RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-11-08 13:20:36

oljersjo-kennel

Lite information...

2019-03-07 14:13

...det är inte lätt att hinna med att uppdatera både hemsida, blogg och facebook. Eftersom det är lite "pyssligare" med bloggen så har jag bestämt mig för att sluta skriva här.

Vill ni ha kontakt med oss eller följa oss är ni välkomna till vår hemsida eller följa vår facebook grupp, "Öljersjös kennel".

//Malin  

Nu är det ...

2018-04-23 21:13

...väl dags för uppdatering!  Här har hänt en massa sedan jag  skrev sist och det är ju inte så konstigt då det är länge sedan... För att sammansfatta allt så har jag haft lydnadsträning för "valparna" som snart blir 8 månader (tillsammans med ett litet annat gäng unghundar) varannan vecka och jaktträning för de äldre hundarna varannan vecka!

Vi har tränat med de äldre hundarna för Mirjam hos kennel Carmal´s en gång i månaden sedan i höstas och det är så roligt och givande!  


Alla hundarna mår bara bra, Knox har växt till sig till en härlig hane med mycket arbetslust och kraft i!   Grappa är ett riktigt litet busfrö, snabb som vinden och älskar att lära sig nya saker!  

Java, Kiara och Hugo mår bara bra och det är snart tävlingsdags för Java och Hugo i rally lydnad.

Kiara har hunnit bli 11 år men lika pigg och glad för det, senast idag var hon med och tränade utan problem!  


I helgen har vi haft träff för de yngsta små busfröna och det var såååå roligt att träffa allihopa! Tyvärr kunde en av tikvalparna, Doris, med husse och matte inte komma, men vi hoppas att snart få träffa dem!


De här små grynen är pigg och glada små hundar med lite bus i sig, arbetsvilliga och mycket snälla! Så roligt att se att dom var så syskonlika allihopa!  Tack allihopa för en härlig helg tillsammans med er!

 


Zoya med matte Pernilla, Gnista med husse Fredrik och matte Titti, sedan har vi Grappa som siiter i mitten, Basse med matte Sara och husse Daniel och Flex med husse Claes och matte Rosa!

På söndagen så hade vi träning för Mirjam med de äldre hundarna och även de små grynen var med på passivitets träning, och lite sen eftermiddagsträning! Alla skötte sig strålande, både två och fyrbenta och det är så roligt att träffa er allihopa tillsammans med era fina hundar!  


 

Hela gänget från i söndags!  

       

Mat i gröngräset till alla!

       

Sköt om er!

//Malin

                    

Nytt spännade år...

2018-01-05 20:15

... har precis börjat!  Hösten och än så länge vintern (?) har gått i ett, det har varit mycket både på jobbet och privat. Valparna har flyttat och av alla uppdateringar jag fått så verkar det som om alla de små grynen sköter sig exemplariskt! Det verkar vara ett litet gäng kavata små snabba och lättlärda individer och det ska bli så roligt att följa dem alla.

Straxt innan jul hade vi en liten "mini" träff för kullen och "Gnista" och "Flex" med hussar och mattar var här för liten träff och adventsmys. Så roligt att träffa dem och jag hoppas vi ska kunna få ihop ett datum till våren då alla kan!  

 

Det har givetvis hunnits med lite jakt, Knox första andjakt och pappas tax Mariebergs Spralla jagade hem sista 1:priset på drevprov och blev jaktchampion!  

   

   

Vi har jakttränat hela hösten, förutom ett litet uppehåll nu vid jul och nyår. Vi har så otroligt roligt tillsammans och hundarna (och vi) gör sakta men säkert framsteg!  

         

Grappa växer så det knakar och är en härlig lite tjej!    Hon har fått en ny liten kompis i boxertiken Hilda, som är en vecka yngre än henne. Efter en förmiddags lek var dom ganska trötta...

   

Jaktträningen drar igång på söndag igen, men förra helgen hade Kristina och jag abstinens och fixade till en spontanträning med vilt! Det gick strålande, lite fix för Knox att lära sig att lyfta gåsen på ca 5 kg, men han löste det utmärkt till slut!

         

Önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

//Malin  

Underbar helg med...

2017-11-07 09:05

...underbart hörstväder och hundträning, kan det bli bättre?!  


Vi är ett gäng som träffas ungefär varannan helg och tränar våra hundar, så roligt! Alla med olika mål och förutsättningar, men alla har ett gemensamt intresse och det är att ha trevligt med sin hund!

Denna söndag stod Håkan för fotografierna och dom blev sååå fina!  Tack snälla än en gång för fina kort och en härlig dag tillsammans med er!


//Malin


                 Nu har nästan...

2017-11-06 20:29

...alla valpar flyttat!   

Öljersjös Diana Joy of Java, eller "Doris" som hon skall kallas flyttar på fredag till sitt nya hem!  


När valparna var drygt 6 veckor var min goa väninna Tina, från Tillyhills kennel, här och fotograferade valparna. Känns som att när dom är i den åldern fungerar det att fotografera dem, senare är det ett litet större projekt då dom far runt överallt!  

                           

Den här kullen är ett gäng pigga och kvicka valpar, som älskar allt och alla! Matvrak och självständiga små individer och jag hoppas verkligen att mina valpköpare kommer att ha mycket glädje med dessa små gryn!


LYCKA TILL allihopa!   


//MalinDålig uppdatering på...

2017-10-10 19:28

...bloggen!  Kommit på mig själv att uppdatera ganska friskt på Fb då det är så mycket lättare, men alla har ju inte Fb...

Nåja, de små grynen växer så det knakar, snart fem veckor gamla och så fulla av nyfikenhet och spring i benen!  

En härligt jämn kull med små väldigt kelna och sociala valpar!


Så roligt att se dem träffa vår katt Gustav för första gången, tror dom blev lika glada allihopa! En mycket snäll katt som låter dem bitas och "naggas".  


Upptäcksfärd i trädgården är såååå spännande!

          

 

Sköt om er!

//MalinNu äntligen är...

2017-09-09 22:40

...dom här!  Den 7 september 2017 föddes 4 stycken prinsessor och 2 stycken prinsar i Öljersjö, allt har gått bra!

Java är en fantastisk mamma och verkar ha mycket mat till dem då de är tysta och sover mest.  

     

Så härligt att dom är här!


//Malin

Underbara dagar med...

2017-08-28 20:40

...de fyrbenta!  


Så har det kommit, först ut att röntgas i Java & Benny kullen var Knox. Resultatet var strålande och fantastiskt skönt, höfterna A och armbågarna UA, med andra ord kunde det inte bli bättre!   Härligt, då jag är väldigt glad för denna goa hund! Nu håller vi alla våra tummar och tassar för resten av syskonen!

 

 

Öljersjös Knox Spirit of Java.


Java är rund och go, nästa vecka är det dags, så spännande! Hon är pigg och glad, och älskar att bli ompysslad som en liten prinsessa!

       

Nu får vi väl se hur många valpar det bor i lilla magen...  


Igår var vi ett gäng ifrån Öljersjös kennel hos Mirjam, Carmal´s kennel för att få oss en duvning i jaktträningen!

Vågar nog på mig att skriva att vi var ordentligt möra både två och fyrbenta efter många timmars mycket bra träning! Läxa för alla till nästa gång och vi är taggade!  

           

//Malin


Vår lilla nya...

2017-08-21 20:55

...kennelmedlem, Mariebergs Unika Flisa!

En härlig liten taxtik, pigg och lättlärd, ska bli så roligt att följa henne i skogen!  

     

//Malin

Åska kan ställa...

2017-08-19 21:16

...till med mycket!  För ca tre veckor sedan slog åskan ner och vi har haft stora problem med den tekniska biten här hemma, därav dåliga uppdateringar.


Här har hänt underbara saker, JAVA ÄR DRÄKTIG!  Hon väntar valpar med Carmal´s Keen Art i början av september och vi ser så fram emot detta! Hon är härligt pigg och ser ut att må alldeles utmärkt.   

Vi förväntar oss valpar med mycket "motor" och jaktlust i, verkar det intressant är ni välkomna att höra av er!


     

Öljersjös Blue Java!  


Det har inte hunnits med att träna så mycket den senast tiden, men lite stoppsignaler och "ut tecken" har tränats med Knox och jag tycker att han börjar förstå det. Gäller att inte "traggla" för mycket och byta träningen mellan olika terränger. Han är en härlig hund att jobba med och jag ser så fram emot höstens tränings tillfällen som är inbokade hos Mirjam/Carmal´s kennel. Gäller att se till att någon tjatar på mig också...  


   

Öljersjös Knox Spirit of Java!  


Nu när äldsta dottern flyttat hem med Kiara får hon förstås följa med på träningarna ibland, så lycklig! Pigg som bara den och fullkomligt älskar att träna!


   

Töreryd Kiara!  


Önskar er en härlig helg!

//MalinHär har det...

2017-07-28 20:16

...hänt en hel del!  Första veckan på semestern gick till att varva ner och "bara" vara hemma, härligt! Sedan bar det av till Liseberg för en dag med allt var det innebär, ungdomarna och mannen väldigt nöjda! Kan väl inte skryta med att jag är tokig i karuseller....men det finns mycket annat att göra. När vi var trötta i kropp och själ tog vi in på hotell för att dagen efter åka till Spanien på semester!  En härlig vecka i värmen med mycket sol och bad, och jag läste till och med ut två böcker!

     

   

Efter en vecka med total avkoppling så är man nöjd av att höra Medelhavets brus och ha sand mellan tårna, som man brukar säga...borta bra men hemma bäst!  


Väl hemma så har vi pysslat en hel del med olika saker här med hus och tomt, och det har blivit en hel del hundträning! Maken har byggt två nya hundkojor som snart är färdiga, och sedan ska vi bygga ut hundgårdarna...många projekt men man får också ta sig tid till annat!  


Sista helgen på semestern tillbringades med WT på Möcklö där vi hade fått "äran" att hålla i en hel station! Härlig uppslutning och vi hade en härligt trevlig dag tillsammans!

 

                     

 


Tre startande ekipage från oss, där det levererades ömsom vin och ömsom vatten! Efter reflektion av stationerna så konstaterades det att två av ekipagen kanske var lite för avslappnade..  Tja, man måste var synkad tillsammans! Kvällen tillbringades tillsammans med god mat/dryck och med många skratt!


Söndagen tillbringades tillsammans för en hel dags träning i Augerum! Vi slipade på långa markeringar i högt gräs, hopp över nät/hinder, där alla fick bekänna färg! Det är inte alltid så lätt som det ser ut!  

                     

Efter obligatorisk fika i det härliga vädret så tränade vi vattenmarkeringar!

   

   

 

   

     


Tack alla för en härlig helg tillsammans med er och era fyrbenta!


Kram Malin


  


  

Härligt när man...

2017-06-29 16:07

...kan ta dagen som den kommer!   Mycket pyssel här hemma, men i tisdags var det så fint väder så då kan man ju inte låta bli att packa kaffekorgen och åka ut i skogen för att träna de fyrbenta. Kristina med Elee och Ylva med Hydra slöt upp med kort varsel för att träna lite vattendirigeringar, bra träning och alla fyra tjejerna fick hemläxa.   Det är inte lätt med vattendirigeringar, en sak är på land... men sen kommer vi till vattnet och det är en helt annan sak.

Det är bara att träna, träna och åter träna... Jag vet väldigt väl hur det är då Java alltid tyckte att hon skulle lösa saker och ting själv och inte lyssna på matte när det kom vatten under tassarna...   Tack och lov ger ihärdigt tränande oftast resultat, och jag känner mig nöjd med henne. Nu ska vi fila vidare för att öka svårighetsgraden för både henne och mig...


Kvällen tillbringades hos Tina och Tillyhills kennel, fika vid sjön och en massa hundprat!  


 

Öljersjös Blue Java!  

 

Öljersjös Knox Spirit of Java!  

   

Hoppas ni alla har det bra och njuter av sommaren!  


//Malin

Äntligen semester...

2017-06-24 21:43

...den kom verkligen i sista stund!   Hoppas ni alla haft en härlig midsommar och fått några härligt lediga dagar! Tycker nog att vi hade en otrolig tur med vädret då solen sken över Öljersjö hela dagen för att sedan regna framåt sena kvällen. Längesedan jag hade en sådan härlig första semesterdag med sol, avkoppling, hundträning och bad, att det sedan var midsommarafton gjorde absolut ingenting!  Kvällen avslutades med grillning hos goa vänner!  


     


Nu har vi börjat planera till vår kennelträff i juli, ska bli så roligt!  


//Malin

Nu är det...

2017-06-20 21:19

...verkligen dags för uppdatering!!


Tiden har rusat iväg och jag har då varit rysligt dålig på att uppdatera bloggen, jag tänker absolut inte be om ursäkt för det för jag har helt enkelt inte haft tid! Däremot ska det bli ändring till det bättre from nu i alla fall!  


Under våren har jag haft en hel del att stå i vad det gäller träning av mina egna hundar och andras hundar, lydnadsträning en gång i veckan och jaktträning varje helg. Däremellan har jag tränat mina egna hudnar och så har man ju förstås familjen, hus, trädgård och jobbet...  Två dagar kvar innan semestern och det ska bli helt undarbart!


Hundarna här hemma mår strålande och Knox utveckling är än så länge till stor belåtenhet! Hela kullen är väldigt trevliga hundar med en otrolig arbetsvilja, och en fart som slår det mesta! Ungefär som Java och hennes syskon!   Vi hoppas att Java behagar börja löpa snart för vi är väldigt sugna på valpar här i Öljersjö!


Här kommer ett liten axplock av bilder från våra senaste träningar!

                     

       En härlig söndags...

2017-04-28 21:34

...träning!  


Trots mannfall i söndags så träffades Mats och Christina med Troja, och jag med fyrbenta för att träna lite markeringar och ett sök. DET GICK SUPER!!   Måste nog säga att jag har aldrig sett Troja så fokuserad och med sådan fart, härligt! Husse Mats skötte sig också strålande, när jag hade ett litet öga på honom!  Blir så stolt över alla "mina" valpköpare med hundar, dom tränar på efter bästa förmåga och har en fantastisk vilja att lära sig, och det kommer man långt på! Det är just det som gör att jag tycker det är så fantastiskt roligt! 


   

Troja, i egen hög person!  


I tisdags var jag och ögonlyste Java, allt såg bara bra ut och jag fick en massa beröm för min fina väluppfostrade tik! Nu väntar vi "bara" på att hon behagar börja löpa, så får vi se vilken gosse vi väljer till henne denna gången....inte riktigt bestämt ännu, men det är står mellan två fina pojkar!  Jag tror nog hon blir nöjd med vem av dem matte väljer!

    

Java i fullt fokus!

          

Trevlig Valborgshelg!  


//Malin
En riktigt GLAD...

2017-04-15 16:28

...PÅSK!  Har haft ledigt snart i en vecka och det har varit härligt, äldsta dottern med Kiara har kommit hem över Påsk och det är så mysigt att hela familjen är samlad. Vi har ägnat oss åt promenader i det härliga vårvädret och en hel del stök i trädgården. Av någon outgrundlig anledning så blev det en hel del hål i gräsmattan förra året och vi hann inte fixa till det ordentligt, men nu är det gjort! Vi får väl se om det inte är lika många hål i gräsmattan till hösten...  


         

Tja, man kan ju undra om Kiara & Java egentligen tycker om att kramas, men dom sitter ju i alla fall kvar!  


I tisdags tränade vi lydnad, lite mannfall pga Påskledighet, men var gör det när man har fem ekipage som går "all in" !! Härligt jobbat och så roligt att se hur hundar och förare "snäppar" upp sig efter en stunds kommendering!   Glöm inte att träna till nästa vecka!


Så i onsdags träffades Mats, Ylva och jag vid jaktstugan för att träna lite markeringar och linjetag med vilt och skott. Det gick riktigt bra! Det märktes att hundarna hade haft lite abstinens av denna sortens träning!

   

Jag tog tillfället i akt för att låta Knox apportera duva och få skott till detta, det gick alldeles utmärkt och han skötte sig som om han inte hade gjort annat i sitt liv. Väldigt lik sin mamma som bara "skopar" upp viltet i farten, funderar inte en sekund på om eller vad han skulle göra med duvan!   


 

Härlige Knox!


Imorgon blir det jaktträning med de yngre hundarna och det ska bli så roligt att träffa alla!


 

Java, Knox, Hugo och Kiara!  


Sköt om er!


//Malin
Här händer det...

2017-03-30 19:45

...saker, kom på att jag inte uppdaterat här på länge.... 


Jaktträning varje helg, varannan helg är de unghundarna och varannan helg är det dom lite äldre hundarna! Så roligt att se allas framsteg, stora som små. Större framsteg när förarna lägger ner jobb mellan träningarna och mindre när man ligger på "latsidan".   Vi har alla olika möjligheter och mål med hundägandet!


I söndags var det dom lite äldre hundarnas träningsdag, en del manfall, så vi var inte så många men då får man mycket gjort. Långa marekringar och långa linjetag stod på agendan, tycker det gick bra men det finns alltid lite att fila på.  

        

Kristina & Elee in action!

   

Christina & Troja in action!


Här hemma är det bra med hundarna, Java har bara lite kvar innan hon är helt färdig "slimmad" i sin kropp igen! Ganska otroligt att trots att hon varit rundare än vanligt (pga att vi trodde hon var dräktig och matade hennes extra) har en sådan kondition!  Knox växer så det knakar och honom fodrar jag ganska mycket just nu, men det syns inte...så som han springer omkring! En härligt lättlärd hund som älskar sin matte över allt annat!  

Hugo far runt som en virvelvind och mår som en prins, nu har han hunnit bli fem år och helt plötsligt har han börjat "grovna". Hugo som alltid har varit tunn som en vidja har fått "massa"!  


Vi var ute och gick vid havet häromdagen och givetvis blåste det, som vanligt i denna staden!

     

Mattes fina hundar!  


Till helgen blir det unghundsträning igen och snart flyttar Kiara hem igen!


Äldsta dottern kommer sluta sina studier i Göteborg till sommaren och då flyttar hon hem igen, för ett tag. Kiara kommer redan vid påsk så hon får njuta av våren i Öljersjö, för är det något Kiara älskar så är det att ligga på soldäcket och sola!  

   

Kiara 10 år!  


//Malin


  En underbar helg...

2017-03-12 20:36

...är till ända!  Fantastskt roligt då jag har tränat hundar i dagarna tre, Gunnar med fyrbenta kom från Lidköping i fredags! Vi hann med lite träning innan det var dags för fredagskväll, vi lade upp ett sök till alla hundarna och det gick riktigt bra. På lördagen åkte vi ut till Kristina och Elee på Ytterön, och det var ett helt fantastiskt väder där vi alla njöt i fulla drag!

   

         

Vi tränade markeringar både högt och lågt, även i kombination med linjetag! Det gick riktigt bra för alla hundarna!  

Så idag skulle vi träffas för att träna igen, tyvärr en del manfall men vi hade turen på vår sida så Pernilla och Niklas med Bellman kom och gjorde oss sällskap!  

       

   

Tack alla för en härlig helg tillsammans med er och era hundar!


Kram Malin  


Nu är dom...

2017-03-07 22:01

...här! Vårens nya halsband i härliga färger, ett till varje labrador i Öljersjö!  

Beställda hos www.paracordfordogs.jimbo.com

Tack Wilma för fina halsband!  

Kram Malin