RSS - xml

Kontrollerades senast: 2021-10-20 13:15:16

Dagens Svenskbladet - Sverige

Senaste nyheterna - www.svenskbladet.se

Bogseringsteam lyckas dra loss Edward Blom från Café Operas herrtoalett

Efter sex dagars intensivt arbete har en internationell besättning lyckats dra loss Edward Blom från Café Operas herrtoalett där den kände mediaprofilen suttit fast i sex dagar.

Edward Bloms situation påverkade inte enbart han själv utan även åtskilliga gäster som var fast inne på herrtoaletten, samt gäster som ville besöka toaletten. Café Opera räknar med att man förlorat tusentals kronor varje timme på blockaget vilket hindrade restaurangen från att ta emot gäster och byggde upp en lång kö på gatan utanför.

Det var efter en åttarättersmiddag som Edward Blom besökte kundtoaletten och sedan råkade vingla till på vägen ut och sedemera fastnade mellan dörrkarmarna på toalettens ingång, sedan dess har ett intensivt analysarbete pågått där bland annat USAs president Joe Biden har erbjudit att skicka ett räddningsteam.

Efter att ha karvat i dörrkarmarna på toaletten samt fäst långa rep runt honom lyckades dock ett lokalt räddningsteam att dra loss Edward Blom.

Edward mår under omständigheterna bra, men ska tas in för observation innan han tillåts återvända till restaurangen för lunch.


Grannar ringde polisen efter Leifs balkonghyllning till vårdpersonal

Efter att ha inspirerats av diverse virala videos från Italien och olika platser i Europa bestämdes sig
Leif Sjöberg i Sundsvall för att hylla vårdpersonalen med en känslosam personlig konsert från hans balkong.

På gitarr spelade Leif först ledmotivet från filmen Titanic, "My hurt will go on", samtidigt som han sjöng texten. Innan publiken hann hämta andan bröt han sedan in i en snabb version av Magnus Ugglas "Varning på stan".

Efter en kort paus för att fukta strupen med en Arboga 7.3 fortsatte Leif med en låt som han presenterade som "Hausse of the Rajsing Sun" av The Animals.

Just som Leif nådde slutet av låten bröt en grupp piketpoliser ned hans ytterdörr och stormade lägenheten och brottade ned honom på balkongens golv.

Polisens yttre befäl i Sundsvall, polisbefäl Einar Einbusksson kommenterar händelsen;
- Vi tar alla anmälningar om "Våld i nära relationer" på allvar, under det rådande läget med Covid-19 har vi sett en ökning av misshandel i hemmet.

- I detta fall fick vi ett brådskande samtal om en pågående hustrumisshandel, det visade sig dock att vi fått fel uppgifter i detta fall.

- En man i 50-årsåldern arresterades dock för ofredande efter att ha trakasserat ett helt kvarter med högt oväsen.


17-åring fran Skövde svär att överge sitt liv som förhärdad förortsgan...

En tonårig självlärd rappare från Skövde hävdar att han nu valt att lägga sitt kriminella liv som gängledare och gangster bakom sig.

Fredrik Kvist 17 år berättar;
- Det var så mycket droger och skit, jag brydde mig inte om morgondagen, jag var helt crazy som en vato loco i Blood in Blood out.


Engligt Fredriks mamma rörde det sig dock bara om att smygröka och dricka folköl;
- Fredrik kunde inte ens röka ordentligt, han och en kompis stod vid brevlådan och bara drog halsbloss, dom hostade så jag hörde det i köksfönstret.

Fredrik själv menar dock att detta var inkörsporten till grövre aktiviteter.
- Det började med grannens äpplen, och sen, sen stal jag en cykel en kväll när sista bussen hade gått. Bara Gud kan döma mina handlingar.

- Jag har förlorat för många vänner under årens gång... ja alltså, dom bytte ju klass när vi började gymnasiet.

Fredriks mormor Astrid tar det hela med ro;
- Fredrik brukar komma hem till mig och äta pannkakor, och hjälpa mig med gräsklippning, han är en go' pojke.


Hjälpsam rektor varnade skolelever för Momo

En omtänksam rektor vid Farsta gymnasium varnade förra Fredagen en fullsatt aula med grundskoleelever för webbfenomenet Momo.

- Det är jätteviktigt att ni ser upp för meddelanden på Whatsapp och Facebook Messenger ifrån en person som kallar sig Momo, Melissa eller Mimmi, försvenskningar av Momos namn, förklarade rektor Lennart Svensson.

- Uppemot 120 personer i Ryssland har begått självmord efter att ha kontaktats av Momo, så det är jätteviktigt att ni inte lyssnar på henne, hon vill er inget väl.

Rektor Lennart Svensson berättar för Svenskbladet att han är stolt över sin snabba insats på Fredagen;

- Så fort jag läst om detta i en föräldragrupp på Facebook så tog jag beslutet.

- Detta var egentligen en samling vi hade tänkt ägna åt en diskussion om klimatförändringar, men våra elevers välfärd kommer alltid först så jag ställde in den och valde istället att varna för Momo.


- Klimatdiskussionen kan vi alltid ta sista dagen innan sommarlovet börjar.


Socialstyrelsen "Sjung inte prästens lilla kråka" - Uppmanar till rattfylla

Rattfylleri kring midsommar har i snitt dödat sex människor dom senaste tio åren trots åtskilliga förebyggande åtgärder.

Detta år har Socialstyrelsen uppmanat till att inte sjunga "Prästens lilla Kråka" vid midsommarstången då den anses uppmana till rattfylla.

Ing-Britt Samuelsson vid Socialstyrelsen förklarar;
- Förutom problematiken med prästens kråka som ständigt hamnar i diket, är sången också olämplig på grund av likheten mellan orden Kråka och Kröka.

- I mångt och mycket så uppmanar den här sången till både rattfylleri och onykterhet, därför är det bäst att låta bli att sjunga den.

Professor i Kulturhistoria vid Lunds Universitet, Göran Stollerud, har kommenterat händelsen;
- Sedan det kommit fram att "Små Grodorna" är en Fransk sång har det blivit en riktig midsommarkris. Det behövs flera sånger och då har en del propagerat för att man ska ta in den här låten "Om sanningen ska fram" av Eric Amarillo.


Kungen om Svenska Akademien;"Kan det vänta tills filmen kommer ut?"

Under måndagen träffades Kung Carl Gustaf och svenska akademins ständiga sekreterare Sara Danius för att diskutera den kris som uppstått kring den så kallade "kulturprofilen".

Trots sin position som Svenska Akademiens beskyddare har Kungen inte läst särskilt många av de alster som akademiens medlemmar gett ut, när Danius skulle sammanfatta problemen för honom frågade kungen ifall detta kunde vänta "tills filmen kommer ut?".


Allsvenskan byter namn till Allgemeineschaftsvenskan

Svensk Elitfotboll har under en längre tid strävat efter att sälja namnrättigheterna till herrarnas fotbollsallsvenska. En köpare har nu hittats, det tyska fraktföretaget DHL

Det innebär att Allsvenskan nu byter namn till Allgemeineschaftsvenskan.
- Vi tror det kommer blir toppen, kommenterar Svensk elitfotbolls generalsekreterare Sats Senquist

Det nya namnet kortades ned från DHLs första förslag, Allgemeineschaftschweinehundtsvenskan.


"Inte ok att skoja om att Ingvar Kamprad kommer begravas i en IKEA-kista"

En grupp känsliga medelklassmänniskor i Stockholm har kommit fram till att det inte är ok att skoja om Ingvar Kamprads begravning.

Gruppens talesman Kjell Johansson, 52 berättar;
- Det ligger nära till hands att skoja om att Ingvar Kamprad ska begravas i typ en kista från IKEA som familjen själva får skruva ihop. Särskilt eftersom Ingvar Kamprad var känd för att vara så himla snål.

- IKEA från nyfödd i spjälsängen Sniglar till graven i en IKEA-kista liksom, men man kan inte skämta om en persons död på det viset, det är inte respektfullt helt enkelt.

- Och det vore helt groteskt om att dra skämtet om vad två dubbla korslagda insexnycklar liknar, då har man gått långt över gränsen, någon måtta får det vara.


Daniel tog Kate och William till korvkiosk i Ockelbo

Under veckan fick Kungahuset finbesök i form av Kronprins William och hans fru Kate Middleton.

Under deras två dagar långa besök agerade Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling värdar åt det besökande paret, bland annat provade William och Kate att spela bandy i Kungsträdgården men man besökte även platser utanför Stockholm.

På väg tillbaka från vattenreningsverket i Hofors passade Daniel Westling på att köra förbi Ockelbo för att morsa på gamla kompisar och bjuda besökarna på något extra speciellt.

Efter ett kort besök hos Anders "Möken" Hedström och en inspektion av hans nya skoter så for entouraget vidare till Ockelbogrillen. Där bjöd Westling på köttbullar med lingonsylt och mos.

- Dis is tipical Sveedish food,
berättar kioskägarn Adam Berhani att Daniel sa till det brittiska tronföljarparet.

Westling svängde även förbi och hämtade en dunk genomskinlig vätska hos en annan kompis innan resan fortsatte till Stockholm.


Känd påläggsmodell avstängd för trakasserier

I kölvattnet efter #metoo-rörelsen har fler än bara sexuella trakasserier börjat uppmärksammas. Nu väljer flera tidigare medarbetare att träda fram och vittna om trakasserier från en känd smörgåspåläggsmodell.   

 Modellen ska bland annat tvingat kollegorna att lukta på hans andedräkt, mot deras vilja.   

 - Han stank något överjävligt illa ur munnen. Jag tänker att om man luktar så så borde man hålla avstånd, men han gjorde tvärt om. Ibland verkade det som att han låtsades ha hemligheter att berätta, bara för att komma riktigt nära och andas på en när han viskade, säger en tidigare kollega.     

En annan kollega som inte längre jobbar med modellen vittnar om liknande beteende:   

- Det gick inte att undgå hans lukt på företagsfrukostarna. Han brukade luta sig nära och tömma lungorna i ansiktet på en när han skrattade. Det var som en vägg av något ofräscht slog emot en.   

 Svenskbladet har sökt modellen för en kommentar, men hans mamma låter meddela att han är på klassresa till Danmark och borta till torsdag.