RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-13 21:32:09

Letterstomom blog

Letterstomom blog on Nouw

första gången du sover själv

2019-01-31 21:36
Från Letterstomom

Älskade pojke, nu ligger du bredvid mig i spjälsängen och snarkar. Du har precis somnat till och vem vet om det handlar om 5 minuter eller om 1 timme du kommer sova.

Din mamma börjar få nog nu. Jag är trött på att sova sittandes med dig snuttandes på bröstet. Ont i nacken och ont i knäna efter att få sova med böjda ben och så varmt och klibbigt. Men tryggast i världen känner du dig när du ligger hos mig, och det vill jag ju inte ta ifrån dig.. Mamma ligger tätt intill dig ska du veta ❤

Tacka nappen för att vi lyckades med det omöjliga idag! Du snuttar på mam-nappar emellanåt men idag var det Tommee tippie som tog hem vinsten.

Nu ska jag passa på att bre ut mig i sängen.

Obekväm sömn eller ingen alls?

2019-01-14 22:10
Från Letterstomom
Just nu ligger du i mina armar och andas djupt. Såhär dags på kvällen brukar du kunna sova "för natten", dvs 3-4h i streck med lite tur. Du sover gärna på min arm eller allra helst på mitt bröst. Att sova sittandes är inte det allra skönaste för din mor men när man är trött orkar man inte riktig ta fighten utan jag låter dig få som du vill helt enkelt.


Vi flyttade precis över Molly till sin säng efter att hon sovit i vår säng sen ett år tillbaka. När hon började förskolan förra året och jag började jobba så orkade vi inte springa upp och natta om henne så vi började låta henne sova hör från och med att hon vaknade om natten. Vi var dock väldigt noga med att få henne att somna i sin säng och det höll vi i länge, tills några månader innan din ankomst. Då började vi natta inne hos oss. Vet inte varför vi blev lata just då, men det blev vi. När du kom insåg vi dock att det blir trångt i sängen samt att det är en fara att ha en vild 2åring bredvid dig i sängen.

Maya fick en ny säng och Molly fick Mayas gamla, så nu är det en ordentlig säng där inne så pappa kan gå in och lägga sig med henne när hon vaknar på natten. Du och jag har alltså hela stora sängen för oss själva mestadels.


ÅTERKOMSTEN

2019-01-14 11:36
Från Letterstomom
Jaha, efter att ha läst igenom sin blogg för att jämföra vår nya bebis med en liten Molly så fick min sambo mig att vilja skriva här igen. Dels för att jag ska minnas med också för Milios skull.


Milio, du kom till oss 15/11-18. Helt fantastisk upplevelse som jag får berätta om en annan gång. Imorgon blir du 2 månader och du har visat dig bli kusligt lik din syster, både till sätt och utseende. Du vill gärna bli buren, att vi går runt med dig. Visst är du nöjd i famnen en stund, om du får sitta upp och titta runt, men inte länge. Bärselen fungerar alltid som tur är, så mamma får någonting gjort här hemma. Vi måste ju trots allt leka och ta hand om din storasyster med. Hon förresten, din storasyster, älskar dig innerligt redan. Känner på mig att hon kommer skydda dig livet ut.


Har lite att skriva ikapp.. Men det hinns inte med nu. Vi har städpersonal som kommer och då vill jag helst vara hemifrån. Mot farmor och farfar!

den där pärmen

2017-06-01 19:47
Från Letterstomom

Mitt i all rensning inför vår flytt hittar jag den där pärmen. I den där pärmen sitter det papper från ett liv som inte längre finns. I pärmen sitter det hyresavtal, kvitton, försäkringspappren, anställningsavtal, sjukskrivningpapper, läkarutlåtanden, deklarationspapper, papper från bank och fakturor. Allt detta som bevisar att min mamma har levt, att du fanns en dag och en annan dag var du borta. Det sista som sattes in var papper från onkologen. Ett "välkommen till onkologens behandlingsmottagning"-papper. Ingen ska behöva vara välkommen dit, för ingen jäkel ska behöva få cancer! Och där slutar det för det kommer inte sättas in mer papper i den där pärmen.

mammastress, krav osv

2017-05-30 22:50
Från Letterstomom

Förlorade syftet med bloggen. Att skriva för att må bra blev istället att jag kände mig tvungen att skriva och då blev det ytterligare ett stressmoment på min dagliga Todo-lista. 😴

Backar bandet och försöker minska alla måsten i vardagen för att mitt mående ska bli bättre.

Pratar mycket om stress med mina andra mammor och många känner igen sig i det jag berättar.

Jag har aldrig känt mig mer stressad än nu/sedan jag blev mamma. Jag vet inte om det är press och krav från sambo, barn, familj, staten, vänner, sociala medier eller en själv som får oss att känna såhär. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som utlöser den frustration och ständiga känsla av att ingen förstår hur tufft det kan kännas emellanåt. Det finns mycket att göra hela tiden och det byggs bara på saker i mitt huvud. Jag har verkligen ingen tid om dagarna till att göra ingenting och jag tror det är det jag behöver hitta. En liten stund då jag bara kan sitta helt ensam och bara vara, utan sociala medier, utan TV, bara sitta och vara.

Det gick förbaskat snabbt att gå från att vara en Linnea som älskade att spendera pengar på kläder och mat, titta serier och film med sin sambo, träna och leva socialt liv till att bli Mamma. Att vara mamma är det bästa någonsin och jag önskar mig inget annat men jag menar omställningen. Att man bara blir en mamma. En pappa blir ju sällan "bara" en pappa. Lite som en familjefilm där bara mamman spelar huvudrollen. Jag ska bli bättre på att hitta en balans i vardagen, att be mer om hjälp,  ta mer tid till att själv tänka igenom vad jag kan göra för att förändra hur jag känner. Blir lätt att man tänker att det är alla andras fel men det börjar med en själv.

Oj va långt det blev.. 😁 Men det är sånahär inlägg jag behöver skriva som terapi för själen.

Jag har världens bästa uppgift just nu och det är att ta hand om min Molly och det kan ingen bättre än jag. Så det så ❤

vad är det som händer i kroppen?

2017-05-24 22:26
Från Letterstomom

Jättefin dag tillsammans med mammor och bebisar i solen. Dock blev kvällen sämre. Planen att följa med jobbet och käka uteblev då jag på stan blev yr och illamående igen. Har en konstig känsla i huvudet och blir svajig trots att jag står stilla. Ingen matlust och när jag väl äter mår jag ännu sämre. Inne på 3e dagen nu så blir att kontakta vårdcentralen på fredag om det inte blir bättre imorgon. 😧

imse vimsig mamma

2017-05-24 08:44
Från Letterstomom

Inne på dag 4 med illamående, yrsel och konstig känsla i kropp och knopp. Vad händer?

Jag och Molly ska alldeles strax gå iväg och sjunga lite på öf sen ska vi hänga med mammor i solen 🌻

leva med ständig oro

2017-05-23 21:18
Från Letterstomom

Har ibland tänkt tankar på vad jag hade gjort om Molly inte hade kommit. Hur hade livet sett ut? Hon har lappat ihop mitt trasiga hjärta. Hon har till stor del fyllt upp det tomrum min mamma lämnat. Jag kan verkligen inte föreställa mig ett liv utan henne nu, min dotter.

Att ständigt leva med att vara orolig är väl något man ska vänja sig vid som förälder antar jag. Jag går med hemska tankar emellanåt, att något skulle hända henne och jag kan inte ta i den känslan. I flera månaders tid har jag blivit illamående så fort någon pratar om psd. Jag har svårt att säga ordet högt (kan inte ens skriva ut orden här) för jag tycker det är så fruktansvärt!

Sambons kusinbarn på 3år har precis fått cancer i magen. Tiden stannar upp och jag undrar hur i hela friden jag hade klarat av att leva med en sådan nyhet. Det gör så ont i mig att oskyldiga barn ska drabbas av denna hemska sjukdom, eller andra sjukdomar för den delen.

Man får väl inte gå och vara ledsen, orolig och nedstämd i onödan. Då blir man väl knäpp till slut. Sinnessjukt hur man kan älska en människa så mycket och det blir bara mer för varje dag.

Vad är det här för jävla värld

2017-05-23 07:19
Från Letterstomom

Ni får tycka jag är hur larvig som helst men efter nattens händelse kommer jag vägra gå på någon sorts konsert eller stor tillställning. Kommer kämpa emot in i det sista mot att min familj gör det också!!

På Ariana Grandes konsert. Fullt med barn, med familjer!! Hjärtat brister.

familjedag på fotbollscup

2017-05-22 17:25
Från Letterstomom

I lördags stod sambons företag och sålde snacks, sockervadd och slush på en fotbollscup en bit ifrån där vi bor så jag och Molly gick dit och umgicks. Hela familjen var där och hjälptes åt och det var jättemysigt. Vi var där i 5h helt utan gnäll från Mollys sida. Hon trivs att vara ute och det blev en helt fantastisk dag! Duktiga tjej ❤
#eventgänget