>  HÄR  <-----------


Du som tänker ja ja jag vet, jag har hört det förr.


Titta igenom programmet & tänk på att detta är


människor som offrar sitt liv för just dig!!!

Hundvakt

2011-12-16 20:10

I kväll har vi varit hundvakt åt mammas hund Guido. Moa blev helt till sig när han kom. Jag & dotter som också är hemma gick en långpromenad med hundarna & jag som hade Guido i kopplet fick mig en resa ner i diket när han bestämde sig för att det nog var något spännande där nere   ... Aj aj min hand!!! Jaja, det går förhoppningsvis över till imorgon... Det som går över på ett dygn är inte farligt säger min mamma. Det har hon nog rätt i.


Guido verkar ha kommit in i julstämning mer än de flesta av oss, nu när gräsmattorna är gröna & tro det eller ej, men det är blommande tusenskönor i gräset... Så kanske inte så mycket julstämning har infunnit sig här, sen snön försvann. Men Guido han lullar runt & sprider jul här hemma i alla fall.

 

I söndags var det tredje advent & min amaryllis blommade för fullt.

 

Jag önskar er alla en...

2011-12-12 14:52


Hallå igen!

Jag skriver & skickar aldrig julkort..! Ibland tänker jag att jag ska, men det blir inte av... Detta året har jag helt enkelt använt mig av Adobe photoshop för att skapa ngt som ska likna ett iaf. Jag är kass på photoshop men håller ibland på & pillar lite men som sagt jag är helt enkelt urusel på det. Men jag klappar mig själv på huvudet för att jag åtminståne försökte. 


 

Köpes - Julstämning..!

2011-12-02 13:03

Städa städa varje fredag åsså varje jul...för de tycker ja e kul!


Önskar att jag gillade att städa, men det gör jag inte. Jag får ångest när jag tänker på det. Men det MÅSTE göras.

Jag hatar att slänga saker, tänker  men det kan vara bra att ha, OM ALLT.. Galet!!!


Bilder från TV-program om "hoarders" (samlare) dyker upp i mitt sinne & jag tänker , hm de där människorna kanske kan komma & hjälpa mig att slänga!?!? Jag menar nte hoardersarna... haha, utan de som kommer dit & hjälper dem... Sortera, slänga, ge bort till gengåvan... Ord som dyker upp allt som oftast i min skalle.


Men jag gjorde ju en rejäl utrensning av kläder i våras gav bort säckvis med kläder till gengåvan. - hur kommer det sig då att jag har så sjukt mycket kläder kvar ???   


Sen har vi ju min handarbetsmani!!! Jag har ju som sagt tusen olika projekt igång samtidigt, & jag kommer ständigt på nya som jag vill göra... Har kommit på att anledningen att jag tröttnar beror oftast på, att när man inte har några mönster att gå efter blir det otroligt många repa upp & göra om, när det inte blir som man tänkt sig..! Jag skapar ju fritt & min hjärna går på högvarv de stunderna. Kreativ - JA!!! Produktiv - NEJ!!!

 Det ligger garn & pysselmaterial lite överallt    Jag behöver fixa till ett syrum, som har plats för allt, & organisation... Men hur gör jag det då, när jag totalt saknar framförallt  drivet & organisationsförmåga?! Blöäh!!!

Plats finns ju.. vi har ett rum som för tillfället står helt oanvänt. Nja, oanvänt kanske är en sanning med modifikation. Det rummet fungerar just nu som förråd. Där ställer vi in saker som vi inte vet vad vi ska göra av, sånt som inte används & sånt som vi borde köra till tippen med.   


Sen har vi ju min kropp som inte vill som jag vill, med ständig värk o inflammationer, kommer orkeslöshet & uppgivenhet. De stunder som jag verkligen försöker ta ett ryck, slutar med sån värk så jag vill skrika rakt ut... Jag tar 5-10 minuter städning sedan vila & så håller jag på... Plocka lite - vila lite o s v. 


Finns det någon därute som kan ge mig tips & tricks?! Jag behöver HJÄLP!!!     
 


Skam & förnekelse hjälper inte mig

2011-11-30 12:07

Jag lider av psykisk ohälsa...

Ska jag skämmas för att det drabbat mig? Det är ju inget jag valt...

Visst har jag gjort många saker jag ångrar i mitt liv, men detta är ju något annat, eller? Jag skäms för saker jag själv kunnat påverka, men omdömeslöst kastat mig in i. Men kanske jag gjort det p g a att mitt omdöme förvanskats av min psykologiska status!?


Människor är förvånansvärt snabba att döma, de är rädda för saker som de inte kan relatera till. Betyder det att jag måste gömma mig, dölja att det finns där som en del av mig?


Man pratar inte om det - men det finns där ändå - som ett osynligt jättelikt monster... Ingen låtsas om det, alla vet att det finns där, men ingen pratar om det. Vi låtsas som om det inte finns... De som inte förstår frågar inte, de fortsätter att låtsas som om allt är som vanligt. Vi pratar om väder & vind, alla vet...men ingen säger något. Är det ointresse, eller är det rädsla?


Om man inte låtsas om det, då försvinner det...eller?


Jag vill bli accepterad för den jag är. Jag vill inte vältra mig i det, jag vill inte vara ett offer för självömkan, jag vill bara ha tillåtelse att vara den jag är..!

"Det blir ingen jul utan TASSELS" (uttalas:Tässels)

2011-11-30 09:53

Jag har köpt tassels...

4 stycken Juliga tassels  Maria Montazami skulle vara stolt om hon visste. HAHA      

Nu hänger de där i fönstret & skapar julefrid åt alla.   

Det var ju 1.a advent i söndags & då går startskottet för jul i vårt hus..

Jag älskar advent, att tända ljus & pyssla. Båda mina barn är döpta på 1.a advent, (1991 & 1995), det var härlig stämning... När barnen var mindre pysslade vi inför jul, bakade & pyntade. Det var tider det..!De senaste åren har jag inte njutit lika mycket av det,  psykisk & fysisk ohälsa har kantat min vardag & jag har inte känt lust för någonting alls.

Det börjar bli bättre...jag börjar så sakta återvända till livet igen. Tre steg fram & två tillbaka. Det går inte att rusha fram, jag måste låta det ta tid, annars ramlar jag tillbaka på ruta ett igen. Mitt  hjärta börjar slå dubbelt så fort när jag skriver om det för jag påminns om hur svårt det är att hitta vägen tillbaka. Men jag kämpar.. gud vet hur mycket!


Nu i adventstid börjar det med tassels & stickade julkulor...TACK!

work in progress

2011-11-24 19:30

             

Såhär många julkulor har jag lyckats få ihop hittills... Galen..?!

  Japp!!!

Julkulehets...

2011-11-22 12:16

 

Tillverkar på löpande band...  

Julkulekrig!

2011-11-22 10:09

Nu är det krig..!


Min kära syster postade en bild på 2 jättefina färdiga julkulor på Facebook...

 

Kolla så fina de är...

  Nu måste jag ju kontra & göra typ dubbelt så många färdiga  

Hon jobbar ju heltid för bövelen & jag jobbar inte alls... Alltså, julkulekriget har börjat!!!

BRING IT ON!!!

Hjälpstickan

2011-11-18 18:55

  

Tack vare min syster hittade jag denna fantastiska sida!

Självklart vill jag vara med & sticka till de behövande.

VILL DU OCKSÅ VARA MED & BIDRA???

Gå in på deras hemsida

Virka julspets till julgardiner

2011-11-18 10:54

Igår kväll började jag virka på en juleröd spets som jag tänkt ha till mina julgardiner i köket...

     

Hittade en beskrivning som jag modifierade lite grann, istället för muscher gör jag 2 dst i grupp 3ggr.


   

Tog en bild på beskrivningen om någon blir sugen på att göra en liknande.

Torsdag 17 november 2012

2011-11-17 22:05

   

 Galet att rosorna ute i parken ser ut så här sent i november, (klicka på dem för större storlek)

 

     Moa ställer sig alltid upp mot dörren & tittar ut när hon väntar på att jag ska stappla ner för trappan, det ser så himla gulligt ut tycker jag.Moa ute på vår promenad, sitter på kopplet, haha 

Grått & trist ute idag men vi myste iaf en stund Moa & jag.

     

Så här ser min första julkula ut, jag broderar mönstret istället för att sticka med dubbla trådar. Det tar sin lilla tid, men det blir fint, tycker iaf jag... :) har inget att stoppa den med dock så jag får väl sticka vidare till jag har köpt ngn fyllning. Det står att de rekomenderar ullflor till kulorna, men jag vet inte var man kan köpa sånt. :P

Nu ska vi sticka julkulor

2011-11-14 22:12

Moa vill också vara med & läsa hur det går till...       

Har börjat nu... Går dock åt mer garn än jag trott, så vi får se hur många det blir till jul, jag kör detta garnet som jag egentligen köpt till en Pippitröja som aldrig blev av... Det blir så bra så... :)  

Virkat fodral till mobilen

2011-11-14 21:48

             

Blev så sugen på att virka små miniatyr mormorsrutor till ett mobilfodral, fick idén när jag var inne på en annan blogg...

Klicka här om du vill se inspirationen :) Här är bilder på hur arbetet fortskred ;P

Moa Lignell - When I held you

2011-11-13 13:18

Amazing!!!   

Arg, ledsen & allmänt irriterad

2011-11-13 11:12

Vissa saker är så onödiga...


Varför lägga en kommentar som är elak & får mottagaren att må dåligt istället för att bara hålla käften!? Det förbryllar mig att så många gör det utan att tänka en sekund eller två om det verkligen är nödvändigt...


Om man inte kan säga något positivt eller uppmuntrande ska man nog hellre tiga. Varför få en annan människa att må dåligt, vad är vinningen i det?!


Det är klart att jag bara kan se detta ur mitt eget perspektiv, jag vill inte såra någon, jag vill inte att någon ska må dåligt. Alltså försöker jag att inte sprida negativ energi till folk runt mig. 


Ett exempel: Min dotter la upp en bild på sig själv taget med webbcam plutande med läpparna ;D på Facebook...

En kommentar från hennes vänner var, "Ska du spy?" vilket kanske var menat som ett litet lustigt inlägg, men fick mig att irritera mig något så vansinnigt för jag tycker det är så onödigt!!! 

Så mycket bättre

2011-11-13 10:39

Så mycket bättre  

Jag kan inte låta bli att älska det programmet... Det  är genialiskt & det som gör att jag älskar det så mycket är att man får se människan bakom artisten, se dem blotta känslor & tala om händelser i deras liv, ur ett annat perspektiv än vad vi är vana vid att se... deras egna!


Jag är svag för människor som vågar berätta... Som vågar öppna sig & bjuda på sin egen smärta, sorg, glädje eller vilken känsla de än var de kände just den där gången... Jag vill gråta & skratta tillsammans med andra & dela deras känslor för en stund, för mig är det magiskt...


Tänk förra säsongen när Lasse B, märkbart imponerad av Petter sprang runt & sa Fuck you... Han blev plötsligt en människa & jag kände känna värme i mitt hjärta när jag såg honom knasa runt. Pluras äkthet & öppenhet fick mig att smälta. Jag kände sorg med Christer som verkade trasig & extremt sårbar...bara för att nämna en del av de känslor jag gick igenom. Ja-a hela förra säsongen berörde mig verkligen...


Jag har inte riktigt fått samma djupa kärlek till deltagarna i denna säsong, men det kanske kommer.. Jag gillar iaf programmet & det är tur att man kan streama det om man skulle missa själva programtiden...vilket jag ofta gör. Men det gör ju inget för jag kan titta på det när det passar mig istället för att jag ska anpassa mig efter en programtid, så det så.

undran...

2011-11-12 13:17

 

Jag undrar hur livet hade sett ut om jag inte krossat så många speglar..?

Jag älskar...

2011-11-12 10:30

 
Jag älskar:

  • min familj
  • människor som bjuder på sig själva
  • sommar & värme
  • folk som inte dömer
  • när jag känner mig fin
  • känslan när jag avslutat något & är nöjd med resultatet
  • att se någon göra något fint för en annan
  • att göra någon glad


Hundkläder

2011-11-10 18:03


Moa fryser lite när det är kallt ute på mornar & kvällar så jag har stickat lite olika outfits till henne, den senaste är klargul & passar fint till hennes morka päls, är inte helt klar med hur utförandet ska bli när det är klart men här är en början...

 

 

Krokodilvirkning (vet inte vad det heter på svenska har bara översatt fritt från eng :P) en rad bara blir fint vid halsrigningen.. sen är det patentstickning som är snyggt & härligt elastisk & värmer gott eftersom det blir dubbelt...