RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-05-15 21:12:00

Broken By Love

..

2010-02-20 21:35

Okej i måndags red jag min älskade Valdo och det gick jätte bra när han väl vaknat. Mina favorit hästar just nu är Cantarell, Valdo och Kalle :P

Hos Ywette fick jag RIDA :O eller hennes häst bråkade väldigt mycket så hon ville inte släppa henne men jag fick trava och så med Ywette hängande i grimskaft. Fast hon har bröstcancer och opererades i onsdags så vet inte hur det blir nu.

Har ritat två nya bilder men orkar inte lägga upp dom nu.

Rubrik saknas

2010-02-07 17:29

Måndag 1 Feb red jag Cantarell och han var underbar, lite seg i början men på slutet gick han perfekt.. älskar hans gallop och han är jätte mysig att hoppa men väldigt jobbig att sätta på tränset på.

I måndags red jag Cantarell igen men den här gången ville han inte vara med på nånting och sket i vad jag gjorde.


Sen på tisdagen åkte jag hem till min kurator Ywette som vanligt och fick borsta och faktist ta in och släppa ut en av hennes hästar..


Igår låg jag och ritade lite på kvällen/natten

Resultatet kan ni se på bilden.. Föreställer Billy Idol  

aj aj AJ

2010-01-18 19:20

Ont i rumpan ;P fick rida Fiona som inte vet vad arbetstrav är utan vill springa så FORT som möjligt.. Tappade stigbyglarna 2000gånger men annars gick det väl bra. Fiona va iaf snäll i oxen

Nervös

2010-01-17 17:58

Hittat en på hemsidan Stallet.se som går i samma grupp som jag xD

Börjar förövrigt bli väldig nervös inför imorgon

PANK

2010-01-13 14:17

Mamma ringde till ridskolan idag och jag ska hoppa in i en grupp på måndag så har varit och köpt nya grejer. Ridväst, ridbyxor, ridskor, ridhandskar och ridstrumpor.. DYRT :(

Tråkig dag

2010-01-12 20:07

Hon från BUP kunde inte komma idag p.g.a sjukt barn :(.. Men har bestämt mig för att försöka gå på ridskola redan nu, mamma ska ringa imorgon.

Gnägg^^

2010-01-11 23:08

Följde med min kompis Saga när hon skulle rida idag.. Första gången hon red på flera år, har suttit och slöat framför datorn i typ ett år och det första hon får göra är att trava och rida lätt utan stigbyglar JOBBIGT. Plus jag fick träffa min älsklingshäst efter typ flera år.. Det här va första gången jag va ut och träffa andra än dom i min familj på flera månader. Ska förövrigt träffa hästar imorgon också då jag ska följa med en tjej som jobbar på BUP till hennes stall för hon ska hjälpa mig att våga börja rida på ridskola igen.

Älska

2010-01-10 21:04

Underbar Film<33

Fast klarar knappast av att titta på den nu, för deprimerande.

Selektiv Mutism

2010-01-10 02:37

Vad är selektiv mutism?
Selektiv mutism är en diagnos som brukar visa sig första gången i barndomen, vanligen i förskoleåldern.  Den kännetecknas att barnet är tyst i skolan eller i andra offentliga sammanhang samtidigt som det talar och kommunicerar obehindrat hemma. Tystnaden beror inte på svårigheter att förstå eller använda med språket.
Symptomen kan vara svåra att upptäcka för vuxna som bara kommer i kontakt med barnet i en enda miljö, men kan förutom tystnaden visa sig genom bl.a ”förstelnat” kroppsspråk. Svårigheter med mimik och ögonkontakt är också vanligt. Selektiv mutism är överrepresenterat hos barn med en tvåspråkig bakgrund.

Hur upplevs selektiv mutism?
Som drabbad upplever man ofta talhämningen som en hindrande kraft man inte lyckas övervinna. Man kan känna det som att man har en social sida inom sig som ofrivilligt ”går i lås” vid vissa tillfällen.  Det kan därför finnas ett motstånd mot att behöva acceptera en identitet där blygheten blir ett personlighetsdrag.

 

Vad säger forskningen om orsakerna till symptomen?
Forskningen är idag fortfarande otillräcklig på en del punkter, bl.a hur länge symptomen brukar hålla i sig och vad som senare händer i vuxen ålder. Mycket tyder på att talhämningen för många övergår i symptom som liknar social fobi. Det har också varit svårt att fastställa exakt hur vanligt selektiv mutism är, till stor del eftersom olika diagnoskriterier använts i olika studier.


Teorierna om selektiv mutism kan delas in i två läger: De ”reduktionistiska” och de ”pluralistiska”. Reduktionistiska teorier menar i korthet att selektiv mutism inte ska ses som en enskild diagnos utan istället som antingen ett tecken på något annat, såsom en svårare form av social fobi eller neuropsykiatrisk avvikelse. Enligt diagnosmanualen DSM IV kan asperger syndrom inte förekomma samtidigt som selektiv mutism - överlappningar mellan diagnoserna är däremot inte ovanliga.

Idag tycks dock många forskare ansluta sig till den ”pluralistiska” synen, där selektiv mutism ses som en sammansatt problematik - dvs. det kan finnas flera vägar in i symptomen.

Vår upplevelse är att den bristande forskningen och missförstånden det skapar leder till långtgående konsekvenser i vardagen även i vuxen ålder.Faktakälla: Jan Ringler, ”Selektiv mutism och dess behandling med barnorienterad familjeterapi” utgiven av Stockholms läns landsting, Barn- och ungdomspsykiatri, 2005.

Skit liv

2010-01-09 23:22

Hmm ja.. nu ska jag skriva en liten historia som tyvärr är sann, orkar dock inte gå in på detaljer. Vi träffades på Grönalund 22/5 2008 när jag va där med klassen, eller vi gick och stirrade på varandra och tillslut kom hans kompisar fram och frågade om min msn för att han vill ha den.. Jag åkte hem till gävle och det gick några dagar sen blev jag addad av nån.. Han skrev och frågade om det va jag som va på Grönan och så var allt igång, 8 juni blev vi ihop utan att ha träffats. Det visade sig att han bodde över 30 mil ifrån mig och han fick inte åka för sina föräldrar så jag ordnade så hela min familj åkte dit över några dagar och hyrde stuga.. Det va underbara dagar även om pratet sköttes av honom då jag höll på att dö utan att ens försöka prata.. Han var Straight Edge och ville ha varit ihop med nån tre år innan han hade sex med personen, bröts dock efter ett halv år men båda va med på det.. drack och rökte inte osv.  Efter det fick han komma till mig men efter ett tag orkade jag inte med att han hela tiden åkte ifrån mig och då började kampen om att försöka få hans föräldrar att gå med på att han flyttade hit.. Det tog tid men tillsist fick han det.. Han bodde hos oss ett tag och sen bråkade hans pappa och min mamma om tider på telefonen medans han va där över en helg.. Dagen efter är han mobil av.. jag ber mamma ringa hem till honom(mamma är inte hemma) senare kommer mamma hem.. hon kommer upp på mitt rum där jag är och säger att hans pappa säger att han inte vill bo hos oss nå mer och att han inte vill prata med någon av oss(det va alltså slut). Min värld gick under jag tänke ta livet av mig men mamma hindrade mig.. Jag försökte få tag på honom och när han äntligen svarade på BDB skrev han att han älskade mig, när han sedan slutade svara igen tog jag helt enkelt pengarna jag sparade till en till hund och tog tåget dit utan att nån visste nåt med en karta med vägbeskrivning från tågstationen hem till honom.. jag hade bara mobil, laddare, pengar och den kartan med mig, när jag hittat dit så knackar jag på hans fönster för jag vet inte om hans föräldrar är hemma och vill inte stöta på dom först, han kommer och öppnar och allt ordnar sig förutom att han inte får bo hos oss längre.. någon månad senare (alldeles innan jul) så stänger han av mobilen efter ett litet tjafs och gör sedan slut mitt i natten och säger att han inte älskar mig längre, den här gången gjorde han det iaf själv. Han lovar att vi ska prata om det dagen efter men sen hör jag inget mer. Jag skriver sms och frågar hur han mår  och efter efter några dagar får jag svar.. Ett sms där jag blir kallad psykfall och dampbarn.. Med hot om att om jag hör av mig igen ska personen åka hit och ge mig stryk.. Undertecknat han nya tjej. allt blev svart för tredje gången i mitt liv och alla gånger p.g.a honom. Jag älskar honom fortfarande och saknar honom. Jag lever bara tack vare min tvååriga lillasyster Hanna.


Vi va förlovade sen 30/4  - 2009
Han var älskad av alla i min familj
Vi hade en hund ihop


Han va föresten född 1992 så alla vet hur gammal.


Har alltid haft dåligt självfortroende och haft svårt att lita på folk och nu vet jag inte om jag någonsin kommer kunna lita på nån igen. Har också selektiv mutism som gör att jag inte alltid klarar av att prata i olika samanhang eller med vissa personer osv.  Har hemundervisning  p.g.a detJag är trasig.. Trodde aldrig han skulle springa och skaffa ny tjej direkt, efter allt vi gått igenom.