RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-06-26 18:20:36

Akvariebloggen

Akvariebloggen blog on Nouw

Startat UF-företag med försäljning av akvariesnäckor!

2018-12-20 10:29
Från Akvariebloggen

Det var evigheter sedan jag skrev här sist, så jag tänkte slänga in en snabb uppdatering. Jag går tredje året på ekonomiprogrammet och i en kurs vi läser ska vi starta ett UF-företag. Eftersom jag redan innan var bekant med att sälja akvariesnäckor så blev valet av verksamhet ganska självklart för mig!

Jag har lite semester fram tills nästa år, på grund av julfirande. Men i januari tar jag emot beställningar igen! Då är även planen att jag ska köpa in snäckkross och sälja! Det är först till kvarn på allt som gäller och utbudet är begränsat.

Det jag säljer är främst spixi, thiara winteri, physa men även lite posthorn och någon enstaka elefantsnäcka.

Paket med nya akvariesnäckor + Uppdatering eBay-fröna

2018-05-01 13:11
Från Akvariebloggen

Hej!

Sorry för att det dröjde lite med ett nytt inlägg. Har haft fullt upp då jag gjorde körkortsproven 25 och 26 april och så har jag typ gått under jorden för behövde ta det lugnt ett tag. Haft filmmaraton nu sen i fredags.

Jag fick hem 6 spixisnäckor förra veckan, alla klarade sig bra och hade snabb leverans.

Spixisnäckorna i snusdosan.
Snäckorna koppas innan de åker ner i akvariet.
En av de nya spixina med en elefant.

Jag la först ner spixina i 15-litret men de verkade inte trivas så bra där så de fick flytta till 20-litret till äppelsnäckorna.

Angående eBay-fröna och kaffekannan då: mörkläggningen hjälpte inte ett dugg, kannan är proppad med alger så jag får starta om den på ett nytt försök när jag orkar. Ingen idé att ta en bild då det ser förjävligt ut. Men växterna gör sitt jobb, de är gröna och fina.

Hur gick det med eBay-fröna?

2018-04-23 20:46
Från Akvariebloggen

Som ni vet så fick jag hem eBay-frön som jag planterade för flera månader sen. Hur gick det med det?

Själva växterna är gröna och fina och har växt bra, men det jag självklart skulle vara klantig och göra var att ha lysrampen på jättelänge någon gång så det blev alger i kannan. Just nu är kannan på mörkläggning sedan några dagar, tar fram den och kollar om några dagar och uppdaterar er då med läget.

Månader gammal bild på kaffekannan med fröna som gror.

Bilden ovan är väldigt gammal och växterna är mycket högre och fler nu, men den är som sagt på mörkläggning nu så kan inte ta några bilder och det skulle ändå inte vara några snygga bilder eftersom den är full med alger.

Återkommer med resultatet på mörkläggningen om några dagar!

Mina förra inlägg om eBay-fröna:
nouw.com/akvariebloggen/mystiska-ebay-fron-snovit-sand
nouw.com/akvariebloggen/uppdatering-ebay-fron

Pärlplattor som bakgrund och mer snäckor

2018-04-22 22:19
Från Akvariebloggen

Hittade några pärlplattor jag gjorde för ett par år sen medan jag städade idag och kom på att jag kunde testa sätta de som bakgrund i axolotlkaret. Jag såg en tjej på Facebook göra detta för kanske ett halvår sen, så det var inte min idé från början.

Har kontakt med en person som jag troligen kommer köpa jätteposthorn av, så då blir det ännu ett roligt paket i veckan. Aldrig haft jätteposthorn förr av någon anledning.

Gjorde vattenbyte i 20-litret och fotade även karen lite.

Albino-axolotlen.
Vildtypen.
Axolotlernas kar med pärlplattorna bakom.
Axolotlerna.
17 och 20-litren (och den lilla Colaflaskan).
Akvariebänken med 54, 54 och 312-litren.
15-litret. (Håller på att flytta elefanterna till 54 l.)

Akvariesnäckor

2018-04-21 22:52
Från Akvariebloggen

Hej igen! Idag har jag fotat igen, fick ett gäng bra kort på snäckorna.

Jag fastnade för akvariesnäckor samtidigt som jag fastnade för akvaristiken. Det finns så mycket att välja på och de är så himla fina. Det kanske verkar lite konstigt att fastna för just snäckor, men folk går ju all in på malawi och L-malar, så varför inte snäckor?

Har en faktasida om akvariesnäckor där man kan läsa mer om dessa fina varelser.

Jag försökte sortera posthornen idag, ska försöka renodla olika färger. Främst blå är det jag är ute efter.

Beställt hem ett gäng nya spixi, så det blir roligt paket i veckan!

Spixi.
Blått posthorn.
Guldig äppelsnäcka.
Guldig äppelsnäcka.
Guldig äppelsnäcka.
Äpplen och spixi vid ytan.
Den berömda konsten snäckor har för sig - gå på (under?) vattenytan.
Spixi.
Äppelsnäckor kring en spixi-äggklase
Spixi.
Spixi.
Spixi med guldigt äpple över sig.

Vad händer?

2018-04-20 14:27
Från Akvariebloggen

Hej, det var ett tag sen. Har inte haft någon motivation att blogga, allmänt och för att jag inte gjort nåt speciellt med akvarierna har det känts som.

Idag gjorde jag vattenbyten i några av karen och fixade om lite, främst i axolotlernas kar där jag gjorde som en "damm" i sanden och ändrade om inredningen lite.

Tog fram kameran för första gången på ett bra tag så här kommer lite nya bilder. Ser verkligen ut som jag överexponerat sönder vissa bilder men LED-rampen ger superljust ljus så det är typ därför.

Axolotlernas akvarium. (Lampan är för fotot)
"Dammen".
Ljusrosa äppelsnäcka.
Rosa äppelsnäcka.
Rosa äppelsnäcka.
Kampfisken.
Rosa äppelsnäcka.


Jag har ju orm också, men jag vet inte hur lämpligt det är att lägga upp bilder på henne här eftersom detta egentligen är en akvarieblogg och vissa är ju ormfobiker (hur ni nu kan vara det ;)), men här kommer iallafall en bild på min finis.

Sirius, min kenyanska sandboa.


Hoppas jag fortsätter hålla igång här! Ge mig gärna tips på vad jag ska skriva om, vadsomhelst akvarierelaterat. Är lite sugen på att lägga upp videos men har komplex över det mesta så har skitsvårt att lägga ut något på mig, vilket är lite svårt då jag liksom vill prata i videon.

Uppdatering eBay-frön

2017-12-18 12:35
Från Akvariebloggen

Den 7:e december planterade jag fröna från eBay. Har sett flera prova dessa i Facebookgrupper. Nu, 11 dagar senare ser det ut såhär.

Då såg det ut såhär.

Mystiska eBay-frön | Snövit sand

2017-12-07 22:37
Från Akvariebloggen

Hej igen! Det var bara 2 dagar sedan jag skrev här senast.

Jag har fått vit akvariesand i julklapp av min kille. Han är jättesnäll. Har velat ha den sanden sedan i somras. Det är Imazos snövita sand, 1 mm. Jag ville helst ha 0,2 mm, men nu blev det såhär och det duger. Såhär ser axolotlernas akvarium ut före och efter jag hade i sanden:

Innan.
Efter.

Bytte även till vit sand från svart grus i 15-litret.

Jag är nöjd med sanden, den gör att karet inte känns så tomt och den passar perfekt nu till jul!

Lite bilder på axolotlerna:

Nu till en kul liten grej! Jag såg en kille som hade gjort ett miniakvarium av en kaffebryggare och blev inspirerad. Tog vara på en gammal kaffekanna för att testa om det kan bli något. Jag har planterat i fröna idag.

Kannan och fröna.
Innan plantering.
Efter plantering.

Det står att det tar 10 dagar för fröna att gro. Efter det ska man försiktigt fylla på med vatten.

Här står kaffekannan.
En bild på några snäckor också!

Sälja och köpa akvarium? | Sjukdom | Bilder

2017-12-05 14:05
Från Akvariebloggen

Hej igen.

Den här uppdateringen skrivs med en aning mer motivation än den senaste. Jag har fått tillbaka lusten lite grann.

Det som hänt sedan senast är att ett kar är drabbat av sjukdom. En guppy ser inte alls bra ut, de övriga ser ut som vanligt men jag har satt alla på medicinering i ett annat kar som var tomt på invånare. Jag medicinerar med EXIT och eSHa. För att inte snäckor och räkor ska stryka med så fick medicinering bli i ett annat kar.

Tog fram kameran för första gången på ett tag.

Synlig sjukdom på en guppy.
Medicineringsakvariet.
Endlersakvariet.
Kuhliål och posthorn.
Axolotlerna.
Guldaxolotlen.

Min bästa väns killes mamma ska sälja ett akvarium som jag ska köpa. Det är ett Juwel Trigon 190 liter med möbel. Men jag kan inte ha hur många akvarium som helst igång så jag ska lägga ner mina två 54-liter är det tänkt. I Juwel-akvariet kanske jag kommer ha någon fin räka, typ amano och/eller crystal red, och kanske jag äntligen köper galaxyrasboror som jag velat ha sedan i somras. Vi får se, jag tar dagen som den kommer.

Hur går det med era akvarium?

Lägga ner akvarier?

2017-11-14 21:10
Från Akvariebloggen

Hej allihopa. Ursäkta för mitt månadslånga avbrott. Jag är en periodare när det gäller allt och bloggande är inget undantag tyvärr. Just nu går livet segt. Motivationen till det mesta har sjunkit, och även för akvarierna.

Det har varit en del motgångar. T.ex. skulle jag göra makeover i 2 kar och det resulterade i flera döda spixisnäckor och trådalger i båda karen. Det känns riktigt skit. Har haft dom länge och de är inte jättevanliga. Jag förlorade även min största vackraste äppelsnäcka när den ramlade ur akvariet. Behöver nog inte ens beskriva hur det känns...

Det positiva just nu är att jag idag gjort vattenbyten i akvarierna. Ett lämnade jag dock. Dessutom hittade jag idag ägg, jag fick svar på Facebook att det var äppelsnäcksägg... Jag hoppas verkligen på det, jag vet ingen annan snäcka i det karet som lägger såna ägg. Det skulle vara väldigt positivt om äpplena började föröka sig!

Men... Det här med akvarierna.

Jag känner att akvarierna och dess invånare försummas av mitt mående just nu. Jag orkar helt enkelt inte riktigt med allt just nu. Dessutom är jag inte nöjd med vissa kar. Så jag har funderat på att sälja några akvarier.

Jag har verkligen fastnat för ormar och vill utöka på den fronten. Tänker mig kungspyton. Då tar jag kanske bort något kar och skaffar en orm, så att tiden, platsen och orken räcker till.

Så ja... Ville bara få in en liten uppdatering. Kommer inte sluta med akvarium, jag är ju intresserad men jag är bara låg för tillfället och då kan jag inte behålla lusten för hobbyn lika mycket. Hoppas det går över snart.