RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-16 06:50:40

stafrinjennifer blog

stafrinjennifer blog on Nouw

Hello, it's me

2019-06-18 02:19
Från stafrinjennifer

Men hej där, jag uppstår från det döda believe it or not. Dock kommer den här bloggen ta en helt annan riktning från och med nu. Jag kommer skriva när jag känner för det och mest av allt så kommer jag nog använda detta som någon typ av anteckningsblock när jag behöver get things off my chest så att säga så förvänta er ingenting storslaget.
Sjukt mycket som hänt och som fortfarande händer i mitt liv just nu och jag är inte den som gärna vänder mig till vänner för att prata ut så jag tänker varför inte bara slänga upp skiten på internet? För det är ju en mycket sundare väg att gå am I right? Lär väl få äta upp det senare men det är som det är.

Mycket möjligt att det kommer bli en och annans trigger warning framöver, har en hel del skit jag kommer behöva skriva av mig om så allt läses på egen risk.
Vi syns!

12102017

2017-11-12 03:34
Från stafrinjennifer

Klockan är halv 4 på morgonen och jag sitter på golvet vid min säng med blöta kinder och och svullna ögon, med en smärta i bröstet som får mig att vilja slita ut allt där inne.
Jag sitter med armarna runt mina knän och stirrar ut i mörkret, försöker med all kraft jag har kvar att hålla ihop dom sista bitarna för att inte gå sönder totalt.
Allt jag vill göra är att ropa på hjälp, så högt mina stämband är kapabla till, men får inte fram ett ljud, gråter i tystnad, lider i tystnad.
Om någon ändå kunde se mig nu, se hur jag mår påriktigt, hjälpa mig hålla ihop bitarna när jag själv inte längre orkar. Men klockan är halv 4 på morgonen, alla sover och jag är kvar ensam, så som det alltid varit.

25092017

2017-09-25 21:50
Från stafrinjennifer

Nu är det någon månad sen jag skrev senast, och det är lite tafatt att jag ska försöka få till ett inlägg just nu, men jag vet inte riktigt vart annat jag ska vända mig så det får bli vad det blir.

Det har hänt så mycket men samtidigt näst intill ingenting sen det förra inlägget, det känns fortfarande som jag är på ruta 1, dvs jag vet fortfarande inte vad jag ska göra, jag blir mer och mer mållös, för min ångest äter upp mig inifrån, och jag kan inte längre gå omkring och undvika den som innan, den har kört över mig som ett jävla tåg och den verkar inte ha några planer på att släppa taget om mig, som det känns nu iallafall. Det spelar ingen roll vad jag gör, så känns det fel. Allt jag gör känns värdelöst, betydelselöst, det känns som att jag är slöseri med plats oavsett vad jag gör.

Jag blir ofta beskriven som en tjej med mycket självförtroende och nära till skratt, och ja så ser det ut från utsidan, men den muren är lika lätt för mig att sätta upp som att dra på mig sockar på morgonen, det finns ingen som inte känner mig från insidan-ut, och eller läser min blogg som vet hur det egentligen är, som vet att jag egentligen vill sätta mig i bilen och köra tills vägarna tar slut, som vet att jag vill dricka det ena vinglaset efter det andra bara för att släppa verkligheten, om så bara för en kväll.

Men verkligheten är en mardröm, och jag vaknar aldrig.


12072017

2017-07-12 00:53
Från stafrinjennifer

Vad ska man göra egentligen? Om man inte vet vart man ska ta vägen? Om man inte vet vem man ska prata med eller vart man ska vända sig? Dom poppar i en piller som om det inte fanns någon morgondag men det finns en gräns även för den medicinska hjälpen, och om en sjukhusbädd ska vara det som krävs, är det värt? Folk som läggs in blir kallade för psykfall, men om man redan blir kallad det, spelar det någon roll då? Det finns så många frågor och så lite svar.

Men jag behöver dom svaren, för jag vet inte, jag tappar bort mig själv i röran, det är ett konstant tryck över bröstet, hjärnspöken som viskar att det är jag det är fel på, andra som säger att jag är på rätt spår och bara ska fortsätta kämpa, vilka ska jag lita på? Det är enkelt att lyssna på den mörka sidan, den lägger en mjuk filt kring min kropp och drar mig sakta tillbaka till mörkrets tysta och lugna ro, medans den ljusa sidan jagar mig med högafflar för att se till att jag fortsätter kämpa. Jag har så mycket vilja till att kämpa men jag har snart ingen ork kvar.

Det finns en gräns för hur mycket skit en person klarar av, och den gränsen passerade jag för flera år sedan. Jag får höra att "allt händer av en anledning" men hur kan det vara möjligt att jag, under min än så länge 19 åriga livstid hunnit ta lika mycket skit som 6 personers 60 åriga livstider sammanlagt? Vad kan anledningen vara? För jag tappar snart förståndet helt, vad är bak och vad är fram? Jag vet knappt längre.

Jag delar sällan med mig av information av detta slag, och jag vet att det finns personer där ute som kommer skratta sig lyckliga åt att veta att jag mår fullständigt jävla piss, cause I do, men till skillnad från dom så går jag inte till personligt påhopp, jag hotar inte någon och jag går inte emot någons vilja.

Det finns mycket jag inte vet, men en sak är jag jävligt säker på och det är att dom behöver lika mycket om inte mer hjälp än mig.

Mother's day

2017-05-28 23:49
Från stafrinjennifer

Morsdag är väl ändå en fin dag, vi ska fira dom som förde oss in till denna värld osv vackert koncept, och även om detta är en dag fylld med mycket kärlek och omtanke så är detta för många också en dag fylld med sorg och ångest.
Hur definerar vi en mamma? Jo det uppenbara svaret skulle ju vara den som gav dig liv. Men jag skulle vilja ge ett annat perspektiv på det.
För mig och för många andra ute i våran vida värld, så är inte denna dag fylld med kärlek och omtanke, den är fylld med mycket ångest och sorg över att personen som gav mig liv av någon anledning inte längre är en del av mitt liv.
Min mamma har inte gått bort, min mamma valde bort mig, och ibland så tänker jag att det hade varit enklare om hon var borta helt, och inte att hon finns där ute någonstans med ett nytt liv, utan mig.
Detta är något jag aldrig heller fått någon riktig klarhet i, har aldrig fått veta varför eller av vilken anledning, utan har fått spekulera själv bäst jag velat, och det har lett till att jag många nätter legat sömnlös med en klump i magen och undrat varför jag inte dög.
Och det finns tyvär många fler än bara jag som har detta som verklighet, och det gör att en dag som "morsdag" är något som vi helst vill stryka över i kalendern.
Varför jag skriver detta är inte för att på något sätt klanka ner på firandet av allas våra mödrar, men mer för att försöka uppmärksamma att alla inte kan eller vill hylla sin mamma.

Men för att inte lämna detta inlägg mörkt och ledsamt, så vill jag också uppmärksamma, för alla er som kanske inte har eran mamma via blodsband närvarande av någon som helst anledning, att en mamma inte behöver ha blodsband till er, har ni hört uttrycket " Blood makes you related, love makes you family."
För er som sitter i samma sits som jag, det finns hopp.
Jag har en kvinna i mitt liv, som har funnits i mitt liv sen 7 år tillbaka, that's some time!
Hon är sambo med min pappa, hon är en del av mitt liv, en rätt stor del.
Hon är mamman jag aldrig hade.
Annelie Jonsson, this one's for you❤


För första gången hyllade jag någon på morsdag, och det var min mamma, my mother by heart.

Sol eller regn?

2017-05-18 20:02
Från stafrinjennifer

Godkväll fina ni, torsdagen är kommen och helgen börjar titta fram runt hörnet, hur skönt?
Dock så har vädret varit väldigt grått idag, det har regnat hela dagen och jag tycker inte nödvändigtvis att det är dåligt, ni måste väl ändå hålla med mig om att det är sjukt mysigt att ligga inne under en hel hög med filtar och kolla på film när medans regnet smattrar mot fönstret, och alla mest att somna till regn kan ju vara det mysigaste!
Men efter all snö och slask som varit denna vår så hade det varit kul med fler lika fina kvällar som igår, solnedgången var fruktansvär vacker, fler såndana i sommar håller jag tummarna för!(Bilderna är tagna från mitt sovrumsfönster utan redigering.)

Vad tycker ni om bäst? Sol eller regn?

Har ont i huvudet så det skriker om det så ska nog bara ta det lugnt ikväll, ta en dusch och sedan gosa ner mig i sängen låter som en bra ideé enligt mig! Ni får ha det fint så hörs vi vidare.

Migrän

2017-05-16 17:22
Från stafrinjennifer

Hej guys, har inte bloggat på flera dagar.. trist! Men dels så har jag behövt lägga tid på diverse skolarbeten, slutspurten nu innan sommarlovet är ju allt annat än lugn kan man säga, och idag har jag legat hemma med världens migrän och yrsel, hade ont i huvudet redan igårkväll så somnade inte förrän kanske 02 och vaknade imorse och mådde så illa så jag trodde jag skulle kräkas, va yr och huvudet bultade så det kändes som att hjärnan skulle hoppa ut, så har bara legat i sängen och vilat hela dagen. Tycker dock inte om att låta en hel dag gå bort på det viset, har alltid en underliggande ångest om att jag måste städa rummet, söka jobb, plugga, ni vet allt sånt som ska göras, men jag var helt enkelt tvungen att lyssna på min kropp idag.
Mår faktiskt bättre nu dock, fortf ont i huvudet men jag känner mig mer som en människa iallafall, så vi får se om jag kanske får lite städning gjort ikväll, skulle kännas bra för samvetet iallafall!
Om inte migränen slår till igen, vilket jag inte tror så står skola på schemat imorgon, har dock bara en lektion på förmiddagen och sedan ska jag till min nya läkare och se vad han säger ang. min medicinering, än en gång kommer det mest troligt bli en dosjustering elr rent utav ett byte.. ser inte jätte mycket fram emot det men det är bara att bita ihop! Önska mig lycka till! Ha en fortsatt fin kväll i solen vänner.

Slänger in en bild från en friskare dag! ☀️

Ingen morgonmänniska

2017-05-11 20:15
Från stafrinjennifer

Hej guys! Helgen närmar sig med stormsteg, hur skönt är inte det? Planerna är dock oklara men jag lyckas nog hitta på något! Det blir nog en väldigt lugn helg men jag klagar verkligen inte, jag behöver nog det.

Hur som helst så har jag nästan precis anlänt till morbrors crib, sussar här inatt igen. Jag börjar så tidigt imorgon så det är extremt smidigt!

Drömmen hade ju varit om man kunde flytta till Umeå helt men det är varken enkelt att ens hitta ett boende här och sen är det allt annat än billigt men men, hur som helst väldigt tacksam att jag slipper kliva upp klockan 5 varje dag iallafall, då jag är så lite morgonmänniska det bara går att bli. Kan som inte föreställa mig att jag i ett parallellt universum gaderligen hoppar upp ur sängen klockan 5 och med mycket livsglädje fixar allt som ska fixas på morgonen, nae hörrni är ni morgonmänniskor? Ge mig lite pepp isåfall! 

Slänger in ett par bilder från de senaste dagarna här nedan! Vi hörs vidare kompisar, Kram.050917

2017-05-09 14:18
Från stafrinjennifer

Dagen börjades med ännu mer nationella, det var slutspurten idag dock så vi har gjort bort alla nu vilket känns otroligt skönt! Har en två timmars svenska lektion, klassråd och coachtid kvar innan skoldagen tar slut vid 16:00, lång dag helt klart när jag flög upp ur sängen kl 5 imorse men sånt är livet.

Hur som helst så ska jag sova hos morbrors crib inatt som inte alls ligger långt ifrån min skola så det blir skönt att slippa behöva gå upp så himla tidigt imorgon, så himla mycket krångel att vara utan bil och på där lokaltrafiken inte finns, men pärlan blir förhoppningsvis fixad till imorgon så håller alla tummar jag har!

Vet inte vad mer jag kan tänkas hitta på, lär ta en dusch, möjligtvis busa mig och kanske plugga, eller jag vi vet väl alla vart det kommer sluta men kan nog uppdatera er mer om det senare! Ha en fortsatt fin dag.


Snö i maj?

2017-05-07 19:43
Från stafrinjennifer

Helgen har inte varit allt för händelserik, som jag skrev i fredags så la ju min bil av... och den och väntar på nya delar nu så jag är mest troligt utan bil hela veckan.. vilket inte alls känns kul.
Men hur som helst så var ju Max här över helgen. Vi har inte gjort allt för mycket dock, eftersom att vi har varit rätt fast hemma hos mig, men det blir ju vad man gör det till brukar man säga, vi hade det trevligt ändå!

Hur som helst så är söndagen kommen och det känns ju mindre peppigt.. och att det desseutom har snöat ute (?!) hela dagen har inte heller varit någon mood-raiser. Önskade innerligt att det hade varit soligt och fint så man hade kunnat lega på studsmattan o fått sig en liten bränna möjligtvis, men nej nej fick nöjja mig med att ta snygga bilder inomhus istället.. somsagt, det blir vad man gör det till!

Resten av kvällen ska jag nog bara chilla vidare framför nån serie i sängen, möjligtvis om jag tar tag i lite skolarbete, ha det bäst tills vi hörs av igen!