RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-16 08:43:49

casandranorelli

casandranorelli blog on Nouw

Nature

2018-05-21 09:52
Från casandranorelli

För några dagar sedan gjorde jag en liten photoshoot med den grymma fotografer Dawid Garwol här i Västerås. Ett riktigt proffs och vi båda blev väldigt nöjda med resultaten.

BTS facts 1: Jag spraytannade mig 2 timmar innan detta, vilket resulterade i en snygg ojämn bränna på ryggen efter alla klädesombyten. 

BTS facts 2: Jag är värdelös på att planera mina dagar och tyckte uppenbarligen en photoshoot mitt i skogen i vita kläder var det bästa jag kunde göra efter en spraytan.

Min hjärna är trasig

2018-04-05 17:52
Från casandranorelli


Psykisk ohälsa, vad är det egentligen? Vad är din upplevelse?


Jag brukar säga att min hjärna är lite trasig, den har vart med i strid i några år. Vilket har resulterat i en släng av kontinuerliga bieffekter. En krigshjälte. 


Jag har haft alla sorters demoner. Det har vart demoner som introducerat sig själva med en smäll.  Demoner som introducerat sig lånsamt, vart min vän tills dem bytt ansikte. Som har fått mig att tappa fotfästet, snabbt, långsamt, slutar alltid med ett fall. 


Det har vart demoner som smygit sig på mig, jag har inte kännt dem komma. Det har vart demoner som verkar spela en form av tit-ut, som dyker upp under de mest oförutsägbara stunder och det har vart demoner som kommit för att stanna, som står sin grund på stadiga fötter - konstant i mitt bakhuvud.


Så hur fightas man med dem? Hur vinner man den konstanta striden? När börjar hjärnan att lagas? 


Man kan faktiskt, det går faktiskt. Jag brukar spela ett spel mot min egen hjärna. Dyker en negativ och destruktiv tanke upp så tänker jag på en mening, en mening tills jag inte tänker på det negativa längre. ”Jag mår bra, jag har det bra, JAG är bra, det är ingen fara”. Andas.


Jag har en tendens till att övertänka. Jag tänker på vartända ord jag sagt och på varje handling jag utfört, i varje situation jag är i, någonsin. Hjärnan är alltid i högvarv. Jag övertänker, skapar en ångestframkallande synvinkel på alla situationer och skapar min egna olycka. Hjärnan är trasig, så det läcker ut otrevliga tankar, Ibland i några sekunder, ibland i några minuter. En konstant smärta.


Depression kan ge många bieffekter, jag är trött. Jag älskar att sova, när jag sover så är jag till freds. Jag är ovetandes, demonerna har tagit en paus. Jag kan inte sova, jag är uppe länge, jag kommer inte till ro. Konstant strid. 


Men jag älskar också att vara vaken, jag älskar att befinna mig i sociala sammanhang, jag älskar att uppleva nya saker och lära mig så mycket jag kan. Det är mina två sidor som bråkar. Min friska sida och min trasiga sida. Jag tänker aldrig låta min trasiga sida vinna.

Roses and bubbles

2018-03-02 14:23
Från casandranorelli

Idag är det fredag och solen skiner. Så fantastiskt!
Snart ska jag köra en snabb träning. Ikväll ska jag och Niclas kolla film, äta dipp och dricka bubbel. En fredag i världsklass med andra ord.

Fitness

2018-02-28 10:18
Från casandranorelli

Efter en sovmorgon så gick jag upp för att träna. 45 minuter, mage och ben. Jag försöker blir starkare.

Under förra våren/sommaren så var jag väldigt inne i fitness världen. Jag gick upp kl 05:30 för att träna 4-5 dagar i veckan och jag höll i det. Länge. Sen kom hösten - och mörkret. Usch vad jag inte gillar att gå upp tidigt när det är kallt och mörkt. Så jag tappade bollen lite, förra månaden så var jag helt ur min zon. Jag var ute och sprang några gånger, tränade lite då och då. Jag hade inte en riktig plan. Omotiverad.

Nu har jag vänt blad igen. Jag tränar 5 dagar i veckan och är ”ledig” på helger. Skönt tycker jag.

Eftersom jag inte äter kött och håller mig borta från mejeriprodukter så äter jag mycket av vad som anses nyttigt. Förutom chips och popcorn. Jag älskar chips och popcorn. Så med vissa undantag så lever jag hyffsat hälsosamt. Jag försöker iallafall.

Efter jag kom hem från London så hade jag gått upp väldigt mycket i vikt. Med väldigt mycket menar jag 20 kilo. Så på 1 år gick jag från att väga 58kg till 78kg. (Tack till det enorma utbudet av friterad mat England har att erbjuda). Vilket var en annorlunda omställning för mig. Ända sedan jag var ett barn har jag varit väldigt tunn och inte riktigt tänkt på vad jag äter eller dricker. Jag motionerade ingenting heller. För ”jag behövde ju inte bry mig” ”jag var ju redan så tunn”. Så som sagt, det var en ny omställning för mig.

Som jag tidigare berättar så vände mitt liv år 2015. Idag är jag tillbaka på 58kg och jag försöker hålla mig hälsosam. Det ända jag behöver dra ner på är väl vinet. Men jag älskar vin. Jag är en självdiplomerad vinhagga. Jag dricker gärna varje helg. Jag går helst inte ut på nattklubb. En perfekt kväll för mig innehåller grönsaksdipp, vin och ett seriemarathon. Så det ska jag jobba på. Försöka iallafall.

När jag tränar så gör jag det hemifrån. Jag brukade dra mig till gymmet för att gå på pass. Men eftersom jag lever med en sträng budget (tack studentlivet) så håller jag mig hemma. Jag har en jättebra youtube kanal att tipsa om; POPSUGAR Fitness. De har pass att erbjuda med allt från dans till hård styrketräning inom olika tidsmarginaler. Så behöver du hitta en motiverande tränings kanal så är den min favorit.

Men hur som helst, idag har jag gjort dagens träning, jag har precis ätit frukost och i skrivandes stund så uppdaterar jag mig på vad som händer i youtube världen.Brunch

2018-02-26 10:14
Från casandranorelli

Förra veckan var åter igen väldigt lugn, så jag hade tid över att mysa med en fin vän. Vi valde att dricka bubbel, lite plockmat och spela gamecube. En kväll som var välbehövd, nostalgisk och rolig. Kvällen slutade med ett högljutt parti av kareoke. Ett perfekt avslut om du frågar mig.

2018

2018-01-04 16:59
Från casandranorelli

Ett av mina nyårslöften till mig själv är att damma av ett gammal intresse. Att skriva. Jag har saknat det. Jag startade denna bloggen förra året i hopp om att jag skulle påbörja skrivandet igen, något som jag uppenbarligen inte höll i fullt ut. Så jag testar igen. 

Hur var mitt 2017?
2017 var ett hårt år, för vad som verkar många. Men jag vägrar att se året som negativt. 2017 gjorde mig tuffare. Jag har som alla tidigare år älskat, hatat, skrattat, gråtit och jag har lär mig en hel del om mig själv och mina relationer, vilket har utformat en just nu stadig framtidsvision. Jag ser fram emot detta året. Mycket. Jag har stora planer. Dessa planer kommer jag att dokumentera här, främst för att kunna se 2018 i text och bilder men också för att få utlopp för mina tankar, känslor och åsikter. 

Acceptans

2017-04-04 11:17
Från casandranorelli

Acceptans.

Det är svårt eller hur? Acceptera andra. Acceptera dig själv.

Människor är djupt rotad i sina beteenden, i sina åsikter. I vem du är, i vem du inte är.

Jag har sedan länge förstått att jag inte alltid kan bli accepterad, jag är färgglad, känslofull och uttrycksfull. Jag är jag. Alla förstår inte det.

Jag har sedan barnsben varit en färgglad människa, en glad, spontan, högljudd människa. En människa som tar plats. Alla accepterar inte det. Jag förstår det.

Jag har många gånger tappat mig själv på vägen och tänkt att jag kanske inte ska höras så väl, synas så väl, skratta så högt, uttrycka mig själv. Dessa svackor kommer och går, kanske en gång varje dag, kanske en gång varje månad, men de återkommer.

När jag ser på mina vänner, min familj och min omgivning så känner jag mig lyckligt lottad, vilka fantastiska människor jag kan associera mig själv med. Men acceptansen är fortfarande ett stort faktum, ibland är jag bara för mycket. Jag förstår det.

Under en 10 årig period tappade jag mig själv, jag var en människa jag inte gillade, jag var en människa som var tom, vilsen och sorgsen. Under en lång period var jag hon. ”Den elaka tjejen”, ”Den ledsna tjejen”, ”Hon som alltid gråter”, ”Hon som söker uppmärksamhet”.

Den personligheten byggde jag upp som ett försvar under en visäntlig tid i mitt liv – min barndom fram till ung vuxen - som har format mig till den personen jag är idag. Jag tyckte det var helt okej att folk hade den synen av mig, även mina bästa vänner såg mig som henne. Jag var nöjd med henne, för då slapp jag konfrontera mig själv. Jag höll med dem. Anledningar till varför jag sårade mina medmänniskor och mig själv var "Det är bara sån jag är". Bitar av hon jag var är fortfarande en del av hon jag är idag. Ibland vet jag fortfarande inte om jag gillar henne. Men hon är jag. Acceptans.

Jag försöker ofta lära mig av lyckliga människor, motiverande människor. Lära mig att vara lycklig i den jag är, i det jag står för. Våga vara hon jag vill vara. Men ju mer jag lyssnar på mina medmänniskor, hur de uppnår den fulla lyckan, desto mer formas jag till dem. Ett nytt beteende. En ny människa. Jag tappar mig själv igen.

Jag hör ofta att man inte ska lyssna på vad andra tycker, att man ska stå upp för sig själv. Oftast är det jag som ger dessa råden till andra. Kanske säger jag det till dom för att påminna mig själv.

Idag är jag på god väg. Jag är på god väg att bli det jaget jag så länge jagat. Hon finns inom mig, någonstans. Hon väntar på att få bryta sig ut ur sitt skal och skina. Den ända som hindrar henne är jag. Den ända som ber henne tystna är jag. Jag har inte accepterat henne än.